ik heb vragen:quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 16:31 schreef Atak het volgende:
Wat mij opviel is dat nadat ik de ui heb gewokt er een soort van verbrand poeder op de pan overblijft.
1. Wokolie en later pas een beetje olijfolie.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 17:12 schreef realAIVD het volgende:
[..]
ik heb vragen:
1. gebruik je olie en zo ja, welke olie?
b. heb je weleens vaker voedsel in een keuken klaar gemaakt en beviel dat?
Ik bak de uitjes/knoflook apart omdat de sperziebonen eerst nog gekookt moet worden in water. Ik bak het een beetje aan en doe er dan water bij. Ik wil geen uitjes etc in het kookwater hebben.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 17:14 schreef Jordy-B het volgende:
Als je zwart poeder ziet, doet het vermoeden dat het verbrandde vetspetters zijn. Wat voor vet gebruik je? Voor wok moet je een olie gebruiken die je tot superhoge temperaturen kan verhitten, zonder dat deze verbrandt.
Dus geen boter, olijfolie, kokosolie, maar iets als arachideolie (pindaolie), zonnebloemolie of druivepitolie.
In plaats van ieder ingrediënt apart te wokken, flikker je meestal alles samen in de wok, waarbij je de ingrediënten die de meeste tijd nodig hebben, het eerst in de wok doet.
Dit.. onder een wok staat een brander van minimaal 5kw.. terwijl een wokbrander in een normaal fornuis nog geen 1kw is..quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 16:57 schreef Hallojo het volgende:
Het is de bedoeling om met een wok heel kort te bakken.
Ik heb een industriële maar vraag me niet wat de wattage is. In ieder geval meet dan genoeg.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 17:34 schreef golfer het volgende:
Tenzij je een hoog wattage wokbrander hebt (en de meeste particulieren hebben die niet), is wat jij wokken noemt in feite koken of bakken in een wokpan.
Thuis? Hoeveel Kw?quote:
Dus een losstaande die geen onderdeel is van een fornuis?quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 17:39 schreef Atak het volgende:
Ik heb een industriële maar vraag me niet wat de wattage is. In ieder geval meet dan genoeg.
Wel.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 17:40 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus een losstaande die geen onderdeel is van een fornuis?
Wat voor merk?quote:
In restaurants gebruiken ze soeplepels olie.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 16:31 schreef Atak het volgende:
Ik kan natuurlijk thuis de pan wassen na elk proces van het gerecht maar in wok restaurants doen ze dat niet. Ze wokken het ene na het andere. Eigenlijk is dus wokken helemaal niet gezond. Zelfs met sperziebonen wokken krijg je een soort van gebrande poeder op de pan. Dan kan je zien als je met een papierendoekje over de pan gaat.
Onderdeel van een fornuis is geen wokbrander... das gewoon een grote pit.. heeft absoluut niet het vermogen voor een wok (ondanks dat het een wokbrander genoemd word..)quote:
Dan kook je de sperziebonen toch vooraf?quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 17:31 schreef Atak het volgende:
[..]
Ik bak de uitjes/knoflook apart omdat de sperziebonen eerst nog gekookt moet worden in water. Ik bak het een beetje aan en doe er dan water bij. Ik wil geen uitjes etc in het kookwater hebben.
Ik weet niet waar zwart poeder anders vandaan zou moeten komen. Dat komt doordat de boel verbrandt in je pan. En dan doe je iets niet goed.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:35 schreef Atak het volgende:
Sommige mensen kunnen gewoon niet lezen. Ik zei dat er zwarte poeder op de bodem van de pan was. Ik heb nergens gezegd dat ik mijn uitjes etc heb verbrand.
Je weet dat ui zwart/bruin wordt wanneer het verbrand is? Dat waren ze niet. Ze waren zelfs een beetje rauw dus zelfs niet goudbruin.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:56 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik weet niet waar zwart poeder anders vandaan zou moeten komen. Dat komt doordat de boel verbrandt in je pan. En dan doe je iets niet goed.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |