Klopt. Maar mijn insteek is om in loondienst te starten en e.v.t. ooit misschien als zelfstandige te beginnen.quote:Op zaterdag 31 december 2016 15:29 schreef sjorsie1982 het volgende:
Daar zijn cursussen voor nodig en dan kan je als zzp-er aan de slag. Je moet je dan ook registreren ergens, maar waar weet ik niet,
Waarom?quote:Op zaterdag 31 december 2016 15:45 schreef Roman1972 het volgende:
[..]
Klopt. Maar mijn insteek is om in loondienst te starten en e.v.t. ooit misschien als zelfstandige te beginnen.
Het is niet voor bijstandsklanten bedoeld. Die moeten gewoon in de gesubsidieerde hulp van gemeenten/bewindvoerders.quote:Op zaterdag 31 december 2016 19:45 schreef PreiKaas het volgende:
Ik zal vast te simpel denken: Iemand wil budgetcoach worden. Oftewel mensen bijstaan met financiële problemen. Meneer/mevrouw de budgetcoach wil wel graag leuk kunnen leven. Wie gaat dat betalen? De clienten die al geen geld hebben omdat ze de hulp van een budgetcoach inroepen?
Iedereen kan schuldhulpverlening krijgen via bijv. wijkcoaches vanuit de gemeente.quote:Op zaterdag 31 december 2016 20:31 schreef Renesite het volgende:
[..]
Het is niet voor bijstandsklanten bedoeld. Die moeten gewoon in de gesubsidieerde hulp van gemeenten/bewindvoerders.
budgetcoaching is in de basis niet echt iets voor bijstandscliënten met schulden. Dat kunnen de cliënten niet betalen van de beslag vrije voet. Daarom moeten zij zich richten tot wél gesibsidieerde hulp die gemeenten via de kredietbanken of particuliere bewindvoeringskantoten aanbieden.quote:Op zaterdag 31 december 2016 20:51 schreef Mike-The-Situation het volgende:
[..]
Iedereen kan schuldhulpverlening krijgen via bijv. wijkcoaches vanuit de gemeente.
Volgens mij begrijp je mij niet helemaal. Gemeentes hebben namelijk allemaal maatschappelijk werk, intern of extern. Binnen deze instelling zit ook altijd een schuldhulpverlener waar iedereen een beroep op kan doen en dat wordt allemaal vanuit de gemeente betaald.quote:Op zaterdag 31 december 2016 21:21 schreef Renesite het volgende:
[..]
budgetcoaching is in de basis niet echt iets voor bijstandscliënten met schulden. Dat kunnen de cliënten niet betalen van de beslag vrije voet. Daarom moeten zij zich richten tot wél gesibsidieerde hulp die gemeenten via de kredietbanken of particuliere bewindvoeringskantoten aanbieden.
we zeggen hetzelfde. Laten we stoppen met verpissen. Ter info; ben zelf bewindvoerder.quote:Op zaterdag 31 december 2016 23:04 schreef Mike-The-Situation het volgende:
[..]
Volgens mij begrijp je mij niet helemaal. Gemeentes hebben namelijk allemaal maatschappelijk werk, intern of extern. Binnen deze instelling zit ook altijd een schuldhulpverlener waar iedereen een beroep op kan doen en dat wordt allemaal vanuit de gemeente betaald.
Ja klopt!quote:Op zaterdag 31 december 2016 23:09 schreef Renesite het volgende:
[..]
we zeggen hetzelfde. Laten we stoppen met verpissen. Ter info; ben zelf bewindvoerder.
Goed plan. Thxquote:Op zaterdag 31 december 2016 17:57 schreef Tja... het volgende:
Bij de afdeling Sociaal Domein van je gemeente vragen met welke schuldhulpverleners ze werken en die vervolgens actief benaderen voor een baan.
Ik neem aan dat een butgetcoach of in loondienst zit van een bijv gemeentelijke instelling waarin hij gewoon werkgever is. anders als ZZPér.quote:Op zaterdag 31 december 2016 19:45 schreef PreiKaas het volgende:
Ik zal vast te simpel denken: Iemand wil budgetcoach worden. Oftewel mensen bijstaan met financiële problemen. Meneer/mevrouw de budgetcoach wil wel graag leuk kunnen leven. Wie gaat dat betalen? De clienten die al geen geld hebben omdat ze de hulp van een budgetcoach inroepen?
Bedankt voor de tip. daar heb ik tenminste wat aan.quote:Op zaterdag 31 december 2016 20:51 schreef Mike-The-Situation het volgende:
Ik ben als maatschappelijk werker vaak betrokken bij trajecten rondom schuldhulpverlening, veel cliënten van mij hebben schulden en komen dan bij een schuldhulpverlener of zelfs een bewindvoerder terecht.
Het grote probleem waar jij tegenaan gaat lopen is dat het verhelpen van schulden niet de basis is. De basis is namelijk dat mensen schulden maken omdat zij andere, onderliggende problematieken hebben. Een voorbeeld hiervan is dat je een overzicht kunt maken waaruit blijkt dat Jan minder moet roken. Hij gaat ermee akkoord en begint ook daadwerkelijk te minderen. Echter krijgt hij een tegenslag en zal hij weer meer gaan roken waardoor het hele financiële plannetje in duigen valt. De financiën van Jan en vooral zijn schulden zijn niet rationeel tot stand gekomen. Mensen beslissen niet om zomaar om in de schulden te komen.
Waar je dus mee begint met de cliënten is insteken op a) de autonomie van de cliënt en probere het besef te kweken dat zij de vrijheid hebben om schulden te maken, immers zijn zij ook de enige verantwoordelijken voor de schulden. En b) de onderliggende problematiek te ontdekken en op te lossen.
Het grote probleem is dat cliënten vaak veel stress ondervinden van schulden maar niet de prikkel hebben om het zelf op te lossen. Een schuldhulpverlener of bewindvoerder is dan een heerlijk persoon om alle frustraties op bot te vieren. Jij bent het immers die hun geld in beheer hebt maar het niet overmaakt.
Het maken van overzichten van financiën is een makkie, dat kunnen cliënten ook wel maar het handhaven is onmogelijk. Om daarmee om te kunnen gaan moet je goed zaken van je af kunnen zetten en het vooral ook altijd bij de cliënt leggen en buiten jezelf. Verder is het van belang om met de doelgroepen die schulden hebben empathisch te zijn en vooral ook kennis van de lagere regionen van de samenleving te hebben. Heb je dat niet? Mis je dat gevoel? Dan wordt het gewoon heel wat lastiger en zullen cliënten doorgaan sceptischer tegenover je staan.
Edit: Om concreet op jouw vraag in te gaan. De meeste schuldhulpverleners zijn actief binnen instellingen voor bijv. maatschappelijke opvang oid of binnen gemeentelijk maatschappelijk werk. Elke gemeente heeft een eigen maatschappelijk werk of een organisatie waaraan zij het uitbesteden.
Als ZZP'er kun je beter als bewindvoerder aan de slag gaan maar ook hier zijn verschillende bedrijfjes voor.
nee. Dan ben je of budgetbeheerder of bewindvoerder. Budgetcoaching zit normaliter(!) niet in het pakket dat een gemeente aanbiedt vanuit de zorgplicht die ze hebben.quote:Op zondag 1 januari 2017 17:20 schreef Roman1972 het volgende:
[..]
Ik neem aan dat een butgetcoach of in loondienst zit van een bijv gemeentelijke instelling waarin hij gewoon werkgever is. anders als ZZPér.
Vreemde opmerking als je mij vraagt.
Wat is het verschil in opleiding?quote:Op zondag 1 januari 2017 18:57 schreef Renesite het volgende:
[..]
nee. Dan ben je of budgetbeheerder of bewindvoerder. Budgetcoaching zit normaliter(!) niet in het pakket dat een gemeente aanbiedt vanuit de zorgplicht die ze hebben.
Budgetcoaches zijn in de basis te duur voor de lagere groep mensen die financieel hoog zitten.
Verwar budgetcoach niet met budgetbeheer of bewindvoering. Veelgemaakte fout.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |