abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 10 november 2017 @ 08:42:12 #276
110057 AgLarrr
Rara Temporum Felicitas
pi_174974617
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 18:46 schreef Lexa31 het volgende:

[..]

Nee dat is het niet, ze denkt gewoon dat hij de 'baas' is denk ik. 'Vindt hij ons wel leuk' dat vraagt ze heel vaak. 'Mag ik wel langskomen' of wil je vriend dat niet. Ik heb fikse ruzie met haar gehad toen ze dat zei, ik zei je haalt je allemaal dingen in je hoofd waar niets van klopt. Het is haar probleem, zij creeert problemen. En dan begint ze volgende week net zo hard weer.
Nouwjah, eerlijk gezegd haalt ze niets in haar hoofd want laten we wel zijn: zowel jij als je vriend vinden haar niet leuk. En dat komt door hoe zij zich gedraagt. Dus dat pappen en nathouden van "maar mam, we vinden je echt leuk" is onzin.

Jij vindt het niet leuk, en omdat je vriend ziet hoe jij onder het gedrag van je moeder lijdt, vind je vriend het ook niets. Het valt echter allemaal terug te voeren op hoe je moeder zich opstelt. En dat weet ze donders goed, anders zou ze niet de hele tijd dit soort quasi-bevestigende vragen stellen.

Het wordt tijd dat je haar dat vertelt. Een consequentie zou kunnen zijn dat ze inderdaad niet meer welkom is en jullie niet meer bij haar langs gaan - totdat zij zich anders gedraagt. Je wijst haar als persoon niet af, maar wel een deel van het gedrag wat ze vrij consequent vertoont. Zodra het met dat gedrag minder wordt, wordt zij weer meer welkom en vind iedereen haar aardig.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')