Precies, en ook over de eindcontrole worden afspraken gemaakt.quote:Op maandag 16 oktober 2017 09:23 schreef GX3 het volgende:
Wedden dat TS wat informatie achterhoudt? Je krijgt bij de huuropzegging informatie over hoe je de woning dient achter te laten, en vaak zit er ook een prijslijstje bij voor het geval je bepaalde werkzaamheden zelf niet uit hebt gevoerd.
Juist TS heeft niet de officiële procedure gevolgd.quote:Op maandag 16 oktober 2017 09:42 schreef Fripsel het volgende:
Ze hebben de officiële procedure niet gevolgd en je de kans niet gegeven om het zelf niet te herstellen dus volgens mij hebben ze geen poot om op te staan. Maar ik ben geen jurist ofzo:
http://www.huurders.info/(...)t/oplevering-woning/
En hier ben je toch echt zelf de mist ingegaan. De nieuwe huurder is totaal geen partij in jouw overeenkomst met de woningbouwvereniging, Je had met de woningbouwvereniging afspraken moeten maken over oplevering en overdracht. Zoals eerder al door iemand anders aangegeven heb je ook een groot risico genomen door een huurder die je zelf niet kent in een woning te laten verblijven die officieel nog op jouw naam stond.quote:Op zaterdag 14 oktober 2017 16:49 schreef thettes het volgende:
... Volgens hem vond de woningstichting het allemaal prima als wij dat onderling regelden...
En daar gaat het grandioos mis. Dom van je om dat van hem aan te nemen. Om dat überhaupt van iemand anders dan de woningstichting aan te nemen.quote:Op zaterdag 14 oktober 2017 16:49 schreef thettes het volgende:
Situatie:
Ik ben 12 september officieel uit mijn sociale studentenverhuurwoning gegaan. Echter in samenspraak met de nieuwe bewoner ben ik al op 2 september vertrokken zodat hij daarna direct aan de slag kon met schilderen en verhuizen. Hij heeft mijn vloer en gordijnen ook (gratis!) overgenomen. Ik heb hem dus na mijn verhuizing persoonlijk een setje sleutels gegeven waarmee hij mijn huis in kon. Volgens hem vond de woningstichting het allemaal prima als wij dat onderling regelden.
Loonkosten.quote:1. Het betrof 6 kleine spijkertjes en 8 schroefjes in de deur. Ik ben in totaal nu bijna 172 euro kwijt om die weg te laten halen (de deur moest opnieuw geschilderd worden na het eruit halen blijkbaar). Dat vind ik excessief duur.
Niet handig van je. En ze bieden dus blijkbaar geen 'bel achter de verhuurder aan als hij/zij iets vergeten is' service. Maar dat zou ik allerminst onredelijk noemen.quote:2. Ik heb naar mijn weten alle sleutels ingeleverd. Dat is dus blijkbaar niet het geval. 1 telefoontje naar mij had dit probleem waarschijnlijk opgelost, ik had hem gewoon nog ergens liggen. Dat vind ik onredelijk. Het betreft overigens geen sleutel waardoor je niet naar binnen of buiten kan, het is zeg maar het 'extra' slot op de deur. Heb ik zelf nooit gebruikt namelijk.
En dat is raar, en daar heb je wellicht een punt. Hoe is volgens de regels/huurovereenkomst het afspreken van de eindcontrole geregeld? Is dat 'op initiatief van de woningbouwvereniging' of iets als 'vindt standaard plaats op de laatste dag van de huurovereenkomst'?quote:3. Dan kom je gelijk bij mijn volgens mij meest redelijke bezwaar #3. Ik ben niet uitgenodigd om bij de eindcontrole te zijn.
Omdat ze blijkbaar 'zichtbaar opgevulde gaatjes' niet accepteren. Snap ik wel. Dus dan had jij ook mogen schuren en schilderen, en dat doe je niet in een uurtje. Maar inderdaad, ze hebben nagelaten om je in de mogelijkheid te stellen eea zelf te repareren. Aan de andere kant .. Dat heb je ook weer erg lastig gemaakt door die afspraak met de nieuwe huurder.quote:Ik had in een uurtje alle gevonden 'problemen' kunnen oplossen. Namelijk paar schroefjes eruit draaien en de juiste sleutel nog even meenemen. In plaats daarvan is men gelijk voor een strot geld het slot gaan slopen en de deur opnieuw gaan schilderen.
Aardig van je, maar hij is geen partij in jouw huurovereenkomst.quote:4. Ik vind het onredelijk dat de nieuwe bewoner tien dagen in mijn huis heeft kunnen zitten (op mijn huurkosten dus, maar hij wilde zo graag verhuizen dat ik mn uiterste best heb gedaan om snel verhuisd te zijn). Dat betekent toch dat hij de woning accepteert zoals hij die van mij heeft gekregen? Als er wat mis mee was had ie wel even contact met me kunnen opnemen vind ik.
Geen flauw idee. Maar ik zou het er bij laten.quote:Punt 1, 2 en 4 zijn meer persoonlijke frustratie omdat ik mn uiterste best heb gedaan om alles voor de nieuwe huurder zo goed mogelijk te regelen en nu opeens een dikke rekening krijg, maar is punt 3 misschien ook juridisch enigszins houdbaar?
Dit lijkt me eigenlijk de enige relevante vraag in dit topic.quote:Op maandag 16 oktober 2017 15:01 schreef Weltschmerz het volgende:
Als je niet voor een voorcontrole of eindcontrole bent uitgenodigd dan lijkt me dat de WBV daarmee heeft aangegeven het prima te vinden dat je het onderling met de nieuwe huurder regelde. Als die dan akkoord was met de staat waarin de kamer was dan zou het daarmee klaar moeten zijn.
Waarom zou ik dat doenquote:Op maandag 16 oktober 2017 09:23 schreef GX3 het volgende:
Wedden dat TS wat informatie achterhoudt? Je krijgt bij de huuropzegging informatie over hoe je de woning dient achter te laten, en vaak zit er ook een prijslijstje bij voor het geval je bepaalde werkzaamheden zelf niet uit hebt gevoerd.
Ik snap dat ook wel, het is wederom persoonlijke frustratie, het was een fcking lelijke oude deur, zoals standaard in stokoude huurwoningen. Geen mooie massief eiken voordeur oid. Ik had het zelf echt voor 5 euro in een kwartiertje opgelost en ik ben geeneens klusser.quote:Op maandag 16 oktober 2017 10:17 schreef Ivo1985 het volgende:
1: excessief duur? Ik hoop voor jou dat je handig genoeg bent om zelf je auto en huis volledig te onderhouden. Tarieven van 45 tot 75 euro ex btw per uur zijn normaal als je werk uitbesteed aan een vakman. Schroefjes verwijderen, gastjes dichtsmeren, deur ontvetten, schuren, stofvrij maken en schilderen kost wel even wat tijd.
Succes met in conclaaf gaan terwijl je niet eens weet hoe de procedure eigenlijk precies is. Zorg eerst maar dat je de relevante papieren er bij hebt gezocht, lees die door en beoordeel aan de hand daarvan of je enige kans van slagen hebt.quote:Op maandag 16 oktober 2017 19:37 schreef thettes het volgende:
[..]
Waarom zou ik dat doendan heb ik toch ook niets aan jullie advies?
Ik heb de voorwaarden voor afschouw etc. uit het contract niet meer paraat. Wellicht staat er in dat dit de procedure is, maar volgens mij is het inderdaad niet standaard om het op deze manier te regelen en gaat de woningbouw daar net zo zeer de fout in. Maar op punt 3 ga ik in ieder geval even met de woningbouw in conclaaf. Dank allen.
In conclaaf gaan betekent bespreken. Om bv de relevante papieren te krijgen. Nog meer uitleg nodig?quote:Op maandag 16 oktober 2017 20:28 schreef Ivo1985 het volgende:
[..]
Succes met in conclaaf gaan terwijl je niet eens weet hoe de procedure eigenlijk precies is. Zorg eerst maar dat je de relevante papieren er bij hebt gezocht, lees die door en beoordeel aan de hand daarvan of je enige kans van slagen hebt.
Wait... Je hebt niet zelf de relevante papieren? Zoals je huurcontract, de opnamestaat van toen jij er in trok, algemene voorwaarden die horen bij het huurcontract en het foldertje 'huuropzegging'...quote:Op maandag 16 oktober 2017 20:32 schreef thettes het volgende:
[..]
In conclaaf gaan betekent bespreken. Om bv de relevante papieren te krijgen. Nog meer uitleg nodig?
Joe.quote:Op maandag 16 oktober 2017 22:08 schreef Ivo1985 het volgende:
[..]
Wait... Je hebt niet zelf de relevante papieren? Zoals je huurcontract, de opnamestaat van toen jij er in trok, algemene voorwaarden die horen bij het huurcontract en het foldertje 'huuropzegging'...
