abonnement Unibet Coolblue
pi_173138119
quote:
Mogelijk honderden doden na modderlawine in Sierra Leone

In het West-Afrikaanse Sierra Leone zijn volgens lokale media honderden doden gevallen toen een enorme modderstroom talloze huizen verwoestte nabij de hoofdstad Freetown. Dat meldt Victor Foh, de vicepresident van het land.

Volgens de autoriteiten is het nog te vroeg om in te schatten hoeveel mensen zijn overleden. Het Rode Kruis spreekt van 320 doden, terwijl lokale media schrijven over minimaal 200 dodelijke slachtoffers. Onder hen zouden 60 kinderen zijn.

Dit zijn slechts de doden die nu al bij het lokale mortuarium binnen zijn gebracht. Het gebouw is volgens een medewerker veel te klein voor zoveel lijken. Daarom liggen veel lichamen nu op de grond, meldt persbureau AP. Het mortuarium beschikt over slechts vier ambulances en heeft dringend meer auto's nodig.

Na hevige regenval zou een deel van een heuvel zijn ingestort bij het bergstadje Regent. Tientallen huizen kwamen vervolgens volledig onder de modder te staan. Vermoedelijk lagen de meeste mensen in de huizen op dat moment te slapen. Volgens vicepresident Foh zijn veel huizen in de regio illegaal gebouwd.

,,De ramp is zo ernstig dat ik mezelf gebroken voel'', zei Foh in een reactie. ,,We proberen het gebied te ontruimen en de mensen te evacueren.'' De evacuatie van mensen gaat moeizaam, omdat de modder zowel wegen als huizen volledig blokkeert. Medewerkers van het leger zijn ingezet om te helpen. Bij lokale media zijn beelden te zien van mensen die wanhopig naar familieleden zoeken in de modder.
AFP twitterde op maandag 14-08-2017 om 15:58:49 #BREAKING Sierra Leone death toll rises to 312 after massive floods: Red Cross reageer retweet
Crap :{ :o
pi_173141252
pi_173152457
quote:
Nog zeker 600 vermisten in Sierra Leone; angst voor tyfus en cholera

Er worden nog zeker 600 mensen vermist na de grote modderstromen van gisteren in Sierra Leone. Dat zegt het Rode Kruis, dat zich baseert op cijfers van gisteravond laat.

Zeker 300 mensen kwamen om het leven toen gisteren een helling van een heuvel bij de hoofdstad Freetown ging schuiven door aanhoudende regenval. Daardoor ontstonden grote modderstromen.

'We hebben nog geen enkele overlevende gevonden'
Het Rode Kruis zoekt in het gebied naar overlevenden en staat getroffen families bij, zegt woordvoerder Iris van Deinse in het NOS Radio 1 Journaal. "De prioriteit ligt nu bij het zoeken naar overlevenden en het vervoeren van mensen naar ziekenhuizen. Daarnaast hebben we speciale vrijwilligers die de families bijstaan die mensen missen."

De zoektocht is nog in volle gang, zegt Van Deinse. "Ook de hulpverleners lagen natuurlijk te slapen toen de ramp zich vroeg in de ochtend voltrok. Die zijn in eerste instantie met blote handen in de modder gaan graven."

De ontstane ravage brengt ook weer nieuwe gevaren met zich mee. "Door alle lichamen die onder de modder liggen is er een grote kans op uitbraken van infectieziekten als tyfus, cholera en diarree."
De mensen hebben alleen nog wat ze aanhadden toen ze lagen te slapen.
Correspondent Koert Lindijer
Door de modderstroom zijn naar schatting zo'n drieduizend mensen hun huis kwijtgeraakt, zegt Afrika-correspondent Koert Lindijer. "De ravage is totaal, hele groepen huizen zijn verdwenen. Mensen moesten rennen voor hun leven. Ze hebben niets meer, alleen dat wat ze aanhadden toen ze lagen te slapen."

Het vaststellen van het aantal ontheemden is niet eenvoudig, zegt Lindijer. "Op de heuvels rond de hoofdstad is veel illegale bouw. Sierra Leone is een van de armste landen ter wereld en juist aan de randen van de stad, waar deze ramp zich voltrok, wonen de allerarmsten."
pi_173229493
AFP twitterde op vrijdag 18-08-2017 om 10:13:06 #BREAKING Death toll from Sierra Leone floods passes 400: Red Cross reageer retweet
pi_173230143
stormlooptopic....... :{
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_173296394
quote:
Dodental Sierra Leone nadert de 500

In Sierra Leone worden nog steeds lichamen gevonden van slachtoffers van de aardverschuivingen en modderstromen van afgelopen week. Ziekenhuizen zeggen dat bijna 500 lichamen zijn geborgen.

Er worden nog meer dan 600 mensen vermist, die vermoedelijk zijn meegesleurd door een modderstroom of die zijn bedolven onder puin van ingestorte huizen. De kans dat er nog overlevenden worden gevonden, wordt met de dag kleiner.

In kerken en moskeeën verspreid over het land is vandaag gebeden voor de slachtoffers van de natuurramp.

Scheuren

De hele week door zijn er begrafenissen geweest in de stromende regen, die mogelijk leidt tot nieuwe modderstromen. Op sommige berghellingen zijn scheuren in de grond ontstaan. De regering van Sierra Leone waarschuwt de mensen in die gebieden om te vertrekken omdat de kans op meer aardverschuivingen groot is.

Vanuit de hoofdstad Freetown worden hulpgoederen die uit de hele wereld worden gestuurd verder het land in gebracht. In het rampgebied is vooral behoefte aan schoon drinkwater.
pi_173437761
quote:
Dodental modderstroom Sierra Leone loopt op tot zeker duizend

Het aantal doden als gevolg van de modderstromen in Sierra Leone is opgelopen tot zeker duizend, hebben een plaatselijke leider uit de hoofdstad en een minister zondag gezegd.
Hevige regenval zorgde op 14 augustus voor een aardverschuiving bij de hoofdstad Freetown. In het bergstadje Regent ontstond een modderstroom, waar tientallen huizen werden overstroomd.

In de dagen na de ramp werden honderden lichamen geborgen, en spraken hulporganisaties al de vrees uit dat het dodental nog verder zou stijgen. Toen bekend werd dat de modderstroom zeker vijfhonderd levens had geëist, sprak het Rode Kruis al van nog zeker zeshonderd vermisten.

Nederland trekt 580.000 euro uit voor de slachtoffers van de modderstroom. Het Rode Kruis kan met dat geld familieleden herenigen die elkaar zijn kwijtgeraakt, waterleidingen herstellen en andere bijstand verlenen.
pi_173437801
Ik vraag me af hoeveel mensen er nog vermist zijn :{
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_173437852
Dit past wel bij de hoeveelheid reacties hier: https://qz.com/1061237/si(...)doesnt-seem-to-care/

(las ook net pas dat deze ramp al 2 weken geleden plaats vond :X )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator maandag 28 augustus 2017 @ 08:54:48 #12
8781 crew  Frutsel
pi_173437891
Jep... zulke dingen zijn helaas totaal niet interessant... :{
pi_173437918
quote:
“There’s a hierarchy of death,” says Mallence Bart-Williams, a Sierra Leonean-German writer and filmmaker who started a funding campaign on Aug. 14 for flood relief that has raised ¤15,000 ($17,800) out of a ¤50,000 goal. Bart-Williams said that she had hoped that the world would have “the same sense of tragedy,” the strongly-worded statements, marches, and activation of Facebook safety features that followed the terrorist attack in Barcelona on Aug. 17. But “when it comes to African death, it’s just a number,” Bart-Williams added.
Ook een interessant, doch ook luguber artikel: http://www.aljazeera.com/(...)170822072518926.html
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 28 augustus 2017 @ 10:38:50 #14
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_173439149
Echt een vergeten ramp ja. Triest :{
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_173439242
Geen woord hierover in de media idd. Althans niet zo uitgebreid als b.v. Harvey... :{ 1000 doden, alsof het niks is.
  maandag 28 augustus 2017 @ 18:24:23 #16
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_173446119
quote:
0s.gif Op maandag 28 augustus 2017 08:54 schreef Frutsel het volgende:
Jep... zulke dingen zijn helaas totaal niet interessant... :{
Ja... je hebt helemaal gelijk. Ik bedoel, ik ben me van beide zaken op de hoogte (harvey en dit) maar hier valt verder weinig over te zeggen ofzo,. Of te discussieren. Maar dat komt gewoon omdat cultureel gezien heel ver weg ligt. Deze ramp is veel groter dan wat Houston nu mee maakt maar veel minder interessant om langdurig over te praten. Of misschien verwacht ik dit soort dingen een beetje in een van de armste landen ter wereld, en is Houston een veel aparter verhaal.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')