abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 17 april 2017 @ 22:59:08 #26
40566 Ericr
Livewrong
pi_170297710
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op maandag 17 april 2017 22:43 schreef ootjekatootje het volgende:


Ik reageer niet meer op je, dat blijft het topic ook schoon van dit onzinnige geleuter.
^O^

Maar om toch maar na tig jaar topics in herhaling te vallen. Een telefoontje van 16 seconden waarin je waarschijnlijk elkaar ook nog begroet en gedag zegt is wel erg kort om duidelijk te maken wat de onderdrempel voor giften was. Of het moet echt in stenostijl zijn geweest. Als we dan toch los gaan met speculeren, voor zulke niet alledaagse materie is alleen een mededeling via de telefoon ook nog eens op zijn minst opvallend te noemen. Zeker voor een fiscalist die zulke niet alledaagse materie toch wel uit zijn hoofd zou moeten weten.

Maar goed misschien was hij gewoon een allerbelabberdst fiscalist die eerder op de dag een hele berg DNA achterlaat en in bezit van een magisch GSM of buitenantenne die aanstraalt over afstanden die alleen bij zeer hoge uitzondering mogelijk zijn. Daarnaast ook nog een pechvogel die zich precies op de avond van de moord zich stoot aan de hometrainer, wat een ondingen zijn dat toch ook. Kost je zomaar 12 jaar celstraf als je niet uitkijkt.
pi_170297799
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 22:59 schreef Ericr het volgende:

Daarnaast ook nog een pechvogel die zich precies op de avond van de moord zich stoot aan de hometrainer, wat een ondingen zijn dat toch ook. Kost je zomaar 12 jaar celstraf als je niet uitkijkt.
_O-

Overigens begrijp ik niet wat die hometrainer er mee te maken heeft. Had hij verwondingen waarvan hij zei dat het door een gevecht met de hometrainer kwam? Of was dat enkel als onderbouwing dat hij nooit pas om 23:00 thuis kon zijn geweest, omdat hij nog iets van zolder heeft gehaald?
  maandag 17 april 2017 @ 23:11:45 #28
40566 Ericr
Livewrong
pi_170298004
quote:
1s.gif Op maandag 17 april 2017 23:03 schreef Physsic het volgende:

[..]

_O-

Overigens begrijp ik niet wat die hometrainer er mee te maken heeft. Had hij verwondingen waarvan hij zei dat het door een gevecht met de hometrainer kwam? Of was dat enkel als onderbouwing dat hij nooit pas om 23:00 thuis kon zijn geweest, omdat hij nog iets van zolder heeft gehaald?
Hij zou zich vlak na thuiskomst hebben gestoten aan de hometrainer. Door propagatie vloog zijn DNA over een afstand van meer dan 80km richting Deventer waar het landde op de blouse van mevrouw Wittenberg.
pi_170299245
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 17 april 2017 22:33 schreef Ericr het volgende:

[..]

:')

Het is allicht een beter standpunt dan 'er is iets gebeurd en de officiŽle lezing kan gewoon niet kloppen'. Of het nou Sophia Koetsier, Dascha Graafsma, Kris en Lisanne etc is, altijd is daar Ootjekatootje wel mee met allerlei buitenissige shit om aan te tonen dat de officiŽle lezing niet kan kloppen. Niveautje BNW toch wel.

Je kan proberen uit te delen maar als je zelf tekeer gaat als de dorpsidioot in topic na topic over dit soort zaken ben je het zelf die voor paal staat, niet ik.

Dus laat de ad hominem aanvallen maar achterwege daar wordt dit topic niet beter van.
^O^
pi_170299251
Is deze link hier al voorbij gekomen http://www.misdaadjournal(...)oordzaakdeomweg.html
pi_170299583
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 01:44 schreef vronie het volgende:
Is deze link hier al voorbij gekomen http://www.misdaadjournal(...)oordzaakdeomweg.html
Ik heb een stukje gelezen, maar het is zo gedateerd en vooringenomen als de pest.

quote:
Op zaterdag 25 september 1999 wordt weduwe Jacqueline Wittenberg (60) dood aangetroffen in haar woning in Deventer. Ze is met een voorwerp op het hoofd geslagen, gewurgd en met een mes gestoken. Dit moet gebeurd zijn op donderdagavond 23 september.
Dit "feit" wordt inmiddels betwist.

quote:
Hij volgt echter een merkwaardige route: hij wil via Amersfoort en Harderwijk naar Lelystad, maar hij rijdt door over de A28 naar 't Harde. Dat is een hele omweg. Zijn verklaring is dat er bij Harderwijk verkeersproblemen waren en dat hij daarom was doorgereden.
Dit is uitvoerig behandeld. Louwes miste bij Harderwijk een afslag door verkeersdrukte. Als hij naar Deventer had gewild, was hij trouwens wel bij Amersfoort afgeslagen, de A1 op.

quote:
Hij zegt dat hij ter hoogte van 't Harde was toen hij belde. Dat het signaal wordt opgevangen door het basisstation aan de Nieuwstraat in Deventer, hemelsbreed ruim 20 kilometer, en niet door de dichtstbijzijnde mast in 't Harde, is technisch niet goed verklaarbaar.
Vanaf nu officieel onzin. Het was technisch wťl mogelijk gezien de atmosferische omstandigheden die avond.

quote:
Louwes legt geen bekentenis af, bij hem is het vooral het rammelend alibi dat hem als serieuze verdachte aanmerkt
Een zeer subjectieve bewering. Er zijn ook deskundigen die stellen dat Louwes juist een uitstekend alibi heeft, omdat hij details wist te vertellen over een file op de A28 - waarom zou je zo'n file verzinnen - die niet op de radio was gemeld.

quote:
In Deventer wordt er een mes gevonden dat via een geurproef aan Louwes wordt gelinkt. Bij de eerste veroordeling in hoger beroep, in Arnhem, wordt dit nog als bewijsmiddel aangevoerd, later blijkt dat er procedurefouten zijn gemaakt bij de proef met de speurhond en verdwijnt het mes van tafel.
Er wordt nagelaten om te melden dat het mes Łberhaupt niks met de moord had te maken en dat het bijzonder dubieus is dat toch wordt geprobeerd om het aan Louwes te linken. Dit is bij uitstek een teken van knoeien met bewijsmateriaal.

quote:
Maurice de Hond voert aan dat Louwes bepaalde transacties met geld worden verweten waarbij ontlastende verklaringen van bankpersoneel niet in het dossier blijken te zijn opgenomen. Voor de bewijslast is dat niet echt relevant: het speelde zich af nŠ het overlijden van de weduwe, Louwes zou wel erg dom zijn geweest als hij in die periode dubieuze verrichtingen had gedaan. Het gerechtshof in Arnhem neemt dit niettemin wel mee bij de veroordeling in hoger beroep.
Het vermeende financiŽle motief van Louwes is later compleet van tafel geveegd door de rechter. Niet alleen leefde Louwes zuinig, hij had ook niks onoorbaars gedaan aangaande de rekening voor de stichting van Wittenberg. Kortom: gedateerde, achterhaalde informatie.

quote:
De nieuwe gegevens van het NFI zijn nog verrassender: op de blouse van het slachtoffer zijn sporen ontdekt met dna van Louwes. Aan de binnenkant van de kraag is een bloedspatje van hem aangetroffen en op een aantal andere plekken zitten contact- en aanrakingssporen waaruit zou blijken dat hij het slachtoffer wel degelijk hardhandig heeft aangeraakt.
Ook tot in den treure behandeld. De DNA-sporen van Louwes zijn veel te gering om het gebruik van geweld te verklaren. Het DNA kan zijn overgebracht bij het bezoek van Louwes, die bewuste donderdagochtend. En dan laten we buiten beschouwing dat de blouse niet goed was bewaard ťn dat er ineens een bloedspatje op de kraag zat dat er eerder niet zat (en de foto's van de eerdere situatie waren ineens foetsie).

quote:
Er is een logisch scenario denkbaar. Voor Louwes is het beheer van de Stichting die de weduwe Wittenberg in het leven wil roepen, een leuke klus. Ze heeft hem gevraagd om bepaalde financiŽle gegevens. Die kan hij telefonisch aan haar doorgeven, maar hij kan net zo goed even bij haar op bezoek gaan, ook al was hij 's morgens nog bij haar geweest. Dat verklaart het telefoongesprekje van 16 seconden, waarin je niet veel meer kwijt kunt dan: "Ik sta bij u voor de deur, kunt u even opendoen?"
Dit heeft niks met feiten te maken, maar is pure speculatie, uitgaande van het scenario dat Louwes donderdagavond in Deventer was (wat te betwijfelen valt) en dat de moord donderdagavond is gepleegd (wat ook te betwijfelen valt). En waarom zou Louwes, die er die ochtend nog is geweest, opnieuw uitvoerig op bezoek moeten gaan bij de weduwe, in de avonduren? :? De verklaring die Louwes zťlf gaf, is stukken aannemelijker: namelijk dat hij een bedrag doorbelde dat belastingvrij kon worden geschonken. Dit bedrag - 1.750 gulden - is later inderdaad aangetroffen op een briefje in het huis van de weduwe.

quote:
Tussen de familie van de weduwe en Louwes klikte het niet erg, dat zou aanleiding geweest kunnen zijn voor een heroverweging van de plannen met betrekking tot de stichting. Bij een discussie hierover zou Louwes buiten zinnen geraakt kunnen zijn. In de praktijk komt het wel vaker voor dat keurige huisvaders zich ontpoppen als nietsontziende moordenaars. De Deventer moord heeft alle sporen van razernij.
Ook niks dan speculatie. Overigens voerde Louwes opdrachten uit op verzoek van de weduwe. Het was haar wens om de zaken zo te regelen.

quote:
Of Louwes is buiten zichzelf geraakt van woede en frustratie, of het is het werk van een junk of een psychiatrische patiŽnt. Vooral in die laatste categorie moeten er in Deventer heel wat hebben rondgelopen die de woning van de gewezen psychiater Wittenberg wisten te vinden en die wellicht in staat waren de weduwe ertoe te brengen de deur open te doen.
Ongetwijfeld, maar het is amper onderzocht. Toen Louwes in beeld kwam, is alle aandacht alleen nog naar hem uitgegaan. Andere getuigenverklaringen, die wijzen op een compleet andere dader, zijn terzijde geschoven. Naderhand is het lichaam trouwens ook nog versleept en onder een schilderij van de heer Wittenberg gelegd. Een actie die totaal niet past bij het profiel van Louwes.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_170299654
registreer om deze reclame te verbergen
Volgens mij nog niet vermeld in dit topic, maar wel relevant: de reactie van Maurice de Hond op het nieuws van afgelopen week: http://www.maurice.nl/2017/04/14/hoe-lang-nog-onschuldig-vast/
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
  dinsdag 18 april 2017 @ 09:13:16 #33
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_170300623
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 05:58 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik heb een stukje gelezen, maar het is zo gedateerd en vooringenomen als de pest.

[..]

Dit "feit" wordt inmiddels betwist.

[..]

Dit is uitvoerig behandeld. Louwes miste bij Harderwijk een afslag door verkeersdrukte. Als hij naar Deventer had gewild, was hij trouwens wel bij Amersfoort afgeslagen, de A1 op.

[..]

Vanaf nu officieel onzin. Het was technisch wťl mogelijk gezien de atmosferische omstandigheden die avond.

[..]

Een zeer subjectieve bewering. Er zijn ook deskundigen die stellen dat Louwes juist een uitstekend alibi heeft, omdat hij details wist te vertellen over een file op de A28 - waarom zou je zo'n file verzinnen - die niet op de radio was gemeld.

[..]

Er wordt nagelaten om te melden dat het mes Łberhaupt niks met de moord had te maken en dat het bijzonder dubieus is dat toch wordt geprobeerd om het aan Louwes te linken. Dit is bij uitstek een teken van knoeien met bewijsmateriaal.

[..]

Het vermeende financiŽle motief van Louwes is later compleet van tafel geveegd door de rechter. Niet alleen leefde Louwes zuinig, hij had ook niks onoorbaars gedaan aangaande de rekening voor de stichting van Wittenberg. Kortom: gedateerde, achterhaalde informatie.

[..]

Ook tot in den treure behandeld. De DNA-sporen van Louwes zijn veel te gering om het gebruik van geweld te verklaren. Het DNA kan zijn overgebracht bij het bezoek van Louwes, die bewuste donderdagochtend. En dan laten we buiten beschouwing dat de blouse niet goed was bewaard ťn dat er ineens een bloedspatje op de kraag zat dat er eerder niet zat (en de foto's van de eerdere situatie waren ineens foetsie).

[..]

Dit heeft niks met feiten te maken, maar is pure speculatie, uitgaande van het scenario dat Louwes donderdagavond in Deventer was (wat te betwijfelen valt) en dat de moord donderdagavond is gepleegd (wat ook te betwijfelen valt). En waarom zou Louwes, die er die ochtend nog is geweest, opnieuw uitvoerig op bezoek moeten gaan bij de weduwe, in de avonduren? :? De verklaring die Louwes zťlf gaf, is stukken aannemelijker: namelijk dat hij een bedrag doorbelde dat belastingvrij kon worden geschonken. Dit bedrag - 1.750 gulden - is later inderdaad aangetroffen op een briefje in het huis van de weduwe.

[..]

Ook niks dan speculatie. Overigens voerde Louwes opdrachten uit op verzoek van de weduwe. Het was haar wens om de zaken zo te regelen.

[..]

Ongetwijfeld, maar het is amper onderzocht. Toen Louwes in beeld kwam, is alle aandacht alleen nog naar hem uitgegaan. Andere getuigenverklaringen, die wijzen op een compleet andere dader, zijn terzijde geschoven. Naderhand is het lichaam trouwens ook nog versleept en onder een schilderij van de heer Wittenberg gelegd. Een actie die totaal niet past bij het profiel van Louwes.
^O^

Overigens hadden andere vlijtige huisvaders in bovenstaande theorie nog meer reden om in woede uit te barsten...Die zag 3 miljoen gulden in rook opgaan, en de legaten.

Ik vroeg me eerder af of deze familie ervan op de hoogte was, nu bleek dat deze huisvriend samen met mevrouw in 1996 na de dood van meneer de erfenis heeft opgesteld. Ze waren dus zeker op de hoogte van hun erven.

Ik heb nergens belezen dat mevrouw de wijziging van 1999 in haar testament al had doorgegeven aan deze huisvriend. Ze had 4 dagen voor de dood een gesprek gehad met Michael, voor hem veranderde niet zoveel, kreeg de antieke tegels niet. Maar voor de huisvriend veranderde alles, Wilma had gezegd dat mevrouw daar nog een gesprek over zou hebben met iemand en dat ze daar erg zenuwachtig voor was. Dat ze zenuwachtig was werd bevestigd door haar huisarts waar ze donderdagmorgen was. Het lijkt me ook een raar gesprek, iemand vertellen dat ze kunnen fluiten naar 3 miljoen en de inboedel, levensverzekering en de legaten. Deze mensen hadden ook de huissleutel.

Ik vind het zeer opmerkelijk dat Louwes en de Jong verdacht waren, maar dat deze familie eigenlijk compleet buitenschot gelaten is, terwijl een motief erg stevig is. En het alibi zwak.

Zouden ze wel geweten hebben op het moment van vertellen dat de wijziging al was ingegaan op 13 september?
pi_170301783
quote:
1s.gif Op maandag 17 april 2017 16:32 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ja, klopt. Volgens mij is dat herzieningsverzoek al ingediend. Het onderzoek van TNO was in opdracht van de AG, dus dan verwacht ik dat er een herzieningsverzoek is ingediend.
Er zijn de afgelopen 2-3 jaar wel meer nieuwsberichten opgedoken die spreken over 'nieuw bewijs', over de telefoongegevens, maar ook over andere dingen. Dat zou dan bij hetzelfde herzieningsverzoek horen?
Ja, normaal gesproken dient een advocaat zoveel mogelijk nieuw bewijs in, echter vergeet niet dat de kans dat de hoge raad toewijst klein is, en het gebeurt ook maar zelden dat dit gebeurt.
Volgens mij (ik ben geen jurist, wel ervaring met cassatie) is het criteria dat er een aanzienlijke kans moet zijn dat een rechtbank anders had beslist op basis van het nieuwe bewijs. In mijn geval was er sprake van een vertaalfout in een officieel verslag, maar dat was technisch dus niet iets waar ik mee kon, kortom ik moest andere zaken inbrengen in de hoop dat de zaak terugverwezen kon worden. Erg frustrerend, en uiteindelijk ook niet gelukt, duurt jaren en uiteraard duizenden euro's aan juridische kosten. Uiteindelijk achter me gelaten en lekker doorgegaan met leven.
pi_170303503
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 10:34 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ja, normaal gesproken dient een advocaat zoveel mogelijk nieuw bewijs in, echter vergeet niet dat de kans dat de hoge raad toewijst klein is, en het gebeurt ook maar zelden dat dit gebeurt.
Volgens mij (ik ben geen jurist, wel ervaring met cassatie) is het criteria dat er een aanzienlijke kans moet zijn dat een rechtbank anders had beslist op basis van het nieuwe bewijs. In mijn geval was er sprake van een vertaalfout in een officieel verslag, maar dat was technisch dus niet iets waar ik mee kon, kortom ik moest andere zaken inbrengen in de hoop dat de zaak terugverwezen kon worden. Erg frustrerend, en uiteindelijk ook niet gelukt, duurt jaren en uiteraard duizenden euro's aan juridische kosten. Uiteindelijk achter me gelaten en lekker doorgegaan met leven.
Ik ben er achter gekomen dat er nog helemaal geen herzieningsverzoek is ingediend in dit geval. Knoops heeft slechts een verzoek ingediend voor nader onderzoek. De AG was het op een aantal punten eens met Knoops en laat momenteel aanvullend onderzoek uitvoeren. Op basis van wat daar de uitkomsten van zijn, kan Knoops een herzieningsverzoek indienen.
pi_170304344
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 12:18 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ik ben er achter gekomen dat er nog helemaal geen herzieningsverzoek is ingediend in dit geval. Knoops heeft slechts een verzoek ingediend voor nader onderzoek. De AG was het op een aantal punten eens met Knoops en laat momenteel aanvullend onderzoek uitvoeren. Op basis van wat daar de uitkomsten van zijn, kan Knoops een herzieningsverzoek indienen.
Dat klinkt ook logisch, omdat je dan van te voren een water beter idee hebt of het kans maakt. Overigens denk ik dat deze zaak nooit terugverwezen gaat worden.
pi_170304856
Razernij?

En dan maar 1 minuscuul bloedvlekje achterlaten ( na jaren van bewaren vlgs niet de juiste methode) en keurig netjes precies tussen de ribben steken?
Hoe hoger de geest, hoe groter het beest.(Maaike Vaatstra)
  dinsdag 18 april 2017 @ 14:33:58 #38
40566 Ericr
Livewrong
pi_170306556
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:04 schreef Lutalo het volgende:
Razernij?

En dan maar 1 minuscuul bloedvlekje achterlaten ( na jaren van bewaren vlgs niet de juiste methode) en keurig netjes precies tussen de ribben steken?
quote:
1.8. De patholoog-anatoom dr. Visser, werkzaam op het laboratorium voor gerechtelijke pathologie van het ministerie van justitie te Rijswijk, (voorlopig sectieverslag d.d. 26 september 1999 en het Pro Justitia verslag van genoemde patholoog-anatoom d.d. 16 februari 2000) constateert onder meer vijf scherprandige en vrijwel parallel aan elkaar gelegen huidperforaties aan de links-/voorwaartse zijde van de borst, een breuk van de halswervelkolom, perforaties van het hart, van de linkerlong, van de grote lichaamsslagader en van de longslagader, diverse ribbreuken rechts en links, breuk van tongbeen en van strottenhoofd, meerdere huidbeschadigingen ter plaatse van de voorzijde van de hals en een grote bloeduitstorting ter plaatse van het achterhoofd-/nek.

Er was sprake van geweldsinwerking ter plaatse van de hals, opgeleverd door inwerking van uitwendig, samendrukkend geweld ter plaatse van de hals, steekletsels in de borst gepaard met perforaties van vitale organen zoals hart, long en grote slagaders, inwerking van uitwendig mechanisch, botsend geweld ter plaatse van het achterhoofd/nek en diverse ribbreuken opgeleverd door inwerking van uitwendig mechanisch samendrukkend geweld ter plaatse van de borst.
Dat is toch een aardige slachtpartij geweest en Louwes heeft wel iets meer achtergelaten dan alleen dat ene vlekje.
pi_170308186
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 12:46 schreef raptorix het volgende:

[..]

Dat klinkt ook logisch, omdat je dan van te voren een water beter idee hebt of het kans maakt. Overigens denk ik dat deze zaak nooit terugverwezen gaat worden.
Dat dacht ik ook, maar de AG bleek toch wel twijfels te hebben over de destijds afgelegde verklaringen door deskundigen over het telefoontje.
  dinsdag 18 april 2017 @ 19:56:12 #40
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_170314235
http://www.misdaadjournal(...)-louwes-alibi-route/

Weer eens wat anders dan de meubelboulevard. Overigens kan ik mij prima vinden in dit verhaal.
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
pi_170316802
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 19:56 schreef Bayswater het volgende:
http://www.misdaadjournal(...)-louwes-alibi-route/

Weer eens wat anders dan de meubelboulevard. Overigens kan ik mij prima vinden in dit verhaal.
Ik deels. Een telefoongesprek van 16 seconden lijkt me veel te kort om 'uit de hand te lopen'. Het lijkt me ook niet dat hij pas tijdens het telefoongesprek op het idee kwam haar te vermoorden.

Was dat eerste stuk van de A27 er destijd al wel? Dan is de keuze voor de A28 inderdaad wel vreemd. Ook een grote omweg als je daarna ook nog helemaal door moet rijden naar 't Harde. Dan heeft hij 21:00 thuis ook niet kunnen redden.
  dinsdag 18 april 2017 @ 21:56:31 #42
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_170318168
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 21:15 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ik deels. Een telefoongesprek van 16 seconden lijkt me veel te kort om 'uit de hand te lopen'.
Hij heeft het volgens mij over het gesprek tijdens het bezoek. Het telefoongesprek zou alleen gaan over de aankondiging van zijn bezoek.
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
pi_170318721
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 19:56 schreef Bayswater het volgende:
http://www.misdaadjournal(...)-louwes-alibi-route/

Weer eens wat anders dan de meubelboulevard. Overigens kan ik mij prima vinden in dit verhaal.
Interessant stuk inderdaad! Haha, toevallig gisteren inderdaad ongemerkt een stuk van deze "Paasroute" gereden :7
Somebody that I used to know
pi_170318817
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 21:56 schreef Bayswater het volgende:

[..]

Hij heeft het volgens mij over het gesprek tijdens het bezoek. Het telefoongesprek zou alleen gaan over de aankondiging van zijn bezoek.
Je hebt gelijk.
  dinsdag 18 april 2017 @ 23:12:05 #45
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_170321227
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 22:13 schreef Physsic het volgende:

[..]

Je hebt gelijk.
Zo'n gesprek plan je dan toch netjes in onder werktijd?

Mevrouw was enthousiast over de nieuwe stichting, heeft 10 dagen eerder haar testament compleet omgegooid, Michael op de hoogte gesteld van de plannen en Michael heeft zelfs aan Louwes gevraagd op schrift of hij kon gaan werken voor de stichting, geheel vrijwillig.

Wilma bevestigde dat mevrouw erg blij was met de "nieuwe stichting" en dan out of the blue zou dat weer omgegooid moeten worden? Waarom dan?
pi_170322913
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 19:56 schreef Bayswater het volgende:
http://www.misdaadjournal(...)-louwes-alibi-route/

Weer eens wat anders dan de meubelboulevard. Overigens kan ik mij prima vinden in dit verhaal.
Het verhaal rammelt aan alle kanten.

quote:
Aangenomen wordt – en daarvoor is hij veroordeeld – dat hij eerst naar Deventer is gegaan voor en goed gesprek met weduwe Wittenberg
Je moet dingen niet aannemen, maar bewijzen. Dat zijn GSM een zendmast in Deventer aanstraalde is onvoldoende bewijs voor de stelling dat Louwes werkelijk in Deventer was.

quote:
weduwe Wittenberg, die hem ’s morgens had laten weten niet langer van zijn diensten als financieel adviseur gebruik te willen maken
Is er enig bewijs van deze bewering? En het staat ook haaks op de verklaring van Louwes dat hij een bedrag doorbelde dat belastingvrij kon worden geschonken: 1.750 gulden. De weduwe schreef dat bedrag op een briefje dat is teruggevonden.

quote:
...waarschijnlijk om te zeggen dat hij op bezoek wilde komen en dat ze de deur open moest doen. Het gesprek liep uit de hand, Louwes werd razend toen het doordrong dat zijn ambitieuze plannen met het geld van Wittenberg niet door zouden gaan en vermoordde haar met een mes. Waarbij bloed van hem op haar blouse achterbleven. Daarna reed hij snel naar huis.
Speculatie van de hoogste orde. De kans dat de lezing van Louwes waar is, is vele malen groter, gezien dat gevonden briefje met die 1.750 gulden erop. En waarom zou Louwes ineens 's avonds razend worden terwijl hij - volgens deze fantast - 's ochtends al wist dat de weduwe geen gebruik meer zou maken van zijn diensten?

quote:
Zijn telefoon werd aangestraald op een zendmast in Deventer. Louwes zegt dat hij daar op dat tijdstip niet is geweest. Uit technisch onderzoek blijkt dat het onmogelijk is dat zijn telefoon in Deventer is aangestraald als hij de meest voor de hand liggende routes naar Lelystad had genomen. Tegenwoordig zou dat via de A27 en de Stichtste brug, via Huizen, zijn. Die was toen – 1999 – nog niet in gebruik. Toen was de meest logische: via de A27 naar de A1 en via Almere naar Lelystad. Allemaal snelwegen.
Dit is een bizarre verdraaiing. Het gaat namelijk niet om de route die de auteur het meest voor de hand vindt liggen, maar om de route die Louwes daadwerkelijk nam, namelijk over de A28. Louwes heeft uitgebreid verklaard waarom hij die route nam; in de polder stonden namelijk vaak files. De A28 betekende omrijden, maar was een snellere route.

Zoals bekend wist Louwes details te melden over een file die niet op de radio was genoemd. Dit feit negeert deze auteur. Bovendien, zo weten we nu, blijkt uit onderzoek dat het wťl mogelijk was dat de GSM van Louwes vanaf de A28 de zendmast in Deventer aanstraalde. Daarmee staat de hele theorie dat Louwes die donderdagavond in Deventer was, op losse schroeven. Om nog maar te zwijgen over de twijfel die er is over het tijdstip van de moord.

Wat volgt, is gewauwel over hoe Louwes had moeten rijden of hoe hij beter had kunnen rijden. Allemaal totaal niet relevant. Wťl relevant is het alibi van de filekennis die Louwes had: een file die rond 20:00 uur bij Harderwijk stond en die niet op de radio is vermeld. Louwes heeft uitvoerig uitgelegd hoe het kan dat hij de afslag Harderwijk hierdoor miste en waarom hij doorreed naar 't Harde.

Bizar is ook het sfeertje dat de auteur oproept:
quote:
Er was nog een hele kronkel voor nodig om Louwes in ’t Harde te krijgen. Daar had hij niets te zoeken. Zijn argument: hij had bij Harderwijk willen afslaan, maar er stond een file, hij stond in de verkeerde rijbaan en was per ongeluk doorgereden. (...) Als ik op die plek de afslag had gemist, was ik bij de eerstvolgende afslag (Nunspeet) gekeerd.
Wat de auteur gedaan zou hebben, is totaal niet relevant. Louwes heeft al op 19 november 1999 een verklaring afgelegd over de route die hij aflegde. De auteur doet net alsof afslag 't Harde er later bij is verzonnen nadat het telefonieverhaal tot in detail was uitgezocht. De werkelijke volgorde is andersom.

Zie hier: http://www.geenonschuldig(...)2000/alibilouwes.php
Uitgebreider: http://www.geenonschuldig(...)20van%20het%20OM.pdf

En lees ook dit document van Ton Derksen nog eens goed - en dan met name Manco 9: http://www.geenonschuldig(...)nter%20Moordzaak.pdf
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_170322961
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 april 2017 23:12 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Zo'n gesprek plan je dan toch netjes in onder werktijd?
Bedoel je het telefoontje of het bezoek?
Als je alleen een zakelijk bezoek wil brengen, dan doe je dat over het algemeen inderdaad onder werktijd. Als Louwes daar die donderdagavond is geweest, dan was het sowieso geen geplande afspraak.
quote:
Mevrouw was enthousiast over de nieuwe stichting, heeft 10 dagen eerder haar testament compleet omgegooid, Michael op de hoogte gesteld van de plannen en Michael heeft zelfs aan Louwes gevraagd op schrift of hij kon gaan werken voor de stichting, geheel vrijwillig.

Wilma bevestigde dat mevrouw erg blij was met de "nieuwe stichting" en dan out of the blue zou dat weer omgegooid moeten worden? Waarom dan?
Geen idee, het is niet mijn reconstructie. :P

Overigens zou het 'manuscript' van Louwes over de wensen van de weduwe ook niet helemaal duidelijk zijn, omdat hij aangeeft dat de weduwe op een gegeven moment vroeg of die stichting niet al op dat moment kon worden opgericht.
  woensdag 19 april 2017 @ 09:00:42 #48
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_170324520
quote:
1s.gif Op woensdag 19 april 2017 00:42 schreef Physsic het volgende:

[..]

Bedoel je het telefoontje of het bezoek?
Als je alleen een zakelijk bezoek wil brengen, dan doe je dat over het algemeen inderdaad onder werktijd. Als Louwes daar die donderdagavond is geweest, dan was het sowieso geen geplande afspraak.

[..]

Geen idee, het is niet mijn reconstructie. :P

Overigens zou het 'manuscript' van Louwes over de wensen van de weduwe ook niet helemaal duidelijk zijn, omdat hij aangeeft dat de weduwe op een gegeven moment vroeg of die stichting niet al op dat moment kon worden opgericht.
Mevrouw was op haar 57 al weduwe, vrij jong om al achter de geraniums te gaan zitten. Nu mogen ze nog 10 jaar doorwerken... Ik vind dat helemaal niet zo vreemd hoor, dat ze gekeken heeft of die stichting er al niet direct kon komen.Getuigen genoeg die hebben beaamt dat mevrouw er erg enthousiast over was.

Dat bezoek, je opperde dat mevrouw tegen Louwes gezegd zou hebben dat hij niet meer nodig was, en dat zou de reden zijn voor de moord. Louwes had al de hele dag gewerkt, chique dames maken dan gewoon netjes een afspraak onder de werktijden van kantoor Louwes. Bij dat type gesprekken gaat dan ook normaliter een manager of baas mee, zeker omdat het bedrijf zelf ook benoemd was in de erfenis.
pi_170325200
quote:
7s.gif Op woensdag 19 april 2017 09:00 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Mevrouw was op haar 57 al weduwe, vrij jong om al achter de geraniums te gaan zitten. Nu mogen ze nog 10 jaar doorwerken... Ik vind dat helemaal niet zo vreemd hoor, dat ze gekeken heeft of die stichting er al niet direct kon komen.Getuigen genoeg die hebben beaamt dat mevrouw er erg enthousiast over was.

Dat bezoek, je opperde dat mevrouw tegen Louwes gezegd zou hebben dat hij niet meer nodig was, en dat zou de reden zijn voor de moord. Louwes had al de hele dag gewerkt, chique dames maken dan gewoon netjes een afspraak onder de werktijden van kantoor Louwes. Bij dat type gesprekken gaat dan ook normaliter een manager of baas mee, zeker omdat het bedrijf zelf ook benoemd was in de erfenis.

Waar zeg ik dat? :?
  woensdag 19 april 2017 @ 10:03:42 #50
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_170325392
quote:
1s.gif Op woensdag 19 april 2017 09:50 schreef Physsic het volgende:

[..]

Waar zeg ik dat? :?
o sorry, dat werd geopperd in de link. Mijn excuus.

http://www.misdaadjournal(...)-louwes-alibi-route/
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')