abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 25 juli 2017 @ 12:33:37 #1
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172664092

Heb je zelf ervaring of bekendheid met 125cc motorfietsen/motorcycles/motorbikes/motors/motoren/... en kun je wat feedback geven, of ben je zelf geïnteresseerd in 125cc en wil je wat meer te weten komen over de opties die je hebt... neem dan a.u.b. deel aan dit topic. :D

Mijn eigen situatie (you may skip; zoek de '///' ): ben al jaren MotoGP fan, maar er is nooit van gekomen zelf Man VS Machine te spelen. :'( Vroeger wel altijd braaf met de brommer naar school (bromfietscertificaat). Eerst met een door een familielid gedoneerde Tomos (koosnaam 'Slomos'). :P Daarna met een Peugeot Ludix (grote 14" wielen) scooter. Dat was echt fun om op te rijden. Daarna in het bezit gekomen van een autorijbewijs ('05), maar behalve een fiets ben ik eigenlijk altijd met het openbaar vervoer onderweg. Maar nu kriebelt het eigenlijk wel om gewoon eens een motor te halen en er bij mooi weer leuke weggetjes mee op te zoeken en voor Rossi te spelen...


Natuurlijk ga ik er niet echt mee racen, maar gewoon een beetje fun in je weekend hebben? Ik woon in Wenen, Oostenrijk (*veel van wat volgt heeft dus geen betrekking op Nederland), maar veel buiten de stad of andere grote steden in de verschillende provincies hier, heb ik niet echt gezien, omdat je daar zonder eigen vervoer niet zo snel komt. Of gewoon een tripje naar een van de vele natuurmeertjes. Denk dat je zo toch wat meer van je omgeving ziet. Plus, ik vond vroeger een brommer of scooter zo lekker ontstressend werken op de een of andere manier.

De eenvoudigste en goedkoopste manier is de 125cc-klasse (15 PK / 11kW... en de meeste halen zo rond de 110~125 km/h). Zo heb ik voor volgende maand bij een rijschool hier een cursus geboekt (op 't speciale testterrein van een rijveiligheidsinstantie). Je betaalt dan 149,- EUR voor instructie en een paar uur praktische rijvaardigheid. Geen test, geen examen, dan zetten ze een zogenaamde Code 111 op je rijbewijs erbij (tenminste... je krijgt van de rijschool een 'bewijs van deelname', je moet zelf bij de autoriteiten de update aanvragen (ben je nog eens een Euro of 50 aan kwijt? Krijgt wel meteen een voorlopig rijbewijs mee)... en dan mag je 125cc motors rijden. Je kunt wel voor een A2 of A-klasse motorrijbewijs gaan meteen (zoals in Nederland, zie: https://www.rijksoverheid(...)oord/rijbewijs-motor )... maar dat kost je dan behoorlijk wat meer tijd en geld... kortom: gedoe. Ook heb ik geen idee of 't een succes wordt motorbezitter te zijn. Dus ik dacht daarom: ik doe die 125cc cursus, mag die motors rijden, doe wat proefritten, misschien een weekendje eentje huren en dan misschien de knoop doorhakken...

/// CONTINUE HERE

Ik ben verder niet al te vertrouwt met deze markt... dus misschien dat men nog wijze input voor me heeft, of ervaringen met bepaalde merken/modellen? Ik heb al veel gehoord 'doe geen superbike (vorm/stijl motorfiets), maar een naked bike (minder sporty, minder verkappingen (hence 'naked')), veel chiller om op te zitten, sportbikes ga je ook in je polsen voelen als je er een aardige rit op maakt', e.d.. En ik heb al eventjes kunnen proefzitten op een KTM Duke 125 en RC 125 en daar zie ik dat punt ook wel lichtelijk, maar ja, je koopt zo'n ding natuurlijk ook niet voor de comfort, maar de sportiviteit en fun factor, daar hoort een beetje lijden misschien bij de experience. :P o|O

Ik heb de afgelopen paar weken natuurlijk zelf ook wel een beetje m'n huiswerk gedaan en kwam zo'n beetje op de volgende modellen uit (sinds 1 januari 2016 als nieuw verkochte bikes (hoewel geloof ik aanvankelijk alleen gedacht voor motorfietsen met meer dan 125cc) zijn ook conform de nieuwe EURO4 norm die onder andere emissie, ABS en OBD-richtlijnen voorziet):


Suzuki GSX-R125 , Japans (komen volgens mij echter uit Indonesische fabrieken). Compleet nieuwe bike voor 2017, komt deze herfst (AUG/SEP, prijs zal ergens in het gebied van 4200~4600 EUR liggen). Schijnt veel trucjes te erven van hun MotoGP bikes; claimt lichtste fiets met sterkste motor te zijn in z'n klasse... design is nog net niet zo on-exotisch als de Honda CBR later in dit rijtje, maar een sexy of agressieve look is anders. Ligt denk ik vooral aan de lelijke koplampintegratie en 't enorme achterspatbord. De blauwe race versie doet de oubollig aandoende feel gelukkig nog wat opfrissen. In Aziatische contreien als 150cc op de markt. Misschien dé motorfiets om op te letten dit jaar?


Aprilia RS 125 , Italiaans. De exotische klassieker. De Ducati onder de 125's. Populair geworden door het geliefde 2-takt model die plaats moest maken voor de efficiëntere/getemde 4-takt, de RS 125, aka de RS4 125. In een snelle blik zou je deze motorfiets zomaar kunnen aanzien voor z'n grote broer, de haast 1000cc zware Aprilia RSV4. Al zijn de dunne 125cc-klasse bandjes natuurlijk een dead giveaway. Pronkt niet met een uitlaat, die is verstopt achter een verkapping. Verkrijgbaar vanaf 5190,- .


KTM RC 125. Het voor mij lokale merk uit Oostenrijk. In de zoals altijd bij KTMs 'Oranje boven!'-kleurstelling. Zeker geen onaardige motorfiets, maakt gebruik van dezelfde basis als z'n grotere broer: de RC 390. Ook hier de koplampen (niet echt op te maken uit bovenstaande afbeelding)... beetje smaakafhankelijk, ik ben zelf niet zo'n fan. Verder nice. Eerdere jaargangen hadden net als bij de bovengenoemde Aprilia de uitlaat verborgen achter de buikfairing. Waren wat klachten dat de buik de grond kan raken in bochten en over bespeurbare hitte bij het been. Het 2017 model heeft een wat conventionelere en zichtbare uitlaat. Preis vanaf 4698,- EUR. BikeSocial shootout testwinnaar:


Yamaha YZF-R125 , Japans. Heerlijke agressieve vormen en natuurlijk is Yamaha zeer succesvol als constructeur in de MotoGP. Ze claimen dan ook dezelfde race-DNA die de rest van hun R-reeks heeft. Schijnt momenteel (afhankelijk van hoe de Suzuki het doet) de snelste 125cc-er te zijn. Ik kan persoonlijk alleen niet zoveel met de rood, blauw of zwarte paintjobs die ze bieden; slaan de plank er een beetje mis mee imho. Gemiste kans. Dat terwijl ze zo'n R1 60th Anniversary Edition er super sexy uit kunnen laten zien (een decal kit zou natuurlijk uitkomst bieden, waren het niet dat 125cc op dit gebied in het algemeen niet veel liefde krijgt). Heb ze gezien vanaf 5299,- EUR. Betekent: de duurste bike in de lijst!


Aprilia Tuono 125 , Italiaans. 'Huh? Deze kwam toch al eerder in dit lijstje voor?', zie ik je denken... maar er zijn wat subtiele verschilletjes. De Tuono 125 is inderdaad gebaseerd op de RS 125, is echter een so-called 'naked bike', dat betekent, weg met de overvloed aan overkappingen of 'stroomlijnkuip'. Dit type motorfiets heeft ook een wat chiller karakter. Zo zit je hier wat meer rechtop. De RS is ook wat starrer en voor hogere snelheden bedoeld, de Tuono laat het stuur (waar tevens de spiegels meebewegen) wat meer beweegruimte over en is daardoor vooral bij lagere snelheden wat wendbaarder. De indruk hierdoor is dat de Tuono wat (stads-)vriendelijker is en de RS eerder voor snel over 't asfalt gaan en betere bescherming tegen de (door snelheid gegenereerde) wind. Biedt ook iets meer comfort voor een eventuele bijrijder. De Tuono is de net iets goedkopere optie met een prijs vanaf 4990,- EUR.


Rieju RS3 125 , Spaans. De Rieju deelt de Mediterraanse vibe van Aprilia en ziet er exotisch uit. Merk is een van de weinige die al jarenlang ook veel doet met 50cc sportbikes. Er is dan ook een RS3 met een 50cc optie, de 125cc optie maakt gebruik van dezelfde Minarelli motor als terug te vinden is de eerder genoemde Yamaha. De Yamaha maakt echter gebruik van brandstofinjectie en de Rieju van een carburateur. De Rieju zou zich daardoor wat beter moeten lenen voor oldschool tunen. De motorfiets was volgens de BikeSocial gastrijders (uit de video die onder het kopje van de KTM RC 125 staat) een aangename verrassing. De RS3 125 is verkrijgbaar vanaf 4299,- EUR, daarmee de goedkoopste motorfiets in de 125cc superbike vorm die verkrijgbaar is in mijn min of meer directe omgeving. Helaas schijnt dat ook te spreken voor de kwaliteit ervan. Schijnt toch niet zo betrouwbaar te zijn als de andere grotere merken en zo ontbreekt bijvoorbeeld ook een brandstofindicatie, hij geeft alleen aan wanneer het niveau kritisch is.


Honda CBR125R , Japans. De minst sexy motorfiets in de line-up? Doet me denken aan de Honda NSR125R van een jaar of 15 geleden... het meest enthusiast over de MotoGP was ik toen Rossi bij Honda Repsol HRC reed in de vroege 2000-er jaren. Het leek een formule die niet te houden was. En elk seizoen zit het Honda fabrieksteam er goed bij, behaalde ook kampioenschappen met Nicky Hayden (RIP -O- ), Casey Stoner en meerdere, zoals vorig seizoen ook weer: met Marc Márquez. Helaas doet de CBR125R z'n kleurenschema geen eer aan. 't Schijnt de langzaamste en minst sportieve motorfiets in deze line-up te zijn. Wel prettig als je niet zo snel op je gat wil liggen vanwege een pittige bike met een eigen wil, maar ik zou liever prestaties en looks hebben die een concept render als deze laat vermoeden. Hoe zit het er prijstechnisch uit? Ondanks dat 'ie in veel shootouts opduikt, lijkt 'ie hier in het land niet verkrijgbaar (kan ook zo snel niet vinden of er een 2017 model is, er is geloof ik wel eentje uitgekomen in 2016 (vast vanwege de EURO4 norm)). In Duitsland zie ik 'em vanaf zo'n 3650,- EUR voorbijkomen.

/// LET'S GET A LITTLE BIT MORE NAKED bikes


KTM Duke 125 , Oostenrijks. Ik zou niet willen zeggen dat de KTM Duke is tot de RC als wat de Aprilia Tuono is tot de RS, maar een greintje waarheid zit er wel in. Hier in Oostenrijk is KTM erg populair en waar je de RC maar nauwelijks tegenkomt, staat er in elke straat haast wel een Duke. Net als de Tuono is de Duke een wat chiller naked bike pad ingeslagen. Meer comfort, smoother ride. Ook hier is de set-up minder star en draait alles, inclusief koplampunit en spiegels met het stuur/de voorvork mee. Aardig wat mensen die ik gesproken heb vinden dit de ideale dagelijkse motorfiets... met een rugtasje en boodschapje halen, naar school/college of werk commuten. Zelf zie ik een motorfiets eerder als een gelegenheidsmiddel om van het rijden te genieten en nog eens ergens te komen, niet als een praktisch A -> B middel. Het openbaar vervoer hier laat niets te wensen over. Je kan alles in het centrum te voet afleggen. Er zijn citybikes die elk 1e uur gratis zijn. Je kan met de bus, met de tram, met de metro, met de trein... er zijn carsharing projecten (Car2Go en DriveNow zijn de populairste), je hebt natuurlijk UBER en normale taxi's. Dus echt nodig heb je een eigen vervoermiddel niet... zolang je de stad niet uit hoeft, that is. Dus ik denk niet dat de Duke mijn ding is... Nieuw in het 2017 model is een design update dat voornamelijk een nieuwe koplampunit brengt... wederom, you-either-love-or-hate-it... en ik ben weer geen fan, hoewel ik het 2016 model (zoals afgebeeld) nog wel kan hebben. Wel welkome updates in het nieuwere model zijn zaken zoals ook hier het vervangen van de verborgen 'buikuitlaat' door een conventionelere zichtbare uitlaat. Net als de Tuono is de Duke een tikkeltje goedkoper dan de superbike broer. De Duke 125 is verkrijgbaar vanaf 4598,- EUR (100 minder dan de RC 125).


KSR Moto GSR , Oostenrijk (meer: made in China, designed and assembled in Europe). 't Was dat ik gister bij een motorzaak binnenliep en ze er eentje hadden staan... ik had er werkelijk waar nog nooit van gehoord. Maar ze zien er goed uit! Ik dacht eerst eigenlijk dat het om een Duke 125 ging... totdat ik de prijs zag met de wetenschap dat dit een nieuwe motorfiets met 0 km op de teller was... namelijk 2799,- EUR! Dat is een Duke 125 met 40% korting. Ik vroeg of 'goedkoop' uiteindelijk niet 'duurkoop' betekende, maar de verkoper claimde dat er voor dat geld echt weinig te klagen valt, klanten erg tevreden zijn en als er iets is, alle onderdelen makkelijk te verkrijgen en goedkoop zijn (want: China). Hum. Ze hebben een grijze, witte en oranje versie en de grijze en oranje die ik gezien heb zagen er zeker niet slecht uit (maar ja, 't zijn ook min of meer KTM rip-offs). De afwerking zag er ook allemaal vrij hoogwaardig uit, bij zo'n prijs stel je je dan wel wat anders voor. Stickers met slogans als 'The Stunt Bike' zijn wel een beetje fout. Er is ook een wat minder schreeuwerige limited Black Edition (zoals hierboven afgebeeld). Tja... wat is wijsheid.


Yamaha MT-125 , Japans. 'Hey, een naked bike', hoor ik je inmiddels zeggen. :P 'De tamme versie van de YZF-R125 zeker?'. 'Meer rechtop, meer comfort, smoother ride, betere lage snelheid beweeglijkheid, minder windbescherming, daily driver'. Nou ja, eigenlijk wel inderdaad. We hebben het de Tuono en de Duke al zien doen en Yamaha kent het trucje ook. Maar van de tweelingen die we al voorbij hebben zien komen zijn deze twee imho wel het meest verschillend. Ergens ben ik er wel gecharmeerd van, qua vibe heeft 'ie veel meer stijl dan de YZF-R125... maar ja, ook al kan ik 'em waarderen en vind ik 'em best stoer... aan het eind van de dag is het nog altijd geen sexy superbike.

/// ETC

Niet ge-highlighte sportieve 125cc motorbikes misschien ook wel waard om te verkennen:
Derbi GPR 125 , reden: laatste modeljaar 2014?
Rieju NKD 125 , reden: niet bepaald een looker
125cc Chinabikes , reden: volledig in China ontwikkeld & geproduceerd, vb. http://www.lexmoto.co.uk & http://mototek.co.uk maken gebruik van basismodel XGJ125, een ontwikkeling van Chongqing XGJAO Motocycle Co., LTD. en hoewel ik als fervent Chinashopper ( The China Shop , always plug :P) spul als smartphones, tablets, e.d. sterk heb zien verbeteren door de jaren heen... weet ik ook dat bijvoorbeeld al die 'hoverboards' die zo recent populair waren (en ontploften) daarvandaan kwamen... 't gaat goed totdat het fout gaat, zeg maar en die kans is daar aanzienlijker dan bij een gevestigd non-Chinees merk
2e hands , je weet niet wat er allemaal mee gebeurd en uitgespookt is, outdated tech?
Dirtbikes Retrobikes & 125cc motorscooters als een Vespa zijn niet mijn idee van 'sportieve roadbikes'
Electro 125cc/15PK/11kW equivalent motorbikes , eigenlijk awesome ( vb. ), maar de tech is nu helaas nog té prijzig!

/// TUNING & CUSTOMIZING

Goeie kans dat je wat aan je verse aankoop wilt doen om 'em wat bruter te maken. Begin bij een slip-on uitlaat of compleet uitlaat systeem zou ik zeggen. :Y Bij de eerstgenoemde motorbike in 't topic, de Suzuki GSX-R125, heb ik een paar videos geplaatst. De 2e video laat zien dat ze de GSX-R150 (Aziatische versie met 150cc, verder gelijk) hebben omgetoverd tot een cup bike. Op 2:37 van die video zie je dat ze daar een Yoshimura (JP) exhaust system aan hebben gehangen (Suzuki en Yoshimura hebben sowieso een sterke samenwerking). De video erna laat iemand zien die een compleet Leo Vince uitlaatsysteem heeft gemonteerd. Dit zijn inderdaad twee van de meer populaire namen op de markt. Dé bekendste is misschien wel uitlaatspecialist Akrapovič (ook zeer populaire naam bij autotuners). Verder nog waard om naar te kijken: Arrow, Mivv, Remus, HP Corse, Austin Racing, SC Project, GPR, Ixil, Scorpion, Racefit, etc kortom, te veel om op te noemen. :P

Hier is een voor en na van een 2017 Aprilia Tunono V4 (niet 125 dus, hè) met een stock exhaust en daarna een so-called slip-on exhaust (alleen het uiteinde, bestaande buizensysteem blijft intact (geen compleet 'exhaust system' dus)):
Sounds a bit meaner, no? :D :D Ze hebben een tof kanaal op YT, met meer van zulk soort fratsen: https://www.youtube.com/user/YoshimuraUSA/videos , je kunt ook zoeken op 'exhaust compilation' met het model motorbike dat je interesseert, krijg je ook wel toffe videos.

Wat zijn nog meer tekens dat je een roadbike rijdt en niet een racebike?
Een enorm achterspatbord. Pak er nog een keer die derde Suzuki video bij. Die gast maakt gebruik van een zogenaamde 'tail tidy' aka 'fender eliminator' (Duits: 'Heckumbau'). Natuurlijk ben je verplicht licht en kenteken te voeren als je rijdt, dus deze kits zorgen voor een mooie compacte oplossing.
Spiegels. Van die lelijke Shrek antennes.
:+
Denk ze weg... instant racebike! Ook spiegels zijn natuurlijk zowel verplicht als praktisch... maar er zijn oplossingen die kleine spiegeltjes aan/nabij de handvatten plaatsen.
Knipperlichten zijkant. Alles voor een smal raceprofiel? De knipperlichten die aan de zijkant van je kappen uitsteken kun je met speciale kits flush maken met het paneel, beetje DIY-en required misschien.
Passagierzitje. Circuitracen is normaal gesproken een éénpersoonsbezigheid. Weg leren zitje, hallo plastic cover. Ook de uitklapbare voetjes worden afgemonteerd.
Windshield. Meestal is deze wat klein op normale motorfietsen. Voor de racelook monteer je er eentje die net iets groter is. Hiermee wordt de rijder beter geschut door de wind die zijn snelheid veroorzaakt en al liggend op z'n motor sluit z'n helm er zowat op aan. De meesten halen er meteen eentje die donker getint is voor een nog coolere look.
Banden. Make it stick, make it count! Slicks zijn natuurlijk slick... alleen niet echt geschikt (of legaal?) voor de openbare weg. Maar goede banden maken veel uit. In elk geval misschien nadenken over coole bandenstickers/tire lettering?
Frame sliders. Niet zozeer bang om onderuit te gaan en jezelf pijn te doen, maar eerder om onderuit te gaan en je motor aan diggelen te helpen? Frame sliders! Maak die kapot en niet je bike!

Suzuki biedt zelf een 'Suzuki Authorized Replacement Part' ofwel 'SARP' pack aan. De SARP Cobra series is in Aziatische gebieden een begrip schijnbaar: https://www.suzuki.co.id/news/suzuki-luncurkan-sarp-cobra-series . Met zo'n set kun je je roadbike 'snel' tot racebike omtoveren:

KTM levert je zelfs meteen een factory cup bike: http://www.ktmrccup.com/nl/rc-race-bike/ als je wilt (niet 125cc maar 390cc echter). En... ze geven je er alle originele onderdelen bij om 'em terug road legal te krijgen.

Nu we dan toch over de KTM RC 390 spreken... Pfoe... dat zou nog een wildcard zijn, al zou dat wel betekenen dat er veeeel meer rompslomp bij komt kijken. Want ik moet dan én een rijbewijs halen, theorie- en praktijk examens doen, meer kosten maken... en qua verzekering e.d. is het natuurlijk ook allemaal duur. Doorgaans zijn grotere cilinderblokken en motorfietsen ook fors duurder. Maar de RC 390 deelt eigenlijk het framewerk van de RC 125. Natuurlijk is het normaal gesproken nog altijd een duurdere optie qua aanschaf en dat is het ook, een nieuwe RC 390 begint bij 5998,- EUR. Maar ik zou mogelijk een model van vorig jaar in de uitverkoop kunnen halen voor 4898,- EUR. Het 2016 model heeft eigenlijk alle upgrades van het 2017 model al, uiteraard dus EURO4 norm, maar ook ride-by-wire, 320mm remschijf en bijvoorbeeld het nieuwe uitlaatsysteem. Alleen de kuip is anders gekleurd... Ik zit ook een beetje te denken aan... zo'n Code 111 is leuk om te hebben in Oostenrijk, maar buiten Italië, Spanje, Portugal, Tsjechië en Letland kun je er geen ruk mee. Zou ik terug verhuizen naar Nederland (hoge waarschijnlijkheid) zal ik toch sowieso een A-klasse rijbewijs moeten hebben.

/// KORTOM: ik ben er zelf geloof ik nog lang niet uit. Gelukkig had ik dit bedacht als een verjaardagscadeautje en die is nog twee maanden verwijderd (hoewel het ook jammer is iets te halen net als de nazomer ophoudt en de herfst er dan alweer is; en we all know that winter is coming ;) ). Denk dat die 111 Code voor in m'n rijbewijs waarmee ik überhaupt 125cc mag rijden maar een eerste goede stap is. Mocht overal langskomen voor een testritje in ieder geval. Heb mogelijkheden om een Aprilia RS 125 te huren voor een weekend. Onder het motto: try before you buy, zeg maar. :9

Een paar v/d sites/YT-kanalen die erg behulpzaam waren:
https://www.bennetts.co.uk/bikesocialhttps://www.youtube.com/user/bennettsbike/videoshttp://www.motorcyclenews.comhttps://www.youtube.com/user/motorcyclenewsdotcom/videoshttp://www.motorcycle.com/https://www.youtube.com/user/motorcycle/videoshttps://www.1000ps.athttps://www.youtube.com/user/1000ps/videoshttps://www.youtube.com/channel/UC7rsTyg8ZPcxnMEpnjSmtuw/videoshttps://www.youtube.com/user/powerdriftofficial/videoshttps://www.youtube.com/user/YoungRider125cc/videoshttps://www.youtube.com/channel/UCAUia7fsgK5EVFFi4GuHo_A/videoshttps://www.youtube.com/user/Bikechannel/videos [..]

/// • Heb je nog goede ervaringen, aanraders, tips, meningen e.d.? _O_ Meer dan welkom om ze te delen. ^O^

*Gevonden prijzen zijn geen NL-markt conform prijzen, maar welke op 25.7.2017 in Oostenrijk te vinden waren als 0km in nieuwstaart verkerende motorfietsen van dealers. Your mileage may vary
** Legaliteit van modificaties en tuning zelf te checken met lokale wetgeving en op eigen verantwoording om te zetten
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  dinsdag 25 juli 2017 @ 12:33:52 #2
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172664104
Poll: Welke genoemde motorbike bevalt jou het best?
Suzuki GSX-R125
Aprilia RS 125
KTM RC 125
Yamaha YZF-R125
Aprilia Tuono 125
Rieju RS3 125
Honda CBR125R
KTM Duke 125
KSR Moto GSR125
Yamaha MT-125
Mag die KTM RC 390 ook?
Geen / Anders, nl... (reageer!)
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  dinsdag 25 juli 2017 @ 12:47:05 #3
456076 PreiKaas
Prei met Kaas
pi_172664433
_O_ Geweldige openingspost.

Maar ik zou geen 125 cc nemen, dat blijft toch een soort van opgevoerd brommertje.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 12:49:31 #4
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172664488
Thanks. Ja, ergens zit dat ook nog wel in m'n achterhoofd idd. :')
Aan de andere kant hoeft het van mij ook niet meteen een Ducati 1299 te zijn ( :9~ tho). :P
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  dinsdag 25 juli 2017 @ 12:59:34 #5
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_172664694
Alleen de laatste drie zou ik als 125cc nemen. De rest schreeuwt ik wil wel maar ik kan/mag niet. Van die drie vind ik de Duke de mooiste.
And so is the past
  dinsdag 25 juli 2017 @ 13:32:18 #6
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172665447
:P Fair enough. Al is 't meer 'ik wil wel, but this will do', 't minste gedoe... in termen: tijd & doekoe. :+
Ja, ik mag de Duke en GRS komen proefrijden zodra ik een 125cc vrijstelling heb, dat boden ze me aan. RC 125 en Aprilia RS 125 heb ik dan ook de kans om uit te proberen. Wat je je voorstelt en wat de praktijk is kan natuurlijk dag en nacht verschillen. Dus ik kan me voorstellen dat het idd misschien dan de Duke zou worden. Ik heb nog bij geen enkele motorzaak een Yamaha gezien... dus weet niet wat ik daar irl van zou vinden.

't Is een beetje moeilijk om zonder ervaring de keuze te beperken tot minder bikes... daarom op zoek naar ervaringen van anderen. :Y
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_172667102
Ik weet niet hoe oud je bent, maar als het kan zou ik meteen voor het volledige A bewijs gaan. Dat mag dan een paar centen kosten, maar dat is het dubbel en dwars waard. Ik weet zeker dat je zo'n 125cc binnen een maand zat bent, die zijn nog langzamer dan de gemiddelde auto. Zeker als je in Oostenrijk woont zou ik meer vermogen willen, ben vorige maand met 40pk naar Oostenrijk geweest en dat was al te weinig om een beetje leuk mee te komen.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 15:22:18 #8
88754 Sounddragon
Dragon of sound.
pi_172667547
Ik ben een weekie of 2 geleden nog in Oostenrijk geweest (F1, met de auto) en ook 800km bergweggetjes gedaan. Wat mij opviel is dat de meeste jeugd daar op SM style brommertjes rijdt (misschien ook wel 125's, ik noem dat nog steeds een 'brommertje', sorry for that :+ ) en als redelijk ervaren motorrijder geef ik ze geen ongelijk. Als ik in Oostenrijk zou wonen had ik 2 motoren; een SM en een allroad.
Vind je dat crosser-achtige niks, dan zou ik voor een naked gaan. Racertjes lekker laten staan, heb je niks aan daar, sowieso kun je volgens mij nergens lekker gas geven, want de indruk die ik had was dat het één grote flitskasten kwekerij is daar. Op bergweggetjes heb je niks liever als een SM, en als je allroad rijdt kun je ook al die onverharde paadjes op *O*

Wel oppassen en vooral niet overmoedig worden, want je bent sneller stuk als je denkt. Een ravijn in kachelen is nog tot daar aan toe, maar als er op weg naar beneden ook nog bomen staan gaat het wel pijn doen denk ik :P

En ik zou toch serieus overwegen om toch dat echte motorrijbewijs te gaan doen, want in de bergen heb je wel wat powerz nodig.
De wetenschap is er nog steeds niet uit, waarom de meest gestroomlijnde vrouwen, de meeste weerstand bieden
  dinsdag 25 juli 2017 @ 16:50:49 #9
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172669119
Ouder dan 24, dus dat is inderdaad 't probleem niet. :P Zit 'em meer dat hier voor 125cc geldt:
quote:
Code 111

- Motorfietsen met max. 125cc/11kW/15PS, max. 0,1kW/kg
- Van toepassing na: afgelopen proeftijd, 5 jaren lang ononderbroken bezit van klasse B
- Geen theorie, wel 6 uur praktijk benodigd
- Geen theorie- of praktijkexamens (het uitvoeren van de oefeningen gedurende 6 uur praktijk is voldoende)
- Geen meerdere fasen traject
- Geen proeftijd
Het is dus letterlijk een middagje een beetje meedoen in een groepje en BAM!, klaar voor 149,- (kosten rijschool voor de middag praktijkles en 49,50 administratiekosten bij onze equivalent van het NLse Cbr).

Als je dan kijkt naar het A-rijbewijs...
quote:
Bij de eerste uitstelling van een klasse A1, A2 of A:

- Theorieles: 6 les-eenheden A-specifieke les, wanneer reeds in het bezit van klasse B (anders is dit 26 (20 algemeen + 6 specifieke) eenheden!)
- Praktijkles: minimaal 14 uur (waarvan 10 op de openbare weg; als je al 2 jaar de Code 111 op je rijbewijs hebt staan, mag je daarvoor 6 uur aanrekenen)
- Theorie- en praktijk examens zijn af te leggen
- EHBO cursus van 6 uur
- Meerdere fasen traject. Een dag (8.5 uur) rijzekerheidstraining met verkeerspsychologisch groepsgesprek na 2 tot 12 maanden. Perfecte rit: minstens 2 maanden na de rijzekerheidstraining, maar binnen 4-14 maanden erna, 2 x 50 minuten + analyse
Pfffff. Wat een gedoe! :r :N Zal wat kosten ook.
Hoe zit dat in Nederland dan? Rijksoverheid en Cbr gaan behalve leeftijd niet echt specifiek in op de vereisten. :? Maar als het minder gedoe is... waarschijnlijk kan ik over anderhalf jaar terug naar Nederland om te wonen en vlieg ik dan alleen nog heen en weer naar Wenen voor m'n werk. Dan heb ik zoiets van: dan doe ik het wel in Nederland.

Verder wel goeie punten hoor. ^O^ Bigger zal ook wel beter zijn. En ook als je de kosten vergelijkt, zo viel me tegen dat 125cc motors zo duur waren (had eerst een beetje de insteek ''t is toch maar een veredelde bromfiets', wat zal zowat kosten? Net onder de 2k?', maar dat viel dus vies tegen. :P Re-calibrate! Wat me dan meeviel was dat een klasse hoger rond de 300cc niet meteen meer dan 2x zo duur was, maar eigenlijk zo goed als vergelijkbaar. Krijg je eigenlijk meer waarde voor je geld met een >125cc motor, qua aanschaf is dat helemaal zo'n rare stap nog niet (genoemde 0km 2016 KTM RC 390 voor 4898,- wordt dan ook erg aantrekkelijk). Maar goed. Ugh, heb eigenlijk geen zin om tijd en geld tegen een rijbewijs aan te gooien en ik denk dat ik voornamelijk gewoon lekker kronkelende binnendoorweggetjes neem van hot naar her (geen beroemde Alpenpas (á la Stelviopas) tourtjes aan het plannen ook). Wenen en omgeving is niet veel bergrijker dan Limburg, hier heb je dan Neusiedler See en het bossige Leithagebirge waar ik dan waarschijnlijk vaker heen zou gaan. Veel meer landinwaarts zal ik er denk ik niet mee op pad gaan. Maar ik zou dan ook eens in Tsjechië de boel kunnen verkennen. Verder heb je inderdaad te maken met speedtraps overal. :') Dus sneller dan 130 km/h hoef ik ook niet te zijn. Op snelweg rijden is toch niet veel aan, dus eerder 80 ~ 100 km/h zones en wegen met weinig verkeer en bebouwing/nederzettingen (en flitserhotspots :P ). 't Gaat me meer om een lichte motorfiets lekker door de bocht gooien dan snelheid. Daarom dacht ik: 125cc. Licht. Sportief. Geen gedoe. En dat iets meer toch een beetje aan me verspild zou zijn.

@Sd, ah, dus je was een van die 16.000, meen ik, Hollanders die Max er in de eerste bocht uit zagen vliegen. :'( :P En idd. Iedereen die buiten de stad opgroeit, neemt geloof ik zodra 'ie oud genoeg is meteen zo'n supermoto/dirtbike. Is zowel leuk als praktisch inderdaad. Als de wegen om je heen van puinsteen zijn gemaakt, of landbouwapparatuur daar veel modder op 't asfalt achterlaat, e.d. of als je gewoon offroad wilt gaan. Weet niet hoeveel dat van toepassing is op mijn situatie en intenties... ik heb zo'n idee van helemaal niet. :+ Maar goed, ik sta nog open voor alles natuurlijk... dit topic is gewoon een grote brainstormsessie.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_172670900
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 16:50 schreef shiznuts het volgende:
Ouder dan 24, dus dat is inderdaad 't probleem niet. :P Zit 'em meer dat hier voor 125cc geldt:

[..]

Het is dus letterlijk een middagje een beetje meedoen in een groepje en BAM!, klaar voor 149,- (kosten rijschool voor de middag praktijkles en 49,50 administratiekosten bij onze equivalent van het NLse Cbr).

Als je dan kijkt naar het A-rijbewijs...

[..]

die vereisten voor het A bewijs :o ik dacht dat ze in Nederland al gek waren geworden maar het kan nog veel erger dus. Hier is het gewoon theorie halen à la B bewijs, voertuigbeheersing examen doen (slalommen, noodstop etc.) en verkeersdeelname examen doen. Geen minimum aantal uur dus dan ben je met duizend euro ongeveer wel klaar.
  dinsdag 25 juli 2017 @ 19:36:42 #11
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172673197
I know, rite? ;(

(Zo vind ik r/c (radio controlled) zaken ook wel interessant... en video-/fotografie. Maar daar doen ze al net zo moeilijk. Alles wat tot 250gr gaat mag... zolang je niet hoger dan 30m vliegt en zo vliegt dat personen en zaken niet geschaad kunnen worden. Alles wat vliegt en videoopnamen maakt dient niet voor de vlucht zelf (het doel is niet modelvliegen, maar opnamen maken) en is per definitie zonder expliciete toestemming verboden. Als je een DJI Phantom ofzo hebt, dan moet je je dus al gaan aanmelden bij Austro Control, de luchtvaartautoriteit. Er is een voorlichtingsmiddag die je uitlegt welke eisen er gesteld worden en welke papieren je hebt uit te vullen, dan ben je nog geen steek verder, maar wel 230,- EUR kwijt. Dan moet je technische fail-safe protocollen hebben, technische en vlucht logboeken bijhouden, aan geluidsnormen voldoen en weet ik wat voor toestanden allemaal. Afhankelijk van je equipment mag je dan misschien eindelijk eens vliegen... maar meer dan opnamen maken van grasvelden ofzo mag je dan niet. Tenzij je in een hogere klasse komt, waar uiteraard nog meer eisen gelden... je moet ook de privésfeer van iedereen op beeld garanderen. Toestemming hebben van de landeigenaar waar je vliegt. Je vluchten aanmelden bij Austro Control. Enz, etc, zo gaat de lol er snel vanaf. :{ Dan heb ik al snel van 'laat ook maar'. Als Oostenrijk ergens lucht van krijgt dat ze iets kunnen inperken en goed geld voor kunnen vangen, krijg je dit dus, drama. Wat 't dus eigenlijk verbazingwekkend maakt dat je na een middagje 125cc mag rijden en zoiets in NL bijvoorbeeld al niet eens in sprake komt (België mag je geloof ik zelfs 125cc rijden op je B-rijbewijs). :s) Ach ja... it is what it is.)

Maar dat verklaart dus hopelijk een beetje waarom ik liever niet full-in ga. :P Een idee is natuurlijk om hier anderhalf jaar 125cc ervaring op te doen? En dan heb ik in feite al wat praktijkervaring die me dan goed van pas komt als ik na een tijd mogelijk weer in Nederland woon en aangemeld ben om zonder al teveel moeite m'n NL'se restrictieloze A te halen? Tnx, voor die info hoe dat er in NL aantoe gaat, klinkt een stuk chiller.

- Basically dus:
En dan:
Klaar!

Moet die verklaringzooi ook als je al een B-rijbewijs hebt?
https://www.cbr.nl/11240.pp
'De beoordeling van je rijgeschiktheid kan in sommige situaties vier maanden duren. Vul dus ruim (vier maanden) van te voren een Eigen verklaring in en stuur deze op.' ehh.. Que? Wie verzint zoiets?

[ Bericht 8% gewijzigd door shiz op 25-07-2017 19:48:23 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  dinsdag 25 juli 2017 @ 20:23:55 #12
88754 Sounddragon
Dragon of sound.
pi_172674409
Ik heb geen idee wat d eisen tegenwordig zijn hier, er is heel veel veranderd de laatste jaren.. van dat geschiktheidsgebeuren wist ik niet eens :+

Blij dat ik hem al heel wat jaartjes heb, van lang vóór al dat geneuzel en gereguleer..

Ik neem aan dat je wel de NL nationaliteit hebt? volgens mij kun je geen rijbewijs halen in een land waarvan je niet de nationaliteit hebt nl.
De wetenschap is er nog steeds niet uit, waarom de meest gestroomlijnde vrouwen, de meeste weerstand bieden
  dinsdag 25 juli 2017 @ 20:43:26 #13
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172675169
Ja, ik woon nu ruim 9 jaar in Wenen, maar ik kom gewoon uit Nederland inderdaad. Ik heb gewoon in NL m'n autorijbewijs gehaald (in 2005), maar die liep twee jaar geleden af. Aangezien ik in Nederland uitgeschreven sta en mijn woonzit in Oostenrijk is, gold het volgende: https://www.rdw.nl/Partic(...)e-Europese-Unie.aspx .
quote:
Als u een Nederlands rijbewijs heeft, maar u woont in een land van de Europese Unie (EU) of Europese Vrijhandels Associatie (EVA) (anders dan Nederland), dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U moet het rijbewijs omwisselen bij de autoriteiten in het land waar u verblijft.
Ik heb dus m'n NL'se roze zakdoekje (flutding) moeten updaten naar een Oostenrijks rijbewijs (creditcardformaat). Erop staat momenteel dat 'ie geldig is voor: 'AM / A / B' en is 15 jaar geldig! Het A-deel geldt echter alleen voor de codes die erop vermerkt staan: '79.03' en '79.04'. Dat is omdat B-rijbewijzen voor 19.01.2013 ook 3-wielers/trikes met of zonder lichte aanhanger omvatten.

