abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_171802521
Super lekker natuurlijk

Maar waarom belanden ze bv zo op je bord:


Het lijkt veel maar 50% flikker je weg want oneetbaar.

Er is geen normale manier om die dingen met mes en vork te pellen, dus je klauwen zitten geheid onder de olie en ingredienten van de marinade

Waarom niet gewoon gepelde garnalen gebruiken? wat voegt het toe om de pootjes en ogen er aan te laten zitten als je die vervolgens toch wegflikkert.

Vanuit een culinair esthetisch oogpunt is het misschien wat, maar praktisch is anders.

Gewoon gepeld serveren aan de klant, iedereen blij.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 19-06-2017 23:35:47 ]
  maandag 19 juni 2017 @ 23:35:54 #2
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_171802541
Zo passen er bijvoorbeeld minder op je bord
  roze maandag 19 juni 2017 @ 23:36:09 #3
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_171802546
Garnalen pellen :r
Your beauty never ever scared me.
pi_171802548
quote:
10s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:35 schreef hugecooll het volgende:
Zo passen er bijvoorbeeld minder op je bord
zie mijn ninja edit :@
pi_171802605
Jezus christus wat een zeikerds hier, je weet dat je het zo kan verwachten
pi_171802746
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:38 schreef MadJackthePirate het volgende:
Jezus christus wat een zeikerds hier, je weet dat je het zo kan verwachten
maar waarom? Het is gewoon kut eten!

En daarbij: waarom serveren ze die dingen op deze manier in x sterren restaurants, maar is het Not Done om spareribs te kluiven in die zelfde sterren hut.

Het voegt niets toe
pi_171802767
quote:
1s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:44 schreef CarltonBanks het volgende:

[..]

maar waarom? Het is gewoon kut eten!

En daarbij: waarom serveren ze die dingen op deze manier in x sterren restaurants, maar is het Not Done om spareribs te kluiven in die zelfde sterren hut.

Het voegt niets toe
Als je ff oefent is het geen probleem...Probeer maar eens krab te eten :')
pi_171802822
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:35 schreef CarltonBanks het volgende:
Super lekker natuurlijk

Maar waarom belanden ze bv zo op je bord:
[ afbeelding ]

Het lijkt veel maar 50% flikker je weg want oneetbaar.

Er is geen normale manier om die dingen met mes en vork te pellen, dus je klauwen zitten geheid onder de olie en ingredienten van de marinade

Waarom niet gewoon gepelde garnalen gebruiken? wat voegt het toe om de pootjes en ogen er aan te laten zitten als je die vervolgens toch wegflikkert.

Vanuit een culinair esthetisch oogpunt is het misschien wat, maar praktisch is anders.

Gewoon gepeld serveren aan de klant, iedereen blij.
Niet weten dan tegenwoordig gepelde garnalen al standaard worden ingeslagen via de Groothandel omdat ze in de keukens tegenwoordig niet meer weten hoe ze garnalen goed moeten pellen of een vis moeten fileren. Dus wordt alles tegenwoordig in bakjes met folie afgeleverd zodat ze alleen maar het folie eraf hoeven te trekken.

Ware culinaire levensgenieters die houden van kop en staart en wanneer goed bereidt is vooral de kop het eerste waar je aan gaat zuigen,gewoon omdat het "zo heurt" :7

Maar goed,dat is verder verloren info voor een FEBO klant als jij.
pi_171802828
Geeft meer smaak zo.
  maandag 19 juni 2017 @ 23:52:03 #10
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_171802929
Heerlijk altijd, die kop eraf trekken. Wat een beleving. :7
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
pi_171802950
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:52 schreef MPC60 het volgende:
Heerlijk altijd, die kop eraf trekken. Wat een beleving. :7
Net alsof je het voor de eerste keer dood maakt :') ___!
  maandag 19 juni 2017 @ 23:53:25 #12
396386 sturmpie
for night & nature
pi_171802961
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:35 schreef CarltonBanks het volgende:
wat voegt het toe
smaak
vrede, voedsel, vrijheid, veiligheid, vooruitgang
  maandag 19 juni 2017 @ 23:53:32 #13
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_171802964
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:47 schreef Atak het volgende:
Geeft meer smaak zo.
Waarom? als je soep van de koppen trekt, en die is juist heel lekker door die koppen, en juist niet als je de lijfjes zou gebruiken..

Dan geeft dat veel meer smaak.. immers je eet de koppen niet zo op.. en nu heb je er extra (zeer goede) soep van..
pi_171803014
quote:
15s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:47 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Niet weten dan tegenwoordig gepelde garnalen al standaard worden ingeslagen via de Groothandel omdat ze in de keukens tegenwoordig niet meer weten hoe ze garnalen goed moeten pellen of een vis moeten fileren. Dus wordt alles tegenwoordig in bakjes met folie afgeleverd zodat ze alleen maar het folie eraf hoeven te trekken.

Ware culinaire levensgenieters die houden van kop en staart en wanneer goed bereidt is vooral de kop het eerste waar je aan gaat zuigen,gewoon omdat het "zo heurt" :7

Maar goed,dat is verder verloren info voor een FEBO klant als jij.
Die schil is juist handig voor infantiele kok's omdat de garnaal zo gemakkelijker en evenwichter gaart. Dat elimineert de kans op fouten... iets langer laten liggen geeft geen probleem.

een gepelde garnaal gaat van zacht naar rubber in minder dan 10 seconde, geen wonder dat de gemiddelde kok voor een ongepelde gaat, dat geeft hem meer ruimte om zijn eigen falen te verhullen.
pi_171803050
Juist lekker om met handen te eten en er zit zo meer smaak aan.
pi_171805442
quote:
1s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:53 schreef Zolderkamer het volgende:

Waarom? als je soep van de koppen trekt, en die is juist heel lekker door die koppen, en juist niet als je de lijfjes zou gebruiken..

Dan geeft dat veel meer smaak.. immers je eet de koppen niet zo op.. en nu heb je er extra (zeer goede) soep van..
Kijk weer iemand die tenminste kennis van zaken heeft. Mooi!
  dinsdag 20 juni 2017 @ 08:54:22 #17
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_171805562
TS komt voor het eerst verder dan een garnalencocktail, hoe schattig. O+.
And so is the past
pi_171805786
Zo is het beste, smaak van schil, makkelijk pellen. Overigens kan ik ze gewoon met mes en vork pellen als ik wil, kwestie van je motoriek oefenen.



.
pi_171805868
Niet je eigen garnalen pellen en vervolgens de koppen uitzuigen :')

Het uitzuigen van de hoofden is het lekkerste van de hele garnaal man.
pi_171805908
Zo een topic maken, terwijl je weet wat voor volk het aantrekt. :')
  dinsdag 20 juni 2017 @ 09:23:47 #21
454662 Nakketikker
Fuckin' Pikeys!
pi_171806034
quote:
0s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:35 schreef CarltonBanks het volgende:

Het lijkt veel maar 50% flikker je weg want oneetbaar.
echt niet G.

quote:
15s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:47 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ware culinaire levensgenieters die houden van kop en staart en wanneer goed bereidt is vooral de kop het eerste waar je aan gaat zuigen,gewoon omdat het "zo heurt" :7

_O_
  dinsdag 20 juni 2017 @ 09:53:26 #22
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_171806603
quote:
1s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:44 schreef CarltonBanks het volgende:
waarom serveren ze die dingen op deze manier in x sterren restaurants, maar is het Not Done om spareribs te kluiven in die zelfde sterren hut.
Want pedante bourgondiėrs.
pi_171807218
Daarom altijd gaan voor patat en frikandellen. Dan weet je wat je kan verwachten
pi_171813870
Nu je het zegt.




Denk dat ik morgen er een "vette bek dag" van ga maken. Heb wel weer trek in een frikandel speciaal met tomatensaus.mayo en uitjes in de lengte gesneden natuurlijk en dan 3 stuks graag.

[ Bericht 36% gewijzigd door #ANONIEM op 20-06-2017 15:56:12 ]
  Moderator dinsdag 20 juni 2017 @ 15:57:05 #25
451823 crew  Plompzakker
HAAAAAAA!
pi_171813904
quote:
2s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 15:55 schreef Iwanius het volgende:
Nu je het zegt.

[ afbeelding ]


Denk dat ik morgen er een "vette bek dag" van ga maken. Heb wel weer trek in een frikandel speciaal met tomatensaus.mayo en uitjes in de lengte gesneden natuurlijk en dan 3 stuks graag.
En aansluitend acclimatiseren neem ik aan?
Het is tenslotte een zomerse dinsdag
Deze user is best OK als je hem normaal aanspreekt via DM.
  dinsdag 20 juni 2017 @ 16:56:16 #26
261943 SonicVolcano
Hotter than hell
pi_171815192
quote:
2s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 15:55 schreef Iwanius het volgende:
Nu je het zegt.

[ afbeelding ]


Denk dat ik morgen er een "vette bek dag" van ga maken. Heb wel weer trek in een frikandel speciaal met tomatensaus.mayo en uitjes in de lengte gesneden natuurlijk en dan 3 stuks graag.
Hoort curry bij.

Tomatensaus varianten :')
The ordinary teacher tells. The good teacher explains. The superior teacher demonstrates. The best teacher inspires.
pi_171815249
Zeer terechte klacht. Altijd op voorhand moeten vragen hoe het geserveerd wordt is omslachtig en onnodig, gepeld serveren is het devies.

[ Bericht 73% gewijzigd door #ANONIEM op 20-06-2017 16:59:49 ]
pi_171824594
quote:
7s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 16:56 schreef SonicVolcano het volgende:

[..]

Hoort Hela curry bij.

Tomatensaus varianten :')
Gefixed, geen dank
pi_171825118
quote:
2s.gif Op maandag 19 juni 2017 23:36 schreef Amarantha het volgende:
Garnalen :r
  dinsdag 20 juni 2017 @ 23:33:29 #30
454417 serkot
Duizend bommen en granaten
pi_171825538
Garnalen kun je gewoon met mes en vork pellen hoor.

Qua smaak vind ik trouwens dat veel van de kruiden aan de buitenkant van de schil blijven zitten en je die dus weg gooit. De garnaal die je vervolgens overhoudt smaakt dan erg naturel. Ik heb liever dat ze gepeld bereidt worden.
  dinsdag 20 juni 2017 @ 23:39:11 #31
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_171825667
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2017 23:33 schreef serkot het volgende:
Garnalen kun je gewoon met mes en vork pellen hoor.

Qua smaak vind ik trouwens dat veel van de kruiden aan de buitenkant van de schil blijven zitten en je die dus weg gooit. De garnaal die je vervolgens overhoudt smaakt dan erg naturel. Ik heb liever dat ze gepeld bereidt worden.
Een "Hotpot" op tafel waar je de resten in gooit, en dan na afloop de soep mee naar huis neemt..

Bij vis vind ik dat ook altijd zo zonde.. graten, koppen, alles word maar weggekwakt..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')