abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172417999
registreer om deze reclame te verbergen
Etappe 13: Saint-Girons - Foix, 101 km

Na een aantal saaie ritten gingen we eindelijk weer de bergen in. Een rit door de Pyreneeën, die op papier vooral geschikt voor vluchters leek. Dat bleek in de praktijk nogal tegen te vallen. Er reed een groep weg met erkende rittenkapers als Thomas De Gendt en Steve Cummings, maar ze kregen nooit een grote voorsprong. Vooral dankzij Sky, die ploeg ging weer eens ouderwets de hele rit de boel controleren. Daardoor kregen we uiteindelijk toch een duel tussen de klassementsrenners, hoewel het de vraag is in hoeverre je echt van een duel mag spreken. Cummings was vooraan weggereden en deed een poging om voor het derde jaar op rij een rit te winnen, maar het treintje van Sky reed zo hard dat hij ruim voor de meet ingerekend werd. Kwiatkowski had weer wonderbenen en bleef maar op kop rijden. In de tussentijd reed Mikel Nieve dan nog wel even het skoekeloen in, met Froome en Aru achter hem aan. Daar profiteerde de rest niet van en dus kon Nieve vrolijk op kop gaan rijden nadat de werken van Kwiatkowski gedaan waren. Nieve bracht een uitgedund groepje der favorieten richting de top van de Peyresourde. In dat groepje bleven renners als Meintjes, Bennet en Yates over, terwijl grote namen als Contador en Quintana moesten lossen. Op het slotklimmetje richting Peyragudes ging Nieve van kop af en toen mocht de laatste knecht van Sky, Landa, het laatste stuk op kop rijden. Niemand durfde of kon ondertussen aanvallen, iedereen was aan het wachten op het laatste steile stuk. Bennett opende de finale op een meter of 600 van de streep, maar werd al snel weer bijgehaald door Landa en daarna, met amper 400 meter te gaan, ontplofte de koers pas. Een aanval van Aru, Froome die moest passen, de afgezakte Landa die weer naar voren reed en Bardet die uiteindelijk nog over Aru wist te wippen, wat Dan Martin dan weer niet lukte. Die laatste kilometer leek een eeuwigheid te duren en daardoor was er toch nog wat spanning aan het eind van de middag, maar in principe was het gewoon weer een zaadetappe van jewelste. Door de controle van Sky durft niemand iets te ondernemen. Daar gaat tijdens de volgende rit hopelijk verandering in komen. Froome raakte de gele trui kwijt aan Aru en Bardet pakte in een aantal meter naast de ritzege ook nog eens 20 seconden op Froome. Die gewonnen tijd had hij overigens direct weer moeten verliezen, want hij pakte net als Uran en Bennett een bidon aan in de laatste tien kilometer. Uran en Bennett kregen een tijdstraf, maar Bardet niet. Voor de zoveelste keer een dubieus besluit van de jury, die mensen maken geen al te beste Tour door. Er is nog hoop op een spannende Tour, maar dan moeten de renners er wel eerder aan gaan beginnen. Die mogelijkheid krijgen ze tijdens de tweede Pyreneeënrit wel. 101 kilometer, de kortste rit sinds de tijd van twee etappes op een dag. Kort, explosief, spanning en sensatie. Het kan zomaar een keer echt leuk gaan worden.

CARTE.jpg
PROFIL.png

De volgende Pyreneeënrit start in Saint-Girons, een dorp met 6300 inwoners in het departement Ariège, regio Midi-Pyrenées. Saint-Girons is een niet zo boeiende stad aan de oevers van de Salat, een zijrivier van de Garonne. In het centrumpje staan een aantal redelijke gebouwen, waaronder de lokale kerk. De brug over de rivier is ook het aanzien waard, lijkt gebouwd te zijn in Romeinse stijl. Saint-Girons is een redelijk bekende plaats in de Tour. Het wordt de zevende keer dat de grootste grote ronde hier passeert. Het dorp wordt vooral gebruikt als startplaats voor epische ritten door de Pyreneeën, slechts één keer was Saint-Girons een finishplaats. Dat was in 2009, toen ging de 8e rit over een aantal zware cols richting dit dorp. Het werd best een floprit voor het klassement, want de finish lag te ver van de laatste klim om grote verschillen te creëren. De overwinning ging naar Luis Leon Sanchez, die in de vroege vlucht zat en aan de meet onder meer Sandy Casar en Mikel Astarloza wist te kloppen. In 2013 waren we voor het laatst in Saint-Girons, toen voor een rit richting Bagnères-de-Bigorre, met vijf zware Pyreneeëncols onderweg. Dat was ook een vrij laffe rit en daar wisten Dan Martin en Jakob Fuglsang van de profiteren. Zij reden op de laatste klim van de dag weg en werden in de laatste afdaling niet meer teruggepakt, waarna Dan Martin strijkijzer Fuglsang wist te kloppen. Als je nog cultureel en historisch verantwoord bezig wil zijn moet je in Saint-Girons zeker La Maison du Chemin de la Liberté bezoeken. In dit museum kom je alles tegen over het 'vrijheidspad', een route dwars door de Pyreneeën die werd bedacht door de bewoners en geallieerden in het uiterste zuiden van Frankrijk, om aan de Duitse bezetters te ontsnappen richting Andorra en Spanje. Omdat er in die tijd nogal veel grenscontroles waren moesten er nogal wat onherbergzame wegen genomen worden om mensen en informatie van het ene naar het andere land te krijgen. Je kan na een bezoek aan het museum ook nog deelnemen aan een tour, waarbij je zelf een deel van deze route kan afwerken. De renners starten aan de rand van het dorp en rijden daarna langs het museum richting het zuiden.

129121551.jpg

Tijdens de eerste kilometers van de rit rijden de renners langs de Salat, over een brede weg die steeds een klein beetje omhoog loopt. De weg is wel redelijk bochtig, maar verder is het een redelijk eenvoudig begin van de rit. In de eerste 13 kilometer komen we iets meer dan 100 meter hoger uit, dus bijzonder steil wordt het nooit. Na 13 kilometer is het ook al tijd voor de tussensprint van de dag, in het dorpje Seix. Dit kan zomaar weer een prooi zijn voor Kittel, aangezien het tot de tussensprint bepaald niet lastig is. Een paar rotondes zijn nog wel de grootste uitdagingen tot dit punt. Hoewel het in de kilometer richting de tussensprint wel nog een beetje omhoog loopt, maar ook dat is voor Kittel geen probleem. Al is die groene trui al lang binnen, maar dat terzijde. Enfin, na de tussensprint blijft het een beetje vals plat verder omhoog lopen, terwijl de renners nog een tijd door de vallei fietsen. Zes kilometer na de tussensprint verlaten de renners de Salat en slaan ze linksaf, waar de weg direct iets steviger omhoog begint te lopen. Na een tijd vlakt het weer wat af en gaat het via het inmiddels bekende vals plat verder richting de eerste echte klim van de dag. Ondertussen rijden we wel door een mooie omgeving, met kabbelende stroompjes, rotswanden langs de kant van de weg en een aantal kleine bergdorpjes. Na 25 kilometer rijden de renners door zo'n bergdorpje, Sérac. Hier ligt de voet van de Col de Latrape, een klim van de eerste categorie die 5,6 kilometer lang is en 7,3% gemiddeld. In totaal wordt er na de tussensprint in Seix 17 kilometer geklommen aan 3,4% gemiddeld, maar vooral het deel na Sérac is dus interessant. Het gaat eerst omhoog aan een procentje of vijf, maar daarna krijgen de renners een aantal kilometer aan 8% voorgeschoteld, voor het richting de top weer wat makkelijker wordt, het zwakt dan af richting 5%. De klim heeft in het begin een aantal haarspeldbochten, maar daarna gaat het over een brede en rechte weg verder richting de top, die na 31 kilometer bereikt wordt.

