abonnement Unibet Coolblue
pi_170462570
Eens een relatief nieuw merk wat sinds maart op de markt is met de eigen lijn. De merknaam is Gretel, geen idee waar het voor staat maar met de A9 hebben ze een budget telefoontje op de markt gebracht wat uiteraard verouderde specificaties heeft, maar is het dan misschien wel toereikend als festivaltelefoontje of voor moeders?

Dan als eerst maar even de specificaties erbij pakken die je krijgt voor 80 dollar.


Als we het toestel dan ontvangen komt het in een simpele doos, met een screenprotector en nog een reserve in de doos. Tevens een plastic hoesje. Wel fijn dat ze ook 'warme' tips geven :)


Het toestel zelf is voor die 80 euro best prima op orde qua bouwkwaliteit en als opmerkingen is de vingerafdruksensor knop wat stug, en zitten de volume knoppen wat losjes in de behuizing. Kanttekening hierbij natuurlijk het bedrag wat je ervoor neerlegt. En de oplader aan de bovenkant is een gevalletje jammer. Het 'full metal body' klopt uiteraard ook niet. Schermpje is prima, 5-inch HD kan er nog net mee door.






Als ik dan verder kijk qua software merk je wel dat het een bedrijf is wat nog behoorlijk in de kinderschoenen staat. Het beschikt over Android 6.0 maar met een eigen FreemeOS skin. Wat jammer is is dat er veel aspecten vast zitten in de software, dus bijvoorbeeld de Gallerij met een story-functie die niet uit te schakelen is en daarbij ook de Engelse taal nog in de Gallerij door die skin. De launcher hetzelfde verhaal, de stock android is niet te vinden en je moet dus al over naar een Nova of vergelijkbaar.


Wel zou er volgens Gretel gelijk deze feedback meenemen in de nieuwe OTA om dan al deze 'features' eruit te slopen of in ieder geval optioneel te maken. Dit zou komend weekend al zijn dus ik ben benieuwd, ik zal dit updaten hier.

Qua performance en verdere ervaring merk je dat het een budget toestel is. Langer wachten op apps is hier uiteraard onderdeel van. 2GB werkgeheugen met deze SoC zorgen voor een antutu score van 29K. Als je dus uit gaat van een simpel telefoontje wat wel de standaard apps (Whatsapp / Facebook et cetera) draait gaat dit prima. De speaker bevalt nog best aardig, vergelijkbaar met Chinaphones van 200+ dollar. GPS / bellen werkt zoals gebruikelijk.

De vingerafdruksensor werkt zeer prima en ook snel. Fijn dat ze dit hebben ingebouwd voor die 80 dollar. Camera-technisch voldoet de sensor oké, ook hier wel weer wat software meuk wat jammer is qua 'beauty' en weet ik het.

Foto's



Al met al dus best een goede start voor Gretel en ik ben benieuwd wat ze in het iets hogere segment voor elkaar kunnen krijgen. De A9 is te koop bij onderstaande toko's:

Tomtop
Everbuying
Gearbest
Sunsky

[ Bericht 0% gewijzigd door rene90 op 25-04-2017 07:55:09 ]
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  maandag 24 april 2017 @ 20:50:40 #2
327191 RobertNL
For your gear.
pi_170462830
Die skin lijkt weer een standaard MTK skin met een andere naam :P
Nooit zo'n fan van, beter pakken ze gewoon lekker een stock uitvoering inderdaad.

Wel grappig om te zien dat de 37 chipset nu in deze prijsklasse zit; stuk beter dan afgelopen najaar, toen zat er een MTK6580 in, die zijn nog weer een stuk(je) trager :D
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
pi_170467674
Heldhaftig, om hier geld aan uit te geven. Ik zou mijzelf op een gegeven moment afvragen waar de grens ligt tussen duurkoop en goedkoop. De term 'festivaltelefoon' kende ik ook nog niet.
pi_170641301
mooi reviewtje :) Hoe is de batterij?
pi_170646605
Tja voor 80 euro kun je in Nederland toch ook wel een budget smartphone krijgen? :? Wat is dan het voordeel van dit apparaat?
  woensdag 3 mei 2017 @ 06:50:40 #6
327191 RobertNL
For your gear.
pi_170648481
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 00:01 schreef vaduz het volgende:
Tja voor 80 euro kun je in Nederland toch ook wel een budget smartphone krijgen? :? Wat is dan het voordeel van dit apparaat?
Android 7,2gb RAM, 16gb opslag geheugen, processor?

De LG K8 en moto E komen in de buurt maar hebben minder RAM, de Huawei Y5 II heeft maar 1 gb RAM en Android 5.1
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
pi_170659833
quote:
1s.gif Op woensdag 3 mei 2017 06:50 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Android 7,2gb RAM, 16gb opslag geheugen, processor?
Tja, als de software nogal buggy is, wat heb je er dan aan? De FSO Polonez hebben ze na de val van het communisme ook met relatief krachtige westerse verbrandingsmotoren geleverd. Maakte het daarmee een sportauto? Niet bepaald: de rest van dat voertuig was er niet op berekend. Op papier was het misschien een van de snelste auto's voor zijn geld. Zo lang je tenminste rechtdoor reed.

Zo is het ook met vele van deze chinese producten: op papier lijkt het goed door individuele specificaties, maar als geheel is het "zo-zo". Ik zou dan toch zelf een telefoon kopen met wat minder geheugen, die wat beter is uitgewerkt.
pi_170676749
Wat is dat voor horloge ook een chinese? Heb je een linkje?

Edit: Laat maar zie het al ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')