Ik leef (eet) sinds een paar maanden eigenlijk voornamelijk op fastfood en kant en klaar dingen (jaja, ook Struyks) uit de winkel en ben dat eigenlijk een beetje zat. Ik zoek dus (het liefst niet TE moeilijke) recepten voor 1 persoon.
Lassagenette lukt me, ik heb een wok, veel andere pannen en een magnetron plus een elektrische oven dus wie heeft voor mij een lekker recept? (aub. geen vis of kip)..
en wanneer je wat maakt voor 2 personen, doe je wat overblijft in de vriezer zodat je dat de volgende keer alleen maar hoeft op te warmen!
Kan je vaker doen met 1 verpakking, en naar eigen lust maken
//edit n.a.v. gezeur over mn spelling
[Dit bericht is gewijzigd door Gertjuh.dot.TK op 10-12-2002 19:01]
quote:Tip: koop een wok.
Op dinsdag 10 december 2002 16:01 schreef damienfromhell het volgende:
ik wil het ook wel weten. Ik eet ook alleen maar chinees, kant en klaar dingen, pizzaen doner. Heb alleen een koekepan
Heb ik 2x gegeten (en is erg lekker):
-250 gram shoarma
-250 gram tauge
-zo'n bak knoflooksaus van de Duyvis (ofzo)
Bij elkaar in de wok donderen..roerbakken gedurende 5 minuten..
op een bord donderen, knoflooksaus erbij...
MJAMMIE!!!
quote:Ehh, recept dan graag? Op een of andere manier heb ik een hekel aan invriezen. Het moet toch mogelijk zijn om gewoon een recept/maaltijd voor 1 persoon te krijgen zonder dat je (ok, ik) meteen voedsel in moet vriezen?
Op dinsdag 10 december 2002 16:03 schreef poep het volgende:
aardappeltjes met groente en vlees kan makkelijk voor 1 persoon!en wanneer je wat maakt voor 2 personen, doe je wat overblijft in de vriezer zodat je dat de volgende keer alleen maar hoeft op te warmen!
quote:Gadverdamme... dat is wel heel simpel en heel ranzig
Op dinsdag 10 december 2002 16:06 schreef jacko het volgende:[..]
Tip: koop een wok.
Heb ik 2x gegeten (en is erg lekker):
-250 gram shoarma
-250 gram tauge
-zo'n bak knoflooksaus van de Duyvis (ofzo)Bij elkaar in de wok donderen..roerbakken gedurende 5 minuten..
op een bord donderen, knoflooksaus erbij...
MJAMMIE!!!
In principe is bijna alle groente geschikt. De volgorde waarin je ze in de doet hangt een beetje van je smaak af, maar in principe gewoon hetgeen met de langste gaartijd het eerst.
en wil je niets in de koelkast hoeven doen dan haal je een zak voorgesneden groente (verkrijgbaar in verschillende variaties bij iedere supermarkt)
[Dit bericht is gewijzigd door Nyame op 10-12-2002 16:10]
quote:Neeheee!!!! Ik wil recepten ZONDER invriezen!!!
Op dinsdag 10 december 2002 16:06 schreef engeltje_1983 het volgende:
Pasta, dan maak je gewoon voor 2x klaar, en de helft stop je in de koelkast en dan heb je n dag later weer.
Of andijviestampot: koop aardappelen en 2 eitjes, snij rauwe andijvie in stukjes, en mix t met een hoop curryketchup door elkaar.
quote:PanneNkoeken...(sorry, kon het niet laten ;-) )
Op dinsdag 10 december 2002 16:03 schreef Gertjuh.dot.TK het volgende:
pannekoeken, gewoon het beslag van te voren afwegen enzo.Kan je vaker doen met 1 verpakking, en naar eigen lust maken
Goed idee, hoewel ze kant klaar ook lekker zijn. Wist je trouwens dat panneNkoeken met sla erg lekker zijn?
Volgens de vrouw een goede site waar je recepten kan vinden die En smakelijk zijn En snel klaar zijn.
-fruit wat ui in een pan
-mieter er een brok gehakt door en stamp dat fijn
-gooi er een blik of 2 chili (kidney) bonen door
-ketchup, chilisaus, paprikapoeder en evt. zout en peper toevoegen
-stukjes ananas en mais erbij
effe laten pruttelen tot je een lekkere massa chili hebt...
gewoon recepten zonder invriezen graag..voor 1 persoon...
Er zijn meer dan 2.000.000 mensen aleenstaand in dit (nu) koude kikkerlandje. Vriezen die allemaal alleen maar in?????
quote:Bij de supermarkt kan je een hoop groenten (andijvie, sperzieboontjes, spruitjes) ook gewoon afwegen en dus zelf je hoeveelheden bepalen. Sommige supermarkten hebben ook verpakkingen met 1 hamburgers, tartaartje, saucijsje. En anders kan je nog altijd een verpakking met 2 stuks vlees kopen en er 1 invriezen (rauw dus).
Op dinsdag 10 december 2002 16:07 schreef jacko het volgende:[..]
Ehh, recept dan graag? Op een of andere manier heb ik een hekel aan invriezen. Het moet toch mogelijk zijn om gewoon een recept/maaltijd voor 1 persoon te krijgen zonder dat je (ok, ik) meteen voedsel in moet vriezen?
Nog een topic met leuke recepten en praktische tips : Tha Fok!Kitchen, cool quick cooking
[Dit bericht is gewijzigd door Jojogirl op 10-12-2002 16:16]
water+zout+scheutje olijfolie aan de kook brengen
spekjes bakken
2 eieren scheiden, dooiers in een kom, eiwit bij spekjes meebakken en roeren
pasta in het water doen
bij de dooiers gooi je een half pakje geraspte kaas en een pakje creme fraiche en de spekjes met het iewit. goed roeren.
pasta afgieten en die ei/kaas/spek prut erbij. Even mengen, klaar. Rest van de kaas kun je er op je bord bijdoen. dit is wel voor 2 personen, maar als je honger hebt kun je het in je eentje ook wel op. Bereidingstijd, ongeveer 10 minuten. wil je gezond eten, eet er sla bij
quote:Klinkt goed..en heb je ook een recept voor 1 persoon zonder op de kliekjes-tour te gaan?
Op dinsdag 10 december 2002 16:15 schreef Jojogirl het volgende:
Bij de supermarkt kan je een hoop groenten (andijvie, sperzieboontjes, spruitjes) ook gewoon afwegen en dus zelf je hoeveelheden bepalen. Sommige supermarkten hebben ook verpakkingen met 1 hamburgers, tartaartje, saucijsje. En anders kan je nog altijd een verpakking met 2 stuks vlees kopen en er 1 invriezen (rauw dus).
Verder kan je pasta ook voor 1 persoon maken. Gewoon gehakt bakken, in stukjes gesneden uitje erbij, in stukjes gesneden paprika erbij, een paar tomaten. Die saus een tijdje laten pruttelen (eventueel nog kruiden erbij) en ondertussen de pasta/macaroni laten koken.
quote:
Op dinsdag 10 december 2002 16:16 schreef Byte_Me het volgende:
spaghetti carbonara, simpeler kan haast niet.water+zout+scheutje olijfolie aan de kook brengen
spekjes bakken
2 eieren scheiden, dooiers in een kom, eiwit bij spekjes meebakken en roeren
pasta in het water doen
bij de dooiers gooi je een half pakje geraspte kaas en een pakje creme fraiche en de spekjes met het iewit. goed roeren.
pasta afgieten en die ei/kaas/spek prut erbij. Even mengen, klaar. Rest van de kaas kun je er op je bord bijdoen. dit is wel voor 2 personen, maar als je honger hebt kun je het in je eentje ook wel op. Bereidingstijd, ongeveer 10 minuten. wil je gezond eten, eet er sla bij
Ach, dat eier-scheiden zal ik nog wel leren. Ziet er lekker uit. Meer! Meer! ;-)
quote:Wat bedoel je met de kliekjes toer?
Op dinsdag 10 december 2002 16:17 schreef jacko het volgende:[..]
Klinkt goed..en heb je ook een recept voor 1 persoon zonder op de kliekjes-tour te gaan?
Dat pasta-recept is al voor 1 persoon.
Aardappels kan je ook gewoon voor 1 persoon schillen, 1 stuks vlees en 1 van die zelf af te wegen groentes erbij en je kan alweer heel wat maaltijden met verschillende combinaties verzinnen.
Schil enkele aardappelen en rasp deze.
Knijp het vocht eruit en vang dit op in een bord.
Snij een uitje en doe deze bij de geraspte aarappelsliertjes. Voeg daar nog een eidooier, maggi (of wat zout) en peper aan toe.
het vocht van de aardappels langer dan 5 minuten laten staan en vervolgens het vocht afgieten. Het achtergebleven zetmeel bij de rest voegen en door elkaar roeren.
Bakken in koekepan op hoor vuur en nog wat zout toevoegen. Lekkerrrrr en klaar binnen een kwartiertje.
Voor de variatie kun je een stuk vlees erbij bakken en wat groenten klaarmaken.
quote:Mjammie! Klinkt bijna zo lekker al aardappel-panneNkoek. Tnx..
Op dinsdag 10 december 2002 16:21 schreef PimpShaggy het volgende:
duitse Reibekuchen:Schil enkele aardappelen en rasp deze.
Knijp het vocht eruit en vang dit op in een bord.
Snij een uitje en doe deze bij de geraspte aarappelsliertjes. Voeg daar nog een eidooier, maggi (of wat zout) en peper aan toe.
het vocht van de aardappels langer dan 5 minuten laten staan en vervolgens het vocht afgieten. Het achtergebleven zetmeel bij de rest voegen en door elkaar roeren.
Bakken in koekepan op hoor vuur en nog wat zout toevoegen. Lekkerrrrr en klaar binnen een kwartiertje.
Voor de variatie kun je een stuk vlees erbij bakken en wat groenten klaarmaken.
![]()
![]()
kruiden kun je naar eigen smaak toevoegen en alle ingredieten zijn in alle wenselijke hoeveelheden te koop.
Bedoel je zoiets?
quote:Dit ga ik eten vanavond.
Op dinsdag 10 december 2002 16:16 schreef Byte_Me het volgende:
spaghetti carbonara, simpeler kan haast niet.water+zout+scheutje olijfolie aan de kook brengen
spekjes bakken
2 eieren scheiden, dooiers in een kom, eiwit bij spekjes meebakken en roeren
pasta in het water doen
bij de dooiers gooi je een half pakje geraspte kaas en een pakje creme fraiche en de spekjes met het iewit. goed roeren.
pasta afgieten en die ei/kaas/spek prut erbij. Even mengen, klaar. Rest van de kaas kun je er op je bord bijdoen. dit is wel voor 2 personen, maar als je honger hebt kun je het in je eentje ook wel op. Bereidingstijd, ongeveer 10 minuten. wil je gezond eten, eet er sla bij
quote:Yep, dat van die pasta begreep ik. Maar (bijvoorbeeld) daat recept van de chili zag ik toch meer als "vries de rest in".
Op dinsdag 10 december 2002 16:21 schreef Jojogirl het volgende:
Wat bedoel je met de kliekjes toer?Dat pasta-recept is al voor 1 persoon.
Aardappels kan je ook gewoon voor 1 persoon schillen, 1 stuks vlees en 1 van die zelf af te wegen groentes erbij en je kan alweer heel wat maaltijden met verschillende combinaties verzinnen.
Maar ik heb zo links en rechts al wat fijne tips gezien (hoewel ik niet zo'n aardappel, groente-en vlees liefhebber ben). Ik hoop dat er nog wat recepten meer komen.
quote:
Op dinsdag 10 december 2002 16:25 schreef Nyame het volgende:
koop een enorme paprika.
Neem wat gehakt (voor 1 persoon, zodat je niets weg hoeft te doen) en rul het. snipper een KLEIN uitje en fruit het, doe het vervolgens bij het gerulde gehakt. Pers een teentje knoflook en doe dat ook bij het gehakt met ui. Neem een beetje prei, maak het klein en bak het een beetje op, doe hetzelfde met een paar blaadjes verse spinazie.
Mik alles bij elkaar en laat het nog even gaar worden.
Haal ondertussen het kapje van de paprika af (Ong. 2 vingerdiktes onder het begin van de steel)en haal de pitjes uit de paprika.
Nu kun je de paprika vullen met het gehaktgeheel. Strooi er ruim geraspte kaas overheen, doe het kapje van de paprika terug op de paprika en zet het geheel RECHTOP in de oven, ongveer een kwartier/ 20 min. op 160 graden.kruiden kun je naar eigen smaak toevoegen en alle ingredieten zijn in alle wenselijke hoeveelheden te koop.
Bedoel je zoiets?
quote:Cool topic... En nuttig ook nog.
Op dinsdag 10 december 2002 16:28 schreef jacko het volgende:[..]
Yep, dat van die pasta begreep ik. Maar (bijvoorbeeld) daat recept van de chili zag ik toch meer als "vries de rest in".
Maar ik heb zo links en rechts al wat fijne tips gezien (hoewel ik niet zo'n aardappel, groente-en vlees liefhebber ben). Ik hoop dat er nog wat recepten meer komen.
quote:
Op dinsdag 10 december 2002 16:28 schreef jacko het volgende:[..]
Yep, dat van die pasta begreep ik. Maar (bijvoorbeeld) dat recept van de chili zag ik toch meer als "vries de rest in".
Maar ik heb zo links en rechts al wat fijne tips gezien (hoewel ik niet zo'n aardappel, groente-en vlees liefhebber ben). Ik hoop dat er nog wat recepten meer komen.
quote:Ow maar als je een klein blikje chilibonen neemt, kan je het ook gewoon voor 1 persoon maken hoor.
Op dinsdag 10 december 2002 16:28 schreef jacko het volgende:[..]
Yep, dat van die pasta begreep ik. Maar (bijvoorbeeld) daat recept van de chili zag ik toch meer als "vries de rest in".
Maar ik heb zo links en rechts al wat fijne tips gezien (hoewel ik niet zo'n aardappel, groente-en vlees liefhebber ben). Ik hoop dat er nog wat recepten meer komen.
Ook lekker: varkenvleesreepjes of shoarmavlees bakken, stukjes ui en sperziebonen erbij, een tomaat (in stukjes) erbij, beetje bouillonpoeder en ketjap toevoegen, laten sudderen tot de sperzieboontje niet meer zo hard zijn et voila, lekker eten. Erg lekker met rijst.
quote:eier scheid truc: eiren in een glas gooien, dooier met een eetlepel eruit vissen. Alleen zorgen dat de dooier niet kapot gaat bij het openbreken.
Op dinsdag 10 december 2002 16:21 schreef jacko het volgende:[..]
Ach, dat eier-scheiden zal ik nog wel leren. Ziet er lekker uit. Meer! Meer! ;-)
heb ik ook nog pasta spinazie. ook lekker snel.
water+zout+scheutje olie opzetten. wanneer het kookt pasta erin.
ondertussen spekjes bakken. vet afgieten (of niet). spinazie toevoegen (ik pak altijd van die diepvries deelblokjes, makkelijk voor een 1-persoonsportie). als de spinazie ontdooid en opgewarmd is een kruidenkaasje toevoegen (van die nep boursin). Op je bord kun je nog wat strooikaas erover doen.
[Dit bericht is gewijzigd door Byte_Me op 10-12-2002 17:03]
quote:de groenten kun je aanpassen naar eigen smaak uiteraard ook. Wat erg lekker is ter variatie is is een hele kleine zoete parika erdoor doen (bak ze zelf altijd even om het harde ervanaf te halen).
Op dinsdag 10 december 2002 16:30 schreef jacko het volgende:[..]
Dat ga ik morgen maken. Hartstikke bedankt.
in hoeverre wil je echt niets overhouden?
Ook geen halve zakjes ongekookte macaroni ect, of geen halve komkommer ect...
quote:Aha..dat is verder geen probleem; komkommer vind ik wel lekker al tussendoortje en macaroni (ongekookt) is heel goed te bewaren.
Op dinsdag 10 december 2002 17:10 schreef Nyame het volgende:
in hoeverre wil je echt niets overhouden?
Ook geen halve zakjes ongekookte macaroni ect, of geen halve komkommer ect...
Wat ik liever niet wil (okok, ik ben veeleisend) is kliekjes in Tupperware-dozen en dan invriezen. Op 1 of andere manier vind ik dat er onsmakelijk uitzien en mijn honger is dan meteen weer over (ook wel handig, maar toch... ;'-) ).
Ik ben blij dat ik dit topic gestart heb; ik heb al een aantal lekkere dingen voorbij zien komen.
quote:
Op dinsdag 10 december 2002 17:38 schreef Rewimo het volgende:
Ik weet niet of je van omelet houdt?
Maar nooit zo over nagedacht. Gaaf, ik doe op deze manier veel fijne en lekkere ideeen op.
Nogmaals hartstikke bedankt allemaal en laat die recepten maar komen...
Ik heb hier in de stad lang gezocht naar een kookclubje ofzo, maar jammer genoeg niet te vinden, maar een topic als dit is een goed alternatief.
quote:Het was erg lekker, dit ga ik zeker vaker eten!
Op dinsdag 10 december 2002 16:16 schreef Byte_Me het volgende:
spaghetti carbonara, simpeler kan haast niet.water+zout+scheutje olijfolie aan de kook brengen
spekjes bakken
2 eieren scheiden, dooiers in een kom, eiwit bij spekjes meebakken en roeren
pasta in het water doen
bij de dooiers gooi je een half pakje geraspte kaas en een pakje creme fraiche en de spekjes met het iewit. goed roeren.
pasta afgieten en die ei/kaas/spek prut erbij. Even mengen, klaar. Rest van de kaas kun je er op je bord bijdoen. dit is wel voor 2 personen, maar als je honger hebt kun je het in je eentje ook wel op. Bereidingstijd, ongeveer 10 minuten. wil je gezond eten, eet er sla bij
bakje Mora-sate warmmaken, beetje seroendeng (conimex) over de rijst/boontjes strooien
neem 2 ons gehakt en pletter dat in een (grote) kom. Doe daar naar smaak bij: kipkruiden, paprikapoeder, 1 theelepel sambal (ja, echt de hele theelepel), chilipoeder en een klein beetje knoflookpoeder.
Alles door mekaar mengen en draai daar hele kleine balletjes van. Je kunt ook meer gehakt nemen, het is maar net hoe duur het gehakt is en hoeveel je ervan houdt.
Snij een paar roosjes broccoli in hele kleine stukjes en leg dat terzijde. Daarnaast enkele champignons in plakjes snijden.
Neem nu een wok (bij voorkeur, gewone koekepan mag ook, maar is minder heet) en doe daar een klein laagje olijfolie in. Ik kies zelf voor olijfolie, omdat dat gezonder is dan welke boter dan ook.
Als de olie goed heet is, neem je een teentje geperste knoflook en fruit deze in de wok. Kort daarna de champignons en de balletjes in de pan gooien. Als het geheel enigszins mooi bruin wordt, kun je ongeveer een deciliter vocht erbij doen. Aan te raden is om water en ketjap te nemen voor de smaak, maar zorg wel dat het gelijk verdeeld is.
Zet het vuur laag en doe de brocolli in de wok erbij en laat het maar lekker een end weg sudderen tot het vocht er voor het grootste gedeelte uit is.
In the mean time kun je in een klein pannetje een beetje rijst koken, precies genoeg voor jezelf (en haal daar maar een klein beetje vanaf).
Als je het goed timed, is de rijst gaar op het moment dat ook de wok zijn werk heeft gedaan.
Je kunt het bij elkaar gooien of de prut op de rijst leggen en serveren. Succes gegarandeerd en lekker voor verstopte neuzen!
Daarnaast kun je dan nog satesaus maken (zelfgemaakt is atijd veel lekkerder). Dit kun je doen als volgt:
Neem halve eetlepel kant-en-klare satesaus prut, 1 eetlepel pindakaas, half theelepeltje sambal (jep, ook hier weer de sambal), kipkruiden, kerriepoeder, paprikapoeder, een lepeltje suiker en melk.
Doe de satesaus prut en de pindakaas in een pannetje en laat dit een klein beetje smelten op een zeer laag vuurtje. Als het vuur te hoog staat, brandt het aan en is het niet meer te eten. Daarna kun je er een klein beetje melk bij doen en alles proberen door elkaar te mengen. Je hoeft niet te proberen om er een gladde saus van te maken, dat komt namelijk vanzelf wel.
Steeds een beetje melk erbij doen als je merkt dat het roeren moeizamer gaat en ondertussen de kruiden, suiker en sambal toevoegen. Uiteindelijk zul je zien dat je een mooie saus hebt gemaakt. Nog even proeven en naar smaak eventueel nog wat kruiden toevoegen. Daarna het vuur meteen uitzetten en klaar is alles.
Is dit een beetje een bruikbare tip? Het lijkt veel werk, maar dat valt best wel mee. Vooral in het begin is het een beetje stuntelen, maar dat komt allemaal goed in the end.
Bon appetit!!
quote:Ziet er ook goed uit. Ik ben gek op scherp eten en wokken vind ik leuk om te doen.
Op woensdag 11 december 2002 13:13 schreef Hoagy het volgende:
Deze is lekker als je verkouden bent:Bon appetit!!
Tnx.
quote:Nee, sommigen eten gewoon een paar dagen achter elkaar hetzelfde. Zoals ik.
Op dinsdag 10 december 2002 16:12 schreef jacko het volgende:
*snif*gewoon recepten zonder invriezen graag..voor 1 persoon...
Er zijn meer dan 2.000.000 mensen aleenstaand in dit (nu) koude kikkerlandje. Vriezen die allemaal alleen maar in?????
quote:Ik vind veel dingen niet meer lekker als ik ze na een tijdje ontdooi (en opwarm) en soms ziet het er ook niet meer erg smakelijk uit.
Op woensdag 11 december 2002 13:27 schreef esjuh het volgende:
Wat heb je zo tegen invriezen?
Ok, ik geef het toe; ik ben behoorlijk verwend geweest wat eten betreft..
biefstuk
mango uit blik
ketjap
pindakaas
sambal
eiermie.
knoflook
charlotje
Wel de eier mie in een pan heet water tot het beetgaar is. Fruit in een hete wok het gesnipperde charlotje en de knoflook. Snij ondertusen de biefstuk in blokjes, voeg die bij de ui/knoflook. Gooi zodra de biefstuk licht gekleurd is de klein gesneden mango er bij, vervolgens voeg je de mie en een Tlepel pindakaas toe. 2 minuten stevig roerbakken, afblussen met een scheut ketjap, sambal doorroeren en serveren!
10 minuten, en je hebt weer eens iets anders op tafel staan dan hollandse prak!
koop in de supermarkt vlees. grote verpakkingen kan ook gewoon. voor het invriezen even portioneren.
voor zoetzuresaus :
- snij wat varkensvlees in reepjes
- roerbak in wok in de olijfolie
- maak de basissaus. staat gewoon op het pak.
- maak evt. nog een roerei en meng het geheel bij elkaar.
- rijst bij ?, safraanrijst het liefst.
stroganoff spreekt voorzich, biefstukje, ossehaas. wat je in huis hebt/haalt. rijst erbij en wat harricots verts oid. heb je gewoon in kleine verpakkingen.
wat lekker is met harricots verts is;
- ze te koken, beetgaar maken. water afgieten.
- klont (room)boter in de pan, aromat en nootmuskaat.
- even laten smoren tot de boter gesmolten is. (1-2 min's max.)
(zo kan je ook trouwens harricots verts opwarmen als je ze bv de dag ervoor al gekookt heb)
voor kerriesaus :
- snij een kipfilet in stukjes
- kook de kip. (pannetje water, beetje olie bij)
- maak de kerriesaus, zie wederom pak.
- rijst.
(misschien lekker om de kip es met kerrie te koken. ja dan word de kip geel ja )
kan je wel wat mee toch ? iig maak het jezelf niet te moeilijk en probeer het een en ander uit.
bij de appie gein kun je pakken roerbakmie krijgen en daar hoort ook nog een pakje saus bij die (als het goed is) ook ergens in de buurt zou moeten staan. Op het pakje van de saus (mix voor saus) staat precies aangegeven hoe je dat moet bereiden en wat je er eventueel nog meer in kunt pletteren. Happy wokking! Zeer simpel en zeer snel klaar. Ook geschikt (als je wat minder klaarmaakt, hebbie voor een volgende keer ook nog wat) voor 1 persoon of een romantisch diner voor 2 .
Ohw ja: klaar te maken met kip of reepjes varkensvlees, maar kipfilet is het lekkerste.
Nogmaals: succes verzekerd!
-fussili tricolore
-spekblokjes
-broccoli
-champignons
-zakje champignonsaus
Heel makkelijk:
-kook de fussili en broccoli
-bak de spekblokjes, voeg op het laatst de champignons toe
-maak de champignonsaus en verwarm die ipv. in een apart pannetje in de pan met de spekjes en champignons (dan schijnt het pittiger te zijn)
-gooi het door elkaar of schep het apart op.
quote:Ik proef het verschil niet hoor... Maar goed, ik ben dan vast niet zo'n fijnproever als jij
Op woensdag 11 december 2002 14:08 schreef jacko het volgende:[..]
Ik vind veel dingen niet meer lekker als ik ze na een tijdje ontdooi (en opwarm) en soms ziet het er ook niet meer erg smakelijk uit.
Ok, ik geef het toe; ik ben behoorlijk verwend geweest wat eten betreft..
quote:Nou, blader maar eens door. Er staan veel lekkere dingen tussen.
Op donderdag 12 december 2002 09:31 schreef Babs_voor_intimi het volgende:
He jacko! Nog echt dit topic geopend ook! Goed idee, kan ik zelf ook nog inspiratie opdoen!!![]()
![]()
quote:Geen fijnproever, wel verwend.
Op donderdag 12 december 2002 09:29 schreef Mini_rulez het volgende:
Ik proef het verschil niet hoor... Maar goed, ik ben dan vast niet zo'n fijnproever als jij
Ingrediënten:
250 gram pindakaas, 1 1/2 liter water, 100 gram zoutvlees,1 pond kippenvlees, 1/2 grote ui, 1/2 groene peper, takje selderij, piment korrels (Surinaamse woord lontai) 1 bouillonblokje.
Bereidingswijze:
Zoutvlees in stukken snijden even op koken om te ontzouten. Van het vlees en de kip bouillon trekken De pindakaas met een beetje warme bouillon oplossen. Dit toevoegen evenals de gesnipperde ui, peper en bouillonblokjes. Als kip gaar is in stukjes verdelen. Soep daarna even laten koken niet te lang anders komt er olie boven drijven. Niet te kort anders is de pindasmaak te overheersend. Afproeven en eventueel wat zout toevoegen Dit gerecht wordt in Suriname als soep maar ook als hoofdgerecht gegeten.
quote:En terecht!
Op donderdag 12 december 2002 10:49 schreef Ludo het volgende:
Helaas, geen topic voor mij; ik eet altijd voor twee
quote:,......was je me kwijt dant??
Op donderdag 12 december 2002 11:39 schreef PimpShaggy het volgende:[..]
En terecht!
Nodig voor 1 persoon:
200 gram couscous
1 klein zakje roerbakgroenten
100 gram gehakt
Doe wat water in een pannetje en breng dit aan de kook.
Gooi tegelijkertijd de gehakt in een koekenpan (met boter) en prak hier net zo lang in met een spatel, totdat je duizend kleine stukjes gehakt hebt (dit heet "rullen").
Als het gehakt bruin is, kieper je de groenten erbij. Als het goed is, kookt het water inmiddels. Kieper de Couscous in het water. Laat dit 1 minuut koken. Roer wat in de groenten. Gooi alles bij elkaar
Binnen 5 minuten een heerlijk gezonde maaltijd.
quote:Mjammie, klinkt ook goed. Misschien nog op smaak brengen met kruiden ofzo?
Op donderdag 12 december 2002 17:50 schreef Christine het volgende:
Wat super gemakkelijk is, en heel gezond, is Couscous:
Heb vandaag voor het eerst zelf spagetti gemaakt; spageeti koken, gehakt rullen, potje kantklare saus erdoor en smullen maar!
Ok, klinkt wel simpel (is het ook), maar het smaakte extra lekker omdat ik het (voor het eerst) echt zelf gemaakt heb. En dat kliekje voor morgen ziet er ook smakelijk uit!
Het leuke van dit topic is dat het me de aanzet gegeven heeft om toch gewoon zelf wat te proberen. Ok, die lasagnette van de KNORR heb ik wel eens gedaan en is simpel, maar ik heb nu zoveel lekkere dingen gelezen dat het me echt leuk lijkt om te gaan kokkerellen en dingen proberen.
Tnx aan alle recepten-leveranciers..
quote:
Op donderdag 12 december 2002 12:51 schreef Ludo het volgende:[..]
,......was je me kwijt dant??
Vandaag kliekjesdag van die spaggetti van gisteren. Ik heb wel zo'n pot Bertoli pastasaus gekocht waar knoflook, ui enzo inzit. Iemand daar ervaring mee of tips over? (Twas in de aanbieding)
quote:Ik vind die kant en klaar pastasauzen niet echt lekker, veel te zout. Met een zooi verse kruiden, pepertjes en groente er door is het nog wel te doen, maar maak liever zelf.
Op vrijdag 13 december 2002 15:32 schreef jacko het volgende:
*verkapt schopje*Vandaag kliekjesdag van die spaggetti van gisteren. Ik heb wel zo'n pot Bertoli pastasaus gekocht waar knoflook, ui enzo inzit. Iemand daar ervaring mee of tips over? (Twas in de aanbieding)
Heel makkelijk en snel; uitje en knoflookteentje snipperen, fruiten in olijfolie, blikje tomaatblokjes erbij, basilicum, oregano, peterselie, eventueel wat zwarte olijven in stukjes, en natuurlijk 2 of 3 verkruimelde gedroogde chilies, in 10 minuten klaar en
Op z'n nederlands spekboterham....
Wit brood roosteren, in smeren met fritessaus.
Spek op keukenpapier, op een schoteltje in de magnetron hard laten worden. (zo'n 2 a 3 minuten)
IJsbergsla op de gesmeerde toast doen.
Gesneden tomaatje erop.
En dan de hard uitgemagnetroneerde spek.
Dichtklappen, overdwars snijden, en eten maar!!
Lekker voor lunch en avondeten.
En dit kan natuurlijk ook met bruinbrood!
Aantal aardappels geschilt , blokjes van gemaakt.
2 paprika's 1 rode / 1 groene
1 pakje spekkies
1 portie sperciebeentjes (boontjes) ff doormidden hakken
1 portie worteltjes/ doppers (als je dat tenminste lekkere groente vind)
1 beetje gesneden champignonnetjes
1 beetje olijfolie
1 scheutje rode wijn
1 scheutje ketjap
Alles bijelkaar in een Wok of hapjespan gooien
Volgorde :
Olijfolie in de pan
Alle groentes erin (ff laten ehm bakken)
Spekjes erbij
Scheutje ketjap
Scheutje rode wijn.
Beetje door laten pruttelen die zooi
en eten maar
Was erg jammie en relatief snel klaar
Men neme:
1 pakje bladerdeeg
1 pak roerbakgroenten (uit de vriezer)
5 eieren
1 ovenschaal
Vet de ovenschaal in.
Leg plakjes bladerdeeg in de ovenschaal, totdat het deeg helemaal als een "mandje" aan elkaar gesloten zit.
Gooi de groenten erin.
Klop de eieren in een apart schaaltje door elkaar.
Gooi het eiermengsel over de groenten.
Zet het geheel in de oven, totdat de eieren gestold zijn (duurt ongeveer een uurtje)
Ok, 2e kerstdag ben/eet ik alleen. Iemand suggesties voor (weer) iets simpels?
Hou het simpel, een beetje Parmaham met meloen vooraf? Rest meloen kun je gewoon bewaren (niet te lang) en als gezond tussendoortje van snacken. Of een bolletje mozzarella in plakjes snijden, een lekkere rijpe tomaat in plakjes, om en om op bordje, veel versgemalen peper en verse basilicum, beetje (goeie) olijfolie er over heen.
Hoofdgerecht een goed stukje vlees, biefstukje, of 1 van die speciale kerstvleesjes die de Appie nu verkoopt. Sausje erbij, aardappelkroketjes uit diepvries. Wat gemengde sla, of boontjes.
Hou je van een ijs? Dan koop je als toetje gewoon een lekkere bak Ben & Jerry's, of Haagen Dazs. Koffie, eventueel cognacje dr bij.. klaar
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |