Aardappelzetmeel is de meest gangbare heldere verdikking. Ook in de gewone supermarkt verkrijgbaar. Pijlwortel werkt wel mooi.quote:Op zondag 22 oktober 2017 09:59 schreef RobinOok het volgende:
Je moet een zetmeel uit een wortel gebruiken, die binden helder. (Pijlwortel, tapioca etc)
Zetmeel uit granen bindt wit. (Maizena, bloem etc)
Hier staan ze op een rijtje, met de verschillen :
http://www.aziatische-ingredienten.nl/bindmiddelen-zetmeel/
Gelatine werkt als je koude soep wilt eten. Lekker, drilkippensoep.
Dus gewoon pas op het laatst toevoegen. Oproepen met een beetje water en in kleine beetjes toevoegen.quote:Op zondag 22 oktober 2017 10:50 schreef bonke het volgende:
ik zal het eens met aardappelzetmeel proberen dat is gewoon bij de appie te halen:)
wel jammer is dat het niet mag koken omdat het dan zijn kracht verliest
straks ga ik dus halenquote:Op zondag 22 oktober 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:
Maar Bonke, zeg eens, wat is dat voor kippensoep die je wilt binden?
Vin'k gek. Maar als jij dat lekker vindt.quote:Op zondag 22 oktober 2017 12:10 schreef bonke het volgende:
[..]
straks ga ik dus halen
kipfilet
minimais 2 blikjes
bamboescheuten
wortel
ui
selderie
paprika's
tauge
en twee pakjes dikke noodles
alles dus in de grote pan met wat kippeboullionblokjes, oregano, basilicum, chilliewoksaus en wat andere kruiden
lekker sudderen en als laatste ff dik maken
Niks mis meequote:Op zondag 22 oktober 2017 09:59 schreef RobinOok het volgende:
Gelatine werkt als je koude soep wilt eten. Lekker, drilkippensoep.
Nope.quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 09:14 schreef ASSpirine het volgende:
aardappelzetmeel maakt het toch ook troebel?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |