Ja, als ze bedoeld zijn voor in de oven en bestendig zijn tegen deze hitte. Sowieso altijd bij je oven blijven als deze aan is, aangezien de max hitte iets wordt opgevoerd.quote:Op vrijdag 6 januari 2017 15:31 schreef Cheesetring het volgende:
[..]
Hey martijn
thanks voor de uitleg
ik ben niet zo handig op dat gebied dus ik moet nog ff kijken wat ik ga doen (mijn oventje heeft 1 schroef heb er niet zoveel verstand van)
Maar je kan dus gewoon wegwerp voorwerpen gebruiken?
ik gebruik biologisch bloem vann dr oetker met recept 1 uit de op.quote:Op dinsdag 10 januari 2017 11:44 schreef BeeJee78 het volgende:
Ik ben wel benieuwd welke bloemsoort(en) jullie gebruiken.
Ik las dat 00 bloem niet aan te raden is voor thuisgebruik, maar meer voor hele hete houtovens, is dat ook jullie ervaring?
Valt daardoor patentbloem ook af? Want ik las ook dat die dicht in de buurt komt van 00 bloem qua gluten.
Ik vraag dit omdat ik het tot nu toe niet voor elkaar heb gekregen om een fatsoenlijk deeg te maken. Dan weer te nat, dan weer te droog. Ben nog op zoek naar het beste (beginners)deegrecept.
Die kan ik helemaal niet vinden, of is dat hetzelfde als Koopmans?quote:Op dinsdag 10 januari 2017 11:59 schreef Friday12 het volgende:
ik gebruik biologisch bloem vann dr oetker met recept 1 uit de op.
Bijvoorbeeld deze: http://shop.italieplein.n(...)brood-molino-grassi/quote:Op dinsdag 10 januari 2017 13:12 schreef BeeJee78 het volgende:
[..]
En wat versta je dan onder pizzabloem?
Ik denk dat het Koopmans isquote:Op dinsdag 10 januari 2017 13:14 schreef BeeJee78 het volgende:
[..]
Die kan ik helemaal niet vinden, of is dat hetzelfde als Koopmans?
ziet er heerlijk uit martijnquote:Op zondag 8 januari 2017 21:17 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Ja, als ze bedoeld zijn voor in de oven en bestendig zijn tegen deze hitte. Sowieso altijd bij je oven blijven als deze aan is, aangezien de max hitte iets wordt opgevoerd.
Oregano, champignons, buf. moz, gerookte spek en rode ui:
http://www.seriouseats.co(...)lla-oregano-oni.html
[ afbeelding ]
Ik doe altijd die van albert heijn tipo 00 La furtina ofzo weet niet meer preciesquote:Op dinsdag 10 januari 2017 11:44 schreef BeeJee78 het volgende:
Ik ben wel benieuwd welke bloemsoort(en) jullie gebruiken.
Ik las dat 00 bloem niet aan te raden is voor thuisgebruik, maar meer voor hele hete houtovens, is dat ook jullie ervaring?
Valt daardoor patentbloem ook af? Want ik las ook dat die dicht in de buurt komt van 00 bloem qua gluten.
Ik vraag dit omdat ik het tot nu toe niet voor elkaar heb gekregen om een fatsoenlijk deeg te maken. Dan weer te nat, dan weer te droog. Ben nog op zoek naar het beste (beginners)deegrecept.
Als je twijfelt moet je het niet doen. Wat ook wilt helpen:quote:Op vrijdag 13 januari 2017 11:01 schreef Cheesetring het volgende:
[..]
ziet er heerlijk uit martijn
ik had laatst wat kleinere pizzaatjes gemaakt die werden wel goed in mijn oventje
maar zit nog steeds een beetje te twijfelen om maar een bakvorm erin te monteren.(heb alleen beetje 2 linker handen op dat gebied)
sommige komen er toch(de 'grotere') niet met een idiale korst eruit
Had laatst 1 over van de pizza's volgende dag in de normale oven gedaan die kwam er heelijk uit
zit misschien te twijfelen een keer de normale oven ook aan te doen en dan "afbakken" in de normale oven voor betere bovenkant van de korst
maar vind dat weer zo dubbel om te doen
[..]
Ik doe altijd die van albert heijn tipo 00 La furtina ofzo weet niet meer precies
500 gram meel
300 lauwarm water
1 a 3 gram gist ligt aan hoeland laat rijzen
10 gram (zee) zout
altijd perfect deeg 2 a 3 uurtjes bolletjes van maken voor je gaat bakken
Bedankt voor de tips ik heb wel ooit een pizzascreen gekocht maar kwam er thuis achter dat die niet heter dan 220 graden mag worden dus heb hem nooit gebruikt weet dus niet of die in de oventje kanquote:Op vrijdag 13 januari 2017 18:04 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Als je twijfelt moet je het niet doen. Wat ook wilt helpen:
Ligt in toppings
190/200g deeg per pizza (vormen heeft wat oefening nodig)
Lange rijs (3dagen/ 0,2% instant gist)
Wellicht een idee om de pizza een extra minuut door te bakken op een pizzascreen/ aluminium vorm (op de steen). Zodat bodum niet te ver gaat en bovenkant nog door bakt!
Die bloem heb k ook vaker gebruikt. Is prima. Alle bloem met veel gluten/ eiwit (>12%). Zeker in een thuisoven.
Bloem van Soezie (Welkoop). Soort bloem maakt niet veel uit als het maar harde tarwe/ veel gluten bevat (>11%). Individueel opbollen en koude rijs in de koelkast voor zo'n 3dagen. 1,5u tot 2u van te voren op kamertemp. laten komen.quote:Op zondag 15 januari 2017 10:29 schreef Cheesetring het volgende:
[..]
welke verhoudingen(red. deeg) gebruik jij eigenlijk als ik vragen mag?
quote:We are not currently taking orders — Sign up using your email address to be notified when we begin taking orders again.
... ik voel met je mee ....quote:Op vrijdag 3 februari 2017 13:20 schreef Helsinki het volgende:
Dat je dan eindelijk een Roccbox wil bestellen en dat er dan het volgende staat:
[..]
Ik gebruik geen olie in de pizza, olie verbrand als je hem heet bakt en dat is erg ongezond. Zeker olijfolie verbrand snelquote:Op donderdag 2 februari 2017 19:23 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Zo dan goed gelukt!!!
Wat opviel was dat het deeg wat zoetig was en er lag wat olijfolie op (heb volgens het recept 3 eetlepels toegevoegd maar dat is dus te veel).
Verder was het een grotere pizza dan gedacht en gebruikelijk dus morgen lekker koude pizza ontbijt
Aanrader dus ik ga vaker zelf pizza maken het kost wat tijd maar het is echt lekker
Luchtigheid en uitrollen gaan niet samen, als je luchtig wil, moet je strekken.quote:Op woensdag 25 januari 2017 10:47 schreef LovelyLady het volgende:
Al een tijdje gebruik ik recept 1 uit de OP
Ik kreeg heerlijk luchtig deeg en het is echt een feestje als we hier pizza gaan eten.
Echter bedacht ik me gister dat ik het nu een nachtje in de koelkast wilde leggen. (laatste stap recept 1)
Ik heb verre van luchtig deeg en het lijkt nu meer op die kant en klare meuk van de supermarkt ( uitrollen en beleggen )
Kan ik nog die luchtigheid terug krijgen? Door bijvb te kneden en het weer uit de koelkast te halen?
Ik ben bang dat als ik het vanavond in de oven doe bij lange na niet een luchtige korst krijg.
Geen idee of het nog zal gaan rijzen eigenlijk
Ideetjes tips en suggesties zijn welkom. De volgende keer denk ik dat ik het gewoon zonder de koelkast weer doe.
Die ziet er wel goed uit. Maar ook wel aan de prijs.quote:Op dinsdag 28 februari 2017 15:39 schreef FranticDJ het volgende:
Uuni komt met de Uuni Pro
https://www.indiegogo.com(...)ven-pizza-cooking--2
Uuni 2Squote:Op dinsdag 28 februari 2017 16:13 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Die ziet er wel goed uit. Maar ook wel aan de prijs.
Ik zit wel een beetje te denken aan een buitenoven in mijn nieuwe tuin. Maar zijn er ook goedkopere alternatieven?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |