abonnement Unibet Coolblue
pi_172684785
Daarom neem ik altijd cash mee naar het buitenland.
pi_172685070
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 07:45 schreef rsnel het volgende:
Zou kunnen dat dat aan de hand is.. Beetje armoedig in 2017 dat ze daar geen oplossing voor hebben. Zo gek is het toch ook niet dat je zoiets doet.

Wat ik voor melding ik krijg, weet ik echt niet meer. Wil er wel es op gaan letten. Irritant is het wel.

Ook vreemd vind ik dat je overal in de wereld met een creditcard kan betalen, behalve in Nederland.Je hoeft echt niet bij de Ah met je creditcard proberen te betalen, het apparaat weigert em. Heb zelf in een winkel gewerkt, en er werden door de bank hoge kosten gerekend als er betaald werd met creditcard. Heb wel es geïnformeerd in het buitenland naar de kosten, en daar zijn ze praktisch hetzelfde als pinnen. Lijkt er op dat de banken de creditcard kunstmatig tegenhouden door de kosten hoog te maken voor de acceptant.
De creditcardmaatschappijen brengen die hoge kosten in rekening, niet de Nederlandse banken.

Tot twee decennia geleden was het betaalnetwerk in het buitenland behoorlijk beperkt en was het gebruik van een creditcard in het buitenland noodzakelijk maar tegenwoordig kan je overal pinnen. De creditcard is in Nederland nooit populair geweest vanwege vooral het goede netwerk. Nederland had al heel snel een goede stabiel netwerk en de Nederlandse banken brachten de klanten relatief weinig kosten in rekening.

Dat in het buitenland, de kosten van de creditcard nagenoeg gelijk is aan de kosten van een gewone pinbetaling, zegt waarschijnlijk meer over de kosten van het pinnen in dat land dan van de creditcardkosten in Nederland
pi_172685426
De reden hiervoor is dat met een creditcardbetaling je bank het bedrag voorschiet. Die zijn wat betrouwbaarder met terugbetalen dan buitenlandse debetkaarten.
Play hard, go pro.
pi_172726761
Heel simpel:

-Nederland gebruikt de chip
-Buitenland gebruikt veel nog de magneetstrip
-Je hebt waarschijnlijk een telefoon hoesje met je bankpasje er bij in? En nfc staat aan op je telefoon enz.
-Dan blijft de chip prima werken, maar de magneetstrip kan daardoor stoppen met werken.

En ja, daar kom je dus pas in het buitenland achter. Mooi kut. Maarja in die telefoonhoesjes staat altijd een waarschuwing dat je er je bankpas NIET in mag doen.
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_175099012
Net terug van vakantie in Wenen.
In de eerste de beste kaartjesautomaat (met maestro logo) om een treinkaartje te kopen in Wenen word mijn wereldpas Rabobank keurig geweigerd.

Goed begin van de vakantie.
Ik krijg ieder jaar een nieuwe pinpas van de bank als ik dit weer meld, omdat de bank denkt dat er iets mis is met mijn pinpas. Nee er is iets mis met hun compatibiliteit in het buitenland.
Zodra je de grens over gaat moet je maar hopen dat je pinpas het doet...

PS mijn pinpas en creditcard zit gewoon in mijn portemonnee, en niet bij mijn mobiel.
NFC maak ik geen gebruik van en staat dus uit op mijn smartphone.
pi_175099619
Gebruik je creditcard dan gewoon :?
Play hard, go pro.
pi_175104166
Rabobank gaat het weer uitzoeken waarom het betalen met een betaalpas buiten de Nederlandse grenzen problemen geeft..
pi_175104224
Ik pin in Nederland alles, van een reep chocola tot een doos schroefjes. Maar op vakantie pin ik altijd veel cash ter plekke, veel handiger. Daarnaast 2 credit cards voor de zekerheid.
.
pi_175211082
Net reactie van de bank
Ze hebben geen idee waarom ik in het buitenland soms niet kan pinnen. Ik krijg een nieuwe pinpas (heb deze pas enkele maanden). Als het weer es voorkomt,moet ik het zeker melden. Helaas heb ik dit al diverse keren gemeld, en heeft de bank domweg geen antwoord.

Aangezien ik dit probleem al vele jaren heb, is de kans dat mijn bank dit oplost gedaald tot een dieptepunt.

Mijn partner heeft een pinpas van de ABN Amro, en nooit problemen met pinnen in het buitenlan. Het probleem zit dus gewoon bij de Rabobank....
pi_175215494
Daarom gewoon een Visa nemen, Maestro is minder gebruikelijk in het buitenland.
pi_175216120
Het is dan ook niet een probleem wat alleen bij jou bank ligt, maar een gebrek aan standaardisering tussen verschillende landen en de weinig met de tijd meegaande pin-apparatuur in landen als Duitsland en België.

Daar kan jou Rabobank in z'n eentje vrij weinig aan doen, die beheert niet al die pin-apparatuur.

Verder, in het geval van één automaat waar je de tweede keer pas niet meer kan betalen kan ik me wel voorstellen dat veel winkels een contract hebben voor hun pin-apparatuur waarbij slechts beperkt buitenlandse kaarten geaccepteerd worden. Eén transactie per buitenlandse pas is een aanvaardbaar risico (mocht het geld niet komen), meerdere transacties is een te groot risico, dus mag je daar niet nog een keer pinnen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')