abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 zondag 12 maart 2017 @ 15:44:28 #126
7889 tong80
Spleenheup
pi_169461737
Seizoen 1971/72. Ajax won alle prijzen. Van de nationale beker tot de wereldcup. Een geweldig Ajax versloeg in de Kuip Inter Milaan in de EC1-finale met 2-0. Door twee doelpunten van Johan Cruijff. Het is één van de beste wedstrijden van Ajax ooit.



Het had ook een andere tegenstander kunnen zijn. Destijds kon je in de eerste ronde na twee wedstrijden al de aftocht blazen als topclub. Zoals dat jaar. De grootmachten Inter Milaan en Borussia Mönchengladbach troffen elkaar. De eerste wedstrijd in Duitsland werd een afgang voor de Italianen. Onder leiding van topscorer Jupp Heijnckes en de geniale strateeg Günter Netzer werd het 7-1.



Toch zou Gladbach worden uitgeschakeld. De Italiaanse spits Boninsegna kreeg een cola blikje tegen zijn hoofd geworpen en moest worden gewisseld. De uitslag werd geannuleerd en de wedstrijd moest worden overgespeeld. Eerst werd er echter in Italië gespeeld. Inter won met 4-2. De return eindigde in 0-0, Gladbach met een alcohol vrije kater achterlatend. Twee jaar later won Gladbach wel van FC Twente in de UEFA-cup finale/EC-3. Nog steeds met Netzer en Heijnckes. ook de latere bondscoach Bertie Voghts speelde de beide duels. Een mooie prijs voor de traditions verein. Graag hadden ze hem geruild voor de cup met de grote oren. Later in de jaren 70 kregen ze wel een kans in een EC-1 finale. De wedstrijd werd tegen het toen ongenaakbare Liverpool verloren. Cruijff werd in 72 voor de tweede keer Europees voetballer van het jaar. De Inter speler Sandro Mazzola achter zich latend.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 zondag 12 maart 2017 @ 18:32:39 #127
7889 tong80
Spleenheup
pi_169466279
Is dit toeval ? :D

Inter heeft in de Serie A thuis hard uitgehaald tegen Atalanta Bergamo. De club uit Milaan won met 7-1, passeerde Atalanta en klom naar de vierde plaats.

Mauro Icardi en Ever Benega tekenden beiden voor een hattrick.Maar één keer eerder in de 109-jarige clubhistorie scoorden twee Interspelers driemaal in een duel. Giuseppe Meazza,de naamgever van het stadion,en Atilio Demaria deden hen dat in 1933 voor.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 13 maart 2017 @ 15:05:06 #128
7889 tong80
Spleenheup
pi_169483925
Er zijn midvoors en pure spitsen. Pelé, Cruijff en Maradona startten een wedstrijd als midvoor, zweven nadien vaak over het hele veld. Maakten solo's vanaf de eigen helft. De pure spits zag het strafschopgebied van zijn eigen team van afstand of via TV-beelden. Kwam alleen op eigen helft om niet buitenspel te staan. Die vertoefde bij de vijand, als een tijger loerend op die ene kans.



Wie de grootste pure spits is of was zal vaak per land afhangen. Ik als Nederlander durf te zeggen dat het Gerd Müller de Duitser is. De nare herinnering aan zijn doelpunt in de WK-74 finale tegen het Nederlands Elftal doet geen afbreuk aan mijn mening.



Müller was met zijn 176 centimeter niet letterlijk groot. Zijn statistieken wel.....453 doelpunten voor Bayern in 398 wedstrijden. Bijvoorbeeld 38 doelpunten in het seizoen 69/70 en 40 in 71/72. Voor de toen nog West-Duitsers scoorde ie 68 keer in 62 interlands.



Romario heeft te weinig prijzen gewonnen en te lang bij PSV gespeeld. Inzaghi maakte te veel doelpunten met zijn scheenbeen. Dat deed Edward Linskens ook. Ruud Geels is een nationale grootheid. Buiten Nederland en België kent niemand hem.

Müller scoorde bij zijn eerste club Nördlingen in het seizoen 63/64 al 46 doelpunten in 31 wedstrijden. Aanleiding voor Bayern München, een topclub in wording, hem een contract aan te bieden. Bayern werd de huidige Europese grootmacht mede door de jonge Gerd Müller en de tevens jonge middenvelder Franz Beckenbauer.

Müller won met Bayern 3 Europacups-1 op rij. Werd in 1972 Europees kampioen met Die Manschaft. Werd Europees voetballer van het jaar in 1970. Werd 7 keer topscorer in de Bundesliga, 4 keer topscorer in de EC-1. Twee keer Europees topscorer. Topscorer WK-70 en EK-72. Wereldkampioen met West-Duitsland met een typisch doelpunt van Der Bomber om de finale tegen Oranje.



Ondanks alle successen zocht ie het zoals andere grootheden als Garrincha, Best, Socrates en Gascoigne in de drank. De redding kwam van zijn voormalige club. Ze hielpen hem van de drank af en gaven hem een functie binnen de technische staf. Een groot voetballer werd groots geholpen door een al meer dan 50 jaar mede door Müller zelf grote club. Hij slijt nu zijn dagen in een verzorgingstehuis. Hij lijdt aan Alzheimer. Hij kwam ooit heim, sag und siegte. Ik zal hem nooit vergeten.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 dinsdag 14 maart 2017 @ 12:04:18 #129
7889 tong80
Spleenheup
pi_169505202
In 1969 verloor Ajax de EC-1 finale van AC Milan met 4-1. Ajax was op weg later geschiedenis te schrijven. Hierdoor trad Milan aan tegen het Argentijnse Estudiantes om de wereldcup.



In de heenwedstrijd waren de Italianen superieur. Wonnen met 3-0. Het was een agressieve wedstrijd. Dan wel van Argentijnse kant. Geschopt en gescholden werd er. Vooral tegen de Fransman Nestor Combin, In Argentinië geboren. Die werd landverrader genoemd.



Het was pas het begin. In de terugwedstrijd werd topscorer Pierino Prati na 3 minuten al bewusteloos geslagen. De Argentijnen beseften dat ze kansloos waren. Toen de sterspeler Gianni Rivera geblesseerd op de grond lag, trapte de doelman van Estudiantes Poletti hem nog even tegen het hoofd.



Toen Rivera scoorde wilde Combin zijn ploeggenoot feliciteren maar zover kwam het niet. Aguirre Suárez stampte hem zo hard dat hij tien minuten bewusteloos op de grond lag. Estudiantes won met 2-1 maar de beker ging naar Milan, echter waren de spelers zo geďntimideerd dat ze de beker niet eens durfden ophalen. De hele situatie werd nog gekker toen de Argentijnse politie Combin in de boeien meenamen terwijl artsen hem aan het oplappen waren.

Het bleek dat een rechter in Rosario een aanhoudingsbevel uitgevaardigd had omdat Combin aan zijn militaire dienstplicht verzuimd had, later bleek dat hij zijn dienstplicht wel voldaan had, in Frankrijk. AC Milan zocht steun bij de politieke instanties en de Argentijnse president Juan Carlos Onganía greep in en zorgde voor de vrijlating van Combin. hij liet ook het team van Estudiantes arresteren. Poletti, Aguirre Suárez en Manera vlogen een maand de gevangenis in en Poletti werd levenslang geschorst (al werd dit later herroepen). Aguirre Suárez en Manera werden voor respectievelijk dertig en twintig wedstrijden geschorst en mochten nooit meer internationale wedstrijden spelen.



Het jaar er op speelde Feijenoord de Wereldcupfinale. Ook tegen Estudiantes. Weer werden het schopppartijen van Argentijnse kant. Met als voorbeeld het incident na de goal van Joop van Daele. Hij speelde met een brilletje dat na het gescoorde doelpunt van zijn hoofd werd geplukt, en kapot gestampt door zijn tegenstander. Feijenoord werd toch wereldkampioen. Het brilletje van van Daele werd een begrip en heeft een prominente plaats in het Feijenoordmuseum.

Ajax werd maar 1 keer wereldkampioen begin jaren 70 terwijl ze 3 keer de EC-1 wonnen. De Amsterdammers weigerden, op 1972 na door het geweldadige voetbal,tegen de Zuid-Amerikaanse kampioenen te spelen. Wel werden ze in 1972 tegen Independiente wereldkampioen. Wedstrijden die relatief correct verliepen.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 15 maart 2017 @ 11:39:43 #130
7889 tong80
Spleenheup
pi_169531859
13 september 1994. De dag dat Nederland voor het eerst echt kennis maakte met een Braziliaans wonderkind. Ronaldo maakte al deel uit van de Braziliaanse selectie dat op het WK in Amerika wereldkampioen werd.



PSV speelde een uitwedstrijd in het UEFA-cup toernooi tegen Bayern Leverkusen. Ze verloren met 5-4. Een bizarre uitslag die weinigen zich nog herinneren. Wel staat iedereen nog voor de geest hoe ene Ronaldo schitterde op 17jarige leeftijd.



Duitse journalisten wisten niet wat ze zagen. In Duitsland ben en was je op je 21ste nog een talent.
Hier zagen ze een speler die niet alleen scoorde, maar ook vrije trappen uitlokte, een strafschop versierde, hem er natuurlijk zelf inschoot, pingelde, dribbelde en een vier-mans verdediging bezighield. Een ster was geboren.



Ronaldo scoorde een hattrick. Ondanks de belabberde verdediging van PSV, die hen ook in de nationale competitie parten speelde, maakte de Eindhovenaren nog kans op de tweede ronde.
In de Eredivisie kreeg PSV 46 doelpunten tegen. Ronaldo Luis Nazário de Lima maakte er echter in zijn eentje 30 en werd de jongste topscorer ooit in Nederland. Door een blessure in zijn tweede seizoen speelde hij maar dertien duels. Zijn 46 optredens in de Eredivisie blijven onvergetelijk.



Evert ten Napel tijdens Bayer Leverkusen-PSV: 'Wat een vedette, deze pas zeventienjarige Braziliaan.' De lyrische woorden waren zoals zo vaak raak. Net zo raak als Ronaldo schoot. Eén van de grootste voetballers ooit liet in korte tijd zijn sporen na in een klein landje. Onuitwisbaar. In Duitsland snakken ze nog naar adem. In Eindhoven naar weer zo'n spits.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 donderdag 16 maart 2017 @ 18:56:24 #131
7889 tong80
Spleenheup
pi_169573912
Pierre, destijds reserve van het Nederlands Elftal, zou tegenwoordig vaste basisspeler en spits zijn. Geen twijfel mogelijk. We liepen over van kwaliteit. Beseften het niet allemaal. Vonden het normaal om top-favoriet te zijn op een EK en de finale te halen op een WK. Werd er gescholden waarom die en deze en dat verkeerd dekten.



De weelde van een gewonnen Europacup, zoals Feijenoord in 2002, werd destijds ook niet echt in proporties gezien.

In de eigen Kuip. In de finale tegen Dortmund. Ondertussen even Inter Milaan uitschakelend. Ik wil het echter hebben over één van de mooiste vrije trappen ooit. De reservespeler van Oranje nam ze vaker. Nam ze vaker op de wreef. Hij wreef het er op dat moment in dat een reserve van Oranje ook een ster kan zijn.

Zelden is er een vrije trap mooier in de kruising gegaan dan deze van van Hooijdonck tegen Freiburg. Feijenoord won de EC in de Kuip. Maar deze vrije trap staat in mijn geheugen. Het requiem van het Nederlandse voetbal. Een laatste briljante ademtocht.



Hang me er niet aan op. Kruisig me niet. Als Ajacied blijf ik objectief. Eén van de mooiste vrije trappen ooit.


:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 zaterdag 18 maart 2017 @ 10:28:33 #132
7889 tong80
Spleenheup
pi_169604923
Tussen 1991 en 1998 speelde Paul Merson in totaal 21 wedstrijden voor het Engels voetbalelftal en maakte daarbij drie doelpunten. Het hadden gezien zijn talent 90 wedstrijden en 30 doelpunten moeten en kunnen zijn.



Veel voetballers gingen hem voor. De meesten die in de goot vielen deden dat na hun carierre. Paul Merson was al alcoholist en cocaďnesnuiver tijdens zijn loopbaan. Weinig voetballers hebben als junk zo'n erelijst bij elkaar gespeeld.



Dronk 80 glazen bier per week en flessen whiskey. Een echte Gunner met een prijzenkast waar ze tegenwoordig jaloers op zijn. Niemand weet hoe goed ie was geweest zonder alcohol en drugs. Hij mag trots zijn de verslaving overwonnen te hebben en analist te zijn op tv.



:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 zondag 19 maart 2017 @ 14:40:21 #133
7889 tong80
Spleenheup
pi_169627412


Er zijn spelers met een minder imponerend CV. Na negen jaar wil de KNVB Clarence Seedorf nog een waardig afscheid geven.



Zijn 87ste en laatste interland was een curieuze. Nederland stond tegen Oostenrijk na 35 minuten met 3-0 achter. Na de rust mocht seedorf bij een 3-1 achterstand invallen. Oranje won alsnog met 3-4. Seedorf kwam juichend van het veld. Zijn palmares is ongeëvenaard.



Hij maakte zijn debuut op 14 december 1994 tegen Luxemburg, 5-0. Als Ajacied speelde Seedorf 5 interlands. Als speler van Inter Milaan 15. Als middenvelder van stadsconcurrent AC Milan 28. Bij de grootste club ter wereld Real Madrid dertig keer. Het eerbetoon komt te laat. Frank de Boer miste meer strafschoppen voor Oranje. Clarence werd de pispaal van een natie. Een grote voetballer en een groot mens. Daar doet het negativisme van Johan Derksen laats niks aan af. Nederland blijft klein als ex-groot voetballand.




:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 20 maart 2017 @ 14:11:17 #134
7889 tong80
Spleenheup
pi_169651690
Zo'n typische amateurvoetballer. Er zijn er veel maar niet te veel. Eén uit de oude doos ( Geen moedergrap). Iedere vereniging heeft ze. Of niet. Dit was een echte. Meer dan 25 jaar in het eerste. Kom ik aangescheten met m'n 15 jaar. ;) Dacht is misschien een keer leuk iets over amateurvoetbal.

Dit is het laatste seizoen van de NIVO Sparta speler Björn Jongste. Ik kwam een wedstrijdverslag tegen uit 2011. Daarin wordt vermeld dat het zijn 599ste wedstrijd is. Ik weet niet hoe oud ie is inmiddels. Debuteerde als groot talent in het eerste.op 16jarige leeftijd. Sokken op half stok, scheenbeschermers zijn voor mietjes. Shirt uit de broek. Een aanvoerder pur sang.

We zijn inmiddels weer 6 seizoenen verder. Het record van doelman Herman van Diejen zal ie niet halen. Die verzorgde zelf, bescheiden als ie was, zijn duizendste jubileumwedstrijd. Kees van Schutterhoef had er ook veel, bij Olympia. Twee grote namen net zoals Sjaak Jansen en Rinie Hein. Arie Appeldoorn wil ik noemen voor mijn internetmaatje Rickie Appeldoorn. Die het hoog in de bol kreeg en plots Richard heet.

Björn is FaceBook-loos, Houdt niet van die fratsen. Spugen in de hand en poetsen. Techniek en karakter. Bij Roda Boys gespeeld en Schijndel. Ach een bouwvakker gun je een mooi zakcentje. Bedankt Björn voor alle jaren bij NIVO. Je hebt nog net het eerste meegemaakt in het mooie nieuwe sportpark. De watertoren zal geen tranen laten. Hij ook niet. Mooie toespraak. Als aanvoerder op het bordes van het Gemeentehuis in 2007:

'We hebben gewonnen, bedankt allemaal.' Typisch Björn.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 dinsdag 21 maart 2017 @ 12:09:50 #135
7889 tong80
Spleenheup
pi_169674156


Weinig voetbalcarrieres zijn zo'n sprookje geweest als die van Jerrel Hasselbaink. Hij had zijn droom eigenlijk al opgegeven. Als mislukte prof van Telstar en AZ ging ie weer bij de amateurs van Neerlandia spelen.



In 1990 debuteerde de snelle aanvaller het seizoen 1990/1991 in de eerste divisie bij Telstar. Hij vertrok daarna naar AZ-67, ook in de Eerste Divisie. Hij brak echter nooit door. Scoorde maar 5 keer in zo'n 50 wedstrijden.



In het seizoen 1995/96 vertrok hij toch nog naar het Portugese Campomaiorense. Niemand weet nog hoe de Portugezen bij hem terechtkwamen.Hier kreeg Hasselbaink de bijnaam Jimmy Floyd, onder deze naam staat hij sindsdien bekend. Bij deze club scoorde hij 12 maal in 31 optredens, Campomaiorense degradeerde echter uit de hoogste divisie. Hasselbaink werd overgenomen door Boavista FC. In de SuperLiga scoorde hij 20 doelpunten in 29 duels, en veroverde Boavista ten koste van Benfica de Taça de Portugal. Zijn doelpuntenproductie in Portugal viel op, in juni 1997 haalde Leeds United hem voor een transfersom van 2 miljoen pond naar de Premier League.



In zijn tweede seizoen werd hij met 18 doelpunten topscorer van Engeland, hij deelde deze titel met Michael Owen en Dwight Yorke. Hij vertrok in 1999 naar Atlético Madrid, na een onenigheid met Leeds United over contractverlenging. Met deze overstap was 40 miljoen gulden (omgerekend achttien miljoen euro) gemoeid, waarmee Hasselbaink destijds de duurste Nederlandse voetballer aller tijden was. Hasselbaink was niet eens basisspeler van Oranje.

In zijn debuutseizoen in de Primera Division scoorde Hasselbaink 29 doelpunten, waarmee hij vice-topscorer van Spanje werd. Chelsea, destijd een in opkomst zijnde topclub, haalde Hasselbaink voor 24 miljoen euro terug naar Engeland, destijds een recordtransfer voor de Londense club. In zijn eerste seizoen werd hij voor de tweede maal topscorer van de Premier League met 23 goals. Dit aantal wist Hasselbaink in zijn tweede seizoen bij Chelsea te evenaren.



Vlak voor het WK-98 maakte Hasselbaink zijn debuut in Oranje. Op dat WK zou hij in twee groepswedstrijden spelen. Hasselbaink speelde in totaal 23 interlands, waarin hij negen doelpunten produceerde. Elf keer begon hij in de basis.



Tegenwoordig zouden we een moord doen voor zo'n spits. Hasselbaink moest echter concurreren met Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert. Desalniettemin een schitterende loopbaan bij topclubs in top-voetballanden. Hasselbaink heeft met Willy Dullens gemeen dat ze nooit in de Eredivisie hebben gespeeld als Nederlandse internationals. En als Amsterdammer samen met Robbie Rensenbrink, Rinus Israël, Ruud Gullit en Jan Jongbloed nooit voor Ajax

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_169674402
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 12:09 schreef tong80 het volgende:
[ afbeelding ]

Weinig voetbalcarrieres zijn zo'n sprookje geweest als die van Jerrel Hasselbaink. Hij had zijn droom eigenlijk al opgegeven. Als mislukte prof van Telstar en AZ ging ie weer bij de amateurs van Neerlandia spelen.

[ afbeelding ]

In 1990 debuteerde de snelle aanvaller het seizoen 1990/1991 in de eerste divisie bij Telstar. Hij vertrok daarna naar AZ-67, ook in de Eerste Divisie. Hij brak echter nooit door. Scoorde maar 5 keer in zo'n 50 wedstrijden.

[ afbeelding ]

In het seizoen 1995/96 vertrok hij toch nog naar het Portugese Campomaiorense. Niemand weet nog hoe de Portugezen bij hem terechtkwamen.Hier kreeg Hasselbaink de bijnaam Jimmy Floyd, onder deze naam staat hij sindsdien bekend. Bij deze club scoorde hij 12 maal in 31 optredens, Campomaiorense degradeerde echter uit de hoogste divisie. Hasselbaink werd overgenomen door Boavista FC. In de SuperLiga scoorde hij 20 doelpunten in 29 duels, en veroverde Boavista ten koste van Benfica de Taça de Portugal. Zijn doelpuntenproductie in Portugal viel op, in juni 1997 haalde Leeds United hem voor een transfersom van 2 miljoen pond naar de Premier League.

[ afbeelding ]

In zijn tweede seizoen werd hij met 18 doelpunten topscorer van Engeland, hij deelde deze titel met Michael Owen en Dwight Yorke. Hij vertrok in 1999 naar Atlético Madrid, na een onenigheid met Leeds United over contractverlenging. Met deze overstap was 40 miljoen gulden (omgerekend achttien miljoen euro) gemoeid, waarmee Hasselbaink destijds de duurste Nederlandse voetballer aller tijden was. Hasselbaink was niet eens basisspeler van Oranje.

In zijn debuutseizoen in de Primera Division scoorde Hasselbaink 29 doelpunten, waarmee hij vice-topscorer van Spanje werd. Chelsea, destijd een in opkomst zijnde topclub, haalde Hasselbaink voor 24 miljoen euro terug naar Engeland, destijds een recordtransfer voor de Londense club. In zijn eerste seizoen werd hij voor de tweede maal topscorer van de Premier League met 23 goals. Dit aantal wist Hasselbaink in zijn tweede seizoen bij Chelsea te evenaren.

[ afbeelding ]

Vlak voor het WK-98 maakte Hasselbaink zijn debuut in Oranje. Op dat WK zou hij in twee groepswedstrijden spelen. Hasselbaink speelde in totaal 23 interlands, waarin hij negen doelpunten produceerde. Elf keer begon hij in de basis.

[ afbeelding ]

Tegenwoordig zouden we een moord doen voor zo'n spits. Hasselbaink moest echter concurreren met Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert. Desalniettemin een schitterende loopbaan bij topclubs in top-voetballanden. Hasselbaink heeft met Willy Dullens gemeen dat ze nooit in de Eredivisie hebben gespeeld als Nederlandse internationals. En als Amsterdammer samen met Robbie Rensenbrink, Rinus Israël, Ruud Gullit en Jan Jongbloed nooit voor Ajax

:P
Leuke speler, inderdaad jammer voor hem dat hij van die geweldenaren voor zich had.

Maar over de Eredivisie: Hasselbaink is één van de vijf voetballers die nooit in de Eredivisie uitkwamen, maar wél in het Nederlands elftal speelden. De anderen zijn Jordi Cruijff, Rob Reekers, Willi Lippens en Wim Hofkens.

Willy Dullens heeft namens Sittardia in de hoogste klasse gespeeld toch?
BFF met GGMM
  Trouwste user 2022 dinsdag 21 maart 2017 @ 12:34:20 #137
7889 tong80
Spleenheup
pi_169674511
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 12:26 schreef DonRaja het volgende:

[..]

Leuke speler, inderdaad jammer voor hem dat hij van die geweldenaren voor zich had.

Maar over de Eredivisie: Hasselbaink is één van de vijf voetballers die nooit in de Eredivisie uitkwamen, maar wél in het Nederlands elftal speelden. De anderen zijn Jordi Cruijff, Rob Reekers, Willi Lippens en Wim Hofkens.

Willy Dullens heeft namens Sittardia in de hoogste klasse gespeeld toch?
Mijn fout. Je hebt gelijk. Was aan het doortypen. Had even moeten checken. :)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 22 maart 2017 @ 13:19:39 #138
7889 tong80
Spleenheup
pi_169697931
Je hebt scheidsrechters in alle soorten en maten. Bas Nijhuis zal herinnerd worden. Net zoals Björn Kuipers. We hadden in het verleden toppers. Leo Horn, Frans Derks, Charles Corver en Leo van der Kroft.



Een andere topper was Dick Jol. Een straatschoffie, die wedde op z'n eigen wedstrijden. Floot in zijn nadagen nog 20 Chamions League wedstrijden. Hart op de tong, en dan met Haagse tongval. Ik trap er niet in als Tong zijnde. Vond hem wel goed. Zoals Johan Derksen tegenwoordig predikt voor meer mannelijk voetbal in Nederland, gaf Jol daar al gehoor aan als scheidsrechter 20 jaar geleden.



Wat weinigen nog weten is dat ie twee van de beste doelmannen ooit uit het veld stuurde. De eerste was Claudio Taffarel, de doelman die de mythe van de slechte Braziliaanse doelmannen doorbrak. Taffarel speelde 101 interlands voor Brazilië. Als speler van Galatasaray werd ie in 1999 uit het veld gestuurd tegen Chelsea. Was hem dat maar overkomen in de halve finale op het WK-98. Toen mocht er echter geen Nederlander fluiten.



De tweede grote doelman deed het voor Juventus. Een club die achteraf spijt zal hebben gekregen hem weg te hebben gestuurd. Zoals Inter Milaan met Bergkamp. In 2000 werd ie met twee keer geel uit het veld gestuurd tegen Panathinaikos. Eerder had ie als echte Ajacied mooie herinneringen aan de Griekse club. Net zoals later iedereen mooie herinneringen kreeg aan van der Sar met zijn gestopte strafschoppen in de Champions League.

Twee geweldige doelmannen, record-internationals. Dick Jol werd geen legende. Wel in het geheugen gegrift. De andere Hagenees en scheidsrechtersbaas, de dit jaar overleden Leo van der Kroft, zal trots op hem zijn geweest.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 donderdag 23 maart 2017 @ 11:58:35 #139
7889 tong80
Spleenheup
pi_169719385
Je hebt voetballers die wereldsterren konden worden. Het een moment waren en weer vergeten zijn. Wie van de jongere generatie kent Zico nog, of Garrinchga, Günter Netzer ?



Een wereldster in wording was de Argentijn René Houseman. Zijn clup-palmares is ongeëvenaard in Zuid-Amerika. Huracán, River Plate, Colo-Colo, Independiente, Excursionistas. Zelfs Clarence Seedorf zou er jaloers op zijn geweest.



De schitterende voetballer schitterde niet genoeg. Op het WK-74 noemde Cruijff hem de beste speler van het toernooi. Hij scoorde drie keer. Het Argentijnse team was niet memorabel genoeg.



Houseman, was inmiddels van veeldrinker een alcoholist geworden. Het WK-78 diende zich aan en Maradona. Het 17jarige wonderkind. Menotti, de bondscoach, gaf de voorkeur aan Houseman.
Maradona en het Argentijnse volk hebben het Menotti nooit kwalijk genomen. Kempes werd de vedette op het WK-78 voor de Argentijnen. Houseman wordt nog steeds gekoesterd.



Ze denken vaak terug aan Houseman. Hoe goed ie had kunnen zijn zonder alcohol. Hij was bestemd één van de besten ooit te geworden. Hij schitterde aan een te laag plafond. Soms gaat er nog een lampje branden bij de echte liefhebbers. Bij mij staat ie in het geheugen gegrift. Hij leeft nog. En heeft een vast plekte in zijn stamkroeg. Daar wordt ie voor eeuwig op handen gedragen.



:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 dinsdag 28 maart 2017 @ 12:31:25 #140
7889 tong80
Spleenheup
pi_169833722
Willy van der Kuijlen. Bij iedere PSV-er gaat het hart sneller kloppen. Ook bij supporters van andere clubs. Een weergaloze voetballer. René van der Gijp had het er laatst nog over. Hij deed als trainer schietoefeningen voor. Schoot de ballen met links en met rechts stijf in de kruising.



'Mister PSV'. Een andere bijnaam van hem is ‘Skiete Willy’, vanwege zijn harde schoten met links én rechts. Tussen 1964 en 1981 speelde van der Kuijlen 528 wedstrijden voor PSV. Daarin scoorde ie 311 doelpunten. En is topscorer aller tijden van de Eredivisie. Dat zal ie waarschijnlijk tot in lengte der dagen blijven. Een speler van zijn kaliber speelt tegenwoordig niet heel zijn carričre in Nederland.

Hij maakte in zijn totale carričre 29 doelpunten in Europees verband: tien in de Europacup 1, elf in de Europa Cup II en acht in de UEFA Cup. Hij werd een paar keer landskampioen. Had zijn hoogtepunt in het seizoen 1977/78. PSV won de EUFA-cup door Bastia te verslaan. Zijn beste wedstrijden speelde ie echter tegen Barcelona in de halve finale.

Barcelona, de club van Johan Cruijff. De voetballer die een andere parel wereldroem in de weg stond. Door onenigheid tussen PSV-en Ajaxspelers, onder leiding van Cruijff, ontbraken van der Kuijlen en doelman Jan van Beveren jarenlang in de Oranje selectie.



Menigéén denkt dat we met het PSV-duo twee keer wereldkampioen hadden kunnen worden.
In 2004 werden er aan de oostkant van het Philips Stadion standbeelden onthuld van Van der Kuijlen en Coen Dillen, een ander clubicoon van PSV. De bronzen versie Van der Kuijlen, tweebenig, maar van nature rechts, staat schietend met links afgebeeld.



