abonnement Unibet Coolblue
  maandag 30 oktober 2017 @ 12:11:45 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174754941
En we beginnen dit jaar met de Lekker Top100:

De Lekker Top 100 voor 2018 telt vier nieuwkomers.
The White Room in Amsterdam, Zout & Citroen in Oosterhout, Vista in Willemstad en De Loohoeve in Schoonloo debuteren in de lijst met honderd beste restaurants, die maandag 30 oktober is gepresenteerd en wordt aangevoerd door De Librije in Zwolle.

The White Room in Amsterdam komt binnen in de Lekker Top 100 op positie 62. Het restaurant in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky staat onder culinaire verantwoordelijkheid van Jacob Jan Boerma en wordt geleid door Arturo Dalhuisen.

Vista en De Loohoeve
Tweede nieuwkomer is Zout & Citroen in Oosterhout van Patricia en Bram Helleman (83). Debutant nummer drie is Vista Willemstad van Ingrid en Henrie van der Heijden (95) en de lijst met honderd restaurants wordt afgesloten door de vierde nieuwkomer: De Loohoeve in Schoonloo van Marleen en Jeroen Brouwer.

Amsterdam
De provincie Noord-Holland is met 24 restaurants het best vertegenwoordigd in de editie voor 2018. Zuid-Holland heeft 15 noteringen en Noord-Brabant 14. Van de honderd bedrijven in de lijst komen er 15 uit Amsterdam.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Trouwste user 2022 maandag 30 oktober 2017 @ 12:49:40 #2
7889 tong80
Spleenheup
pi_174755778
ZWOLLE - Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer voert de ranglijst van de Lekker500 2018 aan. Het Zwolse restaurant wisselt opnieuw van plaats met Inter Scaldes in Kruiningen, dat vorig jaar het hoogst scoorde in de inmiddels veertig jaar bestaande restaurantgids van Nederland.



Ciel Bleu in Amsterdam is op derde plaats geëindigd, ten koste van Restaurant De Leest in Vaassen. François Geurds van FG Restaurant in Rotterdam is beland op de vijfde plek, Sidney Schutte van Librije’s Zusje in Amsterdam en Jan Sobecki van Tribeca in het Brabantse Heeze eindigde op de zesde en zevende plek. Joelia uit Rotterdam staat op acht, De Lindenhof in Nuenen met de Surinaams-Franse keuken heeft de negende plaats. Het Maastrichtse Beluga is de nummer tien.

De provincie Noord-Holland leverde Lekker dit jaar de meeste top 100-restaurants: 24, waarvan vijftien in Amsterdam. Op de voet gevolgd door Zuid-Holland en Noord-Brabant, met respectievelijk vijftien en veertien kandidaten. Vier zaken moesten de top 100 verlaten.

De overige 400 Lekker-restaurants liggen verspreid door het hele land, waarvan de meeste, opnieuw, in Amsterdam. Er zijn vier debutanten in de lijst. The White Room in Krasnapolsky in Amsterdam is hoogste nieuwe binnenkomer op 62.

https://www.telegraaf.nl/(...)ummer-1-in-lekker500

Iemand bekend of gegeten bij één van de TOP-10 restaurants?

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 30 oktober 2017 @ 13:19:47 #3
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_174756285
FG en de Lindenhof heb ik gehad
Laffe huichelaar
pi_174756517
Parkheuvel ben ik vroeger vaak geweest, was destijds een top 10 kandidaat, geen idee hoe het nu is.
blablablabla
  Trouwste user 2022 maandag 30 oktober 2017 @ 14:18:01 #5
7889 tong80
Spleenheup
pi_174757583
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:30 schreef Elan het volgende:
Parkheuvel ben ik vroeger vaak geweest, was destijds een top 10 kandidaat, geen idee hoe het nu is.
Ik herinner me die naam nog. Of verwar ik het met Parkzicht?

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Moderator / Redactie Sport maandag 30 oktober 2017 @ 14:23:44 #6
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_174757730
SPOILER: De hele top 100
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:25:20 #7
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174757776
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_174757821
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:18 schreef tong80 het volgende:

[..]

Ik herinner me die naam nog. Of verwar ik het met Parkzicht?

:P
Parkzicht was in de jaren 90 een zeer fameuze discotheek. De kraamkamer van de hardcore zou je kunnen stellen. Dat is tegenwoordig een restaurant trouwens.
Parkheuvel is een chiq restaurant aan de Maas gelegen, het eerste restaurant in Nederland dat 3 Michelinsterren kreeg. Was destijds echt poepsjiek :D .

16e plek inmiddels op jouw lijst inmiddels.
blablablabla
  Trouwste user 2022 maandag 30 oktober 2017 @ 14:31:55 #9
7889 tong80
Spleenheup
pi_174757916
Ik ken de status van Parkzicht. Dacht dat het misschien gelieerd was.

Als het 't eerste drie sterren restaurant in Nederland was. Waarom dan nu pas 16e ?
Of bedoel je dat het juist is gedaald in de lijst?

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_174757954
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:31 schreef tong80 het volgende:
Ik ken de status van Parkzicht. Dacht dat het misschien gelieerd was.

Als het 't eerste drie sterren restaurant in Nederland was. Waarom dan nu pas 16e ?
Of bedoel je dat het juist is gedaald in de lijst?

:P
Jep.
Andere eigenaar.

Nu steeds nog wel 2 sterren trouwens, maar volgens mij hebben niet alle restaurants in deze lijst Michelinsterren?
blablablabla
  Trouwste user 2022 maandag 30 oktober 2017 @ 14:39:24 #11
7889 tong80
Spleenheup
pi_174758066
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:33 schreef Elan het volgende:

[..]

Jep.
Andere eigenaar.

Nu steeds nog wel 2 sterren trouwens, maar volgens mij hebben niet alle restaurants in deze lijst Michelinsterren?
Zijn er nog drie sterren-restaurants? Kun je de hele lijst ergens zien? Hier in Zaltbommel en de omgeving hebben we iig wel sterren-restaurants gehad. In Bommel zelf La Provence (Deze maand 30-jarig jubileum. November "goedkoop" reserveren) Verder in Den Bosch, Aalst en Veen dacht ik.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_174758158
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:39 schreef tong80 het volgende:

[..]

Zijn er nog drie sterren-restaurants? Kun je de hele lijst ergens zien? Hier in Zaltbommel en de omgeving hebben we iig wel sterren-restaurants gehad. In Bommel zelf La Provence (Deze maand 30-jarig jubileum. November "goedkoop" reserveren) Verder in Den Bosch, Aalst en Veen dacht ik.

:P
La Folie heeft of had toch ook een ster?
https://www.deondernemer.(...)michelinsterren-2017
blablablabla
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:44:36 #13
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_174758163
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:39 schreef tong80 het volgende:

[..]

Zijn er nog drie sterren-restaurants?
Twee: De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  Trouwste user 2022 maandag 30 oktober 2017 @ 14:45:21 #14
7889 tong80
Spleenheup
pi_174758176
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:44 schreef Elan het volgende:

[..]

La Folie heeft of had toch ook een ster?
https://www.deondernemer.(...)michelinsterren-2017
Weet eigenlijk niet. Moet er nog steeds eens een keertje binnenwippen.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 30 oktober 2017 @ 14:46:13 #15
7889 tong80
Spleenheup
pi_174758193
quote:
14s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:44 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Twee: De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen.
Waarom maar twee? Is het niveauverschil zo groot? En hoe is de vergelijking met het buitenland?

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 30 oktober 2017 @ 15:06:53 #16
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_174758525
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:46 schreef tong80 het volgende:

[..]

Waarom maar twee? Is het niveauverschil zo groot? En hoe is de vergelijking met het buitenland?

:P
Geen idee. Het is sowieso subjectief, want de nummers 1 en 4 van deze lijst hebben 3 sterren en 2 en 3 hebben er 2. Iedere lijst heeft ook weer andere criteria natuurlijk.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_174759167
Ik zie dat De Limonadefabriek ook in de top 100 staat. Weliswaar ergens onderdaan, maar toch. Is daar de afgelopen tijd iets bijzonders gebeurd? Ik heb daar een keer gegeten en dat was op zich prima, maar niet ster-waardig of zo.

Ik heb bijv pas ook bij FG gegeten en in het verleden ook wel bij andere sterrententen, maar dat vond ik toch heel anders dan bij De Limonadefabriek.

[ Bericht 26% gewijzigd door #ANONIEM op 30-10-2017 15:42:40 ]
  maandag 30 oktober 2017 @ 16:37:47 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174760211
De Lekker TOP-100 heeft in principe niks met Bib Gourmands of Michelin-sterren te maken.
Is gewoon een eigen subjectieve rangorde-lijst van het Lekker Magazine.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 30 oktober 2017 @ 16:40:03 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174760256
Volgende lijstjes zijn de Bib Gourmands en daarna volgen de Michelinsterren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_174762306
quote:
3s.gif Op maandag 30 oktober 2017 16:37 schreef golfer het volgende:
De Lekker TOP-100 heeft in principe niks met Bib Gourmands of Michelin-sterren te maken.
Is gewoon een eigen subjectieve rangorde-lijst van het Lekker Magazine.
Dat verklaart nog steeds niet wat De Limonadefabriek in die lijst doet.
pi_174763521
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 13:30 schreef Elan het volgende:
Parkheuvel ben ik vroeger vaak geweest, was destijds een top 10 kandidaat, geen idee hoe het nu is.
Nog steeds top 10. Top 5 materiaal eigenlijk.

Maar opvallend hoe blij die 'Bolle" is met zijn plaats 5 t.o.v. bijvoorbeeld een Mario de Ridder's Joelia. Op zijn Instagram account kon hij een vreugdedans niet onderdrukken. Kun je nagaan hoe blij is met zelfs de deze subjectieve en totaal onbelangrijke lijst.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-10-2017 19:32:37 ]
pi_174784555
http://www.missethoreca.n(...)p-100-2017-101283130

Staat jullie favoriete cafetaria er ook in?
  woensdag 1 november 2017 @ 11:40:55 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174800082
De culinaire gids Lekker, die vanaf vandaag in de winkels ligt, slaat met een aanbeveling voor restaurant Moulin Bistronomie in Borculo de plank mis. Het restaurant is al sinds 1 september gesloten.

De recensent van Lekker roemt de kookkunsten van SVH meesterkok Raymond Prinsen en schrijft 'morgen terug te willen voor het drieluik met aardbeien'. Dat zal niet gaan. ,,Het restaurant is al twee maanden gesloten’’, aldus gastvrouw Gea Meppelink. Ze is de echtgenote van Prinsen en meldt dat hij ziek thuis is. Moulin Bistronomie gaat voorlopig niet opnieuw open, aldus Meppelink.

_O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 november 2017 @ 23:03:31 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174913564
GaultMillau 2018 – feiten en cijfers

GaultMillau 2018 telt 35 nieuwe vermeldingen; 25 restaurants zijn uit de gids verdwenen.
– Stijgers: 57, waarvan 1 met 3 punten, 5 met 2 punten, 1 met 1½ punt, 37 met 1 punt en 13 met ½ punt
– Dalers: 16, waarvan 1 met 4,5 punten, 1 met 2 punten, 8 met 1 punt en 6 met ½ punt

– De eredivisie (16 punten en hoger) telt 84 restaurants, evenveel als vorig jaar.
De absolute top telt 4 restaurants. De Librije, Manoir Restaurant Inter Scaldes, (beide 19,5), De Leest, Tribeca (beide 19 punten).
– Speciale aandacht voor duurzame restaurants – speciale Duurzaam Restaurant van het Jaar Award naar restaurant Vuurtoreneiland in Amsterdam.
– Speciale aandacht voor Aziatische restaurants (37) en visrestaurants (20).

– 35 nieuwe restaurants, met Le Restaurant (17 punten – opnieuw in de gids), AIRrepublic (16 punten), The French Connection, De Jong en Voltaire (15 punten) als hoogst genoteerde nieuwkomers.

Belangrijke dalers: De Leest, De Vierbannen (i.v.m. chefwisseling), Joelia, Bord’eau (i.v.m. chefwisseling), Da Vinci, Aan de Poel, Bolenius
Belangrijke stijgers zijn o.a.: Tribeca, De Groene Lantaarn, &moshik, Damianz, Beulings, BAK en De Kas.
– Met 3 punten gestegen: Damianz (van 12 naar 15)

Belangrijkste Awards: Chef van het Jaar: Jarno Eggen (De Groene Lantaarn) en Talentvol Chef van het Jaar: Dennis Huwaë (Daalder).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 7 november 2017 @ 01:00:50 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174914954
Volledig overzicht van de winnaars van een Gault&Millau Award
Chef van het Jaar: Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Zuidwolde
Gastvrouw van het Jaar: Claudia Brevet van Inter Scaldes in Kruiningen
Sommelier van het Jaar: Remon van de Kerkhof van De Treeswijkhoeve in Waalre
Wijn-Spijs Specialist van het Jaar: Arnold Zwartkruis van restaurant Aan de Zweth in Zweth/Schipluiden
Talentvol Chef van het Jaar: Dennis Huwae van Daalder in Amsterdam
Talentvol sommelier van het Jaar: Ruben Kwakman van restaurant Zarzo in Eindhoven
Talentvol Wijn-Spijs Specialist: Sabas Joosten van De Librije in Zwolle
Talentvol Gastheer: Bram van Grinsven van restaurant Somm in Uden
Wijnkaart van het Jaar: restaurant en theater Bouwkunde in Deventer
Duurzaam Restaurant van het Jaar: Vuurtoreneiland in Amsterdam
Prijs-Plezier: restaurant Le Hollandais in Amsterdam
Hotel van het Jaar: Het Arresthuis (Van der Valk) in Roermond
Terras van het Jaar: La Belle Source van Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem
Beste Fromager: Jasper de Jong van Podium onder de Dom in Utrecht
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')