abonnement Unibet Coolblue
pi_173728874
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 16:35 schreef stopnaald het volgende:

[..]

Maar zowel in het Judaïsme, Christendom, als Islam is de vrouw minderwaardig aan de man. Soms wordt nog wel geprobeerd om er een leuke draai aan te geven, zoals dat "de vrouw een kostbare parel is die beschermd moet worden", maar feit blijft dat in alle drie deze religies, de vrouw vooral in huis moet blijven en voor haar gezin moet zorgen (waarmee ze trouwens heel effectief van alle werkelijke macht en machtsposities wordt uitgesloten, wat imo de werkelijke motivatie voor die zogenaamde bescherming is).

Tel daarbij op de werkelijk buitensporige onderdrukking op het gebied van seksualiteit (men MOET getrouwd zijn, maar wordt oogluikend toegestaan aan de man en de vrouw die zich MOET geven aan de man als hij dat wil) en leefwijze (de vrouw MOET haar man gehoorzamen) en men vraagt zich in oprechte verwondering af waarom vrouwen dit ooit hebben geaccepteerd.

Deze religies MOETEN een mannending zijn, dat kan bijna niet anders. Een ronduit abjecte en perverse moraal, die vrouwen (en kinderen overigens) tot in het bizarre onderdrukt en uitbuit.
En dat hebben we in de plaats gekregen voor de veel geëmancipeerde cultuur/religie die we hadden. Het MO.......alleen maar ellende komt er vandaan. Dat was toen al zo en dat is nu nog steeds zo.
De moderne feministische draai is dat het vrouwenonderdrukking was, maar de meeste regeltjes staan in het teken van kinderen groot brengen op een manier die hun kansen vergroot. Geen seks voor het huwelijk vergroot de kans dat de kinderen daadwerkelijk van de man zijn en dat betekend dat hij waarschijnlijk meer zijn best gaat doen om voor eten en veiligheid te zorgen. Zelfs in deze tijden van massale alleenstaande moeders die genoeg staatsgeld krijgen om comfortabel te overleven met hun kinderen zie je dat kinderen uit gezinnen het veel en veel beter doen.

Overigens maakten vrouwen in de middeleeuwen de meeste belangrijke beslissingen. We lezen nu voornamelijk over kerels die een oorlog oid hadden gewonnen, maar je kan er donder op zeggen dat die persoon daar gekomen is door vrouwen. Vrouwen waren de baas in opvoeding, huishoudelijke uitgaven en in de hogere kringen deden ze een hoop diplomatie.
pi_173872636
https://www.facebook.com/annefleurdekker
https://www.facebook.com/annefleurdekker/posts/10215002383919711


Annefleur Dekker vond dit historisch feit ook opmerkelijk.
Een vette "Eat that! Thierry!" dus.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')