Dan moet je nog veel leren.
In conclaaf gaan betekent bij mij namelijk inderdaad "bespreken". En dan wel inhoudelijk gebaseerd op feiten. Niet het opvragen van documenten om je eigen gebrekkige administratie in orde te maken.
Je kunt het wel leuk vinden om TS bestraffend toe te spreken, daar is dit draadje niet voor. De algemene voorwaarden zullen wel op de site van de WBV staan, maar het gaat erom of de WBV de procedure correct gevolgd heeft. Ze hadden hem wel een kans moeten geven een en ander zelf te herstellen als ze niet wilden afgaan op het feit dat de nieuwe huurder de woning zo wilde overnemen.quote:Op maandag 16 oktober 2017 20:28 schreef Ivo1985 het volgende:
[..]
Succes met in conclaaf gaan terwijl je niet eens weet hoe de procedure eigenlijk precies is. Zorg eerst maar dat je de relevante papieren er bij hebt gezocht, lees die door en beoordeel aan de hand daarvan of je enige kans van slagen hebt.
Ze hoeven niemand in te huren omdat ze er personeel voor aangenomen hebben. Die mensen en die busjes kosten net zo goed geld, nog los van materiaal en overhead. En ja, voor dit soort herstel rekenen ze gewoon marktconforme tarieven door.quote:Op woensdag 18 oktober 2017 15:10 schreef Zwolsboy het volgende:
Een complete nieuwe deur kost nog geen 50 euro...compleet incl klink en slot
https://www.hornbach.nl/s(...)d=nl14a999&WT.srch=1
Her een kale deur helemaal nieuw mooier kan niet.
en dan heeft TS het over een oude verrotte jaren 60? deur... ja als het verrot is slaan studenten er spijkers in (kapstok ?)
Daarnaast heeft een woningbouw zijn eigen klus dienst, je weet wel busjes die rondrijden die lui herstellen het dus ze hoeven niemand in te huren.
TS je kan een voorstel doen om de deur zelf te herstellen, doe desnoods een afschrijving check, ook deuren gaan niet eeuwig mee.
Sowieso zijn kamers vaak al verrot onderhouden en dan willen ze nog extra geld zien.
Woningbouw![]()
Dit inderdaad.quote:Op woensdag 18 oktober 2017 15:10 schreef Zwolsboy het volgende:
Een complete nieuwe deur kost nog geen 50 euro...compleet incl klink en slot
https://www.hornbach.nl/s(...)d=nl14a999&WT.srch=1
Her een kale deur helemaal nieuw mooier kan niet.
en dan heeft TS het over een oude verrotte jaren 60? deur... ja als het verrot is slaan studenten er spijkers in (kapstok ?)
Daarnaast heeft een woningbouw zijn eigen klus dienst, je weet wel busjes die rondrijden die lui herstellen het dus ze hoeven niemand in te huren.
TS je kan een voorstel doen om de deur zelf te herstellen, doe desnoods een afschrijving check, ook deuren gaan niet eeuwig mee.
Sowieso zijn kamers vaak al verrot onderhouden en dan willen ze nog extra geld zien.
Woningbouw![]()
Dank, precies wat ik ook dacht. Natuurlijk speel ik het niet handig, maar dat is niet omdat ik vervelend wil zijn maar juist omdat ik die nieuwe huurder ter hulp wilde zijn. Ook hij is volgens mij verder niet met kwade intenties bezig, maar ook gewoon een beetje onhandig. WBV heeft gewoon zonder iemand te consulteren kosten gemaakt die niet nodig waren.quote:Op dinsdag 17 oktober 2017 14:59 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je kunt het wel leuk vinden om TS bestraffend toe te spreken, daar is dit draadje niet voor. De algemene voorwaarden zullen wel op de site van de WBV staan, maar het gaat erom of de WBV de procedure correct gevolgd heeft. Ze hadden hem wel een kans moeten geven een en ander zelf te herstellen als ze niet wilden afgaan op het feit dat de nieuwe huurder de woning zo wilde overnemen.
Als zij dan weer naar de nieuwe huurder wijzen die zegt het niet zo over te willen nemen, dan komt die waarschijnlijk de afspraak niet na. Het accepteren van de woning zoals die is was waarschijnlijke voorwaarde voor eerder de sleutel krijgen en geen overnamekosten betalen. Als hij die afspraak niet nakomt en de schade voor TS is daar het gevolg van dan zou hij dat moeten vergoeden, plus die 10 dagen huur moeten betalen. Dat TS te goed van vertrouwen is geweest dat het allemaal wel goedkomt en niet voldoende zijn centjes heeft bewaakt is geen reden om die fout in tweede instantie nog een keer te maken.
