FOK!forum / Sjieke Gehaktballen / [NWS] De gehaktbal in het nieuws.
#ANONIEMdinsdag 27 juni 2017 @ 15:49
Hallo allemaal,

Iedereen weet dat de gehaktbal bezig is aan een comeback. Gelukkig ook maar. Een goede bal mag nimmer in de vergetelheid geraken, dat moge duidelijk zijn.

Daarom is het bittere noodzaak om zo eens in de zoveel tijd aandacht te vragen voor de gehaktbal. Zo af en toe haalt de gehaktbal het nieuws. Dat is altijd mooi.

quote:
Nederlander maakt grootste gehaktbal ter wereld
Slager Johannes Hoekstra uit Leeuwarden is erin geslaagd de grootste gehaktbal ter wereld te maken. Met een gewicht van 643 kilogram werd een nieuw record gezet voor het Guiness Book of Records.

De gigantische vleesbal werd in een stalen mal vervaardigd om vervolgens met een heftruck in een rookkast te worden gezet. Na dertig uur garen kon de bal op het podium worden gezet waar het afgelopen weekeinde door een notaris werd gewogen.

De creatie weegt 643 kilo: een nieuw wereldrecord. Het oude record stond op naam van een Amerikaans team. Zij hadden een gehaktbal van 503 kilogram. Om het record te vieren, werd de bal in stukjes gesneden en uitgedeeld aan het publiek. Het overschot werd ingevroren.
Bron

Laat dit topic een baken zijn om elkaar zo af en toe op de hoogte te houden, wanneer de gehaktbal in het nieuws komt, door het plaatsen van nieuwsberichten. Zo houden we elkaar blij, gelukkig en hebben we een wat positievere noot hier in NWS!

Groetjes, Monopoly
VEM2012dinsdag 27 juni 2017 @ 15:53
Ik hou best van een groot stukje vlees, maar dit vind ik overdreven worden. Moet je gvd 30 uur wachten!
Haagsdinsdag 27 juni 2017 @ 15:58
Wat :?
VEM2012dinsdag 27 juni 2017 @ 16:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 15:58 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Wat :?
1 dag en 6 uur.
Bosbeetledinsdag 27 juni 2017 @ 16:12
Zou die bal van 600 kilo (ongeveer een halve koe gehakt, ietsje meer) wel goed gaar zijn in het midden?
hottentotdinsdag 27 juni 2017 @ 16:16
quote:
4s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 15:49 schreef Monopoly het volgende:
en hebben we een wat positievere noot hier in NWS!
Nou vooruit dan:

http://www.dailymail.co.u(...)-Labor-day-care.html
http://www.dailymail.co.u(...)-school-canteen.html
#ANONIEMdinsdag 27 juni 2017 @ 16:17
quote:
2s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 16:12 schreef Bosbeetle het volgende:
Zou die bal van 600 kilo (ongeveer een halve koe gehakt, ietsje meer) wel goed gaar zijn in het midden?
Met een puike slowcooker moet je een eind komen.
Bosbeetledinsdag 27 juni 2017 @ 16:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 15:53 schreef VEM2012 het volgende:
Ik hou best van een groot stukje vlees, maar dit vind ik overdreven worden. Moet je gvd 30 uur wachten!
Slowfood
Hathordinsdag 27 juni 2017 @ 17:31
Die bal is een ding, maar nou moet je verdomme ook nog eens een joekel van een broodje gaan bakken om hem op te leggen, en ik ben ook bang dat er geen pot mosterd te vinden is die groot genoeg is om het van een sausje te voorzien. :(
Eyjafjallajoekulldinsdag 27 juni 2017 @ 17:35
Plaats dan ook het filmpje :P

Infectiondinsdag 27 juni 2017 @ 17:37
quote:
Hoe gaar je zoiets. De binnenkant moet wel helemaal rood zijn toch? En dan nog dat metaal eromheen, het lijkt wel een zeemijn. _O-