zie mijn ninja editquote:Op maandag 19 juni 2017 23:35 schreef hugecooll het volgende:
Zo passen er bijvoorbeeld minder op je bord
maar waarom? Het is gewoon kut eten!quote:Op maandag 19 juni 2017 23:38 schreef MadJackthePirate het volgende:
Jezus christus wat een zeikerds hier, je weet dat je het zo kan verwachten
Als je ff oefent is het geen probleem...Probeer maar eens krab te etenquote:Op maandag 19 juni 2017 23:44 schreef CarltonBanks het volgende:
[..]
maar waarom? Het is gewoon kut eten!
En daarbij: waarom serveren ze die dingen op deze manier in x sterren restaurants, maar is het Not Done om spareribs te kluiven in die zelfde sterren hut.
Het voegt niets toe
Niet weten dan tegenwoordig gepelde garnalen al standaard worden ingeslagen via de Groothandel omdat ze in de keukens tegenwoordig niet meer weten hoe ze garnalen goed moeten pellen of een vis moeten fileren. Dus wordt alles tegenwoordig in bakjes met folie afgeleverd zodat ze alleen maar het folie eraf hoeven te trekken.quote:Op maandag 19 juni 2017 23:35 schreef CarltonBanks het volgende:
Super lekker natuurlijk
Maar waarom belanden ze bv zo op je bord:
[ afbeelding ]
Het lijkt veel maar 50% flikker je weg want oneetbaar.
Er is geen normale manier om die dingen met mes en vork te pellen, dus je klauwen zitten geheid onder de olie en ingredienten van de marinade
Waarom niet gewoon gepelde garnalen gebruiken? wat voegt het toe om de pootjes en ogen er aan te laten zitten als je die vervolgens toch wegflikkert.
Vanuit een culinair esthetisch oogpunt is het misschien wat, maar praktisch is anders.
Gewoon gepeld serveren aan de klant, iedereen blij.
Net alsof je het voor de eerste keer dood maaktquote:Op maandag 19 juni 2017 23:52 schreef MPC60 het volgende:
Heerlijk altijd, die kop eraf trekken. Wat een beleving.
Waarom? als je soep van de koppen trekt, en die is juist heel lekker door die koppen, en juist niet als je de lijfjes zou gebruiken..quote:
Die schil is juist handig voor infantiele kok's omdat de garnaal zo gemakkelijker en evenwichter gaart. Dat elimineert de kans op fouten... iets langer laten liggen geeft geen probleem.quote:Op maandag 19 juni 2017 23:47 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Niet weten dan tegenwoordig gepelde garnalen al standaard worden ingeslagen via de Groothandel omdat ze in de keukens tegenwoordig niet meer weten hoe ze garnalen goed moeten pellen of een vis moeten fileren. Dus wordt alles tegenwoordig in bakjes met folie afgeleverd zodat ze alleen maar het folie eraf hoeven te trekken.
Ware culinaire levensgenieters die houden van kop en staart en wanneer goed bereidt is vooral de kop het eerste waar je aan gaat zuigen,gewoon omdat het "zo heurt"![]()
Maar goed,dat is verder verloren info voor een FEBO klant als jij.
Kijk weer iemand die tenminste kennis van zaken heeft. Mooi!quote:Op maandag 19 juni 2017 23:53 schreef Zolderkamer het volgende:
Waarom? als je soep van de koppen trekt, en die is juist heel lekker door die koppen, en juist niet als je de lijfjes zou gebruiken..
Dan geeft dat veel meer smaak.. immers je eet de koppen niet zo op.. en nu heb je er extra (zeer goede) soep van..
echt niet G.quote:Op maandag 19 juni 2017 23:35 schreef CarltonBanks het volgende:
Het lijkt veel maar 50% flikker je weg want oneetbaar.
quote:Op maandag 19 juni 2017 23:47 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ware culinaire levensgenieters die houden van kop en staart en wanneer goed bereidt is vooral de kop het eerste waar je aan gaat zuigen,gewoon omdat het "zo heurt"![]()
Want pedante bourgondiėrs.quote:Op maandag 19 juni 2017 23:44 schreef CarltonBanks het volgende:
waarom serveren ze die dingen op deze manier in x sterren restaurants, maar is het Not Done om spareribs te kluiven in die zelfde sterren hut.
En aansluitend acclimatiseren neem ik aan?quote:Op dinsdag 20 juni 2017 15:55 schreef Iwanius het volgende:
Nu je het zegt.
[ afbeelding ]
Denk dat ik morgen er een "vette bek dag" van ga maken. Heb wel weer trek in een frikandel speciaal met tomatensaus.mayo en uitjes in de lengte gesneden natuurlijk en dan 3 stuks graag.
Hoort curry bij.quote:Op dinsdag 20 juni 2017 15:55 schreef Iwanius het volgende:
Nu je het zegt.
[ afbeelding ]
Denk dat ik morgen er een "vette bek dag" van ga maken. Heb wel weer trek in een frikandel speciaal met tomatensaus.mayo en uitjes in de lengte gesneden natuurlijk en dan 3 stuks graag.
Gefixed, geen dankquote:Op dinsdag 20 juni 2017 16:56 schreef SonicVolcano het volgende:
[..]
Hoort Hela curry bij.
Tomatensaus varianten
Een "Hotpot" op tafel waar je de resten in gooit, en dan na afloop de soep mee naar huis neemt..quote:Op dinsdag 20 juni 2017 23:33 schreef serkot het volgende:
Garnalen kun je gewoon met mes en vork pellen hoor.
Qua smaak vind ik trouwens dat veel van de kruiden aan de buitenkant van de schil blijven zitten en je die dus weg gooit. De garnaal die je vervolgens overhoudt smaakt dan erg naturel. Ik heb liever dat ze gepeld bereidt worden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |