Sunshine1982 | zondag 13 november 2016 @ 15:47 |
Ik heb nu 2 keer lasagna gemaakt in de oven, en 2 x heb ik het weg moeten gooien. Wat is er aan de hand: de lasagnabladeren blijven hard en oneetbaar. Het is wel allemaal goed verwarmd in de oven, dus ik snap er niks van. Moet je eerst nog wat met de bladeren doen? | |
Lienekien | zondag 13 november 2016 @ 15:49 |
Welke gebruik je? Heb je genoeg saus? | |
kree | zondag 13 november 2016 @ 15:50 |
Lijkt mij te weinig vocht | |
#ANONIEM | zondag 13 november 2016 @ 15:51 |
Sommige lasagnebladen moet je eerst koken toch? | |
Stabiel | zondag 13 november 2016 @ 15:52 |
Voorkoken. Daarna even licht in de saus dippen en hup de oven in. Zorg er ook voor dat de bovenkant genoeg saus en kaas heeft zodat het niet uitdroogt. | |
Sunshine1982 | zondag 13 november 2016 @ 15:53 |
Ik had ze van honig en gran italia. Wel genoeg saus geloof ik. Ga het gewoon zo proberen, heb er de pest over in en het moet me gewoon lukken. Op het pak staat er trouwens niets over koken. | |
Sunshine1982 | zondag 13 november 2016 @ 15:53 |
Toch voorkoken? Hoe lang dan? | |
Jordy-B | zondag 13 november 2016 @ 15:56 |
Tot ze buigbaar zijn. Welk recept gebruik je voor je lasagne? | |
#ANONIEM | zondag 13 november 2016 @ 15:56 |
Tot ze zacht zijn, is al best snel. Volgens mij hoeft het bij de bladen van tegenwoordig niet meer, maar als dit poging 3 wordt en bij poging 1 en 2 is alles keihard gebleven zou ik deze keer toch voor voorkoken gaan. ![]() | |
Stabiel | zondag 13 november 2016 @ 15:57 |
Een minuut moet genoeg zijn. Je wilt ze verzachten, niet koken. 😉 Doe er een klein beetje zout en olie bij zodat ze niet aan elkaar blijven plakken. Overigens klopt het dat voor bijna alle lasagne-bladeren voorkoken niet nodig is, dus waarschijnlijk gaat er iets fout in de voorbereiding. [ Bericht 6% gewijzigd door Stabiel op 13-11-2016 16:03:15 ] | |
spijkerbroek | zondag 13 november 2016 @ 16:04 |
Zet je de schotel wel lang en warm genoeg in de oven? | |
Jaimy_Luca | zondag 13 november 2016 @ 16:16 |
Voorkoken is niet nodig. | |
halfway | zondag 13 november 2016 @ 16:18 |
Dit dus! | |
Jordy-B | zondag 13 november 2016 @ 16:18 |
blijkbaar gaat het dan echter niet zoals gewenst. | |
Piles | zondag 13 november 2016 @ 16:20 |
Dat ligt dan niet aan het niet-voorkoken, maar aan te weinig saus, te kort of niet warm genoeg in de oven lijkt me. | |
sirdanilot | zondag 13 november 2016 @ 16:21 |
Mensen die vreten weggooien word ik echt niet goed van ![]() Kun je nou écht zélf niet bedenken, dat je dan de schaal gewoon weer terug in de oven moet zetten, afdekken met alufolie, indien te droog wat vocht toevoegen, evt. op een wat lagere temperatuur zetten en dan wat langer, etc.? Heb je ons daar écht vooor nodig? Ben je echt gezegend met slechts zo weinig verstand? Weggooien kan ik écht kwaad om worden. | |
spijkerbroek | zondag 13 november 2016 @ 16:23 |
Heb je de oven wel voorverwarmd? | |
Lienekien | zondag 13 november 2016 @ 16:23 |
Ik kook nooit voor. Bladen van Jumbo of AH, 30 minuten op 200 graden, voldoende saus. | |
spijkerbroek | zondag 13 november 2016 @ 16:25 |
Ik ook niet. Ik heb meestal GrandItalia bladen. Gewoon doen wat er op de verpakking staat. Lukt altijd. Nou ja, bij mij dan. | |
TheThirdMark | zondag 13 november 2016 @ 16:26 |
Het voorkoken van bladen is dan ook een fanatiek fabeltje verzonnen door mensen die er de ballen verstand van hebben. | |
Fer | zondag 13 november 2016 @ 16:57 |
"Verse" bladen uit de koeling gebruiken. | |
Sunshine1982 | zondag 13 november 2016 @ 17:30 |
Heb nu een pakket van knorr gehaald en de bladeren voorgekookt. Ben benieuwd. | |
Aventura | zondag 13 november 2016 @ 17:32 |
Verwarm je de oven wel voor? Je moet ook niet teveel bladen gebruiken, de verhouding bladen en saus moet kloppen. Gebruik je een recept? | |
Sunshine1982 | zondag 13 november 2016 @ 17:33 |
Snap wat je bedoeld, maar de bladeren waren zo'n beetje net zo zoals ik ze uit de verpakking haalde voor ik de lasagna in de oven deed. Duscik had niet de illusie dat het er beter op zou wotden als ik het weer 40 minuten in de oven zou doen. En ja, heb de oven voorverwarmd op 200 graden en ja, 40 minuten in de oven. | |
halfway | zondag 13 november 2016 @ 17:48 |
Vreemd dat je de enige bent, krijg sterk het vermoeden dat je oven kapot is. | |
spijkerbroek | zondag 13 november 2016 @ 17:50 |
Je moet de lasagnebladen in verschillende lagen verdelen hè? Niet de bladen zo uit het pak als een pakket in de ovenschotel leggen. | |
sirdanilot | zondag 13 november 2016 @ 17:52 |
Was het nat genoeg? | |
DeBlauweKrokodil | zondag 13 november 2016 @ 17:55 |
Was hij wel door en door écht heet? Bij lasagne moet je altijd je bek branden bij de eerste hap ![]() | |
JaniesBrownie | zondag 13 november 2016 @ 17:55 |
Waren alle lagen hard, of alleen de bovenste? Die moet nl ook onder t vocht staan. Vind dit wel raar, t kán nl vrijwel niet mis gaan... | |
sirdanilot | zondag 13 november 2016 @ 18:06 |
Kijk dat de bladeren nog hard zijn na de kooktijd die op het pakje stond, ok, jammer. Maar dat je het dan gaat wegflikkeren ipv dat je het gewoon langer bakt en nog wat saus toevoegt, dat snap ik gewoon écht niet. Welke ouders hebben zo'n kind opgevoed dat het zulk weinig respect heeft voor eten dat het het gewoon weg flikkert? | |
Fer | zondag 13 november 2016 @ 18:17 |
Stel je niet zo aan, het is maar bloem en geplette tomaten. | |
sirdanilot | zondag 13 november 2016 @ 18:19 |
Doe je geen vlees en kaas en groenten in je lasagna? Alleen tomaat en lasagnebladeren? | |
Pietverdriet | zondag 13 november 2016 @ 18:27 |
Bij mij zit de lasagne een uurtje in de oven, | |
Postbus100 | zondag 13 november 2016 @ 18:29 |
Je hoeft de bladeren niet voor te koken, maar het wil nog wel eens helpen om ze even onder de kraan te houden en helemaal nat te maken voordat je ze in de schaal legt. | |
Myraela | zondag 13 november 2016 @ 18:35 |
Echt nog nooit problemen mee gehad, ook niet met dat merk. Lukken andere dingen wel in jouw oven? Had de lasagne verder wel wat kleur? Welke saus heb je gemaakt? | |
Garfield1985 | zondag 13 november 2016 @ 18:43 |
Ah schei uit, vreselijk vond ik dat als ik lasagna of een overschotel had gemaakt en de bladen zó hard waren dat ik het idee had dat ik op een stuk plastic aan het knagen was ![]() Laat je lasagnabladen een aantal minuten wellen in kokend water, dat lost het probleem op ![]() | |
Jaimy_Luca | zondag 13 november 2016 @ 18:44 |
Dan doe je toch echt wat fout, of je kan niet koken. ![]() | |
Pharkus | zondag 13 november 2016 @ 18:45 |
Ik had het ook wel eens als de bladeren gedeeltelijk over elkaar heen liggen. | |
octoberfirst | zondag 13 november 2016 @ 18:57 |
Mijn oven heeft zijn beste tijd gehad en daarom staat de lasagne altijd langer in de oven dan op de verpakking staat aangegeven. Ben wel benieuwd hoe je het bereidt, TS, haast knap dat het mislukt. | |
Lienekien | zondag 13 november 2016 @ 19:05 |
Ik word nu wel benieuwd naar je recept. | |
Postbus100 | zondag 13 november 2016 @ 19:07 |
Dit ja. | |
renwan | zondag 13 november 2016 @ 19:10 |
![]() | |
Pietverdriet | zondag 13 november 2016 @ 19:30 |
Lasagna is bij mij nog nooit mislukt, het is heel eenvoudig, en als je niet weet of ie al goed is, gewoon even met een vork erin prikken. | |
Pietverdriet | zondag 13 november 2016 @ 19:36 |
lasagne verdi (vegetarisch lekker) Bechamel maken: 50 gram bloem, 50 gram boter Deze gegaard, beetje bij beetje 750 cc melk erbij en deze 10 minuten laten koken (zachtjes) op smaak gebracht met zout, peper en nootmuskaat. Daarna een stuk blauwschimmel (200 tot 400 gram gorgonzola) erin gesmolten Pak spinazie (hele bladeren, 2 pond ) ontdooit, spinazie goed uitknijpen Neem een rechthoekige vorm waar drie bladen lasagne naast elkaar passen Laagjes bechamel, lasagnevellen, spinazie gestapeld en afgedekt met bechamel en wat gerapte kaas. Uurtje in de oven bij 175 graden | |
Sunshine1982 | zondag 13 november 2016 @ 20:07 |
Nu ik ze heb gekookt, is het wel goed gegaan. En geen idee waarom het mislukte. Te grote ovenschaal en daardoor toch te weinig saus? De saus te dik? Ik kook de bladen dus voortaan voor. | |
Lienekien | zondag 13 november 2016 @ 20:28 |
Ja, je moet geen te grote schaal hebben en de saus moet niet te dik zijn. Dan hoef je echt niet voor te koken. | |
Nielojram75 | zondag 13 november 2016 @ 20:40 |
![]() Ik denk dat ik weet wat ik eet morgen! Maar, spinazie, vers dus? En als genuine vlees-freak, wat adviseer je erbij? | |
#ANONIEM | zondag 13 november 2016 @ 20:44 |
Wel bijzonder dat je iets uit een pakje weet te verknallen. ![]() | |
sirdanilot | zondag 13 november 2016 @ 21:40 |
Moet jij nog vlees eten als je al 400 gram kaas erin hebt? Vind dat bij zo'n gerecht helemaal geen vlees hoort. | |
WHATSHESAID | zondag 13 november 2016 @ 21:46 |
Ik leg het vaak even in een bak met water terwijl ik de overige ingrediënten klaar maak. | |
Nielojram75 | zondag 13 november 2016 @ 21:57 |
Oké, dan nodig ik je niet uit morgen! Ja, vlees, kaas en pasta, de bermuda-driehoek in de keuken! | |
sirdanilot | zondag 13 november 2016 @ 22:08 |
Nou ja ok prima als jij dat wil. bij dit gerecht vindi k vlees onnodig. | |
Pietverdriet | zondag 13 november 2016 @ 22:27 |
Vers kan, dan moet je die eerst blancheren, ik gebruik diepvries (hele bladeren, niet gehakt) en het kan zonder vlees, is een vegetarisch gerecht met veel kaas. | |
Nielojram75 | zondag 13 november 2016 @ 22:49 |
Voorkeur vers, roerbakken met een beetje olie en knoflook ook een optie? Oké, vlees-loos... wie weet ![]() | |
Pietverdriet | maandag 14 november 2016 @ 09:55 |
Heerlijk om zo te eten maar in deze lasagne gaat dat overheersen | |
mtchel112 | maandag 14 november 2016 @ 16:06 |
Ik heb vorige week op zijn students lasagne gemaakt. Lasagnebladen van de euroshopper ![]() Ik was ook bang dat deze nog hard zouden zijn maar ik heb gezorgd dat de saus genoeg vocht bevatte, dat echt alle vlakken bedekt zijn in saus en dat de oven goed voorverwarmt was. Ging perfect ![]() | |
mtchel112 | maandag 14 november 2016 @ 16:09 |
Ik wou eigenlijk een nieuw topic openen maar omdat dit ook lasagne gerelateerd is vraag ik het nu maar hier: Ik heb vorige week voor het eerst zelf lasagne gemaakt (alles zelf gemaakt) en dit was erg goed bevallen. Ik hoor van veel mensen dat bechamelsaus eigenlijk onmisbaar is dus wil ik zelfgemaakte bechamelsaus gaan toevoegen aan mijn creatie. Ik vraag mij alleen af of een laag bechamelsaus apart moet van de andere saus (dus gescheiden door een laag lasagneblad) of dat dit gewoon op de saus moet worden geschonken. | |
Pietverdriet | maandag 14 november 2016 @ 16:20 |
Je kan ook prima bv een tomatengehaktsaus tussen de bladeren hebben en de bechamel alleen als topping gebruiken (er overheen gieten). | |
mtchel112 | maandag 14 november 2016 @ 16:52 |
Kan ook goed ja, misschien ga ik dat dan maar doen ![]() ![]() |