Nee, dat is griesmeel van harde tarwe (dubbel gemalen, dus heel fijn). Is een mooie bloem voor verse pasta.quote:Op dinsdag 29 november 2016 19:38 schreef Stansfield het volgende:
Welke bloem kan ik eigenlijk het beste gebruiken?
Deze?
Wat zit er nog meer op die groep?quote:Op donderdag 1 december 2016 18:42 schreef cullare het volgende:
de alfredo is vandaag binnen gekomen .
onder en bovenwarmte is prima .
het hele aparaat ziet er 100 % okee uit .
alleen bij opwarmen op stand 1 vliegt na 5 minuten de aardlekschakelaar op tilt .
iemand een idee hoe dit kan ??
Dat had ik ook met mijn oude alfredo. Ik heb de thermostaat toen half gesloopt. Nu stopt ie niet meer met verhitten maar de stoppen vliegen er ook niet uit..quote:Op donderdag 1 december 2016 18:42 schreef cullare het volgende:
de alfredo is vandaag binnen gekomen .
onder en bovenwarmte is prima .
het hele aparaat ziet er 100 % okee uit .
alleen bij opwarmen op stand 1 vliegt na 5 minuten de aardlekschakelaar op tilt .
iemand een idee hoe dit kan ??
Ik mag hem niet wijzigen ... dus go your gangquote:Op zondag 4 december 2016 16:21 schreef djkoelkast het volgende:
Nog 2 pizzastenen (voor in de OP)
Pizzasteen met metalen schep
Pizzasteen met houten schep
Hier vanavond ook weer pizza
quote:Op zondag 6 november 2016 02:46 schreef BYM het volgende:
[..]
U vraagt wij draaien ......
Dit was mijn dubbele kaas met salami vrijdagavond.
[ afbeelding ]
Mijn donner pizza, met vlees van Leeman, van Woustraat 164 Amsterdam:
[ afbeelding ]
Vrouwlief dr sambal-spek-kaas-ui pizza
[ afbeelding ]
Suiker is vooral voor de gist, die heeft dan sneller iets te eten. Maar nodig is het zeker niet, want gist kan ook gewoon het meel gebruiken, het gaat alleen ietsje minder snel.quote:Op maandag 29 augustus 2016 11:55 schreef BYM het volgende:
[..]
Ja, volgens het eerste recept in de OP moet er ook een klein beetje suiker bij ja
[..]
Ik ook niet, maar weet wel dat er iets suiker bij moest
Ziet er goed uit hoorquote:Op donderdag 15 december 2016 22:57 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Op pizzasteen in de oven gebakken
Misschien een multifunctioneel ding, maar geen goede pizzaoven is. Ben niet zon fan van al die BBQ (pizza)ovens. Je mist hitte van boven.quote:Op dinsdag 20 december 2016 20:19 schreef pmponer het volgende:
zou dit een goede pizza oven zijn
https://www.bol.com/nl/p/(...)oduct_specifications
bedoeld als opvolger voor mijn bestron
Hoi martijnquote:Op zaterdag 3 december 2016 19:25 schreef Martijn1P het volgende:
Hoewel zo'n Ferrari/ Bestron een beter resultaat geeft dan een normale elektrische oven, is de bovenwarmte wel een probleem bij deze oventjes ja. Als je de klep opent gaat alle hitte verloren, dus bak je enkel nog op stralingswarmte. Deze warmte concentreert zich met name in het midden van de steen ipv aan de rand. Met enkele tweaks en technieken kun je t verbeteren:
- Niet te hoge Hydratatie (60% is prima)
- Niet te veel deeg per pizza (200gram is perfect in Bestron)
- Niet te veel toppings
- Lange rijs in de koelkast (3dagen) zorgt voor een betere korst
- Klep van het apparaat zo weinig mogelijk openen. Op de Bestron kun je aan 1 kant van de steen de hendel verwijderen, zodat je met de deksel dicht de steen kan draaien
- Door een aluminum taartvorm in de deksel te monteren weerkaatst de hitte naar de randen wat voor een beter resultaat zorgt
Vandaag de bestron 11 minuten laten verwarmen op stand 2,5. Steentemp. is dan zo'n 350graden.
Vervolgens een aluminum taartvorm op de steen gelegd (deksel dicht) en op stand3 enkele minuten laten doorwarmen. Taartvorm zorgt ervoor dat de steentemp. stabiel blijft. Bovenspiraal dient roodgloeiend te zijn en met een F1 pitstop de pizza in de oven schuiven. Gehele baktijd de deksel dicht laten. Baktijd is zo'n 2 minuten.
Zojuist een foto van de korst genomen. Bloem dit keer van de Welkoop (Soezie)
60% hydratatie
0.2% instant gist (3dagen rijs op koelkast temp = 4graden)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Met alleen deze mod verander je in feite niets aan je oven. Kwestie van paar schroefjes losdraaien. Vorm tussen hitte- element en deksel schuiven en schroefjes terugdraaien.quote:Op dinsdag 3 januari 2017 13:54 schreef Cheesetring het volgende:
[..]
Hoi martijn
ik heb sinds kort ook een pizzaoventje (ferarri/optima) napoli
maar wat ik dus ook bij jouw lees heb ik soms ook last van
-onderkant perfect, maar een enkele keer komt de bijv de 1st of de 3de der toch minder lekker uit ivm met de korst bovenop niet bruin genoeg word
Ik vraag me af omdat ik hem pas 2 weken heb vervalt de garantie waneer ik een taartvorm erin monteer?
mvg cheese
Hey martijnquote:Op dinsdag 3 januari 2017 19:20 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Met alleen deze mod verander je in feite niets aan je oven. Kwestie van paar schroefjes losdraaien. Vorm tussen hitte- element en deksel schuiven en schroefjes terugdraaien.
Kan wel een zoektocht zijn om deze vormen te vinden. Afgelopen zomer hadden ze bij de Xenos aluminium grill wegwerp trays van +- 40 bij 40cm. Daar heb ik deze ronde vorm uit kunnen knippen. Bij de horeca groothandel liggen ze ook niet. Online zijn er wel enkele aanbieders. Google eens op Aluminium schaal rond Ø 27cm
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |