abonnement Unibet Coolblue
pi_165919403


quote:
Een rebellengroep in Syrië heeft een kamp opgezet waar Europeanen die lid waren van Islamitische Staat worden heropgevoed, meldt de BBC. Het gaat volgens de omroep om een kamp in een dorp in Noord-Syrië met zo'n 300 overlopers en krijgsgevangen, onder wie mensen uit Nederland, Frankrijk en Polen.

De BBC is niet in het kamp geweest maar kreeg wel videomateriaal in handen van een gesprek met een man die zichzelf voorstelt als de Nederlander Abu Sumail. In 2014 sloot hij zich aan bij IS. "Het leven bij IS is moeilijk", zegt hij. "Ik denk dat IS niet de echte religie naleeft, omdat ze mensen vermoorden alsof het niets is."

Volgens Sumail, van wie in het filmpje alleen de ogen zichtbaar zijn, pakt IS mensen keihard aan. "Ze doden mensen alsof het niks is", zegt Sumail. "Ze gebruiken mensen als menselijk vlees."

Hij heeft naar eigen zeggen met meer IS'ers gesproken die weg wilden uit Syrië, maar de terreurbeweging staat dat niet toe. "Veel mensen die probeerden te vluchten, werden opgepakt en in een gevangenis geplaatst", zegt Sumail. Bij een tweede keer word je gedood, vertelt hij. Dat was voor hem de reden om te vluchten. Sumail wil nu terug naar Nederland, in het besef dat hij daar "in de problemen komt". Dat is de prijs die hij naar eigen zeggen wil betalen.

'Schat voor de inlichtingendiensten'
Volgens Midden-Oosten-correspondent Sander van Hoorn is het moeilijk na te gaan wat er klopt van het bericht van de BBC. Zo heeft de omroep geen beelden van het kamp vrijgegeven.

"Als het bericht klopt dan is dit kamp een schat voor de inlichtingendiensten", zegt hij. Er zijn nog geen berichten of de rebellengroep die het kamp zou hebben opgezet, contact heeft met veiligheidsdiensten.

De commandant van de rebellengroep, Jaysh al-Tahrir, zegt dat strijders volgens de sharia worden berecht. Dat houdt in dat de oud-IS'ers ook kunnen worden geëxecuteerd, schrijft de Britse omroep. Volgens de commandant is IS langzaam aan het instorten, mede door een rebellenoffensief in Noord-Syrië dat door Turkije wordt ondersteund.
quote:
De voormalige IS-strijder die in een opgedoken filmpje vertelt dat hij terug wil naar Nederland, is de 22-jarige Reda Nidalha uit Leiden. Hij bevindt zich al maanden in het grensgebied met Turkije, in de hoop terug te kunnen naar huis. Eerder sprak de NOS met zijn vader.

De familie van Reda, die in Syrië voor IS heeft gevochten en de terreurbeweging nu de rug heeft toegekeerd, heeft maanden geleden al de hulp ingeroepen van de Nederlandse autoriteiten om hem naar Nederland te krijgen. Maar dat heeft tot niets geleid.

De oud-IS'er Reda, die zich Abu Sumail noemt, komt aan het woord in een video die de BBC in handen heeft. Hij zit vast in een 'heropvoedingskamp' van rebellen in het noorden van Syrië. Reda is gevlucht uit IS-gebied, maar komt het land niet uit. Als hij naar huis kan, zal hij de consequenties van zijn reis aanvaarden, zegt hij.

De rebellen zouden hem alleen willen laten gaan als ze hem kunnen overdragen aan Turkije of Nederland. Maar Nederlandse autoriteiten adviseerden Nidalha om op eigen houtje naar Turkije te reizen en zich zelf te melden bij ambassade of consulaat.

'Geen bevoegdheid'
Op vragen van de NOS hoe de man terug kan naar Nederland, verwijzen diverse ministeries naar elkaar. Buitenlandse Zaken zegt dat iedere Nederlander recht heeft op consulaire bijstand, ook voormalige IS-leden. "Maar dan moeten ze zich wel zelf melden", aldus het ministerie, dat zegt verder niets te kunnen doen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt dat het geen bevoegdheid heeft in Turkije en Syrië en verwijst naar Buitenlandse Zaken.

Frankrijk en Saudi-Arabië halen landgenoten die gedeserteerd zijn bij IS wel op uit het grensgebied.

Radicalisering
Reda vertrok ruim twee jaar geleden naar Syrië. Hij had toen naar verluidt problemen met een groep jongens in Leiden. Zijn vader was bang dat hem iets zou overkomen en stuurde hem naar familie in België, maar daar radicaliseerde hij. Twee maanden later reisde hij via Turkije naar IS-gebied. De vader uitte kritiek op de Nederlandse autoriteiten; die zouden veel te weinig hebben gedaan om te voorkomen dat zijn zoon naar IS-gebied zou afreizen.

In de BBC-video zegt Reda nu dat IS mensen vermoordt "alsof het niets is". Toen hij aangaf dat hij weg wilde, bedreigden andere IS'ers hem met de dood. Daarop zou de Leidenaar hebben besloten te vluchten.

De vader van Nidalha zei in maart dat zijn zoon samen met andere Nederlanders uit IS-gebied was gevlucht. Het ging toen om een groep van zo'n zes jihadisten.

http://nos.nl/artikel/213(...)dse-jihadist-22.html
Als je dit allemaal leest, wordt het wel moeilijk om niet te godwinnen.
pi_165919531
:')

Problemen met jongeren, wordt naar familie in België gestuurd en is binnen 2 maanden geradicaliseerd :') :') sure :+

Laat hem het daar zelf maar uitzoeken en hopelijk zal dat zijn laatste verblijfplaats op aarde zijn
  woensdag 12 oktober 2016 @ 20:59:06 #3
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_165919565
quote:
Als hij naar huis kan, zal hij de consequenties van zijn reis aanvaarden, zegt hij.
:')

Een cel met Playstation en MTV lijkt me best aantrekkelijk ja, als je op je onthoofding zit te wachten..

[ Bericht 0% gewijzigd door Woelwater op 12-10-2016 21:05:45 ]
pi_165919720
Dus... IS'ers worden volgens de sharia berecht, maar dat is dezelfde sharia als IS hanteert, dus...

Nou ja, zal wel weer neerkomen op interpretatie. Stom religedoe altijd.
pi_165919758
quote:
e Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Dick Schoof, kijkt niet op van het BBC-verhaal over een 'heropvoedingskamp' in Syrië waar voormalige IS-strijders uit Europa worden vastgehouden. "We weten dat dit soort kampen er zijn en we weten ook dat er een enkele Nederlander in zo'n kamp zit", zegt Schoof tegen de NOS.

In een video die de BBC heeft gekregen, komt een man aan het woord die zich voorstelt als Abu Sumail uit Nederland. Schoof zegt dat er meer Nederlanders in de kampen zitten, maar wil geen aantal noemen. "Ga ervan uit dat het om een enkeling gaat", zegt hij.

Sumail is gevlucht en wil nu snel terug naar Nederland. Als hij die kans krijgt, wordt hij hier gearresteerd en berecht. "Het is iemand die zich vermoedelijk bewust heeft aangesloten bij IS en die vermoedelijk ook heeft gevochten", zegt Schoof.

Het lidmaatschap van een terroristische organisatie is in Nederland strafbaar. Volgens de NCTV zijn alle terugkeerders uit IS-gebied ook "in potentie een gevaar voor de nationale veiligheid" en moeten ze in de cel gederadicaliseerd worden.
pi_165919808
Nou, dan moeten we maar een actie beginnen om die jongen weer thuis te krijgen, want hij heeft spijt, wil weer aanschuiven in de bankjes op zijn HBO-school, toch?
Giro 555?
Theetje erbij.
I´m back.
pi_165919845
Nou Poetin, gooi er maar een bom op. Of meerdere. Maar doe het. Over een tijdje kan ik president Trump vragen om een wonder, nu alleen nog maar U... O+
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  woensdag 12 oktober 2016 @ 21:09:56 #8
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165919879
Vatbom please
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165920163
Hopelijk keert hij nooit terug.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_165920226
Waarom terug naar NL? Marokko ontvangt deze jongen graag hoor. Ze wachten hem graag op het vliegveld op voor een lang verhoor.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_165920535
Dat dat woestijn het laatste is wat op zijn netvlies staat gebrand hoop ik voor hen. Kanker gezwellen.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_165920781
Voor het deelnemen aan een terroristische organisatie kan het Nederlandse paspoort worden ingenomen.
pi_165921101
Wat is de achtergrond van dit stuk adderbroed. Reda Nihalda, wat is dat voor een naam?
BARUJ SHEM KEVOD MALJUTO LE´OLAM VA´ED
pi_165921763
Neemt hij zijn twee vrouwen mee?

Waarvan een het toen 15-jarige Nederlandse meisje.

http://www.omroepwest.nl/(...)-broertje-gingen-mee
pi_165921887
quote:
Het gaat volgens de omroep om een kamp in een dorp in Noord-Syrië met zo'n 300 overlopers en krijgsgevangen, onder wie mensen uit Nederland, Frankrijk en Polen.
Polen :?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  woensdag 12 oktober 2016 @ 22:38:04 #16
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_165921889
quote:
14s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 21:47 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Voor het deelnemen aan een terroristische organisatie kan het Nederlandse paspoort worden ingenomen.
Alleen voor het assisteren van een vijandige mogendheid toch?
pi_165922633
Buitenlandse Zaken gaat kijken of ze de identiteitspapieren van de jongens op kunnen sturen naar Syrië, zodat ze naar Nederland kunnen.

:r :r
  woensdag 12 oktober 2016 @ 23:08:53 #18
451005 Grems
Clown World
pi_165922723
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 23:05 schreef Physsic het volgende:
Buitenlandse Zaken gaat kijken of ze de identiteitspapieren van de jongens op kunnen sturen naar Syrië, zodat ze naar Nederland kunnen.

:r :r
Letterlijke terroristen importeren _O_
pi_165922952
Pechtold zal wel trots zijn
pi_165922998
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 23:08 schreef Grems het volgende:

[..]

Letterlijke terroristen importeren _O_
Ze kunnen nu niet naar Nederland want ze kunnen hun identiteit niet aantonen. Lekker laten zitten dan, zou ik zeggen. Bouw daar maar een leven op.
pi_165923243
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 22:38 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Polen :?
Vond ik ook best apart ja.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  woensdag 12 oktober 2016 @ 23:36:03 #22
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_165923280
Raqqa is de uitgelezen kans voor een realtime atoomtest.
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
pi_165923293
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 22:38 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Polen :?
Deden het stucwerk in de organisatie.
pi_165924167
quote:
14s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 22:38 schreef TheThirdMark het volgende:

[..]

Alleen voor het assisteren van een vijandige mogendheid toch?
Er is onlangs een wetsvoorstel aangenomen in de tweede kamer die dat mogelijk maakt, ligt blijkbaar alleen nog bij de eerste kamer.

quote:
Verlies Nederlanderschap bij lidmaatschap terroristische organisatie
Nederlanders die zich in het buitenland aansluiten bij een terroristische organisatie kunnen in de toekomst hun Nederlanderschap verliezen. Een wetsvoorstel dat dit mogelijk maakt ligt bij de Eerste Kamer.

Nu is intrekking van de Nederlandse nationaliteit al mogelijk na veroordeling voor een terroristisch misdrijf in Nederland. Het Nederlanderschap gaat overigens niet verloren als iemand staatloos zou worden door verlies van de nationaliteit.

https://www.rijksoverheid(...)ionaliteit-verliezen


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-10-2016 00:53:51 ]
  donderdag 13 oktober 2016 @ 08:00:45 #25
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165925167
quote:
6s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 23:36 schreef Villas__Rubin het volgende:
Raqqa is de uitgelezen kans voor een realtime atoomtest.
Inderdaad. Er wonen immers slechts 300.000 mensen die niks met IS te maken hebben. Het is een simpel rekensommetje: de verovering van Raqqa gaat minder levens kosten dan een atoombom erop. Bovendien geeft IS, i.t.t. Japan, nooit op. Het voorkomt dus ook geen ellendig lange strijd, wat in Japan wel het geval was. Tevens weet je niet wat voor een reactie je met het gooien van een atoombom gaat uitlokken. Zeer slecht plan dus.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')