FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / [Centraal] Crisis in Syri en Irak #427 - Vooruitgang Al-Bab
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 15:53
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
1200px-Nineveh_Plains.svg.png
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 15:56
BREAKING: Rusland heeft per ongeluk tijdens een operatie tegen daes een bom gegooit op een gebouw waar Turkse soldaten in verbleven. 3 Turkse soldaten zjjn om het leven gekomen en 11 zijn gewond.

RIP
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 15:57
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 15:56 schreef SecretPret het volgende:
BREAKING: Rusland heeft per ongeluk tijdens een operatie tegen daes een bom gegooit op een gebouw waar Turkse soldaten in verbleven. 3 Turkse soldaten zjjn om het leven gekomen en 11 zijn gewond.

RIP
bron?
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 15:58
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 15:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

bron?
Turkse TV kan ik moeilijk als bron vermelden. Over een halfuur komt het wel op Engelse media.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 15:59
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 15:58 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Turkse TV kan ik moeilijk als bron vermelden. Over een halfuur komt het wel op Engelse media.
TSK verklaring lees ik net (of het waar is, is een ander verhaal uiteraard)
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 16:00
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 15:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

TSK verklaring lees ik net (of het waar is, is een ander verhaal uiteraard)
TSK verklaring is uiteraard waar: http://www.tsk.tr/BasinFaaliyetleri/BA_06
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:02
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:00 schreef SecretPret het volgende:

[..]

TSK verklaring is uiteraard waar: http://www.tsk.tr/BasinFaaliyetleri/BA_06
is het waar dat het een TSK verklaring is of is het waar omdat het een TSK verklaring is?
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:02
Dit zat er aan te komen. Erdogan onderschat de aversie jegens zijn persoon en beleid onder Syrische militaire en politieke officials, voornamelijk bij Assad. Dus men mag in de veronderstelling zijn dat er 'afspraken' zijn gemaakt, maar afspraken hebben nauwelijks waarde in dit conflict. Uiteindelijk zal Syri nooit accepteren dat Turkije een buffer zone controleert in haar noordelijke gebieden.

Probleem voor Turkije is dat het geen bondgenoten heeft. En ik betwijfel of Trump het Amerikaanse beleid volledig omdraait en op n lijn met Erdogan staat omtrent Syri.
ElDinosaurdonderdag 9 februari 2017 @ 16:03
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

is het waar dat het een TSK verklaring is of is het waar omdat het een TSK verklaring is?
Gelukkig zit het luchtruim niet helemaal ramvol daar, maar goed dat ze direct konden zien dat het een Russisch vliegtuig was.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:03
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:02 schreef Stabiel het volgende:

En ik betwijfel of Trump het Amerikaanse beleid volledig omdraait en op n lijn met Erdogan staat omtrent Syri.
wie weet! kijk maar naar Obamacare :P
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 16:03
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

is het waar dat het een TSK verklaring is of is het waar omdat het een TSK verklaring is?
De verklaring staat in die link van de officiele website. Als je me niet vertrouwd gebruik je maar google translate.
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:03
BREAKING Turkish Armed Forces: Russian Pres Putin called TR Pres Erdoğan to express condolences and his sadness over the incident.

https://twitter.com/CNNTURK_ENG/status/829706767751905281
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 16:04
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:03 schreef Stabiel het volgende:
BREAKING Turkish Armed Forces: Russian Pres Putin called TR Pres Erdoğan to express condolences and his sadness over the incident.

https://twitter.com/CNNTURK_ENG/status/829706767751905281
Lees ik ook net op TV
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:04
quote:
14s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:03 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Gelukkig zit het luchtruim niet helemaal ramvol daar, maar goed dat ze direct konden zien dat het een Russisch vliegtuig was.
erdo heeft zojuist een telefoon gesprek gehad met putin. misschien daar besproken? als het al waar is uiteraard...
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:05
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

wie weet! kijk maar naar Obamacare :P
Obamacare is een interne politieke issue, met directe gevolgen voor Trump's populariteit. Syria daarentegen is nauwelijks een issue in de VS, en het beleid wordt grotendeels ingevuld door het Pentagon, dat vriendelijk staat tegenover de Koerden.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:05
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:03 schreef SecretPret het volgende:

[..]

De verklaring staat in die link van de officiele website. Als je me niet vertrouwd gebruik je maar google translate.
i know dude, maar dat is geen antwoord op mijn vraag :P
Oosthzndonderdag 9 februari 2017 @ 16:05
De koerden verdienen hun eigen land!
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 16:06
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

erdo heeft zojuist een telefoon gesprek gehad met putin. misschien daar besproken? als het al waar is uiteraard...
Het is 8:40 gebeurd. En hou op met elke bron dat vanuit Turkije komt perse in twijfel te stoppen. Dat is zeer triest. Ik heb je al een bron voorgeschoteld die je zelf kan vertalen.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:06
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:05 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Obamacare is een interne politieke issue, met directe gevolgen voor Trump's populariteit. Syria daarentegen is nauwelijks een issue in de VS, en het beleid wordt grotendeels ingevuld door het Pentagon, dat vriendelijk staat tegenover de Koerdenl
achja de koerden zijn in dit conflict ook chips die her en der ingezet kunnen worden door de assadisten/russen/amerikanen.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:06
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:05 schreef Oosthzn het volgende:
De koerden verdienen hun eigen land!
NAH!
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 16:06
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

is het waar dat het een TSK verklaring is of is het waar omdat het een TSK verklaring is?
Die laatste.
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 16:07
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:05 schreef Oosthzn het volgende:
De koerden verdienen hun eigen land!
:') :')
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:07
Ik geloof nooit zo in dit soort 'foutieve' aanvallen. Ben benieuwd of er meer achter zit.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:07
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:06 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Het is 8:40 gebeurd. En hou op met elke bron dat vanuit Turkije komt perse in twijfel te stoppen. Dat is zeer triest. Ik heb je al een bron voorgeschoteld die je zelf kan vertalen.
als je dit syrische conflict een beetje hebt gevolgd dan weet je dat niets en niemand te vertrouwen is. zeker geen officiele kanalen van landen ;)
ElDinosaurdonderdag 9 februari 2017 @ 16:08
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:07 schreef Stabiel het volgende:
Ik geloof nooit zo in dit soort 'foutieve' aanvallen. Ben benieuwd of er meer achter zit.
Beetje grenzen aftasten.
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:08
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:06 schreef Slayage het volgende:achja de koerden zijn in dit conflict ook chips die her en der ingezet kunnen worden door de assadisten/russen/amerikanen.
Tot nu hebben ze prima hun eigen belangen behartigd sinds het ontstaan van het conflict.
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 16:08
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:07 schreef Stabiel het volgende:
Ik geloof nooit zo in dit soort 'foutieve' aanvallen. Ben benieuwd of er meer achter zit.
Er is vast een binding tussen dat Turkije vandaag syrie aan het aanvallen was en die luchtaanval.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:08
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:06 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Die laatste.
schattig doch naef
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 16:09
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

schattig doch naef
Heb jij dan een bewijs van dat zij ooit hebben gelogen?
ElDinosaurdonderdag 9 februari 2017 @ 16:09
Oh boy. :')
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:09
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:08 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Er is vast een binding tussen dat Turkije vandaag syrie aan het aanvallen was en die luchtaanval.
Ander ontwikkeling is het bezoek van de directeur van de CIA aan Turkije vandaag. Kunnen allerlei factoren zijn.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:10
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:07 schreef Stabiel het volgende:
Ik geloof nooit zo in dit soort 'foutieve' aanvallen. Ben benieuwd of er meer achter zit.
close combat gebeuren er genoeg fouten. de russen staan er niet echt bekend om dat ze open zijn over hun missies laat staan dat ze sorry zeggen, zou best kunnen daarom dat het waar is, maar zoals ik zei, trust no one!
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:11
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:08 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Tot nu hebben ze prima hun eigen belangen behartigd sinds het ontstaan van het conflict.
zeker slim gespeeld, maar het conflict loopt nog en lijkt nog lang niet ten einde, dus of ze uiteindelijk kunnen cashen moet nog blijken
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:13
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:09 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Heb jij dan een bewijs van dat zij ooit hebben gelogen?
TSK valt onder het ministerie van defensie. ministerie van defensie is politiek. politici zijn niet te vertrouwen omdat ze continu bezig zijn met hun eigen electoraal belang :*
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:14
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:09 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ander ontwikkeling is het bezoek van de directeur van de CIA aan Turkije vandaag. Kunnen allerlei factoren zijn.
zoals gulen bv, maar zou me niks verbazen als het over syrie en iran gaat.
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:14
BREAKING: Kremlin confirms Russian war planes accidentally killed some Turkish soldiers in Syria: report

https://twitter.com/ReutersWorld/status/829709439687094273
ElDinosaurdonderdag 9 februari 2017 @ 16:17
Krijg je als je op eigen houtje op andermans grondgebied gaat opereren. :')
Houtenbeendonderdag 9 februari 2017 @ 16:19
SputnikInt twitterde op donderdag 09-02-2017 om 16:08:38 BREAKING: Kremlin confirms accidental Russian airstrike kills Turkish soldiers in #Syria https://t.co/8COjmbG5zb… https://t.co/WMokCClLQq reageer retweet
SputnikInt twitterde op donderdag 09-02-2017 om 16:13:41 #Putin expresses condolences to #Erdogan over accidental Russian airstrike killing Turkish soldiers in #Syriahttps://t.co/BVaCKQfIRG reageer retweet
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:19
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

close combat gebeuren er genoeg fouten. de russen staan er niet echt bekend om dat ze open zijn over hun missies laat staan dat ze sorry zeggen, zou best kunnen daarom dat het waar is, maar zoals ik zei, trust no one!
Maar zal Rusland dan daadwerkelijk CAS (close air support) aan Turkse strijdkrachten hebben geleverd in al-Bab? Ik vraag me of hoe 'close' het getroffen punt bij het front zit.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:21
kennelijk gevechten geweest tussen sdf en tfsa eergisteren.

AfarinMamosta twitterde op donderdag 09-02-2017 om 16:01:14 On 6th of February SDF claimed they destroyed a Turkish/FSA 'tank' near #Azaz. Now there are photos showing SDF nea… https://t.co/xk698HoZYQ reageer retweet
pantsers over de grens bij kilis

SonKaleTurkiye2 twitterde op donderdag 09-02-2017 om 16:16:35 #SondakikaKilis'te #Fıratkalkanı operasyonu iin an itibariyle sevkiyat yapılıyor..#Elbab https://t.co/POeslcmfAK reageer retweet
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:22
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:19 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Maar zal Rusland dan daadwerkelijk CAS (close air support) aan Turkse strijdkrachten hebben geleverd in al-Bab? Ik vraag me of hoe 'close' het getroffen punt bij het front zit.
al een tijdje hoor de amerikanen als de russen.
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 16:23
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:21 schreef Slayage het volgende:
kennelijk gevechten geweest tussen sdf en tfsa eergisteren.

AfarinMamosta twitterde op donderdag 09-02-2017 om 16:01:14 On 6th of February SDF claimed they destroyed a Turkish/FSA 'tank' near #Azaz. Now there are photos showing SDF nea… https://t.co/xk698HoZYQ reageer retweet
pantsers over de grens bij kilis

SonKaleTurkiye2 twitterde op donderdag 09-02-2017 om 16:16:35 #SondakikaKilis'te #Fıratkalkanı operasyonu iin an itibariyle sevkiyat yapılıyor..#Elbab https://t.co/POeslcmfAK reageer retweet
Wat gaat er nu gebeuren ik snap het niet helemaal.
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:24
Kan iemand zich overigens nog herinneren toen Turkse fanboys wereldwijd vol met trots en nationalisme achter hun toetsenbord zaten nadat Turkije een Russische gevechtsvliegtuig uit de lucht had geschoten? Serieus. Heel dit topic zat vol met toetsenbord helden die dachten dat Turkije de nieuwe regionale supermacht was.

Die aura van onoverwinnelijkheid en moraal is nu nergens meer te zien. Wat dat betreft is Syri voor een aantal landen wel een goede realiteit check geweest.
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 16:26
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:24 schreef Stabiel het volgende:
Kan iemand zich overigens nog herinneren toen Turkse fanboys wereldwijd vol met trots en nationalisme achter hun toetsenbord zaten nadat Turkije een Russische gevechtsvliegtuig uit de lucht had geschoten? Serieus. Heel dit topic zat vol met toetsenbord helden die dachten dat Turkije de nieuwe regionale supermacht was.

Die aura van onoverwinnelijkheid en moraal is nu nergens meer te zien. Wat dat betreft is Syri voor een aantal landen wel een goede realiteit check geweest.
Momenteel is maar 1/1000 deel van de Turkse defensie in Syrie. Toch hebben ze een deel groter dan luxemburg veroverd. Dus het is toch niet verkeerd.
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:31
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:26 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Momenteel is maar 1/1000 deel van de Turkse defensie in Syrie. Toch hebben ze een deel groter dan luxemburg veroverd. Dus het is toch niet verkeerd.
Ze hebben niets veroverd. De eerste beste clash vond plaats bij al-Bab en dat hebben ze nog steeds niets weten in te nemen. De andere gebieden werden zonder slag of stoot verlaten door IS.
ElDinosaurdonderdag 9 februari 2017 @ 16:34
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:23 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Wat gaat er nu gebeuren ik snap het niet helemaal.
Helemaal niks.
Perrindonderdag 9 februari 2017 @ 16:36
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:31 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ze hebben niets veroverd. De eerste beste clash vond plaats bij al-Bab en dat hebben ze nog steeds niets weten in te nemen. De andere gebieden werden zonder slag of stoot verlaten door IS.
Hoeveel IS-strijders zouden er in al-Bab zitten? Een paar honderd? Duizenden?
ElDinosaurdonderdag 9 februari 2017 @ 16:38
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:36 schreef Perrin het volgende:

[..]

Hoeveel IS-strijders zouden er in al-Bab zitten? Een paar honderd? Duizenden?
Paar honderd lijkt me. Goed ingegraven kunnen die een hoop tegenhouden, zeker als je incompetent FSA volk tegenover je hebt.
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:38
quote:
The building that was struck was used as a base by TSK, not on the frontline, captured before. Hard to believe the accidentally claim.
https://twitter.com/agirecudi/status/829714004201205761

Waarschijnlijk gewoon een message van de Russen dat ze niet in de veronderstelling moeten zijn dat ze zonder hun medewerking met de Amerikanen hun eigen beleid kunnen uitstippelen. Dat de aanval plaatsvindt op de dag dat de CIA directeur Istanbul bezoekt is veelsprekend. Net zoals die laatste 'onbekende' luchtaanval op Turkse troepen n jaar nadat die Russische gevechtspiloot uit de lucht werd geschoten.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:38
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:23 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Wat gaat er nu gebeuren ik snap het niet helemaal.
dat weet niemand. ik volg het conflict al 6 jaar maar ik snap het nog steeds niet helemaal. enige wat ik begrijp is dat het een clusterfuck van jewelste is c_/

oh en dat israel aan het winnen is ;)
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:39
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:24 schreef Stabiel het volgende:
Kan iemand zich overigens nog herinneren toen Turkse fanboys wereldwijd vol met trots en nationalisme achter hun toetsenbord zaten nadat Turkije een Russische gevechtsvliegtuig uit de lucht had geschoten? Serieus. Heel dit topic zat vol met toetsenbord helden die dachten dat Turkije de nieuwe regionale supermacht was.

Die aura van onoverwinnelijkheid en moraal is nu nergens meer te zien. Wat dat betreft is Syri voor een aantal landen wel een goede realiteit check geweest.
dit forum kent enkelt toetsenbord helden :Y)
Szuradonderdag 9 februari 2017 @ 16:40
Vuurtje voor de buitenwereld alweer geblust, net als na die moord op de ambassadeur. 'Nog nauwer samenwerken tegen ISIS, spijt me' en doooorrrr.
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:40
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:36 schreef Perrin het volgende:
Hoeveel IS-strijders zouden er in al-Bab zitten? Een paar honderd? Duizenden?
Honderden schat ik zo, misschien een kleine 1000. IS' verdedigingslinie zit niet enkel in al-Bab overigens, maar ook in Qabasin en Baza.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:41
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:36 schreef Perrin het volgende:

[..]

Hoeveel IS-strijders zouden er in al-Bab zitten? Een paar honderd? Duizenden?
als je goed ingegraven bent heb je geen 1000en mannen nodig om goed tegenstand te bieden. als je al die tunnel netwerken ziet, zijn ze aardig bezig geweest om die hele regio om te bouwen tot fort.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:42
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:38 schreef Stabiel het volgende:

[..]

https://twitter.com/agirecudi/status/829714004201205761

Waarschijnlijk gewoon een message van de Russen dat ze niet in de veronderstelling moeten zijn dat ze zonder hun medewerking met de Amerikanen hun eigen beleid kunnen uitstippelen. Dat de aanval plaatsvindt op de dag dat de CIA directeur Istanbul bezoekt is veelsprekend. Net zoals die laatste 'onbekende' luchtaanval op Turkse troepen n jaar nadat die Russische gevechtspiloot uit de lucht werd geschoten.
zeker een mogelijkheid. dit soort boodschappen hebben we in het verleden vaak genoeg gezien van de russen.
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:42
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit forum kent enkelt toetsenbord helden :Y)
Nee, niet in die hoedanigheid. Overal in de wereld trokken Turken hun toetsenbord in om bij wijze van spreken een nieuwe Ottomaanse Rijk uit te roepen.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:43
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:40 schreef Szura het volgende:
Vuurtje voor de buitenwereld alweer geblust, net als na die moord op de ambassadeur. 'Nog nauwer samenwerken tegen ISIS, spijt me' en doooorrrr.
het publiek moet uiteraard dom gehouden worden ;)
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:45
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:42 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Nee, niet in die hoedanigheid. Overal in de wereld trokken Turken hun toetsenbord in om bij wijze van spreken een nieuwe Ottomaanse Rijk uit te roepen.
dan heb ik dat gemist. ik was echt niet blij met die actie. maarja gedane zaken en shits.
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:46
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

dan heb ik dat gemist. ik was echt niet blij met die actie. maarja gedane zaken en shits.
Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat iemand binnen de Turkse gelederen (waarschijnlijk Erdogan) dacht dat een dergelijke aanval op de Russen goed zal uitpakken.

Hoeveel schade heeft Erdogan Turkije wel niet berokkent?
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:47
krakkemikkig filmpje maar hier wordt beweert dat TFSA een assadistische pantser heeft bemachtigd :{
ehli_sam twitterde op donderdag 09-02-2017 om 16:43:35 Acil: Allahukber..Fırat Kalkanı grupları saldiriyi pskrterek rejim şebbihalarından BMP ganimet aldı. #ElBab https://t.co/WvFbsSIiSb reageer retweet
C4O_630W8AU_st1.jpg
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:48
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:46 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat iemand binnen de Turkse gelederen (waarschijnlijk Erdogan) dacht dat een dergelijke aanval op de Russen goed zal uitpakken.

Hoeveel schade heeft Erdogan Turkije wel niet berokkent?
ahmet davutoglu gaf later aan dat hij persoonlijk opdracht had gegeven om de vliegtuig uit de lucht te schieten niet erdo.
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 16:50
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:47 schreef Slayage het volgende:
krakkemikkig filmpje maar hier wordt beweert dat TFSA een assadistische pantser heeft bemachtigd :{
ehli_sam twitterde op donderdag 09-02-2017 om 16:43:35 Acil: Allahukber..Fırat Kalkanı grupları saldiriyi pskrterek rejim şebbihalarından BMP ganimet aldı. #ElBab https://t.co/WvFbsSIiSb reageer retweet
[ afbeelding ]
Fake news lijkt me.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:51
gaat goed met dat "staakt het vuren"

JulianRoepcke twitterde op donderdag 09-02-2017 om 16:29:08 #Footage#Madaya, west of #Damascus, today.The terror organisation #Hezbollah shelled civilians w/ heavy artillery… https://t.co/xB7eTxzzSj reageer retweet
JulianRoepcke twitterde op donderdag 09-02-2017 om 16:28:04 #Footage#Homs province today.The #Assad air force bombed besieged civilians in the tiny al-#Waer pocket.… https://t.co/ikIUNCl6Mi reageer retweet
hollandia02donderdag 9 februari 2017 @ 16:52
Ik mag het eigenlijk niet zeggen maar IS is best slim.
BEFEMdonderdag 9 februari 2017 @ 16:56
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:46 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat iemand binnen de Turkse gelederen (waarschijnlijk Erdogan) dacht dat een dergelijke aanval op de Russen goed zal uitpakken.

Hoeveel schade heeft Erdogan Turkije wel niet berokkent?
Het was een Glenist!!
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:57
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:52 schreef hollandia02 het volgende:
Ik mag het eigenlijk niet zeggen maar IS is best slim.
isis heeft zijn hand overspeeld. ze hadden gewoon de nusra lijn moeten vasthouden om zo het regime serieus uit te kunnen dagen. al baghdadis power grab heeft ervoor gezorgd dat de rebellen in syrie in twee grote kampen verdeeld raakten waardoor ze eigenlijk een doodlopende weg zijn ingegaan. het was ongetwijfeld leuk om ff een paar jaartjes een "kalifaat" gehad te hebben.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 16:57
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:56 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Het was een Glenist!!
dat sws ;)
hollandia02donderdag 9 februari 2017 @ 16:59
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

isis heeft zijn hand overspeeld. ze hadden gewoon de nusra lijn moeten vasthouden om zo het regime serieus uit te kunnen dagen. al baghdadis power grab heeft ervoor gezorgd dat de rebellen in syrie in twee grote kampen verdeeld raakten waardoor ze eigenlijk een doodlopende weg zijn ingegaan. het was ongetwijfeld leuk om ff een paar jaartjes een "kalifaat" gehad te hebben.
Alsnog hebben ze Raqqah.
Szuradonderdag 9 februari 2017 @ 17:02
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:51 schreef Slayage het volgende:
gaat goed met dat "staakt het vuren"

JulianRoepcke twitterde op donderdag 09-02-2017 om 16:29:08 #Footage#Madaya, west of #Damascus, today.The terror organisation #Hezbollah shelled civilians w/ heavy artillery… https://t.co/xB7eTxzzSj reageer retweet
JulianRoepcke twitterde op donderdag 09-02-2017 om 16:28:04 #Footage#Homs province today.The #Assad air force bombed besieged civilians in the tiny al-#Waer pocket.… https://t.co/ikIUNCl6Mi reageer retweet
Jihadi Julian :').

Hezbollah vindt ie een terreurorganisatie, Nusra vindt ie wel ok.
hollandia02donderdag 9 februari 2017 @ 17:03
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:02 schreef Szura het volgende:

[..]

Jihadi Julian :').

Hezbollah vindt ie een terreurorganisatie, Nusra vindt ie wel ok.
Zijn allebei terreur.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 17:03
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:59 schreef hollandia02 het volgende:

[..]

Alsnog hebben ze Raqqah.
het kalifaat is ten dode opgeschreven. gewoon een kwestie van tijd.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 17:04
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:02 schreef Szura het volgende:

[..]

Jihadi Julian :').

Hezbollah vindt ie een terreurorganisatie, Nusra vindt ie wel ok.
zo zijn we allemaal selectief met de label "terrorist" niet waar? ;)
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 17:12
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 16:50 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Fake news lijkt me.
officieel bevestigd door TFSA, 1 pantser overgenomen, 1 tank beschadigd en twee assadisten gedood

ehli_sam twitterde op donderdag 09-02-2017 om 17:04:47 Havar Kilis Operasyon Odası: 2 rejim asker ldrld, 1 BMP ganimet alındı, 1 rejim tankına hasar verildi. https://t.co/arhtcomrKn reageer retweet
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 17:14
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

officieel bevestigd door TFSA, 1 pantser overgenomen, 1 tank beschadigd en twee assadisten gedood

ehli_sam twitterde op donderdag 09-02-2017 om 17:04:47 Havar Kilis Operasyon Odası: 2 rejim asker ldrld, 1 BMP ganimet alındı, 1 rejim tankına hasar verildi. https://t.co/arhtcomrKn reageer retweet
En dit hebben de Turken gedaan???

En ka jij Turks?
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 17:16
quote:
Putin: Turkish soldiers died due to lack of coordination during Russia’s and Turkey’s joint operations in Syria
https://twitter.com/WasHatti/status/829719728205742082

Met andere woorden: werk dichter met ons samen of accepteer zulke 'incidenten'.
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 17:17
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

officieel bevestigd door TFSA, 1 pantser overgenomen, 1 tank beschadigd en twee assadisten gedood

ehli_sam twitterde op donderdag 09-02-2017 om 17:04:47 Havar Kilis Operasyon Odası: 2 rejim asker ldrld, 1 BMP ganimet alındı, 1 rejim tankına hasar verildi. https://t.co/arhtcomrKn reageer retweet
TFSA schiet nog geen deuk in een pakje boter. Kijk eens hoe die kluizen hun wapens hanteren in video's. Met een berg zout nemen dus.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 17:17
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:14 schreef SecretPret het volgende:

[..]

En dit hebben de Turken gedaan???

En ka jij Turks?
mensen van ahrar las ik.

ik ka langer turks dan jij LAN :Y)
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 17:19
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:17 schreef Stabiel het volgende:

[..]

TFSA schiet nog geen deuk in een pakje boter. Kijk eens hoe die kluizen hun wapens hanteren in video's. Met een berg zout nemen dus.
als het fake is, is het best knap dat ze aan dat model pantser komen daar op dat front ;)
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 17:22
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

als het fake is, is het best knap dat ze aan dat model pantser komen daar op dat front ;)
Ik kan mogelijk alles verifiren, maar ik vind het moeilijk te geloven allemaal,
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 17:33
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:22 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ik kan mogelijk alles verifiren, maar ik vind het moeilijk te geloven allemaal,
het is helemaal niet vergezocht als je bekijkt dat de assadisten en iran helemaal niet blij zijn met de turken in aleppo en is de deal hen door de strot geduwd door de russen. als ik iran/assadist was zou ik elke kans grijpen om deze deal te saboteren. een iraanse drone heeft bv al eerder turkse soldaten gebombardeerd in de regio. dit is niks nieuws.

en als rusland zou ik zeggen dat zij per ongeluk da turkse basis hebben gebombardeerd, omdat de russen donders goed weten dat ze de turken nodig hebben om het syrische conflict op te lossen en ze kunnen moeilijk publiekelijk niet zeggen dat het assad was omdat dit duidelijjk maakt dat de russen wel is waar invloed hebben in syrie maar niet de controle.
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 17:47
We don't view PKK or YPG as terrorists, Russia says: Report

quote:
Russian Foreign Ministry official Aleksandr Botsan-Harshenko has said they did not see the outlawed Kurdistan Workers' Party (PKK) and the Syrian Kurdish People’s Protection Units (YPG) as terrorist organizations.

According to the Sputnik's Turkish site, Botsan-Harshenko, speaking to Russian press, said, "These organizations are not officially on the list of terrorists in Russia.

"Besides, we consider every concrete case as terrorist acts depending on the results of the investigation of the crime level of the agents," he said.
http://www.hurriyetdailyn(...)109533&NewsCatID=353
ElDinosaurdonderdag 9 februari 2017 @ 17:48
metesohtaoglu twitterde op donderdag 09-02-2017 om 17:34:22 "#Russia & #Turkey have agreed that pro-government forces,not the rebels,will enter the city" @ABarnardNYT reportshttps://t.co/9UF1kuEx1N reageer retweet
ElDinosaurdonderdag 9 februari 2017 @ 17:48
Als dat waar is. _O-
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 17:49
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:48 schreef ElDinosaur het volgende:
metesohtaoglu twitterde op donderdag 09-02-2017 om 17:34:22 "#Russia & #Turkey have agreed that pro-government forces,not the rebels,will enter the city" @ABarnardNYT reportshttps://t.co/9UF1kuEx1N reageer retweet
dit las ik ook zojuist. als dit waar is, waar zijn de turken mee bezig atm?
ElDinosaurdonderdag 9 februari 2017 @ 17:49
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit las ik ook zojuist. als dit waar is, waar zijn de turken mee bezig atm?
Keihard falen.
Straatcommando.donderdag 9 februari 2017 @ 17:53
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit las ik ook zojuist. als dit waar is, waar zijn de turken mee bezig atm?
Lijkt wel Amerikaans beleid. Gewoon als een olifant in een porseleinkast tekeer gaan en daarna weggaan en zeggen dat je van niks weet.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 17:59
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:53 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Lijkt wel Amerikaans beleid. Gewoon als een olifant in een porseleinkast tekeer gaan en daarna weggaan en zeggen dat je van niks weet.
but why?

wat voor nut heeft vooral deze laatste grootschalige aanval, als de assadisten de stad gaan overnemen? (als dit waar is uiteraard)

dat er continu deals worden gesloten her en der is aan de orde van de dag uiteraard, maar deze volg ik niet.
Straatcommando.donderdag 9 februari 2017 @ 18:01
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

but why?

wat voor nut heeft vooral deze laatste grootschalige aanval, als de assadisten de stad gaan overnemen? (als dit waar is uiteraard)

dat er continu deals worden gesloten her en der is aan de orde van de dag uiteraard, maar deze volg ik niet.
Ik snap het ook niet, maar als je zelf al niet snapt waar je mee bezig bent, dan je vijanden al helemaal niet _O-
ElDinosaurdonderdag 9 februari 2017 @ 18:01
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

but why?

wat voor nut heeft vooral deze laatste grootschalige aanval, als de assadisten de stad gaan overnemen? (als dit waar is uiteraard)

dat er continu deals worden gesloten her en der is aan de orde van de dag uiteraard, maar deze volg ik niet.
Het is sowieso een lastig verhaal. Wanneer FSA Al Bab inneemt en Turkije zich na verloop van tijd terugtrekt rolt SAA zo binnen vanuit Tadif.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 18:01
dit kan best huge zijn en een voorbode voor wat er komen gaat.

sayed_ridha twitterde op donderdag 09-02-2017 om 17:54:07 Acc to source: Tell Rifaat, Menagh, Mayer, Tell Jibbin, Ma'arasteh Khan + Hardatnin joined reconciliation agreement https://t.co/RntIdSGum8 reageer retweet
SecretPretdonderdag 9 februari 2017 @ 18:01
Is niet waar. Behalve die tweet vind je nergens een fatsoenlijke bron.
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 18:05
Battle to Retake Syrian City Turns Into a Geopolitical Test of the War

quote:
Russia and Turkey have agreed that the pro-government forces, not the rebels, will enter the city, according to two government supporters with knowledge of the plans. Otherwise, they said, the rebels — who have pressed Al Bab on three sides for months — would have seized it long ago.

One of these people is an army soldier fighting there. The other is a pro-government informant from Al Bab, who now lives outside Syria but has relayed information to the Syrian military from his contacts in the city. Both were reached via internet chat and requested anonymity because they were not authorized to communicate with reporters.

Russia insisted on the terms for occupying Al Bab in a deal reached last month in Astana, Kazakhstan, according to the informant, who said Russia wanted pro-government forces to take the city in part to seize water facilities that could help alleviate shortages.

But it remains unclear if all rebel forces backed by Turkey in the Al Bab siege have accepted those terms. Some stepped up their assault on Wednesday and vowed to take the city first.
https://www.nytimes.com/2(...)t.html?smid=tw-share
BEFEMdonderdag 9 februari 2017 @ 18:07
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 18:01 schreef Slayage het volgende:
dit kan best huge zijn en een voorbode voor wat er komen gaat.

sayed_ridha twitterde op donderdag 09-02-2017 om 17:54:07 Acc to source: Tell Rifaat, Menagh, Mayer, Tell Jibbin, Ma'arasteh Khan + Hardatnin joined reconciliation agreement https://t.co/RntIdSGum8 reageer retweet
Sluiten aan bij wie?
Stabieldonderdag 9 februari 2017 @ 18:12
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 18:07 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Sluiten aan bij wie?
Syrische staat natuurlijk. Geen idee in welke hoedanigheid trouwens.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 18:13
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 18:07 schreef BEFEM het volgende:
Tell Rifaat
dit zijn gebieden dat in handen zijn van het SDF. kennelijk gaan ze in gesprek met de assadisten. als zij de strijdbijl definitief kunnen begraven (niet dat ze atm in conflict zijn), zou dit het regime helemaal vrij kunnen maken om de rebellen in het westen van het land verder af te knijpen.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 18:14
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2017 18:12 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Syrische staat natuurlijk. Geen idee in welke hoedanigheid trouwens.
reconciliation hoeft uiteraard niet perse te betekenen dat ze zich aansluiten bij de assadisten ;)
ElDinosaurdonderdag 9 februari 2017 @ 20:33
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 18:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

reconciliation hoeft uiteraard niet perse te betekenen dat ze zich aansluiten bij de assadisten ;)
IvanSidorenko1 twitterde op donderdag 09-02-2017 om 19:51:11 #Syria #Aleppo more info about the 6 Reconciliation agreements @ Tell Rifaat, Menagh, Mayer, Tell Jibbin, Ma'araste… https://t.co/fvhz9sPRLQ reageer retweet
C4PqgDGUMAA7Mbz.jpg
UpsideDowndonderdag 9 februari 2017 @ 20:51
IvanSidorenko1 twitterde op donderdag 09-02-2017 om 20:31:37 #Syria #Aleppo Air Force Intelligence Officer 5 hrs ago "Your prayers -These turk sons of a bitches targeting our forces w / Tank & Artillery https://t.co/37dLtLUPBk reageer retweet
Richestoragsdonderdag 9 februari 2017 @ 22:30
Er zijn ook beelden:

https://mobile.almasdarne(...)ters-northern-syria/
W.H.I.S.T.L.Edonderdag 9 februari 2017 @ 22:41
so what, gewoon knallen die handel.
Allahu Akbar!
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 23:36
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 20:51 schreef UpsideDown het volgende:
IvanSidorenko1 twitterde op donderdag 09-02-2017 om 20:31:37 #Syria #Aleppo Air Force Intelligence Officer 5 hrs ago "Your prayers -These turk sons of a bitches targeting our forces w / Tank & Artillery https://t.co/37dLtLUPBk reageer retweet
Toch waar dus de meldingen. Zijn de Russen de regie kwijt? Denk niet dat dit de bedoeling was.
Slayagedonderdag 9 februari 2017 @ 23:44
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 20:33 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

IvanSidorenko1 twitterde op donderdag 09-02-2017 om 19:51:11 #Syria #Aleppo more info about the 6 Reconciliation agreements @ Tell Rifaat, Menagh, Mayer, Tell Jibbin, Ma'araste… https://t.co/fvhz9sPRLQ reageer retweet
[ afbeelding ]
Dus het sdf is nu een officile militie van het regime? Vreemd bericht dit.
Szuravrijdag 10 februari 2017 @ 00:32
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 23:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dus het sdf is nu een officile militie van het regime? Vreemd bericht dit.
Dat Afrin-kanton is toch gewoon YPG, zijn die wel echt aangesloten bij dat in de rest van Syri overkoepelende SDF?
Montana_irvrijdag 10 februari 2017 @ 05:51
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 17:49 schreef Slayage het volgende:

waar zijn de turken mee bezig atm?
Weten ze zelf ook niet

2012-2015 Grenzen open...alle Mujaheden mogen richting Syrie. ataturk airport vol met haatbaarden.
Erdogan gaat binnenkort in Omajjadenmoskee (Halab) bidden...

2016 Grenzen half dicht.. alleen FSA mujaheden mogen richting Syrie..
Erdo gaat binnenkort in Al-bab bidden..

2017 Grenzen dicht....
Erdo gaat samen met Dr-Bashar in Moskou bidden _O- _O- _O-
Peunagevrijdag 10 februari 2017 @ 06:56
Er schijnt dus een hoge leider van Kata'ib Hezbollah (Irak) in Basra geassassineerd te zijn.
Djibrilvrijdag 10 februari 2017 @ 08:44
quote:
10s.gif Op donderdag 9 februari 2017 23:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dus het sdf is nu een officile militie van het regime? Vreemd bericht dit.
Onzin.

Of is de turkse leger een Syrische proxy sinds ze helpen isis te verdrijven uit Noord-Syrie en Koerden blokkeren om te connecten? Want beide gevallen wil assad niet.
Slayagevrijdag 10 februari 2017 @ 10:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 00:32 schreef Szura het volgende:

[..]

Dat Afrin-kanton is toch gewoon YPG, zijn die wel echt aangesloten bij dat in de rest van Syri overkoepelende SDF?
niet?
Slayagevrijdag 10 februari 2017 @ 10:31
quote:
15s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 06:56 schreef Peunage het volgende:
Er schijnt dus een hoge leider van Kata'ib Hezbollah (Irak) in Basra geassassineerd te zijn.
dus?
Slayagevrijdag 10 februari 2017 @ 10:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 08:44 schreef Djibril het volgende:

[..]

Onzin.

Of is de turkse leger een Syrische proxy sinds ze helpen isis te verdrijven uit Noord-Syrie en Koerden blokkeren om te connecten? Want beide gevallen wil assad niet.
dat nieuwsbericht is gewoon vreemd, de genoemde dorpen zijn deels in assadistische handen, dus met wie moet er reconciliation komen? maar tal rifaat en menagh airbas is in sdf handen. reconciliation met het sdf impliceert strijdbijl begraven zoals ik zei met verstrekkende gevolgen.

ik ben niet de enige die het vreemd vind, check die twitterlijn maar.

overigens merk ik er weinig van dat het sdf assad niet zou willen. ze gedragen zich wel degelijk als een assadistische proxy op bijna elk front.
Slayagevrijdag 10 februari 2017 @ 10:54
er lijkt eindelijk degelijke beweging te zitten in al bab, de zuidwestelijk wijk zemzem en het ziekenhuis hikma ingenomen vanochtend

altuncuserkan twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 10:48:46 #sondakika#TSK ve muhalifler Hikme Hastanesi ve Zemzen mahallesinin batı kısmında kontrol sağladı.#Babhttps://t.co/pErJIv0I2y reageer retweet
W.H.I.S.T.L.Evrijdag 10 februari 2017 @ 11:31
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 10:54 schreef Slayage het volgende:
er lijkt eindelijk degelijke beweging te zitten in al bab, de zuidwestelijk wijk zemzem en het ziekenhuis hikma ingenomen vanochtend

altuncuserkan twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 10:48:46 #sondakika#TSK ve muhalifler Hikme Hastanesi ve Zemzen mahallesinin batı kısmında kontrol sağladı.#Babhttps://t.co/pErJIv0I2y reageer retweet
Dit kunnen we alleen maar toejuichen, of je moet een ware terroristen supporter zijn.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 11:33
De enige partij die Al-Bab zou mogen innemen is de SAA. Gelukkig is de expansiedrang wel gechecked want verder zuidwaarts kan de TSK niet komen.
#ANONIEMvrijdag 10 februari 2017 @ 11:36
Het zal mij heel weinig aan de kont roesten, van mijn part is dat land morgen van het oppervlakte verdwenen.
Denk dat mijn ouders nog niet eens wisten dat het bestond.
Laat ze met rust, heeft het niet altijd gedraaid totdat men er met zijn vingers in ging roeren?
Szuravrijdag 10 februari 2017 @ 11:43
Staan er nog wel huizen in Al Bab? Die Turken bestoken het al maanden.
Slayagevrijdag 10 februari 2017 @ 11:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 11:43 schreef Szura het volgende:
Staan er nog wel huizen in Al Bab? Die Turken bestoken het al maanden.
;(
W.H.I.S.T.L.Evrijdag 10 februari 2017 @ 12:00
Ik verwacht na het vrijdagmiddaggebed een offensief.
Allahu Akbar!
#ANONIEMvrijdag 10 februari 2017 @ 12:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 11:43 schreef Szura het volgende:
Staan er nog wel huizen in Al Bab? Die Turken bestoken het al maanden.
Turken werkelijk, die hebben toch die wat ze verafschuwen voor zo een dingen?
Slayagevrijdag 10 februari 2017 @ 12:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 12:02 schreef john2406 het volgende:

[..]

Turken werkelijk, die hebben toch die wat ze verafschuwen voor zo een dingen?
NE-DER-LANDS...
#ANONIEMvrijdag 10 februari 2017 @ 12:12
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 12:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

NE-DER-LANDS...
Hoe heten ze nog eens wat ze het vuile werk laten opknappen en achteraf een trap na geven?
TurkseMilitairvrijdag 10 februari 2017 @ 12:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 12:12 schreef john2406 het volgende:

[..]

Hoe heten ze nog eens wat ze het vuile werk laten opknappen en achteraf een trap na geven?
I.p.v. mensen hier proberen te discrimineren, kan je beter Nederlandse taalcursussen nemen.
#ANONIEMvrijdag 10 februari 2017 @ 12:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 12:16 schreef TurkseMilitair het volgende:

[..]

I.p.v. mensen hier proberen te discrimineren, kan je beter Nederlandse taalcursussen nemen.
Waarom dan?
Noem de naam eens van die mensen, ze noemen ze hoe?
Die zullen daar aan het vechten zijn toch?
Of dacht jij werkelijk dat ze het zelf doen?
TurkseMilitairvrijdag 10 februari 2017 @ 12:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 12:00 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Ik verwacht na het vrijdagmiddaggebed een offensief.
Allahu Akbar!
Hahaha je hebt gelijk. Ze hebben weer strategische plekken ingenomen.
#ANONIEMvrijdag 10 februari 2017 @ 12:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 12:18 schreef TurkseMilitair het volgende:

[..]

.
Heb maar zelf gezocht Koerden toch?

[ Bericht 86% gewijzigd door #ANONIEM op 10-02-2017 12:25:00 ]
Djibrilvrijdag 10 februari 2017 @ 12:28
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 10:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat nieuwsbericht is gewoon vreemd, de genoemde dorpen zijn deels in assadistische handen, dus met wie moet er reconciliation komen? maar tal rifaat en menagh airbas is in sdf handen. reconciliation met het sdf impliceert strijdbijl begraven zoals ik zei met verstrekkende gevolgen.

ik ben niet de enige die het vreemd vind, check die twitterlijn maar.

overigens merk ik er weinig van dat het sdf assad niet zou willen. ze gedragen zich wel degelijk als een assadistische proxy op bijna elk front.
Onzin.

Op welke front? Vaak genoeg zijn er al clashes geweest tussen assad en SDF. Dat SDF menag en Tel Rifaat innam was gewoon strategisch, die gaan niet zitten wachten tot assad alle land pakt. SDF pakt wat het te pakken kan.
Ik denk niet dat assad het chill vindt dat SDF alle olievelden in het oosten pakt, niet echt proxy materiaal. Toen isis de olievelden had, kon hij ze op korte termijn wel afpakken maar wie gaat hem helpen SDF te bestrijden.

TFSA en SAA grenzen nu aan elkaar, anders dan paar schoten heen en weer is er niks gebeurd. TAF is volgens jou redenatie dan een proxy van SAA.
TurkseMilitairvrijdag 10 februari 2017 @ 13:24
Ahrar al sham heeft zich aangesloten bij de slag om al bab. Altijd fijn, dat extra versterking vanuit wahabistische hoek.
TurkseMilitairvrijdag 10 februari 2017 @ 13:33
Daarnaast ben ik er achter gekomen waarom mensen vrijwillig vechten in Syri. Zeg nou eerlijk, als je dit hoort, sta je in principe al met een been in de vliegtuig richting al bab:

Perrinvrijdag 10 februari 2017 @ 13:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 13:33 schreef TurkseMilitair het volgende:
Daarnaast ben ik er achter gekomen waarom mensen vrijwillig vechten in Syri. Zeg nou eerlijk, als je dit hoort, sta je in principe al met een baan in de vliegtuig richting al bab:

Beetje ouderwets, maar goed het is ook lang geleden dat Turkije echt iets voorstelde op regionale schaal daar.
TurkseMilitairvrijdag 10 februari 2017 @ 13:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 13:37 schreef Perrin het volgende:

[..]

Beetje ouderwets, maar goed het is ook lang geleden dat Turkije echt iets voorstelde op regionale schaal daar.
Haha wat? Turkije is zonder twijfel de machtigste land in de regio.
Stabielvrijdag 10 februari 2017 @ 13:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 13:33 schreef [uprl=http://forum.fok.nl/user/profile/465070]TurkseMilitair[/url] het volgende:
Daarnaast ben ik er achter gekomen waarom mensen vrijwillig vechten in Syri. Zeg nou eerlijk, als je dit hoort, sta je in principe met de ene baan al in de vliegtuig richting al bab:

En toch slijt jij je dagen hier in Nederland, en niet in Syri. Kan me niemand herinneren die naar Syri is gegaan om voor een neo-Ottomaans rijk te vechten.

Wat dat betreft heeft dit een grotere aantrekkingskracht:


Perrinvrijdag 10 februari 2017 @ 13:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 13:39 schreef TurkseMilitair het volgende:

[..]

Haha wat? Turkije is zonder twijfel de machtigste land in de regio.
Omringd door de Navo, Rusland, Iran, Israel? Welke regio heb je het dan over? De huidige Turkse landsgrenzen?
Stabielvrijdag 10 februari 2017 @ 13:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 13:41 schreef Perrin het volgende:

[..]

Omringd door de Navo, Rusland, Iran, Israel? Welke regio heb je het dan over? De huidige Turkse landsgrenzen?
Wel aandoenlijk, die grootheidswaanzin. Er wordt met Turkije op het moment gespeeld alsof het een derderangs bananenlandje is.
TurkseMilitairvrijdag 10 februari 2017 @ 13:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 13:41 schreef Perrin het volgende:

[..]

Omringd door de Navo, Rusland, Iran, Israel? Welke regio heb je het dan over? De huidige Turkse landsgrenzen?
Iran staat niet op gelijke hoogte, militair en economisch gezien. Aangezien we het over het Midden-oosten hebben, blijft er geen ander land over dat op gelijke hoogte staat met Turkije. Isral is een verhaal apart. Die heeft per slot van rekening de hele wereld achter zich staan
TurkseMilitairvrijdag 10 februari 2017 @ 13:48
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 13:39 schreef Stabiel het volgende:

[..]

En toch slijt jij je dagen hier in Nederland, en niet in Syri. Kan me niemand herinneren die naar Syri is gegaan om voor een neo-Ottomaans rijk te vechten.

Wat dat betreft heeft dit een grotere aantrekkingskracht:


Voorlopig nog wel. Ben nog immers bezig met mijn studie. Daarna zal ik jullie graag willen ontvangen in Turkije. Koffie of thee?
Stabielvrijdag 10 februari 2017 @ 13:48
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 13:45 schreef TurkseMilitair het volgende:

[..]

Iran staat niet op gelijke hoogte, militair en economisch gezien. Aangezien we het over het Midden-oosten hebben, blijft er geen ander land over dat op gelijke hoogte staat met Turkije. Isral is een verhaal apart. Die heeft per slot van rekening de hele wereld achter zich staan
Alsjeblieft zeg. Iran domineert Turkije met een factor of 10 in de regio qua invloed.

Vandaar dat al die neo-Islamisten in Turkije huilie huilie doen in de media.


1CQn7ge.jpg
TurkseMilitairvrijdag 10 februari 2017 @ 13:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 13:48 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Alsjeblieft zeg. Iran domineert Turkije met een factor of 10 in de regio qua invloed.

Vandaar dat al die neo-Islamisten in Turkije huilie huilie doen in de media.


[ afbeelding ]
Is dat verwonderlijk? Irak wordt gedomineerd door iran's geloofsgenoten. Hetzelfde geldt voor Syria. Alawieten maken per slot van rekening deel uit van het sijisme. Zelfde geldt voor Yemen. Gebrek aan realpolitik speelt Turkije ook al jaren tegen aangezien daar de AKP-dorpelingen aan de macht zijn. Maar heeft dit een dusdanig effect op de militaire en economische kracht van Turkije? Voorzover ik weet is Turkije nog steeds veruit de machtigste van de regio wat dat betreft.
Stabielvrijdag 10 februari 2017 @ 14:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 13:56 schreef TurkseMilitair het volgende:

[..]

Is dat verwonderlijk? Irak wordt gedomineerd door iran's geloofsgenoten. Hetzelfde geldt voor Syria. Alawieten maken per slot van rekening deel uit van het sijisme. Zelfde geldt voor Yemen. Gebrek aan realpolitik speelt Turkije ook al jaren tegen aangezien daar de AKP-dorpelingen aan de macht zijn. Maar heeft dit een dusdanig effect op de militaire en economische kracht van Turkije? Voorzover ik weet is Turkije nog steeds veruit de machtigste van de regio wat dat betreft.
Grootste economie of moderne leger materiaal vertaalt zich niet altijd in macht. Met minder middelen doet Iran het een stukken beter dan Turkije of Saoedi Arabi qua regionale power play. Het is als land meer zelfvoorzienend, onafhankelijk en daardoor flexibeler dan andere regionalenlanden, waaronder Turkije. De Turken hebben wat dat betreft nog veel te leren.
TurkseMilitairvrijdag 10 februari 2017 @ 14:11
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 14:05 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Grootste economie of moderne leger materiaal vertaalt zich niet altijd in macht. Met minder middelen doet Iran het een stukken beter dan Turkije of Saoedi Arabi qua regionale power play. Het is als land meer zelfvoorzienend, onafhankelijk en daardoor flexibeler dan andere regionalenlanden, waaronder Turkije. De Turken hebben wat dat betreft nog veel te leren.
Alles heeft zo'n ze voor en nadelen. Dat iran zelfvoorzienend is, heeft vooral te maken met het feit dat het land al decennia lang wordt geteisterd door sancties. Ook niet iets om trots op te wezen aangezien ze amper spareparts kunne vinden voor hun F-14 tomcats. Dat iran wat betreft bestuur vele malen voorop loopt tov de rest is zeker waar. Maar dat is niet raar. Erdo en zn kliek zijn praatjesmakers en kontendraaiers. De term Realpolitik kennen ze niet. Dit is het probleem van Turkije.
TurkseMilitairvrijdag 10 februari 2017 @ 14:16
Turkije heeft geen islamidioten nodig. Turkije heeft iemand nodig zoal Atatrk. Een oud Turkse gezegde luidt als volgt: "God stuurt om de 100 jaaf een persoon om zn volk te leiden". Hopelijk komt die gene snel. Erdo doet niks anders dan het land verkloten.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 14:20
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 13:39 schreef TurkseMilitair het volgende:

[..]

Haha wat? Turkije is zonder twijfel de machtigste land in de regio.
Zonder twijfel is Iran dat. En vergeet niet dat Rusland ook permanent in de regio is. Daarnaast Isral > Turkije op alle fronten.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 14:29
Ik stel voor trouwens dat we dit topic niet laten vervuilen door Turks nationalisme met onzin over hoe geweldig Turkije wel niet is en wat het Turkse leger wel niet voorstelt. Het is een topic over de oorlog in Syri, geen strijd om wie de grootste (besneden) pik heeft.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 14:29
Het fenomeen is nog steeds bezig in Deir-Ezzor:

C4SwSk4WYAAcfiX.jpg

Deze man moet de boeken ingaan als de grootste held van modern Syri.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 14:34
Klein offensiefje geweest in Latakia:

TolisMoustakas twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 12:41:31 #Syria #Latakia: #Alnusra offensive failed. 2 Alnusra units (~50 terrorists) burned by #SyrianArmy/#SAA heavy artillery. reageer retweet
Assad ontvangt bevrijde vrouwen en kinderen van de "rebellen":

C4PlnmVXUAA1oBA.jpg

C4P72F7WQAAJ3ly.jpg

C4P72FVWYAcYKHo.jpg
Slayagevrijdag 10 februari 2017 @ 15:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 12:28 schreef Djibril het volgende:

Op welke front?
op welke front zijn er atm gevechten tussen de koerden en assadisten?

noem er 1
Slayagevrijdag 10 februari 2017 @ 15:20
opvallende tweet. er beginnen wel wat berichten te komen dat qabasin door tfsa is overgenomen.

BosnjoBoy twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 13:57:01 @BosnjoBoy (53) Rebels offered #ISIS few TOW missiles & big amount of ammo if they withdrew from Qabasin town, we'll see & w8 #الباب #Aleppo reageer retweet
ElDinosaurvrijdag 10 februari 2017 @ 15:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 14:16 schreef TurkseMilitair het volgende:
Turkije heeft geen islamidioten nodig. Turkije heeft iemand nodig zoal Atatrk. Een oud Turkse gezegde luidt als volgt: "God stuurt om de 100 jaaf een persoon om zn volk te leiden". Hopelijk komt die gene snel. Erdo doet niks anders dan het land verkloten.
Ja hoi, open ff een Turkije topic oid.
Djibrilvrijdag 10 februari 2017 @ 15:55
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 15:18 schreef Slayage het volgende:

[..]

op welke front zijn er atm gevechten tussen de koerden en assadisten?

noem er 1
Er zijn er atm geen, moeten die er zijn? Duik wat dieper in het conflict en je zal zien dat er in het verleden er genoeg waren.
Op hoeveel fronten zijn er atm gevechten tussen Turken en Assadisten? Die schotenwisseling van gisteren is niks vergeleken met de wijken die SDF in Wamishlo en Hasakeh van Assad hebben afgepakt.
Turken en Assadisten vechten in Al-Bab tegen IS, volgens jou redenatie zijn de Turken een proxy van Assad.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 15:55
Trump geeft Assad veel indirecte cadeautjes de laatste tijd:

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 14:08:14 US armed drone MQ-9 Reaper again flying over #Idlib province. https://t.co/i97gcmO6DL reageer retweet
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 15:58
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 15:55 schreef Djibril het volgende:

[..]

Er zijn er atm geen, moeten die er zijn? Duik wat dieper in het conflict en je zal zien dat er in het verleden er genoeg waren.
Op hoeveel fronten zijn er atm gevechten tussen Turken en Assadisten? Die schotenwisseling van gisteren is niks vergeleken met de wijken die SDF in Wamishlo en Hasakeh van Assad hebben afgepakt.
Turken en Assadisten vechten in Al-Bab tegen IS, volgens jou redenatie zijn de Turken een proxy van Assad.
De SDF is oneindig veel succesvoller tegen IS dan Turkije met haar TFSA. Daarom is zij het slachtoffer van vele aanvallen in dit topic: onder andere met aantijgingen dat zij slechts een verlengstuk van de PKK is, een proxy van Assad et cetera. In werkelijkheid is de SDF een diverse organisatie die soms op vriendelijke voet, maar ook regelmatig op gespannen voet met Assad staat.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 16:05
https://www.almasdarnews.(...)fields-west-palmyra/

En nu houden. Het probleem met de SAA is dat hun route naar Palmyra veel te langgerekt is. De vorige keer ook. Noord- en zuidwaarts operaties uitvoeren om IS terug te dringen. Het is weliswaar onbewoond, bergachtig terrein maar er zitten daar genoeg gasten verscholen me dunkt.
KebabRemovalTeamvrijdag 10 februari 2017 @ 16:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 14:05 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Grootste economie of moderne leger materiaal vertaalt zich niet altijd in macht. Met minder middelen doet Iran het een stukken beter dan Turkije of Saoedi Arabi qua regionale power play. Het is als land meer zelfvoorzienend, onafhankelijk en daardoor flexibeler dan andere regionalenlanden, waaronder Turkije. De Turken hebben wat dat betreft nog veel te leren.
Je verdoet je tijd, dat krijg je ze niet uitgelegd. Macht is invloed uitoefenen op andere landen. Turken zijn geindoctrineerd door hun versie van geschiedenis en op films en series over Ottomanen waar ze op ejaculeren.

Turkije heeft geen invloed op Griekenland en Bulgarije als directe buurlanden. Laat staan Roemenie, Hongarije en Servie.
In het oosten hebben zij geen invloed op Iran, Irak en Syrie. De invloed die ze hadden in Syrie is met komst Rusland weggevaagd.

Een op een zijn ze numeriek de grootste, hierdoor grote economie, maar BNP per hoofd van bevolking lopen ze achter op alle buurlanden ten westen. Bij een oorlog tegen bv. Griekenland, hebben ze hele Balkan tegen zich, om van NATO niet eens te spreken. Bij oorlog in oosten tegen Iran, hebben ze totaal geen bondgenoten. Aan de directe buitengrens daar, heb je de facto Koerdische staten, enige wat je hoeft te doen is deze bewapenen en afwachten tot de Turken zichzelf uitputten.

Conclusie geopolitiek staan ze er belaberd vol, een papieren tijgertje. Geen bondgenoten, geen Navo en bij het geringste laat Amerika ze vallen voor de Koerden.
gargoyle3dvrijdag 10 februari 2017 @ 16:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:08 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Je verdoet je tijd, dat krijg je ze niet uitgelegd. Macht is invloed uitoefenen op andere landen. Turken zijn geindoctrineerd door hun versie van geschiedenis en op films en series over Ottomanen waar ze op ejaculeren.

Turkije heeft geen invloed op Griekenland en Bulgarije als directe buurlanden. Laat staan Roemenie, Hongarije en Servie.
In het oosten hebben zij geen invloed op Iran, Irak en Syrie. De invloed die ze hadden in Syrie is met komst Rusland weggevaagd.

Een op een zijn ze numeriek de grootste, hierdoor grote economie, maar BNP per hoofd van bevolking lopen ze achter op alle buurlanden ten westen. Bij een oorlog tegen bv. Griekenland, hebben ze hele Balkan tegen zich, om van NATO niet eens te spreken. Bij oorlog in oosten tegen Iran, hebben ze totaal geen bondgenoten. Aan de directe buitengrens daar, heb je de facto Koerdische staten, enige wat je hoeft te doen is deze bewapenen en afwachten tot de Turken zichzelf uitputten.

Conclusie geopolitiek staan ze er belaberd vol, een papieren tijgertje. Geen bondgenoten, geen Navo en bij het geringste laat Amerika ze vallen voor de Koerden.
Helemaal mee eens, tevens met hun grootheidswaanzin en sterke nationalisme hebben ze totaal geen sympathie van welk buurland dan ook. Inwoners van alle omringende landen zullen zich met hand en tand verzetten tegen elke willekeurige vorm van Turkse inmenging.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 16:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:08 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Je verdoet je tijd, dat krijg je ze niet uitgelegd. Macht is invloed uitoefenen op andere landen. Turken zijn geindoctrineerd door hun versie van geschiedenis en op films en series over Ottomanen waar ze op ejaculeren.

Turkije heeft geen invloed op Griekenland en Bulgarije als directe buurlanden. Laat staan Roemenie, Hongarije en Servie.
In het oosten hebben zij geen invloed op Iran, Irak en Syrie. De invloed die ze hadden in Syrie is met komst Rusland weggevaagd.

Een op een zijn ze numeriek de grootste, hierdoor grote economie, maar BNP per hoofd van bevolking lopen ze achter op alle buurlanden ten westen. Bij een oorlog tegen bv. Griekenland, hebben ze hele Balkan tegen zich, om van NATO niet eens te spreken. Bij oorlog in oosten tegen Iran, hebben ze totaal geen bondgenoten. Aan de directe buitengrens daar, heb je de facto Koerdische staten, enige wat je hoeft te doen is deze bewapenen en afwachten tot de Turken zichzelf uitputten.

Conclusie geopolitiek staan ze er belaberd vol, een papieren tijgertje. Geen bondgenoten, geen Navo en bij het geringste laat Amerika ze vallen voor de Koerden.
Armeni hebben ze ook nul invloed op: Rusland heeft daar de touwtjes stevig in handen. Als je dit principe aan sommige Turken probeert uit te leggen ben je overigens een Turkenhater. Het is de mentaliteit die gehaat wordt, niet de Turken zelf. Ik ken zat normale Turken die ik nooit zou kunnen haten. Sowieso is haten een verkeerde, negatieve tijdsbesteding.
KebabRemovalTeamvrijdag 10 februari 2017 @ 16:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:22 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Armeni hebben ze ook nul invloed op: Rusland heeft daar de touwtjes stevig in handen. Als je dit principe aan sommige Turken probeert uit te leggen ben je overigens een Turkenhater. Het is de mentaliteit die gehaat wordt, niet de Turken zelf. Ik ken zat normale Turken die ik nooit zou kunnen haten. Sowieso is haten een verkeerde, negatieve tijdsbesteding.
Je hoeft ook niets uit te leggen.

De staatsgestuurde politieke indoctrinatie en nationalisme in Turkije kan alleen uitaarden in oorlog, teveel Turken dromen van een nieuw Ottomaans rijk.

Het is ook niet de vraag of deze er gaat komen, het is alleen de vraag tegen wie en wat de trigger zal zijn.
W.H.I.S.T.L.Evrijdag 10 februari 2017 @ 16:34
Zoveel Turkenhaters hierzo.
Kijk ff naar de buurlanden van TR.
Griekenland werd en wordt nog steeds uitgekotst door heel de EU. Zoveel euro erin gestampt door de EU, anders zou het failliet gaan.
Irak is meerdere keren verkracht door heel de wereld.
Bulgarije spreekt voor zich, ze hebben helemaal niks en zullen ook nooit iets hebben.
Iran is het enig land dat democratisch wat tegenwicht kan bieden aan Turkije m.b.t. mensenrechten enzovoort.
Alleen Syri is beter ontwikkeld dan Turkije op alle gebieden en zeer gastvrij ongeacht geloof , afkomst en etniciteit. Soms zorgt dit wel voor incidentele botsingen onderling, maar dat moet je voor lief nemen, een kopje thee drinken doet wonderen.
Stabielvrijdag 10 februari 2017 @ 16:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:21 schreef gargoyle3d het volgende:
Helemaal mee eens, tevens met hun grootheidswaanzin en sterke nationalisme hebben ze totaal geen sympathie van welk buurland dan ook. Inwoners van alle omringende landen zullen zich met hand en tand verzetten tegen elke willekeurige vorm van Turkse inmenging.
Turken hebben nooit, op welk punt in de geschiedenis ook, enig sympathie weten te kweken bij welk volk of natie dan. Wel jammer, aangezien het een gastvrij en enigzins cultureel volk is. Alleen dat extreme nationalisme maakt men compleet onuitstaanbaar. Het camoufleert een diepe onzekerheid in identiteit, maar men snapt klaarblijkelijk niet dat het de buitenwereld afstoot.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 16:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:22 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Armeni hebben ze ook nul invloed op: Rusland heeft daar de touwtjes stevig in handen. Als je dit principe aan sommige Turken probeert uit te leggen ben je overigens een Turkenhater. Het is de mentaliteit die gehaat wordt, niet de Turken zelf. Ik ken zat normale Turken die ik nooit zou kunnen haten. Sowieso is haten een verkeerde, negatieve tijdsbesteding.
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:34 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Zoveel Turkenhaters hierzo.
:D _O-
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 16:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:32 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Je hoeft ook niets uit te leggen.

De staatsgestuurde politieke indoctrinatie en nationalisme in Turkije kan alleen uitaarden in oorlog, teveel Turken dromen van een nieuw Ottomaans rijk.

Het is ook niet de vraag of deze er gaat komen, het is alleen de vraag tegen wie en wat de trigger zal zijn.
In het vliegtuig van Helsinki naar Kiev (een maand geleden) zat ik naast een Finse diplomaat, welke de zakelijke banden tussen Turkije en Finland moest aanhalen. Volgens hem zou Turkije binnen vijf jaar in een grootschalige burgeroorlog belanden. Ik neem dit soort statements behoorlijk serieus, een dergelijk iemand heeft behoorlijk wat inside kennis.
Stabielvrijdag 10 februari 2017 @ 16:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:32 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[.Je hoeft ook niets uit te leggen.

De staatsgestuurde politieke indoctrinatie en nationalisme in Turkije kan alleen uitaarden in oorlog, teveel Turken dromen van een nieuw Ottomaans rijk.

Het is ook niet de vraag of deze er gaat komen, het is alleen de vraag tegen wie en wat de trigger zal zijn.
Syri heeft een einde aan die droom gemaakt. Voor het eerst heeft die zelfverklaarde militaire onoverwinnelijkheid een zware deuk opgelopen, nota bene tegen een niet-gouvernementele acteur (IS). Daarnaast heeft Syri op harde wijze aangetoond dat Turkije als onafhankelijke acteur, ondanks de grootte van haar economie en leger, moeite heeft om haar invloed uit te breiden in de regio. In het begin dacht men in Istanbul dat Aleppo spoedig weer onder Turks heerschappij zou geraken. Nu is men gedesillusioneerd.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 16:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:34 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Turken hebben nooit, op welk punt in de geschiedenis ook, enig sympathie weten te kweken bij welk volk of natie dan. Wel jammer, aangezien het een gastvrij en enigzins cultureel volk is. Alleen dat extreme nationalisme maakt men compleet onuitstaanbaar. Het camoufleert een diepe onzekerheid in identiteit, maar men snapt klaarblijkelijk niet dat het de buitenwereld afstoot.
Erg jammer inderdaad. Onder Bosnische moslims kan je overigens nog wel sympathie voor Turken vinden. Maar dat zijn van oorsprong Christelijke Slavische volkeren die door de Ottomanen van hun identiteit zijn beroofd.
Stabielvrijdag 10 februari 2017 @ 16:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:42 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Erg jammer inderdaad.
Ze zijn een product van eind 19e eeuw en begin 20ste eeuw nationalisme dat middels door-de-staat-genitieerde indoctrinatie programma aan de massa werd voorgekauwd. Dat nationalisme was overigens een reactie op Slavisch nationalisme in de Balkan, dat ten grondslag lag aan het uiteenvallen van het Ottomaans Rijk. De Ottomanen definieerden zichzelf nooit als Turken, en als antwoord op die deficintie en groeiende dreiging van onafhankelijkheid verzon men een identiteit dat grotendeels bewust is op mythen en historische valsheden. Daarvoor, heel ironisch, werd het Sjahname boek van de Perzische dichter Ferdowsi gebruikt als zelf-identificatie (het woord Turan komt bijvoorbeeld uit dit boek).

Anyway. Probeer dit maar eens aan normale Turken uit te leggen.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 16:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:51 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ze zijn een product van eind 19e eeuw en begin 20ste eeuw nationalisme dat middels door-de-staat-genitieerde indoctrinatie programma aan de massa werd voorgekauwd. Dat nationalisme was overigens een reactie op Slavisch nationalisme in de Balkan, dat ten grondslag lag aan het uiteenvallen van het Ottomaans Rijk. De Ottomanen definieerden zichzelf nooit als Turken, en als antwoord op die deficintie en groeiende dreiging van onafhankelijkheid verzon men een identiteit dat grotendeels bewust is op mythen en historische valsheden. Daarvoor, heel ironisch, werd het Sjahname boek van de Perzische dichter Ferdowsi gebruikt als zelf-identificatie (het woord Turan komt bijvoorbeeld uit dit boek).

Anyway. Probeer dit maar eens aan normale Turken uit te leggen.
Wikipedia bevestigt jouw verhaal:

quote:
In the 19th century, the word Trk only referred to Anatolian villagers. The Ottoman ruling class identified themselves as Ottomans, not usually as Turks.[82] In the late 19th century, as the Ottoman upper classes adopted European ideas of nationalism the term Trk took on a much more positive connotation.[83] The Turkish-speakers of Anatolia were the most loyal supporters of Ottoman rule.

During Ottoman times, the millet system defined communities on a religious basis, and a residue of this remains in that Turkish villagers commonly consider as Turks only those who profess the Sunni faith. Turkish Jews, Christians, or even Alevis may be considered non-Turks.[84] On the other hand, Kurdish Arab followers of the Sunni branch of Islam who live in eastern Anatolia are sometimes considered Turks.[85] Article 66 of the Turkish Constitution defines a "Turk" as anyone who is "bound to the Turkish state through the bond of citizenship."[86]
Ottomanen spraken ook Ottomaans, alleen het gewone volk sprak Turks.
TurkseMilitairvrijdag 10 februari 2017 @ 16:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wikipedia bevestigt jouw verhaal:

[..]

Ottomanen spraken ook Ottomaans, alleen het gewone volk sprak Turks.
Ottomaans was een inderdaad de taal wat de elite sprak.
TurkseMilitairvrijdag 10 februari 2017 @ 17:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:42 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Erg jammer inderdaad. Onder Bosnische moslims kan je overigens nog wel sympathie voor Turken vinden. Maar dat zijn van oorsprong Christelijke Slavische volkeren die door de Ottomanen van hun identiteit zijn beroofd.
Beroofd? Wat een grapjas. Het waren de Bosnirs die massaal vrijwillig overgingen tot de islam. In de ottomaanse rijk werden geen spaans-achtige praktijken uitgevoerd waarbij anders gelovigen werden onderdrukt.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 17:04
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 17:00 schreef TurkseMilitair het volgende:

[..]

Beroofd? Wat een grapjas. Het waren de Bosnirs die massaal vrijwillig overgingen tot de islam. In de ottomaanse rijk werden geen spaans-achtige praktijken uitgevoerd waarbij anders gelovigen werden onderdrukt.
Passieve druk. Er waren nog steeds genoeg voordelen aan een bekering. Daarnaast hebben meer dan genoeg Turkse zaadjes zich daar genesteld. Waarom denk je dat sommige mensen op de Balkan zoveel op Turken lijken?

https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_the_Ottoman_Empire

En die Christelijke jongetjes die de Sultan dienden gingen ook niet allemaal vrijwillig zijn leger in hoor...
#ANONIEMvrijdag 10 februari 2017 @ 17:06
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 17:00 schreef TurkseMilitair het volgende:

[..]

Beroofd? Wat een grapjas. Het waren de Bosnirs die massaal vrijwillig overgingen tot de islam. In de ottomaanse rijk werden geen spaans-achtige praktijken uitgevoerd waarbij anders gelovigen werden onderdrukt.
Wat ben jij fucking dom echt waar.
KebabRemovalTeamvrijdag 10 februari 2017 @ 17:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 17:00 schreef TurkseMilitair het volgende:

[..]

Beroofd? Wat een grapjas. Het waren de Bosnirs die massaal vrijwillig overgingen tot de islam. In de ottomaanse rijk werden geen spaans-achtige praktijken uitgevoerd waarbij anders gelovigen werden onderdrukt.
Tuurlijk werden ze onderdrukt, de christenen in het Ottomaanse rijk moesten extra belasting betalen, zelfde wat IS ongeveer nu doet. Ze mochten niet tegen moslims getuigen in rechtszaken, verloren dus altijd. Veel gingen over door dit soort druk.

Bosnie was het laatste Balkan land onder de Ottomanen en dit is ook waarschijnlijk de reden waarom daar er nu nog zoveel moslims wonen. Zij vormen nu de meerderheid op ongeveer 25% van het territorium. Rest zijn Kroaten en Serviers.

[ Bericht 0% gewijzigd door KebabRemovalTeam op 10-02-2017 17:18:15 ]
Stabielvrijdag 10 februari 2017 @ 17:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 16:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wikipedia bevestigt jouw verhaal:

[..]

Ottomanen spraken ook Ottomaans, alleen het gewone volk sprak Turks.
Weet je wat nog het grappigste is? Dat het idee van Turks-zijn, dat zo erg gepromoot werd in begin 20ste eeuw en nu bij haast elke Turk te zien is, grotendeels het product is van de werken van n man, die ook nog eens van Koerdische afkomst was.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ziya_G%C3%B6kalp
no1uknowvrijdag 10 februari 2017 @ 17:13
https://southfront.org/ju(...)ities-in-hama-idlib/

Samenvatting van de clashes in Idlib
KebabRemovalTeamvrijdag 10 februari 2017 @ 17:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 17:12 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Weet je wat nog het grappigste is? Dat het idee van Turks-zijn, dat zo erg gepromoot werd in begin 20ste eeuw en nu bij haast elke Turk te zien is, grotendeels het product is van de werken van n man, die ook nog eens van Koerdische afkomst was.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ziya_G%C3%B6kalp
Ze hebben dus het enigste volk met sympathie voor Turken, tegen zich weten te keren. How ironic.
no1uknowvrijdag 10 februari 2017 @ 17:23
Kan al die discussie (over Turken) die niet met het conflict in Syri en Irak te maken hebben misschien achterwege blijven? Start gewoon een topic ergens.
no1uknowvrijdag 10 februari 2017 @ 17:25
Abood_Dwehe twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 15:51:08 قوات سوريا الديمقراطية ونظام #الأسد نسقوا لشن عملية عسكرية مشتركة على محافظة #ديرالزور. reageer retweet
Vertaling zou zoiets moeten zijn:

SDF and SAA are to launch joint operation against ISIS in Deir ez-Zur
Stabielvrijdag 10 februari 2017 @ 17:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 17:17 schreef KebabRemovalTeam het volgende:
Ze hebben dus het enigste volk met sympathie voor Turken, tegen zich weten te keren. How ironic.
Ironisch en jammer. Die haat tussen Turken en Koerden heeft enge proporties aangenomen, en ik vraag me af of die aversie jegens elkaar nog omkeerbaar is.
Straatcommando.vrijdag 10 februari 2017 @ 17:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 17:26 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ironisch en jammer. Die haat tussen Turken en Koerden heeft enge proporties aangenomen, en ik vraag me af of die aversie jegens elkaar nog omkeerbaar is.
Dat word net als dat achterlijke nationalisme vanaf babytijd erin gestampt.
Stabielvrijdag 10 februari 2017 @ 17:36
Kan een van de Turkssprekende leden misschien vertellen wat er precies in onderstaande tekst staat?

Officile mededeling van het Turkse leger omtrent de Russische luchtaanval op haar troepen. Klaarblijkelijk verbleven Turkse troepen al 10 dagen in het gebouw dat geraakt werd, en waren de cordinaten doorgegeven aan de Russen.

wCccJTr.jpg
#ANONIEMvrijdag 10 februari 2017 @ 17:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 14:16 schreef TurkseMilitair het volgende:
Turkije heeft geen islamidioten nodig. Turkije heeft iemand nodig zoal Atatrk. Een oud Turkse gezegde luidt als volgt: "God stuurt om de 100 jaaf een persoon om zn volk te leiden". Hopelijk komt die gene snel. Erdo doet niks anders dan het land verkloten.
Om de 100 jaaF nog wel, vandaar dat het zolang duren doet?
#ANONIEMvrijdag 10 februari 2017 @ 17:45
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 13:48 schreef TurkseMilitair het volgende:

[..]

Voorlopig nog wel. Ben nog immers bezig met mijn studie. Daarna zal ik jullie graag willen ontvangen in Turkije. Koffie of thee?
Ben nog immers bezig?

Of?
Ben immers nog bezig?
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 17:50
Hmm Jund al Aqsa gemerged met IS. Ze zijn nu gelijk in oorlog met de rest van de "rebellen" en hebben volgens Wikipedia maar 1.600 man. Die worden toch volkomen geneukt aangezien ze in een enclave zitten?

De SAA kan dit overigens maar beter gaan voorzien:

quote:
After the joining of Liwa al-Aqsa to the IS, the situation in the provinces of Idlib and Hama has seriously changed. Firstly, now, the Syrian Army is formally fighting against the IS in the north of Hama province. Secondly, Liwa al-Aqsa has started its offensive to the east from Idlib province to the direction of the road, connecting Hama and Itria. Potentially, in the foreseeable future, the terrorist group can cut off his traffic artery, which leads to Hanasher and Aleppo. Most likely, this plan will be a priority for Liwa al-Aqsa, as the group will seek to unite with the main forces of the IS.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 17:53
Arme Jihadisten :'(

quote:
Het wordt mogelijk om zonder veroordeling het Nederlanderschap in te trekken van mensen die in het buitenland meevechten bij een terroristische organisatie. De Eerste Kamer heeft dinsdag met het plan ingestemd, nadat de Tweede Kamer vorig jaar al akkoord was gegaan.

Het wetsvoorstel is bedoeld om jihadisten te weren die bij terugkeer in Nederland een gevaar kunnen vormen. Tot het laatste moment was niet duidelijk of het voorstel het zou halen.

Een nipte meerderheid van VVD, CDA, PVV, SGP en 50PLUS stemde voor. Maar onder andere PvdA, GroenLinks, SP en D66 waren tegen. Het voorstel geldt voor mensen die behalve de Nederlandse ook nog een andere nationaliteit hebben.

Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie: "We weten dat tientallen Nederlanders, vaak met een dubbele nationaliteit, zich hebben aangesloten bij ISIS. We willen natuurlijk liever niet dat die hier terugkomen".

De minister beslist op basis van informatie van bijvoorbeeld de inlichtingendiensten of iemand het Nederlanderschap verliest. Blok wijst erop dat de rechter altijd toetst of de minister op goede gronden de nationaliteit heeft ingetrokken.

Uitreisverbod
De Eerste Kamer stemde dinsdag ook in met twee andere terreurmaatregelen. Daardoor vervalt iemands paspoort of identiteitskaart automatisch als diegene een uitreisverbod heeft gekregen. Ook wordt het mogelijk om een meldplicht, contactverbod of gebiedsverbod op te leggen aan mensen die in verband kunnen worden gebracht met terrorisme.

Nationaal Cordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof spreekt van "belangrijke nieuwe maatregelen ter bescherming van onze nationale veiligheid".

Op de maatregelen is ook forse kritiek geuit. Volgens Commissaris voor de Rechten van de Mens Niels Muiznieks van de Raad van Europa riekt de mogelijkheid om het tweede paspoort in te trekken naar discriminatie van Marokkaanse of Turkse jihadisten.
http://www.nu.nl/politiek(...)rschap-jihadist.html

Europa gaat aan haar eigen schijntolerantie ten onder. Tolerant waar het niet moet, intolerant waar het niet moet.
Zalmplaat010vrijdag 10 februari 2017 @ 17:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 14:16 schreef TurkseMilitair het volgende:
Turkije heeft geen islamidioten nodig. Turkije heeft iemand nodig zoal Atatrk. Een oud Turkse gezegde luidt als volgt: "God stuurt om de 100 jaaf een persoon om zn volk te leiden". Hopelijk komt die gene snel. Erdo doet niks anders dan het land verkloten.
Als ik in Turkije ben (Alanya Marmaris e.d ) zie ik overal atatrk vlaggen.. En ook de facebook profielen van de obers en medewerkers en van het animatie team staan vol met ataturk spreuken e.d

Maar al mijn collega's uit Rotterdam die bij de burger king werken hebben alleen maar Erdogan teksten. Zie nauwelijks atatrk voorbij komen bij Nederlandse turken.

Hoe komt dat?
BEFEMvrijdag 10 februari 2017 @ 18:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 15:55 schreef Richestorags het volgende:
Trump geeft Assad veel indirecte cadeautjes de laatste tijd:

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 14:08:14 US armed drone MQ-9 Reaper again flying over #Idlib province. https://t.co/i97gcmO6DL reageer retweet
Dat was onder Obama al de laatste tijd.
YazooWvrijdag 10 februari 2017 @ 18:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 15:55 schreef Richestorags het volgende:
Trump geeft Assad veel indirecte cadeautjes de laatste tijd:

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 14:08:14 US armed drone MQ-9 Reaper again flying over #Idlib province. https://t.co/i97gcmO6DL reageer retweet
waarop dan iemand reageert met het volgende:

atlasleeuw01111 twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 14:14:51 @QalaatAlMudiq It would be cool if those reapers fly over big cities in the west, indiscriminately bombing everybody, would love to see that reageer retweet
Check ook het twitteraccount van die persoon. Nederlandse IS supporter ofzo?
Zahreddinevrijdag 10 februari 2017 @ 18:44
MIG29_ twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 18:29:40 Breaking , Military Source to meSAA Tiger Forces full control Abo Taltal village https://t.co/p6EUjGiudk reageer retweet
BEFEMvrijdag 10 februari 2017 @ 18:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 18:18 schreef YazooW het volgende:

[..]

waarop dan iemand reageert met het volgende:

atlasleeuw01111 twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 14:14:51 @QalaatAlMudiq It would be cool if those reapers fly over big cities in the west, indiscriminately bombing everybody, would love to see that reageer retweet
Check ook het twitteraccount van die persoon. Nederlandse IS supporter ofzo?
Hij is in ieder geval voor Ajax w/ w/ w/
Zahreddinevrijdag 10 februari 2017 @ 19:15
sayed_ridha twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 19:09:32 Syrian Arab Army has captured Abo Taltal directly south of Tadef and al-Bab https://t.co/EJ3o5SXSVE reageer retweet
UpsideDownvrijdag 10 februari 2017 @ 19:36
TheArabSource twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 19:32:56 Video: Kurdish-led forces only 5km from the #ISIS capital of #Raqqa after rapid offensive https://t.co/uQF2rzLzFW #SDF #Syria #YPG reageer retweet
Zahreddinevrijdag 10 februari 2017 @ 20:48
MIG29_ twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 20:38:45 If SAA capture Tadef and still Al-Bab under ISIS control The Tiger Forces Will Storm Al-Bab reageer retweet
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 21:07
Straks krijg je nog een gedeelde stad. De SAA kan maar beter Tadef innemen. Kunnen ze vanuit daar prijsschieten op vluchtende IS gasten en anders wordt dat een hele pittige kluif om in te nemen. IS kan zich nog tot Tadef terugtrekken.
Slayagevrijdag 10 februari 2017 @ 21:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 17:36 schreef Stabiel het volgende:
Kan een van de Turkssprekende leden misschien vertellen wat er precies in onderstaande tekst staat?

Officile mededeling van het Turkse leger omtrent de Russische luchtaanval op haar troepen. Klaarblijkelijk verbleven Turkse troepen al 10 dagen in het gebouw dat geraakt werd, en waren de cordinaten doorgegeven aan de Russen.

[ afbeelding ]
beknopt samenvattend:

sinds januari is er een nauwe samenwerking en info sharing met de russen. de turken verbleven al 10 dagen in die ruimte. 8 februar kwamen raketinslagen vanuit assadistisch gebied op TFSA locaties. hierop gaven de turken dezelfde avond hun exacte locatie door zodat de assadisten/russen deze gebieden konden ontzien.

ik geloof niks van het officiele verhaal...
Slayagevrijdag 10 februari 2017 @ 21:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 17:26 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ironisch en jammer. Die haat tussen Turken en Koerden heeft enge proporties aangenomen, en ik vraag me af of die aversie jegens elkaar nog omkeerbaar is.
ik merk weinig haat tussen turken en koerden, maar dat zal wel aan mij liggen...
Szuravrijdag 10 februari 2017 @ 21:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 19:36 schreef UpsideDown het volgende:
TheArabSource twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 19:32:56 Video: Kurdish-led forces only 5km from the #ISIS capital of #Raqqa after rapid offensive https://t.co/uQF2rzLzFW #SDF #Syria #YPG reageer retweet
SDF gaat alles aan die zijde van de Eufraat oprapen zo.
hollandia02vrijdag 10 februari 2017 @ 21:39
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 18:47 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Hij is in ieder geval voor Ajax w/ w/ w/
Islamitische jood haha
Zahreddinevrijdag 10 februari 2017 @ 21:48
We hebben al lang niets meer van die aap Muhaysini gehoord _O- _O-
Mathemaatvrijdag 10 februari 2017 @ 22:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 14:16 schreef TurkseMilitair het volgende:
Turkije heeft geen islamidioten nodig. Turkije heeft iemand nodig zoal Atatrk. Een oud Turkse gezegde luidt als volgt: "God stuurt om de 100 jaaf een persoon om zn volk te leiden". Hopelijk komt die gene snel. Erdo doet niks anders dan het land verkloten.
Dat is wel overdreven. Erdogan heeft heel veel goede dingen gedaan voor Turkije. En bovendien zou Turkije's problemen niet veel anders zijn geweest met iemand anders.
Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 22:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 22:08 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dat is wel overdreven. Erdogan heeft heel veel goede dingen gedaan voor Turkije. En bovendien zou Turkije's problemen niet veel anders zijn geweest met iemand anders.
In het begin ja. De laatste jaren heeft hij het land alleen maar schade berokkend en terug naar af gebracht.
UpsideDownvrijdag 10 februari 2017 @ 22:22
Veel machtsvertoon ten zuiden van Al-Bab


Richestoragsvrijdag 10 februari 2017 @ 22:34
quote:
Ik zie veel geblaat en weinig wol :P
UpsideDownvrijdag 10 februari 2017 @ 22:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 22:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik zie veel geblaat en weinig wol :P
Toch wel significante gains behaald afgelopen weken d.m.v. grof geweld tegen ISIS
Szuravrijdag 10 februari 2017 @ 22:45
Ik snap die smalle opmars richting Palmyra echt niet als je ziet hoe die ISIS-tumor :r hier en ten oosten van Homs-Stad nog verspreid is

C4Um6R0WYAIuBQT?format=jpg&name=large
Stabielvrijdag 10 februari 2017 @ 22:49
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 21:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

beknopt samenvattend:

sinds januari is er een nauwe samenwerking en info sharing met de russen. de turken verbleven al 10 dagen in die ruimte. 8 februar kwamen raketinslagen vanuit assadistisch gebied op TFSA locaties. hierop gaven de turken dezelfde avond hun exacte locatie door zodat de assadisten/russen deze gebieden konden ontzien.

ik geloof niks van het officiele verhaal...
Thanks.

Ik geloof er ook helemaal niets van.
Stabielvrijdag 10 februari 2017 @ 23:05
quote:
SAA soldier who was captured by ISIS in Raqqa 3 years ago found & freed by Iraqi forces in Tal Afar Iraq, gives hope for others captured
https://twitter.com/Ibra_Joudeh/status/830168848561225728

Yg0kOcx.jpg

^O^
Mathemaatvrijdag 10 februari 2017 @ 23:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 22:14 schreef Richestorags het volgende:

[..]

In het begin ja. De laatste jaren heeft hij het land alleen maar schade berokkend en terug naar af gebracht.
Ja, deze problemen waren onvoorkombaar. Turkije moet bijvoorbeeld voorkomen dat er een Koerdische staat ontstaat, daarom moet Turkije bemoeien met Syri. Dit was niet anders geweest zonder Erdogan.
Stabielvrijdag 10 februari 2017 @ 23:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 23:31 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ja, deze problemen waren onvoorkombaar. Turkije moet bijvoorbeeld voorkomen dat er een Koerdische staat ontstaat, daarom moet Turkije bemoeien met Syri. Dit was niet anders geweest zonder Erdogan.
Zonder Erdogan was de situatie nooit zo uit de hand gelopen. Turkije heeft een essentile rol gespeeld in de verzwakking van de centrale staat en opleving van niet-gouvernementele groepen.
Zahreddinevrijdag 10 februari 2017 @ 23:45
East-Aleppo.jpg?__hstc=143095274.71ed643eff971edec4545c0dfd39cc1c.1486749032730.1486749032730.1486766700543.2&__hssc=143095274.1.1486766700543&__hsfp=1651778871
TurkseMilitairzaterdag 11 februari 2017 @ 00:48
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 23:38 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Zonder Erdogan was de situatie nooit zo uit de hand gelopen. Turkije heeft een essentile rol gespeeld in de verzwakking van de centrale staat en opleving van niet-gouvernementele groepen.
Je hoeft het niet zo netjes te verwoorden. Hij heeft syria terug gebracht naar de steentijd. Hij heeft zich laten misbruiken door de Amerikanen (door te denken dat hij zijn neo-ottomaanse droom kan verwezenlijken) en nu zit hij met de gebakken peren en met koerden langs de hele syrischr grens. Allemaal door een tekort aan Realpolitik. Wat de Turken meer dan 1000 jaar hebben weten te voorkomen, heeft erdo dit in 14 jaar teniet gedaan. Dankje erdolul.

[ Bericht 3% gewijzigd door Mark op 11-02-2017 07:34:12 (Niet nodig.) ]
Richestoragszaterdag 11 februari 2017 @ 08:44
IS heeft weer eens klappen gekregen bij Deir-Ezzor, dit keer flinke:

https://mobile.almasdarne(...)-deir-ezzor-airport/
Stabielzaterdag 11 februari 2017 @ 08:55
Syrische Mig-23 doet even een fly by over Turkse/FSA troepen nabij al-Bab:

https://twitter.com/SyrianMilitary/status/830190039262982146
Richestoragszaterdag 11 februari 2017 @ 08:56
quote:
6s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 08:55 schreef Stabiel het volgende:
Syrische Mig-23 doet even een fly by over Turkse/FSA troepen nabij al-Bab:

https://twitter.com/SyrianMilitary/status/830190039262982146
Even laten zien wie de baas is. Ik lees trouwens net dat de SAA toestemming heeft gekregen om Al-Bab binnen te trekken. Het zou toch een giller zijn als zij binnen een paar dagen Al-Bab veroveren _O-
Szurazaterdag 11 februari 2017 @ 09:22
C4W47KhUcAEdA76?format=jpg&name=large
Djibrilzaterdag 11 februari 2017 @ 09:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 00:48 schreef TurkseMilitair het volgende:

[..]

Je hoeft het niet zo netjes te verwoorden. Hij heeft syria terug gebracht naar de steentijd. Hij heeft zich laten misbruiken door de Amerikanen (door te denken dat hij zijn neo-ottomaanse droom kan verwezenlijken) en nu zit hij met de gebakken peren en met koerden langs de hele syrischr grens. Allemaal door een tekort aan Realpolitik. Wat de Turken meer dan 1000 jaar hebben weten te voorkomen, heeft erdo dit in 14 jaar teniet gedaan. Dankje erdolul.
Hoe heeft zich laten misbruiken door de Amerikanen? Ik denk dat de Amerikanen behoorlijk tegen Turkse troepen in Syrie zijn.
Richestoragszaterdag 11 februari 2017 @ 09:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 09:22 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Het is alsof Hitler de nobelprijs voor de vrede krijgt.
Richestoragszaterdag 11 februari 2017 @ 10:45
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 22:39 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Toch wel significante gains behaald afgelopen weken d.m.v. grof geweld tegen ISIS
Klopt, maar in die filmpjes zie je ook soms van die random bombardementen dat je denkt van "uhm oke?". Zoals die ene mortier die midden in dat veld valt.
#ANONIEMzaterdag 11 februari 2017 @ 11:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 09:28 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het is alsof Hitler de nobelprijs voor de vrede krijgt.
Eerder alsof Hitler Mussert de nobelprijs voor vrede geeft.
Richestoragszaterdag 11 februari 2017 @ 12:26
quote:
9s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 11:24 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Eerder alsof Hitler Mussert de nobelprijs voor vrede geeft.
Misschien nog wel een betere ja :P
Pleun2011zaterdag 11 februari 2017 @ 12:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 19:36 schreef UpsideDown het volgende:
TheArabSource twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 19:32:56 Video: Kurdish-led forces only 5km from the #ISIS capital of #Raqqa after rapid offensive https://t.co/uQF2rzLzFW #SDF #Syria #YPG reageer retweet
De persoon die op het eind van het filmpje in de lucht vliegt, is dat een good guy of een bad guy?
Szurazaterdag 11 februari 2017 @ 12:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 12:33 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

De persoon die op het eind van het filmpje in de lucht vliegt, is dat een good guy of een bad guy?
ISIS-haatbaard die zichzelf opblaast
TurkseMilitairzaterdag 11 februari 2017 @ 13:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 09:24 schreef Djibril het volgende:

[..]

Hoe heeft zich laten misbruiken door de Amerikanen? Ik denk dat de Amerikanen behoorlijk tegen Turkse troepen in Syrie zijn.
Turkije, beter gezegd erdogan, dacht door de rebellen volop te bewapenen assad weg te kunnen werken. Amerika heeft Turkije gebruikt als middel om de regio te destabiliseren.
#ANONIEMzaterdag 11 februari 2017 @ 13:37
Ongehoorzame Turkse militairen, daar weet Erdogan wel raad mee.
UpsideDownzaterdag 11 februari 2017 @ 13:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 12:33 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

De persoon die op het eind van het filmpje in de lucht vliegt, is dat een good guy of een bad guy?
Wat Szura zegt
ericasangsuwan twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 21:26:58 #ISIS Militant Jumped From Behind The Corner & Detonated His Suicide Belt But Only Killed Himself On #SDF #Raqqa Offensive #WrathOfEuphrates https://t.co/AJ1010L1cH reageer retweet
SPOILER: Aftermath te zien in dit filmpje
Mani89zaterdag 11 februari 2017 @ 13:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 13:48 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Wat Szura zegt
ericasangsuwan twitterde op vrijdag 10-02-2017 om 21:26:58 #ISIS Militant Jumped From Behind The Corner & Detonated His Suicide Belt But Only Killed Himself On #SDF #Raqqa Offensive #WrathOfEuphrates https://t.co/AJ1010L1cH reageer retweet
SPOILER: Aftermath te zien in dit filmpje
Apart dat dat lichaam nog zo intact is.
UpsideDownzaterdag 11 februari 2017 @ 13:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 13:51 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Apart dat dat lichaam nog zo intact is.
Was duidelijk geen bomgordel, eerder een rugzakje ofzo
Zahreddinezaterdag 11 februari 2017 @ 14:20
C4YxRKaVYAAp22X.jpg:large
Adrie072zaterdag 11 februari 2017 @ 14:29
http://www.demorgen.be/bu(...)-heropbouw-bdda416e/

Verwoest Aleppo zet eerste voorzichtige stappen richting heropbouw
In Aleppo, de grootste Syrische stad en vr de allesverwoestende burgeroorlog het economische en industrile hart van het land, zwijgen de wapens sinds december. Stapje voor stapje zoeken de honderduizenden overgebleven bewoners vandaag hun weg tussen de runes van hun huizen, flatgebouwen en fabrieken. De eerste prille tekenen van herstel laten zich langzaam zien.

Meer dan vier jaar duurde de strijd om Aleppo, een van de oudste en ooit mooiste steden ter wereld, met de oostelijke wijken in handen van de rebellen, het westen onder controle van het Syrische regeringsleger en zijn bondgenoten, en de frontlijn er pal tussenin. Er vielen in totaal meer dan 30.000 doden, waarvan minstens 20.000 burgers. Honderdduizenden anderen ontvluchtten hun huis. Van de 2,7 miljoen inwoners in 2011 blijven er vandaag naar schatting nog 1,8 miljoen over.

Velen van hen proberen vandaag, bijna twee maanden na de overwinning van het Syrische regime, de draad van het normale leven opnieuw op te nemen. Maar terwijl de caf's, bars, restaurants en parken in de westelijke wijken met hun brede lanen opnieuw vollopen, is de situatie in het oosten van de oude stad, waar de gevechten het hevigst waren, nog bijzonder schrijnend. De uitdagingen blijven groot. 's Nachts is het pikdonker in de stad, afgezien van kaarslicht en de koplampen van auto's. Elektriciteit is er niet, verwarming of stromend water evenmin. Veel gebouwen en terreinen liggen nog bezaaid met mortieren en niet ontplofte springtuigen.

Trein
De eerste nieuwe infrastructuurprojecten zijn wel opgestart: sinds kort rijdt er bijvoorbeeld voor het eerst in meer dan vier jaar opnieuw een trein tussen het oosten en het westen van de stad. Het lijdt tot vreemde taferelen waarbij inwoners van het westelijke gebied, dat altijd onder regeringscontrole is gebleven, nu voor het eerst met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe de bombardementen de huizen van hun stadsgenoten hebben verwoest.

Ook de luchthaven ten oosten van de stad moet binnenkort opnieuw opengaan. In de industrile buitenwijken proberen inwoners in de volledig kapotgeschoten fabrieken te redden wat er te redden valt. Bulldozers rijden al weken af en aan in de miljoenenstad in een poging de straten vrij te maken van de honderden barricades die in de laatste fase van het conflict her en der werden opgeworpen.

Toekomst
Aleppo telde vr de oorlog een derde van alle Syrische bedrijven en arbeiders. Elk van de 65.000 fabrieken is op een of andere manier beschadigd, is het niet door bombardementen, dan wel door plunderingen. De weg is dus lang, waarschuwt Feras al-Shehabi, voorzitter van de Kamer van Koophandel van de stad.

Want hoewel hij zegt te blijven geloven in een toekomst voor Aleppo, blijft de stad en zijn industrie ontwikkelen voorlopig een toekomstdroom. Daarvoor is de verwoesting nog te groot. "Onze situatie is heel gelijkaardig aan die van Berlijn of Tokio in 1946", zo verwijst Al-Shehabi naar de twee meest verwoeste steden van de Tweede Wereldoorlog. Bovendien werden die twee steden na de oorlog heropgebouwd met miljarden aan steun, terwijl Syri vandaag internationaal een paria blijft.

Bovendien mag de rust dan wel zijn weergekeerd in de stad, errond blijven de gevechten doorgaan. Aleppo blijft ook vandaag vanaf zijn buitenwijken nog omringd door rebellengebied aan de ene kant, en terreurgroep IS aan de andere kant. Slechts een kleine strip gecontroleerd door het regime verbindt Aleppo met andere steden in Syri. IS controleert bijvoorbeeld ook de gas- en watertoevoer naar Aleppo, waardoor de inwoners afhankelijk blijven van leveringen via tankwagens. Noodgedwongen.
Szurazaterdag 11 februari 2017 @ 14:45
@NatDefFor
#BREAKING
Russian MoD: After liberating Tadif, #SAA agreed with Turkey on a demarcation line with Ankara-backed Free Syrian Army

@NatDefFor
#BREAKING
Russian MoD: The Syrian army killed over 650 terrorists and terrorists' hardware in their operation to free the town of Tadif

Lol @dat getal weer :D
Zahreddinezaterdag 11 februari 2017 @ 14:57
MIG29_ twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 14:52:43 SAA didnt capture Tadef yet , Russian Mod Said Syrian Army control it reageer retweet
Richestoragszaterdag 11 februari 2017 @ 16:48
De Shaheen groep van de Tiger Forces komt Al-Bab versterken vanuit Palmyra, waar ze worden vervangen voor het nieuwe 5e legioen van de SAA.

De Shaheen groep was betrokken bij o.a. het Keweires offensief en heeft veel ervaring met vechten tegen IS.

https://mobile.almasdarne(...)palmyra-east-aleppo/
Szurazaterdag 11 februari 2017 @ 16:50
Tijd om meer oostwaarts te trekken ten noorden van Deir Hafer en zo de opmars van de Turkse vazallen stuiten.
Richestoragszaterdag 11 februari 2017 @ 17:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 16:50 schreef Szura het volgende:
Tijd om meer oostwaarts te trekken ten noorden van Deir Hafer en zo de opmars van de Turkse vazallen stuiten.
Die gaan niet dieper. Dan zitten ze vast in een dunne strook.
Szurazaterdag 11 februari 2017 @ 17:46
@sayed_ridha
SDF captures grain silos 9km north of Raqqa + the 2 SDF fronts have converged and have encircled a large area occupied by IS north of Raqqa
Mathemaatzaterdag 11 februari 2017 @ 17:55
Dus wie gaat Al-Bab nou innemen?
Slayagezaterdag 11 februari 2017 @ 18:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 17:55 schreef Mathemaat het volgende:
Dus wie gaat Al-Bab nou innemen?
al bab, bzaa, qabasin voor tfsa. tadif voor de assadisten de m4 de grens tussen beide kampen. zoals de russen het willen iig.
Slayagezaterdag 11 februari 2017 @ 18:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 14:57 schreef Zahreddine het volgende:
MIG29_ twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 14:52:43 SAA didnt capture Tadef yet , Russian Mod Said Syrian Army control it reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 17:02:17 @well_known01 I think it's too late. Ru already said Tadef under Regime control. Untrue, but it's a message to say city is 4 Regime & not ES reageer retweet
Szurazaterdag 11 februari 2017 @ 18:11
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 18:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

al bab, bzaa, qabasin voor tfsa. tadif voor de assadisten de m4 de grens tussen beide kampen. zoals de russen het willen iig.
Lijkt het op ja. En laat die Turken nou aub ophouden met het beschieten van SDF-gebied bij Afrin en Manbij, kansloos gedoe weer.
Slayagezaterdag 11 februari 2017 @ 18:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 18:11 schreef Szura het volgende:

[..]

Lijkt het op ja. En laat die Turken nou aub ophouden met het beschieten van SDF-gebied bij Afrin en Manbij, kansloos gedoe weer.
ik begrijp het nut daarvan ook niet. aangezien ze mi van de russen noch de amerikanen backing zullen krijgen. vwb manbij kan ik er wel iets bij voorstellen dat er een deal of zo zou kunnen komen in het voordeel va tfsa, maar afrin wil niemand dat het verder escaleert denk ik.
UpsideDownzaterdag 11 februari 2017 @ 18:21
De Turken hebben zojuist de rotonde tussen Tadef en Al-Bab ingenomen, de SAA kan niet meer verder
IvanSidorenko1 twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 18:14:53 #Syria #Aleppo #EasternAleppo Euphrates Shield Forces took control of the #Tadef / #Al_Bab #AlBab Roundabout & still control Silos area. https://t.co/6mFSSQVQEq reageer retweet
Slayagezaterdag 11 februari 2017 @ 18:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 18:21 schreef UpsideDown het volgende:
De Turken hebben zojuist de rotonde tussen Tadef en Al-Bab ingenomen, de SAA kan niet meer verder
IvanSidorenko1 twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 18:14:53 #Syria #Aleppo #EasternAleppo Euphrates Shield Forces took control of the #Tadef / #Al_Bab #AlBab Roundabout & still control Silos area. reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 17:58:54 Tadef roundabout taken by #EuphratesShield forces along with ~1.5 km of M4 highway. On the right, 1st buildings of Tadef reageer retweet
C4ZjrGdWIAEhhKk.jpg
Slayagezaterdag 11 februari 2017 @ 18:27
de kaarten zijn geschud bij al bab, de russen hebben gedicteerd wat er gaat gebeuren op de grond. kan iedereen rustig ademen. als het aan de russen ligt kot er dus keen aanvaring tussen de assadisten en tfsa.
#ANONIEMzaterdag 11 februari 2017 @ 18:30
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 18:27 schreef Slayage het volgende:
de kaarten zijn geschud bij al bab, de russen hebben gedicteerd wat er gaat gebeuren op de grond. kan iedereen rustig ademen. als het aan de russen ligt kot er dus keen aanvaring tussen de assadisten en tfsa.
kot er keen?
Mathemaatzaterdag 11 februari 2017 @ 19:47
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 18:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

al bab, bzaa, qabasin voor tfsa. tadif voor de assadisten de m4 de grens tussen beide kampen. zoals de russen het willen iig.
idd :7
Slayagezaterdag 11 februari 2017 @ 20:00
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 19:32:20 #EuphratesShield: a Cobra APC detected an #ISIS up-armoured SVBIED but a full 7.62 mm bandolier didn't take it out.… https://t.co/Vkkn1gQSWc reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 19:54:33 #ISIS claims a SVBIED-bicycle attack vs #TSK armours E. of Al-Bab and was also able to repel #EuphratesShield attacks on N/NW fronts. reageer retweet
C4ZsR9xVcAAbfAA.jpg
Djibrilzaterdag 11 februari 2017 @ 20:28
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 20:00 schreef Slayage het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 19:32:20 #EuphratesShield: a Cobra APC detected an #ISIS up-armoured SVBIED but a full 7.62 mm bandolier didn't take it out.… https://t.co/Vkkn1gQSWc reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 19:54:33 #ISIS claims a SVBIED-bicycle attack vs #TSK armours E. of Al-Bab and was also able to repel #EuphratesShield attacks on N/NW fronts. reageer retweet
[ afbeelding ]
Verdediging van IS valt uit elkaar en assadisten buitenspel gezet.
Wat zal SAA spijt hebben van hun zinloze strijd voor taqba paar maanden geleden :')
Richestoragszaterdag 11 februari 2017 @ 20:47
Nieuw offensief in Barzeh en al-Qaboun (Ghouta) door de vrijgekomen elementen van de 4e Gemechaniseerde Divisie. Deze zaten eerst in Wadi Barada. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de groene bussen in Ghouta gaan komen.

https://mobile.almasdarne(...)ascus-new-offensive/
Richestoragszaterdag 11 februari 2017 @ 20:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 20:28 schreef Djibril het volgende:

[..]

Verdediging van IS valt uit elkaar en assadisten buitenspel gezet.
Wat zal SAA spijt hebben van hun zinloze strijd voor taqba paar maanden geleden :')
Ze hadden dit offensief net iets eerder moeten inzetten. Toen de Turken rondom Al-Bab kwamen hadden zij ook moeten beginnen. Of ze hadden na Kuweires gelijk moeten doorstoten.

Het blijft terugblikkend overigens enorm verbazingwekkend en een heldendaad dat 300 soldaten in Kuweires het 3 jaar vol hebben gehouden tegen talloze IS-strijders. Met hoeveel man zat IS ten tijde van haar volledige sterkte wel niet in Aleppo? En met hoeveel man zitten ze nu nog steeds in Al-Bab? En dat niet alleen, ze kunnen ook SVBIED aanvallen als een malle uitvoeren.
Szurazaterdag 11 februari 2017 @ 20:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 20:28 schreef Djibril het volgende:

[..]

Verdediging van IS valt uit elkaar en assadisten buitenspel gezet.
Wat zal SAA spijt hebben van hun zinloze strijd voor taqba paar maanden geleden :')
Die verdediging valt mede uit elkaar doordat SAA de toegangsweg hebben afgesneden. Het is hier Rusland aan de knoppen.
Slayagezaterdag 11 februari 2017 @ 22:21
ypg is kennelijk bezig met het bouwen van fortificaties rondom manbij w/

SonKaleTurkiye2 twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 22:16:34 Sıra onnlara geliyor..Ypg/Pkk Mnbi etrafına hendek kazımaya başlamışAma ne yaparlarsa yapsınlar hepsi boşGkte… https://t.co/DJCyVaOBFS reageer retweet
UpsideDownzaterdag 11 februari 2017 @ 22:24
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 22:21 schreef Slayage het volgende:
ypg is kennelijk bezig met het bouwen van fortificaties rondom manbij w/
Al 6 maanden

Elk veroverd gebied wordt gefortificeerd
Slayagezaterdag 11 februari 2017 @ 22:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 22:24 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Al 6 maanden

Elk veroverd gebied wordt gefortificeerd
dan hebben ze aardig wat kilometers afgegraven 8}
UpsideDownzaterdag 11 februari 2017 @ 22:40
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 22:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

dan hebben ze aardig wat kilometers afgegraven 8}
wikimapia zoeken op 'fortifications' of 'defensive wall'
Slayagezaterdag 11 februari 2017 @ 23:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 22:40 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

wikimapia zoeken op 'fortifications' of 'defensive wall'
zal ik doen :D
Slayagezaterdag 11 februari 2017 @ 23:24
;(

sayed_ridha twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 22:03:09 Turks are shelling Manbij countryside again reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 22:05:32 Turks also shelled Shara district in Efrin earlier and YPG responded which led to clashes between the 2 reageer retweet
:')

sayed_ridha twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 22:25:50 In Turkish occupied Jarablus: Local Council bans teachers from wearing Shemagh/keffiyeh & Niqabs https://t.co/VSrHUR1p3C reageer retweet
Mathemaatzaterdag 11 februari 2017 @ 23:42
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 23:24 schreef Slayage het volgende:
;(

sayed_ridha twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 22:03:09 Turks are shelling Manbij countryside again reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 22:05:32 Turks also shelled Shara district in Efrin earlier and YPG responded which led to clashes between the 2 reageer retweet
:')

sayed_ridha twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 22:25:50 In Turkish occupied Jarablus: Local Council bans teachers from wearing Shemagh/keffiyeh & Niqabs https://t.co/VSrHUR1p3C reageer retweet
Docenten horen gewoon geen gezichtssluiers te dragen.
W.H.I.S.T.L.Ezondag 12 februari 2017 @ 00:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 18:11 schreef Szura het volgende:

[..]

Lijkt het op ja. En laat die Turken nou aub ophouden met het beschieten van SDF-gebied bij Afrin en Manbij, kansloos gedoe weer.
Turken zijn prutsers , de beschietingen stellen niets voor.

[ Bericht 0% gewijzigd door W.H.I.S.T.L.E op 12-02-2017 00:50:00 ]
Nintexzondag 12 februari 2017 @ 00:15
EUFundedEUTroll twitterde op zaterdag 11-02-2017 om 23:37:12 Hmm... Baghdad's Green Zone hit by rocketshttps://t.co/xkoCZIH7V1cc @20committee reageer retweet
Volgens de BBC ligt de GreenZone weer eens onder vuur in Irak.
Szurazondag 12 februari 2017 @ 00:56
Goed zo, weer zo'n haatbaard die een bommetje heeft gekopt

http://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170210_02724277?utm_source=google
Slayagezondag 12 februari 2017 @ 09:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 23:42 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Docenten horen gewoon geen gezichtssluiers te dragen.
eens. alleen is het niet echt een prio om je er nu mee bezig te houden lijkt me.

overigens

Richestoragszondag 12 februari 2017 @ 10:54
Aaah, de vreedzame "rebellen" zijn weer bezig. Latakia en Daraa:

https://mobile.almasdarne(...)l-syrian-army-daraa/

https://mobile.almasdarne(...)hern-latakia-report/

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/830680917396115456
#ANONIEMzondag 12 februari 2017 @ 10:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 19:47 schreef Mathemaat het volgende:
tfsa
_O-
ElDinosaurzondag 12 februari 2017 @ 12:18
quote:
10s.gif Op zondag 12 februari 2017 09:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

eens. alleen is het niet echt een prio om je er nu mee bezig te houden lijkt me.

Waarom niet?
Slayagezondag 12 februari 2017 @ 12:22
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 12:18 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Waarom niet?
pyramide van maslow

pyramide-van-maslow.jpg?w=560&h=296
ElDinosaurzondag 12 februari 2017 @ 12:25
quote:
10s.gif Op zondag 12 februari 2017 12:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

pyramide van maslow

[ afbeelding ]
:').

Het toont gewoon weer eens dat er geen democratische seculiere rebellen bestaan in Syrie. Iemand arresteren hiervoor? Pure onderdrukking. _O-
Slayagezondag 12 februari 2017 @ 12:27
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 12:25 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

:').

Het toont gewoon weer eens dat er geen democratische seculiere rebellen bestaan in Syrie. Iemand arresteren hiervoor? Pure onderdrukking. _O-
wie is gearresteerd?
ElDinosaurzondag 12 februari 2017 @ 12:29
quote:
10s.gif Op zondag 12 februari 2017 12:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

wie is gearresteerd?
IvanSidorenko1 twitterde op zondag 12-02-2017 om 00:36:12 #Syria #Aleppo Security Council in #Jarabulus arrest head of local council of the city Mohamed Habash after he bann… https://t.co/7keUvLS1vb reageer retweet
Slayagezondag 12 februari 2017 @ 12:44
voor het eerst ook een move vanuit het noorden van al bab

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 12-02-2017 om 11:36:58 Location (@archicivilians) of Shihabi farms seized by #EuphratesShield forces: N. Al-Bab's entrance reached. https://t.co/FmgoPz6CWF reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 12-02-2017 om 12:08:05 After main #ISIS defensive system breached, #EuphratesShield will now have to cope with many secondary defenses ere… https://t.co/GNObiFCaWj reageer retweet
UpsideDownzondag 12 februari 2017 @ 12:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2017 16:50 schreef Szura het volgende:
Tijd om meer oostwaarts te trekken ten noorden van Deir Hafer en zo de opmars van de Turkse vazallen stuiten.
sayed_ridha twitterde op zondag 12-02-2017 om 12:09:37 New SAA advances north-east of Kweires Airbase https://t.co/Kgous3fh6E reageer retweet
Szurazondag 12 februari 2017 @ 13:10
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 12:47 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

sayed_ridha twitterde op zondag 12-02-2017 om 12:09:37 New SAA advances north-east of Kweires Airbase https://t.co/Kgous3fh6E reageer retweet
Ja goed bezig. De megalomaan in Ankara begint alweer rare dingen over Raqqa te roepen namelijk:

http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN15R0GN?il=0
Slayagezondag 12 februari 2017 @ 13:18
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2017 13:10 schreef Szura het volgende:

De megalomaan in Ankara begint alweer rare dingen over Raqqa te roepen namelijk:

http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN15R0GN?il=0
blof en verkiezingsretoriek ;) regeringswoordvoerder kurtulmus zegt overigens dat de operatie bij al bab eindigt, maar wat die woorden exact waard zijn weet ik niet
Djibrilzondag 12 februari 2017 @ 13:32
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 12:29 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

IvanSidorenko1 twitterde op zondag 12-02-2017 om 00:36:12 #Syria #Aleppo Security Council in #Jarabulus arrest head of local council of the city Mohamed Habash after he bann… https://t.co/7keUvLS1vb reageer retweet
Mohamed Habash zal wel een ongelovige zijn, anders had hij dit niet gedaan.
SecretPretzondag 12 februari 2017 @ 14:21
FSA en de Turken zijn al in het centrum van Al-bab. Verschillende ministers en de president van Turkije zeggen dat het op elk moment klaar kan zijn.
Stabielzondag 12 februari 2017 @ 14:30
Turkish President Erdogan : We will go ahead to Manbej and Raqqa in Syria

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/830770533704859648
Szurazondag 12 februari 2017 @ 14:32
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2017 14:21 schreef SecretPret het volgende:
FSA en de Turken zijn al in het centrum van Al-bab. Verschillende ministers en de president van Turkije zeggen dat het op elk moment klaar kan zijn.
Al? _O-
SecretPretzondag 12 februari 2017 @ 14:45
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2017 14:32 schreef Szura het volgende:

[..]

Al? _O-
Wat?
UpsideDownzondag 12 februari 2017 @ 15:10
TheArabSource twitterde op zondag 12-02-2017 om 14:35:43 Syrian Army liberates two villages northeast of Kuweires Airport https://t.co/EgoU0fx6GH #Aleppo #ISIS #Syria reageer retweet
Szurazondag 12 februari 2017 @ 16:00
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 15:10 schreef UpsideDown het volgende:
TheArabSource twitterde op zondag 12-02-2017 om 14:35:43 Syrian Army liberates two villages northeast of Kuweires Airport https://t.co/EgoU0fx6GH #Aleppo #ISIS #Syria reageer retweet
C4eRSihWAAA2nG_?format=jpg&name=large
Slayagezondag 12 februari 2017 @ 16:31
Russia halted Syrian army, rebel clash in northern Syria: sources

...

Two rebel officials accused the government forces of provoking the incident. One of them said the government forces had moved towards their positions in tanks. "Rebels shot to warn them not to get any closer, but the tank responded and a clash erupted," said the first rebel official.

"Later on Russia intervened to calm down the situation," said the rebel official. "This whole incident felt like a test."

A second rebel official, a commander in the al-Bab area, added: "They opened fire. Fire was returned."

Both rebel officials said an armored vehicle had been captured from the government forces.
marsanzondag 12 februari 2017 @ 16:49
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2017 14:30 schreef Stabiel het volgende:
Turkish President Erdogan : We will go ahead to Manbej and Raqqa in Syria

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/830770533704859648
Halve zool.
Slayagezondag 12 februari 2017 @ 17:34
opvallende locatie voor deze aanval

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 12-02-2017 om 16:30:38 Newly formed #HTS launched its very first attack in #Syria vs pro-Regime forces (#Daraa, Al-manshiyah district). https://t.co/1cXDwrO7fJ reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 12-02-2017 om 16:30:38 Newly formed #HTS launched its very first attack in #Syria vs pro-Regime forces (#Daraa, Al-manshiyah district). https://t.co/1cXDwrO7fJ reageer retweet
Slayagezondag 12 februari 2017 @ 17:41
24Aleppo twitterde op zondag 12-02-2017 om 17:56:13 IMPORTANT: #EuphratesShield forces retreated from Bazaa town E #Albab city and #Daesh regain control on it.#A24 reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 12-02-2017 om 16:49:20 #EuphratesShield seized the Northern entrance of Al-Bab after overruning #ISIS secondary defenses.… https://t.co/vBbW7Dp0Wn reageer retweet


[ Bericht 10% gewijzigd door Slayage op 12-02-2017 19:26:12 ]
W.H.I.S.T.L.Ezondag 12 februari 2017 @ 19:14
wat is het opeens stil hier
Zouden de burgers die vallen onder Euphrates Shield ook mee mogen stemmen met referendum over Erdogan? Dan zou het pas echt democratie zijn.
Slayagezondag 12 februari 2017 @ 19:24
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 19:14 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
wat is het opeens stil hier
Zouden de burgers die vallen onder Euphrates Shield ook mee mogen stemmen met referendum over Erdogan? Dan zou het pas echt democratie zijn.
:D
Szurazondag 12 februari 2017 @ 21:10
@iraqi_day
#BREAKING
#Iraq joint operations officially announced that all military preparations for #Mosul side are complete & waiting for zero hour.

@sayed_ridha
A number of floating bridges arrive in Nineveh province in preparation for start of operations to liberate the West/right side of Mosul

https://twitter.com/sayed_ridha/status/830856675225587712

Gaan toch de oever oversteken zo te zien.
Richestoragszondag 12 februari 2017 @ 21:15
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 21:10 schreef Szura het volgende:
@iraqi_day
#BREAKING
#Iraq joint operations officially announced that all military preparations for #Mosul side are complete & waiting for zero hour.

@sayed_ridha
A number of floating bridges arrive in Nineveh province in preparation for start of operations to liberate the West/right side of Mosul

https://twitter.com/sayed_ridha/status/830856675225587712

Gaan toch de oever oversteken zo te zien.
Lijkt me dat ze eerst de stad helemaal gaan omsingelen toch? Het zou echt dom zijn om in de stad de rivier over te steken.
UpsideDownzondag 12 februari 2017 @ 21:32
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 21:15 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Lijkt me dat ze eerst de stad helemaal gaan omsingelen toch? Het zou echt dom zijn om in de stad de rivier over te steken.
Hebben ze al 3 maanden
Szurazondag 12 februari 2017 @ 22:35
quote:
Ze falen weer eens hard, vooral in Daraa. En nu mogen ze volgens de laatste berichten Russische bommen koppen.
UpsideDownzondag 12 februari 2017 @ 22:38
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2017 22:35 schreef Szura het volgende:

[..]

Ze falen weer eens hard, vooral in Daraa. En nu mogen ze volgens de laatste berichten Russische bommen koppen.
Niet het enige front wat faalt
IvanSidorenko1 twitterde op zondag 12-02-2017 om 21:46:17 #Syria After seizing it for hours, Euphorates shield withdraw from #Bazaa town east of #Aleppo after a counterattack by #ISIS on the town reageer retweet
Slayagemaandag 13 februari 2017 @ 00:30
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 22:38 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Niet het enige front wat faalt
IvanSidorenko1 twitterde op zondag 12-02-2017 om 21:46:17 #Syria After seizing it for hours, Euphorates shield withdraw from #Bazaa town east of #Aleppo after a counterattack by #ISIS on the town reageer retweet
Dat front gaat helemaal goed komen. Geen zorgen ;)
Richestoragsmaandag 13 februari 2017 @ 07:21
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 21:32 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Hebben ze al 3 maanden
Als ik zo naar de map kijk is de stad wel volledig omsingeld, maar kunnen ze niet vanaf elk punt de stad intrekken. Er zit nog een grote bufferzone omheen.
Richestoragsmaandag 13 februari 2017 @ 07:24
quote:
10s.gif Op maandag 13 februari 2017 00:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat front gaat helemaal goed komen. Geen zorgen ;)
Het begint zo langzamerhand wel een klucht te worden anders.
Djibrilmaandag 13 februari 2017 @ 08:58
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 19:14 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
wat is het opeens stil hier
Zouden de burgers die vallen onder Euphrates Shield ook mee mogen stemmen met referendum over Erdogan? Dan zou het pas echt democratie zijn.
Ik had clapclap en teenwolf wel verwacht hier eerlijk gezegd. Vandaar dat het rustig is.
Richestoragsmaandag 13 februari 2017 @ 09:00
quote:
1s.gif Op maandag 13 februari 2017 08:58 schreef Djibril het volgende:

[..]

Ik had clapclap en teenwolf wel verwacht hier eerlijk gezegd. Vandaar dat het rustig is.
Mogen die nog komen hier? Of zijn ze met mokerslagen uit dit topic weggemept?
Djibrilmaandag 13 februari 2017 @ 09:05
quote:
1s.gif Op maandag 13 februari 2017 09:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Mogen die nog komen hier? Of zijn ze met mokerslagen uit dit topic weggemept?
Nee, sommige turken kunnen de leugens/mislukkingen van hun land niet meer verdedigen. Dan komen ze niet meer.
Slayagemaandag 13 februari 2017 @ 11:55
quote:
1s.gif Op maandag 13 februari 2017 09:05 schreef Djibril het volgende:

[..]

Nee, sommige turken kunnen de leugens/mislukkingen van hun land niet meer verdedigen. Dan komen ze niet meer.
door de jaren heen heb ik mensen meer en minder zien posten in dit topic naar gelang hun "teams" meer of minder presteren.

gaat het goed met de rebellen, dan zullen team "rebellen" posters meer aanwezig zijn. en andersom
gaat het goed met de assadisten, dan zullen team "assad" posters meer aanwezig zijn. en andersom.

er zit een zeker wetmatigheid in :P
Slayagemaandag 13 februari 2017 @ 11:56
is er tegenwoordig nou een oorlog tussen jund al aqsa en "nusra en co."?

Paradoxy13 twitterde op maandag 13-02-2017 om 08:10:19 Heavy clashes between HTS & Jund al-Aqsa in S rural #Idlib & N rural #Hama where JaA reportedly used 1 VBIED & 2 suicide bombers against HTS reageer retweet
TheJanitormaandag 13 februari 2017 @ 12:00
quote:
10s.gif Op maandag 13 februari 2017 11:55 schreef Slayage het volgende:

[..]

door de jaren heen heb ik mensen meer en minder zien posten in dit topic naar gelang hun "teams" meer of minder presteren.

gaat het goed met de rebellen, dan zullen team "rebellen" posters meer aanwezig zijn. en andersom
gaat het goed met de assadisten, dan zullen team "assad" posters meer aanwezig zijn. en andersom.

er zit een zeker wetmatigheid in :P
Maar Slayage is er door dik en dun. Laten we even een momentje nemen om Slayage te waarderen.

_O_ Slayage _O_

Zo. ;)
Slayagemaandag 13 februari 2017 @ 12:18
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 12:00 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Maar Slayage is er door dik en dun. Laten we even een momentje nemen om Slayage te waarderen.

_O_ Slayage _O_

Zo. ;)
:D!
Mathemaatmaandag 13 februari 2017 @ 12:51
Voor mij is het simpeler. Ik vind het leuk om te trollen en Turkije wint toch wel :7
Gulmezmaandag 13 februari 2017 @ 13:01
Turkije heeft een van de grootzte economi en znelzt groeiend zowel financieel alz leger betreft zijn wij zterker dan de hele europeze unie bij elkaar zeker nu engeland eruit iz geen zorgen Turkije heeft belangrijkere zaken op dit moment alz Zyri verzlaan
SecretPretmaandag 13 februari 2017 @ 13:57
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 13:01 schreef Gulmez het volgende:
Turkije heeft een van de grootzte economi en znelzt groeiend zowel financieel alz leger betreft zijn wij zterker dan de hele europeze unie bij elkaar zeker nu engeland eruit iz geen zorgen Turkije heeft belangrijkere zaken op dit moment alz Zyri verzlaan
Z
TurkseMilitairmaandag 13 februari 2017 @ 15:17
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 13:01 schreef Gulmez het volgende:
Turkije heeft een van de grootzte economi en znelzt groeiend zowel financieel alz leger betreft zijn wij zterker dan de hele europeze unie bij elkaar zeker nu engeland eruit iz geen zorgen Turkije heeft belangrijkere zaken op dit moment alz Zyri verzlaan
Zoewiezo broeder(z).
Richestoragsmaandag 13 februari 2017 @ 16:57
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 13:01 schreef Gulmez het volgende:
Turkije heeft een van de grootzte economi en znelzt groeiend zowel financieel alz leger betreft zijn wij zterker dan de hele europeze unie bij elkaar zeker nu engeland eruit iz geen zorgen Turkije heeft belangrijkere zaken op dit moment alz Zyri verzlaan
Zjeweet.
Slayagemaandag 13 februari 2017 @ 17:23
symbolen slopen/bouwen/terug plaatsen :') :') :')

C4jBUyrXUAAzOjA.jpg
C4jhg5PUMAI3mZa.jpg

[ Bericht 1% gewijzigd door Slayage op 13-02-2017 17:48:48 ]
Szuramaandag 13 februari 2017 @ 17:46
Bouwen? Het is toch gewoon terug geplaatst?
Slayagemaandag 13 februari 2017 @ 17:49
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 17:46 schreef Szura het volgende:
Bouwen? Het is toch gewoon terug geplaatst?
fixed ;)