abonnement Unibet Coolblue
  zondag 1 oktober 2017 @ 22:49:42 #226
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_174127714
Nee, zit je angst bij wiegedood?

dit waren mijn afwegingen, ik heb er dus el voor gekozen om het te doen:

In buikligging kunnen neus en mond tegen het matras aan komen te liggen, waardoor uitgeademde lucht min of meer wordt vastgehouden en deels weer wordt ingeademd (rebreathing). Zo krijgt je kindje te weinig zuurstof binnen. ook mogelijk bij verkeerd beddegoed en knuffels bijvoorbeeld. ik [persoonlijk cosleep dus kan goed toezichthouden en geef bv.
Als je minstens drie maanden borstvoeding geeft, verminder je het risico op wiegendood, zo blijkt uit onderzoek. Over het waarom is nog weinig bekend. De volgende drie veronderstellingen kunnen mogelijk verklaren waarom borstvoeding een positieve invloed heeft op het risico voor wiegendood:
de aanwezigheid van antilichamen in de moedermelk
door de zuigmethode bij borstvoeding worden de spieren van de mond en kaak beter ontwikkeld dan bij flesvoeding
tijdens borstvoeding moeten baby’s hun nekspieren meer gebruiken, waardoor ze mogelijk het hoofd sneller kunnen draaien als ze zich omdraaien naar hun buik.
borstvoeding verlaagt de wekdrempel ('arousal'), waardoor de baby eerder wakker wordt.

Op de buik heeft je kind een grotere mobiliteit. Met de benen of armen kan het zich afzetten en verplaatsen: jongere zuigelingen vooral naar het hoofdeinde (hoofdbeschermers of andere kussenachtige materialen kunnen dan een gevaar vormen), oudere zuigelingen naar het voeteneinde, waardoor ze onder het beddengoed kunnen raken.geen beddengoed hier in gebruik om deze reden.
De afgifte van warmte is in buikligging kleiner doordat het contactoppervlak van het lichaam met het matras groter is. Hierdoor kan een baby het te warm krijgen. rekening gehouden dus met omgeving en kleding.
In buikligging is de druk op de neus en de onderkaak groter doordat het kind met zijn gezicht tegen het matras of zijkant aanligt. De neus vervormt en is minder toegankelijk voor lucht, waardoor er ademnood kan optreden.door de bv en cosleeping en rooming in hafd ik minder zorgen. ik gebruik geen medicijnen, rook niet etc etc.ik vond wel slapen voor groei en rust opwegen tegen de risico's


https://www.veiligheid.nl/kinderveiligheid/slapen/wiegendood/
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 2 oktober 2017 @ 01:21:20 #227
269689 crew  Viv
pi_174130230
Memoru kolft fulltime, dus alleen de antistoffen zijn van toepassing qua borstvoeding. ;) Gebruik van een fopspeen helpt waarschijnlijk ook hierin, volgens dat linkje.
pi_174137282
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 22:22 schreef Memoru het volgende:
Baby(5,5weken) slaapt t liefste op z'n buik maar ik vind t maar griezelig. Hij slaapt alleen op zn buik als ik in de buurt ben en kan blijven. Zijn er hulpmiddelen oid voor dat ze veilig op de buik kunnen slapen?
Mijnus slaapt 's nachts op de buik, en ik vind het echt heel eng. Maar op rug lukt gewoon echt niet. Ja, tien minuten. (En ja, ik heb echt vanalles geprobeerd.)
Iemand ervaring met zo'n matje wat checkt of er nog geademd wordt?
pi_174137459
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:42 schreef Sara82 het volgende:

[..]

Mijnus slaapt 's nachts op de buik, en ik vind het echt heel eng. Maar op rug lukt gewoon echt niet. Ja, tien minuten. (En ja, ik heb echt vanalles geprobeerd.)
Iemand ervaring met zo'n matje wat checkt of er nog geademd wordt?
Ons werd het afgeraden. Je vertrouwt dan veel op het matje en bent zelf minder alert, vertelde mijn kinderarts.
Als je bij buikslapen goed op de warmtestuwing let, dan heb je al een verminderd risico dat het fout gaat.
  maandag 2 oktober 2017 @ 14:13:03 #230
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_174137911
niet het matje, het geeft idd een vals gevoel van veiligheid, zelf alert blijven is veel beter.
pi_174138126
Buda: Bedankt voor de reactie! Ik heb idd de angst voor wiegendood. . Op z'n zij gaat ook goed maar dan slaapt ie net ff wat korter. Maar misschien dat dat nog uitbreid. Hij heeft op zich wel al hele goede nekspieren. Als ik m op zn neus leg dan kan hij wel z'n hoofd draaien op zij. Hij doet soms ook z'n hoofd de andere kant opleggen. Overdag kan ik m in de gaten houden maar voor 's nachts vind ik het nog te eng. Hij is nog zo klein dus durf het nog niet aan.

Vivi: Yupp ;) Fopspeen helpt dat scheelt:D

Sara: Jammer dat op de rug niet lukt ;( Op de zij ook niet? Daar zijn wel hulpmiddelen voor. Vroeger mocht dat gewoon op de buik slapen. Toen was op de rug slapen juist niet goed. In de winkel hebben ze ons ook toendertijd een aerosleepmatras aangesmeerd. Dat zou er voor zorgen dat het matras "ademt". Maar de kraam zei juist dat dat juist het tegengesteld werkt.. Dusja.. geen idee wie nu gelijk heeft.
pi_174154066
Oke, ja, het probleem is dus dat ik als ik slaap niet alert ben. Want tja, dan slaap ik.
Ik ben niet eens zo zeer bang voor stikken, maar meer omdat op de buik waarschijnlijk de "joehoe, je moet ff ademhalen-prikkel" verminderd is.

Memoru, heb idd ook de zij geprobeerd. Dan valt hij uiteindelijk in slaap, maar wordt dan na een kwartier weer wakker. En dan duurt het weer een uur om hem in slaap te krijgen. Voor een kwartier. -O- (ook als ie in zo'n wig ligt.) En rug is spartelkrijsspuugpaniek.

Maargoed, jammer dat zo'n matje niet kinderarts-approved is. Dacht ik ff iets hendigs te hebben gevonden. }:|
  maandag 2 oktober 2017 @ 23:28:18 #233
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_174154169
zij hulpmiddelen geven ook verhoogde kans op re breathing door neus in de zijkant. ook niet slim dus.
pi_174154217
Huh? Hoe kan de neus nou in de zijkant geraken? Alleen op buikhoogte zit een driehoekje aan de voorkant. (Ah well, het ding werkt hier toch niet.)
pi_174154912
Ik heb twee buikslapers. Bij de eerste was het pure noodzaak (verborgen reflux) en nu bij de tweede ben ik er veel makkelijker in. Ik heb geen hulpmiddelen. Alleen alle knuffels zijn uit bed en ook geen dekentje inderdaad.
Sommige mensen doen net alsof je een moordenaar bent als je de baby op de buik laat slapen. Ik gebruik gewoon mijn gezonde verstand. Een baby die niet slaapt heeft veel meer risico's
pi_174155001
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:23 schreef Memoru het volgende:
In de winkel hebben ze ons ook toendertijd een aerosleepmatras aangesmeerd. Dat zou er voor zorgen dat het matras "ademt". Maar de kraam zei juist dat dat juist het tegengesteld werkt.. Dusja.. geen idee wie nu gelijk heeft.
Neen, dat heeft je kraam verkeerd begrepen. Het verhoogd of verlaagd de kans op wiegendood niet. Het is dus schijnveiligheid.
De eerste weken wordt het afgeraden, omdat als de kruik gaat lekken het kokend water over heel het matras verspreid en niet naar beneden zakt. Zodra er geen kruik meer in bed ligt is het gewoon veilig hoor.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 07:09:10 #237
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_174156820
Mijn jongste is een zijslaper, maar ook dat wordt ook gezien als een risico vanwege rebreathing. Toch heeft ze altijd op d'r zij geslapen, want anders werd er helemaal niet geslapen.

Ze is nu 6 maanden en 9 van de 10 keer gaat ze zelf op d'r buik liggen met d'r neus in het matras. Heel fijn :P
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 10:58:42 #238
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_174160089
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 23:30 schreef Sara82 het volgende:
Huh? Hoe kan de neus nou in de zijkant geraken? Alleen op buikhoogte zit een driehoekje aan de voorkant. (Ah well, het ding werkt hier toch niet.)
bewegen, draaien, losraken. op dezelfde manier dat een kussen het is of een grote knuffel
pi_174175999
Als zwangere dummie heb ik twee praktische vragen aan de kenners :)

Heb je echt een auto nodig met een kind? Wij hebben nooit een auto gehad. Naar het werk gaan we met de fiets en het OV. Boodschappen doen we lopend en met de fiets en als we grote spullen nodig hebben dan nemen mijn ouders die mee. En uitstapjes gaan prima met het OV. En in andere gevallen (niet meer dan 1x per twee maanden) lenen we hun auto. Missen doen we het dus niet echt, maar met een kind kan het natuurlijk anders zijn en we willen graag onafhankelijk zijn.
Mochten we trouwens nooit een auto kopen, rond de bevalling huren we er dan in ieder geval eentje. Altijd een handig moment om een auto te hebben :P

En vraag nummer twee, is een droger noodzakelijk met al die babykleertjes? Of is het een kwestie van heel veel aanschaffen als je er geen een hebt? Drogen op de zolder gaat prima, hoewel het in de herfst/winter wat langer duurt.

Ik ben benieuwd naar jullie meningen :s)
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:19:18 #240
149959 SQ
snelle trees
pi_174176093
1: Nee. Ik gebruik de auto echt alleen als we naar Ikea gaan ofzo. Al moet ik er bij zeggen dat de auto met twéé kinderen vaker wordt gebruikt. Maar bij de eerste liep ik gewoon alles en toen ze groter was gingen we op de fiets.
2: Nee. Ik gooi nog steeds alleen beddengoed en handdoeken in de droger, dus als je ze nu niet nodig hebt dan straks ook niet. Als je een spuger blijkt te hebben moet je wellicht iets meer hoeslakens aanschaffen, maar je kunt prima zonder :)
disclaimer
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:57:43 #241
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_174177586
ad 1: de onhandigheid met baby's is dat je ze niet kan meenemen op de fiets. Evt wel met zo'n stellage achterop voor de maxicosi (maar dat lijkt mij persoonlijk niks) of met fietskar/bakfiets, maar neem aan dat je die nog niet hebt. Ik stap daarom vaker in de auto dan me lief is. Lijkt me ook wel afhankelijk van waar je woont en hoe bereikbaar alles is en hoe het OV is (want dat vind ik relaxter dan met de auto huil-technisch maar als ik dan een uur langer reis slaat de balans toch de andere kant op).
Als je puur voor de bevalling vervoer zoekt, is een taxi misschien wel goedkoper? Want 5 weken werkeloos zo'n huurauto voor de deur zal toch ook wat kosten.

ad 2: de laatste keer dat ik 'm gebruikte was pre-baby grappig genoeg. Als ik een zolder had, zou ik 'm niet eens hebben gekocht. En veel aanschaffen hoeft dan nog steeds niet, want zo lang ze niet iets onder spugen of poepen hoeft het niet elke dag verschoond en anders was je gewoon wat vaker. Tenminste, zo gaat het hier.
Overigens gaan er wel elke dag minimaal 2 hydrofielen de wasmand in hier dus daar heb ik er veel van. Als je kind een beetje voorspelbaar spuugt kunnen die het vuile werk mooi opknappen.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:59:24 #242
149959 SQ
snelle trees
pi_174177632
Ik neem mijn baby in de draagdoek mee op de fiets, dat werkt ook prima. Niet iedereen vindt dat even veilig maar ik vertrouw mezelf ;)
disclaimer
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:41:45 #243
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_174178804
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:59 schreef Stormqueen het volgende:
Ik neem mijn baby in de draagdoek mee op de fiets, dat werkt ook prima. Niet iedereen vindt dat even veilig maar ik vertrouw mezelf ;)
Ik heb al ontdekt dat dat niet zo eng is als het lijkt, maar het centrum van Amsterdam ga ik daar echt niet mee in. Mezelf vertrouw ik wel, maar toeristen op fietsen of scholieren op scooters of taxi’s met haast iets minder. :N
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_174179121
Ik gebruik nog steeds vrijwel geen auto, die is altijd mee met degene die werkt overdag. Alleen voor uitjes/op bezoek is het handig. En nu zitten de baby's ook gemiddeld maar 1 keer per week in de auto, ik doe vrijwel alles met kinderwagen.

Droger gebruik ik wel veel, maar niet toen ik nog maar 1 baby had. Toen wilde ik de kleding nog mooi houden voor nr 2, nu gooi ik gewoon alles er in, er komt toch geen nr 4 meer en 90% is tweede hands. En ons droogrek zou nu ook niet meer groot genoeg zijn.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:56:35 #245
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_174179181
Toen de oudste een baby was had ik nog geen rijbewijs en het ook niet heel erg gemist voor de dagelijkse dingen.
Nu met twee kinderen zou ik het wel sneller missen. Maar ik vertrouw mezelf ook niet met baby in de draagzak op de fiets, daarvoor ben ik toch iets te onhandig :X

Ik zou geen droger aanschaffen vanwege de babykleertjes. In mijn ervaring mogen de meeste babykleertjes niet in de droger (tenzij je alles van de Hema hebt, Hema is lief voor een drogerfan als ik O+).
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_174179375
Antwoord op vraag 1 en 2: Je kan zonder maar als je het hebt is het wel handig ;)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 3 oktober 2017 @ 23:05:25 #247
269689 crew  Viv
pi_174179390
Voor de babykleertjes hoef je geen droger aan te schaffen, dat is maar zo weinig (en zoals FF hang ik het vaak alsnog te drogen zodat het mooi blijft en niet krimpt). Toch zou ik niet zonder droger kunnen sinds de baby er is, maar dat is omdat ik sindsdien minder tijd over heb om überhaupt de was te doen. :') Met droger kun je een flinke achterstand op één zaterdag inhalen en ligt alles weer schoon en droog in de kast. :Y)
pi_174179578
1. Ik heb geen rijbewijs. Man wel maar auto kochten we pas zo'n 2 jaar terug. Toen de kindjes 4 en netgeboren waren. Nog altijd mis ik t niet. Zit wel te denken over een bakfiets voor de derde straks. En voor nood is een auto handig. Met spoed 's avonds naar hap ofzo, maar in praktijk regel je daar ook wel wat voor.

2. Ik vind een droger echt onmisbaar. Kleding gaat er niet in enkel sokken/handdoeken/theedoeken/beddengoed/hydrofielen/rompers/onderbroeken enz. Maar meerdere keren verschonen van baby's en mama's kleren op een dag in het begin en je reguliere was maakt dat wasrek nog wel een keer vol.
pi_174181819
Wat een uiteenlopende meningen :D ,dank :s)
Ik denk dat voor mij de conclusie de opmerking van Memoru is: je kan zonder, maar als je het hebt is het wel handig :)

We twijfelen over de aanschaf van de auto vanwege de kosten voor het onderhoud. En dat weegt dan niet op tegen de weinig aantal keren dat we m zouden gebruiken. En het is misschien net financieel het kantelpunt waarop mijn vriend drie om vier kan werken, wat we belangrijker vinden :) Maar aan de andere kant lijkt het me ook superrelaxed om een auto te hebben.. We denken er nog even over na :P

Fietsend met een baby lijkt mij doodeng.. Gelukkig kan ik veel lopend af, mijn ouders, broer, beste vriendin, winkels, consultatiebureau, huisarts, allemaal op loopafstand :)

En voor de droger; ik wist niet dat de meeste babykleertjes er niet in mogen. We gaan er voor sparen en als we het toch echt missen dan kopen we er eentje. De aanschaf is de enige grote kostenpost. Zeker als het een energiezuinige is.

Goede tip van de taxi Lemijn, helemaal nog niet aan gedacht :D
  woensdag 4 oktober 2017 @ 07:09:07 #250
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174181823
Ik flikker alles in de droger, gemak voor (bijna) alles *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')