Heb ooit in Amerika na een lange dag in de auto een double gulp gekocht bij de 7/11. 99 dollarcent. What the fuck, dat was volgens mij echt een flinke fles frisdrank of meer.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 11:42 schreef Glazenmaker het volgende:
[..]
In de VS verkopen ze emmers frisdrank die je met twee handen vast moet pakken. Als je supersized moet ook de frisdrank toch?
Het zijn in Nederland gewoon Nederlandse aardappelen die je geserveerd krijgt.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 06:49 schreef 2600 het volgende:
http://www.biojournaal.nl(...)rieten-van-McDonalds
[ afbeelding ]
[..]
...i just stopped lovi'n it.
quote:Op vrijdag 21 juli 2017 14:18 schreef VEM2012 het volgende:
[..]
Het zijn in Nederland gewoon Nederlandse aardappelen die je geserveerd krijgt.
Ik ken een van de leveranciers (of de enige leverancier, dat weet ik dan weer niet) persoonlijk.quote:
Had een kleine cola gekocht in de bioscoop ter grootte van een xl emmer hier en gevraagd waarom ze van die gigantische emmers verkochten. Dan heb je tenminste wat voor de terugweg was het antwoord. De grootste was iets van 3,5 liter....quote:Op vrijdag 21 juli 2017 14:14 schreef Twiitch het volgende:
Ooooooh neeeeeee, vieze vette fastfood is slecht voor me? Dat meen je niet.
[..]
Heb ooit in Amerika na een lange dag in de auto een double gulp gekocht bij de 7/11. 99 dollarcent. What the fuck, dat was volgens mij echt een flinke fles frisdrank of meer.
jawel genoeg aan te merken op McDonalds voer hier in de EU maar het is wel wezenlijk anders dan in de VS, wetgeving in de EU is een stuk strengerquote:
Welke positie neemt McDonalds eigenlijk in als je 't met andere snackbars in een willekeurige stad vergelijkt?quote:Op vrijdag 21 juli 2017 14:37 schreef Chewie het volgende:
[..]
jawel genoeg aan te merken op McDonalds voer hier in de EU maar het is wel wezenlijk anders dan in de VS, wetgeving in de EU is een stuk strenger
Qua smaak bedoel je?quote:Op vrijdag 21 juli 2017 14:47 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Welke positie neemt McDonalds eigenlijk in als je 't met andere snackbars in een willekeurige stad vergelijkt?
Dat zal lood om oud ijzer zijn denk ik.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 14:50 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Qua ongezond voedsel. Qua smaak zal het de EU niet zoveel interesseren
Dat is natte vingerwerk.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 14:51 schreef Chewie het volgende:
[..]
Dat zal lood om oud ijzer zijn denk ik.
Maar ja wat is ongezond, met mate kun je prima dat spul eten zonder dat het tot gezondheidsklachten leidt.
Nee jij vraagt om het verschil met de gemiddelde snackbar in een stad en die horen zich ook te houden aan dezelfde wetgeving als McDonalds, vervolgens kom jij met een heel specifiek voorbeeld over Belgische frietkotten waarmee je dus nogal afwijkt van je eigen vraag.quote:
Als het om controle op fastfood gaat, gaat het hoofdzakelijk over gezondheid. Waar ik op doelde. Niet over de smaak, of wetgeving mbt frietkotten. Volgens mij is het punt hierboven mbt de vlaamse frieten ook wel vrij helder.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 15:35 schreef Chewie het volgende:
[..]
Nee jij vraagt om het verschil met de gemiddelde snackbar in een stad en die horen zich ook te houden aan dezelfde wetgeving als McDonalds, vervolgens kom jij met een heel specifiek voorbeeld over Belgische frietkotten waarmee je dus nogal afwijkt van je eigen vraag.
En dat was vanuit de EU ook alleen een aanbeveling, geen verbod. Maar te hoop lopen tegen een aanbeveling doet het in de media niet zo goed, dus doe je net alsof het een verbod is. Een uitstekende analyse over hoe dat soort besluitvorming werkt: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/analyse/1.3024173quote:Op vrijdag 21 juli 2017 14:59 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Dat is natte vingerwerk.
Laatst was er een bericht over dat de EU Belgische frieten op de blacklist wilde zetten omdat ze een bepaald gevaar voor de volksgezondheid zouden vormen doordat ze dubbel gebakken werden en er bij te hete olie acrylamide vrij zou komen.
De publiekelijke reacties erop gingen eigenlijk niet over de gevolgen voor de volksgezondheid maar over waarom de EU van dit bijzondere product af moest blijven.
Dat dus.
wordt een beetje lastig als jij nogal van je punt afwijkt.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 15:47 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Als het om controle op fastfood gaat, gaat het hoofdzakelijk over gezondheid. Waar ik op doelde. Niet over de smaak, of wetgeving mbt frietkotten. Volgens mij is het punt hierboven mbt de vlaamse frieten ook wel vrij helder.
Dus ff to the point.
Ik ben het niet vaak met je eens, maar deze keer wel.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 14:28 schreef VEM2012 het volgende:
[..]
Ik ken een van de leveranciers (of de enige leverancier, dat weet ik dan weer niet) persoonlijk.
Nederlandse aardappels. Of ze moeten van leverancier gewisseld zijn, maar dat lijkt mij niet. Waarom zou ie in godsnaam aardappels uit de VS hier naartoe willen vliegen?
Alsof het er daarmee positiever op wordt....quote:Op vrijdag 21 juli 2017 15:56 schreef freako het volgende:
[..]
En dat was vanuit de EU ook alleen een aanbeveling, geen verbod. Maar te hoop lopen tegen een aanbeveling doet het in de media niet zo goed, dus doe je net alsof het een verbod is. Een uitstekende analyse over hoe dat soort besluitvorming werkt: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/analyse/1.3024173
Jammer dat het een Amerikaanse documentaire is.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 16:56 schreef vigen98 het volgende:
Ik keek net een documentaire op Netflix, het gaat over waarom je dieet zo belangrijk is en wat de echte boosdoeners zijn. Het blijkt dat suiker zelf geen gevaar is want het wordt omgezet in glycogeen of het wordt verbrandt in calorieën. Wat blijkt is dat BEWERKT vlees net zo schadelijk is als sigaretten, asbest en plutonium! Dan moet je nagaan, hoeveel wij eigenlijk van het bewerkt vlees wel niet eten. We kopen allemaal wel eens een hamburger of we gaan naar de supermarkt en kopen salami en worstjes en ham. Maar dat valt allemaal onder bewerkt vlees en is dus kankerverwekkend. Eerlijk gezegd schrok ik er wel van. Als je beseft hoeveel bewerkt vlees je in je leven al hebt opgegeten en dat je er kanker van kunt krijgen is wel schokkend. Suiker zelf geeft je niet eens diabetes, het ligt aan de hoeveelheid vet dat je binnenkrijgt. Ik dacht ook altijd suiker zorgt voor diabetes maar dat is dus niet waar.
Voor het geval jullie die documentaire ook willen zien het heet ''What the health'' en je kan het op Netflix vinden. Mocht je geen Netflix hebben kan je het hier bekijken ( geen nederlandse ondertiteling op deze site ) https://gostream.is/film/(...)ching.html?ep=668375
Oh geloof me, wat in Amerika gebeurd kan net zo makkelijk hier gebeuren.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 17:46 schreef Morrigan het volgende:
[..]
Jammer dat het een Amerikaanse documentaire is.
Dat is inmiddels al ontkrachtte bullshit die verspreid werd door mensen (lees:journalisten) die het betreffende onderzoek niet hebben begrepen.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 16:56 schreef vigen98 het volgende:
Wat blijkt is dat BEWERKT vlees net zo schadelijk is als sigaretten, asbest en plutonium
Het staat nog steeds op de site van de WHO.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 18:04 schreef Twiitch het volgende:
[..]
Dat is inmiddels al ontkrachtte bullshit die verspreid werd door mensen (lees:journalisten) die het betreffende onderzoek niet hebben begrepen.
quote:The consumption of processed meat was associated with small increases in the risk of cancer in the studies reviewed. In those studies, the risk generally increased with the amount of meat consumed. An analysis of data from 10 studies estimated that every 50 gram portion of processed meat eaten daily increases the risk of colorectal cancer by about 18%.
The cancer risk related to the consumption of red meat is more difficult to estimate because the evidence that red meat causes cancer is not as strong. However, if the association of red meat and colorectal cancer were proven to be causal, data from the same studies suggest that the risk of colorectal cancer could increase by 17% for every 100 gram portion of red meat eaten daily.
https://www.kwf.nl/donere(...)partner-van-KWF.aspxquote:Op vrijdag 21 juli 2017 17:47 schreef vigen98 het volgende:
[..]
Oh geloof me, wat in Amerika gebeurd kan net zo makkelijk hier gebeuren.
[ afbeelding ]
Na het zien van dit vraag ik me af wie de sponsors van KWF zijn... Ik zoek het wel even op.
edit: Ik kan niks vinden, is dit soort informatie geheim in Nederland ofzo?
Het zal best kankerverwekkend zijn, maar de vergelijking met tabak, asbest of fucking plutonium is ridicuul. Iets wat de WHO later ook heeft gerectificeerd. De genoemde stoffen zijn namelijk altijd slecht voor de gezondheid, een beperkte hoeveelheid bewerkt vlees is dat niet.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 18:07 schreef vigen98 het volgende:
[..]
Het staat nog steeds op de site van de WHO.
http://www.who.int/features/qa/cancer-red-meat/en/
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |