Kan, maar ik heb dus bv een alcholverslaving gehad en depressieve achtergrond (lees als 3,5 jaar nuchter en af en toe een inzinking qua nare gedachten).quote:Op woensdag 17 mei 2017 11:42 schreef Diqiu-Long het volgende:
Ja dat zal een arts zeker zeggen: maar die kan jouw niet dwingen contact op te nemen met het CBR, jij kan ook denken... weet je wat ik verzwijg het lekker.
Geen idee.quote:Op woensdag 17 mei 2017 13:04 schreef hottentot het volgende:
In Nederland kan een arts je aanmelden bij het CBR, kent België niet zo'n systeem?
Afhankelijk van hoe ernstig je slaap apneu is wil je een deel van die mensen gewoon echt niet achter het stuur hebben ik vind het vrij normaal dat als zo'n persoon toch blijft rijden dat de arts dit dan doorgeeft, en ja gezien de criteria van de KNMG hiervoor is een beroepsgeheim hierin niet zo heilig als veel mensen denken.
En in België is het anders. Daar kan je je rijbevoegdheid terugkrijgen nadat is vastgesteld dat een behandeling succesvol is (geweest).quote:Op woensdag 17 mei 2017 18:36 schreef Lunatiek het volgende:
Dat is tenminste de Nederlandse situatie.
De zorgverzekeraar heeft over het algemeen weinig te maken met een afgesloten autoverzekeraar.quote:Op woensdag 17 mei 2017 11:19 schreef CarltonBanks het volgende:
[..]
die eisen ze gewoon op. Ze weten namelijk allang dat iemand een onderzoek heeft gehad naar apneu (want dat hebben ze zelf betaald)
Je weet dat er maar 4 grote verzekeraars in Nederland zijn en dat die per stuk een flink aantal merken onder zich hebben?quote:Op donderdag 18 mei 2017 09:26 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
De zorgverzekeraar heeft over het algemeen weinig te maken met een afgesloten autoverzekeraar.
Hoe wordt het CBR eigenlijk op de hoogte gebracht dat iemand een aandoening heeft die zijn rijvaardigheid zou kunnen beïnvloeden?quote:Op woensdag 17 mei 2017 09:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:
CBR hanteert een AHI norm van 15. Daarboven wordt je rijbewijs (tijdelijk) ingenomen. Even contact op nemen met de Belgische equivalent hoe het daar precies zit.
Typisch zo'n regelgeving waardoor mensen nalaten een diagnose te laten stellen..
TS woont (en is verzekerd) in België, dus daar zou het best wel eens anders kunnen zijn. Bovendien lijkt(let op: lijkt, ik heb de kennis niet om er een zekerheid aan toe te kennen) het mij dat je medisch dossier niet gedeeld mag worden met een niet-medische tak van dezelfde verzekeraar, net zoals de verzekeringstak van een bank niet zomaar inzage heeft in jouw betaalrekening bij diezelfde bank. Chinese walls en functiescheiding enzo.quote:Op donderdag 18 mei 2017 09:52 schreef CarltonBanks het volgende:
[..]
Je weet dat er maar 4 grote verzekeraars in Nederland zijn en dat die per stuk een flink aantal merken onder zich hebben?
Als je bv je auto verzekering bij centraal beheer of interpolis hebt en je ziektekosten bij zilverenkruis hang je volledig onder de achmea boom
Of heb je je auto verzekering bij Unive en je zorg verzekering bij VGZ, die zitten ook in het zelfde clubje.
Daarnaast is het gewoon oerdom om te gaan rijden als je niet in staat bent om goed controle te houden, je zet je eigen leven op het spel, maar nog belangrijker het leven van anderen.
Moet patient zelf doen.quote:Op donderdag 18 mei 2017 10:04 schreef rutger05 het volgende:
[..]
Hoe wordt het CBR eigenlijk op de hoogte gebracht dat iemand een aandoening heeft die zijn rijvaardigheid zou kunnen beïnvloeden?
Bedankt. Valt mij mee dat er mensen zijn die dat doen. Je kan ook denken ik ga dat hele gedoe vermijden en ga weer rijden als mijn arts zegt dat het weer verantwoord kan.quote:
Mijn ervaring is vooral bij dementie en daarin neemt de familie er ook een rol in door samen de afspraak bij het cbr voor een rijtest te maken.quote:Op donderdag 18 mei 2017 11:08 schreef rutger05 het volgende:
[..]
Bedankt. Valt mij mee dat er mensen zijn die dat doen. Je kan ook denken ik ga dat hele gedoe vermijden en ga weer rijden als mijn arts zegt dat het weer verantwoord kan.
Mijn CDE is ingetrokken omdat mijn zicht te slecht is. mag wel nog ABE maar heb wel een code op mijn rijbewijs. Zonder bril is dat rijbewijs ongeldig.quote:Op woensdag 17 mei 2017 18:36 schreef Lunatiek het volgende:
Bij mijn weten mag je rijbewijs niet ingetrokken worden. Immers: je hebt een instrument (de CPAP) waardoor het effect (vermoeidheid) wordt verminderd. Vergelijk het met slechte ogen: met slechte ogen kun je gewoon je rijbewijs halen en behouden, mits je een goede bril gebruikt.
Je kunt wel een (tijdelijk) rijverbod krijgen zolang je CPAP nog geen effect heeft.
Dat is tenminste de Nederlandse situatie.
De verzekeraar heeft iets meer geld en de betere advocaten dan de gemiddelde particulier.quote:Op woensdag 17 mei 2017 09:47 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Ik wens de verzekeraar veel succes dit te bewijzen.
Die heb ik nog.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 18:30 schreef Armani XL het volgende:
Heb je je amandelen nog, het is een optie die te laten verwijderen.
Bij mij is vorig jaar slaapapneu geconstateerd (22 keer/uur stoppen met ademen), een CPAP kn ik niet aan wennen.
Vervolgens mijn amandelen laten verwijderen en zit nu op 2, dus geen apneu meer.
er is onderzoek gedaan bij verzekeringen en de verzekeraars zelf zeggen dat het onmogelijk is te bewijzen dat het daardoor komtquote:Op woensdag 17 mei 2017 09:45 schreef CarltonBanks het volgende:
[..]
Tot de verzekeraar er achter komt en bij een flink ongeluk de schuld bij de persoon met apneu kan leggen en dat de apneu de oorzaak is geweest, dan ben je de rest van je leven zwaar de klos.
Het is een topickickquote:Op maandag 22 januari 2018 11:33 schreef Nerdslayer het volgende:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=5273
amai jong ge kunt toch zelf ook zoeken
Hoe weet de verzekeraar van dat negatieve advies? Je hebt toch het medisch beroepsgeheim?quote:Op dinsdag 23 januari 2018 11:21 schreef HomerStokes het volgende:
Ik werk in een ziekenhuis voor de revalidatie- en neurologie-afdelingen, kom dus veel mensen tegen na CVA's etc. Binnen het ziekenhuis wordt nooit gezegd dat iemand niet meer mag rijden, die bevoegdheid hebben we ook niet. Wel kan het met klem worden afgeraden (negatief rijadvies). De leidraad is dat het CBR rijbewijzen uitgeeft en hanteert en dus beslist of iemand wel of niet een rijbewijs mag hebben op een bepaald moment. Een arts kan alleen maar (weliswaar met klem) adviseren / afraden. Dat is dus de Nederlandse situatie.
Wat wél zo is, is dat wanneer iemand (bijvoorbeeld na een CVA) het duidelijke advies heeft gekregen om niet meer te rijden en vervolgens tóch achter het stuur kruipt en een ongeluk veroorzaakt, in grote problemen kan komen met de verzekering. Die kan dan zeggen: je arts heeft je met klem afgeraden om te rijden en je hebt het toch gedaan en bent dus onverantwoord bezig geweest --> geen vergoeding. Zoiets komt vaker voor dan je misschien denkt en loopt echt in de astronomische bedragen.
Dit gaat dus over CVA's maar dat is in principe ook rijproblemen vanwege medische aandoeningen.
Je kunt altijd overwegen om een rijtest te doen bij het CBR, als die goed verloopt heb je ook voldoende argumentatie om gewoon achter het stuur te kruipen (raden wij mensen ook altijd aan, zo hoef je die vraag als behandelaar ook zelf niet te beantwoorden).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |