Dagoduck | woensdag 4 januari 2017 @ 21:56 |
Trailer: https://vimeo.com/186459715
| |
golfer | woensdag 4 januari 2017 @ 23:25 |
Lijkt mij erg interessant. Lijkt misschien wel een beetje op De Wilde Keuken? | |
Tourniquet | woensdag 4 januari 2017 @ 23:31 |
Ik ga kijken. | |
Dagoduck | donderdag 5 januari 2017 @ 20:31 |
http://www.nporadio1.nl/d(...)bi-pangang-eigenlijk Joris bij Radio 1. | |
Karina | vrijdag 6 januari 2017 @ 13:51 |
Schop naar CUL. Denk dat daar meer liefhebbers voor dit programma zitten. | |
golfer | vrijdag 6 januari 2017 @ 13:54 |
Joris zat net bij Thijs Staverman op radio2 ook al reclame voor dit programma te maken. | |
Tourniquet | maandag 9 januari 2017 @ 11:43 |
Dat kratermeer op Sumatra zal wel het Tobameer zijn, het gebied van het Batak-volk. Dit is een voornamelijk Christelijk gebied dus vandaar dat je daar varken terugvindt in de keuken, in tegenstelling het verder overwegend Islamitische Indonesië (Bali is uiteraard een uitzondering). Ben daar vorig jaar geweest op vakantie en je ziet daar langs de kant van de weg bij restaurantjes steeds bordjes met B2 (en soms B1). In plaats van Babi (varken) wordt B2 op de bordjes geschreven om de moslimbevolking niet te veel voor het hoofd te stoten met het haram woord babi. B1 staat overigens voor biang, het Batak woord voor hond. https://en.wikipedia.org/wiki/Batak_cuisine#Meat | |
Elan | maandag 9 januari 2017 @ 13:32 |
Soort Keurigsdienst van Waarde 2.0 dit. | |
Spanky78 | maandag 9 januari 2017 @ 20:43 |
Gekeken en goedgekeurd. Errug leuk. | |
golfer | maandag 9 januari 2017 @ 21:22 |
Inderdaad. Leuk en informatief. | |
Aphrodyte | maandag 9 januari 2017 @ 22:01 |
Was vermakelijk. Ga ik ook volgen. | |
Dagoduck | dinsdag 10 januari 2017 @ 11:43 |
Geniale muziek ook weer: Ik herkende het zonder shazam ofzo. | |
golfer | dinsdag 10 januari 2017 @ 12:30 |
Vanavond over Spaghetti Bolognese. | |
golfer | dinsdag 10 januari 2017 @ 21:25 |
Geweldig. Die vrouwen in die pastafabriek en dat oude wijfje die de ragu maakte. | |
RobinOok | dinsdag 10 januari 2017 @ 21:28 |
Wijfje? | |
golfer | dinsdag 10 januari 2017 @ 21:35 |
Ik had wijffie geschreven. Maar mijn telefoon maakte er wijfje van. Maar wat vond jij van deze aflevering? | |
borisz | dinsdag 10 januari 2017 @ 21:40 |
IJmuiden. Altijd prima. | |
RobinOok | dinsdag 10 januari 2017 @ 21:43 |
Niet gezien. Ik kijk het journaal. | |
golfer | dinsdag 10 januari 2017 @ 21:43 |
Daar begint ie elke uitzending. Gisteren bij die ronde Chinees bij de jachthaven. | |
ddx | dinsdag 10 januari 2017 @ 21:43 |
Zouden ze dit samen met Keuringsdienst hebben opgenomen want die hadden ook al een aflevering over bolognese. | |
golfer | dinsdag 10 januari 2017 @ 21:44 |
Ik ook. Maar we hebben een opname- en terugkijkfunctie op de Horizonbox zitten. | |
RobinOok | dinsdag 10 januari 2017 @ 21:46 |
Wij niet. | |
golfer | dinsdag 10 januari 2017 @ 21:46 |
Denk het niet. KvW is KRO. Dit is NTR. | |
ddx | dinsdag 10 januari 2017 @ 21:52 |
http://bureauvoorlichting.nl/En dus ook de aardappeleters. | |
golfer | dinsdag 10 januari 2017 @ 22:06 |
Maar waar staat dat ze het samen met KvW hebben opgenomen? | |
Dagoduck | dinsdag 10 januari 2017 @ 22:13 |
golfer | dinsdag 10 januari 2017 @ 22:15 |
De 13(!) apostelen. | |
ddx | dinsdag 10 januari 2017 @ 22:20 |
