Heb hier al afnemers gevondenquote:Op donderdag 31 december 2020 11:51 schreef Tinkepink het volgende:
Zo, deeg staat bij de haard te rijzen. 1 Kilo meel/1 liter melk met appels en rozijnen en dezelfde hoeveelheid gesplitst in “kaal” en rum-rozijnen.
Vanaf twee uur bakken. Ik denk dat ik ze uit ga delen in het dorp. Anders is het toch teveel
Je moet ook een beetje naar je beslag kijken, omdat ik volkoren maak moet ik vaak nog wel een beetje bier toevoegen na een paar minuten mixen. Op een gegeven moment heb je wel door dat je de juiste structuur hebt.quote:Op donderdag 31 december 2020 12:10 schreef BakkieDoen het volgende:
[..]
Hmmm...zit wat in. Dit is trouwens ook een oud recept, dat wel.
Het recept van Holtkamp zit ook teveel in dan. Maar dat is aan te passen natuurlijk.
Melk en bier doe ik idd ook altijd half half.
En weer naar FEE.quote:Op woensdag 6 januari 2021 18:14 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Kick naar CUL. FEE is klaar voor dit seizoen.
En bedankt, nu heb ik zin in goede oliebollen. Vorige week kreeg ik er een, van een kraam. Die was gewoon matig te noemenquote:
Oeh ja, oliebollen! Misschien maar vast een keer proefbakken....quote:Op vrijdag 26 november 2021 12:34 schreef derLudolf het volgende:
[..]
En bedankt, nu heb ik zin in goede oliebollen. Vorige week kreeg ik er een, van een kraam. Die was gewoon matig te noemen
Die van Hartog zijn wel echt heel erg lekker, vind ik!quote:Op woensdag 22 december 2021 09:40 schreef Yinny het volgende:
Ik heb bij mijn bestelling vanavond de volkoren oliebollen van bakkerij Hartog. Even proeven, nog nooit een volkoren oliebol op...anders toch mijn standaard recept gebruiken.
Ingrediënten: rozijnen, water, TARWEmeel, volkorenTARWEmeel, EI, gist, Plantaardig Vet(palm, kokos), appel, suiker, Plantaardige Olie(raapzaad, pinda(PINDA'S), katoenzaad), Geheel Gehard Plantaardige Vet(palm), cederappelschil(SULFIET), bakkerszout, dextrose, TARWEbloem, Kruiden En Specerijen(kaneel), glucose-fructosestroop, TARWEgluten, weipoeder(MELK), boterpoeder(MELK), Emulgator(E471, E482, E472e, E322(SOJA)), TARWEbloem (voorverstijfseld), invertsuikerstroop, glucosestroop (gedroogd), Aroma(aroma, vanille), ascorbinezuur(E300), caramelstroop, Conserveermiddel(E202), curcumaextract, enzymen(TARWE), kaliumjodide, Kleurstof(E150a, E160a), rum, Verdikkingsmiddel(E415), zout, Zuurteregelaar(E330, E270)quote:Op woensdag 22 december 2021 13:15 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Die van Hartog zijn wel echt heel erg lekker, vind ik!
Ohja ik vergat de boter. En ik heb Reinheitsgebotweizen, dus dat is water, gerst, tarwe, hop en gist.quote:Op woensdag 22 december 2021 13:38 schreef derLudolf het volgende:
Bier heeft niet volgens het Reinheitsgebot is gebrouwen kan misschien ook voor iets meer ingrediënten zorgen?
Ik zit al op iets meer ingrediënten en gebruik: bloem, ei, boter, zout, suiker, gist, melk en bier.
Iets mag alleen volkoren heten* als er meer dan de helft volkorenmeel in zit. Hier staat gewoon tarwemeel vóór volkorentarwemeel vermeldt en dus zit er minder volkoren dan gewoon in en mag het geen volkoren heten. Wat een shitload aan zooi overigens Vooral komisch als je 'volkoren oliebollen' koopt omdat je denkt dat dat gezonder isquote:Op woensdag 22 december 2021 13:18 schreef djkoelkast het volgende:
Ingrediënten: rozijnen, water, TARWEmeel, volkorenTARWEmeel, EI, gist, Plantaardig Vet(palm, kokos), appel, suiker, Plantaardige Olie(raapzaad, pinda(PINDA'S), katoenzaad), Geheel Gehard Plantaardige Vet(palm), cederappelschil(SULFIET), bakkerszout, dextrose, TARWEbloem, Kruiden En Specerijen(kaneel), glucose-fructosestroop, TARWEgluten, weipoeder(MELK), boterpoeder(MELK), Emulgator(E471, E482, E472e, E322(SOJA)), TARWEbloem (voorverstijfseld), invertsuikerstroop, glucosestroop (gedroogd), Aroma(aroma, vanille), ascorbinezuur(E300), caramelstroop, Conserveermiddel(E202), curcumaextract, enzymen(TARWE), kaliumjodide, Kleurstof(E150a, E160a), rum, Verdikkingsmiddel(E415), zout, Zuurteregelaar(E330, E270)
WAUW!
Dit is echt extreem, wat daar allemaal in gaat.
In die van mij zit:
Volkorenmeel, melk, bier, ei, gist, zout.
En de krentenversie ook krenten, rozijnen, appel, kaneel en Duitse brandewijn om de krenten en rozijnen in te weken.
Blij dat iemand het met me eens is en niet kop in het zand en "het is toch lekker".quote:Op woensdag 22 december 2021 14:07 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Iets mag alleen volkoren heten* als er meer dan de helft volkorenmeel in zit. Hier staat gewoon tarwemeel vóór volkorentarwemeel vermeldt en dus zit er minder volkoren dan gewoon in en mag het geen volkoren heten. Wat een shitload aan zooi overigens Vooral komisch als je 'volkoren oliebollen' koopt omdat je denkt dat dat gezonder is
Jouw bollen mogen wel volkoren heten
* = voor brood moet dat 100% zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |