quote:
Op maandag 10 juli 2017 09:07 schreef jajablahblah het volgende:[..]
Inderdaad. En ik eet soms ook wel vis. Maar het gaat nu om die bonen
Veganistisch is het probleem trouwens niet hoor, het is het toegevoegde vet wat overal in zit wat de keuze beperkt maakt.
Ik eet over het algemeen vegan, maar vorige week had ik bijvoorbeeld een barbecue en dan pak ik (zelf meegebrachte) vis.
Ik vind dat je het jezelf wel een beetje moeilijk maakt, maar goed zelfs met al je eisen zijn er spreads voor brood te maken die vegan zijn. Of b.v. spreads waar je een komkommertje of wat dan ook in kunt dippen, of met crackertjes.
Baba ghanoush: haal goedkope aubergines op de markt/bij de turk. Doe deze in hun geheel met zout/olijfolie in de oven, en bak tot ze lekker verschrompeld zijn. Dit laten afkoelen, de pulp eruit halen (al kan het ook wel inclusief het velletje mits dit niet te verbrand is, dan wordt de baba ghanoush wat grover), mengen met Tahini, wat kruiden als komijn, paprikapoeder, wat citroensap, knoflook, en een gladde puree maken.
Tahini saus: ik maak het zelf van sesamzaden uit een grote zak van de turk. Die maal ik in de blender met wat olie (liefst een neutrale, maar olijfolie kan vast ook wel), dan heb je tahini die je in een potje kan bewaren. De tahini kun je pureren met knoflook, citroensap zout en wat water totdat je een mooie witte saus hebt. Daar kun je komkommertjes in dopen etc.
Ajvar: zelfde als baba ghanoush, maar dan met geroosterde aubergines én paprikas, en niks erbij qua tahini of iets. Is ook in grote potten bij de turk/poolse winkel/ mocro te koop, kant en klaar. Je hebt scherpe en milde ajvar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)