Die van mij is onderweg... Morgen of overmorgen pizzaquote:
Nice, ziet er erg goed uit, heb je de recepten uit de openingspost gebruikt of heb je een eigen recept?quote:Op donderdag 9 april 2020 17:18 schreef Tree het volgende:
Thuiswerken heeft zo zijn voordelen.. Pizza als lunch
[ afbeelding ]
Dit is het basisrecept uit de pizzabijbel van Simon Giacotto. Normaal gebruik ik het standaardrecept voor Napolitaanse pizza maar ik ben een beetje aan het experimenteren met andere recepten om de verschillen eens goed vast te kunnen leggen.quote:Op donderdag 16 april 2020 12:57 schreef 111210 het volgende:
[..]
Nice, ziet er erg goed uit, heb je de recepten uit de openingspost gebruikt of heb je een eigen recept?
Ik ga van het weekend mn Ooni Karu uitproberen
Je hebt een TR geplaatst in plaats van een reactie op Treequote:Op donderdag 16 april 2020 12:57 schreef 111210 het volgende:
[..]
Nice, ziet er erg goed uit, heb je de recepten uit de openingspost gebruikt of heb je een eigen recept?
Ik ga van het weekend mn Ooni Karu uitproberen
Dankje, hij was ook heerlijkquote:
Wat is een TR?quote:Op donderdag 16 april 2020 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je hebt een TR geplaatst in plaats van een reactie op Tree
Leuk gister gekeken, valt me op dat hij juist zegt dat je deeg veel minder lang moet kneden en dat het vliesje bij pizza niet hoort.quote:Op donderdag 16 april 2020 13:06 schreef Tree het volgende:
Dit is het basisrecept uit de pizzabijbel van Simon Giacotto. Normaal gebruik ik het standaardrecept voor Napolitaanse pizza maar ik ben een beetje aan het experimenteren met andere recepten om de verschillen eens goed vast te kunnen leggen.
Is de Karu je eerste pizzaoven? En heb je de grote of de kleine aangeschaft? Ben erg benieuwd naar hoe die grote functioneert.
Als je nog niet zo bekend bent met het maken en bakken van pizza's kan ik het recept uit de pizzabijbel zeker wel aanraden, lekker laag in hydratatie dus makkelijk mee te werken.
De auteur van het boek heeft vorige week een livevideo op facebook geplaatst om te laten zien hoe hij zijn deeg maakt en vormt, kan leuk zijn om eens te bekijken!
Hij gebruikt inderdaad heel weinig water, zo'n 54% waar de meeste pizzarecepten meestal tussen de 60-63% zitten, voor de beginner heel prettig om mee te werken.quote:Op vrijdag 17 april 2020 16:12 schreef 111210 het volgende:
[..]
Wat is een TR?
[..]
Leuk gister gekeken, valt me op dat hij juist zegt dat je deeg veel minder lang moet kneden en dat het vliesje bij pizza niet hoort.
terwijl andere videos van pizzabakkers uit italie wel weer zeggen dat dat juist goed is om te checken of je deeg goed is.
Ook gebruikt hij veel minder water dan in andere recepten die ik gezien heb.
De Karu is volgens mij iets groter den de OONI 3 waarmee ik wel eens wat gebakken heb
Een TR is een Topic Report. Daarmee laat je aan een moderator weten dat er iets mis is in een topoc. Zo'n reactie is alleen voor mods te zien, het wordt niet in het topic geplaatst. De knop voor een TR zit naast de knop om te quoten. Ik denk dat je het verkeerde knopje had aan gekliktquote:
ahh vandaar, dat zou kunnen, thanx voor het meldenquote:Op vrijdag 17 april 2020 21:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Een TR is een Topic Report. Daarmee laat je aan een moderator weten dat er iets mis is in een topoc. Zo'n reactie is alleen voor mods te zien, het wordt niet in het topic geplaatst. De knop voor een TR zit naast de knop om te quoten. Ik denk dat je het verkeerde knopje had aan geklikt
Voor zo ver ik weet niet....quote:Op vrijdag 17 april 2020 20:25 schreef Tree het volgende:
@:derLudolf verder iets anders gedaan dan normaal? En wat voor bloem gebruik je normaal gesproken dan?
Dan zal het wel aan het meel gelegen hebben! Voortaan altijd kopen dus!quote:
Zoiets ?quote:Op maandag 6 april 2020 13:51 schreef dedude87 het volgende:
Tof ding... ook met isolatielaag erin , alleen op pallets, zou graag wat met houtjes aanklooien. of gewoon sparen voor die echte houtoven….
Ik hoop op pellets, want op pallets wordt 'ie wel erg groot.quote:Op maandag 6 april 2020 13:51 schreef dedude87 het volgende:
Tof ding... ook met isolatielaag erin , alleen op pallets, zou graag wat met houtjes aanklooien. of gewoon sparen voor die echte houtoven….
Gister avond deeg gemaakt volgens zijn recept (54% water)quote:Op vrijdag 17 april 2020 20:25 schreef Tree het volgende:
Hij gebruikt inderdaad heel weinig water, zo'n 54% waar de meeste pizzarecepten meestal tussen de 60-63% zitten, voor de beginner heel prettig om mee te werken.
Ik heb zelf nog nooit een vliesje kunnen trekken van mijn pizzadeeg, hoe vaak ik het ook heb geprobeerd. Maar ook ik lees overal weer wat anders mbt tot kneedtijden ect. Gewoon zelf uitproberen is de beste tip denk ik
@derLudolf verder iets anders gedaan dan normaal? En wat voor bloem gebruik je normaal gesproken dan?
volgens mij heb ik dat recept hier al eens voorbij zien komenquote:Op vrijdag 17 april 2020 22:13 schreef Molo het volgende:
Heeft er iemand hier hét recept voor zuurdesempizza?
Ben benieuwd!quote:Op dinsdag 21 april 2020 11:32 schreef 111210 het volgende:
[..]
Gister avond deeg gemaakt volgens zijn recept (54% water)
heb wel iets meer gist gedaan omdat ik alleen droge gist had (heb iets meer dan een half zakje gedaan.
Tot nu toe deeg gemaakt, de bol in de kom een uurtje laten rusten/rijzen (deeg is uiteindelijk maar een klein beetje gaan rijzen merkte ik op)
Daarna 4 bollen gedraaid, en in de koelkast gezet met folie erover heen. Haal ze vanmiddag eruit om nog 3 uurtjes verder te rijzen en op temperatuur te laten komen.
Deeg was vrij stevig, maar prima te kneden, ben alleen benieuwd of het deeg straks nog goed verder gaan rijzen.
post van de week nog wel wat fotos van de bollen, rijzen en de oven zelf als ik klaar ben vanavond.
Hier het deeg volgens recept uit de facebook video van Simon, 500 gram 00 bloem, 280gr water (en een half zakje gist.quote:
Nja voor een aller eerste keer waren de pizza's best oke, qua smaak sowieso beter dan de meeste pizzeria's hier in de buurt waar ik wel eens wat gehaald heb.quote:Op dinsdag 21 april 2020 20:40 schreef Yinny het volgende:
Wat jammer dat het niet helemaal is gegaan zoals gepland!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |