FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / [Centraal] Crisis in Syri en Irak #442
Slayagewoensdag 30 augustus 2017 @ 14:08
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
1200px-Nineveh_Plains.svg.png
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Szurawoensdag 30 augustus 2017 @ 14:26
Hypocrisie viert ook weer hoogtij rond die aftocht die ISIS naar Deir ez-Zor heeft gekregen vanuit het Syrisch-Libanese grensgebied:

DIea7XmUwAAKPL9?format=jpg&name=large
Gilgamesh-Xwoensdag 30 augustus 2017 @ 14:40
Baghdad:


Fuck Isis
Szurawoensdag 30 augustus 2017 @ 15:19
SAA aan de poorten van Uqayribat in de Hama-pocket:

DIesm_KVYAEg2hz?format=jpg&name=large
Slayagewoensdag 30 augustus 2017 @ 15:21
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 15:19 schreef Szura het volgende:
SAA aan de poorten van Uqayribat in de Hama-pocket:

[ afbeelding ]
ze blijven die pockets opknippen, nice work
Stabielwoensdag 30 augustus 2017 @ 15:25
Defense officials: Assad will regain control of most of Syria within one year

quote:
Embattled Syrian President Bashar Assad is likely to regain control of most of Syria's territory by the end of 2018, senior defense officials told Israel Hayom Tuesday.

The assessment is based on several regional and international processes, chiefly the U.S.'s decision to halt aid to Syrian rebel groups fighting to unseat Assad and Washington's apparent loss of interest in the outcome of the six-year civil war; the fact that moderate Sunni states have also rolled back their support of the rebels and, in contrast, Iran's massive support of the Assad regime.

Until recently, the prevailing assessment in the Israeli defense establishment was that Syria would not revert to the political situation that existed before the civil war erupted in March 2011, and that Syria was destined to split into autonomous territories based on the geographic control of the local ethnic groups. The current assessment, however, speaks of Assad's renewed takeover of Syria and contradicts former Defense Minister Ehud Barak's 2011 assessment that the Assad regime would collapse by 2012.
http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=44987
IPA35woensdag 30 augustus 2017 @ 17:17
DIexZEXUQAIFoVu.jpg
Slayagewoensdag 30 augustus 2017 @ 19:10
De Amerikanen die de hezz Isis, kalamoun deir deal saboteren :D
Szurawoensdag 30 augustus 2017 @ 19:38
quote:
10s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 19:10 schreef Slayage het volgende:
De Amerikanen die de hezz Isis, kalamoun deir deal saboteren :D
Alsof een weg en een bruggetje bombarderen dat verhindert :'). Hypocriete Amerikanen, in Manbij deden ze hetzelfde. En Irak loopt ook te klagen over die deal, maar verhindert ondertussen (onder Amerikaanse druk) dat de PMU ff het grensgebied lekker opkuist. Veel krokodillentranen de laatste dagen.
Slayagedonderdag 31 augustus 2017 @ 08:54
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2017 19:38 schreef Szura het volgende:

[..]

Alsof een weg en een bruggetje bombarderen dat verhindert :'). Hypocriete Amerikanen, in Manbij deden ze hetzelfde. En Irak loopt ook te klagen over die deal, maar verhindert ondertussen (onder Amerikaanse druk) dat de PMU ff het grensgebied lekker opkuist. Veel krokodillentranen de laatste dagen.
brett_mcgurk twitterde op woensdag 30-08-2017 om 09:20:25 Irreconcilable #ISIS terrorists should be killed on the battlefield, not bused across #Syria to the Iraqi border without #Iraq's consent 1/2 reageer retweet
mooi iig dat hij door twitteraars wordt herinnerd aan eerder beleid ;)

een paar maanden terug nog bij tabqa dit bv. :P

US confirms Kurdish forces made a deal with Islamic State over Tabqa surrender
Szuradonderdag 31 augustus 2017 @ 14:01
Belangrijke bergketen op weg naar Deir ez-Zor gepakt:

DIjkVk-W4AA2naJ?format=jpg&name=large
zarGondonderdag 31 augustus 2017 @ 14:40
Waar gaat Irak zich nu op focussen, nu Mosul en Tal Afar e.d. in ingenomen?

Al Hawija?
Slayagedonderdag 31 augustus 2017 @ 15:46
Deal tussen coalitie en russen dus? Wel aannemelijk iig. Ik kan me best voor stellen dat de Koerden geen zin hebben om weer zoveel slachtoffers te maken voor een niet Koerdische stad en dat de coalitie de Russen/Iran niet te veel voor de voeten willen lopen met het risico op confrontatie s.

Hammurabi_News twitterde op donderdag 31-08-2017 om 09:30:26 Sources: SDF wouldn't take #DeirEzZor & the regime`ll have the chance to reach its areas in DZ before any offensive… https://t.co/fsOC1BjV1F reageer retweet
Slayagedonderdag 31 augustus 2017 @ 15:47
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 14:40 schreef zarGon het volgende:
Waar gaat Irak zich nu op focussen, nu Mosul en Tal Afar e.d. in ingenomen?

Al Hawija?
Kirkuk })
Szuradonderdag 31 augustus 2017 @ 23:34
DIk-yDLWsAEy4qn?format=jpg&name=large
Baghdaddydonderdag 31 augustus 2017 @ 23:48
quote:
10s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 15:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

Kirkuk })
_O_
Gilgamesh-Xvrijdag 1 september 2017 @ 07:43
quote:
10s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 15:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

Kirkuk })
:D
Richestoragsvrijdag 1 september 2017 @ 09:27
Weet iemand wat die kleine SAA pocket rechts bovenin voorstelt tegen de Iraakse grens, tussen SDF en IS gebied in?
_--_vrijdag 1 september 2017 @ 09:30
Denken jullie dat er nog ongeregeldheden gaan ontstaan rond het referendum van de koerden? Vele landen willen niet dat die wordt ingevoerd.
zarGonvrijdag 1 september 2017 @ 09:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 09:27 schreef Richestorags het volgende:
Weet iemand wat die kleine SAA pocket rechts bovenin voorstelt tegen de Iraakse grens, tussen SDF en IS gebied in?
Huh, wat bedoel je precies?
zarGonvrijdag 1 september 2017 @ 09:55
quote:
10s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 15:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

Kirkuk })
wXTmPIi.png

:P.
TheJanitorvrijdag 1 september 2017 @ 10:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 09:54 schreef zarGon het volgende:

[..]

Huh, wat bedoel je precies?
Ik denk dat hij ten Oosten van el-Fadghami bedoeld.
zarGonvrijdag 1 september 2017 @ 10:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 10:05 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Ik denk dat hij ten Oosten van el-Fadghami bedoeld.
Oh, het gaat om het plaatje van Wikipedia in de OP.

Zie dat nergens anders terug, was hard aan het zoeken naar een SAA-pocket langs de grens...
Richestoragsvrijdag 1 september 2017 @ 14:11
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 10:12 schreef zarGon het volgende:

[..]

Oh, het gaat om het plaatje van Wikipedia in de OP.

Zie dat nergens anders terug, was hard aan het zoeken naar een SAA-pocket langs de grens...
Die ja. Heb niet het idee dat dat bestaat in het echt of wel?
Szuravrijdag 1 september 2017 @ 15:58
Troepen zijn Uqayribat binnengedrongen, belangrijkste plaats in de Hama-pocket.
zarGonvrijdag 1 september 2017 @ 17:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 14:11 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Die ja. Heb niet het idee dat dat bestaat in het echt of wel?
Nergens anders terug te zien.

Het is overigens een oude versie. Hier is de recentste: https://upload.wikimedia.(...)ese_insurgencies.png.

Info: https://commons.wikimedia(...)ese_insurgencies.png.
Gilgamesh-Xvrijdag 1 september 2017 @ 17:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 09:27 schreef Richestorags het volgende:
Weet iemand wat die kleine SAA pocket rechts bovenin voorstelt tegen de Iraakse grens, tussen SDF en IS gebied in?
PMU
Gabrunal_2013vrijdag 1 september 2017 @ 18:29
Gaat zeer goed, pocket is gedicht en SAA hard op weg naar Deir Ezzor. De bevrijding van heel syrie os ophanden!!
Szuravrijdag 1 september 2017 @ 18:31
Uqayribat naar verluidt al bevrijd :o
Szurazaterdag 2 september 2017 @ 04:16
http://foreignpolicy.com/(...)illing-in-syria/amp/

Hier moet echt veel meer aandacht voor komen. Zeker gezien de apocalyptische berichtgeving rondom het Syrisch/Russische luchtoffensief in Aleppo afgelopen jaar. Het verschil in publiciteit is stuitend.
Szurazaterdag 2 september 2017 @ 11:46
DItYC47WAAE2gNH?format=jpg&name=large
Ze gaan die driehoek pakken
Slayagezaterdag 2 september 2017 @ 15:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 september 2017 04:16 schreef Szura het volgende:
http://foreignpolicy.com/(...)illing-in-syria/amp/

Hier moet echt veel meer aandacht voor komen. Zeker gezien de apocalyptische berichtgeving rondom het Syrisch/Russische luchtoffensief in Aleppo afgelopen jaar. Het verschil in publiciteit is stuitend.
Raqqa, maar ook alle andere gebieden waar Isis het voor het zeggen heeft, hoeft niet te rekenen op sympathie van "de media". Daar zit het grootst verschil met Aleppo, denk ik.
Maar uiteraard speelt ook dat het Syrische regime en al haar backers in de westerse media over het algemeen niet te boek staan als de "good guys", waardoor dat offensief makkelijker te framen als een humanitaire ramp.
Slayagezaterdag 2 september 2017 @ 15:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 18:29 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
De bevrijding van heel syrie os ophanden!!
Daar moet je nog nog geduld voor hebben :p ik weet daarnaast niet wat je verstaat onder bevrijd gebeid. Is afrin of Kobani of manbij bevrijd bv? ;)
Szurazaterdag 2 september 2017 @ 15:24
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 september 2017 15:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

Raqqa, maar ook alle andere gebieden waar Isis het voor het zeggen heeft, hoeft niet te rekenen op sympathie van "de media". Daar zit het grootst verschil met Aleppo, denk ik.
Maar uiteraard speelt ook dat het Syrische regime en al haar backers in de westerse media over het algemeen niet te boek staan als de "good guys", waardoor dat offensief makkelijker te framen als een humanitaire ramp.
Waarheid. Het Syrische regime heeft de propagandaoorlog al in de beginjaren verloren en alle vloggende activisten van de oppositie zijn de darlings geworden. Beeld is wel enigszins aan het keren, maar ook alleen maar omdat het regime aan de winnende hand is en het aanblijven van Assad de nieuwe realiteit is die aan het doordringen is.
Slayagezondag 3 september 2017 @ 09:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 18:31 schreef Szura het volgende:
Uqayribat naar verluidt al bevrijd :o
beetje voorbarig kennelijk, als je al die meldingen bekijkt
drexciyazondag 3 september 2017 @ 09:35
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 september 2017 15:24 schreef Szura het volgende:

[..]

Waarheid. Het Syrische regime heeft de propagandaoorlog al in de beginjaren verloren en alle vloggende activisten van de oppositie zijn de darlings geworden. Beeld is wel enigszins aan het keren, maar ook alleen maar omdat het regime aan de winnende hand is en het aanblijven van Assad de nieuwe realiteit is die aan het doordringen is.
Omdat de "rebellen" iedere onafhankelijke journalist een kopje kleiner maken, komt er gn echt nieuws uit de gebieden die door hen worden bezet. En dan krijg je dat er alleen nog maar propaganda wordt geproduceerd. Het hielp wel dat een aantal partijen Assad weg wilde hebben, dus wordt dat effect alleen maar versterkt. Nu deze boodschap door de realiteit ingehaald wordt zie je inderdaad het beeld enigszins verschuiven.
Szurazondag 3 september 2017 @ 10:17
quote:
10s.gif Op zondag 3 september 2017 09:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

beetje voorbarig kennelijk, als je al die meldingen bekijkt
Ja lees nu vage claims over kinderen die in bomauto's worden gezet enzo. Niet te verifiren natuurlijk. Anyway, kwestie van tijd.

Net als dit:
DIwWOXoUEAARmKQ?format=jpg&name=large

So close
BEFEMzondag 3 september 2017 @ 11:06
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 09:35 schreef drexciya het volgende:

[..]

Omdat de "rebellen" iedere onafhankelijke journalist een kopje kleiner maken, komt er gn echt nieuws uit de gebieden die door hen worden bezet. En dan krijg je dat er alleen nog maar propaganda wordt geproduceerd. Het hielp wel dat een aantal partijen Assad weg wilde hebben, dus wordt dat effect alleen maar versterkt. Nu deze boodschap door de realiteit ingehaald wordt zie je inderdaad het beeld enigszins verschuiven.
Heeft Assad ook niet gedaan :Z

Lijkt me duidelijk dat beide kanten bloed aan hun handen hebben en smerig zijn.
drexciyazondag 3 september 2017 @ 11:16
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 11:06 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Heeft Assad ook niet gedaan :Z

Lijkt me duidelijk dat beide kanten bloed aan hun handen hebben en smerig zijn.
Er is natuurlijk wel een verschil tussen een gebied waarin nog wel onafhankelijke journalisten zijn en niet. Dan moeten de reguliere media niet doen alsof daar objectief nieuws vandaan komt. En dat is wel wat ze hebben gedaan.

Dat Assad ook nogal wat discutabele kanten heeft is bekend, en sowieso is een oorlog altijd smerig, zeker in dit soort gebieden.
Slayagezondag 3 september 2017 @ 11:21
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 11:16 schreef drexciya het volgende:

Dat Assad ook nogal wat discutabele kanten heeft is bekend
_O- _O- :+
Slayagezondag 3 september 2017 @ 12:43
opname van de syrische kinderen in het tturkse onderwijssysteem

Gov’t directs Syrian refugee children to Turkish schools

The ministry has prepared a report regarding the education statuses of foreign students under temporary protection in Turkey and made it obligatory for kindergarten and elementary school children to register.

The ministry decided to offer an intensive Turkish language program to those who have already begun going to schools in Turkey before they move to upper classes in official Turkish schools.

According to data from November 2016 of the Interior Ministry’s Directorate General of Migration Management, the efforts to gradually register some 833,039 Syrian children at school age to official schools under the ministry have been ongoing.
IPA35zondag 3 september 2017 @ 13:07
Holy shit fam, kwestie van paar dagen denk ik. Maximaal.
IPA35zondag 3 september 2017 @ 13:07
https://twitter.com/CivilWarMap/status/904298294129692673
Slayagezondag 3 september 2017 @ 14:39
In een Syrisch restaurant in de Warmoesstraat leren vluchtelingen koken. Ze zijn blij dat ze kunnen werken.

‘Sommige jongens die hier werken hebben in de gevangenis gezeten in Syri, en zijn daar gemarteld. Dat merk je wel. Ze worden snel boos, en hebben alle vertrouwen in mensen verloren.”

Restauranteigenaar Mumen Alazhar (45) kijkt triest uit zijn ogen. In zijn Syrische restaurant Sham in de Warmoesstraat klinkt de muziek van Fairouz, een bekende Arabische zangeres, door de speakers. Aan de muren hangen foto’s van eten en Syrische landschappen met prieeltjes, naast plastic planten en roodleren stoelen. Het keukenpersoneel is druk schotels met vet aan het insmeren en praat in het Arabisch met elkaar.
Richestoragszondag 3 september 2017 @ 15:00
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 13:07 schreef IPA35 het volgende:
Holy shit fam, kwestie van paar dagen denk ik. Maximaal.
Exact. En dan is er weer een soort van IS pocket, gescheiden door de Eufraat. IS zal slechts sporadisch met bootjes kunnen oversteken, maar zeker niet met zwaar materiaal. Ik ben benieuwd of ze na het bereiken van Deir-Ezzor gelijk de stad proberen te veroveren of een pincer richting Abu Kamal vanuit Deir Ezzor en ten zuiden van de T2.

Ben benieuwd of Rusland de FOAB op de Thardah bergen gaat gooien trouwens. Een ideale locatie om dat ding eens in de praktijk uit te testen.
Richestoragszondag 3 september 2017 @ 15:05
quote:
Inspirerend verhaal en een mooi initiatief.

Jammer alleen dat het NRC klakkeloos dit soort uitspraken als feiten opschrijft:

quote:
Uit de keuken verschijnt chef-kok Radwan Alkuosa (30). Met een pet achterover op zijn hoofd en een brede glimlach gaat hij naar Alazhar toe. „Ik hou van deze man”, zegt hij. Alkuosa’s tocht van Syri naar Nederland is nu bijna twee jaar geleden. In gebroken Nederlands vertelt hij hoe hij vanuit Syri naar Libi reisde, en van daaruit met de boot naar Griekenland vertrok. 6.000 euro betaalde hij, om samen met 200 anderen in een klein bootje de zee over te steken. Zelfs als alles weer rustig is, wil Alkuosa niet terugkeren naar Syri. „Ik ben bang voor de regering en politie daar. Assad zelf heeft ook miljoenen burgers gedood.”
Er zijn nog niet 1 miljoen doden gevallen in het conflict.
Slayagezondag 3 september 2017 @ 15:11
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:05 schreef Richestorags het volgende:

Jammer alleen dat het NRC klakkeloos dit soort uitspraken als feiten opschrijft:

[..]

Er zijn nog niet 1 miljoen doden gevallen in het conflict.
als het tussen aanhalingstekens is kan je alles opschrijven en ermee wegkomen ;)
Slayagezondag 3 september 2017 @ 15:24
wat is deze :')

OrientNewsEn twitterde op zondag 03-09-2017 om 15:05:59 #US-led coalition drops supplies of water, food on #ISIS convoy in east of #Syria - Al-#Arabiya TV https://t.co/CUcCZ4XK4g reageer retweet
IPA35zondag 3 september 2017 @ 15:50
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 15:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Exact. En dan is er weer een soort van IS pocket, gescheiden door de Eufraat. IS zal slechts sporadisch met bootjes kunnen oversteken, maar zeker niet met zwaar materiaal. Ik ben benieuwd of ze na het bereiken van Deir-Ezzor gelijk de stad proberen te veroveren of een pincer richting Abu Kamal vanuit Deir Ezzor en ten zuiden van de T2.

Ben benieuwd of Rusland de FOAB op de Thardah bergen gaat gooien trouwens. Een ideale locatie om dat ding eens in de praktijk uit te testen.
Neem aan dat ze eerst gebieden ten westen van de stad willen veiligstellen en connecten met de luchthaven.
Szurazondag 3 september 2017 @ 18:38
quote:
10s.gif Op zondag 3 september 2017 15:24 schreef Slayage het volgende:
wat is deze :')

OrientNewsEn twitterde op zondag 03-09-2017 om 15:05:59 #US-led coalition drops supplies of water, food on #ISIS convoy in east of #Syria - Al-#Arabiya TV https://t.co/CUcCZ4XK4g reageer retweet
Fake news volgens de coalitie.

quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 13:07 schreef IPA35 het volgende:
Holy shit fam, kwestie van paar dagen denk ik. Maximaal.
Misschien wel een dag :o

DI0CZ0eV4AATAVU?format=jpg&name=large
Slayagezondag 3 september 2017 @ 19:11
zitten ze nou dat konvooi van de hezz-isis deal te bombarderen? de militanten EN de familie leden?

OIRSpox twitterde op zondag 03-09-2017 om 15:17:43 Hezbollah-ISIS update: 85 Daesh killed, 40 separate ISIS vehicles destroyed; @CJTFOIR NOT targeting or preventing aid to civilians. reageer retweet
IPA35zondag 3 september 2017 @ 20:41
Erwin Rommel wie?
Szurazondag 3 september 2017 @ 21:26
De claims buitelen al uren over elkaar heen maar er zijn er nu al over dat de Tigers zijn aangekomen bij de basis Brigade 137.
IPA35zondag 3 september 2017 @ 21:48
Beelden van feestvierende lui in DeZ.
IPA35zondag 3 september 2017 @ 21:49
WithinSyriaBlog twitterde op zondag 03-09-2017 om 21:47:21 SAA announcement + celebration in Deir Ezzor city now https://t.co/80LWhh0S4x reageer retweet
ElDinosaurzondag 3 september 2017 @ 21:53
get?url=http%3A%2F%2Fimgur.com%2FFfYzUfA.gif&key=de6s0j17Z2ei6tOQw1tj9w&w=800&h=274
Stabielzondag 3 september 2017 @ 21:56
Mijlpaal. Geschiedenis. _O_

[ Bericht 5% gewijzigd door Stabiel op 03-09-2017 22:01:39 ]
zarGonzondag 3 september 2017 @ 22:46
Mooi.
Perrinzondag 3 september 2017 @ 22:48
Indrukwekkend.
no1uknowzondag 3 september 2017 @ 23:24
NatDefFor twitterde op zondag 03-09-2017 om 23:20:16 Sleeper cells&civilians reportedly attacking ISIS HQs in villages of Nabila&Hureyki and Makhac #DeirezZor reageer retweet
no1uknowzondag 3 september 2017 @ 23:24
Veel conflicterende berichtgeving. Ze zullen er vermoedelijk nog niet zijn denk ik, eerst beelden, dan geloven.
no1uknowzondag 3 september 2017 @ 23:25
NatDefFor twitterde op zondag 03-09-2017 om 23:24:23 Hezb media: 10 kmGovernor: 20 kmSoldier: 10 kmField reporter:6 km(10+20+10+6)/4=11.5 km🙌🙌 reageer retweet
vigen98maandag 4 september 2017 @ 00:07
DI0po2hXkAA4Cqv.jpg:large
Slayagemaandag 4 september 2017 @ 12:32
quote:
BotB _O_
Slayagemaandag 4 september 2017 @ 12:33
zero hour nadert voor deir

sayed_ridha twitterde op maandag 04-09-2017 om 06:17:16 IS have sent reinforcements to the south entrance of DeirEzzor from al-Mayadin and have also mobilized inside the city reageer retweet
Szuramaandag 4 september 2017 @ 12:50
Let them come, er komen duizenden soldaten aan om ze af te maken.

Dit lijkt me de accurate stand van zaken nu:

DI305GLWAAEMbmi?format=jpg&name=large

Er is blijkbaar wel een klein contingent de frontlinie overgestoken naar Brigade 137, vandaar die fuzz over de ontzetting gisteravond.
Frikandelbroodjemaandag 4 september 2017 @ 12:54
Dus toch nog niet ontzet? Jammer.
Slayagemaandag 4 september 2017 @ 12:57
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 12:54 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Dus toch nog niet ontzet? Jammer.
die ontzetting is praktisch een feit, just give it some time
Slayagemaandag 4 september 2017 @ 13:09
sayed_ridha twitterde op zondag 03-09-2017 om 10:52:45 Hawija op set to begin soon. Main Iraqi Force will be the 16th Division, Fast Response Division & ISOF. Peshmerga also likely to play a role reageer retweet
Frikandelbroodjemaandag 4 september 2017 @ 13:16
quote:
10s.gif Op maandag 4 september 2017 12:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

die ontzetting is praktisch een feit, just give it some time
Weet ik :P
Het blijft vreemd om na ruim 4 jaar, waarin ik dagelijks/wekelijks nieuws en video's heb bekeken van de belegering en de stad zag veranderen in een smeulende puinhoop, er eindelijk een einde aan de strijd komt. Had ik ook met Homs en Aleppo.
Richestoragsmaandag 4 september 2017 @ 13:44
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 13:16 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Weet ik :P
Het blijft vreemd om na ruim 4 jaar, waarin ik dagelijks/wekelijks nieuws en video's heb bekeken van de belegering en de stad zag veranderen in een smeulende puinhoop, er eindelijk een einde aan de strijd komt. Had ik ook met Homs en Aleppo.
De verovering van de hele stad gaat nog wel even duren. IS zit daar met een paar duizend man en heeft de helft van de stad in handen.
Slayagemaandag 4 september 2017 @ 18:27
iran die het "opneemt" voor isis :')

RymMomtaz twitterde op maandag 04-09-2017 om 16:20:45 #Iran FM spox denouncing #US 4 laying "siege to women/children" (in #ISIS convoy). Was alright w/Iranians/Hezbollah besieging Madaya+Aleppo reageer retweet
owwwwwkaaaaayyyyyy

ejbeals twitterde op maandag 04-09-2017 om 15:28:32 Reports that 100 ISIS fighters from the beleaguered convoy from Lebanon, have defected to the SAA. reageer retweet


[ Bericht 25% gewijzigd door Slayage op 04-09-2017 19:12:38 ]
Stabielmaandag 4 september 2017 @ 19:25
quote:
10s.gif Op maandag 4 september 2017 18:27 schreef Slayage het volgende:
ejbeals twitterde op maandag 04-09-2017 om 15:28:32 Reports that 100 ISIS fighters from the beleaguered convoy from Lebanon, have defected to the SAA. reageer retweet
Aldus Al-Arabiya. Met een berg zout nemen dus.
Szuramaandag 4 september 2017 @ 20:30
DI5mhW5W4AAM0w4?format=jpg&name=large
Slayagemaandag 4 september 2017 @ 21:09
that was close!

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 04-09-2017 om 20:54:04 S. #Syria: Fagot #ATGM fired by #FSA missing a T-72 in SE. #Damascus desert. https://t.co/yv5uxqifVF reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 04-09-2017 om 21:01:25 @savetherinos Indeed especially knowing a Fagot has around 180-200 m/s speed. reageer retweet
21528421_0.jpg
HSGmaandag 4 september 2017 @ 23:15
quote:
10s.gif Op maandag 4 september 2017 18:27 schreef Slayage het volgende:
iran die het "opneemt" voor isis :')

RymMomtaz twitterde op maandag 04-09-2017 om 16:20:45 #Iran FM spox denouncing #US 4 laying "siege to women/children" (in #ISIS convoy). Was alright w/Iranians/Hezbollah besieging Madaya+Aleppo reageer retweet
owwwwwkaaaaayyyyyy

ejbeals twitterde op maandag 04-09-2017 om 15:28:32 Reports that 100 ISIS fighters from the beleaguered convoy from Lebanon, have defected to the SAA. reageer retweet
De vraag of SAA op staat te wachten dat jihadisten zich bij SAA willen aansluiten.
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 11:16
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 23:15 schreef HSG het volgende:

[..]

De vraag of SAA op staat te wachten dat jihadisten zich bij SAA willen aansluiten.
klinkt niet aannemelijk nee, maar we hebben in het verleden wel gezien dat rebellen via het reconciliation process zich overgaven en voor het regime gingen vechten.

om maar niet te spreken over al die stammen die zich nu aansluit bij het regime in deir om isis te fucken terwijl ze een paar jaar teurg nog de wapens opnamen om het regime uit deir te schoppen.
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 11:24
die aantallen strikes :{

geopolitiquee twitterde op maandag 04-09-2017 om 21:43:00 #US-led Coalition conducted more than 170 airstrikes and at least 1.200 artillery shellings during the past 4 days in #Raqqah city. reageer retweet
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 11:52
Zo houden we de oorlog op afstand

Hoe verander je mensen in vijanden, die je mag bombarderen? Die ongemakkelijke vraag onderzoekt de Brits-Canadese denker Derek Gregory. Donderdag spreekt hij over de mechanismes waardoor het verschil tussen 'ons hier' en 'zij daar' tot stand komt.
Stabieldinsdag 5 september 2017 @ 12:33
watanisy twitterde op dinsdag 05-09-2017 om 12:31:30 ALLAHU AKBARRRRRRRRRRRR reageer retweet
DEZ eindelijk bereikt.
Szuradinsdag 5 september 2017 @ 12:52
Laat de video's maar komen van feestende burgers en de Tiger en Zahreddine die elkaar ontmoeten :P.

En dan kan het Syrische voetbalteam zich vandaag ook nog voor het WK plaatsen.
Stabieldinsdag 5 september 2017 @ 12:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 12:52 schreef Szura het volgende:
Laat de video's maar komen van feestende burgers en de Tiger en Zahreddine die elkaar ontmoeten :P.

En dan kan het Syrische voetbalteam zich vandaag ook nog voor het WK plaatsen.
Tegen notabene Iran!
Stabieldinsdag 5 september 2017 @ 13:10
Live stream Syrisch tv:

Adrie072dinsdag 5 september 2017 @ 13:14
Tis eigenlijk een groot feest....absurd h.
Zahreddinedinsdag 5 september 2017 @ 13:31
TAKBIRRRRRRRRRRRR
Szuradinsdag 5 september 2017 @ 13:53
Beelden:

https://twitter.com/syria_protector/status/905038779139989508

https://twitter.com/mmagreen/status/905034086904889344

DI9SwTTUMAE7ef-?format=jpg&name=large

[ Bericht 21% gewijzigd door Szura op 05-09-2017 14:05:59 ]
Stabieldinsdag 5 september 2017 @ 14:12
Beelden:

no1uknowdinsdag 5 september 2017 @ 14:30
ik vind het lastig niet te sympathiseren met de SAA nu

aAYd9QL_460sa.gif
Szuradinsdag 5 september 2017 @ 14:48
Belegering West-Aleppo: ✔
Belegering Aleppo prison: ✔
Belegering Kweires Airbase: ✔
Belegering Deir ez-Zor: ✔

DI9foPlXgAELKuy?format=jpg&name=large
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 14:49
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:30 schreef no1uknow het volgende:
ik vind het lastig niet te sympathiseren met de SAA nu

[ afbeelding ]
isis is 1 van de meest afgrijselijke clubjes die de mensheid heeft gecreeerd in de recente geschiedenis. ik gun geen enkele burger hun tirannie.
echter betekent dat niet ik zou moeten sympathiseren met het clubje mensen (baath in syrie), die er mede voor verantwoordelijk is voor het groot worden van dit clubje.
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 14:51
dit soort beelden van de russen zijn we niet veel tegengekomen

warsmonitoring twitterde op dinsdag 05-09-2017 om 13:52:08 @aldin_ww Ru artillery filmed east of Sukhna, note KamAZ-63501'bear'. And soldiers(alleged GRU). KamAZ-43269 and LandCruiser signal vechile +Gaz Tiger reageer retweet
zarGondinsdag 5 september 2017 @ 14:51
Hoeveel burgers zouden er nog in het IS-gebied zijn?

Ze zijn Mosul en omgeving kwijt.
Ze zijn Raqqa en omgeving (bijna helemaal) kwijt.
DeZ zijn ze kwijt aan het raken, de omgeving zal snel volgen.

In Syri hebben ze zowat alleen woestijngebied in het oosten over.
In Irak hebben ze alleen omgeving Hawija nog in handen, verder nog alleen het woestijngebied in het westen.
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 14:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:51 schreef zarGon het volgende:

Ze zijn inmiddels DeZ kwijt, de omgeving zal snel volgen.
dez zijn ze niet kwijt nog lieverd
zarGondinsdag 5 september 2017 @ 14:54
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

dez zijn ze niet kwijt nog lieverd
Ja, weet ik, alleen was het omschrijven even lastig. Had 'm al voor je post gecorrigeerd.
Szuradinsdag 5 september 2017 @ 14:55
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

isis is 1 van de meest afgrijselijke clubjes die de mensheid heeft gecreeerd in de recente geschiedenis. ik gun geen enkele burger hun tirannie.
echter betekent dat niet ik zou moeten sympathiseren met het clubje mensen (baath in syrie), die er mede voor verantwoordelijk is voor het groot worden van dit clubje.
Daar zijn oppositiegroeperingen net zo hard verantwoordelijk voor. Of we kunnen nog verder gaan naar de Amerikanen (Bush) met de inval in Irak.
zarGondinsdag 5 september 2017 @ 14:55
Is er overigens een reden waarom SDF/YPG het gehele noorden van de Eufraat niet heeft gepakt?

Of hebben ze daar afspraken over gemaakt? Of waardeloos omdat woestijn?
zarGondinsdag 5 september 2017 @ 14:56
Dat vingerwijzen is nergens voor nodig, je komt er geen fuck mee verder. Iedereen is schuldig, omdat ze dingen hebben gedaan en omdat ze dingen niet hebben gedaan.
Szuradinsdag 5 september 2017 @ 14:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:55 schreef zarGon het volgende:
Is er overigens een reden waarom SDF/YPG het gehele noorden van de Eufraat niet heeft gepakt?

Of hebben ze daar afspraken over gemaakt?
Alles wijst op een afspraak van Rusland en de VS dat SAA aan de linkerzijde van de Eufraat blijft en SDF met Amerikaanse hulp alles aan de andere zijde mag pakken. Mja, er ligt zoveel oliegebied in de grensregio dat ik benieuwd ben hoe dat straks gaat uitpakken.
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 14:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:55 schreef Szura het volgende:

[..]

Daar zijn oppositiegroeperingen net zo hard verantwoordelijk voor. Of we kunnen nog verder gaan naar de Amerikanen (Bush) met de inval in Irak.
daar zijn uiteraard de zaadjes gelegd voor wat na meerdere incubaties uiteindelijk isis werd.
zarGondinsdag 5 september 2017 @ 14:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:57 schreef Szura het volgende:

[..]

Alles wijst op een afspraak van Rusland en de VS dat SAA aan de linkerzijde van de Eufraat blijft en SDF met Amerikaanse hulp alles aan de andere zijde mag pakken.
Maar ze hebben niet eens alles van de Hasakah-provincie gepakt, laat staan wat ze nog zouden kunnen pakken van de DeZ-provincie.
Szuradinsdag 5 september 2017 @ 15:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:58 schreef zarGon het volgende:

[..]

Maar ze hebben niet eens alles van de Hasakah-provincie gepakt, laat staan wat ze nog zouden kunnen pakken van de DeZ-provincie.
Ik denk dat ten eerste Raqqa prioriteit had, ten tweede er te weinig mankracht was omdat ten derde (delen van de) Koerdische fracties binnen de SDF minder zin hadden om mannen en materiaal te investeren in een Arabische regio die niet op Koerden zit te wachten en die ze daardoor wellicht later weer zouden kwijtraken aan het regime. Maar misschien hebben de VS en Rusland dat inmiddels afgehamerd aan de groene tafel.
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 15:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:56 schreef zarGon het volgende:
Dat vingerwijzen is nergens voor nodig, je komt er geen fuck mee verder. Iedereen is schuldig, omdat ze dingen hebben gedaan en omdat ze dingen niet hebben gedaan.
betekent niet ik zou moeten juichen voor de successen van het tirannieke baath, dat gewoon op dezelfde voet verder zal gaan als pre 2011 en wanneer de tijd komt net zo makkelijk weer de eigen burgers op zal sluiten en/of vernietigen, omdat het hun zo uitkomt.
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 15:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 15:02 schreef Szura het volgende:

[..]

Ik denk dat ten eerste Raqqa prioriteit had, ten tweede er te weinig mankracht was omdat ten derde (delen van de) Koerdische fracties binnen de SDF minder zin hadden om mannen en materiaal te investeren in een Arabische regio die niet op Koerden zit te wachten en die ze daardoor wellicht later weer zouden kwijtraken aan het regime. Maar misschien hebben de VS en Rusland dat inmiddels afgehamerd aan de groene tafel.
ik denk dat dat het meest aannemelijke is, omdat niemand zit te wachten op een directe confrontatie tussen rusland en de vs. de vs vindt syrie wat dat betreft niet belangrijk genoeg, dat is gebleken onder obama. onder trump is syrie helemaal geen prio meer. trump lijkt zich blind te staren op isis en neemt alle uitval daarvan (oa een empowered iran) kennelijk voor lief.
zarGondinsdag 5 september 2017 @ 15:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 15:02 schreef Szura het volgende:

[..]

Ik denk dat ten eerste Raqqa prioriteit had, ten tweede er te weinig mankracht was omdat ten derde (delen van de) Koerdische fracties binnen de SDF minder zin hadden om mannen en materiaal te investeren in een Arabische regio die niet op Koerden zit te wachten en die ze daardoor wellicht later weer zouden kwijtraken aan het regime. Maar misschien hebben de VS en Rusland dat inmiddels afgehamerd aan de groene tafel.
Hm, je zou verwachten dat ze nu volop terrein kunnen winnen, omdat er paniek heerst bij IS.

Maar wat je zegt over de Arabische bevolking die niet op Koerden zit te wachten en het terug inleveren aan het regime kan ermee te maken hebben, ja.

Die stomme SyrianCivilWarMap werkt niet met advertentieblokker aan, dus even voor mezelf de directe link naar hun kaart: http://umap.openstreetmap(...)ebsite-to-sup_157734.
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 15:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 15:06 schreef zarGon het volgende:

[..]

Hm, je zou verwachten dat ze nu volop terrein kunnen winnen, omdat er paniek heerst bij IS.

Maar wat je zegt over de Arabische bevolking die niet op Koerden zit te wachten en het terug inleveren aan het regime kan ermee te maken hebben, ja.

Die stomme SyrianCivilWarMap werkt niet met advertentieblokker aan, dus even voor mezelf de directe link naar hun kaart: http://umap.openstreetmap(...)ebsite-to-sup_157734.
ik gebruik deze https://syria.liveuamap.com/

DI9c8hDXcAAmGCI.jpg
zarGondinsdag 5 september 2017 @ 15:13
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 september 2017 15:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik gebruik deze https://syria.liveuamap.com/
Je hebt ook https://isis.liveuamap.com/ nog.

Ik gebruik vooral LiveUAMap, maar da's omdat die wel werkt met een advertentieblokker aan, en het heeft een app (handig om snel even up-to-date te komen), en het kaartje is makkelijk te zien in de app. Werkt allemaal net wat handiger, zolang je maar in je achterhoofd blijf onthouden dat die website het regime niet zo leuk vindt.

Al post SCWM wel updates op Twitter en Reddit.
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 15:22
maar goed dat de russen weinig hechten aan dit soort onderzoekjes :P

russia_mideast twitterde op dinsdag 05-09-2017 om 14:43:24 49% of Russians believe that Moscow's military campaign in Syria needs to end, while only 30% want it to continue https://t.co/GULtygvf0I reageer retweet
Het glazen plafond van IS

De Isralische onderzoeker Ronen Zeidel onderzocht de elite van de Iraakse IS-tak. Daaruit blijkt dat het wel meevalt met het internationale karakter van de terreurbeweging.


[ Bericht 11% gewijzigd door Slayage op 05-09-2017 15:39:12 ]
JubaUrbicusdinsdag 5 september 2017 @ 16:40
Dus na Der Ezzor wordt het SAA vs de Koerden? _O- _O- _O- _O-
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 16:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 16:40 schreef JubaUrbicus het volgende:
Dus na Der Ezzor wordt het SAA vs de Koerden? _O- _O- _O- _O-
ik denk dat het op termijn niet ondenkbaar is dat de koerden zich simpelweg aansluiten bij het regime in ruil voor een vorm van autonomie.

tenzij de backers van het regime het gehele land volledig onder de vleugels van het regime wil hebben als pre 2011, ja dan zou dat wel moeten, maar ik denk dat het eerste scenario het meest voor de hand liggend is, omdat oorlog bakken vol met geld kost en het einde nu toch wel in zicht is als het regime zich flexibel opstelt tov met name de koerden. idlib is toch anders daar lijkt het de kant van isis op te gaan met nusra die de toco praktisch heeft overgnomen
JubaUrbicusdinsdag 5 september 2017 @ 17:32
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 september 2017 16:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat het op termijn niet ondenkbaar is dat de koerden zich simpelweg aansluiten bij het regime in ruil voor een vorm van autonomie.

tenzij de backers van het regime het gehele land volledig onder de vleugels van het regime wil hebben als pre 2011, ja dan zou dat wel moeten, maar ik denk dat het eerste scenario het meest voor de hand liggend is, omdat oorlog bakken vol met geld kost en het einde nu toch wel in zicht is als het regime zich flexibel opstelt tov met name de koerden. idlib is toch anders daar lijkt het de kant van isis op te gaan met nusra die de toco praktisch heeft overgnomen
Autonomie? Jij slaapt zeker? Heb je de laatste speech van Assad gezien 2 weken geleden? Hij pleit ervoor om alles van Syri terug te pakken en hij zei ook dat alle Syrirs Arabieren waren omdat het Arabisme als nationale identiteit geld. Koerden kunnen dromen naar hun autonomie of naar het federalisme, SAA gaat alles maar dan ook alles terugpakken. Waarom is Der Ezzor berhaupt belangrijk? Belangrijkste olie velden liggen in het noorden en die wilt SDF zo snel mogelijk pikken. Het gaat leuk worden als de SAA werkelijke de Eufraat gaat oversteken. Dan kan het echt uit de hand lopen.
Keep_Walkingdinsdag 5 september 2017 @ 17:39
😲
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 18:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 17:32 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Autonomie? Jij slaapt zeker? Heb je de laatste speech van Assad gezien 2 weken geleden? Hij pleit ervoor om alles van Syri terug te pakken en hij zei ook dat alle Syrirs Arabieren waren omdat het Arabisme als nationale identiteit geld. Koerden kunnen dromen naar hun autonomie of naar het federalisme, SAA gaat alles maar dan ook alles terugpakken. Waarom is Der Ezzor berhaupt belangrijk? Belangrijkste olie velden liggen in het noorden en die wilt SDF zo snel mogelijk pikken. Het gaat leuk worden als de SAA werkelijke de Eufraat gaat oversteken. Dan kan het echt uit de hand lopen.
Assad mag zo veel dromen over Arabische glorie onder het geweldige bewind van de Assad familie of wat voor geneuzel dan ook. Zolang de backers hem hierin niet steunen zullen het dromen blijven.

Wat gaat er gebeuren straks wanneer de kaarten misschien helemaal anders liggen? Baath heeft Syri naar de afgrond geduwd en zijn ze nu overgeleverd aan de internationale gemeenschap.
Frikandelbroodjedinsdag 5 september 2017 @ 19:36
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

isis is 1 van de meest afgrijselijke clubjes die de mensheid heeft gecreeerd in de recente geschiedenis. ik gun geen enkele burger hun tirannie.
echter betekent dat niet ik zou moeten sympathiseren met het clubje mensen (baath in syrie), die er mede voor verantwoordelijk is voor het groot worden van dit clubje.
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:30 schreef no1uknow het volgende:
ik vind het lastig niet te sympathiseren met de SAA nu

[ afbeelding ]
Ik heb een beetje hetzelfde, ik vind het prima dat er nu een einde lijkt te komen aan het bloedvergieten in Deir-Ezzor. Dat had ik ook met Aleppo, Homs etc. Dat betekent echter niet dat ik Assad nu een toffe peer vind, moreel gezien moet hij opgeknoopt worden voor zijn oorlogsmisdaden. Maar vrede is nog altijd beter dan een verwoestende oorlog denk ik zo, zelfs onder Assad.
JubaUrbicusdinsdag 5 september 2017 @ 20:14
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 september 2017 19:36 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

[..]

Ik heb een beetje hetzelfde, ik vind het prima dat er nu een einde lijkt te komen aan het bloedvergieten in Deir-Ezzor. Dat had ik ook met Aleppo, Homs etc. Dat betekent echter niet dat ik Assad nu een toffe peer vind, moreel gezien moet hij opgeknoopt worden voor zijn oorlogsmisdaden. Maar vrede is nog altijd beter dan een verwoestende oorlog denk ik zo, zelfs onder Assad.
Vrede? Dit is het begin van iets nieuws, ik denk niet dat Syri vredig gaat blijven. En nu de Koerden een sterke tegenstander beginnen te worden kan het nog helemaal mis gaan. Amerika heeft de laatste maanden heel veel wapens gestuurd naar Noord Syri, momenteel worden er ook Koerdische (SDF/YPG) soldaten opgeleid door de Amerikanen om Tanks en andere zware spullen te opereren. Oftewel, er wordt langzaam maar zeker een nieuwe leger opgebouwd in Noord Syri dat voor Amerikaanse doeleinden gaat vechten. Ook is het belangrijk om op te merken dat veel SDF strijders momenteel Arabieren en Koerden zijn en ook nog eens hartstikke anti-Assad. SDF is democratisch en humanistisch. Het westen kan kan geen betere partner in Syri vinden dan het SDF.
Frikandelbroodjedinsdag 5 september 2017 @ 20:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 20:14 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Vrede? Dit is het begin van iets nieuws, ik denk niet dat Syri vredig gaat blijven. En nu de Koerden een sterke tegenstander beginnen te worden kan het nog helemaal mis gaan. Amerika heeft de laatste maanden heel veel wapens gestuurd naar Noord Syri, momenteel worden er ook Koerdische (SDF/YPG) soldaten opgeleid door de Amerikanen om Tanks en andere zware spullen te opereren. Oftewel, er wordt langzaam maar zeker een nieuwe leger opgebouwd in Noord Syri dat voor Amerikaanse doeleinden gaat vechten. Ook is het belangrijk om op te merken dat veel SDF strijders momenteel Arabieren en Koerden zijn en ook nog eens hartstikke anti-Assad. SDF is democratisch en humanistisch. Het westen kan kan geen betere partner in Syri vinden dan het SDF.
Vrede is inderdaad een beetje makkelijk gezegd, gezien er zoveel factoren zijn waardoor er weer nieuwe conflicten kunnen ontstaan. Vrede van Daesh in elk geval. Er is bij Assad, of de rest van de Ba'ath, gewoon geen enkele intentie om iets aan de structurele problemen te doen. Ik heb niks gezien, geen enkele maatregel, dat de sociale, economische, sektarische en etnische problemen op gaat lossen die het hele conflict hebben veroorzaakt. Dat is vragen om problemen.
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 21:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 20:14 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

hoe sta jij tov dit conflict tegenwoordig? wat zou volgens jou een goede endgame zijn?
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 21:05
opvallend dat steeds meer russen het loodje leggen
CITeam_en twitterde op dinsdag 05-09-2017 om 13:09:38 [email protected]_russia reports two Russian soldiers killed in Syria; Russia's "Wagner PMC" has also taken losses, as we found... https://t.co/TDT5APTB6G reageer retweet
DI9LIt5XcAAD9Ow.jpg
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 21:08
on a lighter note :p

BBCSport twitterde op dinsdag 05-09-2017 om 19:06:45 The dream is still alive.Syria scored a dramatic injury time equaliser to make it into the World Cup play-offs.… https://t.co/MsayV9oaFR reageer retweet
Szuradinsdag 5 september 2017 @ 21:10
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 september 2017 21:05 schreef Slayage het volgende:
opvallend dat steeds meer russen het loodje leggen
CITeam_en twitterde op dinsdag 05-09-2017 om 13:09:38 [email protected]_russia reports two Russian soldiers killed in Syria; Russia's "Wagner PMC" has also taken losses, as we found... https://t.co/TDT5APTB6G reageer retweet
[ afbeelding ]
Lekker ongeloofwaardig verhaal, over dat reconciliation centre. Die zijn echt niet actief in Deir ez-Zor, de enige reden dat daar Russen zijn is het afschieten van ISIS-terroristen.
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 21:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 21:10 schreef Szura het volgende:

[..]

Lekker ongeloofwaardig verhaal, over dat reconciliation centre. Die zijn echt niet actief in Deir ez-Zor, de enige reden dat daar Russen zijn is het afschieten van ISIS-terroristen.
soms loopt de russische propaganda wat spaak :P
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 21:28
kennelijk is die zweed gestopt met de gevechten :P

https://www.facebook.com/jesper.soder.9/posts/10155078106154094
Szuradinsdag 5 september 2017 @ 21:30
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 september 2017 21:08 schreef Slayage het volgende:
on a lighter note :p

BBCSport twitterde op dinsdag 05-09-2017 om 19:06:45 The dream is still alive.Syria scored a dramatic injury time equaliser to make it into the World Cup play-offs.… https://t.co/MsayV9oaFR reageer retweet
Moeten nu tegen Australi. Had ook Saudi-Arabi :r kunnen zijn, maar dat won van Japan dus kwalificeerde zich direct.
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 21:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 21:30 schreef Szura het volgende:

[..]

Moeten nu tegen Australi. Had ook Saudi-Arabi :r kunnen zijn, maar dat won van Japan dus kwalificeerde zich direct.
australie saudi japan, the usual suspects uit azie. zou wat wezen als syrie zich zou plaatsen
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 22:03
tweet reeks

arisroussinos twitterde op dinsdag 05-09-2017 om 20:46:01 Just finished 10 days following SDF advance into central Raqqa for @vicenews (picture thread) https://t.co/z1lJUk33Ay reageer retweet
eindigend met de grote vraag

arisroussinos twitterde op dinsdag 05-09-2017 om 21:50:08 But for now, the battle for Raqqa is almost over. The next question is how long the US stays in Syria /end https://t.co/95P8JPnmbk reageer retweet
worldonalert twitterde op dinsdag 05-09-2017 om 21:36:14 #Raqqa: Video shows the deadliest #ISIS SVBIED attack against #YPG in #Raqqa City so far. https://t.co/8NPUxgrKoV reageer retweet
isis propaganda film raqqa

https://vimeo.com/232523260

[ Bericht 11% gewijzigd door Slayage op 05-09-2017 22:11:29 ]
HSGdinsdag 5 september 2017 @ 22:29
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:49 schreef Slayage het volgende:
echter betekent dat niet ik zou moeten sympathiseren met het clubje mensen (baath in syrie), die er mede voor verantwoordelijk is voor het groot worden van dit clubje.
IS is gewoon gemaakt door SA, Turkije, Koeweit, VAE, Bahrein en Qatar.
Slayagedinsdag 5 september 2017 @ 22:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 22:29 schreef HSG het volgende:

[..]

IS is gewoon gemaakt door VS, Syri, Iran, SA, Turkije, Koeweit, VAE, Bahrein, Qatar.
Ze zijn er allemaal debet aan. De Iraakse en Syrische bevolking mochten de meeste stoten vangen.
Stabielwoensdag 6 september 2017 @ 13:22
Wat voetbal wel niet teweeg kan brengen. De officiele Syrische vlag en de vlag van de rebellen samen omhoog in Damascus:

Rangonowoensdag 6 september 2017 @ 13:37
quote:
10s.gif Op woensdag 6 september 2017 13:22 schreef Stabiel het volgende:
Wat voetbal wel niet teweeg kan brengen. De officiele Syrische vlag en de vlag van de rebellen samen omhoog in Damascus:

Weet niet goed wat ik daar van moet denken.
Slayagewoensdag 6 september 2017 @ 13:49
quote:
10s.gif Op woensdag 6 september 2017 13:22 schreef Stabiel het volgende:
Wat voetbal wel niet teweeg kan brengen. De officiele Syrische vlag en de vlag van de rebellen samen omhoog in Damascus:

Ik hoop dat ze deze actie overleven
Rangonowoensdag 6 september 2017 @ 13:51
quote:
10s.gif Op woensdag 6 september 2017 13:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik hoop dat ze deze actie overleven
Ja, dit moeten wel weer ideale situaties zijn voor IS.
Slayagewoensdag 6 september 2017 @ 13:53
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 13:51 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ja, dit moeten wel weer ideale situaties zijn voor IS.
Badumtssss
Rangonowoensdag 6 september 2017 @ 13:54
quote:
10s.gif Op woensdag 6 september 2017 13:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

Badumtssss
Blijft bijzonder dat het Syrische volk zich daardoor niet laat tegenhouden. Groot respect.
Slayagewoensdag 6 september 2017 @ 14:00
markito0171 twitterde op woensdag 06-09-2017 om 12:54:06 #Syria #US-forces enter Shaddadi town at border to #Iraq(probably new offensive on #ISIS at northern Euphrates bank very soon) reageer retweet
Frikandelbroodjewoensdag 6 september 2017 @ 14:30
quote:
VN: Syrisch regime verantwoordelijk voor gifgasaanval Khan Sheikhoun

De Syrische luchtmacht is verantwoordelijk voor de gifgasaanval op de plaats Khan Sheikhoun, waarbij in april zeker 83 doden vielen. Het regime van president Assad zou ook tientallen andere aanvallen hebben uitgevoerd met chemische wapens.

Dat blijkt uit onderzoek van de Syri-commissie van de Mensenrechtenraad van de VN. Sinds het begin van de burgeroorlog zijn zeker 33 aanvallen met chemische wapens uitgevoerd. In ten minste 27 gevallen zou het Syrische regime verantwoordelijk zijn.

Na de gifgasaanval op Khan Sheikhoun besloot de VS een Syrische luchtmachtbasis aan te vallen met kruisraketten. Het regime heeft altijd ontkend verantwoordelijk te zijn voor het gebruik van chemische wapens in de plaats.

De VN-onderzoekers, die de aanval een oorlogsmisdaad noemen, hebben gesprekken gevoerd met tientallen getuigen, slachtoffers en hulpverleners en bestudeerden satellietbeelden, foto's van bomscherven en rapporten. De commissie concludeert dat de meeste slachtoffers vrouwen en kinderen waren.

De Organisatie voor het Verbod van Chemische Wapens stelde eerder al vast dat slachtoffers in Khan Sheikhoun waren blootgesteld aan het zenuwgas sarin. De OPCW zei niet wie daarvoor verantwoordelijk was. Daar loopt nog een onderzoek naar, waarvan de resultaten in oktober worden verwacht.

De VN-onderzoekers hebben ook kritiek op de VS vanwege een bloedige luchtaanval op een moskee in het Syrische dorp al-Jina. Bij dat bombardement kwamen zeker 38 mensen om het leven. De onderzoekers zeggen dat er onvoldoende maatregelen waren genomen om onschuldige slachtoffers te voorkomen.
Eventjes voor de duidelijkheid: dit zijn de conclusies van de VN, het OPCW-onderzoek loopt nog.
Slayagewoensdag 6 september 2017 @ 16:58
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 14:30 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Eventjes voor de duidelijkheid: dit zijn de conclusies van de VN, het OPCW-onderzoek loopt nog.
:D

DJC66bDW0AUzDRQ.jpg
Frikandelbroodjewoensdag 6 september 2017 @ 17:04
quote:
10s.gif Op woensdag 6 september 2017 16:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

:D

[ afbeelding ]
Die vind wel weer een excuus joh.
Slayagewoensdag 6 september 2017 @ 17:06
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 17:04 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Die vind wel weer een excuus joh.
politici...
Szurawoensdag 6 september 2017 @ 20:47
Hij is gearriveerd hoor :P

DJDpHhYXkAAdOng?format=jpg&name=large

DJDpGbeW4AA-T8Z?format=jpg&name=large

DJDpHJdW4AAxN_D?format=jpg&name=large
Richestoragswoensdag 6 september 2017 @ 21:26
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 20:47 schreef Szura het volgende:
Hij is gearriveerd hoor :P

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik heb het vermoeden dat deze man stiekem een Area 51 robot is. Enige emotie lijkt hem vreemd te zijn.
Gilgamesh-Xdonderdag 7 september 2017 @ 00:05
quote:
10s.gif Op woensdag 6 september 2017 13:22 schreef Stabiel het volgende:
Wat voetbal wel niet teweeg kan brengen. De officiele Syrische vlag en de vlag van de rebellen samen omhoog in Damascus:

In Egypte.
Slayagedonderdag 7 september 2017 @ 09:58
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 20:47 schreef Szura het volgende:
Hij is gearriveerd hoor :P
waar blijft de foto met die baardmans commander :P
Slayagedonderdag 7 september 2017 @ 09:58
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 00:05 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

In Egypte.
dat verklaart het
Slayagedonderdag 7 september 2017 @ 09:58
Charles_Lister twitterde op donderdag 07-09-2017 om 04:15:00 #Israel has destroyed #Syria's Al-Tala'i facility - linked to SSRC chemical weapons program - in air strikes east of #Masyaf, #Hama tonight. reageer retweet
AJENews twitterde op donderdag 07-09-2017 om 08:52:45 BREAKING: Israeli planes attacked military position in Syria, killing two people, Syrian state media reports... https://t.co/83ypJMpbMY reageer retweet
_O-

JChengWSJ twitterde op donderdag 07-09-2017 om 06:01:00 KCNA: "Kim Jong Un, chairman of the State Affairs Commission of the DPRK, Tuesday received a message of greeting from Bashar Al-Assad." reageer retweet


[ Bericht 17% gewijzigd door Frutsel op 07-09-2017 15:43:52 ]
Stabieldonderdag 7 september 2017 @ 11:39
Religious leader Al-Zenki movement: Hayat Tahrir al-Sham wanted political relations with Iran

quote:
On Wednesday, Hussam Atrash one of the religious leaders of Nour al-Din al-Zenki Movement posted a series of tweets in which he accused Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) leadership of conspiring to establish relationship with Iran. Atrash also accused HTS leader Abu Mohammad al-Julani of planning to eliminate Ahrar al-Sham Movement.

Atrash said that al-Julani suggested opening relations with Iran twice. al-Julani also criticized the Turkish policies in Syrian according to one of Atrash’s tweets.

“Turks are stupid in politics, while the Iranians understand politics and stand with their allies” al-Julani said in one of HTS meeting according to Atrash.
https://southfront.org/re(...)ical-relations-iran/
Slayagedonderdag 7 september 2017 @ 11:47
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:39 schreef Stabiel het volgende:
Religious leader Al-Zenki movement: Hayat Tahrir al-Sham wanted political relations with Iran

[..]

https://southfront.org/re(...)ical-relations-iran/
die julani is kennelijk een slimme jongen ;)
Szuradonderdag 7 september 2017 @ 11:47
Die Jolani gaat nog wel een Amerikaanse drone-bommetje koppen denk ik
Slayagedonderdag 7 september 2017 @ 11:49
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:47 schreef Szura het volgende:
Die Jolani gaat nog wel een Amerikaanse drone-bommetje koppen denk ik
weinig drones gespot de laatste tijd boven idlib
Alouludonderdag 7 september 2017 @ 15:49
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 14:30 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Eventjes voor de duidelijkheid: dit zijn de conclusies van de VN, het OPCW-onderzoek loopt nog.
Het zal toch niet... Dus toch??!
Szuradonderdag 7 september 2017 @ 16:17
Syrisch leger zou toch de Eufraat gaan oversteken bij Deir ez-Zor, dat wordt interssant als ze het daadwerkelijk doen.

DJHlLU9W0AEHk0y?format=jpg&name=large

DJHdRNdVoAEsPk3?format=jpg&name=large

Dit spul zou onderweg zijn

[ Bericht 33% gewijzigd door Szura op 07-09-2017 16:26:24 ]
Slayagedonderdag 7 september 2017 @ 18:45
Rip Eufraat grens deal :p
Szuradonderdag 7 september 2017 @ 18:56
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 18:45 schreef Slayage het volgende:
Rip Eufraat grens deal :p
In dit conflict kan alles binnen een paar dagen draaien :')
Slayagedonderdag 7 september 2017 @ 19:04
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2017 18:56 schreef Szura het volgende:

[..]

In dit conflict kan alles binnen een paar dagen draaien :')
Wat wel een constante is, is dat de assadisten al geruimte nauwelijks tegenslagen verwerken en zolang het rustig blijft in idlib zal het ook zo door blijven gaan. Tenzij er onverwacht een escalatie plaatsvindt tussen het sdf kan het haast niet mis gaan eigenlijk.
WammesWaggeldonderdag 7 september 2017 @ 22:13
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 09:58 schreef Slayage het volgende:

Charles_Lister twitterde op donderdag 07-09-2017 om 04:15:00 #Israel has destroyed #Syria's Al-Tala'i facility - linked to SSRC chemical weapons program - in air strikes east of #Masyaf, #Hama tonight. reageer retweet
AJENews twitterde op donderdag 07-09-2017 om 08:52:45 BREAKING: Israeli planes attacked military position in Syria, killing two people, Syrian state media reports... https://t.co/83ypJMpbMY reageer retweet
_O-

JChengWSJ twitterde op donderdag 07-09-2017 om 06:01:00 KCNA: "Kim Jong Un, chairman of the State Affairs Commission of the DPRK, Tuesday received a message of greeting from Bashar Al-Assad." reageer retweet
Aan die Russische S-400 heeft Assad dus zelf helemaal niks, prachtig.
BEFEMdonderdag 7 september 2017 @ 22:23
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 22:13 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Aan die Russische S-400 heeft Assad dus zelf helemaal niks, prachtig.
Is allang duidelijk toch? Rusland en Isral zijn ook semi-vriendjes.
Slayagedonderdag 7 september 2017 @ 22:31
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 22:13 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Aan die Russische S-400 heeft Assad dus zelf helemaal niks, prachtig.
Meerdere scenario's mogelijk denk ik. Of die Russen schakelen die dingen uit wanneer de Isralisch iets willen doen. Wat dus impliceert dat de Russen afspraken hebben om de Iranirs en om de Syrirs heen. Of die dingen zijn geen ene fuck waard. Of de Isralisch hebben een blind vlek in het systeem ontdekt waar ze gebruik van maken. Wie het weet mag het zeggen.
BEFEMdonderdag 7 september 2017 @ 22:32
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 22:31 schreef Slayage het volgende:

[..]

Meerdere scenario's mogelijk denk ik. Of die Russen schakelen die dingen uit wanneer de Isralisch iets willen doen. Wat dus impliceert dat de Russen afspraken hebben om de Iranirs en om de Syrirs heen. Of die dingen zijn geen ene fuck waard. Of de Isralisch hebben een blind vlek in het systeem ontdekt waar ze gebruik van maken. Wie het weet mag het zeggen.
Ik denk het eerste. In Isral wonen meer dan een miljoen Russen.

Mag Isral trouwens zomaar in Libanon vliegen? Lijkt me niet toch?
WammesWaggeldonderdag 7 september 2017 @ 22:41
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 22:32 schreef BEFEM het volgende:


Mag Isral trouwens zomaar in Libanon vliegen? Lijkt me niet toch?
Nee, die piloten krijgen een dikke boete van het Libanese CJIB op de mat.
BEFEMdonderdag 7 september 2017 @ 22:42
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 22:41 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Nee, die piloten krijgen een dikke boete van het Libanese CJIB op de mat.
Ik bedoel, in theorie kunnen ze ze toch proberen neer te knallen? Hezbollah zeker. Met nadruk op proberen in ieder geval.

Die raketten komen trouwens ook best ver als ze vanuit Libanon in Hama schieten :+
WammesWaggeldonderdag 7 september 2017 @ 22:43
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 22:31 schreef Slayage het volgende:

[..]

Meerdere scenario's mogelijk denk ik. Of die Russen schakelen die dingen uit wanneer de Isralisch iets willen doen. Wat dus impliceert dat de Russen afspraken hebben om de Iranirs en om de Syrirs heen. Of die dingen zijn geen ene fuck waard. Of de Isralisch hebben een blind vlek in het systeem ontdekt waar ze gebruik van maken. Wie het weet mag het zeggen.
Rusland zal dat wel in het midden laten, ook niet bijster goed voor de eventuele export als de Russen wel hun best doen.
Radegastdonderdag 7 september 2017 @ 23:00
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 22:31 schreef Slayage het volgende:

[..]

Meerdere scenario's mogelijk denk ik. Of die Russen schakelen die dingen uit wanneer de Isralisch iets willen doen. Wat dus impliceert dat de Russen afspraken hebben om de Iranirs en om de Syrirs heen. Of die dingen zijn geen ene fuck waard. Of de Isralisch hebben een blind vlek in het systeem ontdekt waar ze gebruik van maken. Wie het weet mag het zeggen.
Griekenland heeft een S-300 systeem op Kreta, en daar heeft eind 2015 de Israelische luchtmacht samen met de Griekse luchtmacht tegen mogen oefenen.

Daarbij zijn er ook afspraken gemaakt tussen de Isralirs en de Russen om dergelijke akkefietjes te voorkomen.
Szuradonderdag 7 september 2017 @ 23:04
Al vaker over gehad; Rusland gaat dat spul niet inschakelen voor een Syrisch fabriekje terwijl het neerschieten van een Isralisch toestel een zware escalatie zou zijn. Poetin en Netanyahu hebben het laatste jaar vaker gesproken, die willen de rode lijn niet zomaar over natuurlijk.
Szuradonderdag 7 september 2017 @ 23:07
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 23:00 schreef Radegast het volgende:

[..]

Griekenland heeft een S-300 systeem op Kreta, en daar heeft eind 2015 de Israelische luchtmacht samen met de Griekse luchtmacht tegen mogen oefenen.

Daarbij zijn er ook afspraken gemaakt tussen de Isralirs en de Russen om dergelijke akkefietjes te voorkomen.
Goeie. Dat is natuurlijk ook het risico als je die S400 aan Turkije verpatst; blijft een NAVO-lidstaat.
Slayagevrijdag 8 september 2017 @ 10:25
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 23:04 schreef Szura het volgende:
Al vaker over gehad; Rusland gaat dat spul niet inschakelen voor een Syrisch fabriekje terwijl het neerschieten van een Isralisch toestel een zware escalatie zou zijn. Poetin en Netanyahu hebben het laatste jaar vaker gesproken, die willen de rode lijn niet zomaar over natuurlijk.
dus de russen zitten de asadisten/iran/hezz te naaien waar ze bij zijn?
Slayagevrijdag 8 september 2017 @ 10:26
quote:
10s.gif Op donderdag 7 september 2017 22:41 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Nee, die piloten krijgen een dikke boete van het Libanese CJIB op de mat.
:D
Slayagevrijdag 8 september 2017 @ 10:26
gaan we weer :(

AEJKhalil twitterde op donderdag 07-09-2017 om 23:06:33 #BREAKING💥Huge explosion at #Hezbollah positions in #Baalbek, believed to be #Israel'i airstrikes minutes ago#Lebanon/#Syria borders SEP8 reageer retweet
AEJKhalil twitterde op donderdag 07-09-2017 om 23:40:43 2nd explosion reported reageer retweet
Syria_Hezb_Iran twitterde op vrijdag 08-09-2017 om 11:22:10 BREAKING: #Israel|i forces enter 200 meters inside #AlQaeda controlled territory on Beer Ajam axis in #Quneitra GovernorateOccupied #Golan reageer retweet
hij is wel consequent iig mbt zijn were in the isis killing business retoriek, voor onze koerdische helden, kan het wel problemen opleveren als dit standpunt bljift volhouden wanneer isis verslagen is.

CBSNews twitterde op donderdag 07-09-2017 om 20:47:08 "As far as Syria's concerned, we have very little to do with Syria, other than killing ISIS," Pres. Trump says... https://t.co/g4Y92SmZVH reageer retweet
rip held ;(

Acemal71 twitterde op donderdag 07-09-2017 om 15:23:59 #Ypg #Jazeera Canton "president" Abdulkarim Sarokhan's son Egid Sarokhan killed by Turkish airstrikes in Northern Irak (in de PKK/YPG trainingkampen ;) ) https://t.co/GT12EybZ9g reageer retweet


[ Bericht 19% gewijzigd door Slayage op 08-09-2017 11:25:54 ]
Slayagevrijdag 8 september 2017 @ 11:06
Voor jonge Tunesirs is het werk, Europa of het paradijs

Tunesi is met zesduizend Syrigangers hofleverancier van de internationale jihad. Trouw bezocht de twee belangrijkste broeinesten van jihadisme, Douar Hicher en Bizerte, en sprak daar met jongeren.
Stabielvrijdag 8 september 2017 @ 13:17
Isral probeert de VS in een oorlog met Iran te storten:

Top Israel general: We need US support to fight Iran

quote:
WASHINGTON ― A top Israeli general tasked with writing his country’s new defense policy said Israel must prepare for direct confrontation with Iran and is counting on U.S. support in order to prevail against the Islamic Republic.

“We cannot fight Iran alone,” Maj. Gen. Yair Golan, a candidate to become the next Israel Defense Forces chief of staff, told a Sept. 7 think tank gathering here. “They can affect us; we can affect them. It’s all about attrition. But if you want to gain something which is deeper, we cannot do it alone. This is a fact of life. It’s better to admit that.”

[...]

Iran, by way of its Revolutionary Guards, is trying to create a new reality around us with air bases and naval bases in Syria and with Shi’ite militias comprised of thousands of mercenaries and precision weapon production facilities in Lebanon,” Liberman said in a published statement late last month.

According to the Israeli defense minister, Israel “has no intention of reconciling with these attempts, and will not accept the role of an outside observer.”

In his Washington Institute address, Golan said he understood, yet disagreed, with the priority that U.S. and European countries have placed on defeating ISIS, arguing instead that the real threat is and remains Iran.

“For decades, we’ve dealt with ISIS-style terrorism. I don’t say it’s not a problem. But we managed to live with that. … They are primitive and with relatively limited capabilities. Yes, they have their determination and they are dangerous,” he said. ”But when looking at the Iranian threat, it’s much more dangerous compared to the ISIS threat.

“They [Iran] are a higher form of civilization. They have nice, academic infrastructure, impressive industry, good scientists and many talented young people. They are very similar to us, and because they are similar to us they are much, much more dangerous. And we can’t cope with them alone.”

According to Golan, a hardened warrior and commander who fought multiple conflicts over decades in Lebanon, Gaza and throughout the West Bank, Iran thinks in “imperial” terms. “I’ve followed the Iranian mindset for many years. They think globally, from a historical perspective and in a very wide frame. They’ve had, up until now, three different empires. Why wouldn’t they have a fourth?”
https://www.defensenews.c(...)pport-to-fight-iran/
Stabielvrijdag 8 september 2017 @ 14:09
Seems like Israel is directly arming Syrian militants now. They don't even try to hide it anymore:


Screenshot:

ubmfZHN.jpg

Interestingly and ironically, the weapons seem to come from the MV Francop seizure, in 2009, when Israel boarded a ship near Cyprus to seize large amounts of weaponry allegedly destined for Hezbollah. They blamed Iran for it.

They don't even have changed the labels:

nM73qUM.jpg
Slayagevrijdag 8 september 2017 @ 15:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 september 2017 13:17 schreef Stabiel het volgende:
Isral probeert de VS in een oorlog met Iran te storten:

Top Israel general: We need US support to fight Iran

[..]

https://www.defensenews.c(...)pport-to-fight-iran/
dat is al geruime tijd israels natte droom naruurlijk. echter is het hen niet gelukt om obama zover te krijgen, denk dat het onder trump al helemaal niet gaat lukken omdat trump niet eens orde op zaken heeft in het witte huis laat staan dat hij op avontuur zou willen tegen israel. nu al helemaal met die kim oen geneuzel
WammesWaggelvrijdag 8 september 2017 @ 15:19
Wel geniaal natuurlijk als Hezbollah op die manier de eigen kogels mag koppen.
Recyclen is ook wel zo ecologisch verantwoord.
Slayagevrijdag 8 september 2017 @ 15:23
nog meer koppijn voor de turken :P tenzij het allemaal agenten van de turkse inlichtingendiensten zijn :p

174 Turkish ISIL militants surrendered in Iraq after liberation of Mosul, Tal Afar
Slayagevrijdag 8 september 2017 @ 16:29
best grappig dit :p

DJM-1nLWAAAMj1M.jpg
Slayagezaterdag 9 september 2017 @ 10:41
A Growing Terrorist Threat on Another 9/11

Al Qaeda has regrouped even as the battered Islamic State remains lethal

This Monday’s 16th anniversary of the terrorist attacks of Sept. 11, 2001, might be less mournful if we could say that the threat of jihadist terrorism had receded or disappeared. But that is far from the case. Al Qaeda has been quietly rebuilding, after ceding the spotlight for several years to Islamic State (which was al Qaeda’s Iraqi affiliate until being expelled from the network in 2014). Taken together, these two groups—with their expanding capabilities and multiple branches across the globe—pose a security challenge for the U.S. and its allies every bit as perilous as what they faced immediately after 9/11.


ik ga ervan uit dat de coalitie de shit gaat opruimen :P

HassounMazen twitterde op zaterdag 09-09-2017 om 00:32:36 "Al-Mansor Street" downtown #Raqqa before and after it has been completely destroyed by The Global Coalition airstrikes https://t.co/9VX6VPlxPt reageer retweet
21530879_0.jpg
Slayagezaterdag 9 september 2017 @ 13:03
IS hemelt een verleden op dat nooit heeft bestaan

Salafi's beloven een spetterend hiernamaals waar je via een spoedplaatsing belandt wanneer je het geluk hebt heilig te sneuvelen. Behalve een lokkend hiernamaals was er eens ook, denken ze, een even volmaakt hiervoormaals, een verloren paradijs op aarde, dat moet worden heroverd. Desnoods via rivieren van bloed, want er staat veel op het spel.

Een radicaal experiment om die goeie ouwe tijd, die nooit heeft bestaan, terug te halen, voerde IS uit. Het lukte prima om een hel te creren van niqaabs, stenigingen, onthoofdingen, brandende kooien, van flatgebouwen geschopte homo's, yezidislavinnen en getraumatiseerde kinderen. Raqqa en Mosul liggen in puin, maar het aardse paradijs bleef uit.


de amerikanen beginnen em te knijpen nu de assadisten met bootjes zjin aangekomen bij de eufraat?

VivaRevolt twitterde op zaterdag 09-09-2017 om 12:57:52 SDF has officially announced launching operation Al-Jazirah Storm,to take the East Bank of the Euphrates in Deir Ez Zor Governorate reageer retweet
de israelisch hebben behoorlijk huisgehouden zo te zien

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 09-09-2017 om 12:45:12 1st sat images available (SD) show widespread destruction inside Scientific Research Base hit by #Israel near #Masyaf. ~10 buildings wrecked https://t.co/Hvmy6w6KJT reageer retweet


[ Bericht 31% gewijzigd door Slayage op 09-09-2017 14:00:31 ]
Stabielzaterdag 9 september 2017 @ 16:54
Andere gedeelte van DEZ ook bereikt nu.
Szurazaterdag 9 september 2017 @ 16:56
Mooi. Alle vluchtende terroristen opjagen aub.
Slayagezaterdag 9 september 2017 @ 17:50
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 september 2017 16:54 schreef Stabiel het volgende:
Andere gedeelte van DEZ ook bereikt nu.
welke andere gedeelte, het vliegveld?
Stabielzaterdag 9 september 2017 @ 17:52
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 17:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

welke andere gedeelte, het vliegveld?
Yes.
Slayagezaterdag 9 september 2017 @ 17:54
quote:
12s.gif Op zaterdag 9 september 2017 17:52 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Yes.
kay, is die baardmans zahreddinal gespot? :P
Stabielzaterdag 9 september 2017 @ 17:57
Nog niet.

Dit ANNA report is overigens wel een aanrader. Ze filmen ook de hereniging van Syrische troepen vlak na de bevrijding:


quote:
Footage of the breaking siege of Deir ez Zor from the storming troops positions.

1. IS SVBIED successfully moved through the infantry positions to the artillery positions and blow themself (thank god no one artillery man was killed).
2. Heavy artillery\airstrikes. L-39 low altitude bypass.
3. Footage from the camera installed on the tank with the mine rollers. On the footage one mine was blowed by the rollers, seems an anti-personell.
4, At the end very touching moment when advancing troops meet with Deir ez Zor garrison. Anna news reporters also coming with the first storming group and meet with Zahreddin and soldiers.
Szurazaterdag 9 september 2017 @ 18:20
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 17:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

kay, is die baardmans zahreddinal gespot? :P
DJS4pvwXkAA00Og?format=jpg&name=large
Slayagezaterdag 9 september 2017 @ 18:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:20 schreef Szura het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
en nu een foto met die gayboy commander :P
Szurazaterdag 9 september 2017 @ 18:24
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

en nu een foto met die gayboy commander :P
Nog niet gezien, volgens mij zijn die noordwaarts bezig
Slayagezaterdag 9 september 2017 @ 18:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:24 schreef Szura het volgende:

[..]

Nog niet gezien, volgens mij zijn die noordwaarts bezig
zo dichtbij maar toch zover ;(
Stabielzaterdag 9 september 2017 @ 19:56
Hezbollah ook een belangrijk aandeel gespeeld in de verdediging van DEZ:

4JYzokV.jpg
Rangonozaterdag 9 september 2017 @ 20:15
Zijn er eigenlijk ook cijfers hoeveel IS strijders daar nog gevangen zitten? en wat gebeurd er met hun?
Woestijnvoszaterdag 9 september 2017 @ 22:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 20:15 schreef Rangono het volgende:
Zijn er eigenlijk ook cijfers hoeveel IS strijders daar nog gevangen zitten? en wat gebeurd er met hun?
Ze zullen sterven tot de laatste man.
Stabielzondag 10 september 2017 @ 05:30
EHSANI22 twitterde op zondag 10-09-2017 om 04:27:02 Erdogan: Only diplomatic solution for #Syria. Country is cradle of civilization that cannot be partitioned or broken https://t.co/yCrosFtork reageer retweet
Erdogan komt bij zinnen.
Stabielzondag 10 september 2017 @ 06:08
ornekali twitterde op zondag 10-09-2017 om 00:41:09 Pro-Fethullah Glen sources claim #Assad and #Erdogan have just had a 'face-2-face' meeting in #Astana with Putin's mediation. reageer retweet
Slayagezondag 10 september 2017 @ 11:17
best een goede relatie hebben de russen en de amerikanen tegenwoordig in syrie

thehill twitterde op zondag 10-09-2017 om 01:33:06 US stops surveillance of ISIS convoy at request of Russia https://t.co/8A2ymrnIgh https://t.co/N4lGE8lyiZ reageer retweet
of toch niet?

southfronteng twitterde op zaterdag 09-09-2017 om 23:06:06 US-Led Coalition 'Will Not Allow' Syrian Army To Cross Euphrates River In Deir Ezzor - Reports... https://t.co/humuvTbrX8 reageer retweet


[ Bericht 31% gewijzigd door Slayage op 10-09-2017 11:24:03 ]
_--_zondag 10 september 2017 @ 11:18
quote:
11s.gif Op zondag 10 september 2017 06:08 schreef Stabiel het volgende:
ornekali twitterde op zondag 10-09-2017 om 00:41:09 Pro-Fethullah Glen sources claim #Assad and #Erdogan have just had a 'face-2-face' meeting in #Astana with Putin's mediation. reageer retweet
B U L L S H I T
Slayagezondag 10 september 2017 @ 11:19
quote:
14s.gif Op zondag 10 september 2017 05:30 schreef Stabiel het volgende:
EHSANI22 twitterde op zondag 10-09-2017 om 04:27:02 Erdogan: Only diplomatic solution for #Syria. Country is cradle of civilization that cannot be partitioned or broken https://t.co/yCrosFtork reageer retweet
Erdogan komt bij zinnen.
is al een tijdje gaande.
Slayagezondag 10 september 2017 @ 11:20
quote:
11s.gif Op zondag 10 september 2017 06:08 schreef Stabiel het volgende:
ornekali twitterde op zondag 10-09-2017 om 00:41:09 Pro-Fethullah Glen sources claim #Assad and #Erdogan have just had a 'face-2-face' meeting in #Astana with Putin's mediation. reageer retweet
is assad in het buitenland geweest?
Szurazondag 10 september 2017 @ 11:52
Alleen Thardeh nog te gaan, je weet wel die berg die werd gebombardeerd door de Amerikanen vorig jaar en toen werd veroverd door ISIS:

DJWn6VuWAAAMQSP?format=jpg&name=large
IPA35zondag 10 september 2017 @ 14:58
Smerige PKK ratten die snel land inpikken waar 0,0 Koerden wonen :r :r :r
Stabielzondag 10 september 2017 @ 14:59
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:58 schreef IPA35 het volgende:
Smerige PKK ratten die snel land inpikken waar 0,0 Koerden wonen :r :r :r
Zei toch dat Erdogan geen gevaar meer is. Het zijn de Koerden die de Amerikaanse belangen vertegenwoordigen nu.
IPA35zondag 10 september 2017 @ 15:00
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 14:59 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Zei toch dat Erdogan geen gevaar meer is. Het zijn de Koerden die de Amerikaanse belangen vertegenwoordigen nu.
Begin het langzaam in te zien.
JubaUrbicuszondag 10 september 2017 @ 15:10
Wow net op livemap gekeken, die Koerden gaan als een speer richting Deir Ezor op.... Wat denken zij hiermee te bereiken? Of is er een akkoord tussen Rusland en Amerika?
Slayagezondag 10 september 2017 @ 15:11
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:58 schreef IPA35 het volgende:
Smerige PKK ratten die snel land inpikken waar 0,0 Koerden wonen :r :r :r
:D !

Macht gaat daarheen waar er een machts vacum is. Eigenlijk is het heel natuurlijk wat de Koerden doen. Je kan het ze moeilijk kwalijk nemen :p
IPA35zondag 10 september 2017 @ 15:13
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 15:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

:D !

Macht gaat daarheen waar er een machts vacum is. Eigenlijk is het heel natuurlijk wat de Koerden doen. Je kan het ze moeilijk kwalijk nemen :p
Het probleem is meer dat ze keihard enorme stukken land waar berhaupt geen Koerden wonen willen toe-eigenen. Ondertussen wel beweren dat ze de moral highground hebben t.o.v. Turkse en Arabische nationalisten. Niet dus.
Slayagezondag 10 september 2017 @ 15:13
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 14:59 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Zei toch dat Erdogan geen gevaar meer is. Het zijn de Koerden die de Amerikaanse belangen vertegenwoordigen nu.
Turkije was uitgespeeld toen de Amerikanen ervoor kozen om all in te gaan met de Koerden en de Turken links te laten liggen. Nu zijn ze praktisch gezien onderdeel van "team assad". Een tool om ingezet te worden door de Russen.
Stabielzondag 10 september 2017 @ 15:15
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 15:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

Turkije was uitgespeeld toen de Amerikanen ervoor kozen om all in te gaan met de Koerden en de Turken links te laten liggen. Nu zijn ze praktisch gezien onderdeel van "team assad". Een tool om ingezet te worden door de Russen.
Hoe je ook tegen Erdogan's Syri beleid aankijkt, feit blijft dat hij bespeeld was door de VS om all-in te gaan, om uiteindelijk aan de kant te worden geschoven door de Amerikanen die hun nieuwe pionnen in de Koerden hebben gevonden.
JubaUrbicuszondag 10 september 2017 @ 15:16
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 15:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

Turkije was uitgespeeld toen de Amerikanen ervoor kozen om all in te gaan met de Koerden en de Turken links te laten liggen. Nu zijn ze praktisch gezien onderdeel van "team assad". Een tool om ingezet te worden door de Russen.
Russen tegen de Koerden in Afrin: "Je houdt je aan de afspraak anders geven we Erdogan groen licht."
Slayagezondag 10 september 2017 @ 15:26
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 15:13 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Het probleem is meer dat ze keihard enorme stukken land waar berhaupt geen Koerden wonen willen toe-eigenen. Ondertussen wel beweren dat ze de moral highground hebben t.o.v. Turkse en Arabische nationalisten. Niet dus.
Ja hun PR is altijd tip top geweest. Arme liberale minderheid dat met hun flowerpower militie vecht voor hun vrijheid in een moeras van extremisten.
Echter gaat het in een oorlog uiteindelijk niet om de moral high ground, maar om je militaire overwicht en om over hoeveel gebied je kan beheersen.
Vooralsnog zijn de Russen en Amerikanen best praktisch geweest in het ontwijken van elkaars operaties. De grote vraag is of die praktische houding kunnen doortrekken of dat er vroeg of laat toch een conflict of interest komt. Eigenlijk verwacht ik het zelf niet omdat de Amerikanen Syri gewoon niet belangrijk genoeg vinden om een conflict met de Russen aan te gaan. Om maar niet te beginnen dat ze simpel illegaal bezig zijn in het land. Ze hebben niks te willen als de assadisten de Eufraat willen oversteken, om maar iets te noemen.
Stabielzondag 10 september 2017 @ 15:30
SAA gaat de Eufraat niet oversteken ben ik bang. Berichten dat de SDF al aan de poorten van Deir ez-Zor staat.

Grote Amerikaanse support convoy voor SDF:

https://twitter.com/A_Ozkok/status/906860294445694976
Szurazondag 10 september 2017 @ 15:31
Amerikanen met hun illegale operatie :')
IPA35zondag 10 september 2017 @ 15:31
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 15:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ja hun PR is altijd tip top geweest. Arme liberale minderheid dat met hun flowerpower militie vecht voor hun vrijheid in een moeras van extremisten.
Echter gaat het in een oorlog uiteindelijk niet om de moral high ground, maar om je militaire overwicht en om over hoeveel gebied je kan beheersen.
Vooralsnog zijn de Russen en Amerikanen best praktisch geweest in het ontwijken van elkaars operaties. De grote vraag is of die praktische houding kunnen doortrekken of dat er vroeg of laat toch een conflict of interest komt. Eigenlijk verwacht ik het zelf niet omdat de Amerikanen Syri gewoon niet belangrijk genoeg vinden om een conflict met de Russen aan te gaan. Om maar niet te beginnen dat ze simpel illegaal bezig zijn in het land. Ze hebben niks te willen als de assadisten de Eufraat willen oversteken, om maar iets te noemen.
De laatste paar dagen was er speculatie dat SAA zou oversteken. Er werden op Twitter zelfs als beoogde oversteekpunten besproken en zo. Waar het allemaal om draait is het Al-Omar olieveld.
Dat ligt helemaal hier: http://wikimapia.org/#lan(...)1719/Omar-oil-fields

Om dat te kunnen bereiken zou SAA moeten oversteken. Dan naar het oosten pushen en de Khabur rivier oversteken. Zo kunnen ze de sterke ISIS posities rondom Mayadin omzeilen.

Het probleem is nu dat de Koerden dit doorhebben en nu SAA proberen af te snijden. Ze zijn al vlak buiten het Deir ez Zor industrieterrein. Dat is hier. http://wikimapia.org/#lan(...)zzor-Industrial-Zone

Daarmee zou een van de meest genoemde oversteekplekken al zijn afgesneden.
Hier namelijk: http://wikimapia.org/#lan(...)w=/32145133/Junaynah
Szurazondag 10 september 2017 @ 15:34
Ze kunnen eventueel nog altijd de PMU Syri insturen
Slayagezondag 10 september 2017 @ 15:34
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 15:15 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Hoe je ook tegen Erdogan's Syri beleid aankijkt, feit blijft dat hij bespeeld was door de VS om all-in te gaan, om uiteindelijk aan de kant te worden geschoven door de Amerikanen die hun nieuwe pionnen in de Koerden hebben gevonden.
True. De Turken zaten echt niet te wachten op dit conflict wat hen vele miljarden heeftvgekost. Maar niet alleen de Turken zij bespeeld,maar eigenlijk de gehele opstand zo'n beetje. Als de Amerikanen nooit zo vroeg in het conflict hadden geroepen assadmoet weg hadden de rebellen nooit de ballen gehad om zo massaal in opstand te komen. Uiteindelijk besloot Obama om zijn keutel in te trekken en zitten we nu bijna 7 jaar later met een land in puin, miljoenen ontheemden en Assad nog steeds op het pluche. Way to go Obama ^O^
Slayagezondag 10 september 2017 @ 15:35
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 15:16 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Russen tegen de Koerden in Afrin: "Je houdt je aan de afspraak anders geven we Erdogan groen licht."
Klassieke verdeel en heers.
Szurazondag 10 september 2017 @ 15:37
https://twitter.com/southfronteng/status/906624779997765632

@southfronteng
US-Led Coalition ‘Will Not Allow’ Syrian Army To Cross Euphrates River In Deir Ezzor – Reports dlvr.it/Plwcvp

Werkelijk waar :')
Slayagezondag 10 september 2017 @ 15:38
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 15:30 schreef Stabiel het volgende:
SAA gaat de Eufraat niet oversteken ben ik bang. Berichten dat de SDF al aan de poorten van Deir ez-Zor staat.

Grote Amerikaanse support convoy voor SDF:

https://twitter.com/A_Ozkok/status/906860294445694976
Krijgen we straks een verdeelde stad als Berlijn?
Slayagezondag 10 september 2017 @ 15:41
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 15:31 schreef IPA35 het volgende:

[..]

De laatste paar dagen was er speculatie dat SAA zou oversteken. Er werden op Twitter zelfs als beoogde oversteekpunten besproken en zo. Waar het allemaal om draait is het Al-Omar olieveld.
Dat ligt helemaal hier: http://wikimapia.org/#lan(...)1719/Omar-oil-fields

Om dat te kunnen bereiken zou SAA moeten oversteken. Dan naar het oosten pushen en de Khabur rivier oversteken. Zo kunnen ze de sterke ISIS posities rondom Mayadin omzeilen.

Het probleem is nu dat de Koerden dit doorhebben en nu SAA proberen af te snijden. Ze zijn al vlak buiten het Deir ez Zor industrieterrein. Dat is hier. http://wikimapia.org/#lan(...)zzor-Industrial-Zone

Daarmee zou een van de meest genoemde oversteekplekken al zijn afgesneden.
Hier namelijk: http://wikimapia.org/#lan(...)w=/32145133/Junaynah
Dat ziet er niet best uit voor de assadisten.
Slayagezondag 10 september 2017 @ 15:42
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 15:34 schreef Szura het volgende:
Ze kunnen eventueel nog altijd de PMU Syri insturen
Zou wat wezen :p
Stabielzondag 10 september 2017 @ 15:42
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 15:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

True. De Turken zaten echt niet te wachten op dit conflict wat hen vele miljarden heeftvgekost. Maar niet alleen de Turken zij bespeeld,maar eigenlijk de gehele opstand zo'n beetje. Als de Amerikanen nooit zo vroeg in het conflict hadden geroepen assadmoet weg hadden de rebellen nooit de ballen gehad om zo massaal in opstand te komen. Uiteindelijk besloot Obama om zijn keutel in te trekken en zitten we nu bijna 7 jaar later met een land in puin, miljoenen ontheemden en Assad nog steeds op het pluche. Way to go Obama ^O^
Alhoewel Obama zeker blaam treft, is ook hij gewoon bespeeld door onder andere Clinton en andere invloedrijke buitenlandbeleid-experts en officials die in Syri een nieuwe kans zagen om Iran een hak te zetten en Isralische belangen te waarborgen. Obama was tegen een directe interventie, ondanks de enorme druk.
Slayagezondag 10 september 2017 @ 15:51
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 15:42 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Alhoewel Obama zeker blaam treft, is ook hij gewoon bespeeld door onder andere Clinton en andere invloedrijke buitenlandbeleid-experts en officials die in Syri een nieuwe kans zagen om Iran een hak te zetten en Isralische belangen te waarborgen. Obama was tegen een directe interventie, ondanks de enorme druk.
Uiteraard bepaalt de president niet in z'n uppie een specifieke beleid in dit geval Syri,maar imo is het grootst e probleem van de Amerikanen in Syri geweest dat het vanaf het begin halfhartig is geweest. Waardoor het nooit echt duidelijk was wat ze precies wilden waardoor ze uiteindelijk ook niks positiefs hebben bereikt.

Een de belangrijkste vijanden van Isral is vernietigd. Misschien zullen sommige amerikanen dat als winst beschouwen?
Stabielzondag 10 september 2017 @ 16:00
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 15:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

Uiteraard bepaalt de president niet in z'n uppie een specifieke beleid in dit geval Syri,maar imo is het grootst e probleem van de Amerikanen in Syri geweest dat het vanaf het begin halfhartig is geweest. Waardoor het nooit echt duidelijk was wat ze precies wilden waardoor ze uiteindelijk ook niks positiefs hebben bereikt.

Een de belangrijkste vijanden van Isral is vernietigd. Misschien zullen sommige amerikanen dat als winst beschouwen?
Iran en Hezbollah zijn natuurlijk niet vernietigd. In tegendeel. Dat is waarom Isral nu krampachtig de VS in een oorlog met Iran probeert te storten en publiekelijk huilt om Iran's invloed.

Mocht je niets te doen hebben op deze saaie zondagmiddag dan zou ik dit filmpje aanraden, waar de Isralische psyche en kijk op de regio perfect wordt uiteengezet door Maj. Gen. Yair Golan, die volgens de geruchten de nieuwe baas van het Isralisch leger wordt. Zij uitspraken zijn van een aantal dagen geleden.

Luister even wat hij vanaf minuut 17:00 zegt:


Het Koerdisch project is een buitenlands georchestreerd project.
Slayagezondag 10 september 2017 @ 18:55
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 16:00 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Iran en Hezbollah zijn natuurlijk niet vernietigd. In tegendeel. Dat is waarom Isral nu krampachtig de VS in een oorlog met Iran probeert te storten en publiekelijk huilt om Iran's invloed.

Mocht je niets te doen hebben op deze saaie zondagmiddag dan zou ik dit filmpje aanraden, waar de Isralische psyche en kijk op de regio perfect wordt uiteengezet door Maj. Gen. Yair Golan, die volgens de geruchten de nieuwe baas van het Isralisch leger wordt. Zij uitspraken zijn van een aantal dagen geleden.

Luister even wat hij vanaf minuut 17:00 zegt:


Het Koerdisch project is een buitenlands georchestreerd project.
De Isralisch waren vrij snel ook in noord Irak bezig toen Saddam daar verjaagd werd. Ik kan me best voorstellen dat de Isralisch de Koerden als een potentile bondgenoot zien omdat ook zij een etnische minderheid zijn in de regio net als de Isralisch. Wat dat betreft kan ik me er alles bij voorstellen dat ze de Amerikanen ook via de Koerden steunen om zo een tegenbalans te worden tegen Iraanse invloeden. Het eeuwige vijand van mijn vijand is mijn vriend mentaliteit wat we in het midden Oosten en in het Syrische conflict zien terug komen.

Overigens zou het best zomaar kunnen dat het noord Irak Koerdische referendum waar niemand in de regio op staat te wachten, bekeken zou moeten worden met de woorden van deze man. Ik heb dat hele idee van dat referendum op dit moment een merkwaardige gevonden, maar misschien zitten de Amerikanen en Isralisch de Koerden toezegging te doen en dan komt straks niet alleen Iran aan de grens met Isral via Syri maar komt ook Isral via noord Irak aan de grens met Iran.

Misschien moeten we ons nu al klaar maken voor het volgende conflict in de regio ;)
Frikandelbroodjezondag 10 september 2017 @ 19:00
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 15:31 schreef Szura het volgende:
Amerikanen met hun illegale operatie :')
Illegaal?
Slayagezondag 10 september 2017 @ 19:03
quote:
5s.gif Op zondag 10 september 2017 19:00 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Illegaal?
Omdat ze illegaal een soeverein land bezetten om vervolgens te bepalen waar de militairen van dat land wel of niet mogen komen?
Frikandelbroodjezondag 10 september 2017 @ 19:07
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 19:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

Omdat ze illegaal een soeverein land bezetten om vervolgens te bepalen waar de militairen van dat land wel of niet mogen komen?
Oh op die fiets. Ik heb weinig verstand van internationaal recht, maar ik vind het nogal een raar argument.
Slayagezondag 10 september 2017 @ 19:11
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 19:07 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Oh op die fiets. Ik heb weinig verstand van internationaal recht, maar ik vind het nogal een raar argument.
Het is dus geen argument maar een juridische feit, dat de Amerikanen illegaal in Syri zitten. Itt Al buitenlanders die "uitgenodigd" zijn door het Syrische regime.
Frikandelbroodjezondag 10 september 2017 @ 19:36
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 19:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

Het is dus geen argument maar een juridische feit, dat de Amerikanen illegaal in Syri zitten. Itt Al buitenlanders die "uitgenodigd" zijn door het Syrische regime.
Maar is het Syrisch regiem legitiem? Want alleen dan is het geldig. Volgens wie dan? Nogmaals ik ken het internationaal recht niet, maar als de Ba'ath legitiem is zou dat wel hilarisch zijn. De Assad-dynastie is aan de macht gekomen na een coup tegen Salah Jadid, die op zijn beurt een coup pleegde tegen Afliq, die op zijn beurt een coup pleegde tegen al-Kudsi en zo kunnen we even doorgaan.

Daarnaast houdt de Assad-dynastie zich niet eens aan de officile Syrische wet, laat staan de internationale. Massamoord, gebruik van WMD's, massaexecuties van burgers en POW's etc. zijn allemaal misdaden die verboden zijn bij Syrische wet op straffe van executie. En daar is de Ba'ath partij inclusief Assad zonder enige twijfel schuldig aan.

Bovendien is een groot deel van de populatie(in dit geval dus noord-Syri) totaal niet meer bereid om onder de regering in Damascus te leven, en hebben ze daar al vijf jaar niks meer te zeggen. Volgensmij is de Syrische souvereiniteit inmiddels wel voorbij.
Slayagezondag 10 september 2017 @ 19:57
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 19:36 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Maar is het Syrisch regiem legitiem? Want alleen dan is het geldig. Volgens wie dan? Nogmaals ik ken het internationaal recht niet, maar als de Ba'ath legitiem is zou dat wel hilarisch zijn. De Assad-dynastie is aan de macht gekomen na een coup tegen Salah Jadid, die op zijn beurt een coup pleegde tegen Afliq, die op zijn beurt een coup pleegde tegen al-Kudsi en zo kunnen we even doorgaan.

Daarnaast houdt de Assad-dynastie zich niet eens aan de officile Syrische wet, laat staan de internationale. Massamoord, gebruik van WMD's, massaexecuties van burgers en POW's etc. zijn allemaal misdaden die verboden zijn bij Syrische wet op straffe van executie. En daar is de Ba'ath partij inclusief Assad zonder enige twijfel schuldig aan.

Bovendien is een groot deel van de populatie(in dit geval dus noord-Syri) totaal niet meer bereid om onder de regering in Damascus te leven, en hebben ze daar al vijf jaar niks meer te zeggen. Volgensmij is de Syrische souvereiniteit inmiddels wel voorbij.
je kan over het syrische regime filosoferen wat je wilt maar het is wel jurdisch gezien legitiem, of ze moreel legitiem zijn is een andere verhaal. zo kan je zon beetje alle staten in het midden oosten bediscussiren overigens, ik zou beginnen met israel ;)
Richestoragszondag 10 september 2017 @ 20:14
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 19:36 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Maar is het Syrisch regiem legitiem? Want alleen dan is het geldig. Volgens wie dan? Nogmaals ik ken het internationaal recht niet, maar als de Ba'ath legitiem is zou dat wel hilarisch zijn. De Assad-dynastie is aan de macht gekomen na een coup tegen Salah Jadid, die op zijn beurt een coup pleegde tegen Afliq, die op zijn beurt een coup pleegde tegen al-Kudsi en zo kunnen we even doorgaan.

Daarnaast houdt de Assad-dynastie zich niet eens aan de officile Syrische wet, laat staan de internationale. Massamoord, gebruik van WMD's, massaexecuties van burgers en POW's etc. zijn allemaal misdaden die verboden zijn bij Syrische wet op straffe van executie. En daar is de Ba'ath partij inclusief Assad zonder enige twijfel schuldig aan.

Bovendien is een groot deel van de populatie(in dit geval dus noord-Syri) totaal niet meer bereid om onder de regering in Damascus te leven, en hebben ze daar al vijf jaar niks meer te zeggen. Volgensmij is de Syrische souvereiniteit inmiddels wel voorbij.
Het Assad regime is de facto het regime van Syri. Het bezit alle steden, heeft de meerderheid van de bevolking onder haar hoede en functioneert overal waar het invloed heeft als een echte staat. Ook zijn er nog steeds diplomatieke relaties met andere landen. De andere partijen, IS, Al Nusra, SDF, FSA worden door niemand als regering erkend noch zijn zij in staat gebleken het beter te kunnen dan Assad.

Dat staat los van wat we moreel gezien van het Assad regime mogen vinden. Overigens doen alle buurlanden geenszins onder voor het Assad regime, ze hebben alleen geen gestuurde demonstraties en massaal gesponsorde tegenstanders gehad.
Szurazondag 10 september 2017 @ 20:27
Ik zie dat mijn standpunt/argumenten inmiddels al gepost zijn hier :P.

Intussen is Thardeh gepakt:
DJX5U6XX0AER1zN?format=jpg&name=large
Rangonozondag 10 september 2017 @ 20:31
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:58 schreef IPA35 het volgende:
Smerige PKK ratten die snel land inpikken waar 0,0 Koerden wonen :r :r :r
Vanwaar de verbazing? PKK is ook maar een organisatie met eigen opportunistische belangen. Het idee dat dat arme vrijheidsstrijders zijn is echt stupide
Slayagezondag 10 september 2017 @ 20:32
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 20:27 schreef Szura het volgende:
Ik zie dat mijn standpunt/argumenten inmiddels al gepost zijn hier :P.

Intussen is Thardeh gepakt:
[ afbeelding ]
daar hebben we toch weinig aan ze moeten de eufraat over JONGUH!!!!
Frikandelbroodjezondag 10 september 2017 @ 20:36
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 19:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

je kan over het syrische regime filosoferen wat je wilt maar het is wel jurdisch gezien legitiem, of ze moreel legitiem zijn is een andere verhaal.
Ik heb het niet over moreel, maar puur juridisch. Volgens welke wet is het Syrisch regiem de enige machthebber? Ik heb daar volgensmij wel goede vraagtekens bij gezet, waar ik nog geen antwoord op het gehad. Misschien dat er een user is die internationaal recht heeft gestudeerd?

quote:
zo kan je zon beetje alle staten in het midden oosten bediscussiren overigens, ik zou beginnen met israel ;)
Dat is ook zo, ook met Isral ;)

quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 20:14 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het Assad regime is de facto het regime van Syri. Het bezit alle steden, heeft de meerderheid van de bevolking onder haar hoede en functioneert overal waar het invloed heeft als een echte staat.
Dus in de jaren 90' was de taliban de legitieme machthebber van Afghanistan?

quote:
Ook zijn er nog steeds diplomatieke relaties met andere landen.
Diplomatieke relaties maakt je juridisch een legitieme machthebber? De Amerikanen erkennen de regering in Damascus niet meer en de SDF heeft diplomatieke relaties met tientallen landen.

quote:
De andere partijen, IS, Al Nusra, SDF, FSA worden door niemand als regering erkend noch zijn zij in staat gebleken het beter te kunnen dan Assad.
Vooral SDF lijkt nu prima als staat te kunnen functioneren, imo beter als Assad zelfs.
Slayagezondag 10 september 2017 @ 20:40
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 20:36 schreef Frikandelbroodje het volgende:

Ik heb het niet over moreel, maar puur juridisch. Volgens welke wet is het Syrisch regiem de enige machthebber? Ik heb daar volgensmij wel goede vraagtekens bij gezet, waar ik nog geen antwoord op het gehad. Misschien dat er een user is die internationaal recht heeft gestudeerd?
wie zou de legitieme machthebbers anders kunnen zijn isis? de pkk front genaamd sdf? 1 van de legio arabische milities? :P

quote:
Dus in de jaren 90' was de taliban de legitieme machthebber van Afghanistan?
:Y :Y :Y
Frikandelbroodjezondag 10 september 2017 @ 20:46
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 20:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

wie zou de legitieme machthebbers anders kunnen zijn isis? de pkk front genaamd sdf? 1 van de legio arabische milities? :P
Niemand? De Syrische soevereiniteit is inmiddels volledig irrelevant lijkt me.

Ik vind het wel een leuk juridisch vraagstuk.
Slayagezondag 10 september 2017 @ 20:49
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 20:46 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Niemand? De Syrische soevereiniteit is inmiddels volledig irrelevant lijkt me.
denk niet dat het zo simpel is. zo kan je wel heel makkelijk landje pik doen namelijk.
Frikandelbroodjezondag 10 september 2017 @ 20:52
quote:
10s.gif Op zondag 10 september 2017 20:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

denk niet dat het zo simpel is. zo kan je wel heel makkelijk landje pik doen namelijk.
Je kunt ook heel makkelijk landjepik doen. Meer dan genoeg voorbeelden.
Slayagezondag 10 september 2017 @ 20:57
quote:
16s.gif Op zondag 10 september 2017 20:52 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Je kunt ook heel makkelijk landjepik doen. Meer dan genoeg voorbeelden.
landje pik zeker, maar makkelijk nee, vaak gaat dat gepaard met een lange juridische strijd
BEFEMzondag 10 september 2017 @ 21:01
Juridisch wel of niet geldig boeit ook niet. Gaat om recht van de sterkste. Oekrane en Syri zijn precies de omgedraaide situaties waar Rusland en de VS elkaar beschuldigen van wat de ander doet :Z

Verdragen zijn er ook maar om overtreden te worden.
Slayagezondag 10 september 2017 @ 21:35
:P

badly_xeroxed twitterde op zondag 10-09-2017 om 03:42:37 Assad regime forces beheading a prisoner—while repeatedly yelling "Allahu Akbar"—on charges of being a member of isis https://t.co/4zZE6eGv9f reageer retweet
E_of_Justice twitterde op zondag 10-09-2017 om 04:03:41 @badly_xeroxed @DrThrax123 But its a secular beheading...so no problem with the world and stuff... reageer retweet
SillyWalkszondag 10 september 2017 @ 22:14
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 14:58 schreef IPA35 het volgende:
Smerige PKK ratten die snel land inpikken waar 0,0 Koerden wonen :r :r :r
Een seculier Noord-Syri waar iedereen vrij mag leven onder een seculiere grondwet... ja, echt slecht, man.
Slayagemaandag 11 september 2017 @ 16:39
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 11-09-2017 om 13:00:10 #DeirEzzor: pro-Assad forces secured supply line & Airbase (Mt Tharda) while #SDF-#YPG blitz aims to contain Regime on W. bank of #Euphrates https://t.co/3XRnMKe33T reageer retweet
DJcC53BWsAAoHXY.jpg

MorocanArab twitterde op maandag 11-09-2017 om 16:31:22 #BREAKING: SDF Deir Ezzor military council officially announced that they are going to free the CITY of Deir Ezzor from Islamic State. reageer retweet


[ Bericht 27% gewijzigd door Slayage op 11-09-2017 17:19:06 ]
Slayagemaandag 11 september 2017 @ 17:21
boodschap zahreddin aan syrische vluchtelingen

Hammurabi_News twitterde op maandag 11-09-2017 om 16:30:10 The 📽 including translation.Assad's Officers opinion about forgiveness/political solution.#DeirEzZor #ISIShttps://t.co/DaWT5hLTUI reageer retweet
Perrinmaandag 11 september 2017 @ 17:29
quote:
10s.gif Op maandag 11 september 2017 16:39 schreef Slayage het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 11-09-2017 om 13:00:10 #DeirEzzor: pro-Assad forces secured supply line & Airbase (Mt Tharda) while #SDF-#YPG blitz aims to contain Regime on W. bank of #Euphrates https://t.co/3XRnMKe33T reageer retweet
[ afbeelding ]

MorocanArab twitterde op maandag 11-09-2017 om 16:31:22 #BREAKING: SDF Deir Ezzor military council officially announced that they are going to free the CITY of Deir Ezzor from Islamic State. reageer retweet
IS in de tang daar.
BEFEMmaandag 11 september 2017 @ 17:31
quote:
10s.gif Op maandag 11 september 2017 17:21 schreef Slayage het volgende:
boodschap zahreddin aan syrische vluchtelingen

Hammurabi_News twitterde op maandag 11-09-2017 om 16:30:10 The 📽 including translation.Assad's Officers opinion about forgiveness/political solution.#DeirEzZor #ISIShttps://t.co/DaWT5hLTUI reageer retweet
Ja leuk. Veel lui die niet zijn gevlucht werden verplicht door IS om te vechten :')
Perrinmaandag 11 september 2017 @ 17:35
quote:
10s.gif Op maandag 11 september 2017 17:21 schreef Slayage het volgende:
boodschap zahreddin aan syrische vluchtelingen

Hammurabi_News twitterde op maandag 11-09-2017 om 16:30:10 The 📽 including translation.Assad's Officers opinion about forgiveness/political solution.#DeirEzZor #ISIShttps://t.co/DaWT5hLTUI reageer retweet
Waarom doet hij daar zo boos tegen?
Slayagemaandag 11 september 2017 @ 21:28
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 17:35 schreef Perrin het volgende:

[..]

Waarom doet hij daar zo boos tegen?
mijn invulling hoor, maar ik kan me voorstellen dat hij hen ziet als mensen die het land de rug hebben gekeerd en dat hij dat ziet als verraad en verraders verdienen een nekschot, vandaar ook die bedreiging om maar beter niet terug te keren.
Slayagemaandag 11 september 2017 @ 22:04
tweet reeks. voor de verandering het sdf die een zware counter incasseert van isis.

MorocanArab twitterde op maandag 11-09-2017 om 21:25:07 #BREAKING: Islamic State announced it started with their counter attack on PKK (SDF) forces north of Deir Ezzor close to Industrial zone.https://t.co/keogBuK9oI reageer retweet
Szuramaandag 11 september 2017 @ 22:11
Is dat de prijs die ze betalen voor dit opportunistische offensief? Want de enige reden dat ze dit nu doen is dat SAA inmiddels Deir ez-Zor heeft bereikt en aan het uitzwermen is daar, dat willen ze (of hun Amerikaanse bazen) blokkeren. Het gros van de SDF-mankracht zal nog actief zijn in de Raqqa-stadsoorlog.
Slayagemaandag 11 september 2017 @ 22:21
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 22:11 schreef Szura het volgende:
Is dat de prijs die ze betalen voor dit opportunistische offensief? Want de enige reden dat ze dit nu doen is dat SAA inmiddels Deir ez-Zor heeft bereikt en aan het uitzwermen is daar, dat willen ze (of hun Amerikaanse bazen) blokkeren. Het gros van de SDF-mankracht zal nog actief zijn in de Raqqa-stadsoorlog.
ik vraag me af wie isis liever DEZ ziet domineren het sdf of de assadisten.
SillyWalksmaandag 11 september 2017 @ 23:36
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 22:11 schreef Szura het volgende:
Is dat de prijs die ze betalen voor dit opportunistische offensief? Want de enige reden dat ze dit nu doen is dat SAA inmiddels Deir ez-Zor heeft bereikt en aan het uitzwermen is daar, dat willen ze (of hun Amerikaanse bazen) blokkeren. Het gros van de SDF-mankracht zal nog actief zijn in de Raqqa-stadsoorlog.
Opportunistisch? SAA is toch ook opportunistisch door Deir Ezzor pas te ontzetten als SDF Raqqa omsingeld heeft? Het is voor het Deir Ezzor-offensief van SAA toch alleen maar gunstig dat ISIS van twee kanten aangevallen wordt, en ISIS de aandacht moet verdelen?
Szuramaandag 11 september 2017 @ 23:54
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 23:36 schreef SillyWalks het volgende:

[..]

Opportunistisch? SAA is toch ook opportunistisch door Deir Ezzor pas te ontzetten als SDF Raqqa omsingeld heeft? Het is voor het Deir Ezzor-offensief van SAA toch alleen maar gunstig dat ISIS van twee kanten aangevallen wordt, en ISIS de aandacht moet verdelen?
Volgens mij heeft dat er weinig mee te maken. SAA kon alleen maar zo ver naar het oosten omdat onder Russische supervisie al die de-escalatiezones zijn ingesteld voor rebellengebied. Tot die tijd ging daar veel meer mankracht inzitten die SAA dus ook meer in het westen van Syri liet zitten.

En ja het is gunstig als ISIS van alle kanten kapot wordt gemaakt, maar ze zitten er natuurlijk niet op te wachten dat er nog meer gebied en olievoorraden indirect door Amerikanen worden gepikt. En juist doordat de SDF nu ineens na maanden inactiviteit op dat front met Amerikaanse hulp zo ver oprukt naar de Eufraat wordt SAA de pas afgesneden richting de Iraakse grens.
Szuradinsdag 12 september 2017 @ 00:08
Overigens claimen deze gasten dat SAA toch de rivier is overgestoken

https://twitter.com/waelhussaini/status/907357165899407360

https://twitter.com/thisisboomer/status/907364411215622144
SillyWalksdinsdag 12 september 2017 @ 00:43
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 23:54 schreef Szura het volgende:

[..]

Volgens mij heeft dat er weinig mee te maken. SAA kon alleen maar zo ver naar het oosten omdat onder Russische supervisie al die de-escalatiezones zijn ingesteld voor rebellengebied. Tot die tijd ging daar veel meer mankracht inzitten die SAA dus ook meer in het westen van Syri liet zitten.

En ja het is gunstig als ISIS van alle kanten kapot wordt gemaakt, maar ze zitten er natuurlijk niet op te wachten dat er nog meer gebied en olievoorraden indirect door Amerikanen worden gepikt. En juist doordat de SDF nu ineens na maanden inactiviteit op dat front met Amerikaanse hulp zo ver oprukt naar de Eufraat wordt SAA de pas afgesneden richting de Iraakse grens.
SAA was druk bezig met de-escalatiezones, SDF was druk bezig met Raqqa. Nu hebben ze allebei ruimte om voor Deir Ezzor en de olievelden te gaan. Opportunistisch? Zeker, zo is oorlog, maar zo gaan alle partijen te werk.
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 09:13
quote:
pics or it didnt happen :P zou een stunt zijn, maar zou ook de meldingen van de amerikaanse aanvallen op assadistische elementen (die de amerikanen ontkennen) verklaren misschien?
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 09:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 00:43 schreef SillyWalks het volgende:

[..]

SAA was druk bezig met de-escalatiezones, SDF was druk bezig met Raqqa. Nu hebben ze allebei ruimte om voor Deir Ezzor en de olievelden te gaan. Opportunistisch? Zeker, zo is oorlog, maar zo gaan alle partijen te werk.
sommige mensen zijn boos op deze move van het sdf simpelweg omdat ze de amerikanen wantrouwen.
als je bekijkt wat voor een spoor van vernieling ze hebben veroorzaakt in het m-o. sinds 2003 met name, geef ik ze geen ongelijk.
zarGondinsdag 12 september 2017 @ 09:24
Snap ook niet hoe je het regime dat zijn eigen grondgebied terug wil opportunistisch kunt noemen. Zij zijn de enige partij die er recht op hebben, alleen de rest kan opportunistisch zijn.
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 09:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 09:24 schreef zarGon het volgende:
Snap ook niet hoe je het regime dat zijn eigen grondgebied terug wil opportunistisch kunt noemen. Zij zijn de enige partij die er recht op hebben, alleen de rest kan opportunistisch zijn.
meh. opportunisme is gewoon het juiste moment afwachten om je move te doen.
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 09:35
on a side note: russisch roulette van de turken toch een "feit", Erdoğan: S-400 is a done deal, down payment already transferred to Moscow

en heel "toevallig" in dezelfde periode Germany puts arms exports to Turkey on hold: German FM
Stabieldinsdag 12 september 2017 @ 13:58
Hezbollah declares Syria victory

quote:
BEIRUT (Reuters) - The Syrian government’s powerful Lebanese ally Hezbollah has declared victory in the Syrian war, dismissing remaining fighting as “scattered battles”, a pro-Hezbollah newspaper reported on Tuesday.

The comments by Hezbollah leader Sayyed Hassan Nasrallah mark one of the most confident assessments yet by the government side as it regains swathes of territory in eastern Syria in a rapid advance against Islamic State.

Referring to President Bashar al-Assad’s opponents, Nasrallah said “the path of the other project has failed and wants to negotiate for some gains”, the al-Akhbar newspaper cited him saying at a religious gathering.

“We have won in the war (in Syria)...and what remains are scattered battles,” said Nasrallah, whose Iran-backed group has sent thousands of fighters to Syria to support Assad.
http://www.reuters.com/ar(...)report-idUSKCN1BN0YL
Perrindinsdag 12 september 2017 @ 14:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 13:58 schreef Stabiel het volgende:
Hezbollah declares Syria victory

[..]

http://www.reuters.com/ar(...)report-idUSKCN1BN0YL
Die hebben er dan ook hard voor gevochten..
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 15:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 13:58 schreef Stabiel het volgende:
Hezbollah declares Syria victory

[..]

http://www.reuters.com/ar(...)report-idUSKCN1BN0YL
beetje oud nieuws niet waar? :P maar zal propaganda technisch wel zo zijn functie hebben :P
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 15:25
sayed_ridha twitterde op dinsdag 12-09-2017 om 15:03:16 SAA & Russian forces are preparing the pontoon bridges that arrived to DeirEzzor city to begin crossing the Euphrates River reageer retweet
Szuradinsdag 12 september 2017 @ 15:30
Dit blijft toch een 'fascinerend' conflict
zarGondinsdag 12 september 2017 @ 15:32
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:25 schreef Slayage het volgende:
sayed_ridha twitterde op dinsdag 12-09-2017 om 15:03:16 SAA & Russian forces are preparing the pontoon bridges that arrived to DeirEzzor city to begin crossing the Euphrates River reageer retweet
Ik hoop stiekem op vuurwerk daar in het oosten. :@.

Ben vooral benieuwd naar wat de VS gaat doen; laat maar komen.
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 15:33
wat betekent dit precies dan? :P

sayed_ridha twitterde op dinsdag 12-09-2017 om 15:11:08 The deconfliction line between the Syrian Army and SDF mediated by RU-US is not fixed on Euphrates Valley, it is based on areas of control reageer retweet
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:30 schreef Szura het volgende:
Dit blijft toch een 'fascinerend' conflict
eufemisme :P
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 15:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:32 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ik hoop stiekem op vuurwerk daar in het oosten. :@.

Ben vooral benieuwd naar wat de VS gaat doen; laat maar komen.
in het oosten kan de uitkomst eigenlijk nooit goed zijn of isis triomfeert (theoretisch) of de assadisten triomferen en zijn we terug bij af, baath gaat vrolijk op de pre 2011 voet verder of de pkk triomfeert met een serieuze dreiging voor een break up van het land.

wat is het minste kwaad?
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 15:49
gaat leuk worden

Iraqi parliament turns down Kurdish independence referendum

de iraniers hebben vooralsnog niks te vrezen van de amerikanen in syrie/irak

Trump to weigh more aggressive U.S. strategy on Iran - sources
..........
Mattis and McMaster, as well as the heads of the U.S. Central Command and U.S. Special Forces Command, have opposed allowing U.S. commanders in Syria and Iraq to react more forcefully to provocations by the IRGC, Hezbollah and other Iranian-backed Shi‘ite militias, the four sources said.

The advisers are concerned that more permissive rules of engagement would divert U.S. forces from defeating the remnants of Islamic State, they said.


[ Bericht 7% gewijzigd door Slayage op 12-09-2017 16:02:02 ]
Stabieldinsdag 12 september 2017 @ 16:21
quote:
Werkelijke reden:

quote:
Moreover, looser rules could embroil the United States in a conflict with Iran while U.S. forces remain overstretched, and Trump has authorized a small troop increase for Afghanistan, said one senior administration official.
Iran kan gemakkelijk terugslaan met proxy forces in Afghanistan, Irak en Syri.
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 20:41
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 16:21 schreef Stabiel het volgende:

Iran kan gemakkelijk terugslaan met proxy forces in Afghanistan, Irak en Syri.
uiteraard kan iran de amerikanen heel veel pijn doen, aan de andere kant zou iran met de grond gelijk gemaakt kunnen worden door de amerikanen, maar denk niet dat het zo ver zal komen, althans niet in de nabije toekomst.
Stabieldinsdag 12 september 2017 @ 20:44
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

uiteraard kan iran de amerikanen heel veel pijn doen, aan de andere kant zou iran met de grond gelijk gemaakt kunnen worden door de amerikanen, maar denk niet dat het zo ver zal komen, althans niet in de nabije toekomst.
Iran heeft veel bergen. Onmogelijk om met de grond gelijk gemaakt te worden. ;)
Alouludinsdag 12 september 2017 @ 20:49
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:41 schreef Slayage het volgende:
uiteraard kan iran de amerikanen heel veel pijn doen
Laten we niet overdrijven met "heel veel" zeg.
Stabieldinsdag 12 september 2017 @ 20:49
De Russische defensie minister Sergey Shoygu heeft vandaag Assad bezocht in Damascus:

j3nqbmH.jpg

Shoygu's vader is overigens een Tuvan-Turk. En Rusland's minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, heeft weer een Armeense vader. Zo rollt multi-culti Rusland. :D
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 20:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:44 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Iran heeft veel bergen. Onmogelijk om met de grond gelijk gemaakt te worden. ;)
"Remember you are made of dust and will be dust again'

ook de bergen zullen eindigen als stofdeeltje
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 20:55
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:49 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Laten we niet overdrijven met "heel veel" zeg.
alles is relatief uiteraard ;)
JubaUrbicusdinsdag 12 september 2017 @ 20:55
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:49 schreef Stabiel het volgende:
De Russische defensie minister Sergey Shoygu heeft vandaag Assad bezocht in Damascus:

[ afbeelding ]

Shoygu's vader is overigens een Tuvan-Turk. En Rusland's minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, heeft weer een Armeense vader. Zo rollt multi-culti Rusland. :D
Rusland is het grootste mutli-culti land ter wereld.....
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 20:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:49 schreef Stabiel het volgende:
De Russische defensie minister Sergey Shoygu heeft vandaag Assad bezocht in Damascus:

[ afbeelding ]

Shoygu's vader is overigens een Tuvan-Turk. En Rusland's minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, heeft weer een Armeense vader. Zo rollt multi-culti Rusland. :D
en de etnisch russen hebben een demografie probleem waardoor veel minderheden (waaronder de moslims) steeds meer inbreng beginnen te hebben in het land.
Stabieldinsdag 12 september 2017 @ 21:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 20:55 schreef JubaUrbicus het volgende:
Rusland is het grootste mutli-culti land ter wereld.....
En het land is nog aardig stabiel ook. Net zoals Iran overigens, waar men ook allerlei verschillende talen spreekt:

iran_languagemapl.jpg

Het ironische is dat Syri in de afgelopen 6 jaar langs etnische lijnen is verdeeld, terwijl Iran de centrale regering in Damascus op de been heeft weten te houden middels de steun van de IRGC, die in zijn gelederen allerlei verschillende volkeren heeft. Ik heb Iraans-koerdische, Iraans-Turkse en Iraans-Arabische 'martelaren' terug zien komen vanuit Syri en in hun eigen steden/dorpen begraven zien worden. Zelfde als met Rusland en haar leger, waarin ook allerlei verschillende volkeren in de gelederen dienen, van Tsjetsjenen tot aan Kyrgyzen.
Slayagedinsdag 12 september 2017 @ 21:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 september 2017 21:05 schreef Stabiel het volgende:

[..]

En het land is nog aardig stabiel ook. Net zoals Iran overigens, waar men ook allerlei verschillende talen spreekt:

[ afbeelding ]

Het ironische is dat Syri in de afgelopen 6 jaar langs etnische lijnen is verdeeld, terwijl Iran de centrale regering in Damascus op de been heeft weten te houden middels de steun van de IRGC, die in zijn gelederen allerlei verschillende volkeren heeft. Ik heb Iraans-koerdische, Iraans-Turkse en Iraans-Arabische 'martelaren' terug zien komen vanuit Syri en in hun eigen steden/dorpen begraven zien worden. Zelfde als met Rusland en haar leger, waarin ook allerlei verschillende volkeren in de gelederen dienen, van Tsjetsjenen tot aan Kyrgyzen.
uiteindelijk maakt het geen enige fuck uit welke "stam" je toe behoort, het is maar voor welke organisatie je voor kiest om als kanonnenvoer te dienen.
Stabieldinsdag 12 september 2017 @ 21:26
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 september 2017 21:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

uiteindelijk maakt het geen enige fuck uit welke "stam" je toe behoort, het is maar voor welke organisatie je voor kiest om als kanonnenvoer te dienen.
Multiculti kan een sterkte zijn, zoals Rusland en Iran laten zien. Dat is wat ik bedoelde.
BEFEMdinsdag 12 september 2017 @ 21:49
quote:
12s.gif Op dinsdag 12 september 2017 21:26 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Multiculti kan een sterkte zijn, zoals Rusland en Iran laten zien. Dat is wat ik bedoelde.
Zo multiculti is Rusland niet, qua maatschappij tenminste. Is een enorm gesegregeerde samenleving.
Stabieldinsdag 12 september 2017 @ 22:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 21:49 schreef BEFEM het volgende:
Zo multiculti is Rusland niet, qua maatschappij tenminste. Is een enorm gesegregeerde samenleving.
Geldt dat niet enkel voor de migranten uit de -stan landen die geen Russische nationaliteit hebben?
Slayagewoensdag 13 september 2017 @ 10:26
de ruskis CAS in DeZ

DJjRKHkWAAAf_WY.jpg
Slayagewoensdag 13 september 2017 @ 10:33
feiten? welke feiten?


How facts no longer matter in the Syrian conflict

In Syria, hard evidence no longer drives accountability. The biggest winners? The Assad regime and its allies who cannot be blamed for thinking they're able to get away with anything


WarfareWW twitterde op woensdag 13-09-2017 om 03:32:53 Exclusive: This night SAA had successfully crossed #Euphrates south of #DeirEzzor, est. fire control, prepares for... https://t.co/mRR4daWyBR reageer retweet
de bombardement escalatie een voorbode voor een operatie in aleppo/halep?

DJhcu2BWsAAfbUJ.jpg:large

[ Bericht 16% gewijzigd door Slayage op 13-09-2017 11:59:04 ]
Slayagewoensdag 13 september 2017 @ 11:06
hoe de amerikanen semi legaal de oorlog in syrie bevoorraadt. het stuk doet me denken aan de film war dogs gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Revealed: The Pentagon Is Spending Up To $2.2 Billion on Soviet-Style Arms for Syrian Rebels

The Pentagon has relied on an army of contractors and sub-contractors – from blue-chip military giants to firms linked to organized crime – to supply up to US$ 2.2 billion worth of Soviet-style arms and ammunition to Syrian rebels fighting a sprawling war against the Islamic State (ISIS).
HSGwoensdag 13 september 2017 @ 11:58
quote:
Waar gaat dat tweede plaatje over?
Slayagewoensdag 13 september 2017 @ 12:01
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 11:58 schreef HSG het volgende:

[..]

Waar gaat dat tweede plaatje over?
escalatie van bombardemeten in aleppo gerapporteerd door russische waarnemers. er wordt gesuggereerd dat er mogelijk een regime offensief gaat komen
HSGwoensdag 13 september 2017 @ 12:03
quote:
10s.gif Op woensdag 13 september 2017 12:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

escalatie van bombardemeten in aleppo gerapporteerd door russische waarnemers. er wordt gesuggereerd dat er mogelijk een regime offensief gaat komen
Wat moeten ze gaan aanvallen dan?
Slayagewoensdag 13 september 2017 @ 12:04
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 12:03 schreef HSG het volgende:

[..]

Wat moeten ze gaan aanvallen dan?
jij mag het zeggen.
HSGwoensdag 13 september 2017 @ 12:06
quote:
10s.gif Op woensdag 13 september 2017 12:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

jij mag het zeggen.
Het. :P
Slayagewoensdag 13 september 2017 @ 12:06
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 12:06 schreef HSG het volgende:

[..]

Het. :P
goede film
Slayagewoensdag 13 september 2017 @ 12:56
als dit waar is dan weet je wat er aan zit te komen ;)

AEJKhalil twitterde op woensdag 13-09-2017 om 12:50:19 #Russia warplanes carried out more than 50 airstrikes since morning so far, targeting villages in Eastern side of #DeirEzzor #Syria SEP 13 reageer retweet
HSGwoensdag 13 september 2017 @ 13:25
quote:
10s.gif Op woensdag 13 september 2017 12:56 schreef Slayage het volgende:
als dit waar is dan weet je wat er aan zit te komen ;)

AEJKhalil twitterde op woensdag 13-09-2017 om 12:50:19 #Russia warplanes carried out more than 50 airstrikes since morning so far, targeting villages in Eastern side of #DeirEzzor #Syria SEP 13 reageer retweet
Nou wat dan?
Szurawoensdag 13 september 2017 @ 17:58
Zouden pontons zijn gesignaleerd bij de rivier, maar dan tientallen km's zuidwaarts.

DJisgXEW0AIxHzp?format=jpg&name=large

DJnRodfW0AAt66M?format=jpg&name=large

Wel erg bizar als ze daar daadwerkelijk al zouden zijn.
Slayagewoensdag 13 september 2017 @ 18:17
quote:
1s.gif Op woensdag 13 september 2017 17:58 schreef Szura het volgende:
Zouden pontons zijn gesignaleerd bij de rivier, maar dan tientallen km's zuidwaarts.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Wel erg bizar als ze daar daadwerkelijk al zouden zijn.
ISIS and baath sitting in a tree... ;)

Vandaar mijn vraag ook laatst. Wie heeft Isis liever dat gebied domineren, het sdf of het regime? Wat je van het baath ook vindt het zijn feitelijk Syrirs ongeacht de buitenlandse backers. Het sdf is feitelijk een Amerikaanse project. Ik kan me best voorstellen dat Isis lui het regime prefereren IPV het "imperialisme" van de Amerikanen.
BEFEMwoensdag 13 september 2017 @ 18:23
quote:
10s.gif Op woensdag 13 september 2017 18:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

ISIS and baath sitting in a tree... ;)

Vandaar mijn vraag ook laatst. Wie heeft Isis liever dat gebied domineren, het sdf of het regime? Wat je van het baath ook vindt het zijn feitelijk Syrirs ongeacht de buitenlandse backers. Het sdf is feitelijk een Amerikaanse project. Ik kan me best voorstellen dat Isis lui het regime prefereren IPV het "imperialisme" van de Amerikanen.
Denk dat er meer Syrirs bij SDF rondlopen dan bij het regime...
Slayagewoensdag 13 september 2017 @ 18:47
quote:
99s.gif Op woensdag 13 september 2017 18:23 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Denk dat er meer Syrirs bij SDF rondlopen dan bij het regime...
Procentueel misschien wel maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat baath een een Syrische project is, ongeacht dat het nu aan het infuus is bij de Russen en Iranirs.
Het sdf is een Amerikaanse project, dat Amerikaanse belangen dient. Ongeacht bijna alle manschappen Syrirs zijn. Zo zijn bv de fatemijoen en zeynebioen milities pakos en afghanis. Echter dienen ze Iraanse belangen.
Stabielwoensdag 13 september 2017 @ 20:29
quote:
99s.gif Op woensdag 13 september 2017 18:23 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Denk dat er meer Syrirs bij SDF rondlopen dan bij het regime...
:')
BEFEMwoensdag 13 september 2017 @ 21:20
quote:
1s.gif Op woensdag 13 september 2017 20:29 schreef Stabiel het volgende:

[..]

:')
Leuk man. Zijn er bij de SDF hele milities uit andere landen zoals de Iraanse, Iraakse en Afghaanse milities?
Stabielwoensdag 13 september 2017 @ 21:48
quote:
5s.gif Op woensdag 13 september 2017 21:20 schreef BEFEM het volgende:
Leuk man. Zijn er bij de SDF hele milities uit andere landen zoals de Iraanse, Iraakse en Afghaanse milities?
Er zitten bij de SDF ook duizenden buitenlandse strijders, van blanke Europezen tot aan Turkse, Iraakse en Iraanse Koerden.

Bovendien, SAA, NDF + geallieerde tribalistische milities zullen waarschijnlijk wel een grotere troepensterkte hebben dan SDF.
Slayagedonderdag 14 september 2017 @ 08:48
zahreddin moest zijn keutel intrekken van zijn meerderen :P goede PR vanuit het regime uiteraard ;)

Syrian general apologises after apparently warning refugees against return

Issam Zahreddine said army would never 'forget or forgive' those who fled, but later apologises and says he was referring to IS fighters


ejmalrai twitterde op woensdag 13-09-2017 om 21:12:02 #BreakingNews :#Russia #SAA and allies will cross on the east side of the Euphrates: agreement reach to push forces on the other side DEZ. reageer retweet
ejmalrai twitterde op woensdag 13-09-2017 om 21:17:16 As I understand the deal: whoever can reach an area under #ISIS can go ahead as long as no clashes btw SDF & SAA.https://t.co/CIxc9siFH6 reageer retweet
Richestoragsdonderdag 14 september 2017 @ 08:49
quote:
10s.gif Op donderdag 14 september 2017 08:48 schreef Slayage het volgende:
zahreddin moest zijn keutel intrekken van zijn meerderen :P goede PR vanuit het regime uiteraard ;)

Syrian general apologises after apparently warning refugees against return

Issam Zahreddine said army would never 'forget or forgive' those who fled, but later apologises and says he was referring to IS fighters


ejmalrai twitterde op woensdag 13-09-2017 om 21:12:02 #BreakingNews :#Russia #SAA and allies will cross on the east side of the Euphrates: agreement reach to push forces on the other side DEZ. reageer retweet
ejmalrai twitterde op woensdag 13-09-2017 om 21:17:16 As I understand the deal: whoever can reach an area under #ISIS can go ahead as long as no clashes btw SDF & SAA.https://t.co/CIxc9siFH6 reageer retweet
Of die hele uitspraak was van begin af aan al uit de context getrokken...
Slayagedonderdag 14 september 2017 @ 08:52
quote:
1s.gif Op donderdag 14 september 2017 08:49 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Of die hele uitspraak was van begin af aan al uit de context getrokken...
als je dat een prettigere uitleg vindt ;)

eind goed al goed voor de hezz isis deal

SaadAbedine twitterde op woensdag 13-09-2017 om 22:08:24 Buses carrying evacuated #ISIS fighters reach Daesh held areas in Deir Ezzor in return for releasing #Hezbollahprisoner Ahmad Maatouqhttps://t.co/ozfTMbpYl6 reageer retweet
Richestoragsdonderdag 14 september 2017 @ 09:41
quote:
10s.gif Op donderdag 14 september 2017 08:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

als je dat een prettigere uitleg vindt ;)

eind goed al goed voor de hezz isis deal

SaadAbedine twitterde op woensdag 13-09-2017 om 22:08:24 Buses carrying evacuated #ISIS fighters reach Daesh held areas in Deir Ezzor in return for releasing #Hezbollahprisoner Ahmad Maatouqhttps://t.co/ozfTMbpYl6 reageer retweet
Kom op, niet zo naef. Uitspraken worden constant uit hun verband getrokken. Daarnaast heeft het Syrische regime sowieso een PR probleem dus wat zouden ze nog moeten redden?
JubaUrbicusdonderdag 14 september 2017 @ 09:44
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 09:41 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Kom op, niet zo naef. Uitspraken worden constant uit hun verband getrokken. Daarnaast heeft het Syrische regime sowieso een PR probleem dus wat zouden ze nog moeten redden?
Ik heb het interview in het Arabisch geluisterd en er is niks uit zijn context en verband gerukt, we moeten niet doen alsof Issam een fijne peer is ofzo die gast is een crimineel en heeft ook oorlog misdaden begaan waar gehele rapporteren over bestaan.