Zodra ik me in Nederland aanmeld/inschrijf (kweenie, ergens aan de kust en niet te ver van Schiphol, Zandvoort ofzo, lijkt me wel wat, meteen het circuit om de hoek :Y) ) kan ik alles weer terug gaan omzetten naar NL en opgaan voor het NLse motorrijbewijs, dat dus een stuk minder moeizaam oogt. :P
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_172676736
Ik zou gaan voor (random volgorde):
Suzuki GSX-R125
KTM RC125
Yamaha YZF-R125
Honda CBR125R
  dinsdag 25 juli 2017 @ 21:32:06 #15
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172677081
Thanks for sharing. :D

De Suzuki komt hier als het goed is volgende maand op de markt. Compleet nieuwe opbouw en al razend populair in India/Verre Oosten waar 'ie al uit is lijkt het. Maar hoe 'ie vergelijkt met de Europese markt is natuurlijk de grote vraag... denk dat ik zeker wel wil wachten totdat ik die in persoon gezien heb.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_172678834
Zou geen racer pakken. Oostenrijk, kleine weggetjes, naked veel leuker. En ik zou gewoon zo een 125cctje proberen. Meer power kan altijd later nog. Desnoods huur je er eentje voor een week ofzo. Zoek anders die kerel met die cb500 eens op die iedereen de moeder rijdt.
pi_172679211
Motorscooter geen idee? Ik zou dat wel nemen, minder gedoe met schakelen enzo. Die beginnen vanaf 2 ruggen ofzo. Tweedehands 1k ofzo? Als het je niet bevalt verpats je het weer, weet niet hoe snel je die 125cc dingen zonder achterlijk verlies kan verpatsen...

Zo een 125cc schakelbrommer kan toch nooit spannend (qua power etc) zijn IMHO.

Zelf heb ik een BMW F650 gehad (oud model) en die had 48 pk ofzo maar daar was ik heel snel op uitgekeken hoor. Heeft gewoon net te weinig vermogen.
pi_172681352
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 22:38 schreef Henkerbedenker het volgende:
Zou geen racer pakken. Oostenrijk, kleine weggetjes, naked veel leuker. En ik zou gewoon zo een 125cctje proberen. Meer power kan altijd later nog. Desnoods huur je er eentje voor een week ofzo. Zoek anders die kerel met die cb500 eens op die iedereen de moeder rijdt.
die komt ook uit Wenen toevallig, misschien mag de OP zijn brommer wel eens lenen _O-
  woensdag 26 juli 2017 @ 13:41:45 #19
249833 Jotcha
duw eens op mijn neus!
pi_172688446
Moet het een nieuwe zijn? Zo nee, is een begrensde Aprilia RS125 een optie? 2 takt, dus mocht je je A2 alsnog halen kan de begrenzer eruit en heb je 28pk, het chassis enzo zijn meer "volwassen". Oh en 2takt4life natuurlijk _O_
  Forum Admin woensdag 26 juli 2017 @ 17:14:10 #20
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_172692460
Deze TS _O_ schoolvoorbeeld. :Y

Ik had als suggestie een jetforce met compressor, maar dat is niet sportief als in een buikschuuver. Rijdt wel geweldig goed.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  woensdag 26 juli 2017 @ 23:37:21 #21
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172703472
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 22:38 schreef Henkerbedenker het volgende:
Zou geen racer pakken. Oostenrijk, kleine weggetjes, naked veel leuker. En ik zou gewoon zo een 125cctje proberen. Meer power kan altijd later nog. Desnoods huur je er eentje voor een week ofzo. Zoek anders die kerel met die cb500 eens op die iedereen de moeder rijdt.
Lijkt een terugkerende mening om eerder een Duke te pakken, als ik de meningen lees en poll bekijk ook idd. Is verder ook wat de gast bij een motorzaak zei: 'haal eerst gewoon je Code 111 voor 125cc, dan kun je hier komen om proef te rijden en dan kom je er vanzelf achter wat je meer ligt en of het überhaupt iets voor je is... kun je later altijd nog je volle rijbewijs halen', die stuurde me meteen haast om de hoek naar een rijschool om het te regelen. Nu had ik me bij voorbaat mezelf al op een racer voorgesteld natuurlijk, dus dat is lastig af te schudden, maar de praktijk zal misschien iets anders uitwijzen.

CB500 gast? :P Die Ghost Rider die jaren geleden voor opschudding zorgde, of wah?
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2017 22:51 schreef yup het volgende:
Motorscooter geen idee? Ik zou dat wel nemen, minder gedoe met schakelen enzo. Die beginnen vanaf 2 ruggen ofzo. Tweedehands 1k ofzo? Als het je niet bevalt verpats je het weer, weet niet hoe snel je die 125cc dingen zonder achterlijk verlies kan verpatsen...

Zo een 125cc schakelbrommer kan toch nooit spannend (qua power etc) zijn IMHO.

Zelf heb ik een BMW F650 gehad (oud model) en die had 48 pk ofzo maar daar was ik heel snel op uitgekeken hoor. Heeft gewoon net te weinig vermogen.
't Schakelen meesteren lijkt me een part of the fun, net als bij een auto. Be in full control. Geen Duitse autobahn, dus om snelheid gaat het verder ook niet echt. Natuurlijk heb je het vermogen om snel te accelereren, maar de 125cc bikes zijn dan ook licht (al hangt er natuurlijk ook een kW/kg-restrictie aan). Maar dat is ook meteen een reden... gewoon iets dat lekker licht is, als ik zo'n kolossale sports tourer zie dan heb ik zoiets van 'seg, motor, waar ga je heen met je rijder?'. Kweenie, ik heb niet echt de mindset groter = beter. Aan de andere kant, achtbanen met een launch start, die harder gaan en barrel rolls maken, zijn ook leuker dan die houten achtbanen waar verder niet veel gebeurt...
quote:
ben al jaren MotoGP fan, maar er is nooit van gekomen zelf Man VS Machine te spelen. [..] Maar nu kriebelt het eigenlijk wel om gewoon eens een motor te halen en er bij mooi weer leuke weggetjes mee op te zoeken en voor Rossi te spelen...

[..]
2e hands , je weet niet wat er allemaal mee gebeurd en uitgespookt is, outdated tech?
Dirtbikes, retrobikes & 125cc motorscooters als een Vespa zijn niet mijn idee van 'sportieve roadbikes'
Ik heb ook niet bepaald de illusie dat ik zo'n held ben dat ik me kan meten aan kampioenrijders. :P En wil ook niet overmoedig meteen met de kniën over de grond en dan het vermogen onderschatten en onderuitgaan en in 't ziekenhuis (of erger) belanden. Gewoon een middag vrij, lekker weer, uurtje of 3 á 4 te killen, 1.5 uur ergens heenrijden, korte pauze... weer terug voordat het donker is. Beetje geinen met dat ding. Denk dat dat opzich best wil met een 125cc fiets. Time will tell.

2e hands... ik ben eigenlijk altijd een nieuwkoper. :@ Hoeft natuurlijk niks mis te zijn met een goeie 2e hands, maar kweenie, ben er altijd huiverig voor. Ik ben ook geen expert, dus straks koop ik een kat in de zak. Maar ja, ook wat Jotcha net zegt... er is best 2e hands nog wat leuks te scoren... zoals in de OP staat 'misschien ook wel waard om te verkennen'. :Y Als het dan 125cc zou worden, zou ik hem mogelijk ook weer weg doen binnen 2 jaar, dan is dat al helemaal geen gek idee natuurlijk.

:D Genoeg opties, maar dat maakt de keuze er niet makkelijker op, iets met bomen en bos.

-- Eigenlijk wel benieuwd? Zijn jullie met ongelimiteerde bikes dan ook van het type naked bike? Want ik zou absoluut zo'n Ducati 1299 Panigale wel in m'n garage willen hebben. Ik snap dat ze niet het meest praktisch, comfortabel en prijsgunstig zijn... maar ik ben ook iemand die geen Dacia ofzo zou halen, gewoon omdat ik er geen vertrouwen in heb en er niet uitziet... kan 'ie zo praktisch, comfortabel en goedkoop mogelijk zijn. Kan ook aan mij liggen, misschien ben ik wel oud, maar niet wijs genoeg. :+
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 17:14 schreef Straatcommando. het volgende:
Deze TS _O_ schoolvoorbeeld. :Y

Ik had als suggestie een jetforce met compressor, maar dat is niet sportief als in een buikschuuver. Rijdt wel geweldig goed.
Thanks...

...dat is een Peugeot... scooter? :P 't Is dat de Ludix 14" banden had. _O_ Verder trouwens niet vooruit te branden. De Honda SFX van m'n broer (later pa) ging standaard 65 en de Peugeot had al moeite op de legale 45 km/h te komen. Maar de SFX was zwaar en had kleine bandjes... de Ludix was licht en had grote velgen, daardoor was de Ludix veel toffer om te rijden, hoewel 'ie langzamer was. Misschien dat dat m'n voorliefde voor kleine lichte racers verklaart.Zelfde met auto's. Toen ik nog thuis woonde en m'n ouders een redelijk forse Hyundai Elantra met weet ik veel 1.8l benzine en 't kleine opdondertje van een Chevy Kalos met 1.2l ofzo benzinemotor hadden, waarbij de Hyundai veel feller was, vond ik de Kalos veel meer fun. Beter gevoel van dimensies, voelde alle beweging door het stuur en zelfs de versnellingspook, meer in control, meer één met het voertuig. Door de bochten gooien, gassen, alles zonder makken, gewoon fun.

[ Bericht 4% gewijzigd door shiz op 27-07-2017 00:00:04 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  donderdag 27 juli 2017 @ 00:04:53 #22
88754 Sounddragon
Dragon of sound.
pi_172703983
Ik heb een 1300cc naked, maar die gaat weer pleite voor een deftige allroad..
De wetenschap is er nog steeds niet uit, waarom de meest gestroomlijnde vrouwen, de meeste weerstand bieden
  donderdag 27 juli 2017 @ 00:09:42 #23
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172704043
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  donderdag 27 juli 2017 @ 00:19:04 #24
88754 Sounddragon
Dragon of sound.
pi_172704166
De wetenschap is er nog steeds niet uit, waarom de meest gestroomlijnde vrouwen, de meeste weerstand bieden
  donderdag 27 juli 2017 @ 00:23:48 #25
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172704203
Oida, hey! :D Das geht g'scheit!

Heb je met zulke snelheden geen enorme last van windweerstand op een naked?
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  donderdag 27 juli 2017 @ 07:42:36 #26
320891 Geelman
Uw conservatieve baken
pi_172706000
Wow, wat zijn die fietsjes duur zeg! :o En dan blijft het vooral een speleding, want m.i. blijft de praktische inzetbaarheid van een 125cc beperkt. Mijn overwegingen:

• Bite the bullet, en haal toch je A-rijbewijs. Een rijbewijs is een investering waar je de rest van je leven profijt van hebt. En voor ong. ¤ 5.000 kan je echt wel je rijbewijs halen en een aardige 600cc motor kopen.

• Uit jouw rijtje vind ik de Aprilia Tuono het mooiste. Een 125 'racer' lijkt me sowieso niet zo prettig vanwege de clipons. Dat is leuk als je hard kan, maar een 125cc gaat niet hard.

• Als je toch voor een 125cc gaat, zou ik de Honda Grom niet vergeten. Dat lijkt mij persoonlijk het leukste kleintje. Niet echt een serieuze motor, maar wel dikke lol.

Ook zag ik, dat al het zwoegen, alsook alle bekwaamheid in het werk, louter naijver is van de een op de ander; ook dit is ijdelheid en najagen van wind.
  donderdag 27 juli 2017 @ 11:51:33 #27
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172710086
Ja, dat was het eerst wat me opviel toen ik ernaar ging kijken...
quote:
Bigger zal ook wel beter zijn. En ook als je de kosten vergelijkt, zo viel me tegen dat 125cc motors zo duur waren (had eerst een beetje de insteek ''t is toch maar een veredelde bromfiets', wat zal zowat kosten? Net onder de 2k?', maar dat viel dus vies tegen. :P Re-calibrate!) Wat me dan meeviel was dat een klasse hoger rond de 300cc niet meteen meer dan 2x zo duur was, maar eigenlijk zo goed als vergelijkbaar. Krijg je eigenlijk meer waarde voor je geld met een >125cc motor, qua aanschaf is dat helemaal zo'n rare stap nog niet (genoemde 0km 2016 KTM RC 390 voor 4898,- wordt dan ook erg aantrekkelijk).
Maar ja, verwachting/norm bijstellen en doorgaan. Ik heb op zich ook niet zo'n hele grote aversie van geld uitgeven, maar uit principe moet de reward de effort uitwegen, zeg maar. En voor wat een gedoe er hier bij een A komt kijken... ;( dan raak ik al ontmoedigd. Maar in NL klinkt het redelijk fair. :Y Je hoeft geen theorie of cursussen te volgen, geen praktijkminimum, je dient er gewoon voor te zorgen dat je de examens haalt, hoe je je daarvoor in aanmerking laat komen is je eigen pakkie an zoals ik het begrijp. Maar goed, stel ik woon over 2 jaar weer in NL, dan heb ik idd niks aan 125cc en een 'Code 111'-aantekening, dan zal ik ook wel voor A moeten. Dus dat is het plan nu? Hier een middagje en dan 125cc mogen rijden en dan in NL voor het A op? Heb ik alvast wat ervaring, maar zonder al het gedoe eromheen.

Of het dan zin heeft voor een redelijk korte periode iets nieuws te kopen voor 5k, da's natuurlijk een legit vraag. :P Maar 20x huren ofzo en je bent ook je waardeverlies kwijt. En zoveel kilometers denk ik niet dat ik erop maak, dus dat verlies zal niet al te veel zijn? Zeg dat ik 'em na 2 jaar weg doe, misschien voor 1500,- minder? Dat is iets meer dan 60,- p/mnd en dus 2,- p/dag. Een maand bezit is dan al goedkoper dan 1 dag huren. Kun je natuurlijk ook 2e hands iets van 1500,- kopen en later voor 1000 weer weg doen, verlies je er maar 500,- op. Maar die 1000 om een jaar of 2 nieuw te rijden neem ik dan in koop toe als ik eerlijk ben.

Toch 2 stemmen voor de Tuono... lijkt dan een goeie middenweg tussen full racer en eckte naked.

Die Grom! :D Lijkt alsof die motor zich fijn voelt op 't achterwiel.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  donderdag 27 juli 2017 @ 12:04:46 #28
37248 BertV
Handgemaakt
pi_172710336
quote:
14s.gif Op donderdag 27 juli 2017 00:23 schreef shiznuts het volgende:
Oida, hey! :D Das geht g'scheit!

Heb je met zulke snelheden geen enorme last van windweerstand op een naked?
Ik heb een XJR1300... Topsnelheid kun je maar even rijden, je krijgt last van je nek.

Stel iemand voor die in alle macht op je voorhoofd drukt en jij je hoofd recht probeert te houden.
Met een beetje conditie valt het voor je bovenlijf wel mee.

Met mijn vorige bekuipte CBR1100 was dat een stuk makkelijker.

Sportieve 125's, of eigenlijk iedere lichte motorfiets zijn super op echt mooie weggetjes.
Ik zou mijn XJR op vakantie locatie met plezier ruilen voor een 125 supersport.

In nederland is het ergernis. Idiote regel om motorrijden te ontmoedigen.
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
  donderdag 27 juli 2017 @ 12:32:21 #29
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172710849
Nu kom je er ook niet altijd aan toe om 200+ te boeken. :P Maar leek me idd geen gemakkelijke taak. Je oren zullen dan ook wel suizen? Is dat nog een ding, dat je bepaalde frequenties blokkerende earplugs of zelfs active noise cancelling gebruikt?

Gelukkig toch nog een paar mensen die ook nog wel waardering hebben voor de supersportstijl, begon me al haast zorgen te maken dat het een echte no-go was, terwijl mij persoonlijk die optie op de een of andere manier juist erg aanspreekt. Maar de minderheid lijkt ook wel praktijkbeeld, want ik heb misschien ooit eens een enkele keer een KTM RC 125 in het straatbeeld gezien... en een Ducati RS 125, maar verder is inderdaad alles naked, sport tourer, supermoto/dirtbike wat de klok slaat. Misschien is dat een ervaringsding die iedereen geleerd heeft, dat de superbike-style in de praktijk geen praktische omzetting vindt. Hoewel, dat kan ook het verschil tussen daily drivers & cross country tourers (zullen de meeste wel zijn) en weekend-/fun-/gelegenheidrijders zijn. Maar een bias helpt niet veel, dus dat zal met open mind op proefritten/weekendje huren aan moeten komen.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  donderdag 27 juli 2017 @ 12:41:31 #30
88754 Sounddragon
Dragon of sound.
pi_172711036
quote:
14s.gif Op donderdag 27 juli 2017 00:23 schreef shiznuts het volgende:
Oida, hey! :D Das geht g'scheit!

Heb je met zulke snelheden geen enorme last van windweerstand op een naked?
ja, dan krijg je een serieus pak op je flikker.. Ga je ook niet langer als een kwartiertje doen ofzo.. Langere tijd boven 160 rijden vereist al aardige nekspieren..
De wetenschap is er nog steeds niet uit, waarom de meest gestroomlijnde vrouwen, de meeste weerstand bieden
  donderdag 27 juli 2017 @ 12:44:37 #31
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172711103
Mon. Abs day.
Tue. Legs day.
Wed. Neck day.
..

:P
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  donderdag 27 juli 2017 @ 12:47:54 #32
88754 Sounddragon
Dragon of sound.
pi_172711158
Onderhoud/sleutelwerk zelf doen is gewoon veel prettiger bij een naked/sm.. Scheelt geklooi met kappen.. Onderuit gaan is ook een stuk portemonnee-vriendelijker; kappen zijn duur, stickers en spuitwerk ook.

Een SS is leuk voor de weekendjes, de meeste mensen die ik ken die veel rijden, hebben een brommert zonder kappen. Kuipje ok, is lekker voor de wind, maar echt helemaal dichtgetimmerd is gewoon onpraktisch.
De wetenschap is er nog steeds niet uit, waarom de meest gestroomlijnde vrouwen, de meeste weerstand bieden
  donderdag 27 juli 2017 @ 13:12:19 #33
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172711655
Dacht dat kappen juist beschermen? Minder vuil, minder steenslag tegen slangetjes/impactgevoelige onderdelen en what not, geen vonkenpartij als je gaat glijden en serieuze structurele schade, maar een plastickappie om te vervangen? Verder heb ik het een en ander meegekregen over frame gilders? Nu kwam ik op een Indonesische Faceboek groep verschrikkelijke dingen tegen: https://cxrider.com/2017/(...)ki-gsx-r150-arm-r15/

Maar die zoals hier op de R3 lijken niet zo intrusive:

Volgens mij vallen sets met kappen op eBay en AliExpress e.d. wel mee? Sleutelen is natuurlijk wel een punt en van de Tomos heb ik destijds ook elk onderdeeltje gezien. :P Maar ik weet niet of ik nog zo'n held ben. Denk dat ik 'em eerder zou laten servicen.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  donderdag 27 juli 2017 @ 14:06:53 #34
88754 Sounddragon
Dragon of sound.
pi_172712710
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2017 13:12 schreef shiznuts het volgende:
Dacht dat kappen juist beschermen? Minder vuil, minder steenslag tegen slangetjes/impactgevoelige onderdelen en what not, geen vonkenpartij als je gaat glijden en serieuze structurele schade, maar een plastickappie om te vervangen? Verder heb ik het een en ander meegekregen over frame gilders? Nu kwam ik op een Indonesische Faceboek groep verschrikkelijke dingen tegen: https://cxrider.com/2017/(...)ki-gsx-r150-arm-r15/
[ afbeelding ]
Maar die zoals hier op de R3 lijken niet zo intrusive:

Volgens mij vallen sets met kappen op eBay en AliExpress e.d. wel mee? Sleutelen is natuurlijk wel een punt en van de Tomos heb ik destijds ook elk onderdeeltje gezien. :P Maar ik weet niet of ik nog zo'n held ben. Denk dat ik 'em eerder zou laten servicen.
water, vuil en zout komen overal, en jij kunt er niet bij om het schoon te maken.

Ga maar eens goed kijken.. En chinese teringzooi op een redelijk nieuwe motor schroeven.. Srsly? :?

Val- en crashdoppen kunnen er idd op, maar op een kappenbrommer ziet dat er niet uit, op een naked kom je ermee weg als je nette koopt, en op een SM/crossert/allroad ziet het eruit of dat het hoort. Ook daar wil je geen chinese troep voor hebben, ze moeten wel hun werk doen als dat nodig is. Je maakt je autogordel ook niet van krantenpapier omdat dat lekker goedkoop is.

Op die eerste foto zie je wat ze noemen een tankpad, die zorgt ervoor dat je geen krassen op je tank krijgt. Dat stukje tank krijgt nogal op zijn falie qua lak. Zijn ook gewoon mooie versies van te koop.
De wetenschap is er nog steeds niet uit, waarom de meest gestroomlijnde vrouwen, de meeste weerstand bieden
  donderdag 27 juli 2017 @ 16:25:36 #35
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172715684
True true. :Y

Ahhh... had er nooit echt bij stilgestaan dat die tankpads als anti-scratch worden gebruikt. :P Makes sense too.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  donderdag 27 juli 2017 @ 19:13:18 #36
88754 Sounddragon
Dragon of sound.
pi_172719237
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2017 16:25 schreef shiznuts het volgende:
True true. :Y

Ahhh... had er nooit echt bij stilgestaan dat die tankpads als anti-scratch worden gebruikt. :P Makes sense too.
Rits van je jas, drukkertjes, vuil, zand..
De wetenschap is er nog steeds niet uit, waarom de meest gestroomlijnde vrouwen, de meeste weerstand bieden
pi_172723273
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 23:37 schreef shiznuts het volgende:

[..]


CB500 gast? :P Die Ghost Rider die jaren geleden voor opschudding zorgde, of wah?Fyi ik heb een vfr750. Maar dat is omdat V4 zon heerlijk geluid is :)
  vrijdag 28 juli 2017 @ 01:04:59 #38
320891 Geelman
Uw conservatieve baken
pi_172728594
Superbikestuur :7

Clipons :')

Sommigen willen lekker sturen, anderen niet.
Ook zag ik, dat al het zwoegen, alsook alle bekwaamheid in het werk, louter naijver is van de een op de ander; ook dit is ijdelheid en najagen van wind.
pi_172731002
Scheelt dat zoveel dan? Ik heb de standaard clipons nog op mijn naked zitten. Een conversiekit is imho vrij prijzig (tegen de 300¤) en aangezien dit mij ook prima bevalt...

Ik zou overigens gewoon die code 111 halen en dan in Nederland verder gaan. ;)
MisterTao recommender: darkkingll (i know.. :P )
pi_172734371
Waarom geen KLR 125 in de lijst ;(
  vrijdag 28 juli 2017 @ 12:22:25 #41
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172734646
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juli 2017 21:37 schreef Henkerbedenker het volgende:

[..]


Fyi ik heb een vfr750. Maar dat is omdat V4 zon heerlijk geluid is :)
:D lol. Wel de soort weggetjes ook die mij aanspreken! _O_
'schaaf', lol, je bike plat door de bocht gooien en dan over de grond schaven of wah? Noice! :P
quote:
19s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 12:04 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Waarom geen KLR 125 in de lijst ;(
Ik heb niet veel met aarde en modder, geef mij maar asfalt? O-)
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 09:27 schreef Marco001 het volgende:
[..]

Ik zou overigens gewoon die code 111 halen en dan in Nederland verder gaan. ;)
Sounds like a plan, idd. ;) Tuono rukt op lijkt het, ook net een vriend gesproken, die blijkt zelf een (grote eckte) Tuono te hebben, die dan ook weer een buddy heeft die dan wel weer zweert bij z'n Yamaha R6. :P Tuono lijkt wel een beetje best of all worlds. Maar denk dat ik vanmiddag ff de Yamaha dealer opzoek, want die heb ik nog niet in 't echt gezien en die MT-125 lijkt me in principe ook wel wat.

Denk dat ik de helft van 't bos kap... en de KTM 125 RC, Yamaha YZF-R125, Rieju RS3 125, Honda CBR125R en KSR Moto GSR 125 wegstreep voor nu. Dan heb je nog de Duke en de MT-125, RS 125 + Tuono & de Suzuki nog. Die laatst heb ik inmiddels ook de prijs van gespot: 4.490,00. Zie ook dat ik de preis van de MT-125 voorheen ben vergeten op te zoeken, maar komt op 4.459,00...

Ik kon niet op vroegere termijnen, dus ik doe die code 111 over ruim 2 weken. Mogelijk dat de Suzuki dan ook al te zien valt... en dan in september, happy birthday to me. B-) vroooommm!

Als ik zo'n ding nou niet al te veel als een typische zoemende mug brommer wil laten klinken, hè (meer als een zware hommel? :D )? Slip-on exhaust? Akrapovic is de populairste. Geloof dat sommige zaken ook wel Leovince/Arrow verkopen. Mijn oren neigen echter Radical Racing, HP Corse & GPR.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_172734792
Ik zou lekker je centjes besparen en goede gear kopen van dat geld. Heb je veel meer plezier van :)
  vrijdag 28 juli 2017 @ 13:04:40 #43
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172735588
Gear... als in Spidi suitje met AGV helm bijvoorbeeld? :P
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  vrijdag 28 juli 2017 @ 13:08:05 #44
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_172735659
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 juli 2017 12:22 schreef shiznuts het volgende:

[..]

:D lol. Wel de soort weggetjes ook die mij aanspreken! _O_
'schaaf', lol, je bike plat door de bocht gooien en dan over de grond schaven of wah? Noice! :P

[..]

Ik heb niet veel met aarde en modder, geef mij maar asfalt? O-)

[..]

Sounds like a plan, idd. ;) Tuono rukt op lijkt het, ook net een vriend gesproken, die blijkt zelf een (grote eckte) Tuono te hebben, die dan ook weer een buddy heeft die dan wel weer zweert bij z'n Yamaha R6. :P Tuono lijkt wel een beetje best of all worlds. Maar denk dat ik vanmiddag ff de Yamaha dealer opzoek, want die heb ik nog niet in 't echt gezien en die MT-125 lijkt me in principe ook wel wat.

Denk dat ik de helft van 't bos kap... en de KTM 125 RC, Yamaha YZF-R125, Rieju RS3 125, Honda CBR125R en KSR Moto GSR 125 wegstreep voor nu. Dan heb je nog de Duke en de MT-125, RS 125 + Tuono & de Suzuki nog. Die laatst heb ik inmiddels ook de prijs van gespot: 4.490,00. Zie ook dat ik de preis van de MT-125 voorheen ben vergeten op te zoeken, maar komt op 4.459,00...

Ik kon niet op vroegere termijnen, dus ik doe die code 111 over ruim 2 weken. Mogelijk dat de Suzuki dan ook al te zien valt... en dan in september, happy birthday to me. B-) vroooommm!

Als ik zo'n ding nou niet al te veel als een typische zoemende mug brommer wil laten klinken, hè (meer als een zware hommel? :D )? Slip-on exhaust? Akrapovic is de populairste. Geloof dat sommige zaken ook wel Leovince/Arrow verkopen. Mijn oren neigen echter Radical Racing, HP Corse & GPR.
Zo'n Yamaha MT is ook wel een lekker fietsje. Althans de MT-07. Allemansvriend, maar als je wil kan je flink mee hoeken.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  vrijdag 28 juli 2017 @ 13:16:22 #45
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_172735859
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_173089263

Zo, da's geregeld. :7 Dinsdag de cursus. Woensdag voorlopig rijbewijs. Donderdag komt de helm binnen (wel al een andere HJC Max-II gepast (die was alleen plain black; wilde er wel een beetje graphics op)). Bij KTM een 2016 model Duke (ik vind 't nieuwe koplamp design (2017) niks) gespot, met Akrapovic uitlaatje. 3900,-. Hum. Maar eerst maar kijken of ik er wat van bak. :P En kijken of dealers me een bike durven te lenen...
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 23:29:10 #47
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_173173039
Wat vliegt de tijd dan toch voorbij. Was 30şC en nog hetere asfalttemperaturen natuurlijk. Reden terug naar het gebouw en dacht ik 'ah, pauze kan ik wel gebruiken, inderdaad, dorst!', maar 't zat er alweer op. :P

Kreeg een Yamaha YBR125 Custom onder m'n kont geschoven, ter illustratie:

Viel me 100% mee. Dacht dat balans en rijden zelf tricky zou zijn, maar dat was niet bepaald anders dan op een scooter of fiets rijden. Wel is natuurlijk het handschakelen van een auto omzetten naar een motor, met sequentieel en dan ook nog 1 N 2 3 .. als zowel het spel tussen koppeling, gas en remmen... nogal wennen (in 't begin geen stalls, misschien later een keer of drie (o.a. 1x hellingproef), 1x tijdens 't rijden naar neutraal geschakeld :+ ). Klaagde dat het A rijbewijs misschien teveel gedoe was, maar dit was misschien wel het andere uiteinde van 't spectrum... 'that's roughly it, go figure it out from here!'. Certificaat in de pocket. :P Had er best nog wel een paar uur aan vast willen plakken om fine te tunen. Maar goed, ik deed het nog elegant, behalve twee jonge gastjes in de groep die voor hun scooter 50cc gingen, was iedereen veel te onrustig met gas/remmen en algemene controle... en het meerendeel reed op van die Yamaha NMAX 125cc scooters (Vespa rijstijl) wat toch vrij rechttoe rechtaan is. De dealer stuurde me naar de rijschool en zei je komt maar terug als je je rijbewijs hebt en probeert dan maar wat uit. :D Daar houd ik 'em iig aan. :7 Alvast maar wat testdrives organiseren... nu eens iets superbike-like proberen zou wel interessant zijn ter vergelijking.

-- Die Schaaf trouwens hè... die is tijdens een testrit (Honda Africa Twin) uit de bocht gevlogen, tegen een boom, wat verder nog een heuvel af/woud in. Ribben gebroken, milt & nier verwijderd... ;( Iets te hard gepushed. Is zich bewust dat zijn rijstijl niet meer kan. :P
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  vrijdag 3 november 2017 @ 22:44:43 #48
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_174854913
Nou ja, dat was het dan, het rijdseizoen wat mij betreft. :P Winter is upon us.

Ben na het ophalen van m'n rijbewijs met codetoewijzing voor 125cc terug naar de dealer gegaan en die stuurde met eerst met de KTM Duke 125 op pad. Ondanks dat die koplampen niet echt mijn ding zijn, ziet 'ie er tof uit verder. Het LCD display is waarschijnlijk een van het beste dat je zult tegenkomen op een motor. Rijdt lekker fel. Aan de andere kant... als je van het gas gaat, reageert 'ie ook fel met een vrij agressieve nose dip, dat vond ik dan wat minder, maar de zitpositie was 't vooral die me niet voor deze bike liet vallen. De voetsteuntjes zitten vrij ver naar achteren waardoor je erg door je kniën gebogen erop zit en dit je bovenlijf naar voren duwt. Vond het niet heel chill. Je hangt eigenlijk met je kruis tegen de tank aan, 't is maar te hopen dat je niet plots hard moet remmen, want dan is het gedaan met de kinderbijslag. Dacht juist dat de Duke de chille naked bike moest zijn. Nu heb ik ook op de RC gezeten en dat ook niet echt loungen, maar daar ging de druk voornamelijk naar je polsen.

Neways, terug ingelevered en de Tuono 125 meegekregen! Nou dat is meer mijn ding! :YComfort van hoe je erop zit, styling, handeling met een beetje wind... aan de andere kant niet echt pittig, display is heel karig, je hebt niet eens een brandstofniveauindicatie, deed wat minder hoogwaardig aan, ik heb ook een keer een bug gehad dat 'ie de snelheid niet meer aangaf en op 0km/h bleef staan ('did you try turning it off and on again?', yup and that's what did the trick too :P ). Maar qua plezier aan het rijden was dit wel meer in de richting wat ik dacht. Dus heb ik de paar keer dat ik vrij was en het weer meespeelde deze een paar keer gehuurd om wat te touren (o.a. een kronkelende Schaaf-like pas in het Leitha gebergte, waar ik met iemand met een Honda Hornet onderweg was).

Toen nog bij de Yamaha dealer langsgeweest, die hadden zelfs speciaal een testritmodel laten komen voor me, MT-125 ging daar mee.Die voelde wat beter afgewerkt aan. Reed soepel. Minder fel dan de Duke. Comfort ietsjes beter, maar niet veel. Maar wat me vooral opviel was hoe slecht deze tegen wind kon, vooral na een aantal keer met de Tuono op stap te zijn geweest.

Na 'zomer', 'eind augustus', 'september...', 'oktober'... iets meer dan een week geleden dan eindelijk eens een belletje dat de Suzuki dan eindelijk ook Oostenrijk had bereikt. Had verder nauwelijks tijd, dus ben nog kort wezen kijken vorige week en was er wel onder de indruk van. Vandaag een kort rondje mogen rijden en deze wordt het denk ik wel! :Het is opmerkelijk hoe diep je erin zit i.p.v. erop. Je zit heel laag. En hij is heel smal en licht. Ik geloof meteen ook de claims dat ze beloven de sterkste combi in de klasse te bieden. En die keyless ignition e.d. is ook leuk meegenomen. De paint is erg tof op deze bike en de koplamp die er overal verschrikkelijk uit leek te zien, valt in persoon reuze mee. LCD heeft ook alles wat je nodig zou hebben, al niet zo nice als KTM heeft gedaan. Ik denk gewoon dat dit een fun bike is. Een Grom voor Rossi wannebes, i.p.v. een Grom voor stuntrijders. :D Nu wilde ik per se deze eerst gezien hebben voordat ik iets kocht... en dat heeft nu zo lang geduurd dat het off season is. ;( Dus tja, beetje jammer. Toch maar wachten tot het lente wordt...


Iedereen is er eigenlijk wel enthusiast over ook. :Y Prijs is ook bekend. Aanbevolen retailprijs is 4650. Ter introductie komt de MotoGP-look versie uit op 3990! Daarmee nog goedkoper dan de basic Rieju (waar ik toch wat minder positieve dingen over las).

De KSR Moto GRS 125 wordt het dan al helemaal niet meer. De Aprilia RS 125 zou ik eventueel een keer kunnen huren nog... en bij de Yamaha dealer vragen om de verkapte 125-er, de YZF eens mee zou mogen is ook nog een optie. Maar de Yamaha is gruwelijk duur in vergelijking met de competitie... en de RS schijnt zo heel veel anders dan de Tuono ook weer niet te zijn.

Honda... zou nog kunnen verrassen. Die hebben hier momenteel geen CBR125R op de markt. Die heb ik echter in Duitsland op verschillende kanalen gezien, ook net onder de ¤4k. Maar, dat is dus dat model dat aan een eind jaren 90 Honda NSR125R doet denken... en is niet echt vooruitstrevend. Wat jammer is. Want in 2016 heeft de 150cc (125 bikes worden vaak als 150cc versies in bepaalde landen geleverd (Vietnam, Maleisië, etc) een facelift gekregen, en boy o boy, that looks pretty sick:


~ http://autodaily.vn/2016/(...)n-repsol-tai-ha-noi/

Heel volgend jaar een beetje pret hebben in ieder geval. Ik kijk al uit naar de lente. Dan staat er in de sterren geschreven dat ik in 2019 weer in NL kom wonen, gaan we dan op voor het eckte rijbewijs en een eckte motorfiets! Ducati maakt in die klasse tenminste wel motorfietsen! Maar ja, misschien ook gewoon een GSX-R1000R? :9 In ieder geval heeft qua 125 bikes ze daadwerkelijk rijden veel geholpen. :Y
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  zondag 5 november 2017 @ 02:11:03 #49
443733 Pajanus
grgr pajanus
pi_174876394
jezum hey... 15pk.. m'n brommer heeft er 23..

is een 2 takt iets? zo'n rs125 (aprilia) heeft zo'n 25 pk ontgrensd, wat overheid bijna niet kan checken.
Lachen joh.
  zondag 5 november 2017 @ 02:39:45 #50
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_174876600
Voor 125cc zou ik bij Gilera of Aprillia blijven...
Dat zijn de autoriteiten op dat gebied.. (bouwen ze sinds mensenheugenis.. zie Gilera CX)

Ik zou wel... als je puur fun zoekt.. voor een supermotard gaan..
Gilera Nordwest.. Freestyle.. en dat soort zaken.. Het stuurt magnifiek en qua rijgedrag leuker dan een racer..
Beetje comfortabeler ook.. Ik heb beide varianten gehad.. (appie rs en gilera supermotard) en zou.. hoe leuk ook, geen racer meer kopen... als je daar niet plat op ligt dan zit je niet lekker.. (rare stand van je polsen) en liggen is vermoeiend..

Oh en Cagiva heeft ook leuk spul.. (ten onrechte ondergesneeuwd kindje) De super city bijv.. En natuurlijk is de Mito anno 2017 nog steeds een mooie fiets om te zien..

[ Bericht 3% gewijzigd door Zolderkamer op 05-11-2017 02:55:28 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')