staat nergens maar was mijn vermoeden omdat kvw het onderwerp ook pas uitgezonden heeft en productiemaatschapij (oid) zelfde is | |
Dagoduck | dinsdag 10 januari 2017 @ 22:23 |
Zelfde kamer en vrouw inderdaad, ze hebben gewoon gevraagd ''kunnen we het nog een keer doen met een andere presentator voor een ander programma?'' | |
Tourniquet | dinsdag 10 januari 2017 @ 23:53 |
Ik heb net de aflevering van de KvW over Bolognese nog even opgezocht, en daar bezoekt Ersin Kiris inderdaad ook de Bolognese KvK. En kijk wat daar op tafel staat: de gouden standaard tagliatelle, die bij deze aflevering van De Aardappeleters speciaal uit de kluis moest komen. Het lijkt me trouwens wel dat het een andere vrouw is die daar zit. En ook het doek wat bij het raam hangt bij de KvW-aflevering hing er niet bij de Aardappeleters. Vermoedelijk is de gouden tagliatelle-maat dus ook ter sprake gekomen bij de opnames voor de KvW, maar heeft dit de uitzending niet gehaald. Vind het een leuk programma, duidelijke Bureau Voorlichting signature in de prachtige beelden en muziek, maar inhoudelijk ben ik nog niet echt verrast. Of waren jullie verrast door het feit dat Babi Pangang niet uit China komt en dat ze in Italië geen spaghetti bolognese eten? | |
ddx | dinsdag 10 januari 2017 @ 23:58 |
Nee maar dat is ook meer omdat dit soort onderwerpen dus al in andere programma's behandeld zijn. | |
Dagoduck | woensdag 11 januari 2017 @ 00:11 |
Ik wist van Babi Pangang dat het niet uit China kwam, maar dacht dat het in Nederland bedacht was, maar aan de naam te zien had ik al moeten weten dat het Indonesisch was. Van de Spaghettig Bolognese wist ik het niet, maar ik ben geen vaste kijker van KvW. Ben ook totaal geen CUL-persoon, beetje jammer dat dit topic nu hier staat Ik kan een omelet bakken en een blik knakworsten opwarmen. Ik geniet vooral van de cultuur, en hoe het in beeld is gebracht i.c.m. de muziek. | |
Blues | woensdag 11 januari 2017 @ 00:25 |
| |
111210 | woensdag 11 januari 2017 @ 00:32 |
Had wel wat meer van het programma verwacht, qua beeld en muziek weer erg goed (zelfde cameraman als de laatste seizoenen van de wilde keuken, al heb ik daar wel mooiere shots voorbij zien komen) maar inderdaad qua inhoud niet zo spannend, ook probeert de presentator wouter klootwijk een beetje na te doen met zn manier van doen en zn voice over. Jammer maar had wel wat meer van het programma verwacht. | |
derLudolf | woensdag 11 januari 2017 @ 03:45 |
Zonder dat ik wist (maar nog met de KVW aflevering in het b achterhoofd) heb ik vandaag de bolognesesaus gemaakt volgens "het recept" https://www.paolos.nl/de-originele-bolognesesaus-ragu-bolognese/ Maar dan gewoon vlees in kleine stukjes gesneden. Heb ook enkel rundvlees (riblap) en geen kalfs gebruikt. Desalniettemin was er echt heerlijk | |
111210 | woensdag 11 januari 2017 @ 07:53 |
Dus niet volgens "het" recept | |
Tourniquet | woensdag 11 januari 2017 @ 11:44 |
"het" recept (oftwel dat van de Accademia Italiana della Cucina) is als volgt: http://www.accademiaitali(...)C3%B9-alla-bolognese En bevat de volgende ingrediënten (de Nederlandse termen voor het gebruikte rundvlees ben ik niet zeker van): 300 g rundvlees (vinkenlap), gehakt 150 g gedroogd varkensbuikspek (pancetta), fijngehakt 50 g wortel 50 g bleekselderij 50 g ui 300 g verpulverde of gepelde tomaten ½ kop droge witte wijn ½ kop volle melk een beetje bouillon olijfolie of boter zout en peper ½ kop slagroom (optioneel) In andere recepten die claimen het originele recept te volgen staat vaak ook i.p.v. de 300g tomaten ook 5 eetlepels tomatensaus of 20 gram driedubbel geconcentreerde tomatenpuree genoemd. Meer achtergrond: http://www.itchefs-gvci.c(...)le&id=461&Itemid=855 | |
111210 | woensdag 11 januari 2017 @ 12:10 |
Vreemd recept waarbij je kan kiezen of je olie of boter wilt gebruiken en optioneel nog slagroom. Het echte recept staat volgens mij gewoon vast wat er in zit, niks optioneels of keuzes. | |
Tourniquet | woensdag 11 januari 2017 @ 12:19 |
Dat staat er toch echt op http://www.accademiaitali(...)C3%B9-alla-bolognese (de Accademia Italiana della Cucina is de origanisatie die het recept gedeponeerd heeft bij de KvK) olio d’oliva o burro ½ bicchiere di panna liquida da montare (facoltativa) Ook op de website van het Bolognese bureau voor toerisme staat hetzelfde recept: http://www.bolognawelcome(...)ragu-alla-bolognese/ | |
111210 | woensdag 11 januari 2017 @ 12:56 |
Rare jongens die Italianen, lijkt mij wel een verschil maken of je olie of boter gebruikt. | |
Dagoduck | woensdag 11 januari 2017 @ 19:55 |
Couscous, ooit eens in Frankrijk in een jeugdherberg gekregen met inktvis Smurrie met stukjes rubber noemde ik het. | |
Dagoduck | woensdag 11 januari 2017 @ 20:04 |
Bij de 3e zandheuvel rechtsaf. | |
Aphrodyte | woensdag 11 januari 2017 @ 20:20 |
Ik heb nou drie keer gekeken en niets nieuws geleerd. Het wordt leuk gebracht maar dat is het wel. | |
golfer | woensdag 11 januari 2017 @ 21:45 |
Ik kijk ook niet om iets te leren. Ik kijk vooral vanwege de mooie opnames en de lekkere muziek. | |
Dagoduck | donderdag 12 januari 2017 @ 19:56 |
Ouzo | |
derLudolf | donderdag 12 januari 2017 @ 20:28 |
Ik wist dit niet leuk om te weten. | |
borisz | vrijdag 13 januari 2017 @ 20:06 |
BBQ! | |
Aphrodyte | vrijdag 13 januari 2017 @ 20:38 |
Waarom vertelt hij niet wat hij eet? Hij bestelt wat in het restaurant, maar wat het is zegt hij niet. Hij graait in de Mexicaanse bbq maar hij vertelt niet welk vlees het is. Ik snap dat niet? | |
golfer | vrijdag 13 januari 2017 @ 21:44 |
Dat heb je dan gemist. Maar in de USA was het brisket van rund en varkensworst en in Mexico had ie het over schaap. | |
Aphrodyte | vrijdag 13 januari 2017 @ 22:08 |
Wat er op het bord lag was oa worst. Met brisket ja. Maar over de worst zei hij niets. Het schaap heb ik ook gezien. Maar verder geen uitleg. Ik vind dat jammer. | |
Dagoduck | vrijdag 13 januari 2017 @ 22:16 |
#ANONIEM | zaterdag 14 januari 2017 @ 16:19 |
Die aflevering over barbecue hadden ze wel in tweeën mogen splitsen. Een aflevering over de VS en een over Mexico. | |
111210 | zaterdag 14 januari 2017 @ 16:34 |
De uitwerking is inderdaad een beetje tegenvallend, zet er dan een achtergrond artikel op de site bij ofzo. | |
borisz | maandag 16 januari 2017 @ 19:59 |
Hokkai Kitchen | |
golfer | maandag 16 januari 2017 @ 22:10 |
Die originele gefermenteerde zushi leek mij niet echt lekker. | |
Boy_Zonderman | maandag 16 januari 2017 @ 22:28 |
Die van vandaag gemist, misschien zo eens bekijken. Ik vind het een beetje De Wilde Keuken maar dan de light versie ervan. Klootwijk deed het beter met de gespeelde domheid dan deze gast. Verder wel mooie beelden en leuke muziek enzo, heel sfeervol | |
Dagoduck | dinsdag 17 januari 2017 @ 11:06 |
Ik kan me niet herinneren ooit sushi te hebben gegeten. | |
111210 | dinsdag 17 januari 2017 @ 11:18 |
De rest van nederland anders wel, op iedere hoek zit een all you can eat | |
golfer | dinsdag 17 januari 2017 @ 21:14 |
Opeens heel erge trek in shoarma nu. | |
RobinOok | dinsdag 17 januari 2017 @ 22:07 |
Kan iemand Kreator even waarschuwen dat de volgende over goulash gaat? | |
derLudolf | dinsdag 17 januari 2017 @ 22:08 |
Waarom kun jij dat niet? | |
Aphrodyte | woensdag 18 januari 2017 @ 16:13 |
Varkensshoarma zoeken in Israel Echt, ik kijk dit programma alleen maar om de vreemde dingen die de presentator doet. | |
golfer | woensdag 18 januari 2017 @ 21:23 |
Mooie grijze koeien voor de goulash | |
golfer | woensdag 18 januari 2017 @ 21:25 |
Joris op de fiets gaat nu wel heel erg lijken op Wouter Klootwijk. | |
derLudolf | woensdag 18 januari 2017 @ 21:27 |
Ja leuke beestjes Ik kende dat raad nog niet. | |
Dagoduck | woensdag 18 januari 2017 @ 23:45 |
Wat ik me afvraag over shoarma, als je dat in Nederland opzoekt, koopt of ergens eet zijn het vaak van die reepjes: Maar ik heb wel eens in Edinburgh een broodje showarma besteld en als je op de Engelstalige wikipedia-pagina kijkt ook, dan ziet het eruit als een broodje döner (dunne plakjes zeg maar)? Het komt eigenlijk allebei van zn draaiend stuk vlees, wat is nou wat, is het enige verschil dan de maker (afkomst) of zit er ook verschil in vorm? | |
GoCanucksGo | donderdag 19 januari 2017 @ 06:27 |
Leuke serie, goed gefilmd en heb eigenlijk elke aflevering wel iets geleerd. Beetje cultuur-relativistisch wel maar dat hoort wel bij NTR. Ook interessant dat de gemiddelde persoon die hij in het buitenland interviewt beter Engels spreekt dan dat de mensen die hij hier spreekt en die al 30-40 jaar in Nederland wonen Nederlands spreken | |
TargaFlorio | donderdag 19 januari 2017 @ 20:26 |
Leuk programma. | |
golfer | donderdag 19 januari 2017 @ 21:06 |
En een Amerikaans/Mexicaanse tourist die in de jaren 70 tien jaar lang in Amsterdam een Mexicaans restaurant had spreekt 40 jaar later nog steeds een beetje Nederlands. | |
TargaFlorio | donderdag 19 januari 2017 @ 21:08 |
Een beetje? Sprak nog heel goed Nederlands vond ik. | |
Aphrodyte | donderdag 19 januari 2017 @ 21:47 |
Dit was wel een leuke aflevering. Ik zou ontzettend graag echt Mexicaans streetfood willen eten | |
golfer | vrijdag 20 januari 2017 @ 12:45 |
Vanavond alweer de laatste. Over paella. | |
ddx | zaterdag 21 januari 2017 @ 08:45 |
Was leuke serie, jammer dat het alweer afgelopen is. Maarja flink budget voor al die tripjes naar het buitenland. | |
111210 | zaterdag 21 januari 2017 @ 18:50 |
Zonde, die aflevering in japan ben je aan de andere kant van de wereld maak je zon inhoudsloos item. Doe mij de wilde keuken maar weer met afleveringen van 40 minuten. Dit was gewoon niks. | |
Dagoduck | maandag 26 november 2018 @ 16:12 |
Seizoen 2! 17 t/m 28 december, NPO2, 19u. | |
Lucky_Strike | maandag 26 november 2018 @ 18:52 |
Oh ja, dit moest ik nog steeds kijken. Ik stuur jullie ook even door naar TV | |
Dagoduck | maandag 26 november 2018 @ 18:55 |
Ojee, stonden we nog in een oud forum. | |
Lucky_Strike | maandag 26 november 2018 @ 19:01 |
Ja, ik had blijkbaar bij de grote verhuizing dit topic over het hoofd gezien | |
golfer | maandag 26 november 2018 @ 20:18 |
Hoera! | |
JayHovah | maandag 26 november 2018 @ 21:02 |
Ah, thanx 4 the reminder! Ik heb het altijd al een leuk programma gevonden, het kijkt lekker simpel weg en je hoef er niet teveel bij na te denken (en dat laatste ben ik erg goed in...). | |
borisz | zaterdag 15 december 2018 @ 08:46 |
De Eerste vijf gerechten die onder handen genomen gaan worden. Schitzel Roti Vietnamese Loempia Ceviche Coq au vin Joris was te gast in Mangiare met een voorbeschouwing https://mangiare.ntr.nl/. | |
golfer | maandag 17 december 2018 @ 12:59 |
Vanavond begint met de schnitzel. Uiteraard gaat hij daarvoor naar Wenen, maar ook de Achterhoek en Milaan claimen het gepaneerde lapje vlees. Weinig gerechten Oostenrijkser dan de wienerschnitzel, zou je denken. Niets is minder waar, zo ondervindt Joris Vermeer in de eerste aflevering van een nieuwe reeks De aardappeleters. Zijn culinaire ontdekkingsreis leidt hem in dit geval naar de Achterhoek, een Milanese kathedraal en uiteraard naar Wenen. Onderweg hoort hij verhalen over de gepaneerde lap vlees, die prachtig zijn, maar lang niet altijd 100 procent kloppen. “De verhalen over de schnitzels, dat de goudgele broodkruim van de korst symbool staat voor het goud van de overwinning, dat is echt een vroege vorm van fake news. Maar ja, je hebt hier te maken met een nationaal gerecht, dus daar zijn destijds fantastische verhalen omheen verzonnen, die in daarna alleen maar groter zijn geworden.” | |
Dagoduck | maandag 17 december 2018 @ 19:39 |
Eind van de maand in Oostenrijk maar weer eens schnitzel eten. | |
Boy_Zonderman | maandag 17 december 2018 @ 21:05 |
Yeay... leuk dat het weer begint! ' | |
golfer | maandag 17 december 2018 @ 21:28 |
Die enorme lappen vlees. | |
golfer | dinsdag 18 december 2018 @ 17:41 |
Vandaag dus kalfsschnitzel eten. | |
golfer | dinsdag 18 december 2018 @ 17:42 |
Vanavond: De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Bakra aardappeleter Joris Vermeer, doorkruist Suriname op een rotte brommer en hij ziet er bos- en stadscreolen, joden, Chinezen en indianen en vooral veel, heel veel hindoestanen. Hij ontdekt hoe een Indiase pannenkoek het schopt tot nationaal Surinaams symbool. En dat heeft te maken met misschien wel de zwartste bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis. In discobusje vier ontdekt Joris Vermeer, tot zijn afgrijzen, zijn eigen houten Hollandse heup. | |
Dagoduck | dinsdag 18 december 2018 @ 19:20 |
Ooit wel eens gegeten, lekker. | |
GlennQuagmire | dinsdag 18 december 2018 @ 19:21 |
nog nooit gehad | |
Dagoduck | dinsdag 18 december 2018 @ 19:42 |
#ANONIEM | dinsdag 18 december 2018 @ 19:43 |
Roti rol [ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 18-12-2018 19:43:59 ] | |
Dagoduck | dinsdag 18 december 2018 @ 19:44 |
Een boom droogneuken | |
Tourniquet | dinsdag 18 december 2018 @ 19:50 |
Geweldige aflevering. Die bus. Mooie productie ook weer van Bureau Voorlichting. | |
golfer | dinsdag 18 december 2018 @ 20:52 |
Ja. Was weer leuk. | |
golfer | woensdag 19 december 2018 @ 17:09 |
Vanavond: Op een regenachtige marktdag is het misschien wel het lichtpuntje van de dag, de Vietnamese loempia! Maar niemand realiseert zich dat achter deze snack een verhaal van oorlog, ellende en vluchten schuilgaat. Iedere loempiakraam heeft zijn eigen familiedrama, waarbij mensen uit Vietnam huis en haard in de steek hebben gelaten en zijn gevlucht naar alle uithoeken van de wereld. Ook naar Nederland. In deze aflevering van De Aardappeleters praat Joris Vermeer hierover met de Nederlands/Vietnamese loempiaverkoper Toan Vu. In Vietnam gaat Joris op zoek naar de oorsprong van deze koning uit de frituur en stuit op grote verschillen tussen hier en daar. Het origineel heet niet 'loempia' en de Vietnamees kent geen rode saus. En koning uit de frituur? Welnee! Een rauwe loempia is daar de norm. | |
golfer | donderdag 20 december 2018 @ 16:49 |
Eerst op onze kosten naar Suriname, gisteren naar Vietnam en vandaag gaat ie naar Peru. Je komt nog eens ergens van publiek geld. | |
Dagoduck | donderdag 20 december 2018 @ 17:58 |
Ik eet ook wekelijks een loempia. Kom wel eens in andere steden maar ze smaken nergens zoals bij mijn vaste kraampje. | |
golfer | donderdag 20 december 2018 @ 20:36 |
Wel prachtige beelden uit Peru. En al die botten en beenderen gewoon daar liggend bij de Moche. | |
golfer | donderdag 20 december 2018 @ 21:05 |
En naar aanleiding van deze aflevering een reservering gemaakt voor volgende week zaterdag bij https://www.maita-restaurant.com/ Ook dus Cocina Nikkei. | |
ddx | donderdag 20 december 2018 @ 22:18 |
Mooie aflevering weer, ook al die contacten die de verhalen vertellen in ieder land. Daar gaat heel wat research (en contacten hebben) aan vooraf. | |
Dagoduck | vrijdag 21 december 2018 @ 19:47 |
Zal die aflevering in Peru nog even terugkijken. | |
golfer | vrijdag 21 december 2018 @ 21:53 |
Die haan in het begin. | |
golfer | vrijdag 21 december 2018 @ 22:15 |
Die Belgische hanenkraai wedstrijd. | |
Peligrosso | maandag 24 december 2018 @ 03:27 |
Ik heb helemaal gemist dat er een tweede seizoen is. Het vorige seizoen was mooi, vooral die aflevering over babi pangang heeft indruk op mij gemaakt. Ik vond het best schokkend dat die man diep het bos in moest om babi pangang te eten. Zag er wel superlekker uit btw. | |
golfer | maandag 24 december 2018 @ 11:50 |
Vanavond: Kaasfondue. Fondue is een chique woord voor smelten. Chique want Frans. Toen de Zwitsers veel te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze iets nieuws om de wereld mee te veroveren. Zo werd, nog maar zestig jaar geleden, kaasfondue geboren. Het bestond wel eerder, maar toen werd het gegeten door een handvol melkboeren bovenop de alp. En een boer is geen nuffige dame in een te duur restaurant. Geen fondue dus, maar soep. Kaassoep. En dat vindt Joris Vermeer, net als de Zwitserse melkboer, een veel betere naam. Kaassoep. | |
Dagoduck | maandag 24 december 2018 @ 19:25 |
Gewoon even een stuk obscure Neil Young-muziek uit Dead Man in de aflevering | |
golfer | maandag 24 december 2018 @ 20:48 |
Joris blijft maar "wow" zeggen. | |
Lucyintheafternoon | maandag 24 december 2018 @ 20:59 |
Weet iemand hoe dat Franse muziekstuk heet? | |
Dagoduck | maandag 24 december 2018 @ 21:04 |
| |
Lucyintheafternoon | maandag 24 december 2018 @ 22:00 |
| |
golfer | dinsdag 25 december 2018 @ 12:42 |
Vanavond: Boeuf Stroganoff Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe. Haar beste vriend is een duif, ze rookt als een ketter en ze heeft de stem van een schoorsteenveger. Logischerwijs wordt Joris Vermeer op slag verliefd. De ontboezeming van de prinses dat ze, sinds de dood van haar moeder, nooit meer een fatsoenlijke boeuf stroganoff heeft gegeten, raakt hem. Zijn zoektocht door moedertje Rusland leidt tot een verrassende ontknoping. | |
golfer | dinsdag 25 december 2018 @ 20:42 |
Leuk reisje naar st. Peterburg en Moskou. De White Rabbit. | |
golfer | woensdag 26 december 2018 @ 13:15 |
Vanavond: Rijsttafel. Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden. Op een bizarre plek bovendien: in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. Indonesiërs noemen zo'n maaltijd slametan. Het is een feestmaal waar de Nederlandse kolonist later een rijsttafel van heeft gemaakt. En die rijsttafel was, gek genoeg, pas mogelijk nadat een beroemd kanaal in Egypte werd geopend. Joris Vermeer leert ook dat je vleermuizen moet eten als je astma hebt. Op een stokje, eventueel met pindasaus. En dat er twintig vleermuizen nodig zijn voor je buikje vol is. | |
golfer | donderdag 27 december 2018 @ 12:24 |
Vandaag: Steak. Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Als die boot vol koe en ongewassen Spanjaard een oceaan oversteekt en dat de scheepslading dan een onbewoonde vlakte bevolkt? Dan is dat een belangrijke historische gebeurtenis. Vier eeuwen na deze avontuurlijke overtocht volgt aardappeleter Joris Vermeer het spoor van de koe en de Spanjaard om te ontdekken waarom we zo graag een lapje vlees uit Argentinië eten. Er wordt een koe over de lengte doormidden gesneden en op een landbouwwerktuig boven een vuurtje geroosterd. Het is de meest indrukwekkende barbecue ooit. En heel per ongeluk maakt Joris Vermeer een harde cowboy aan het huilen. | |
Homey | donderdag 27 december 2018 @ 13:36 |
Super serie. Ook goed dat de presentator niet bijdehand of zo wijs alles gaat uitleggen. Weer eens wat anders dan met al die food series van 'white men explaining everything'. | |
golfer | donderdag 27 december 2018 @ 20:42 |
Even in Argentinië een hele koe vlinderen. | |
golfer | vrijdag 28 december 2018 @ 11:42 |
Vanavond alweer de laatste: Patat. De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt. Maar wij Vlaamse, Waalse en Nederlandse lagelanders, wij danken alles aan de hoogstelanders. Joris Vermeer moet dus op bezoek bij de eerste aardappeleters. Bij het oudste aardappelveld ontmoet hij de beste kok van de wereld: Virgilio Martinez. Dat is gezellig en vooral heel lekker. Maar Vermeer is eigenlijk op weg naar de Peruaanse aardappelboer op het puntje van de berg. Want hij heeft een cadeau meegenomen. Misschien wel de beste Europese uitvinding ooit: mayonaise. | |
golfer | vrijdag 28 december 2018 @ 20:34 |
Joris Wauw heeft voor deze serie dus Nederland, België,Frankrijk,Italië,Oostenrijk,Rusland,Vietnam,Indonesie,Suriname,Peru(2×) en Argentinië bezocht. | |
ddx | zaterdag 29 december 2018 @ 22:42 |
Mooie serie weer. Iemand trouwens idee waar die (woon)boot ligt ? Ergens rond Muiden ofzo is mijn gok, maar herken dan bos niet echt. | |
golfer | zondag 30 december 2018 @ 01:41 |
Vorige afleveringen waren in IJmuiden, nu misschien Noordzee-kanaal? |