#ANONIEM | zondag 23 oktober 2016 @ 12:38 |
Voor sommige gerechten geef ik de voorkeur aan erwten uit blik boven diepvrieserwten. Nu zag ik de bij de AH zowel doperwtjes als velderwtjes in de schappen staan, van hetzelfde 'merk'. Zag er hetzelfde uit. Iemand die weet wat het verschil is? | |
Hyaenidae | zondag 23 oktober 2016 @ 12:42 |
Voor welke gerechten dan? Want uit blik/pot is namelijk niet te pruimen. | |
#ANONIEM | zondag 23 oktober 2016 @ 12:47 |
Huzarensalade en spaghetti bolognese achtige saus. | |
Hyaenidae | zondag 23 oktober 2016 @ 12:49 |
Hmmm ok dat is wellicht de reden dat ik zo'n hekel aan huzarensalade heb. Doet me altijd denken aan kots. | |
#ANONIEM | zondag 23 oktober 2016 @ 12:49 |
Kan je ook prima met diepvrieserwten maken hoor, maar ik vind uit blik lekkerder. Erwten zijn het enige wat ik uit blik eet overigens. edit: en ananas, dat eet ik ook wel eens uit blik. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 23-10-2016 12:50:22 (.) ] | |
Hyaenidae | zondag 23 oktober 2016 @ 12:51 |
Ik eet alleen maïs uit blik. | |
FANN | zondag 23 oktober 2016 @ 12:53 |
zo uit het blikkie ![]() | |
FANN | zondag 23 oktober 2016 @ 12:53 |
i.p.v.nootjes ![]() | |
machtpen | zondag 23 oktober 2016 @ 12:54 |
Hier wordt het uitgelegd. http://www.npo.nl/keuring(...)-10-2011/NPS_1189837 | |
Hyaenidae | zondag 23 oktober 2016 @ 12:55 |
Deze idd ![]() En erwten van Bonduelle diepvries, maar liever van Iglo. | |
FANN | zondag 23 oktober 2016 @ 12:56 |
Gewoon een potje hak en dan met gebakken uitjes erdoor | |
Nielojram75 | zondag 23 oktober 2016 @ 17:24 |
Veldertjes, het heet, geen velderwtjes ![]() Jonge kapuncijntjes, zoooooooo lekker, ![]() ( en dan met gebakken aardappelen, doorgebakken spekjes, en een rauw uitje erover heen ![]() | |
Pietverdriet | zondag 23 oktober 2016 @ 18:45 |
![]() ![]() | |
golfer | zondag 23 oktober 2016 @ 23:27 |
We hebben een winnaar. Het heeft dus niks met erwtjes te maken. | |
Pietverdriet | zondag 23 oktober 2016 @ 23:38 |
Bullshit, kapucijners zijn een erwtensoort | |
sirdanilot | maandag 24 oktober 2016 @ 00:05 |
Oh ja, dat is een van die dingen die ik vroeger altijd kreeg maar tegenwoordig echt nóóit meer eet. Erwtjes uit blik. Echt al jááááááren niet gegeten. Maar ik kan me de smaak zó voor de geest halen. Ik weet niet wat ik ervan moet denken. De smaak is totaal onvergelijkbaar met vers. Niet per se vies maar gewoon anders. Maar wel viezer dan de verse erwtjes (diepvries is ook vers). | |
agter | maandag 24 oktober 2016 @ 00:07 |
Alleen de kleur is al anders. Donker groen tegenover gewoon groen. En de bite en structuur is ook anders. Blik to vers. Net als met alle bonen trouwens. | |
sirdanilot | maandag 24 oktober 2016 @ 00:30 |
Interessant van die keuringsdienst van waarde. Dus een tuinerwt is een doperwt, en een velderwt is een capucijner. Ik dacht altijd dat een capucijner niks anders was dan een ouwe doperwt maar het is dus wel een ander ras. Jammer dat ze het niet over spliterwten hadden en gedroogde erwten. Zijn die groene bollen voor in de erwtensoep gewoon gedroogde doperwten? En wat zijn gele spliterwten dan? Wonderlijk die wereld van erwten ![]() | |
Nielojram75 | maandag 24 oktober 2016 @ 17:53 |
Nee, dat zeg ik niet. Ik geef de juiste benaming van het product. T' is toch ook geen melluk , melk. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 24 oktober 2016 @ 17:55 |
Erwten vind ik heerlijk, gebruik ook kapucijners in de Chili Con Carne ipv bonen. | |
FANN | maandag 24 oktober 2016 @ 18:23 |
![]() | |
derLudolf | maandag 24 oktober 2016 @ 18:49 |
Volgens mij wel. In het Gronings heten ze grauwe erwten. | |
Soury | maandag 24 oktober 2016 @ 19:43 |
Met uitjes en spek ![]() |