#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 15:45 |
Hallo allemaal, Zoals sommige van jullie weten, ben ik gek op gehaktballen. Zo probeer ik altijd 1-2 keer per week een paar heerlijke ballen te draaien, en die lekker de hele middag in de jus te laten baden. Wat is jullie favoriete recept voor de echte gehaktbal? Natuurlijk zijn er verschillende smaken en maakt iedereen hem anders. Persoonlijk wil ik mijn ballen vers draaien, met een goede jus. Maar sommigen braden ze enkel en moeten gelijk op het bord. Welk recept gebruiken jullie en zijn jullie trots op (eigen recept of uit een boekje of van grootmoeders gekregen?) en met welke bijproducten serveren jullie ze? Groetjes, Monopoly
| |
RobinOok | dinsdag 27 juni 2017 @ 15:52 |
Ik eet nooit gehaktballen. | |
sirdanilot | dinsdag 27 juni 2017 @ 15:56 |
Zonde. | |
MutedFaith | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:01 |
Gehaktkruiden ![]() Croma ![]() Niet specificeren welk soort gehakt ![]() | |
golfer | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:02 |
Als ik gehaktballen maak volg ik het recept van de gehaktbal voor het personeel van de Librije: https://www.keukenliefde.(...)staurant-de-librije/ | |
golfer | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:04 |
En verder ben je een enorme bal gehakt: http://forum.fok.nl/user/history/276822 | |
sirdanilot | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:15 |
Half om half (alleen rund is niet vet genoeg, het kan wel als je vet rund hebt). Boter ipv croma. Zelf kruiden ipv kant en klare kruiden, kom op jij bent de chef. | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:19 |
GEHAKTBALLEN ![]() MONOPOLY ![]() DIT TOPIC ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:27 |
Ah ludolf heeft deze nog niet dicht gegooid. | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:28 |
Waarom Croma? Waarom 'gehaktkruiden'? Pure ingredienten graag mono. | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:29 |
Ja dit was eht enige topic uit de lijst waar ik (min of meer bewust als anticlimax) express minimaal ben gebleven ![]() Maar het echte recept breng ik u allen vanavond uiteraard. | |
derLudolf | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:29 |
Gehaktballen stonden toevallig al op het menu voor vanavond. Weet nu ook hoe ik ze ga kruiden ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:30 |
Dat is geen toeval. Dit is het lot! Neem er gelijk twee vanavond. Omdat het kan! | |
derLudolf | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:32 |
Kan inderdaad geen toeval zijn. Vis er dan toch iets tussen koe en gehaktbal? | |
nogeenoudebekende | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:40 |
Euh Kip ![]() | |
derLudolf | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:42 |
Als het een dier is, dan een wolf. Ein Fleischwolf | |
nogeenoudebekende | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:46 |
Blijft fantastisch die Duitse benamingen voor alledaagse apparaten. ![]() | |
Murdera | dinsdag 27 juni 2017 @ 18:04 |
Kotlet ![]() | |
Isabeau | dinsdag 27 juni 2017 @ 18:08 |
Wel knap ![]() ![]() Laatste paar keer dit recept gebruikt: The Best Meatballs met wat minder paneermeel dan het recept aangeeft en Parmezaanse kaas als de kaas in het recept. | |
Sigaartje | dinsdag 27 juni 2017 @ 19:28 |
Ik ga ze binnenkort weer braden. ![]() Maar wel eigen recept en jus erbij maken. ![]() | |
golfer | woensdag 28 juni 2017 @ 00:20 |
Maar dankzij dit topic wordt het vanavond dus weer deze bal. | |
derLudolf | woensdag 28 juni 2017 @ 08:40 |
Dat deed ik gisteren, ze waren lekker ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 28 juni 2017 @ 09:39 |
Bramito | woensdag 28 juni 2017 @ 11:05 |
Je bedoelt natuurlijk het recept van mijn oma, schaamteloos gejat door de Librije. | |
golfer | woensdag 28 juni 2017 @ 13:21 |
Kan je dat bewijzen met een op schrift genoteerd recept van jouw oma? | |
Bramito | woensdag 28 juni 2017 @ 13:52 |
Nee natuurlijk niet, mondelinge overlevering man.
| |
golfer | woensdag 28 juni 2017 @ 13:54 |
Ik wijk er trouwens wel wat van af met halfom gehakt (smeuïger) en wat vooraf gefruite fijngesnipperde ui en knoflook erbij doorheen. | |
Bramito | woensdag 28 juni 2017 @ 13:57 |
Dat doet mijn moeder ook, daar heb je het natuurlijk van gekopieerd. ![]() edit: wel rundergehakt | |
Dr.Mikey | woensdag 28 juni 2017 @ 13:59 |
Tvp morgen maken. | |
golfer | woensdag 28 juni 2017 @ 14:01 |
Hoe oud is jouw moeder? | |
Bramito | woensdag 28 juni 2017 @ 15:03 |
Geloof het of niet, maar ouder dan jij ![]() | |
derLudolf | woensdag 28 juni 2017 @ 15:14 |
Dat is wel heel oud ![]() | |
derLudolf | woensdag 28 juni 2017 @ 15:15 |
Met goed rundergehakt wordt het ook lekker smeuïg hoor ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 28 juni 2017 @ 15:32 |
Puisterige fokkertjes vragen om pics van je zusje, Golfer vraagt hoe oud je moeder is.. | |
Spanky78 | woensdag 28 juni 2017 @ 16:34 |
Beetje foelie d'rin Piet? | |
Pietverdriet | woensdag 28 juni 2017 @ 16:45 |
Bij een gehaktbal draai ik net zo lief vers nootmuskaat erdoor. | |
Spanky78 | woensdag 28 juni 2017 @ 18:36 |
![]() Ik gebruik wel foelie trouwens, en een beetje korianderzaaf, witte peper en als ik er zin in heb dan pureer ik een uitje of wat knoflook voor erin. | |
Pietverdriet | woensdag 28 juni 2017 @ 18:43 |
Wat komijn en fenegrik vind ik ook erg lekker | |
Spanky78 | woensdag 28 juni 2017 @ 18:50 |
Beetje mediterraan ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 28 juni 2017 @ 19:00 |
Vind je? Beide worden hier bv in kaas verwerkt, fenegriek ook als fungicide trouwens in de landbouw | |
Spanky78 | woensdag 28 juni 2017 @ 19:02 |
Ja, ik vind fenegriek in geitenkaas lekker. Maar je vindt het (net als komijn) toch wel heel veel in de Maghreb en Levant. Die een beetje komijn in je tomatensaus en het is Maroc. | |
Pietverdriet | woensdag 28 juni 2017 @ 19:03 |
Soit, doe er geelwortel en peper bij en je hebt een kerriepoeder. | |
Spanky78 | woensdag 28 juni 2017 @ 19:05 |
Yup.. En wat lavas... |