LatrapeW.gif
37756114.jpg

De Col de Latrape is niet eens zo heel vaak gebruikt in de Tour, dit is pas de zevende keer. Voor het laatste in 2011, in de 14e rit richting Plateau de Beille, waar de extreem lachwekkende Jelle Vanendert toen won. Sandy Casar, met net iets minder TB500 in z'n mik, kwam toentertijd als eerste boven op de Latrape. Ook in die rit ging de Col de Latrape vooraf aan de Col d'Agnes, de klim waar we na de afdaling aan gaan beginnen. Deze afdaling is vijf kilometer lang en niet enorm lastig. Wel bochtig, met onder meer vijf haarspeldbochten, maar de weg is breed en het gaat ook niet overal even steil naar beneden. Een paar steilere stroken, maar in principe zou dit toch prima te doen moeten zijn. We hebben al lastigere afdalingen meegemaakt tijdens deze Tour. Na 36 kilometer zijn de renners beneden en rijden ze door Aulus-les-Bains, waar meteen de voet van de volgende klim ligt. De Col d'Agnes gaat direct beginnen en deze col van de eerste categorie is 10 kilometer lang, terwijl het gemiddeld aan 8,2% omhoog gaat. Een pittige klim van de eerste categorie, met het zwaartepunt in het begin. De eerste kilometer gaat het omhoog aan 8,5%, met daarna kilometers aan 10 en 9%. Daarna nog een viertal kilomter aan 8%, waarna het richting de top wat makkelijker wordt met twee kilometer aan 6%. Het laatste stuk richting de top stijgt het wel weer aan 8%, waarna men na 46,5 kilometer boven komt. De klim is in het begin niet zo bochtig, maar richting de top komen de renners talloze haarspeldbochten tegen. Ondertussen hebben ze wel steeds een prachtig uitzicht over de omgeving. In de Tour is deze klim al een aantal keer voorgekomen, vijf keer om precies te zijn. Enkele grote namen zijn hier in het verleden ooit als eerste bovengekomen, zoals Robert Millar, Marco Pantani en Michael Rasmussen. Ook de Baskische god Mikel Astarloza wist hier eens als eerste boven te komen en in 2011 was Sylvain Chavanel de laatste dit dat lukte, wederom in de rit naar Plateau de Beille, gewonnen door de Alien van Neerpelt.

PROFILCOLSCOTES_1.png
HkFvIuV.jpg

De afdaling van de Col d'Agnes is best lang, liefst 17 kilometer gaat het naar beneden. Het begin van de afdaling is best pittig, want het is direct extreem bochtig. Een aantal onorthodoxe bochten ook, hoewel het vrij snel weer wat normaler wordt. Door een idyllische omgeving, met koeien langs de kant van de weg, gaat het verder richting het meer van Lers. In de buurt van dit meer, na vier kilometer dalen, loopt de weg ook even kort omhoog, want we zijn nu in de buurt van Port de Lers. Deze klim, ook al een aantal keer voorgekomen in de Tour, breken we af voor we er goed en wel aan beginnen. Na het meer slaan de coureurs linksaf en wordt er verder gedaald richting Le Port en Massat. Dit tweede deel van de afdaling begint direct weer lastig, met een aantal flinke haarspeldbochten. Het is hier steil, maar het terrein is wel open en daardoor zouden die bochten toch goed in te schatten moeten zijn. Na een aantal kilometer dalen verdwijnen de haarspeldbochten en daarna is het makkelijk verder dalen. Bijna geen vervelende bochten en het loopt ook steeds minder steil naar beneden. Na 60 kilometer rijden de renners door Le Port en even verderop passeren ze Massat, waar de laatste klim van de dag gaat beginnen. Tussen Le Port en Massat gaat het bijna niet naar beneden, maar na Massat gaat het wel omhoog. Mur de Péguère staat op het programma, een klim van de eerste categorie die negen kilometer lang is en 8% gemiddeld. Door een donker bos rijden de renners over een kronkelige, niet al te brede weg naar boven, hoewel ik nu vooral het tweede deel van de klim beschrijf. Het eerste deel val al bij al mee, met vijf kilometer aan 6% en tussendoor een vlakkere kilometer aan 3%. Op iets meer dan drie kilometer van de top rijden de renners door Boussenac en na dit gehucht slaan ze linksaf en komen ze op een veredeld geitenpad terecht. Het is hier smal, donker en vooral heel erg steil. Drie kilometer aan meer dan 10%, waarvan de eerste van de drie zelfs aan 13% gemiddeld omhoog gaat, met een piek van 18%. In de laatste twee kilometer van de klim blijft het steil, 11% gemiddeld in de laatste kilometer voor de top, met her en der nog een uitschieter richting 16%. Op 26 kilometer van de streep bereiken we de top van Mur de Péguère.

YXcnlyt.png
MurdePeguereTDF14_712-036.jpg

Mur de Péguère is pas één keer eerder gebruikt in de Tour. Dat was in 2012, ook in een rit richting Foix. Sandy Casar kwam toen als eerste boven, hoewel hij daar uiteindelijk niet veel aan had. Een omvangrijke kopgroep was weggereden, met onder meer een duo van Rabobank. Steven Kruijswijk en Luis Leon Sanchez hadden het ruime sop gekozen en vooral Sanchez had weer eens een goede dag. Desondanks moest hij lossen op Mur de Péguère, maar in de afdaling wist hij terug te keren. De afdaling is op zichzelf niet zo lastig, maar in 2012 hadden een aantal onverlaten het extra moeilijk gemaakt. Dit was de beruchte afdaling van de punaises. Het regende lekke banden in het achtervolgende peloton en de onfortuinlijke Robert Kiserlovski ging door een lekke band hard onderuit, waarbij hij zijn sleutelbeen brak. Het is te hopen dat het nu wat beter gaat, want dat waren vervelende taferelen. Zo'n beetje alle grote namen hadden een lekke band en dan muisde Pierre Rolland er ook nog eens vanonder, dat leverde hem weinig sympathiepunten op. Hoe dan ook, de laatste kilometers van de klim rijden de renners over een smal weggetje, maar op de top komen ze uit op een grotere weg en die brengt ze rechtstreeks naar Foix. De afdaling is dus, op mogelijke punaises na, niet lastig. Er zijn bijna geen lastige bochten te vinden en het gaat ook niet verduiveld steil naar beneden. Een ideale afdaling voor Froome, hier kan hij weer met z'n ballen op de buis gaan zitten om dan vervolgens zijn koffiemolentje helemaal aan gort te hatseflatsen. Pas in de buurt van Burret, na 13 kilometer dalen en op 14 kilomeer van de streep, ontwaar ik een paar scherpere bochten die niet helemaal lekker in te schatten zijn. Tegen die tijd zitten we wel al bijna aan het eind van de afdaling, want in de laatste tien kilometer van de rit wordt het steeds vlakker. Het laatste stuk richting Foix gaat het maar heel licht naar beneden, bijna niet waarneembaar. Na 92 kilometer rijden we door La Coupière, waar het vlak is. We passeren de plaats waar Luis Leon Sanchez in 2012 zijn vluchtgenoten wist te verrassen met een late demarrage. Vanaf dit moment is het op de grote plaat tot de finish stampen, zonder problemen. Pas bij het binnenrijden van Foix liggen er nog wat grote obstakels in het parcours. Zo komen de renners in de laatste kilometer nog een bocht naar rechts tegen en daarna bij een rotonde een bocht naar links. Vervolgens gaat het wel redelijk rechtdoor richting de rand van de stad, tot op 300 meter van de streep, want dan volgt er een leuke bocht van 180 graden, terug de stad in. In de laatste meters gaat het dan wel weer rechtdoor tot de finish.

111610821.jpg

Foix is een stad met 10.000 inwoners, waar de Tour al een aantal keer is geweest. In 2012 uiteraard, daar heb ik het al uitgebreid over gehad. In de rit waarin de Mur de Péguère debuteerde gingen we uiteindelijk naar beneden richting Foix, hoewel de finale toen totaal anders was. Nog een extra vlakke lus rond Foix, die ongein slaan we nu gelukkig over. Luis Leon Sanchez was bergop niet de sterkste, hij was eigenlijk zelfs zwak. Niet zo erkende klimmers als Sagan en Gilbert gingen beter omhoog, maar Sanchez ging dan weer hard naar beneden. Samen met Gilbert reed hij naar een groepje met onder meer Sagan, Gorka Izagirre en Sandy Casar toe. Op het moment dat het even stil dreigde te vallen ging Sanchez er meteen vandoor en in die tijd wist je dan dat de vogel gaan vliegen was. Lulu bezorgde het geplaagde Rabobank toen een broodnodige overwinning, want verder leek hun Tour helemaal nergens op. Ze waren nog met vier man in koers, vooral dankzij het slagveld in de rit naar Metz. Wat was men toen blij met Sanchez, een paar maanden later zou dat een compleet ander verhaal zijn. Ook in 2008 was Foix een aankomstplaats, toen ging de overwinning naar Kurt Asle Arvesen. In 2001 en 2007 was Foix dan weer een startplaats, dus op basis van slechts twee aankomsten in de stad moeten we voorlopig tot de conclusie komen dat het een stad is die gunstig zou moeten zijn voor vluchters. Foix is overigens een stad die het vooral moet hebben van het lokale kasteel. Dat torent hoog boven de stad uit en is daarmee de absolute blikvanger. Je kan ook nog wel wat mooie plaatjes schieten langs de Ariège, die Foix doorkruist, maar daarna heb je de hoogtepunten van Foix snel gehad. Hoewel je misschien het geluk hebt dat je Miss France 2009 hier tegen het lijf loopt. Chloé Mortaud, zo heet ze. Voor de viespeuken onder ons misschien wel genoeg reden om naar Foix te trekken. Daarnaast komt Eric Carrière hier ook nog eens vandaan. Een voetballer, die zelfs nog Frans international is geweest. Met zijn carrière ging het dus wel goed.

24648430.jpg

Warm gaat het wederom niet worden. In Foix hooguit 23 graden, in Saint-Girons zal dat niet veel anders zijn. In de ochtend is er veel kans op regen, maar in de middag zou het droog moeten zijn. Er zal wat meer wind zijn dan tijdens de afgelopen dagen, maar een grote rol gaat dat niet spelen. Deze extreem korte rit begint pas heel laat. 14:35 staan de mannen aan het vertrek, een uur of vier later dan een dag eerder. Daar gaat het ritme van de renners, arme jongens. Aangezien de rit pas zo laat begint zal de rit volledig worden uitgezonden. Je hoeft dus niet uit te wijken naar Eurosport, gewoon meteen Sporza op je tv sodemieteren. De finish wordt verwacht tussen 17:15 en 17:33, wat later dan tijdens de vorige rit. Het is een superkorte rit en die staan vaak garant voor spektakel, daarom is het mijn advies om vanaf 14:30 voor de tv te zitten. Moet wel heel raar lopen wil dit een flopshow worden.

main_900.jpg?1420515604

Aanvankelijk leek dit mij een rit voor de klassementsmannen. Op papier is het een goede rit, zeker als je bedenkt dat de vorige rit extreem zwaar en lang was. Korte, explosieve ritten werken vaak het beste als de ritten daarvoor wat langer en zwaarder waren. Kritiek op de parcoursbouwers is bijna altijd terecht, maar dit hebben ze nog best aardig gedaan. De vorige rit liep alleen niet helemaal zoals gedacht, want Froome raakte zijn gele trui kwijt. Nu staat Astana ineens aan de leiding en het is maar de vraag of zij in staat zijn om de hele dag de koers te controleren en of ze dat überhaupt willen. Doordat Sky niet meer hoeft te controleren stijgen de kansen voor de vluchters, zeker als je bedenkt dat de zege in Foix tot nu toe altijd naar de vluchters is gegaan. Helaas is Luis Leon Sanchez er niet bij. Hij won in Saint-Girons en in Foix, daar had je tijdens deze rit dus met een gerust hart al je eigendommen op in kunnen zetten. Zonder Sanchez blijven er nog genoeg renners over die een poging willen wagen om een rit te pakken, vooral omdat er nog steeds maar één kans voor de vluchters is geweest. Toch lijkt deze rit niet heel geschikt voor de vluchters, want het is heel kort en zodra een ploeg op het idee komt om tempo te maken is er al bijna geen gelegenheid meer om een grote voorsprong te vergaren. Sky zal ook wel gebrand zijn op revanche, ze zullen zich niet zo willen laten verrassen als tijdens de Vuelta en ze zullen de gele trui ook wel weer willen heroveren. Daarom ga ik toch maar uit van een strijd tussen de klassementsmannen. Ik hoop het ook, want uiteindelijk hebben we nog steeds vrij weinig strijd gezien. De tijdsverschillen zijn gering, maar veel spektakel hebben we niet gehad.
1. Landa. Sky heeft Landa boos gemaakt en dat moet je niet doen. Ze hebben Mikel al zo vaak in de maling proberen te nemen, daar trapt hij niet meer in. Ze kunnen allemaal z'n rug op. Als het niet gaat zoals Landa wil kan hij nog wel eens gekke dingen gaan doen en dat gekke ding kan nu zomaar zijn dat hij gaat aanvallen. Zijn vorm is zo goed dat hij op het moment misschien wel de beste klimmer is. Hij kan dus wegrijden op Mur de Péguère, als hij wil. Ik hoop dat hij dat doet, want dat zorgt voor meer drama en dat is altijd beter.
2. Dan Martin. Bergop niet de beste, maar als het eindigt in een vlakke sprint is hij waarschijnlijk met Uran de snelste. Maar Uran negeer ik, want zo'n lachwekkend Colombiaantje dat even een nieuw contract moet scoren nemen we niet serieus. Martin doet er verder wel alles aan om niet te winnen, dus hij gaat vast het sprintje winnen terwijl er nog iemand voorop rijdt. Landa, hopelijk.
3. Bardet. Afdaling is niet echt lastig genoeg voor hem en in de sprint gaat hij ook al niet winnen, dus dit gaat geen tweede overwinning op rij worden voor Romain. Wel weer aan een bijzonder knappe Tour bezig, alleen moet hij nog even wat meer initiatief gaan nemen. Zo'n sprintje aan het eind is natuurlijk leuk, maar met een beetje meer lef maak je kans om meer tijd te winnen.
4. Aru. Gele trui geeft vleugels, maar waarschijnlijk niet genoeg om hier met de overwinning aan de haal te gaan. Niet echt in zijn voordeel, deze rit. Zijn ploeg is ook niet zo sterk, zeker niet nu Cataldo is uitgevallen en Fuglsang zwaar gehavend is. Lijkt mij dat andere ploegen hier initatief gaan nemen en dat Aru gaat volgen. Als hij zijn voorsprong wil uitbouwen zal hij waarschijnlijk op andere ritten mikken, volgende week in de Alpen.
5. Froome. Deze rit heeft wel wat weg van de rit naar Bagnères-de-Luchon van vorig jaar en daar won hij. Dus kan hij deze rit ook wel eens winnen, vooral omdat de afdaling ideaal is voor zijn manier van dalen. Ik hoop alleen dat de tegenstand nu bloed ruikt en probeert om hem op Mur de Péguère te lossen. Hij is blijkbaar kwetsbaar op de steile stroken, dan gaan die laatste drie kilomeer van de muur wel lachen worden.

CORVOS_00019594-191.jpg
pi_172418009
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:24 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Jaaaa ik hoorde het.
Al drie keer. Net binnen.
  vrijdag 14 juli 2017 @ 17:40:12 #3
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_172418018
Hopelijk wordt volgend jaar meerdere korte etappes in het schema opgenomen
pi_172418021
registreer om deze reclame te verbergen
Al vrij veel mensen binnen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 14 juli 2017 @ 17:40:31 #5
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_172418024
Wel aandoenlijk van D&D (helaas moest ik daar nu even kijken) dat ze de hele etappe dachten dat Landa dit uit een soort teambelang deed, heerlijk naïef O+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_172418030
Dat sunweb nog heel veel moge winnen. Lekker voor Dumourain
But I don't wish that I was dead
Now a very old friend of mine once said
That either way you look at it;
You have your fits I have my fits but feeling is good
  vrijdag 14 juli 2017 @ 17:41:09 #7
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172418032
registreer om deze reclame te verbergen
Quintana en Bert opeens vooruit. Lolleretappe
pi_172418041
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:40 schreef heywoodu het volgende:
Wel aandoenlijk van D&D (helaas moest ik daar nu even kijken) dat ze de hele etappe dachten dat Landa dit uit een soort teambelang deed O+
Dat was best schattig hé
Op maandag 3 december schreef Insomnia2.0 het volgende:
op een slof en een oude voetbalschoen wordt ajax kampioen _O_ _O_
pi_172418044
Kwiat en Froome hebben echt broedermoord gepleegd door te gaan jagen op Landa die als hij geel had gehad beter was geweest voor Sky. Dit hangt er tussen in. Gewoon net wel. Net niet
pi_172418061
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:40 schreef opgebaarde het volgende:
Hopelijk wordt volgend jaar meerdere korte etappes in het schema opgenomen
pi_172418072
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:40 schreef heywoodu het volgende:
Wel aandoenlijk van D&D (helaas moest ik daar nu even kijken) dat ze de hele etappe dachten dat Landa dit uit een soort teambelang deed, heerlijk naïef O+
Dat hadden ze dan goed gezien en bepaalde domme mods hier niet. ;)
pi_172418079
Are you watching Oleg?
  vrijdag 14 juli 2017 @ 17:43:42 #13
333483 Aguero
ooooooooo
pi_172418085
Knaven. :')
Citius, Altius, Fortius.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 14 juli 2017 @ 17:43:51 #14
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_172418088
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:43 schreef Syntix het volgende:

[..]

Dat hadden ze dan goed gezien en bepaalde domme mods hier niet. ;)
Sow
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_172418102
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:41 schreef Maver24 het volgende:
Kwiat en Froome hebben echt broedermoord gepleegd door te gaan jagen op Landa die als hij geel had gehad beter was geweest voor Sky.
Ja, eens. Onbegrijpelijk. Misschien ging Landa gewoon zonder toestemming?
pi_172418110
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:43 schreef Aguero het volgende:
Knaven. :')
Heeft hij iets gezegd?
pi_172418111
Dielan is ook binnen.
  Redactie Sport vrijdag 14 juli 2017 @ 17:45:35 #18
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_172418125
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:44 schreef TheArt het volgende:
Dielan is ook binnen.
Prima op tijd
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172418146
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:40 schreef heywoodu het volgende:
Wel aandoenlijk van D&D (helaas moest ik daar nu even kijken) dat ze de hele etappe dachten dat Landa dit uit een soort teambelang deed, heerlijk naïef O+
Juist niet, ik heb mij geërgerd aan het commentaar dat Landa tegen de stalorders in zou rijden.
  vrijdag 14 juli 2017 @ 17:47:04 #20
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_172418161
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:42 schreef Syntix het volgende:

[..]

Huh, je hebt liever 200km+ etappes?
  Redactie Sport vrijdag 14 juli 2017 @ 17:47:10 #21
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_172418163
Martin bijna niet meer uit de fietshouding te krijgen _O-
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172418165
Daniel Martin 😂😂
pi_172418192
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:47 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Huh, je hebt liever 200km+ etappes?
Nee.
pi_172418195
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:41 schreef Maver24 het volgende:
Kwiat en Froome hebben echt broedermoord gepleegd door te gaan jagen op Landa die als hij geel had gehad beter was geweest voor Sky. Dit hangt er tussen in. Gewoon net wel. Net niet
Dit gevoel heb ik ook van deze etappe. Ze hadden veel meer Aru de boel moeten laten opknappen. Dan Martin snapte ik ook niet met zijn kopwerk in de laatste beklimming.
pi_172418203
Morgen (en misschien zondag) mis ik de etappes, maar dat lijken me toch etappes voor de ontsnappers pur sang.
pi_172418214
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:48 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Dit gevoel heb ik ook van deze etappe. Ze hadden veel meer Aru de boel moeten laten opknappen. Dan Martin snapte ik ook niet met zijn kopwerk in de laatste beklimming.
Ik denk dat die gewoon zijn eigen tempo reed, omdat 'ie bang was dat er anders de hele tijd gedemarreerd werd en hij eerder gelost zou zijn.
in a crowd you lose humanity
pi_172418217
Nog twee minuten. Is iedereen al binnen?
  vrijdag 14 juli 2017 @ 17:50:12 #28
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_172418226
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:48 schreef Syntix het volgende:

[..]

Nee.
Ok, lekker consequent ben je
  Redactie Sport vrijdag 14 juli 2017 @ 17:50:22 #29
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_172418232
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:49 schreef Idisrom het volgende:
Nog twee minuten. Is iedereen al binnen?
Yup

176 over de finish, Dielan als laatste
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172418250
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:49 schreef Idisrom het volgende:
Nog twee minuten. Is iedereen al binnen?
Als het goed is ontbreekt er nog één, of heb ik nog een opgave gemist naast Fuglsang en Vichot? Zo ja, dan was Dylan laatste vandaag.
pi_172418259
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:40 schreef heywoodu het volgende:
Wel aandoenlijk van D&D (helaas moest ik daar nu even kijken) dat ze de hele etappe dachten dat Landa dit uit een soort teambelang deed, heerlijk naïef O+
Dat hij mee zou springen was dus wel het plan, aldus Servais daarnet.
  Redactie Sport vrijdag 14 juli 2017 @ 17:51:21 #32
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_172418261
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:50 schreef TheArt het volgende:

[..]

Als het goed is ontbreekt er nog één, of heb ik nog een opgave gemist naast Fuglsang en Vichot? Zo ja, dan was Dylan laatste vandaag.
Gezien de stand is iedereen binnen.

Ow hmm, inderdaad nog 1 minder.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172418264
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:50 schreef franklop het volgende:

[..]

Yup

176 over de finish, Dielan als laatste
Wie mist er nog meer dan buiten Vichot en Fuglsang?
  vrijdag 14 juli 2017 @ 17:51:33 #34
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_172418265
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:50 schreef TheArt het volgende:

[..]

Als het goed is ontbreekt er nog één, of heb ik nog een opgave gemist naast Fuglsang en Vichot? Zo ja, dan was Dylan laatste vandaag.
Felline
pi_172418277
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:15 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Wij hopen allemaal op Bertje.
5968e89c56910-boogerd1.gif
  vrijdag 14 juli 2017 @ 17:52:29 #36
333483 Aguero
ooooooooo
pi_172418280
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:51 schreef showtimer het volgende:

[..]

Felline
Fabio is echt mensonterend slecht deze Tour. -O-
Citius, Altius, Fortius.
pi_172418318
Felline ook uit koers
  vrijdag 14 juli 2017 @ 17:55:06 #38
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_172418324
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:54 schreef Marcoss het volgende:
Felline ook uit koers
27'10 niet genoeg?
pi_172418333
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:55 schreef showtimer het volgende:

[..]

27'10 niet genoeg?
Dacht dat net 26 minuten werd genoemd, maar ik heb het zelf niet uitgerekend :P
pi_172418337
Ik pak Frans Bauer nog even mee op één _O_
  Redactie Sport vrijdag 14 juli 2017 @ 17:56:20 #41
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_172418350
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:55 schreef wimderon het volgende:
Ik pak Frans Bauer nog even mee op één _O_
Geen Federer-Berdych nee?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172418369
quote:
11s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 17:56 schreef franklop het volgende:

[..]

Geen Federer-Berdych nee?
Staat op een klein schermpje op de achtergrond.
  Redactie Sport vrijdag 14 juli 2017 @ 17:58:25 #43
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_172418389
verkeerd topic
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  vrijdag 14 juli 2017 @ 18:03:26 #44
62913 Blik
The one and Only!
pi_172418517
Brilliant tactics, achtervolgen op Landa en Landa uberhaupt al op 3 minuten hebben staan.

Gewoon ronduit stom
  vrijdag 14 juli 2017 @ 18:05:14 #45
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_172418554
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:03 schreef Blik het volgende:
Brilliant tactics, achtervolgen op Landa en Landa uberhaupt al op 3 minuten hebben staan.

Gewoon ronduit stom
Ze zijn en waren nog doodsbenauwd voor Nairo.
pi_172418601
AstanaTeam twitterde op vrijdag 14-07-2017 om 17:53:27 What a present to @FabioAru1 today after finish at the podium! #TDF2017 https://t.co/aY5dvpxhfm reageer retweet
DEtQClGXcAAydB6.jpg
pi_172418613
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:03 schreef Blik het volgende:
Brilliant tactics, achtervolgen op Landa en Landa uberhaupt al op 3 minuten hebben staan.

Gewoon ronduit stom
Froome krijgt het spaans benauwd van Landa dat hij dalijk voor zichzelf gaat en de tour kan gaan winnen.
  Redactie Sport vrijdag 14 juli 2017 @ 18:12:00 #48
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_172418680
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:07 schreef Momo... het volgende:
AstanaTeam twitterde op vrijdag 14-07-2017 om 17:53:27 What a present to @FabioAru1 today after finish at the podium! #TDF2017 https://t.co/aY5dvpxhfm reageer retweet
[ afbeelding ]
Vino vind dat brieven niet hard genoeg over komen?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172418720
Is iedereen op tijd binnen?
  vrijdag 14 juli 2017 @ 18:16:29 #50
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172418765
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:12 schreef franklop het volgende:

[..]

Vino vind dat brieven niet hard genoeg over komen?
Vanavond nog een verrassing in zijn bed ;(
pi_172418814
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:14 schreef Afhaalchinees het volgende:
Is iedereen op tijd binnen?
Jep.
  vrijdag 14 juli 2017 @ 18:24:24 #52
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172418929
Felline maar afstrepen voor morgen
pi_172418962
edwinwinkels twitterde op vrijdag 14-07-2017 om 18:22:57 Landa op Spaanse radio: "Ik zou de Tour graag winnen, maar Froome is en blijft onze kopman. Ik heb de benen, maar niet de strepen." reageer retweet
  Redactie Sport vrijdag 14 juli 2017 @ 18:29:24 #54
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_172419029
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:26 schreef TheArt het volgende:
edwinwinkels twitterde op vrijdag 14-07-2017 om 18:22:57 Landa op Spaanse radio: "Ik zou de Tour graag winnen, maar Froome is en blijft onze kopman. Ik heb de benen, maar niet de strepen." reageer retweet
Autsj, dat wordt gezellig.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_172419102
Hopelijk net zoiets als Cunego en Simoni 2004

  vrijdag 14 juli 2017 @ 18:36:53 #56
40566 Ericr
Livewrong
pi_172419154
Deed Telekom of misschien heette het toen al T-Mobile ook toen ze achter Vino gingen aan koersen omdat Ullrich de kopman was. Nog verder terug speelde Hinault twee jaar lang de meest smerige spelletjes om Lemond maar vooral niet te laten winnen.

Altijd vreemd als een ploeg gaat rijden achter een leider in de wedstrijd die van dezelfde ploeg is. Als je Aru onder druk wil zetten had je vandaag Landa heel dicht bij het geel laten komen of zelfs het geel laten pakken. Aangewezen kopmannen kost wat het kost verdedigen is niet altijd de beste taktiek.
pi_172419161
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:26 schreef TheArt het volgende:
edwinwinkels twitterde op vrijdag 14-07-2017 om 18:22:57 Landa op Spaanse radio: "Ik zou de Tour graag winnen, maar Froome is en blijft onze kopman. Ik heb de benen, maar niet de strepen." reageer retweet
Naja, Contador en Roche (die in de Giro) hadden door ook last van, maar wonnen toch.
in a crowd you lose humanity
pi_172419184
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:36 schreef Ericr het volgende:
Altijd vreemd als een ploeg gaat rijden achter een leider in de wedstrijd die van dezelfde ploeg is. Als je Aru onder druk wil zetten had je vandaag Landa heel dicht bij het geel laten komen of zelfs het geel laten pakken. Aangewezen kopmannen kost wat het kost verdedigen is niet altijd de beste taktiek.
Ik snap nog best dat ze Landa niet met een paar seconden in het geel willen hebben, maar dan nog hadden ze er niet achter hoeven te rijden.
in a crowd you lose humanity
pi_172419224
Landa heeft de benen helemaal niet om de Tour te winnen.
  vrijdag 14 juli 2017 @ 18:41:07 #60
40566 Ericr
Livewrong
pi_172419240
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:38 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Ik snap nog best dat ze Landa niet met een paar seconden in het geel willen hebben, maar dan nog hadden ze er niet achter hoeven te rijden.
Voor Froome is dat amper nadelig, het legt alleen maar meer druk op je concurrentie om zelf aan te vallen. Als je dan toch de kaart Froome speelt kan je prima een adjudant vooruit schuiven om de concurrentie te laten zweten.
  Redactie Sport vrijdag 14 juli 2017 @ 18:42:48 #61
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_172419282
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:14 schreef Afhaalchinees het volgende:
Is iedereen op tijd binnen?
:Y
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172419285
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:40 schreef wimderon het volgende:
Landa heeft de benen helemaal niet om de Tour te winnen.
Landa en Contador zakten wel weg op de steile stukken inderdaad. Liepen op die stukken van 5/6 procent uit van 10 naar 40 seconden, maar waren die ook in de slotfase van de klim ook weer snel kwijt.
pi_172419297
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:41 schreef Ericr het volgende:

[..]

Voor Froome is dat amper nadelig, het legt alleen maar meer druk op je concurrentie om zelf aan te vallen. Als je dan toch de kaart Froome speelt kan je prima een adjudant vooruit schuiven om de concurrentie te laten zweten.
Maar je moet dan wel je ploeg weer laten rijden.
Aan de andere kant deden ze dat vandaag in feite ook.
in a crowd you lose humanity
  vrijdag 14 juli 2017 @ 18:44:32 #64
62913 Blik
The one and Only!
pi_172419317
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:41 schreef Ericr het volgende:

[..]

Voor Froome is dat amper nadelig, het legt alleen maar meer druk op je concurrentie om zelf aan te vallen. Als je dan toch de kaart Froome speelt kan je prima een adjudant vooruit schuiven om de concurrentie te laten zweten.
Probleem is dat ze Landa uberhaupt niet eens in de buurt willen laten komen, ze weten dat die sterker is
  vrijdag 14 juli 2017 @ 18:47:33 #65
40566 Ericr
Livewrong
pi_172419364
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:43 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Maar je moet dan wel je ploeg weer laten rijden.
Aan de andere kant deden ze dat vandaag in feite ook.
Ze rijden toch wel inderdaad, geel of niet. Brilliant tactics. Aru is te isoleren, dan kan je maar beter nog wat renners om hem heen hebben die heel erg dicht op hem staan. In de tijdrit is Landa door Froome wel te pakken maar ze durven het daar waarschijnlijk niet op aan te laten komen.
pi_172419365
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:43 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Landa en Contador zakten wel weg op de steile stukken inderdaad. Liepen op die stukken van 5/6 procent uit van 10 naar 40 seconden, maar waren die ook in de slotfase van de klim ook weer snel kwijt.
Ik had het niet echt over vandaag, dat is lastig in te schatten.

Maar op Planche de Belles Filles en de Mont du Chat verloor hij allebei ongeveer een minuut, net als in de openingstijdrit. Gisteren had hij dan weliswaar misschien kunnen winnen, maar om daarop te baseren dat je de benen hebt om de Tour te winnen.
  vrijdag 14 juli 2017 @ 18:47:47 #67
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_172419369
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:26 schreef TheArt het volgende:
edwinwinkels twitterde op vrijdag 14-07-2017 om 18:22:57 Landa op Spaanse radio: "Ik zou de Tour graag winnen, maar Froome is en blijft onze kopman. Ik heb de benen, maar niet de strepen." reageer retweet
3e731bb8fe.jpg
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 14 juli 2017 @ 18:49:27 #68
40566 Ericr
Livewrong
pi_172419413
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:47 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik heb het niet echt over vandaag, dat is lastig in te schatten.

Maar op Planche de Belles Filles en de Mont du Chat verloor hij allebei ongeveer een minuut, net als in de openingstijdrit. Gisteren had hij dan weliswaar misschien kunnen winnen, maar om daarop te baseren dat je de benen hebt om de Tour te winnen.
Hij heeft volgens mij zelf aangegeven dat hij gaandeweg de TDF beter wil worden. Daar begint het het toch wel op te lijken nu, twee dagen achter elkaar dit niveau is niet het toonbeeld van een renner die zwaar vermoeid uit de Giro is gekomen.
  vrijdag 14 juli 2017 @ 18:52:12 #69
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_172419493
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:36 schreef Ericr het volgende:
Deed Telekom of misschien heette het toen al T-Mobile ook toen ze achter Vino gingen aan koersen omdat Ullrich de kopman was. Nog verder terug speelde Hinault twee jaar lang de meest smerige spelletjes om Lemond maar vooral niet te laten winnen.

In '96 kwam Ullrich in de laatste tijdrit ook nog opeens gevaarlijk dichtbij Riis die als een lijk op zijn fiets lag en mocht hij niet meer voluit gaan.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 14 juli 2017 @ 18:53:04 #70
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_172419520
Maar goed, als ik het goed hoor gaat Landa toch weg bij Sky. Steek die brug lekker in de hens en ga gewoon voor je eigen kans, je kan verdomme de Tour winnen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 14 juli 2017 @ 18:54:37 #71
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_172419562
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:53 schreef Mani89 het volgende:
Maar goed, als ik het goed hoor gaat Landa toch weg bij Sky. Steek die brug lekker in de hens en ga gewoon voor je eigen kans, je kan verdomme de Tour winnen.
Als hij dat doet, dan flikkert Sky hem met een rotsmoes uit de Tour.

Froome moet en zal winnen.
pi_172419575
Gewoon gaan op de Galibier volgende week en dan maar kijken waar het schip strandt.
pi_172419753
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:36 schreef Ericr het volgende:
Deed Telekom of misschien heette het toen al T-Mobile ook toen ze achter Vino gingen aan koersen omdat Ullrich de kopman was. Nog verder terug speelde Hinault twee jaar lang de meest smerige spelletjes om Lemond maar vooral niet te laten winnen.

Ullrich reed toen voor Bianchi
- verwijderd door admin -
  vrijdag 14 juli 2017 @ 19:02:15 #74
40566 Ericr
Livewrong
pi_172419811
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:55 schreef Dale__Cooper het volgende:
Gewoon gaan op de Galibier volgende week en dan maar kijken waar het schip strandt.
Kan je beter de dag daarna op de Vars al gaan. Dat wordt de etappe voor de klimgeiten. Croix de Fer en Galibier zit een te groot gat tussen.
pi_172419881
12479106_1495580204084253_1319820742_n.jpg
pi_172419968
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:26 schreef TheArt het volgende:
edwinwinkels twitterde op vrijdag 14-07-2017 om 18:22:57 Landa op Spaanse radio: "Ik zou de Tour graag winnen, maar Froome is en blijft onze kopman. Ik heb de benen, maar niet de strepen." reageer retweet
Gênant. Zou hij opdracht hebben gekregen om in te houden toen de voorsprong ineens zo snel opliep?
pi_172419979
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 19:02 schreef Ericr het volgende:

[..]

Kan je beter de dag daarna op de Vars al gaan. Dat wordt de etappe voor de klimgeiten. Croix de Fer en Galibier zit een te groot gat tussen.
De Croix de Fer zit voor de Galibier en dan is het inderdaad nog ver tot de Galibier, maar datzelfde geldt wel een dag later. Denk dat het vals plat tussen de afdaling van de Vars en de Izoard ook veel aanvallen gaan weerhouden. Maar als hij op de Galibier (daar reken ik de Telegraphe dan bij) gaat dan wordt het vanzelf wel man tegen man. Behoudens die paar minuten afdaling is eigenlijk 30 km aan 7%.

[ Bericht 0% gewijzigd door Dale__Cooper op 14-07-2017 19:16:06 ]
  vrijdag 14 juli 2017 @ 19:33:46 #78
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172420699
Na Croix de Fer heb je wel een lange afdaling en slechts 10km vallei. Met springplanken voorin kan je dat nog overbruggen dan begint Telegraphe al. Dan is het continu klimmen geblazen en dan weer een lange afdaling.
  vrijdag 14 juli 2017 @ 19:40:33 #79
62913 Blik
The one and Only!
pi_172420869
Ik verwacht niet dat er iemand gaat op de Croix de Fer, wel evt op de Telegraphe
pi_172421481
Morgen en overmorgen ook wel flopshowtjes, beetje jammer voor etappes in het weekend.
Demain, on roule
  vrijdag 14 juli 2017 @ 20:04:30 #81
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172421526
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 20:03 schreef Mykonos het volgende:
Morgen en overmorgen ook wel flopshowtjes, beetje jammer voor etappes in het weekend.
En volgend weekend een tijdrit en de parade richting Parijs.

Voor de arbeiders geen genot.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  vrijdag 14 juli 2017 @ 20:07:19 #82
333483 Aguero
ooooooooo
pi_172421613
faustocoppi60 twitterde op vrijdag 14-07-2017 om 19:46:28 Contador, Landa, Quintana and Barguil raided all the three climbs at ~6 w/kg! Le Tour is on fire:… https://t.co/uCjyOutByi reageer retweet
Citius, Altius, Fortius.
  vrijdag 14 juli 2017 @ 20:13:32 #83
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172421794
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 20:07 schreef Aguero het volgende:
faustocoppi60 twitterde op vrijdag 14-07-2017 om 19:46:28 Contador, Landa, Quintana and Barguil raided all the three climbs at ~6 w/kg! Le Tour is on fire:… https://t.co/uCjyOutByi reageer retweet
Menselijke maat!
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_172422000
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 20:03 schreef Mykonos het volgende:
Morgen en overmorgen ook wel flopshowtjes, beetje jammer voor etappes in het weekend.
Kunnen best leuke ritten worden hoor. Hopelijk met een mooie kopgroep en misschien nog een verrassingsaanval zondag.
pi_172422028
NOSwielrennen twitterde op vrijdag 14-07-2017 om 19:04:49 VIDEO | De etappe was maar 101 kilometer lang, maar het was een heel zware rit. Daniel Martin komt als een oude man van zijn fiets. #TDF2017; https://t.co/yZji9akaSM reageer retweet
Dat ziet er vrij beroerd uit zeg :D
pi_172422059
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 20:23 schreef Marcoss het volgende:
NOSwielrennen twitterde op vrijdag 14-07-2017 om 19:04:49 VIDEO | De etappe was maar 101 kilometer lang, maar het was een heel zware rit. Daniel Martin komt als een oude man van zijn fiets. #TDF2017; https://t.co/yZji9akaSM reageer retweet
Dat ziet er vrij beroerd uit zeg :D
Zal wel met die val te maken hebben nog.
sig verwijderd door FA
  vrijdag 14 juli 2017 @ 20:32:58 #87
40566 Ericr
Livewrong
pi_172422248
Barguil dan toch het meest opvallende. Aanvallen, bergpunten pakken en ook nog de rit winnen. Die heeft de meeste inspanning geleverd vandaag.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ericr op 14-07-2017 20:41:29 ]
pi_172424348
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 20:07 schreef Aguero het volgende:
faustocoppi60 twitterde op vrijdag 14-07-2017 om 19:46:28 Contador, Landa, Quintana and Barguil raided all the three climbs at ~6 w/kg! Le Tour is on fire:… https://t.co/uCjyOutByi reageer retweet
Misschien is een dopingvrije Froome wel de ultieme held die in een tijdperk met beperkt dopinggebruik meermaals de Tour wist te winnen. Plottwist.
pi_172425636
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 20:04 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

En volgend weekend een tijdrit en de parade richting Parijs.

Voor de arbeiders geen genot.
Ik hoop dat Bertje zondag nog even gek gaat doen op de Col de Peyra Taillade, die is best zwaar. Beetje zoals ie naar Gap ook nog wel eens uit het niets ging aanvallen.
pi_172430913
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 21:50 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Misschien is een dopingvrije Froome wel de ultieme held die in een tijdperk met beperkt dopinggebruik meermaals de Tour wist te winnen. Plottwist.
Yeah, right.
in a crowd you lose humanity
pi_172431164
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 19:07 schreef Tchock het volgende:

[..]

Gênant. Zou hij opdracht hebben gekregen om in te houden toen de voorsprong ineens zo snel opliep?
Volgens Knaven paste dit precies in het teamplan. De verwachting van Sky was, als Landa met Contador en/of Quintana een voorsprong zou hebben, dat dan andere renners in de top 10 zouden rijden om het gat met Landa niet groter te laten worden.
Dan Martin was inderdaad zo dom om te rijden tijdens de laatste berg omhoog. In plaats van te denken, of ik nou vijfde of zesde sta, wat maakt dat uit.

Dus inderdaad een zeer goede tactiek van Sky. Landa maakt de tour wel spannender met Contador en Quintana, maar de andere renners uit de top 10 moeten tactischer zijn. Alleen Aru en Froome hebben dat koersinzicht.
pi_172431184
Wel weer apart dat Sky dan op een gegeven moment zelf ging rijden achter Landa aan.

En ik denk dat Martin zijn eigen tempo reed bergop.
in a crowd you lose humanity
pi_172431202
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 08:09 schreef Wombcat het volgende:
Wel weer apart dat Sky dan op een gegeven moment zelf ging rijden achter Landa aan.

En ik denk dat Martin zijn eigen tempo reed bergop.
Klopt, dat zei Martin ook. Daarnaast maakt het voor Sky geen fuck uit wat Martin doet, want dat is toch geen kanshebber voor de overwinning. Als het de tactiek was de anderen te laten werken dan heeft die kansloos gefaald. Die bluf werkt ook niet omdat niemand gelooft dat Sky tevreden is met tourwinst van Landa.
pi_172431345
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 08:13 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Klopt, dat zei Martin ook. Daarnaast maakt het voor Sky geen fuck uit wat Martin doet, want dat is toch geen kanshebber voor de overwinning. Als het de tactiek was de anderen te laten werken dan heeft die kansloos gefaald. Die bluf werkt ook niet omdat niemand gelooft dat Sky tevreden is met tourwinst van Landa.
Precies. Uran en Bardet hebben ook niet achter Landa aan gereden, die hebben zelf geprobeerd aan te vallen. Zodra ze teruggepakt waren, hielden ze er mee op.
En wie reed de hele tijd achter iedereen aan? Sky.

De enigen die op kop hebben gereden, was de ploeg van Meintjes. Hoewel dat er kansloos uitzag, was het wel logisch. Hij had immers nog twee ploegmaats bij, die hebben daar toch niet echt iets anders te doen. Bergop moeten ze toch wel lossen op de laatste klim. Dan kun je maar beter het gat zo klein mogelijk houden in het dal.
in a crowd you lose humanity
  zaterdag 15 juli 2017 @ 08:35:54 #95
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172431377
Ik geloof geen barst van de prietpraat die er vanuit die Noord-Koreaanse ploeg wordt geuit
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172431647
Ik heb het -helaas helaas- niet kunnen zien, maar als je er sec naar kijkt, dan doet Sky toch een uitstekende zaak? Froome verliest geen tijd op zijn voornaamste concurrenten en ze hebben nu een extra man om mee te spelen.

Ook zo ongeveer voor het eerst dat ze een andere tactische manoeuvre doen dan domweg op wattage op kop rijden, prima ontwikkeling.
pi_172431903
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 08:35 schreef Szura het volgende:
Ik geloof geen barst van de prietpraat die er vanuit die Noord-Koreaanse ploeg wordt geuit
Jij leest teveel Thijs Zonneveld, met zijn miljoenmiljard jaar, en zijn 100.001 ploegen die voor Kittel rijden. Thijs zit nog op een niveau van een zesjarige, waar je tegen elkaar zit op te scheppen..
  zaterdag 15 juli 2017 @ 09:43:31 #98
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172431954
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 09:38 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Jij leest teveel Thijs Zonneveld, met zijn miljoenmiljard jaar, en zijn 100.001 ploegen die voor Kittel rijden. Thijs zit nog op een niveau van een zesjarige, waar je tegen elkaar zit op te scheppen..
Ik vind Thijs een lul en lees zijn artikelen nooit
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172432365
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 09:43 schreef Szura het volgende:

[..]

Ik vind Thijs een lul en lees zijn artikelen nooit
Prima journalist, alleen moet hij een doodvermoeiende act volhouden.
  Redactie Sport zaterdag 15 juli 2017 @ 10:17:00 #100
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_172432424
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:13 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Prima journalist, alleen moet hij een doodvermoeiende act volhouden.
Thijs overact altijd en doet alsof ie de beste is, maar hij heeft meer verstand van wielrennen dan de rest van t zooitje bij de NOS
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_172432637
Thijs heeft een hekel aan Sky en uit dat ook gewoon bij de NOS. Feit blijft dat het prima was wat Sky gisteren deed en dat Thijs nu een soort van hetze probeert te veroorzaken of probeert te schetsen die er niet is. Aru en de rest van de top 5 moet nu op Landa en op Froome letten, dus die kunnen gewoon om de beurt gaan aanvallen.
  zaterdag 15 juli 2017 @ 10:39:58 #102
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_172432769
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:30 schreef Syntix het volgende:
Thijs heeft een hekel aan Sky en uit dat ook gewoon bij de NOS. Feit blijft dat het prima was wat Sky gisteren deed en dat Thijs nu een soort van hetze probeert te veroorzaken of probeert te schetsen die er niet is. Aru en de rest van de top 5 moet nu op Landa en op Froome letten, dus die kunnen gewoon om de beurt gaan aanvallen.
Het is alleen de vraag of Sky Landa echt de Tour wil laten winnen. Volgens mij hebben ze 100 keer liever dat Froome gewoon wint. Als ik Aru, Uran of Bardet was, dan zou ik Landa lekker laten rijden en me alleen op Froome richten.
pi_172432890
Hoe goed is eigenlijk de tijdrit van Landa?
pi_172432903
quote:
5s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:49 schreef Leatherface het volgende:
Hoe goed is eigenlijk de tijdrit van Landa?
Matig, zal niet veel schelen met Aru en Bardet.
pi_172432980
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:39 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Het is alleen de vraag of Sky Landa echt de Tour wil laten winnen. Volgens mij hebben ze 100 keer liever dat Froome gewoon wint. Als ik Aru, Uran of Bardet was, dan zou ik Landa lekker laten rijden en me alleen op Froome richten.
En dan je plek verliezen aan Landa? Flinke gok wel.
  zaterdag 15 juli 2017 @ 10:59:40 #106
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_172433024
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:56 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

En dan je plek verliezen aan Landa? Flinke gok wel.
Dan verliest ook Froome z'n plek aan Landa. Daar zou een control freak als Froome best wel 's nerveus van kunnen worden.
  zaterdag 15 juli 2017 @ 11:02:59 #107
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_172433057
quote:
5s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:49 schreef Leatherface het volgende:
Hoe goed is eigenlijk de tijdrit van Landa?
Op zich niet eens zo slecht. Hij verloor vorig jaar in de Giro 2:20 op Roglic in een tijdrit van 40km. Geen idee trouwens of hij toen van de wisselende omstandigheden heeft geprofiteerd.
pi_172433160
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:59 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Dan verliest ook Froome z'n plek aan Landa. Daar zou een control freak als Froome best wel 's nerveus van kunnen worden.
Je zegt het goed: zou kunnen.

Sky ziet heus liever Froome winnen dan Landa. Maar voor Astana / Aru is het erger als Landa wint dan voor Sky.
pi_172433176
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:39 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Het is alleen de vraag of Sky Landa echt de Tour wil laten winnen. Volgens mij hebben ze 100 keer liever dat Froome gewoon wint. Als ik Aru, Uran of Bardet was, dan zou ik Landa lekker laten rijden en me alleen op Froome richten.
Dat zou inderdaad nog kunnen. Overigens gaat Froome natuurlijk iedereen de moeder rijden in de tijdrit, dus de rest zal zelf ook nog wel moeten aanvallen.
pi_172433237
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:39 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Het is alleen de vraag of Sky Landa echt de Tour wil laten winnen. Volgens mij hebben ze 100 keer liever dat Froome gewoon wint. Als ik Aru, Uran of Bardet was, dan zou ik Landa lekker laten rijden en me alleen op Froome richten.
Ik denk het niet, anders hadden ze niet achter Landa aangereden. Al kan ik dat ook een opdracht van Froome zelf zijn geweest.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 15 juli 2017 @ 11:41:20 #111
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_172433563
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:17 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Thijs overact altijd en doet alsof ie de beste is, maar hij heeft meer verstand van wielrennen dan de rest van t zooitje bij de NOS
Dikke Danny is toch niet zo slecht? Bobridge blunder was gelukkig meer een incident.
pi_172433688
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 08:04 schreef Idisrom het volgende:
Dan Martin was inderdaad zo dom om te rijden tijdens de laatste berg omhoog. In plaats van te denken, of ik nou vijfde of zesde sta, wat maakt dat uit.
Ik hoorde een interview met Martin waarin hij zei dat hij demarreerde omdat hij er helemaal doorheen zat en zo'n zere rug had van zijn val dat hij niet op de pedalen kon staan. Hij was bang dat hij er af zou worden gereden als de rest zomaar zou gaan aanzetten, dus dan bleef hij liever in zijn eigen tempo wat vooruit.

Niet zo dom dus, eerder noodzaak.
pi_172435397
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 11:48 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik hoorde een interview met Martin waarin hij zei dat hij demarreerde omdat hij er helemaal doorheen zat en zo'n zere rug had van zijn val dat hij niet op de pedalen kon staan. Hij was bang dat hij er af zou worden gereden als de rest zomaar zou gaan aanzetten, dus dan bleef hij liever in zijn eigen tempo wat vooruit.

Niet zo dom dus, eerder noodzaak.
Een verkeerd argument van Danël. Hij heeft gisteren werkelijkj als een 'Sky-bot' de laatste beklimming geleid. Hij neutraliseerde daarmee het werk van Landa om de tourspanning zoveel mogelijk op te voeren.
Bijna iedereen zegt hier dan Froome zelf het gat zoveel mogelijk dichtte omdat landa niet in het geel mocht. Maar dat is maar gedeeltelijk waar.

Maar ik had nog willen zien, of Froome echt kopwerk zou hebben gedaan in de beklimming (buiten zijn demarrage vlak voor de top om). Ik denk het niet.
Ik vind het wel dom van Martin. Hij had ook achterin de kopgroep zijn eigen tempo kunnen rijden.

Bardet en Aru waren gisteren de stille winnaars zonder zich hoeven in te spannen.
pi_172436258
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:39 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Het is alleen de vraag of Sky Landa echt de Tour wil laten winnen. Volgens mij hebben ze 100 keer liever dat Froome gewoon wint. Als ik Aru, Uran of Bardet was, dan zou ik Landa lekker laten rijden en me alleen op Froome richten.
Ze zullen waarschijnlijk liever willen winnen met Froome inderdaad. Maar als Sky Landa in het geel had laten komen, dan was Quintana ook weer volledig in beeld gekomen. Met de kennis dat Landa op zowel La Planche des Belles Filles als op de Mont du Chat al een minuut verloor en al een Giro in de benen heeft (weliswaar de helft op halve kracht) lijkt het me niet slim om daar zomaar op te gaan gokken na een minder moment van Froome. Ook al verwacht je het nu niet, Quintana heeft al vaker een goede derde week gehad.
  zaterdag 15 juli 2017 @ 16:55:56 #115
56724 Wombcat
rent wiel
pi_172439623
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 13:32 schreef Idisrom het volgende:

[..]
Ik vind het wel dom van Martin. Hij had ook achterin de kopgroep zijn eigen tempo kunnen rijden.

Je snapt dat als je je eigen tempo achterin rijdt, en je eigen tempo is harder, dat je dan vanzelf voorin komt?

Als hij achterin niet zijn eigen tempo had gereden, maar zich aangepast had aan de groep, dan was de kans groter geweest dat ze (eerder) waren gedemarreerd en had hij er eerder afgelegen. Als ze dan wel door hadden gereden, was hij niet terug gekomen. Door op kop te rijden, verkleinde hij de kans op demarrages. Bovendien is er nog een praktisch voordeel: als je in laatste positie zit en je kunt een demarrage niet volgen, dan lig je er meteen af. Rijd je op kop, dan moeten ze je eerst voorbij. Dat scheelt dus gewoon 10-15 meter. NIet schokkend, maar wel handig om tempowisselingen op te vangen (ik doe/deed het zelf ook wel eens op die maniet: als het tempo zakt, niet achter blijven, maar doorschuiven en het tempo wat hoger proberen te houden. Dan is de kans een stuk kleiner dat je gelost wordt).
in a crowd you lose humanity
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')