Dus bij de eerste regel gaan ze al nat. Er had voor 28 september al een voor-inspectie plaats moeten vinden. En dat kon gewoon want toen woonde je er nog. Aangezien dat niet gebeurd is, lijkt me dat je ook niet aansprakelijk gesteld kan worden voor schade gevonden tijdens de eind-inspectie. Omdat je geen kans hebt gekregen dit zelf te herstellen.quote:Op woensdag 25 oktober 2017 23:05 schreef thettes het volgende:
[..]
Dank, precies wat ik ook dacht. Natuurlijk speel ik het niet handig, maar dat is niet omdat ik vervelend wil zijn maar juist omdat ik die nieuwe huurder ter hulp wilde zijn. Ook hij is volgens mij verder niet met kwade intenties bezig, maar ook gewoon een beetje onhandig. WBV heeft gewoon zonder iemand te consulteren kosten gemaakt die niet nodig waren.
Maar ik heb mijn contract uit de administratie geplukt en na beter lezen dit gevonden (zie artikel 11.2 hier: https://imgur.com/a/5KWCq).
Ik heb de woningbouw zojuist gemaild dat ik volgens mij door hun werkwijze tekort ben gedaan, ben benieuwd naar de respons.
Lijkt mij ook, alleen:quote:Op woensdag 25 oktober 2017 23:22 schreef probeer het volgende:
[..]
Dus bij de eerste regel gaan ze al nat. Er had voor 28 september al een voor-inspectie plaats moeten vinden. En dat kon gewoon want toen woonde je er nog. Aangezien dat niet gebeurd is, lijkt me dat je ook niet aansprakelijk gesteld kan worden voor schade gevonden tijdens de eind-inspectie. Omdat je geen kans hebt gekregen dit zelf te herstellen.
De verplichting tot in goede orde opleveren ben je aangegaan bij huurovereekomst, inclusief de algemene voorwaarden. Opzeggen mocht je al, dus het opzeggen schept geen nieuwe verplichtingen anders dan de datum van oplevering.quote:Op donderdag 26 oktober 2017 13:17 schreef thettes het volgende:
[..]
Lijkt mij ook, alleen:
Bij het opzeggen online komt echter wel deze checklist langs:
een aantal stappen, oa dit:
4/6
Woning leeghalen
Wanden, plafonds en binnenhoutwerk moeten in twee lagen dekkend overschilderbaar zijn door de volgende huurder. Heb je een vloer gelegd? Dan moet deze verwijderd worden, tenzij de nieuwe huurder deze over wil nemen. Lever de kamer schoon en leeg op. Mocht je de woning niet in goede orde opleveren, worden er kosten in rekening gebracht.
Overigens staat er geen vinkje van 'ik ga akkoord met deze voorwaarden' oid, alleen een knopje 'huur opzeggen'.
Weet niet hoe dat juridisch in elkaar steekt?
Ik heb het iig bij ze neergelegd, de complexbeheerder stuurt het door naar hun eigen juridische afdeling.
Handig, zo kan je voor de voorinspectie mogelijk alvast wat doen, zodat daar minder it naar voren komt. Verder geen waarde.quote:Op donderdag 26 oktober 2017 13:17 schreef thettes het volgende:
[..]
Lijkt mij ook, alleen:
Bij het opzeggen online komt echter wel deze checklist langs:
een aantal stappen, oa dit:
4/6
Woning leeghalen
Wanden, plafonds en binnenhoutwerk moeten in twee lagen dekkend overschilderbaar zijn door de volgende huurder. Heb je een vloer gelegd? Dan moet deze verwijderd worden, tenzij de nieuwe huurder deze over wil nemen. Lever de kamer schoon en leeg op. Mocht je de woning niet in goede orde opleveren, worden er kosten in rekening gebracht.
Overigens staat er geen vinkje van 'ik ga akkoord met deze voorwaarden' oid, alleen een knopje 'huur opzeggen'.
Weet niet hoe dat juridisch in elkaar steekt?
Ik heb het iig bij ze neergelegd, de complexbeheerder stuurt het door naar hun eigen juridische afdeling.
