En toen heb jij er gegeten voor nog geen 20 euro? Nogmaals: wanneer was dat dan?quote:Op zaterdag 4 november 2017 12:03 schreef machtpen het volgende:
Het was altijd verbonden met een museum en toen mocht het allemaal niet te commercieel qua prijzen zijn.
Ook heel goed en alweer 2 Michelinsterren.quote:
Maar niet echt in de buurt van Zwolle... Je rijdt niet vanuit die buurt even naar Amsterdam.quote:Op zaterdag 4 november 2017 13:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Ook heel goed en alweer 2 Michelinsterren.
Als TS Parkheuvel of the Jane ook overweegt lijkt me dat niet echt een bezwaar.quote:Op zaterdag 4 november 2017 13:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Maar niet echt in de buurt van Zwolle... Je rijdt niet vanuit die buurt even naar Amsterdam.
Klopt. Dacht dat rondom Zwolle werd gezochtquote:Op zaterdag 4 november 2017 13:20 schreef k_man het volgende:
[..]
Als TS Parkheuvel of the Jane ook overweegt lijkt me dat niet echt een bezwaar.
Beetje oubollig, kwalitatief wel erg goed eten. The Jane zal toch ook niks vrij hebben op zo’n korte termijn? Ik zou voor kromme watergang of inter scaldes gaan.quote:
Jawel, bij the Jane geven ze namelijk drie maanden van tevoren de tafels pas vrij. Dus je moet bepalen wanneer je wilt gaan en dan stipt drie maanden van tevoren klaar zitten om je reservering te doen.quote:Op zaterdag 4 november 2017 14:20 schreef XL het volgende:
[..]
Beetje oubollig, kwalitatief wel erg goed eten. The Jane zal toch ook niks vrij hebben op zo’n korte termijn? Ik zou voor kromme watergang of inter scaldes gaan.
Ah, zo doet Sergio het bij Air Republic ook. Ik ben overigens van mening dat als TS de librije en parkheuvel met elkaar vergelijkt. Of je dan niet gewoon op sterren en reviews kijkt ipv belevenis. Ze zijn nogal verschillend. Als je geen ervaring hebt met zulke restaurants is beginnen met een air republic of een speciale 1-ster al een hele belevenis.quote:Op zaterdag 4 november 2017 14:32 schreef k_man het volgende:
[..]
Jawel, bij the Jane geven ze namelijk drie maanden van tevoren de tafels pas vrij. Dus je moet bepalen wanneer je wilt gaan en dan stipt drie maanden van tevoren klaar zitten om je reservering te doen.
librije is van horen zeggen, en heeft meer gangen menu's. Parkheuvel heeft menu's met veel amuses, daar houden wij erg van. meer dan van een 4 gangen diner. We hebben niet lang geleden bij de echoput in Apeldoorn iets dergelijks gegeten, en dat vonden we leuk. Rotterdam vind ik een leuke bijkomstigheid, wat is er verder mis met Parkheuvel?quote:Op zaterdag 4 november 2017 15:01 schreef XL het volgende:
[..]
Ah, zo doet Sergio het bij Air Republic ook. Ik ben overigens van mening dat als TS de librije en parkheuvel met elkaar vergelijkt. Of je dan niet gewoon op sterren en reviews kijkt ipv belevenis. Ze zijn nogal verschillend. Als je geen ervaring hebt met zulke restaurants is beginnen met een air republic of een speciale 1-ster al een hele belevenis.
Er is niks mis mee. Beetje oubollig naar mijn mening. Zowel de eetzaal die wat mij betreft ook de kantine van een bejaardenhuis had kunnen zijn. Ook de gerechten klassiek, maar perfect op smaak natuurlijk. In Rotterdam is FG verrassender en moderner. Beter vergelijkbaar met Librijequote:Op zaterdag 4 november 2017 15:15 schreef slaveloos het volgende:
[..]
librije is van horen zeggen, en heeft meer gangen menu's. Parkheuvel heeft menu's met veel amuses, daar houden wij erg van. meer dan van een 4 gangen diner. We hebben niet lang geleden bij de echoput in Apeldoorn iets dergelijks gegeten, en dat vonden we leuk. Rotterdam vind ik een leuke bijkomstigheid, wat is er verder mis met Parkheuvel?
heeft FG ook veel verschillende hapjes?quote:Op zaterdag 4 november 2017 15:21 schreef XL het volgende:
[..]
Er is niks mis mee. Beetje oubollig naar mijn mening. Zowel de eetzaal die wat mij betreft ook de kantine van een bejaardenhuis had kunnen zijn. Ook de gerechten klassiek, maar perfect op smaak natuurlijk. In Rotterdam is FG verrassender en moderner. Beter vergelijkbaar met Librije
kijk natuurlijk zelf welmeven sorryquote:Op zaterdag 4 november 2017 15:21 schreef XL het volgende:
[..]
Er is niks mis mee. Beetje oubollig naar mijn mening. Zowel de eetzaal die wat mij betreft ook de kantine van een bejaardenhuis had kunnen zijn. Ook de gerechten klassiek, maar perfect op smaak natuurlijk. In Rotterdam is FG verrassender en moderner. Beter vergelijkbaar met Librije
Een goede bord vol ga je bij dit soort restaurants niet krijgen ;-)quote:Op zaterdag 4 november 2017 15:38 schreef slaveloos het volgende:
[..]
heeft FG ook veel verschillende hapjes?
Air Republic heeft nog geen ster. Dus je kunt nu je slag slaan. Is natuurlijk nog lang niet van het niveau van de Librije, maar dat kun je dan voor hetzelfde geld ook 5x eten.quote:Op zaterdag 4 november 2017 15:01 schreef XL het volgende:
[..]
Ah, zo doet Sergio het bij Air Republic ook. Ik ben overigens van mening dat als TS de librije en parkheuvel met elkaar vergelijkt. Of je dan niet gewoon op sterren en reviews kijkt ipv belevenis. Ze zijn nogal verschillend. Als je geen ervaring hebt met zulke restaurants is beginnen met een air republic of een speciale 1-ster al een hele belevenis.
Je gaat toch voor het eten? Ik vond het niet oubollig, wel klassiek. De gerechten waren verrassend, maar het is ook alweer een flinke tijd geleden dat ik er gegeten heb.quote:Op zaterdag 4 november 2017 14:20 schreef XL het volgende:
[..]
Beetje oubollig, kwalitatief wel erg goed eten.
Toen ik er at stond Sergio in de keuken, hij is er schijnt erg vaak. Omdat ze het duidelijk nog starten. Het bestek en borden zijn allemaal van de serax serie, of hoe die lijn van Sergio?quote:Op zaterdag 4 november 2017 19:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Air Republic heeft nog geen ster. Dus je kunt nu je slag slaan. Is natuurlijk nog lang niet van het niveau van de Librije, maar dat kun je dan voor hetzelfde geld ook 5x eten.
Is vlak bij pure c.
Overigens staat Sergio Hermans er niet in de keuken, maar heeft wel aan de kaart gewerkt. Dat scheelt toch wel denk ik.
Als je geen ervaring hebt met haute cuisine... Dan zou ik 3x een ander 1 ster restaurant kiezen. Altijd prima en lekker. En soms met echte fantastische gerechten.
Ik zou het opbouwen. Er zijn veel goede 1-ster restaurants waar je een heel fijne avond uit kunt hebben een fantastisch kunt eten. De stap naar 2 of 3 ster is relatief maar klein. Bij 1 ster is alles uitstekend en zijn 2 of 3 gangen echt geweldig. Het verschil is dat bij 2 ster nog meer gerechten helemaal geweldig zijn en bij 3 ster moet dat eigenlijk voor alles gelden inclusief alles er omheen.
Zo had oud sluis speciaal servies laten ontwerpen voor een gerecht. Bij een 1 ster restaurant gaat men hoogstens een nieuw bord kopen als men niet al iets heeft staan dat past. Dat zijn een beetje de verschillen.
Ik heb er niks op tegen, verre van. Ik zeg alleen dat de stijl wel anders is dan bij Librije. Geen waardeoordeel. Als het niet goed was ook geen twee sterren. Wil wel zover gaan dat parkheuvel een ouder publiek trekt dan FG.quote:Op zaterdag 4 november 2017 20:04 schreef Burdie het volgende:
[..]
Je gaat toch voor het eten? Ik vond het niet oubollig, wel klassiek. De gerechten waren verrassend, maar het is ook alweer een flinke tijd geleden dat ik er gegeten heb.
Ok, wist niet dat hij er echt staat te koken. Dacht dat hij alleen de kaart had helpen samenstellen.quote:Op zaterdag 4 november 2017 20:33 schreef XL het volgende:
[..]
Toen ik er at stond Sergio in de keuken, hij is er schijnt erg vaak. Omdat ze het duidelijk nog starten. Het bestek en borden zijn allemaal van de serax serie, of hoe die lijn van Sergio?
Surface by Serax wat je bij de nul sterren Air Republic krijgt is volgens mij precies wat je bedoeld. Het steakmes is zo cool, kocht het direct voor thuis. Ligt zowel bij the Jane, als Pure C als Air Republic als ik het goed begrepen heb. Sergio is al jaren commercieel bezig, maar heel sterk op vlaanderen gericht.quote:Op zaterdag 4 november 2017 21:09 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ok, wist niet dat hij er echt staat te koken. Dacht dat hij alleen de kaart had helpen samenstellen.
Die sergio is enorm commercieel bezig laatste tijd. Maar ik bedoel met speciaal aardewerk dus dat hij een gerecht bedenkt, dat dan een kunstenaar komt om speciaal voor dat ene gerecht samen met hem een servies te maken. Uniek dus voor dat ene bordje eten dat ze een paar weken/maanden draaien. Dat is 3*. Een mooi gerecht uitserveren op een goed maar wel standaardbord is 1*.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |