abonnement Unibet Coolblue
pi_167303546
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 december 2016 14:36 schreef Burdie het volgende:
Ik geloof niet zo in schema's voor baby's... Op Gym zijn er ook meiden die krampachtig vast willen houden aan een soort zelfbedachte babybedtijd. Ik besteed mijn energie liever aan andere dingen. Een baby verandert nog zo vaak van behoefte en doet maar een dotje... dus ik ook ;). Ik probeer dat dotje wel een beetje om de bestaande routines van mezelf, man en Kuiken heen te vouwen, en verder zie ik wel hoe het loopt.
Ik geloof ook niet in schema's. Ik volg M. en die slaapt vaak rond de tijden die ik noemde. Wil er ook niets aan veranderen, was gewoon nieuwsgierig.
pi_167307015
Ach die James toch. Het is ook maar raar zo'n zuurstof apparaat. Hopelijk geeft wat extra "slaap" m de kracht om het hoesten te doorbreken.

Leuk om alle nachtritmes te lezen. Hier zijn ze echt moe om 17.30 (yay wintertijd...) en de eerste fles is rond 6. Ze worden beide echter wel vaak rond 12 en 4 uur snachts even wakker. Meestal is dat even speentje en wat aaien en ze slapen wel weer verder. "Nadeel" met een tweeling is alleen dat ze haarfijn op elkaar reageren dus altijd ook allebei beginnen te schoffelen en piepen. Kleinste heeft laatste paar dagen het geintje om dan om 4 uur om te draaien in z'n bed en vervolgens te gaan gillen van plezier en/of te gaan poepen. }:|

Sowieso sinds die bijvoeding echt serieuze omvang heeft aangenomen ben ik echt enorm grootverbruiker van luiers geworden. Ze poepen beide zo'n 4 keer per dag. :X

Tav tijgeren leren, hier liggen beide jongens ook meerdere keren per dag op hun buik te spelen. Onze fysio raadde aan om dat ongeveer 3-5 keer per dag tot ze moe zijn "aan te bieden", opbouwen van een paar minuten naar ongeveer een kwartier. Moet ze alleen nog wel helpen terugrollen (of onder stoel/kast/bank wegplukken :')).

O+ O+

[ Bericht 2% gewijzigd door Madivi op 13-12-2016 20:23:07 ]
pi_167310197
Emmy ligt ook wel een paar keer per dag op haar buik in de box, maar daar heeft ze weinig ruimte om te rollen en tijgeren
(as if :') )

Toch maar eens een zacht kleed aanschaffen
pi_167310347
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 december 2016 21:27 schreef Arja het volgende:
Emmy ligt ook wel een paar keer per dag op haar buik in de box, maar daar heeft ze weinig ruimte om te rollen en tijgeren
(as if :') )

Toch maar eens een zacht kleed aanschaffen
Ik haalde vaak het boxkleed er dan uit, of zon speelkleed met boog. Nu hebben we de box opgeruimd ten behoeve van de kerstboom haha *)
pi_167310894
Fijne tijd om te poepen madivi }:|
Dan zijn ze na het verschonen vaak ook echt wakker. Of gaat hij dan wel weer slapen?
En 4x per dag een poepluier x2 :o het gaat ook zo lekker ruiken als ze vast voedsel krijgen :|W
iig geen verstopping bij je twins dat is wel fijn :D
Is dat advies van je fysio echt voor jou kindjes of is dat een algemeen iets? Stijn ligt bijna alleen maar op zijn buik. Is dat dan minder goed?

Arja wij hadden toen van die rubberen puzzelstukken waar je een mooi matje mee kunt maken. Lekker stroef om op te oefenen en als ze iets te hard om rollen dan is het lekker zacht.
Alleen als ze groter zijn dan trekken ze die hele mat steeds uit elkaar :') zijn ze wel lekker zoet mee :D
  dinsdag 13 december 2016 @ 22:13:25 #131
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_167311909
Gm ik lees vooral mee op FB maar goed dat je nu al hulp vraagt in de verwerking van dit alles. Dit lijkt me zo beangstigend allemaal ;( hopelijk weer een betere nacht voor James. Het klopt gewoon niet, zo'n klein mannetje in een ziekenhuis. Sterkte :*

Ritmes... Amélie is vrij consequent vanuit zichzelf. Na twee uur wakkertijd is ze moe en gaat ze slapen als je haar op bed legt. En rond 19 uur is het ook standaard bedtijd. Niet omdat wij dat zo hebben ingeregeld maar omdat mevrouw aangeeft dan naar bed te willen. Ook al is ze net een klein uurtje wakker. Vind het wel makkelijk Zo'n zelfslapende voorspelbare baby maar hou nog steeds in mijn achterhoofd dat morgen alles anders kan zijn.

En verder hoi :W Ik ben niet helemaal bijgelezen, ik red het simpelweg niet met werk en gezin om hier elke dag mee te lezen en posten. Dus ik scan vaak de foto's, lees de grote lijnen en reageer in mijn hoofd om, Zodra ik tijd heb om wat te typen, erachter te komen dat ik alweer achter de feiten aanloop :+

Maar hier gaat het goed. Amélie rolt van rug naar buik sinds Zondag. Wel tof want ze deed het voor het eerst toen we bij mijn oma op bezoek waren O+ Verder is ze nog steeds mijn altijd stralende zonnetje in huis O+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_167312462
Madivi, af en toe hoor ik gerommel, maar meestal niks :)

Hier gaat M. tussen 20.00 en 21.00 naar bed en slaapt dan tot 6.30 ongeveer. Dan leg ik hem nog 1 keer slaperig terug en dan is het om 8.30/9.00 wel gedaan. Fijn om in de tussentijd dan even zelf te eten enzo. (Maar de laatste twee nachten spookte hij om 3.00u ineens weer, huh? :D )
Daarna gezellig naar beneden, lekker spelen en knuffelen en dan tukt hij rond 11.30 nog in m'n armen O+ En dan weer even spelen en dan voeden en dan rond 14.00 naar bed en dan slaapt hij zo'n tweeenhalf uur ongeveer.

De tijden wisselen natuurlijk maar toch is hij zelf best wel van een vast ritme. Ik ga daar lekker in mee. :)
:)
pi_167313001
Hey chanty :W
Fijn dat het goed gaat. Hoe vind je het nu op je werk?

Emmy is s avonds om 19 uur altijd moe en slaapt dan tot 6:15 a 7:30. Tussendoor hoor ik haar soms wel even en soms is het speentje nodig.

Overdag is het elke keer anders. Af en toe een dag dat ze vaker en langer slaapt, maar meestal niet.
pi_167315881
Ikke, dat advies was alleen in het begin toen ze nog moesten leren buikliggen/rollen etc. Hier liggen ze inmiddels ook steeds op hun buik. Op het kleed prima, maar vind dat ze op de harde vloer het toch best fris krijgen, herkenbaar?

Vanaf welke leeftijd beginnen ze met puzzelmatten uit elkaar halen? Hier liggen ze in de grondbox.

Meestal gaat kleine na wat geknuffel wel wat slapen, maar ik ben echt wakker dan. Lig daarom tegenwoordig zelf maar extra vroeg in bed. #nolife

Arja, hier een speelkleed van fisherprice en een gewoon vloerkleed van ikea.

Chanty, fijn dat het thuis lekker gaat. Hoe gaat het op het werk/met solliciteren?
pi_167316054
Bedankt voor alle lieve woorden, update in een spoiler.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
S. 2014
J. 2016
pi_167316240
Gm, vind het echt vreselijk voor jullie, wat een zorgen. Hopelijk geeft dappere James je moed op de moeilijke momenten. Hebben de artsen een indicatie gegeven van het verloop of is het met de dag zien wat er gebeurt? En is je man inmiddels beter genoeg om ook te komen?
pi_167316329
Het is per dag bekijken hoe nu verder, er zijn kinderen die liggen 4 dagen aan de beademing, en er zijn kinderen die liggen er 14 dagen aan, ze kunnen er niets over zeggen. Wel of niet niet terug naar gouda volgende week, wel of niet thuis met kerst.. ze weten t niet.

R en Saar komem vandaag, maar gaan aan t einde vd dag weer naar Gouda, Mijn zwangerschap was al onrustig en vaak weg en we merken dat Saar t beste met alles kan omgaan als haar wereld in grote lijnen hetzelfde blijft... dat betekent in dit geval dat zij samen met papa thuis is (met hulp van oma) en dat ze gewoon naar psz kan, in haar eigen bed kan slapen en haar eigen spullen heeft... En dat ik hier zit, Dat is natuurlijk verre van ideaal, maar soms is het niet anders..
Ik zie elke dag een bekend gezicht, lieve vriendinnen die hierheen komen, mijn familie en aan de ouders in het RmcDH heb ik ook steun, je zit allemaal met je eigen verhaal in een grotr nachtmerrie.

T is wat het is..
S. 2014
J. 2016
pi_167316731
GM wat een nachtmerrie zeg ;( een hele dikke knuffel voor jullie :*
Fijn dat je man en Saar vandaag even komen en dat je zoveel vrienden en familie hebt die ook langs komen.
pi_167316868
Wat een ellende Gm ;( fijn dat je veel steun van je omgeving hebt.
Misschien een hele domme vraag, maar mag je James wel vasthouden of kan dat niet met al die toestanden?
pi_167316896
:W Chanty. Leuk om weer wat van je te lezen. Wat leuk dat A voor het eerst rolde bij je oma O+
Hoe is het verder op je werk, behalve druk?

Madivi ik schrok al even haha maar klinkt ook wel logisch dat dat advies voor de begin tijd was :@ mijn brein werkt soms (lees meestal) niet meer zo goed.
Wij hebben vloerverwarming dus hier geen koude vloer, maar bij mijn moeder vind ik het ook altijd koud als ik daar op de grond zit met de kids. Al lijken ze er zelf geen last van te hebben.
Ik was wat foto's terug het kijken voor die puzzel mat. rond de 8 maanden heb ik m via mp gekocht en nog geen week later begon hij te tijgeren dus lag hij er steeds naast :') rond de 10 maanden trok hij de mat steeds uit elkaar. erg handig dus zn mat :7 :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
grappig om te lezen dat veel kindjes rond 19.00 uur moe zijn en dan het bed in gaan. Hier is dat ook zo en ik vind het wel lekker om dan de avond voor ons zelf te hebben. Man vindt het wel jammer want hij ziet de kinderen dan bijna niet op werkdagen.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 14 december 2016 @ 09:54:44 #141
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_167317190
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2016 08:28 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Het is per dag bekijken hoe nu verder, er zijn kinderen die liggen 4 dagen aan de beademing, en er zijn kinderen die liggen er 14 dagen aan, ze kunnen er niets over zeggen. Wel of niet niet terug naar gouda volgende week, wel of niet thuis met kerst.. ze weten t niet.

R en Saar komem vandaag, maar gaan aan t einde vd dag weer naar Gouda, Mijn zwangerschap was al onrustig en vaak weg en we merken dat Saar t beste met alles kan omgaan als haar wereld in grote lijnen hetzelfde blijft... dat betekent in dit geval dat zij samen met papa thuis is (met hulp van oma) en dat ze gewoon naar psz kan, in haar eigen bed kan slapen en haar eigen spullen heeft... En dat ik hier zit, Dat is natuurlijk verre van ideaal, maar soms is het niet anders..
Ik zie elke dag een bekend gezicht, lieve vriendinnen die hierheen komen, mijn familie en aan de ouders in het RmcDH heb ik ook steun, je zit allemaal met je eigen verhaal in een grotr nachtmerrie.

T is wat het is..
Nogmaals stertke! Mooi dat je veel steun hebt en er zelf ook sterk in staat. Go James!

Wat betreft slapen van ZZ begint er heel langzaam een ritme in te komen (wel met een marge van een uur ofzo). Meestal ligt ze wel tussen 18:00/19:00 en 06:00/07:00 in bed, met twee flessen tussendoor (rond 22:00 en rond 03:00). Zou super fijn zijn als die van 03:00 zou wegvallen, maar dit is ook prima en ze geeft zelf super goed aan wat ze wil.

Laatste tijd wel moeilijkheden met in slaap komen na het flesje van 03:00, maar een beetje rustig praten en wiegen helpt gelukkig.

Overdag komt ze meestal iedere 3 uur voor een fles.
pi_167317193
Gm wat een onzekerheid over het verloop. Het is echt van dag tot dag. Ik hoop op een goede dag. Fijn om te lezen dat jullie een netwerk om je heen hebben om je te dragen
pi_167317649
Ach James toch. En saar en jullie ook. Wat een dikke ellende. Dat hij er zo slecht aan toe was zeg. Arm kleintje. Fijn dat jullie zo veel hulp krijgen! Dat heb je wel nodig. Sterkte :*
pi_167317708
Sterkte GM :* Fijn dat je familie en vrienden hebt die langs kunnen komen.

Ik heb ook zo'n mat ikke :D alleen nog niet uitgepakt.
Ik leg M ook niet vaak genoeg op haar buik denk ik. Maar wat vaker oefenen, ze vindt het vaak wel leuk.

Ik gok dat M zo rond half 10 aan haar nacht begint. Komt ook denk ik omdat man wisselende tijden thuis komt. Wanneer ze doorheeft dat hij thuis is is het alleen maar O+ papa O+ en wil ze even knuffelen en niet slapen :P Best schattig O+

M is niet helemaal lekker. Gisteravond 39 graden koorts. Ze heeft wel lekker geslapen. Net was het wel even huilen, maar de draagzak is echt een wondermiddel en ze slaapt weer.
  woensdag 14 december 2016 @ 10:42:33 #145
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_167317816
Fijn GM dat je Saar en je man weer even bij je hebt. Logisch dat je kiest voor de rust voor Saar, maar het lijkt me heftig om deze momenten niet je man naast je te hebben :*

Tsja werk.... niks veranderd. Ik kom mijn tijd door en houd mijn ogen open. Ik heb nu best een lastige client en ik heb mezelf al erop betrapt dat ik 's ochtends bewust afscheid nam van man en kinderen. Dat is geen fijn gevoel.

Heb een aantal weken geleden een kennismakingsgesprek gehad bij een bedrijf, maar voor mij was meteen duidelijk dat het niet is wat ik zoek (te commercieel). Ik moet eigenlijk echt actief gaan zoeken maar heb daar gewoon geen tijd voor. Toch maar proberen vrij te maken.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_167317956
Serieus chanty? Dat moet ook een rotgevoel zijn als je weggaat. Als je weg wilt zou ik idd tijd vrij maken voor zoeken.
  woensdag 14 december 2016 @ 14:04:21 #147
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_167321197
Mja ik moest met betreffende client bij een instantie buiten de deur zijn. En ik heb van zijn behandelaar al eens gehoord dat hij zich bedreigend over me had uitgelaten. Dan ben je je ineens toch erg bewust van de risico's en het feit dat je een gezin hebt dat je aan het einde van de dag weer wilt zien. Het zal vast niet zo snel uit de hand lopen, maar het schiet toch door je hoofd. Hoort natuurlijk ook bij het werk maar in dit geval is die persoon nogal onberekenbaar.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_167321655
aaah miez dat klinkt wel heel lief dat M op haar papa wacht O+
Die mat kan je nu al mooi gebruiken. Wij hebben de mat helaas niet meer omdat ik het een goed idee vond om m onder het zwembad te leggen en daarna niet meer netjes schoon te maken O-) hallo schimmel, dag mat.
Wat sneu dat je meisje ziek is Miez. Vandaag maar lekker veel in de doek bij je houden.

Kyran ik weet niet hoeveel voeding jullie geven en of ze dat goed weg drinkt, maar misschien wil ze 's nachts wat meer drinken? Stijn valt normaal goed in slaap na de fles maar toen we vandeweek minder gaven bleef hij een hele tijd aan het mopperen. Vannacht kreeg hij weer een volle fles en daarna sliep hij gelijk weer.

GM ik moet steeds aan jullie denken. bah wat een ellende. :*

Chanty jeetje wat heftig. Je baan lijkt me ook heel intensief en soms best beangstigend.
Als je smorgens al afscheid gaat nemen van je gezin dat lijkt me niet de bedoeling. Is het dan niet wat om dan toch maar voor dat 'te' commerciële bedrijf te gaan werken en vanuit daar weer verder te zoeken? Lijkt me erg zwaar om elke dag zo naar je werk te gaan :*
  woensdag 14 december 2016 @ 15:47:31 #149
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_167322920
Ik ga gelukkig niet elke dag zo naar mijn werk ikke :). Ik heb verder heel leuke clienten. Dat mensen een keer boos worden is ook allemaal prima en begrijpelijk. Daar word ik niet direct bang van. Het is echt bij deze specifieke client; beetje onderbuikgevoel ook dat dat iemand is waar ik een beetje voor moet oppassen. Dus na dat gevoel ga ik nu ook gewoon luisteren en dat betekent dat ik niet meer alleen naar afspraken buiten de deur ga met hem. Op kantoor voel ik me gewoon veilig.

Dat andere bedrijf heeft op dit moment sowieso nog geen baan. Het was echt een kennismaking omdat ze iets aan het opzetten zijn daar. Maar daar werken betekent dat ik zelf geld binnen moet halen en klanten moet ronselen. Dat is gewoon niet mijn ding; word ik alleen doodongelukkig en overspannen van.

Mocht ik dit werk echt niet trekken om wat voor reden dan ook, dan kan ik altijd nog ontslag nemen en thuis gaan zitten. Die ruimte is er gewoon, maar goed liever niet. Van werk naar werk werkt toch beter.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_167325402
Bedankt allemaal O+ hij heeft op zich een goede dag is van de verslapping af, en dat gaat op zich wel goed... hij doet dapper zn best om mee te ademen. We hopen dat we nu op t diepste hebben gezeten en langzaam omhoog gaan.

Mies poes, nee ik mag hem niet vasthouden, en afhankelijk van hoe rustig hij is mag ik hem wel of niet aanraken... soms reageert hij daar onrustig op, gevolg is een hoestbui en gevolg is ademnood dus dan raak ik hem maar niet aan en zingen ik extra voor hem! Vertel hem wel altijd dat ik er ben en dat ik weer ga, meer kan ik niet doen.
En dat is best kut, want ik wil met mn 8 weken oude kind knuffelen maar t is niet anders.
S. 2014
J. 2016
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')