quote:INGREDIENTEN
500 g gehakt
4 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
2 el paneermeel
1 ei
gehaktkruiden
Doe het gehakt in een kom. Meng het heel goed met paneermeel, gehaktkruiden en het ei. Draai van het gehakt (met natgemaakte handen) 4 of 8 ronde ballen zonder barstjes. Verhit op middelhoog vuur de Croma Bakken en Braden Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt.
Bak de gehaktballen nu op een hoog vuur rondom bruin
Draai het vuur laag en braad de gehaktballen met het deksel half op de pan in 15 tot 20 minuten gaar. Dit is afhankelijk van de grootte van de gehaktballen, hoe kleiner de gehaktballen hoe eerder dat ze klaar zijn. De gehaktballen worden extra lekker als je een beetje laurier meebakt. Vergeet niet regelmatig de gehaktballen te keren. Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe.
Zonde.quote:
Waarom Croma? Waarom 'gehaktkruiden'? Pure ingredienten graag mono.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 15:45 schreef Monopoly het volgende:
Hallo allemaal,
Zoals sommige van jullie weten, ben ik gek op gehaktballen. Zo probeer ik altijd 1-2 keer per week een paar heerlijke ballen te draaien, en die lekker de hele middag in de jus te laten baden.
Wat is jullie favoriete recept voor de echte gehaktbal? Natuurlijk zijn er verschillende smaken en maakt iedereen hem anders. Persoonlijk wil ik mijn ballen vers draaien, met een goede jus.
Maar sommigen braden ze enkel en moeten gelijk op het bord.
Welk recept gebruiken jullie en zijn jullie trots op (eigen recept of uit een boekje of van grootmoeders gekregen?) en met welke bijproducten serveren jullie ze?
Groetjes, Monopoly
[..]
Ja dit was eht enige topic uit de lijst waar ik (min of meer bewust als anticlimax) express minimaal ben geblevenquote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:28 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Waarom Croma? Waarom 'gehaktkruiden'? Pure ingredienten graag mono.
Gehaktballen stonden toevallig al op het menu voor vanavond. Weet nu ook hoe ik ze ga kruidenquote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:02 schreef golfer het volgende:
Als ik gehaktballen maak volg ik het recept van de gehaktbal voor het personeel van de Librije:
https://www.keukenliefde.(...)staurant-de-librije/
Dat is geen toeval. Dit is het lot! Neem er gelijk twee vanavond. Omdat het kan!quote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:29 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Gehaktballen stonden toevallig al op het menu voor vanavond. Weet nu ook hoe ik ze ga kruiden
Euh Kip .quote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:32 schreef derLudolf het volgende:
Vis er dan toch iets tussen koe en gehaktbal?
Als het een dier is, dan een wolf. Ein Fleischwolfquote:
Blijft fantastisch die Duitse benamingen voor alledaagse apparaten. .quote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:42 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Als het een dier is, dan een wolf. Ein Fleischwolf
Wel knap Was een topic verzinnen voor CUL tenminste eenvoudigquote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:04 schreef golfer het volgende:
En verder ben je een enorme bal gehakt:
http://forum.fok.nl/user/history/276822
Maar dankzij dit topic wordt het vanavond dus weer deze bal.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:02 schreef golfer het volgende:
Als ik gehaktballen maak volg ik het recept van de gehaktbal voor het personeel van de Librije:
https://www.keukenliefde.(...)staurant-de-librije/
Dat deed ik gisteren, ze waren lekkerquote:Op woensdag 28 juni 2017 00:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar dankzij dit topic wordt het vanavond dus weer deze bal.
Je bedoelt natuurlijk het recept van mijn oma, schaamteloos gejat door de Librije.quote:Op dinsdag 27 juni 2017 16:02 schreef golfer het volgende:
Als ik gehaktballen maak volg ik het recept van de gehaktbal voor het personeel van de Librije:
https://www.keukenliefde.(...)staurant-de-librije/
Kan je dat bewijzen met een op schrift genoteerd recept van jouw oma?quote:Op woensdag 28 juni 2017 11:05 schreef Bramito het volgende:
Je bedoelt natuurlijk het recept van mijn oma, schaamteloos gejat door de Librije.
Nee natuurlijk niet, mondelinge overlevering man.quote:Op woensdag 28 juni 2017 13:21 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan je dat bewijzen met een op schrift genoteerd recept van jouw oma?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Siesta & Fiesta!
Dat doet mijn moeder ook, daar heb je het natuurlijk van gekopieerd.quote:Op woensdag 28 juni 2017 13:54 schreef golfer het volgende:
Ik wijk er trouwens wel wat van af met halfom gehakt (smeuïger) en wat vooraf gefruite fijngesnipperde ui en knoflook erbij doorheen.
Hoe oud is jouw moeder?quote:Op woensdag 28 juni 2017 13:57 schreef Bramito het volgende:
Dat doet mijn moeder ook, daar heb je het natuurlijk van gekopieerd.
Dat is wel heel oudquote:Op woensdag 28 juni 2017 15:03 schreef Bramito het volgende:
[..]
Geloof het of niet, maar ouder dan jij
Met goed rundergehakt wordt het ook lekker smeuïg hoorquote:Op woensdag 28 juni 2017 13:54 schreef golfer het volgende:
Ik wijk er trouwens wel wat van af met halfom gehakt (smeuïger) en wat vooraf gefruite fijngesnipperde ui en knoflook erbij doorheen.
Puisterige fokkertjes vragen om pics van je zusje, Golfer vraagt hoe oud je moeder is..quote:Op woensdag 28 juni 2017 15:03 schreef Bramito het volgende:
[..]
Geloof het of niet, maar ouder dan jij
Beetje foelie d'rin Piet?quote:Op woensdag 28 juni 2017 15:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Puisterige fokkertjes vragen om pics van je zusje, Golfer vraagt hoe oud je moeder is..
Bij een gehaktbal draai ik net zo lief vers nootmuskaat erdoor.quote:
quote:Op woensdag 28 juni 2017 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij een gehaktbal draai ik net zo lief vers nootmuskaat erdoor.
Wat komijn en fenegrik vind ik ook erg lekkerquote:Op woensdag 28 juni 2017 18:36 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik gebruik wel foelie trouwens, en een beetje korianderzaaf, witte peper en als ik er zin in heb dan pureer ik een uitje of wat knoflook voor erin.
Beetje mediterraan (Aziatische kant)quote:Op woensdag 28 juni 2017 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat komijn en fenegrik vind ik ook erg lekker
Vind je? Beide worden hier bv in kaas verwerkt, fenegriek ook als fungicide trouwens in de landbouwquote:Op woensdag 28 juni 2017 18:50 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Beetje mediterraan (Aziatische kant)
Ja, ik vind fenegriek in geitenkaas lekker. Maar je vindt het (net als komijn) toch wel heel veel in de Maghreb en Levant. Die een beetje komijn in je tomatensaus en het is Maroc.quote:Op woensdag 28 juni 2017 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind je? Beide worden hier bv in kaas verwerkt, fenegriek ook als fungicide trouwens in de landbouw
Soit, doe er geelwortel en peper bij en je hebt een kerriepoeder.quote:Op woensdag 28 juni 2017 19:02 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ja, ik vind fenegriek in geitenkaas lekker. Maar je vindt het (net als komijn) toch wel heel veel in de Maghreb en Levant. Die een beetje komijn in je tomatensaus en het is Maroc.
Yup.. En wat lavas...quote:Op woensdag 28 juni 2017 19:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Soit, doe er geelwortel en peper bij en je hebt een kerriepoeder.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |