realAIVD | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:28 |
Even een topic openen met de volgende vraag: In het weekend is "hapjes-avond" een regelmatig terugkerende favoriet. Het komt er op neer dat er uiteenlopende zaken op tafel staan waar je (al borrelend) van kunt pakken. Over het algemeen is meer dan de helft van de zaken die er op tafel staan niet tot nauwelijks bewerkelijk, het moet ook een beetje makkelijk (of vooraf te maken) zijn. De laatste tijd komt dat vaak op dezelfde zaken neer: mini kaas-fonduetje met brood, wortel, 3 kleuren paprika, charcuterie, blauwe kaas, stroopje, dadelbroodje, druiven, etcetera of gehaktballetjes in satesaus met brood, hummus met wortel, 3 kleuren paprika, charcuterie, blauwe kaas, stroopje, dadelbroodje, druiven, etcetera Natuurlijk is het ook wel eens wat anders, maar ik ben op zoek naar nieuwe ideeën! Wat zetten jullie zoal op tafel als tapas of als mezze of gewoon als lekker hapje bij de borrel?! | |
Geerd | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:36 |
Pizza in de oven en in kleine stukjes snijden. Noten worst... kippenboutjes.. Hamburgers bakken en in kleine stukjes of kip... Rolade bakken en aangesneden op tafel.. | |
Geerd | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:37 |
Loempias uit de oven | |
Geerd | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:38 |
Een verse fijne worst bakken en in kleine stukjea | |
realAIVD | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:39 |
Die loempiaatjes uit de oven doe ik al als nachtelijk hapje...da's inderdaad prima bij de borrel!! En pizza...ik denk in mijn geval dat dat flammkuchen wordt, superidee! bedankt! kippenboutjes doen we wel al vaak, maar niet in combi met iets anders (dan bier, haha) | |
Geerd | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:40 |
Je hebt ook van stokbroden met kruidenboter er al in | |
realAIVD | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:40 |
hier ga ik even over nadenken, want daar zit een uitgebreider hapje in....iets er bij op een prikkertje met een dipje, hmmm, even denken | |
Geerd | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:42 |
Of van die aardappelpartjes uit de oven | |
Geerd | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:44 |
Paprikas gevuld met gehakt | |
Lutte | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:45 |
Capresespiesjes! Of wraps met bv zalm en roomkaas | |
realAIVD | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:45 |
Dat is inderdaad ook fijn, al moet ik met de oven wel keuzes maken, ik ben namelijk in het bezit van zo'n treurige combi-magnetron...die kan wel iets oven-achtigs, maar dat gaat niet heel erg soepel in grote hoeveelheden, haha | |
realAIVD | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:46 |
ooooh, die heb ik allebei in het verleden gemaakt (en met veel plezier opgegeten, haha) Die zijn inderdaad allebei helemaal goed bij dit soort hapjes-maaltijden! | |
Geerd | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:47 |
Zalmfilets bakken | |
Spanky78 | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:50 |
Bruschetta. Avocado toast (helemaal in). Falafels. Hummus. Bhajees. Groenten met dipsaus/roomkaas. Nacho's met vulling. Een quiche. Tosti's in het klein. En overal zijn een.miljoen variaties op te bedenken. | |
realAIVD | woensdag 23 augustus 2017 @ 19:52 |
ja, maar even op wat ideeen gebracht worden is altijd prettig..en hier zitten leuke dingen tussen, thanks! | |
Mishu | woensdag 23 augustus 2017 @ 20:02 |
Blokjes kaas met stukje ingemaakte gember erop Augurk gewikkeld in boterhamworst Champignons uit de oven Met garnalen gevulde tomaatjes Sushi | |
vlindertje89 | woensdag 23 augustus 2017 @ 20:03 |
Wij hebben wel eens 'italiaanse hapjes' avond, dan hebben we de tafel vol staan met dingen als carpaccio, vitello tonnato, tomaat met mozzarella, salade van rucola met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas, geroosterde stokbroodjes | |
golfer | woensdag 23 augustus 2017 @ 20:17 |
Misschien dat je hier ook nog wat ideetjes kunt opdoen: CUL / [FOK!-kookboek] Amuses, voor- en bijgerechten | |
Allures | woensdag 23 augustus 2017 @ 20:49 |
Beetje bewerkelijk maar je kunt een voorraad maken en invriezen: kroketjes. Garnalen, paddestoel, kaas etc Spinaziedip is hier altijd favoriet Patatas bravas of aluoli Dadels gevuld met geitenkaas (eventueel plakje spek er om heen) Garnaaltjes in knoflook of chilli olie Springrolls (die doorzichtige) Nachos Risotto balletjes Mini naans eventueel omgetoverd tot pizza Gegrilde groenten Kleine pitas met gegrilde groenten en hummus Sliders Kaasballetjes Pigs in a blanket Zo'n blikje van die croissants maar dan de mini versie, en dan vullen Muffins met chorizo en kaas Hash browns Aardappelpuree mengen met wat lekkers (chorizo/kaas) opspuiten en even in de oven Plakjes hartige taartdeeg (vriesvak) vullen met een variant op bovenstaande Ik stop even | |
Allures | woensdag 23 augustus 2017 @ 20:49 |
Samosas! Palmiers ! | |
Spanky78 | woensdag 23 augustus 2017 @ 20:54 |
Een thema is altijd leuk. Frans' Italiaans, Mexicaans of BBQ. Vitello tonnato is top. Je kunt dat soort dingen ook heel goed op een stukje stokbrood doen als hapje. Maar ook: asperges hollandaisesaus en ham, mascarpone met geroosterde paprika spianata Romana en salie, parmaham mozzarella (buffel) en tomaat. Brie en aardbeien. Roomkaas zalm komkommer. Goede paté met peren compote. Tonijn met jalapeno en mayo. Oude kaas appelstroop. etc etc. | |
Allures | woensdag 23 augustus 2017 @ 20:57 |
Tempura | |
Lucky_Strike | woensdag 23 augustus 2017 @ 20:59 |
Moink balls | |
JeSuisDroppie | woensdag 23 augustus 2017 @ 21:00 |
Buffalo wings Moink balls Plukspek Mini hamburgers Bierworstjes Kiplollies | |
JeSuisDroppie | woensdag 23 augustus 2017 @ 21:00 |
Ja en kiplollies | |
Allures | woensdag 23 augustus 2017 @ 21:30 |
Bladerdeegcupjes met werkelijk elke vulling. Chorizo oude kaas. Geitenkaas walnoot honing. Tomaat kaas. Zalm roomkaas. Elke variant pesto en iets er bij. Gekruid gehakt Blini's Crostini's met fancy paté zoals everzwijn Rösti/aardappelkoekjes Gevulde eitjes Kleine soepjes Kleine gepofte aardappeltjes (krieltjes) met toppings Gegrilde baby gem sla (Thaise) viskoekjes Crab puffs [ Bericht 6% gewijzigd door Allures op 23-08-2017 21:37:36 ] | |
-Wereld- | woensdag 23 augustus 2017 @ 22:55 |
Kipsaté Minisaucijzenbroodjes Toastjes (bijv. van Melba, kleine rondjes of iets grotere rechthoeken) met tonijn uit blik (met mayonaise) (of zalm, filet americain oid) (kan ook met stokbrood ofzo) Doritos met geraspte kaas uit de oven Ham-basilicum-mozzarella spiesje Meloen Wraps in kleine stukjes gesneden (met bijv. roomkaas en zalm of mosterd en kipfilet) en sla 'gewoon' komkommer [ Bericht 4% gewijzigd door -Wereld- op 23-08-2017 23:04:09 ] | |
Lucky_Strike | woensdag 23 augustus 2017 @ 23:06 |
Bresaola met blauwe kaas en peer. | |
Anne | woensdag 23 augustus 2017 @ 23:09 |
Ik hou altijd van iets zoets of zuurs met vleeswaren. Augurk met ham, of meloen met parmaham. Dat soort dingen. Voor de rest lees ik effe mee . Krijg er lekkere trek van! | |
Lunatiek | woensdag 23 augustus 2017 @ 23:18 |
Laat je door de Russische keuken inspireren: Blini's Piroshki (met diverse vulling) Toast met kaviaar/kuit Inlegde rode biet met dille en haring | |
realAIVD | donderdag 24 augustus 2017 @ 07:48 |
Pierogies kende ik al, piroshki's nog niet, daar ga ik eens achterheen! Verder superleuke ideeën allemaal, ik gok dat er de aankomende tijd geen normale maaltijd meer op tafel komt, alleen maar hapjes | |
Id_do_her | donderdag 24 augustus 2017 @ 07:58 |
Bonen. | |
#ANONIEM | donderdag 24 augustus 2017 @ 08:03 |
Bitterballen, mini frikadellen! | |
Spanky78 | donderdag 24 augustus 2017 @ 19:24 |
Hmmm. Vooral die blauwe kaas en peer! Gerookte eendenborst, rode druiven en roquefort is ook zo'n soort combi. Idioot lekker. | |
madeliefff | donderdag 24 augustus 2017 @ 20:23 |
dus roquefort met vlees en zoet fruit dus :p Nog nooit van bresaola gehoord btw :0 | |
Lunatiek | donderdag 24 augustus 2017 @ 21:09 |
Zelfde idee, maar in plaats van koken worden ze gebakken in de oven. En ze zijn een tikje kleiner imho. | |
4EverBlackEyed | vrijdag 25 augustus 2017 @ 07:13 |
| |
Soury | zaterdag 26 augustus 2017 @ 16:48 |
https://forum.fok.nl/topic/2000681/4/25#p129377417 Zo lekker | |
emmyemmy2 | zaterdag 26 augustus 2017 @ 19:18 |
quesedillas die je in puntjes snijd Jalapeno poppers | |
-Wereld- | zaterdag 26 augustus 2017 @ 19:54 |
Focaccia | |
Spanky78 | donderdag 31 augustus 2017 @ 21:59 |
Blauwe kaas en zoet fruit gaat goed. Peren, ananas, maar ook abrikozen, vijgen...druif... Uien compote... Brie gaat fantastisch met aardbeien, frambozen.. | |
Prego | donderdag 31 augustus 2017 @ 22:13 |
eens maar dan met chocolade. Ja, echt waar | |
sirdanilot | donderdag 31 augustus 2017 @ 23:59 |
gewoon hollandse kaas, leverworst, augurkje, zilveruitje. op een prikkertje met een nederlands vlaggetje. | |
Spanky78 | vrijdag 1 september 2017 @ 11:45 |
Daar is eerlijk gezegd weinig mis mee. Als de kaas/worst maar wel een beetje goed is. | |
Satijn | vrijdag 1 september 2017 @ 18:29 |
https://www.okokorecepten(...)micoazijn-geitenkaas Dit is ook heel erg lekker! | |
Xlarge | zaterdag 2 september 2017 @ 09:07 |
Mijn gedachte ook | |
Scootmobiel | donderdag 14 september 2017 @ 08:51 |
Gevulde tomaten! Bv. gevuld met hummus, geitenkaas, eier- of kaassalade. En Melba Toast (of Snack Cups) met bv. tonijnsalade, brie, Paturain of gerookte zalm erop. | |
Bzzzzt | donderdag 14 september 2017 @ 09:23 |
Sperzieboontjes omhuld in spek, en klaar gemaakt in de oven. Ook koud zeer goed te eten. |