Dit. Het goed achterlaten van het gehuurde op moment dat de huur wordt opgezegd is één van de voorwaarden waar je voor tekent bij het aangaan van het huurcontract.quote:Op donderdag 26 oktober 2017 13:35 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
De verplichting tot in goede orde opleveren ben je aangegaan bij huurovereekomst, inclusief de algemene voorwaarden. Opzeggen mocht je al, dus het opzeggen schept geen nieuwe verplichtingen anders dan de datum van oplevering.
Vergelijkbaar in die zin dat ik er best lang heb gewoond voor een plek waar de doorstroom gewoonlijk groter is. Het betreft een woning met campuscontract namelijk. Waarschijnlijk geldt voor de meeste bewoners allang deze procedure zoals de complexbeheerder mij mailde:quote:Op donderdag 26 oktober 2017 16:19 schreef Certeco het volgende:
Mijn eerste woning was ook een huurwoning. Terwijl ik er woonde is het hele appartementencomplex verkocht aan een andere woningbouwvereniging, die me een nieuw contract opstuurden met nieuwe voorwaarden. Uiteraard niet getekend.
Toen ik er na enkele jaren uitging liet ik het app. stukken beter achter dan het er bij aanvang uitzag. Toch vond WBV#2 dat ik het niet goed had opgeleverd. Ik had de radiators moeten lakken en nog meer van dat soort onzin, dus ik kreeg een flinke rekening binnen op mijn nieuwe adres.
Daarbij beriepen ze zich op de voorwaarden waarvoor ik nooit getekend had, toen ik vroeg om een bewijs dat ik akkoord was gegaan met die voorwaarden werd het stil. Ik kreeg wel nog heel bits toegebeten dat ze 'de appartementen naar een hoger niveau wilden tillen, en dat ik daar als huurder best aan mee mocht betalen'![]()
Totaal andere situatie uiteraard, TS heeft niets aan mijn post. Wel vermakelijk.
Maar voor mij dus inderdaad niet, ik heb nooit iets nieuws getekend net zoals jij dat niet hebt gedaan.quote:De wbv hanteert een andere methode. Wij voeren geen voorinspecties en geen eindinspecties uit. Vetrekkende huurders krijgen bij het opzeggen van de huur informatie hoe de woning opgeleverd moet worden. Vervolgens doet De wbv aan aansluitende verhuur. Dat wil zeggen dat de leegstand tussen huureinde en huuringang minimaal is. De huuringang van de nieuwe huurder is de dag na de huureinde van de vorige huurder. Daarom is er geen mogelijkheid voor de vertrekkende bewoner om alsnog herstelwerkzaamheden uit te voeren.
Blijkbaar niet meer bij betreffende woningcorporatie (die toepasselijk net zoveel letters kent als het woord kut of lul).quote:Op donderdag 26 oktober 2017 18:21 schreef Bas_Verstappen het volgende:
DUs het is normaal voor sociale huur dat ze een inspectierondje komen doen als je je huur opzegt?
Is dat voor of na dat je je huis hebt leeg geruimd? Als ik ga verhuizen wil ik namelijk eerst m'n huis leeghalen dan lijkt het netter
Wij hebben vorige week de huur van mijn oma's flat opgezegd en 3 dagen later kwam er al een mannetje voor de inspectie en om door te nemen wat wel en niet moest en wat het zou kosten als hun het moeten doen. De meubels etc. stonden er deels wel en het andere deel was al verhuisd naar het verzorgingshuis. Daar kijken ze wel doorheen. Ze kijken naar de staat van muren, deuren, binnenkozijnen, vloer, keuken, badkamer. Troep doen ze af met de opmerking dat je het leeg moet opleveren.quote:Op donderdag 26 oktober 2017 18:21 schreef Bas_Verstappen het volgende:
DUs het is normaal voor sociale huur dat ze een inspectierondje komen doen als je je huur opzegt?
Is dat voor of na dat je je huis hebt leeg geruimd? Als ik ga verhuizen wil ik namelijk eerst m'n huis leeghalen dan lijkt het netter
Bij de meeste woningcorporaties is het inderdaad normaal dat ze een inspectierondje komen doen. Meestal doen ze er zelfs twee.quote:Op donderdag 26 oktober 2017 18:21 schreef Bas_Verstappen het volgende:
DUs het is normaal voor sociale huur dat ze een inspectierondje komen doen als je je huur opzegt?
Is dat voor of na dat je je huis hebt leeg geruimd? Als ik ga verhuizen wil ik namelijk eerst m'n huis leeghalen dan lijkt het netter
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |