Atak | vrijdag 26 mei 2017 @ 17:39 |
Ik zat hamburgers te maken dat half rundvlees is en half kalfsvlees is. Om te proeven of het op smaak was qua kruiden proefde ik het. Is dit nou gezond om te doen of niet? Ik weet dat rundvlees wel rauw genuttigd kan worden maar ik weet niet of dat ook zo is voor kalfsvlees. Het is maar een klein stukje maar toch. Moet ik de dokter bellen? | |
Lienekien | vrijdag 26 mei 2017 @ 17:40 |
Jeetje. Aansteller. | |
knokkels | vrijdag 26 mei 2017 @ 17:41 |
Want kalfsvlees is anders dan rundvlees? Ik zou gauw de dokter bellen hoor ![]() | |
Hallojo | vrijdag 26 mei 2017 @ 17:41 |
RIP aan de nabestaanden. | |
Lucky_Strike | vrijdag 26 mei 2017 @ 17:42 |
Een kalf is echt een compleet ander dier dan een koe. Ik zou er mee uitkijken. | |
knokkels | vrijdag 26 mei 2017 @ 17:42 |
![]() | |
Sjeen | vrijdag 26 mei 2017 @ 17:43 |
Ik zou teruggaan naar school... | |
Harvest89 | vrijdag 26 mei 2017 @ 17:46 |
Ik neem aan dat je niet 10 rauwe hamburgers hebt gegeten ofzo. Je zegt dat het maar een klein hapje was. Kan geen kwaad man. Volgens mij zijn er zelfs veel gerechten waarin de kalf niet helemaal doorbakken hoort te zijn, maar nog rood vanbinnen is, net zoals biefstuk. Bij gerechten met lam zie je dat ook vaak. Lamsrack bijvoorbeeld. | |
Hallojo | vrijdag 26 mei 2017 @ 17:47 |
Ja maar kalf is een soort van kip he. | |
Harvest89 | vrijdag 26 mei 2017 @ 17:50 |
Ach, ik eet elke dag 10 rauwe kuikens die nog levend zijn, met veren en al. Het kriebelt een beetje in je maag, maar ben er nog nooit ziek van geworden. | |
tombolafan | vrijdag 26 mei 2017 @ 17:54 |
Hoe heet een babyrund? ![]() | |
Hallojo | vrijdag 26 mei 2017 @ 17:56 |
Kip | |
tombolafan | vrijdag 26 mei 2017 @ 17:59 |
oh ![]() | |
Jordy-B | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:00 |
zoals hamburgers, zeg maar. | |
Hallojo | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:01 |
En zoals kalfsfilet zeg maar. | |
maffehenkie | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:02 |
Waarom noem je je moeder een kalf, TS? | |
Harvest89 | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:03 |
Als het echt goed kwaliteitsgehakt is zullen ze ook die hamburgers niet helemaal doorbakken. ![]() | |
timmmmm | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:11 |
Ik zat er net aan te denken zo kalfscarpaccio te bestellen op het terras. Goed dat ik dit topic tegenkwam | |
Frozen-assassin | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:12 |
FOK! die je van de dood redt. Omgekeerde wereld | |
Atak | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:12 |
Typo gemaakt. ![]() Ik bedoelde lamsvlees. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:13 |
3 keer kalf in plaats van lam schrijven, is een typo? Iemand hier is lam ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 26-05-2017 18:13:58 ] | |
Atak | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:19 |
Als je een drukke dag hebt gebeurt dat soms. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:27 |
Lamsvlees bevat vaak de parasiet Cutopicus fan Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel. | |
Harvest89 | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:28 |
Zie mijn eerste post in dit topic. Een beetje rauwe lam kan geen kwaad. Rauwe kip en varken kan wel kwaad. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:30 |
Eet regelmatig broodjes rauw mager varkensgehakt net als heel Duitsland dat doet. Onzin dus. | |
Harvest89 | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:42 |
![]() Hoe kun je dat weg krijgen man? Van Duitsers kan ik het me nog voorstellen, want tsja, het zijn Duitsers. | |
#ANONIEM | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:47 |
Ik denk niet dat je de volgende dag nog haalt, grapje hoor! | |
Stokken_en_stenen | vrijdag 26 mei 2017 @ 18:51 |
Je kunt zelfs vleermuis eten en nog decennia rond de wereld touren OZZY ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 26 mei 2017 @ 19:59 |
Dat vraag ik me altijd af bij frikandellen eters en Pakjes&Zakjes kokers zoals jij | |
Harvest89 | vrijdag 26 mei 2017 @ 20:06 |
Hij heeft dat ook ooit met een duif gedaan. ![]() | |
Stokken_en_stenen | vrijdag 26 mei 2017 @ 20:31 |
![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 26 mei 2017 @ 22:26 |
Wow, je bent vandaag buiten geweest ![]() | |
Atak | zaterdag 27 mei 2017 @ 00:57 |
Als je kijkt wat voor een dikke pens ze hebben is het niet zo raar. | |
knokkels | zaterdag 27 mei 2017 @ 06:56 |
| |
knokkels | zaterdag 27 mei 2017 @ 06:58 |
Clarabella junior | |
knokkels | zaterdag 27 mei 2017 @ 07:05 |
Mijn koffie, wat doe je ![]() | |
Deshain | zaterdag 27 mei 2017 @ 11:49 |
Zoiets: KLB / Het verhaal van de “kakkerlak”en zijn eeuwig "lijden" ? | |
Pietverdriet | zaterdag 27 mei 2017 @ 15:38 |
Duidelijk een symptoom van een Cutopicus fan Cutuserus infectie | |
Weltschmerz | zaterdag 27 mei 2017 @ 16:00 |
Een alpha-man kan er wel tegen, maar die vragen het zich niet eens af. | |
Pietverdriet | zaterdag 27 mei 2017 @ 16:04 |
Tja, de een heeft er schijt aan, de ander schijt van. ![]() | |
Arizona | maandag 29 mei 2017 @ 15:33 |
Mett? Dat is goed te eten ja ![]() | |
Spanky78 | maandag 29 mei 2017 @ 22:19 |
In Nederland wordt ook gewoon preparé van varken verkocht en gegeten. Denk dat de helft neit weet dat het varken is/kan zijn. | |
Atak | maandag 29 mei 2017 @ 22:34 |
Varken kan parasieten bevatten omdat het dier ook stront eet. Varken zou ik rauw nooit eten. Rundvlees wel als het vers is. Als het ouder dan 3 dagen is eet ik dat zelfs niet rauw. | |
Spanky78 | maandag 29 mei 2017 @ 22:54 |
Rund moet afhangen en rijpen. Wedden dat je regelmatig oud rund hebt gegeten? | |
Atak | maandag 29 mei 2017 @ 23:17 |
Nee hoor. Niet alsje het bij de goeie plaats koopt. | |
densmee | maandag 29 mei 2017 @ 23:21 |
Juist als je het bij de juiste plaats haalt is het een paar dagen oud, een beest moet rustig kunnen besterven. | |
AnanYaw | maandag 29 mei 2017 @ 23:28 |
Dat rundvless best (half)rauw gegeten kan worden (zonder risico) geldt eigenlijk niet voor gemalen rundvlees. De reden dat het kan is namelijk dat de gevaarlijke bacteriën zich aan de buitenkant bevinden en je die met kort schroeien al gedood hebt. Wanneer het vlees gemalen is, is dat niet langer zo. [ Bericht 50% gewijzigd door AnanYaw op 29-05-2017 23:35:45 ] | |
Atak | maandag 29 mei 2017 @ 23:55 |
Waarom niet? | |
Atak | maandag 29 mei 2017 @ 23:56 |
Nadat het gerijpt is stoppen ze het in de vriezer hoor. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 30 mei 2017 @ 06:35 |
Rundvlees moet goed besterven voordat je het kan eten, als jij het bij de slager koopt is het minstens een week dood. Goede steaks laat men ussen de 4 en 12 weken besterven. | |
Pietverdriet | dinsdag 30 mei 2017 @ 06:36 |
Omdat gemalen vlees een enorm veel groter oppervlak heeft | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 08:40 |
En als je het laat vriezen dan gaan alle bacteriën dood. | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 08:41 |
Als je ergens een hamburger haalt bij een echte restaurant dan laten ze het midden een beetje rauw hoor. | |
Pietverdriet | dinsdag 30 mei 2017 @ 10:09 |
Nee ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 30 mei 2017 @ 10:09 |
En? | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 11:11 |
Ja. ![]() | |
habitue | dinsdag 30 mei 2017 @ 13:35 |
Jaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, dit zeg je gewoon om gezichtsverlies te beperken. Helaas jongen. ![]() | |
nogeenoudebekende | dinsdag 30 mei 2017 @ 13:39 |
Tenzij je een vriezer hebt die 0K benaderd, nee. | |
pwned | dinsdag 30 mei 2017 @ 22:31 |
Groot deel bacteriën leven gewoon nog na invriezen/ontdooien. Sommige bacteriën maken sporen, die krijg je niet eens dood met een nucleaire oorlog. | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 22:49 |
Ik had het over parasieten. Die gaan wel dood in de vriezer. | |
pwned | dinsdag 30 mei 2017 @ 22:57 |
Ok, volgende keer parasieten schrijven als je parasieten bedoelt ![]() | |
WaywardOne | woensdag 31 mei 2017 @ 02:33 |
Is goed voor je weerstand. | |
Atak | woensdag 31 mei 2017 @ 06:10 |
Iets met mierenneuken? ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 31 mei 2017 @ 08:24 |
Kalfsvlees ipv lamsvlees parasieten ipv bacterien Je hebt je goed snik kapot? | |
Pietverdriet | woensdag 31 mei 2017 @ 08:25 |
| |
Spanky78 | woensdag 31 mei 2017 @ 20:42 |
Vooral ook omdat je dan eventuele pathogenen aan de buitenkant verspreid in een heerlijk voedingsmiddel voor ze, waardoor ze harder kunnen groeien. Meeste pathogenen vind je je niet aan de binnenkant van een stuk spiervlees, maar aan de buitenkant door nabesmetting (meestal door per ongeluk opengesneden/gescheurde darmen). Alsnog is bij goed bewaard vlees amper risico, omdat normale gezonde mensen pas ziek worden als ze een flink aantal kolonievormende bacterien eten. Natuurlijk, je kunt van 1 ziek worden, maar de kans wordt exponentieel groter. Een paar verdwalde pathogenen die verder door goede koeling niet uitgroeien doen niet zoveel kwaad. Het is pas link als er EN besmetting is EN mogelijkheden tot uitgroei. |