FOK!forum / Culinesse à gogo / Kalfsvlees rauw gegeten
Atakvrijdag 26 mei 2017 @ 17:39
Ik zat hamburgers te maken dat half rundvlees is en half kalfsvlees is.

Om te proeven of het op smaak was qua kruiden proefde ik het. Is dit nou gezond om te doen of niet?

Ik weet dat rundvlees wel rauw genuttigd kan worden maar ik weet niet of dat ook zo is voor kalfsvlees. Het is maar een klein stukje maar toch. Moet ik de dokter bellen?
Lienekienvrijdag 26 mei 2017 @ 17:40
Jeetje. Aansteller.
knokkelsvrijdag 26 mei 2017 @ 17:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 17:39 schreef Atak het volgende:
Ik zat hamburgers te maken dat half rundvlees is en half kalfsvlees is.

Om te proeven of het op smaak was qua kruiden proefde ik het. Is dit nou gezond om te doen of niet?

Ik weet dat rundvlees wel rauw genuttigd kan worden maar ik weet niet of dat ook zo is voor kalfsvlees. Het is maar een klein stukje maar toch. Moet ik de dokter bellen?
Want kalfsvlees is anders dan rundvlees? Ik zou gauw de dokter bellen hoor :O
Hallojovrijdag 26 mei 2017 @ 17:41
RIP aan de nabestaanden.
Lucky_Strikevrijdag 26 mei 2017 @ 17:42
Een kalf is echt een compleet ander dier dan een koe. Ik zou er mee uitkijken.
knokkelsvrijdag 26 mei 2017 @ 17:42
quote:
14s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 17:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
Een kalf is echt een compleet ander dier dan een koe. Ik zou er mee uitkijken.
_O-
Sjeenvrijdag 26 mei 2017 @ 17:43
Ik zou teruggaan naar school...
Harvest89vrijdag 26 mei 2017 @ 17:46
Ik neem aan dat je niet 10 rauwe hamburgers hebt gegeten ofzo.

Je zegt dat het maar een klein hapje was. Kan geen kwaad man.

Volgens mij zijn er zelfs veel gerechten waarin de kalf niet helemaal doorbakken hoort te zijn, maar nog rood vanbinnen is, net zoals biefstuk. Bij gerechten met lam zie je dat ook vaak. Lamsrack bijvoorbeeld.
Hallojovrijdag 26 mei 2017 @ 17:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 17:46 schreef Harvest89 het volgende:
Ik neem aan dat je niet 10 rauwe hamburgers hebt gegeten ofzo.

Je zegt dat het maar een klein hapje was. Kan geen kwaad man.

Volgens mij zijn er zelfs veel gerechten waarin de kalf niet helemaal doorbakken hoort te zijn, maar nog rood vanbinnen is, net zoals biefstuk. Bij gerechten met lam zie je dat ook vaak. Lamsrack bijvoorbeeld.
Ja maar kalf is een soort van kip he.
Harvest89vrijdag 26 mei 2017 @ 17:50
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 17:47 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Ja maar kalf is een soort van kip he.
Ach, ik eet elke dag 10 rauwe kuikens die nog levend zijn, met veren en al.

Het kriebelt een beetje in je maag, maar ben er nog nooit ziek van geworden.
tombolafanvrijdag 26 mei 2017 @ 17:54
Hoe heet een babyrund? :')
Hallojovrijdag 26 mei 2017 @ 17:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 17:54 schreef tombolafan het volgende:
Hoe heet een babyrund? :')
Kip
tombolafanvrijdag 26 mei 2017 @ 17:59
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 17:56 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Kip
oh :@
Jordy-Bvrijdag 26 mei 2017 @ 18:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 17:46 schreef Harvest89 het volgende:
Volgens mij zijn er zelfs veel gerechten waarin de kalf niet helemaal doorbakken hoort te zijn, maar nog rood vanbinnen is, net zoals biefstuk. Bij gerechten met lam zie je dat ook vaak. Lamsrack bijvoorbeeld.
zoals hamburgers, zeg maar.
Hallojovrijdag 26 mei 2017 @ 18:01
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:00 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

zoals hamburgers, zeg maar.
En zoals kalfsfilet zeg maar.
maffehenkievrijdag 26 mei 2017 @ 18:02
Waarom noem je je moeder een kalf, TS?
Harvest89vrijdag 26 mei 2017 @ 18:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:00 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

zoals hamburgers, zeg maar.
Als het echt goed kwaliteitsgehakt is zullen ze ook die hamburgers niet helemaal doorbakken. :P
timmmmmvrijdag 26 mei 2017 @ 18:11
Ik zat er net aan te denken zo kalfscarpaccio te bestellen op het terras. Goed dat ik dit topic tegenkwam
Frozen-assassinvrijdag 26 mei 2017 @ 18:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:11 schreef timmmmm het volgende:
Ik zat er net aan te denken zo kalfscarpaccio te bestellen op het terras. Goed dat ik dit topic tegenkwam
FOK! die je van de dood redt. Omgekeerde wereld
Atakvrijdag 26 mei 2017 @ 18:12
Typo gemaakt. :')

Ik bedoelde lamsvlees. :')
#ANONIEMvrijdag 26 mei 2017 @ 18:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:12 schreef Atak het volgende:
Typo gemaakt. :')

Ik bedoelde lamsvlees. :')
3 keer kalf in plaats van lam schrijven, is een typo?
Iemand hier is lam :')

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 26-05-2017 18:13:58 ]
Atakvrijdag 26 mei 2017 @ 18:19
quote:
99s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:13 schreef CrashO het volgende:

[..]

3 keer kalf in plaats van lam schrijven, is een typo?
Iemand hier is lam :')
Als je een drukke dag hebt gebeurt dat soms. :')
Pietverdrietvrijdag 26 mei 2017 @ 18:27
Lamsvlees bevat vaak de parasiet Cutopicus fan Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Harvest89vrijdag 26 mei 2017 @ 18:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:12 schreef Atak het volgende:
Typo gemaakt. :')

Ik bedoelde lamsvlees. :')
Zie mijn eerste post in dit topic.
Een beetje rauwe lam kan geen kwaad.

Rauwe kip en varken kan wel kwaad.
Pietverdrietvrijdag 26 mei 2017 @ 18:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:28 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Zie mijn eerste post in dit topic.
Een beetje rauwe lam kan geen kwaad.

Rauwe kip en varken kan wel kwaad.
Eet regelmatig broodjes rauw mager varkensgehakt net als heel Duitsland dat doet. Onzin dus.
Harvest89vrijdag 26 mei 2017 @ 18:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

varkensgehakt
;(
Hoe kun je dat weg krijgen man?

Van Duitsers kan ik het me nog voorstellen, want tsja, het zijn Duitsers.
#ANONIEMvrijdag 26 mei 2017 @ 18:47
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 17:39 schreef Atak het volgende:
Ik zat hamburgers te maken dat half rundvlees is en half kalfsvlees is.

Om te proeven of het op smaak was qua kruiden proefde ik het. Is dit nou gezond om te doen of niet?

Ik weet dat rundvlees wel rauw genuttigd kan worden maar ik weet niet of dat ook zo is voor kalfsvlees. Het is maar een klein stukje maar toch. Moet ik de dokter bellen?
Ik denk niet dat je de volgende dag nog haalt, grapje hoor!
Stokken_en_stenenvrijdag 26 mei 2017 @ 18:51
Je kunt zelfs vleermuis eten en nog decennia rond de wereld touren


OZZY _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Pietverdrietvrijdag 26 mei 2017 @ 19:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:42 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

;(
Hoe kun je dat weg krijgen man?

Van Duitsers kan ik het me nog voorstellen, want tsja, het zijn Duitsers.
Dat vraag ik me altijd af bij frikandellen eters en Pakjes&Zakjes kokers zoals jij
Harvest89vrijdag 26 mei 2017 @ 20:06
quote:
6s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:51 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Je kunt zelfs vleermuis eten en nog decennia rond de wereld touren


OZZY _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Hij heeft dat ook ooit met een duif gedaan. ;(
Stokken_en_stenenvrijdag 26 mei 2017 @ 20:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 20:06 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Hij heeft dat ook ooit met een duif gedaan. ;(
oO<
#ANONIEMvrijdag 26 mei 2017 @ 22:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:11 schreef timmmmm het volgende:
Ik zat er net aan te denken zo kalfscarpaccio te bestellen op het terras. Goed dat ik dit topic tegenkwam
Wow, je bent vandaag buiten geweest :D
Atakzaterdag 27 mei 2017 @ 00:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:42 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

;(
Hoe kun je dat weg krijgen man?

Van Duitsers kan ik het me nog voorstellen, want tsja, het zijn Duitsers.
Als je kijkt wat voor een dikke pens ze hebben is het niet zo raar.
knokkelszaterdag 27 mei 2017 @ 06:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:19 schreef Atak het volgende:

[..]

Als je Atak heet, gebeurt dat soms. :')
knokkelszaterdag 27 mei 2017 @ 06:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 17:54 schreef tombolafan het volgende:
Hoe heet een babyrund? :')
Clarabella junior
knokkelszaterdag 27 mei 2017 @ 07:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Lamsvlees bevat vaak de parasiet Cutopicus fan Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Mijn koffie, wat doe je _O-
Deshainzaterdag 27 mei 2017 @ 11:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Lamsvlees bevat vaak de parasiet Cutopicus fan Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Zoiets: KLB / Het verhaal van de “kakkerlak”en zijn eeuwig "lijden"
?
Pietverdrietzaterdag 27 mei 2017 @ 15:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 00:57 schreef Atak het volgende:

[..]

Als je kijkt wat voor een dikke pens ze hebben is het niet zo raar.
Duidelijk een symptoom van een Cutopicus fan Cutuserus infectie
Weltschmerzzaterdag 27 mei 2017 @ 16:00
Een alpha-man kan er wel tegen, maar die vragen het zich niet eens af.
Pietverdrietzaterdag 27 mei 2017 @ 16:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 16:00 schreef Weltschmerz het volgende:
Een alpha-man kan er wel tegen, maar die vragen het zich niet eens af.
Tja, de een heeft er schijt aan, de ander schijt van. })
Arizonamaandag 29 mei 2017 @ 15:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eet regelmatig broodjes rauw mager varkensgehakt net als heel Duitsland dat doet. Onzin dus.
Mett? Dat is goed te eten ja :).
Spanky78maandag 29 mei 2017 @ 22:19
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eet regelmatig broodjes rauw mager varkensgehakt net als heel Duitsland dat doet. Onzin dus.
In Nederland wordt ook gewoon preparé van varken verkocht en gegeten. Denk dat de helft neit weet dat het varken is/kan zijn.
Atakmaandag 29 mei 2017 @ 22:34
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2017 22:19 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

In Nederland wordt ook gewoon preparé van varken verkocht en gegeten. Denk dat de helft neit weet dat het varken is/kan zijn.
Varken kan parasieten bevatten omdat het dier ook stront eet. Varken zou ik rauw nooit eten. Rundvlees wel als het vers is. Als het ouder dan 3 dagen is eet ik dat zelfs niet rauw.
Spanky78maandag 29 mei 2017 @ 22:54
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 22:34 schreef Atak het volgende:

[..]

Varken kan parasieten bevatten omdat het dier ook stront eet. Varken zou ik rauw nooit eten. Rundvlees wel als het vers is. Als het ouder dan 3 dagen is eet ik dat zelfs niet rauw.
Rund moet afhangen en rijpen. Wedden dat je regelmatig oud rund hebt gegeten?
Atakmaandag 29 mei 2017 @ 23:17
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 22:54 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Rund moet afhangen en rijpen. Wedden dat je regelmatig oud rund hebt gegeten?
Nee hoor. Niet alsje het bij de goeie plaats koopt.
densmeemaandag 29 mei 2017 @ 23:21
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 23:17 schreef Atak het volgende:

[..]

Nee hoor. Niet alsje het bij de goeie plaats koopt.
Juist als je het bij de juiste plaats haalt is het een paar dagen oud, een beest moet rustig kunnen besterven.
AnanYawmaandag 29 mei 2017 @ 23:28
Dat rundvless best (half)rauw gegeten kan worden (zonder risico) geldt eigenlijk niet voor gemalen rundvlees. De reden dat het kan is namelijk dat de gevaarlijke bacteriën zich aan de buitenkant bevinden en je die met kort schroeien al gedood hebt. Wanneer het vlees gemalen is, is dat niet langer zo.

[ Bericht 50% gewijzigd door AnanYaw op 29-05-2017 23:35:45 ]
Atakmaandag 29 mei 2017 @ 23:55
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 23:28 schreef AnanYaw het volgende:
Dat rundvless best (half)rauw gegeten kan worden (zonder risico) geldt eigenlijk niet voor gemalen rundvlees. De reden dat het kan is namelijk dat de gevaarlijke bacteriën zich aan de buitenkant bevinden en je die met kort schroeien al gedood hebt. Wanneer het vlees gemalen is, is dat niet langer zo.
Waarom niet?
Atakmaandag 29 mei 2017 @ 23:56
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 23:21 schreef densmee het volgende:

[..]

Juist als je het bij de juiste plaats haalt is het een paar dagen oud, een beest moet rustig kunnen besterven.
Nadat het gerijpt is stoppen ze het in de vriezer hoor. :')
Pietverdrietdinsdag 30 mei 2017 @ 06:35
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 22:34 schreef Atak het volgende:

[..]

Varken kan parasieten bevatten omdat het dier ook stront eet. Varken zou ik rauw nooit eten. Rundvlees wel als het vers is. Als het ouder dan 3 dagen is eet ik dat zelfs niet rauw.
Rundvlees moet goed besterven voordat je het kan eten, als jij het bij de slager koopt is het minstens een week dood. Goede steaks laat men ussen de 4 en 12 weken besterven.
Pietverdrietdinsdag 30 mei 2017 @ 06:36
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 23:55 schreef Atak het volgende:

[..]

Waarom niet?
Omdat gemalen vlees een enorm veel groter oppervlak heeft
Atakdinsdag 30 mei 2017 @ 08:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 06:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rundvlees moet goed besterven voordat je het kan eten, als jij het bij de slager koopt is het minstens een week dood. Goede steaks laat men ussen de 4 en 12 weken besterven.
En als je het laat vriezen dan gaan alle bacteriën dood.
Atakdinsdag 30 mei 2017 @ 08:41
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 06:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Omdat gemalen vlees een enorm veel groter oppervlak heeft
Als je ergens een hamburger haalt bij een echte restaurant dan laten ze het midden een beetje rauw hoor.
Pietverdrietdinsdag 30 mei 2017 @ 10:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 08:40 schreef Atak het volgende:

[..]

En als je het laat vriezen dan gaan alle bacteriën dood.
Nee ):O
Pietverdrietdinsdag 30 mei 2017 @ 10:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 08:41 schreef Atak het volgende:

[..]

Als je ergens een hamburger haalt bij een echte restaurant dan laten ze het midden een beetje rauw hoor.
En?
Atakdinsdag 30 mei 2017 @ 11:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 10:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee ):O
Ja. :9
habituedinsdag 30 mei 2017 @ 13:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:12 schreef Atak het volgende:
Typo gemaakt. :')

Ik bedoelde lamsvlees. :')
Jaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, dit zeg je gewoon om gezichtsverlies te beperken. Helaas jongen. :D
nogeenoudebekendedinsdag 30 mei 2017 @ 13:39
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 11:11 schreef Atak het volgende:

[..]

Ja. :9
Tenzij je een vriezer hebt die 0K benaderd, nee.
pwneddinsdag 30 mei 2017 @ 22:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 11:11 schreef Atak het volgende:

[..]

Ja. :9
Groot deel bacteriën leven gewoon nog na invriezen/ontdooien. Sommige bacteriën maken sporen, die krijg je niet eens dood met een nucleaire oorlog.
Atakdinsdag 30 mei 2017 @ 22:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 22:31 schreef pwned het volgende:

[..]

Groot deel bacteriën leven gewoon nog na invriezen/ontdooien. Sommige bacteriën maken sporen, die krijg je niet eens dood met een nucleaire oorlog.
Ik had het over parasieten. Die gaan wel dood in de vriezer.
pwneddinsdag 30 mei 2017 @ 22:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 22:49 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik had het over parasieten. Die gaan wel dood in de vriezer.
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 08:40 schreef Atak het volgende:

[..]

En als je het laat vriezen dan gaan alle bacteriën dood.
Ok, volgende keer parasieten schrijven als je parasieten bedoelt ;)
WaywardOnewoensdag 31 mei 2017 @ 02:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 17:39 schreef Atak het volgende:
Ik zat hamburgers te maken dat half rundvlees is en half kalfsvlees is.

Om te proeven of het op smaak was qua kruiden proefde ik het. Is dit nou gezond om te doen of niet?

Ik weet dat rundvlees wel rauw genuttigd kan worden maar ik weet niet of dat ook zo is voor kalfsvlees. Het is maar een klein stukje maar toch. Moet ik de dokter bellen?
Is goed voor je weerstand.
Atakwoensdag 31 mei 2017 @ 06:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 22:57 schreef pwned het volgende:

[..]


[..]

Ok, volgende keer parasieten schrijven als je parasieten bedoelt ;)
Iets met mierenneuken? :')
Pietverdrietwoensdag 31 mei 2017 @ 08:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 22:49 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik had het over parasieten. Die gaan wel dood in de vriezer.
Kalfsvlees ipv lamsvlees
parasieten ipv bacterien
Je hebt je goed snik kapot?
Pietverdrietwoensdag 31 mei 2017 @ 08:25
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 18:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Lamsvlees bevat vaak de parasiet Cutopicus fan Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Spanky78woensdag 31 mei 2017 @ 20:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 06:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Omdat gemalen vlees een enorm veel groter oppervlak heeft
Vooral ook omdat je dan eventuele pathogenen aan de buitenkant verspreid in een heerlijk voedingsmiddel voor ze, waardoor ze harder kunnen groeien.

Meeste pathogenen vind je je niet aan de binnenkant van een stuk spiervlees, maar aan de buitenkant door nabesmetting (meestal door per ongeluk opengesneden/gescheurde darmen).

Alsnog is bij goed bewaard vlees amper risico, omdat normale gezonde mensen pas ziek worden als ze een flink aantal kolonievormende bacterien eten. Natuurlijk, je kunt van 1 ziek worden, maar de kans wordt exponentieel groter. Een paar verdwalde pathogenen die verder door goede koeling niet uitgroeien doen niet zoveel kwaad. Het is pas link als er EN besmetting is EN mogelijkheden tot uitgroei.