Ik ben jong of oud genoeg om hem te kunnen herinneren. Eén van de beste voetballers ooit in Nederland. Ik ben fan van Cruijff, dit is één van de weinige dingen die hij verkeerd heeft aangepakt.

Kijken FOK!kers. Tegenwoordig zou ie een wereldster zijn bij Manchester of Barcelona.


:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 29 maart 2017 @ 14:13:25 #141
7889 tong80
Spleenheup
pi_169861011
Over René van der Gijp kun je de meest uiteenlopende dingen zeggen. Dat-ie vaak grappig is en de lach aan zijn kont heeft hangen.



Dat-ie niet het uiterste uit zijn talent haalde. Dat-ie na zijn loopbaan een nog grotere cultheld werd dan hij als speler al was.



Hij debuteerde september 1982 als aanvaller van Lokeren in het Nederlands elftal. Huub Stevens, Gullit en Willy van der kerkhof waren ploeggenoten. Hij speelde in zijn beginjaren samen met Louis van Gaal bij Sparta. Die mocht het vuile werk voor hem en topscorer Ruud Geels opknappen.



Had ie de juiste voetbalmentaliteit zou ie in 1988 met PSV en Oranje met de beker in zijn handen hebben gestaan. Een mooie man en persoonlijkheid. Wat weinigen nog weten is dat ie in de Hitparade heeft gestaan met 'Geef me Hoop Jomanda.' Een cover van Eddy Grant's 'Gimme hope Jo'anna.' In 1995. Hoogste notering 28. Cultfiguur pur sang. De laatste die zichzelf serieus neemt. Kan de huidige generatie nog iets van leren.

Kijk en huiver van dit wonderdoelpunt. Weet niet meer waar, geloof Engeland, werd ie gekozen tot mooiste doelpunt ooit....


Achteraf zei hij dat ie te lui was om door te lopen. :)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 donderdag 30 maart 2017 @ 18:37:26 #142
7889 tong80
Spleenheup
pi_169889718
Keepersblunders heb je in alle soorten en maten. Elf jaar geleden. Feyenoord speelt tegen FC Twente.



Feyenoord doelman Maikel Aerts komt onnodig ver zijn doel uit. Speelt de bal in FC Twente spits Blaise Nkufo zijn voeten. 2-2. Aerts schreeuwt het uit van frustratie.

Hij vraagt vervolgens zelf om een wissel bij coach Koeman. Patrick Lodewijks is geblesseerd en derde doelman Sherif Ekramy maakt zijn Eredivisie-debuut. Aerts wordt later betrapt op match-fixing en cocaďne-gebruik. Of was het eerder ? I.i.g. Hebben we nooit meer iets gehoord over dit "incident."

Bij andere clubs zat ie ook in het verdachtenbankje. Wat ie allemaal op zijn conto heeft staan is veel. Mooie sportprestaties zitten er niet tussen.



Roze, de kleur van de onschuld. Wel je haren verliezen. Maar je onschuld en streken ?

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_169898695
Blijft een leuk topic :)
Gino ♥
  Trouwste user 2022 vrijdag 31 maart 2017 @ 07:40:24 #144
7889 tong80
Spleenheup
pi_169899651
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 00:39 schreef Tjacka het volgende:
Blijft een leuk topic :)
Dank je maat :)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 2 april 2017 @ 13:26:57 #145
308538 Piebe
Van alle markten thuis.
pi_169944210
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2017 13:12 schreef tong80 het volgende:
Vandaag een jaar geleden.......

Wayne Rooney breekt het Premier League record van Thierry Henry met zijn 176ste doelpunt namens Manchester United tegen Liverpool.


[ afbeelding ]

Wayne Rooney Manchester United 176
Thierry Henry Arsenal 175
Alan Shearer Newcastle United 148
Frank Lampard Chelsea 147
Robbie Fowler Liverpool 128
Steven Gerrard Liverpool 120
Michael Owen Liverpool 118
Alan Shearer Blackburn Rovers 112
Ryan Giggs Manchester United 109
Paul Scholes Manchester United 107
Didier Drogba Chelsea 104
Ian Wright Arsenal 104
Matt Le Tissier Southampton 100

:P
In totaal heeft Shearer er dus meer.
Ja ja
  Trouwste user 2022 zondag 2 april 2017 @ 13:49:07 #146
7889 tong80
Spleenheup
pi_169944770
Niemand minder dan Dennis Bergkamp maakte het duizendste doelpunt voor het Nederlands elftal.



Dat deed Bergkamp in een geweldige wedstrijd. Op het EK-92 tegen Duitsland, die met 3-1 werd gewonnen. Op aanwijzing van van Basten scoorde ie met het hoofd. Een droom-duo in een droom-elftal. Dat beter speelde dan op het EK-88. Helaas ontbrak het geluk in de halve finale tegen Denemarken, waar in 88 met alle geluk een polletje tegen Ierland redding gaf.



Een voetballer die je niet verwacht in de recordboeken is oud-Feyenoorder Ruben Schaken. Het vijftienhonderste doelpunt van Oranje kwam op zijn naam. In 2013 scoorde ie tijdens in de WK-kwalificatieduel met Estland de 3-0.

Niet slecht voor een voetballer die laat doorbrak en voor drie Eerste-Divisieclubs speelde voor ie zich namens Feyenoord international mocht noemen.



Twee leuke ander feitjes over een duizendste doelpunt gaan over Rob Rensenbrink, het slangenmens en Pelé.
Robbie scoorde op het WK-78 tegen Oostenrijk het duizendste doelpunt op een WK.
Pelé maakte er in zijn ééntje meer dan 1000. Zijn duizendste, was net zoals die van Rensenbrink uit een strafschop. Illustere en grote namen. Ruben Schaken staat kleiner in de geschiedenisboeken.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 3 april 2017 @ 14:20:04 #147
7889 tong80
Spleenheup
pi_169970791
'Als ik de kans krijg maak ik van deze club iets groots.' Woorden van Aad de Mos bij zijn aanstelling vlak voor het einde van het seizoen om Sparta te behoeden voor degradatie.



Bescheidenheid is hem altijd vreemd geweest. Omhooggevallen als hulptrainer van Ajax. Net zoals leo Beenhakker ooit hoofdtrainer werd in Amsterdam. April 2010 stelde Sparta hem aan. Naar verluidt voor 2 ton in vier wedstrijden. Het werden er zes. Play Offs tegen het nietige Excelsior rekten het seizoen.



Op de persconferentie bij zijn aanstelling bij PSV sprak ie de woorden: 'Ik ben een garantie voor succes.' De afloop is bekend. Aad Afkoopsom is niet voor niets zijn bijnaam. Hij won met KV Mechelen onterecht van Ajax de EC-2. Danny Blind werd er na 10 minuten al uitgestuurd. Ook zo'n "grote coach."



Terug naar Sparta. De club degradeerde ooit één keer. Aad de Mos zou het wanbeleid van de roemruchte club niet kunnen omdraaien. Op het Kasteel gleed ie nog op zijn knieën langs de zijlijn toen Sparta in de 85 minuut scoorde tegen Excelsior. Na hijgend in zijn euforie zag ie Excelsior in de Play-Off tegen degradatie, zittend op de bank, de Rotterdamse concurrent in de 90ste minuut toch nog scoren.



Geen Aad afkoopsom ditmaal. Wel een staart tussen de benen, die weer vertrok. Geld opgestreken om de beste analist na Jan Mulder te worden. Markante man. Altijd leuke tv, maar als coach niet de begenadigde coach die hij zich inbeeldt te zijn. Zijn middelvinger tegen Ajax vergeef ik hem nooit. De club waar ie als coach alles aan heeft te danken.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 5 april 2017 @ 11:58:15 #148
7889 tong80
Spleenheup
pi_170016218
Nederland staat voor de tweede keer in een WK-finale. Eén minuut voor de aftrap gaat Argentinië een spelletje spelen. Ze willen dat Rechtsbuiten René van der Kerkhof zijn verband afdoet. Zou te gevaarlijk zijn.



Van der Kerkhof, die ook in de finale van 74 speelde, had zijn hand eerder in het WK gebroken.

Ze hadden echter geen rekening met de briljante coach Ernst Happel gehouden. Die riep zijn elftal doodleuk naar binnen. En zei 'Ook goed, dan spelen we niet.'



Een kwartier later werd de wedstrijd toch begonnen. De fysiotherapeut had op "aanbeveling" van Happel het gips op de hand van van der Kerkhof nog even iets harder gemaakt i.p.v. zachter.
De Argentijnen in een achteraf bloedveld de koude oorlog verloren. Helaas wonnen ze wel de wedstrijd. René viel in de 74-Finale in voor het slangenmens. Nu was het bloed aan de paal voor iedereen. Al was het in de laatste minuut.



:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 zaterdag 8 april 2017 @ 13:13:14 #149
7889 tong80
Spleenheup
pi_170084839
Voetballers met een dikke reet. Je hebt ze in alle vormen en maten.



Je zal als spits Marco van Basten moeten opvolgen. Bij AC Milan deed George Weah het met verve.

Dat werd een 9, waar van Basten een negen en half was. Bij Ajax had een andere kleurling minder fortuin. Hennie Meijer, kwam zag en verloor.



Hij maakte voor Roda JC 19 doelpunten in het seizoen 1986/1987. Opportunistisch als de voetbalwereld is kochten ze bij Ajax deze spits. Zijn verblijf in de Meer werd geen succes.
Na een jaar vertrok ie met de staart tussen de billen.

René van der Gijp zou miss België nog neuken. Die heette Billen van achteren. De komische partner van Piet Bambergen heette René van voren. Maar die kon niet voetballen. Koeman wel. Werelds beste dikke reet ooit.



:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_170084896
Back in the good old days.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')