SPOILER: foto van een verse reeOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Netjes gevild & uitgesneden natuurlijk.
Ik heb er twee mooie reebouten afgesneden, 2,4kg elk:
Op deze foto een beetje bleekjes, in werkelijkheid mooi donkerpaars.
Inmiddels hangen de bouten zo'n 24 uur, op de foto nog in een doekje maar inmiddels gewoon los.
Voorlopig hangen ze hier goed, niet te warm niet te koud.
Iemand tips? Hoelang laten hangen, hoe te bereiden?ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
De haasjes waren me teveel in contact geweest met de beschadigde ingewanden.quote:Op zondag 27 november 2016 10:07 schreef Sarasi het volgende:
Heb je nou alleen de bouten afgesneden?Hoeveel is er verloren gegaan dankzij de aanrijding (bloed, kapot)? Vergeet alsjeblieft de haasjes niet uit te snijden...
Ik heb wat moeite te geloven dat je wel netjes een ree kan villen, maar vervolgens niet meer weet wat je ermee moet doen.
SPOILER: reehuid haarzijdeOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: reehuid onderkantOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
Het is er nu 8,4 graden.quote:Op zondag 27 november 2016 09:58 schreef Fogel het volgende:
Niet te warm is hoop ik koeler dan 12-15 graden?
Oom van mijn ex hing die beesten altijd in zijn hut aan de nok, 40 'graaddagen', alvorens het dier te parteren.
Dus als het bij jou gemiddeld 10 graden is zou het 4 dagen moeten hangen. Maargoed, dat is voor een heel dier, al geparteerd misschien wat minder.
En moet je een aanrijding niet melden bij staatsbosbeheer ofzo?
quote:Op zondag 27 november 2016 10:22 schreef sigme het volgende:
[..]
De haasjes waren me teveel in contact geweest met de beschadigde ingewanden.
Maar alles wat ik niet eet komt bij de honden, dus er wordt niets verspild.
De huid kan er vast netter af, maar ik vond het best redelijk geslaagd.SPOILER: reehuid haarzijdeOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Zonde.SPOILER: reehuid onderkantOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Je kunt misschien De Wilde Slager in Groningen even bellen? Hij werkt voornamelijk met afgeschoten wild, geeft workshops en kan je wellicht wel goed advies geven.
Your opinion of me is none of my business.
Mooi beest johquote:Op zondag 27 november 2016 10:26 schreef RobinOok het volgende:
Ah gossiepossie. Die huid ook zo op de grond.
*snif*
Arme Bambi.
quote:Op zondag 27 november 2016 10:24 schreef sigme het volgende:
[..]
Het is er nu 8,4 graden.
Ik weet niet of de chauffeur een aanrijding zou moeten melden bij staatsbos, maar ik kan me er weinig bij voorstellen dat dat zou moeten.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Eet smakelijk!![]()
![]()
Tuurlijk.. ben ik ook met je eens.. Hier vond ik een afgestoten bokje doodgevroren achter in de tuin in de sneeuw een paar jaar geleden.. Ik had hem ook wel zien sjokken in zn uppie, en ik weet nu ook wel wat ik ermee zou doen, want wegrotten is doodzonde..quote:Op zondag 27 november 2016 10:56 schreef Reese het volgende:
Wie zegt dat Sigme bij een gebied van Staatsbosbeheer reed? Misschien was het wel van Natuurmonumenten! Of het Friesch of Gronings Landschap. De provincie wellicht. Of het Waterschap?
Ook dat beestje heeft geen naamkaartje om of een chip, misschien is ie wel van Duitse komaf. Volgens mij is een ree zolang ie leeft niemands eigendom. Daarna hoop ik dat al het aangereden wild bij mensen zoals Sigme terecht komt. Die het met zorg villen en met liefde bereiden!
Geen tips, Sigme, ik ben een eter, geen kok
Interessante tip! Ga ik opzoekenquote:Op zondag 27 november 2016 10:30 schreef Sarasi het volgende:
[..]
Zonde.Je kunt misschien De Wilde Slager in Groningen even bellen? Hij werkt voornamelijk met afgeschoten wild, geeft workshops en kan je wellicht wel goed advies geven.
't Is geen haring!quote:Op zondag 27 november 2016 11:52 schreef valentijn101 het volgende:
Moet wild niet altijd een keer ingevroren worden voor het klaarmaken ivm het doden van eventuele parasieten?
Maar ik denk dat piet wel tips heeft voor het klaarmaken.
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #61 Asper
Toffe gast; heb er een keer een slachtworkshop gevolgd. Zeker het proberen waard (en een goede plek om wild te kopen als je in de buurt bent).quote:
Bij wild zwijn kan een rondworminfectie (Trichinella) voorkomen waar je ernstig ziek van kunt worden. Bij reeën weet ik het zo niet, maar dat het geen haring is wil niet zeggen dat het veilig is.quote:
Klopt, maar invriezen helpt wel bij haringen is geen gebruikelijke (ik kan zelfs niks vinden over werkzaam/aangeraden oid) behandeling tegen parasieten in wilde zoogdieren.quote:Op zondag 27 november 2016 12:16 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Bij wild zwijn kan een rondworminfectie (Trichinella) voorkomen waar je ernstig ziek van kunt worden. Bij reeën weet ik het zo niet, maar dat het geen haring is wil niet zeggen dat het veilig is.
Ik denk dat ik een ree die zo onkoosjer aan z'n eind is gekomen niet rose durf te eten.quote:Op zondag 27 november 2016 12:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou er eentje ontbenen en fatsoeneren en dan in zijn geheel/opgebonden, langzaam en op lage temperatuur rose proberen te braden. De andere in blokjes, samen met wat je van die ene over hebt (onderbeentje bijvoorbeeld) en daar een klassieke stoof van van maken. Die kun je ook makkelijk portioneren en invriezen.
Nee daar is dus een apart mannetje voor.. (zie de link die ik plaatste..)quote:Op zondag 27 november 2016 13:59 schreef sigme het volgende:
Een ree is geen eigendom van staatsbosbeheer hoor. En ik bevond me ook niet in een staatsbos.
Een ree is geen eigendom (dat is zowat de definitie van 'wild', dunkt me, juridisch).
Enige naspeuren leert dat je de politie moet bellen. Vermoedelijk bellen die de rendac.
Misschien heeft de brave vrachtwagenchauffeur dat zelfs wel gedaan, en heb ik de rendac beroofd van een kadaver. No worries, ze schrijven de rekening wel uit.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Een wild kadaver komt dus iig vrijwel nooit bij de rendac terecht.. en het snijd ook wel hout hoor.. aangezien een groot aantal wilde vogels zoals eenden en ganzen de vogelgriep met zich mee zeulen..Das gewoon doorrijden na een aanrijding idd, zou zelfs bij een mus in de grille moeten..quote:Op zondag 27 november 2016 14:15 schreef Tinkepink het volgende:
Heb ook ooit eens een ree aangereden. En toen mee naar huis genomen en de politie gebeld. Bleek dat ik in overtreding was en op locatie had moeten blijven.
Ontopic: ik zou er hertengulash van maken. Kan je weinig fout mee doen.
[ Bericht 4% gewijzigd door Zolderkamer op 27-11-2016 15:36:55 ]
quote:Op zondag 27 november 2016 15:17 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Nee daar is dus een apart mannetje voor.. (zie de link die ik plaatste..)Ik heb je linkje gelezen. Maar ook daar is het beest niet van *staatsbosbeheer*SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Een wild kadaver komt dus iig vrijwel nooit bij de rendac terecht.. en het snijd ook wel hout hoor.. aangezien een groot aantal wilde vogels zoals eenden en ganzen de vogelgriep met zich mee zeulen...
Van wat ik elders lees hebben niet alle provincies hetzelfde soort mannetjes ervoor. Die zweethonden zijn wel goedgetrainde dieren, ik ontmoette vorig jaar ofzo een man met twee Heidelwachters, eentje oude, goedgetraind als zweethond, de ander jong en nog niet 'klaar'.
Goed om te weten dat het beest niet naar de rendac zou zijn gegaan. Ben wel benieuwd waar ze het wel gelaten zouden hebben. Maar ik sta niet echt op goede voet met de lokale jachtopziener, dus ik ga 't maar niet navragen.
Van een paar jaar geleden kan ik me herinneren dat de dierenambulance kwam voor een geblesseerde ree. Die hebben niet de politie of jachtopziener gebeld maar het beest 'gered'.ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
Lekker hertengoulash van maken. Met rode wijn, fond, jeneverbes, laurier, foelie stoven, afmaken met room. Prima in te vriezen. Yummie!quote:Op zondag 27 november 2016 12:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou er eentje ontbenen en fatsoeneren en dan in zijn geheel/opgebonden, langzaam en op lage temperatuur rose proberen te braden. De andere in blokjes, samen met wat je van die ene over hebt (onderbeentje bijvoorbeeld) en daar een klassieke stoof van van maken. Die kun je ook makkelijk portioneren en invriezen.
De gewonde dieren worden na toestemming van de meldkamer door degene die hem aangereden heeft of de dierenambu (heeft ook toestemming nodig) naar een dierenarts gebracht.. of er word dus een faunabeheerder door de meldkamer uit zn bed gebeld die even zn hond en geweer moet gebruiken..quote:Op zondag 27 november 2016 17:34 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik heb je linkje gelezen. Maar ook daar is het beest niet van *staatsbosbeheer*.
Van wat ik elders lees hebben niet alle provincies hetzelfde soort mannetjes ervoor. Die zweethonden zijn wel goedgetrainde dieren, ik ontmoette vorig jaar ofzo een man met twee Heidelwachters, eentje oude, goedgetraind als zweethond, de ander jong en nog niet 'klaar'.
Goed om te weten dat het beest niet naar de rendac zou zijn gegaan. Ben wel benieuwd waar ze het wel gelaten zouden hebben. Maar ik sta niet echt op goede voet met de lokale jachtopziener, dus ik ga 't maar niet navragen.
Van een paar jaar geleden kan ik me herinneren dat de dierenambulance kwam voor een geblesseerde ree. Die hebben niet de politie of jachtopziener gebeld maar het beest 'gered'.
Het gaat niet om de viesheid van de auto, maar om de eventuele 'besmetting' doordat de innerlijke ree wat was uitgesmeerd.quote:Op zondag 27 november 2016 17:42 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Lekker hertengoulash van maken. Met rode wijn, fond, jeneverbes, laurier, foelie stoven, afmaken met room. Prima in te vriezen. Yummie!
Rose... Hmm, moet kunnen, als je het eng vindt sous vide. Dat is veiliger. Een auto is niet veel viezer dan een kogel.
Denk dat stoofpot lekkerder is. Tenzij je nog een mooie 'risbief' kan uitsnijden.
SPOILER: ingewandenpraatOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
quote:Op zondag 27 november 2016 17:59 schreef sigme het volgende:
[..]
Het gaat niet om de viesheid van de auto, maar om de eventuele 'besmetting' doordat de innerlijke ree wat was uitgesmeerd.
Nou vond ik dat risico bij de achterbouten zeer beperkt, vandaar dat ik die voor eigen consumptie heb afgesneden. Maar bijvoorbeeld de reerug, wat eruit zag als práchtig vlees, heb ik om die reden tot hondenvoer gesneden.Duidelijk. Je weet er duidelijk zelf genoeg van om de keuze te maken, volgens mij weet je het al . Als je het niet aandurft zijn er zat 'veiligere' recepten dan rosevlees.SPOILER: ingewandenpraatOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Whatever...
Filmbambi was geen ree, maar een witstaarthert. Het originele boek ging het idd wel om een reequote:Op zondag 27 november 2016 10:26 schreef RobinOok het volgende:
Ah gossiepossie. Die huid ook zo op de grond.
*snif*
Arme Bambi.
Allemaal prima te etenquote:Op zondag 27 november 2016 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Filmbambi was geen ree, maar een witstaarthert. Het originele boek ging het idd wel om een ree
quote:Op zondag 27 november 2016 17:59 schreef sigme het volgende:
[..]
Het gaat niet om de viesheid van de auto, maar om de eventuele 'besmetting' doordat de innerlijke ree wat was uitgesmeerd.
Nou vond ik dat risico bij de achterbouten zeer beperkt, vandaar dat ik die voor eigen consumptie heb afgesneden. Maar bijvoorbeeld de reerug, wat eruit zag als práchtig vlees, heb ik om die reden tot hondenvoer gesneden.Het is een mannetje, vrouwtjes hebben nooit een gewei, dit kan nog wel een invloed hebben op de smaak.SPOILER: ingewandenpraatOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Dan zou ik eerder voor reepeper gaan. Dat lijkt me in dit geval eenvoudiger.quote:Op zondag 27 november 2016 19:31 schreef Mishu het volgende:
Ik zou er hazenpeper van maken. Met warme pruimen, rode kool met appelmoes, aardappelpuree en spruiten. Met wat stoofpeertjes erbij.
Weet je het zeker?quote:Op zondag 27 november 2016 19:31 schreef Mishu het volgende:
Ik zou er hazenpeper van maken. Met warme pruimen, rode kool met appelmoes, aardappelpuree en spruiten. Met wat stoofpeertjes erbij.
De vacht lijkt wel een witte spiegel met schortje te hebben, en dat is duidelijk onderscheidend voor een geitquote:Op zondag 27 november 2016 19:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is een mannetje, vrouwtjes hebben nooit een gewei, dit kan nog wel een invloed hebben op de smaak.
Bij de lidl in de online shop koop je een sous vide apparaat voor 7 tientjes.quote:Op zondag 27 november 2016 17:42 schreef Spanky78 het volgende:
Rose... Hmm, moet kunnen, als je het eng vindt sous vide.
Nee, eigenlijk niet echt. Vlees bederft als je het te lang laat hangen, maar vlees is onsmakelijk wanneer je het níet laat hangen. Het hangen (altijd koel, niet koud) heet besterven. In het algemeen: hoe groter het dier, hoe langer het moet besterven. Voor gewoon vlees dat je in een winkel koopt, is dat besterven in het slachthuis gedaan.quote:Op dinsdag 29 november 2016 12:41 schreef Sloggi het volgende:
Hoe komt het eigenlijk dat het vlees niet bederft als je het een paar dagen laat hangen?
Komt dat door de combinatie lagere temperatuur en het verwijderen van de ingewanden?
Zoals de chefkok waarvan ik ooit leerde koken ooit grappend zei: een biefstuk is eigenlijk het best, de dag voordat hij bedorven is.quote:Op dinsdag 29 november 2016 13:08 schreef sigme het volgende:
[..]
Nee, eigenlijk niet echt. Vlees bederft als je het te lang laat hangen, maar vlees is onsmakelijk wanneer je het níet laat hangen. Het hangen (altijd koel, niet koud) heet besterven. In het algemeen: hoe groter het dier, hoe langer het moet besterven. Voor gewoon vlees dat je in een winkel koopt, is dat besterven in het slachthuis gedaan.
Hoe láng je een karkas moet laten besterven is dan weer punt van discussie (en ook een kwestie van smaak).
Uit bezuinigingsoverwegingen wordt commercieel vlees vaak wat kort bestorven.
Wild wordt - uit tradititie- vaak wat lang bestorven ('adelijk' noemen ze dat, rot noemen anderen het).
Als ik lammeren laat slachten breng ik ze speciaal naar een slachthuis waar ik ze een week extra kan laten hangen, want de standaard van een paar dagen vind ik te kort. Het vlees wordt dan taai (en blijft taai, ook in een stoofpot).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |