abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 21 juli 2017 @ 14:14:36 #26
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_172573987
Ooooooh neeeeeee, vieze vette fastfood is slecht voor me? Dat meen je niet.

quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 11:42 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

In de VS verkopen ze emmers frisdrank die je met twee handen vast moet pakken. Als je supersized moet ook de frisdrank toch?
Heb ooit in Amerika na een lange dag in de auto een double gulp gekocht bij de 7/11. 99 dollarcent. What the fuck, dat was volgens mij echt een flinke fles frisdrank of meer.
pi_172574084
quote:
Het zijn in Nederland gewoon Nederlandse aardappelen die je geserveerd krijgt.
pi_172574155
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 14:18 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Het zijn in Nederland gewoon Nederlandse aardappelen die je geserveerd krijgt.
:N
pi_172574337
Die hamburger is sowieso smerig. Stuk karton tussen twee sponzen.
Somebody that I used to know
pi_172574352
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 14:20 schreef 2600 het volgende:

[..]

:N
Ik ken een van de leveranciers (of de enige leverancier, dat weet ik dan weer niet) persoonlijk.

Nederlandse aardappels. Of ze moeten van leverancier gewisseld zijn, maar dat lijkt mij niet. Waarom zou ie in godsnaam aardappels uit de VS hier naartoe willen vliegen?
pi_172574386
quote:
11s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 14:14 schreef Twiitch het volgende:
Ooooooh neeeeeee, vieze vette fastfood is slecht voor me? Dat meen je niet.

[..]

Heb ooit in Amerika na een lange dag in de auto een double gulp gekocht bij de 7/11. 99 dollarcent. What the fuck, dat was volgens mij echt een flinke fles frisdrank of meer.
Had een kleine cola gekocht in de bioscoop ter grootte van een xl emmer hier en gevraagd waarom ze van die gigantische emmers verkochten. Dan heb je tenminste wat voor de terugweg was het antwoord. De grootste was iets van 3,5 liter....
pi_172574552
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 14:20 schreef 2600 het volgende:

[..]

:N
jawel genoeg aan te merken op McDonalds voer hier in de EU maar het is wel wezenlijk anders dan in de VS, wetgeving in de EU is een stuk strenger
pi_172574827
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 14:37 schreef Chewie het volgende:

[..]

jawel genoeg aan te merken op McDonalds voer hier in de EU maar het is wel wezenlijk anders dan in de VS, wetgeving in de EU is een stuk strenger
Welke positie neemt McDonalds eigenlijk in als je 't met andere snackbars in een willekeurige stad vergelijkt?
pi_172574849
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 14:47 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Welke positie neemt McDonalds eigenlijk in als je 't met andere snackbars in een willekeurige stad vergelijkt?
Qua smaak bedoel je?
pi_172574883
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 14:48 schreef Chewie het volgende:

[..]

Qua smaak bedoel je?
Qua ongezond voedsel. Qua smaak zal het de EU niet zoveel interesseren
pi_172574925
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 14:50 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Qua ongezond voedsel. Qua smaak zal het de EU niet zoveel interesseren
Dat zal lood om oud ijzer zijn denk ik.

Maar ja wat is ongezond, met mate kun je prima dat spul eten zonder dat het tot gezondheidsklachten leidt.
pi_172575097
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 14:51 schreef Chewie het volgende:

[..]

Dat zal lood om oud ijzer zijn denk ik.

Maar ja wat is ongezond, met mate kun je prima dat spul eten zonder dat het tot gezondheidsklachten leidt.
Dat is natte vingerwerk.

Laatst was er een bericht over dat de EU Belgische frieten op de blacklist wilde zetten omdat ze een bepaald gevaar voor de volksgezondheid zouden vormen doordat ze dubbel gebakken werden en er bij te hete olie acrylamide vrij zou komen.

De publiekelijke reacties erop gingen eigenlijk niet over de gevolgen voor de volksgezondheid maar over waarom de EU van dit bijzondere product af moest blijven.

Dat dus. En bij de McDonalds staat het publiek zonder dat er ook maar iets bewezen is al met harde claims in de aanslag.

Dus het draait in werkelijkheid niet zo zeer om het feit of iets wel of niet gezond is voor jan met de pet. Er wordt in de eerste instantie naar de "eerlijkheid van het product" gekeken. Whatever that may be.

[ Bericht 19% gewijzigd door Beathoven op 21-07-2017 15:04:23 ]
pi_172575822
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 14:59 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Dat is natte vingerwerk.
Nee jij vraagt om het verschil met de gemiddelde snackbar in een stad en die horen zich ook te houden aan dezelfde wetgeving als McDonalds, vervolgens kom jij met een heel specifiek voorbeeld over Belgische frietkotten waarmee je dus nogal afwijkt van je eigen vraag.
pi_172575991
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 15:35 schreef Chewie het volgende:

[..]

Nee jij vraagt om het verschil met de gemiddelde snackbar in een stad en die horen zich ook te houden aan dezelfde wetgeving als McDonalds, vervolgens kom jij met een heel specifiek voorbeeld over Belgische frietkotten waarmee je dus nogal afwijkt van je eigen vraag.
Als het om controle op fastfood gaat, gaat het hoofdzakelijk over gezondheid. Waar ik op doelde. Niet over de smaak, of wetgeving mbt frietkotten. Volgens mij is het punt hierboven mbt de vlaamse frieten ook wel vrij helder.

Dus ff to the point.
  vrijdag 21 juli 2017 @ 15:56:18 #40
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_172576160
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 14:59 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Dat is natte vingerwerk.

Laatst was er een bericht over dat de EU Belgische frieten op de blacklist wilde zetten omdat ze een bepaald gevaar voor de volksgezondheid zouden vormen doordat ze dubbel gebakken werden en er bij te hete olie acrylamide vrij zou komen.

De publiekelijke reacties erop gingen eigenlijk niet over de gevolgen voor de volksgezondheid maar over waarom de EU van dit bijzondere product af moest blijven.

Dat dus.
En dat was vanuit de EU ook alleen een aanbeveling, geen verbod. Maar te hoop lopen tegen een aanbeveling doet het in de media niet zo goed, dus doe je net alsof het een verbod is. Een uitstekende analyse over hoe dat soort besluitvorming werkt: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/analyse/1.3024173
pi_172576163
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 15:47 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Als het om controle op fastfood gaat, gaat het hoofdzakelijk over gezondheid. Waar ik op doelde. Niet over de smaak, of wetgeving mbt frietkotten. Volgens mij is het punt hierboven mbt de vlaamse frieten ook wel vrij helder.

Dus ff to the point.
:') wordt een beetje lastig als jij nogal van je punt afwijkt.

Nogmaals je komt met een voorbeeld over het bakken van Belgische Frieten bij een vraag over de gezondheid van de gemiddelde snackbar in een stad in vergelijking met McDonalds omdat je mijn antwoord, dat het lood om oud ijzer zal zijn aangezien ook de lokale snackbar zich moet houden aan dezelfde wetgeving als McDonalds (in de EU), natte vingerwerk vind.

Maar gemiddeld genomen zal het wat betreft gezondheid toch echt wel lood om oud ijzer zijn.

Jouw opmerking over Belgische frieten maakt het toch een stuk minder gemiddeld aangezien de gemiddelde snackbar in een stad die frieten niet op de kaart heeft staan.
pi_172576426
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 14:28 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Ik ken een van de leveranciers (of de enige leverancier, dat weet ik dan weer niet) persoonlijk.

Nederlandse aardappels. Of ze moeten van leverancier gewisseld zijn, maar dat lijkt mij niet. Waarom zou ie in godsnaam aardappels uit de VS hier naartoe willen vliegen?
Ik ben het niet vaak met je eens, maar deze keer wel.


Ze gebruiken een bepaalde soort ras met een blanke kleur en een hoger zetmeelgehalte.
pi_172577519
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 15:56 schreef freako het volgende:

[..]

En dat was vanuit de EU ook alleen een aanbeveling, geen verbod. Maar te hoop lopen tegen een aanbeveling doet het in de media niet zo goed, dus doe je net alsof het een verbod is. Een uitstekende analyse over hoe dat soort besluitvorming werkt: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/analyse/1.3024173
Alsof het er daarmee positiever op wordt....
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_172577554
Ik keek net een documentaire op Netflix, het gaat over waarom je dieet zo belangrijk is en wat de echte boosdoeners zijn. Het blijkt dat suiker zelf geen gevaar is want het wordt omgezet in glycogeen of het wordt verbrandt in calorieën. Wat blijkt is dat BEWERKT vlees net zo schadelijk is als sigaretten, asbest en plutonium! Dan moet je nagaan, hoeveel wij eigenlijk van het bewerkt vlees wel niet eten. We kopen allemaal wel eens een hamburger of we gaan naar de supermarkt en kopen salami en worstjes en ham. Maar dat valt allemaal onder bewerkt vlees en is dus kankerverwekkend. Eerlijk gezegd schrok ik er wel van. Als je beseft hoeveel bewerkt vlees je in je leven al hebt opgegeten en dat je er kanker van kunt krijgen is wel schokkend. Suiker zelf geeft je niet eens diabetes, het ligt aan de hoeveelheid vet dat je binnenkrijgt. Ik dacht ook altijd suiker zorgt voor diabetes maar dat is dus niet waar.

Voor het geval jullie die documentaire ook willen zien het heet ''What the health'' en je kan het op Netflix vinden. Mocht je geen Netflix hebben kan je het hier bekijken ( geen nederlandse ondertiteling op deze site ) https://gostream.is/film/(...)ching.html?ep=668375

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2017 17:03:23 ]
pi_172578488
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:56 schreef vigen98 het volgende:
Ik keek net een documentaire op Netflix, het gaat over waarom je dieet zo belangrijk is en wat de echte boosdoeners zijn. Het blijkt dat suiker zelf geen gevaar is want het wordt omgezet in glycogeen of het wordt verbrandt in calorieën. Wat blijkt is dat BEWERKT vlees net zo schadelijk is als sigaretten, asbest en plutonium! Dan moet je nagaan, hoeveel wij eigenlijk van het bewerkt vlees wel niet eten. We kopen allemaal wel eens een hamburger of we gaan naar de supermarkt en kopen salami en worstjes en ham. Maar dat valt allemaal onder bewerkt vlees en is dus kankerverwekkend. Eerlijk gezegd schrok ik er wel van. Als je beseft hoeveel bewerkt vlees je in je leven al hebt opgegeten en dat je er kanker van kunt krijgen is wel schokkend. Suiker zelf geeft je niet eens diabetes, het ligt aan de hoeveelheid vet dat je binnenkrijgt. Ik dacht ook altijd suiker zorgt voor diabetes maar dat is dus niet waar.

Voor het geval jullie die documentaire ook willen zien het heet ''What the health'' en je kan het op Netflix vinden. Mocht je geen Netflix hebben kan je het hier bekijken ( geen nederlandse ondertiteling op deze site ) https://gostream.is/film/(...)ching.html?ep=668375
Jammer dat het een Amerikaanse documentaire is.
ROBODEMONS..................|:(
pi_172578518
quote:
15s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 17:46 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Jammer dat het een Amerikaanse documentaire is.
Oh geloof me, wat in Amerika gebeurd kan net zo makkelijk hier gebeuren.



Na het zien van dit vraag ik me af wie de sponsors van KWF zijn... Ik zoek het wel even op.

edit: Ik kan niks vinden, is dit soort informatie geheim in Nederland ofzo?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2017 17:53:23 ]
  vrijdag 21 juli 2017 @ 18:04:11 #47
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_172578845
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 16:56 schreef vigen98 het volgende:
Wat blijkt is dat BEWERKT vlees net zo schadelijk is als sigaretten, asbest en plutonium
Dat is inmiddels al ontkrachtte bullshit die verspreid werd door mensen (lees:journalisten) die het betreffende onderzoek niet hebben begrepen.
pi_172578927
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 18:04 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Dat is inmiddels al ontkrachtte bullshit die verspreid werd door mensen (lees:journalisten) die het betreffende onderzoek niet hebben begrepen.
Het staat nog steeds op de site van de WHO.

http://www.who.int/features/qa/cancer-red-meat/en/

quote:
The consumption of processed meat was associated with small increases in the risk of cancer in the studies reviewed. In those studies, the risk generally increased with the amount of meat consumed. An analysis of data from 10 studies estimated that every 50 gram portion of processed meat eaten daily increases the risk of colorectal cancer by about 18%.

The cancer risk related to the consumption of red meat is more difficult to estimate because the evidence that red meat causes cancer is not as strong. However, if the association of red meat and colorectal cancer were proven to be causal, data from the same studies suggest that the risk of colorectal cancer could increase by 17% for every 100 gram portion of red meat eaten daily.


[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2017 18:09:03 ]
  vrijdag 21 juli 2017 @ 18:10:55 #49
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_172579004
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 17:47 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Oh geloof me, wat in Amerika gebeurd kan net zo makkelijk hier gebeuren.

[ afbeelding ]

Na het zien van dit vraag ik me af wie de sponsors van KWF zijn... Ik zoek het wel even op.

edit: Ik kan niks vinden, is dit soort informatie geheim in Nederland ofzo?
https://www.kwf.nl/donere(...)partner-van-KWF.aspx

https://www.kwf.nl/donere(...)nkerbestrijding.aspx
  vrijdag 21 juli 2017 @ 18:12:29 #50
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_172579026
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2017 18:07 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Het staat nog steeds op de site van de WHO.

http://www.who.int/features/qa/cancer-red-meat/en/

[..]

Het zal best kankerverwekkend zijn, maar de vergelijking met tabak, asbest of fucking plutonium is ridicuul. Iets wat de WHO later ook heeft gerectificeerd. De genoemde stoffen zijn namelijk altijd slecht voor de gezondheid, een beperkte hoeveelheid bewerkt vlees is dat niet.

https://www.irishtimes.co(...)nterpreted-1.2411328
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')