abonnement bol.com Coolblue
pi_192487617
quote:
1s.gif Op maandag 6 april 2020 20:37 schreef LeSage het volgende:
Vandaag voor het eerst de pizzasteen gebruikt die we al een jaar in huis hebben. Op de barbecue.
Ging echt perfect. Ik was zelf vooral weg van de creamy bacon, zoals -ie ook gemaakt wordt bij Domino’s.
En als toetje hadden we een losse gebakken bodem, besmeerd met duo penotti en plakjes banaan :Y) viel ook erg in de smaak bij de kinderen.

[ afbeelding ]
Crappy foto, want 2 kleine kinderen die om me heen hingen, maar dit was de eerste pizza, zelfs nog echt rond weten te krijgen.
Ziet er goed uit
  dinsdag 7 april 2020 @ 08:14:39 #272
34027 devlinmr
Trolivier
pi_192490062
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 13:51 schreef dedude87 het volgende:
Tof ding... ook met isolatielaag erin _O_ , alleen op pallets, zou graag wat met houtjes aanklooien. of gewoon sparen voor die echte houtoven….
Je kunt naast pallets ook houtskool en kleine stukjes hout erin doen.
Wat ik zo zag gebruikt men vaak een combinatie van dit alles
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  dinsdag 7 april 2020 @ 09:12:26 #273
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_192490681
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 11:00 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Ik heb zelf net deze besteld

[ afbeelding ]

Is nu 169 euro, vond ik wel een redelijk bedrag om eens te proberen.
Komt ergens deze week

https://www.burnhard.com/nl/pizzaoven/nero-pizzaoven-941671
Ik zie de prijs van ¤249,- staan
Hoe kom jij aan jouw prijs?

Gaaf ding man!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 7 april 2020 @ 09:24:47 #274
34027 devlinmr
Trolivier
pi_192490895
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2020 09:12 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik zie de prijs van ¤249,- staan
Hoe kom jij aan jouw prijs?

Gaaf ding man!
Er is een 80euro kortingsactie. Als je naar de homepage gaat zie je hem.
Bij bestellen ILOVEPIZZA als kortingscode ingeven en je krijgt 80 Euro korting
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  dinsdag 7 april 2020 @ 10:04:11 #275
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_192491430
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 09:24 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Er is een 80euro kortingsactie. Als je naar de homepage gaat zie je hem.
Bij bestellen ILOVEPIZZA als kortingscode ingeven en je krijgt 80 Euro korting
Thanks! ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_192517497
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2020 10:04 schreef Molo het volgende:

[..]

Thanks! ^O^
Die van mij is onderweg... Morgen of overmorgen pizza :9~
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_192537668
Thuiswerken heeft zo zijn voordelen.. Pizza als lunch *)

pi_192552514
@Tree

Lekker!
pi_192647358
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 17:18 schreef Tree het volgende:
Thuiswerken heeft zo zijn voordelen.. Pizza als lunch *)

[ afbeelding ]
Nice, ziet er erg goed uit, heb je de recepten uit de openingspost gebruikt of heb je een eigen recept?

Ik ga van het weekend mn Ooni Karu uitproberen
pi_192647512
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 12:57 schreef 111210 het volgende:

[..]

Nice, ziet er erg goed uit, heb je de recepten uit de openingspost gebruikt of heb je een eigen recept?

Ik ga van het weekend mn Ooni Karu uitproberen
Dit is het basisrecept uit de pizzabijbel van Simon Giacotto. Normaal gebruik ik het standaardrecept voor Napolitaanse pizza maar ik ben een beetje aan het experimenteren met andere recepten om de verschillen eens goed vast te kunnen leggen.

Is de Karu je eerste pizzaoven? En heb je de grote of de kleine aangeschaft? Ben erg benieuwd naar hoe die grote functioneert.

Als je nog niet zo bekend bent met het maken en bakken van pizza's kan ik het recept uit de pizzabijbel zeker wel aanraden, lekker laag in hydratatie dus makkelijk mee te werken.

De auteur van het boek heeft vorige week een livevideo op facebook geplaatst om te laten zien hoe hij zijn deeg maakt en vormt, kan leuk zijn om eens te bekijken!

Filmpje op facebook
pi_192650117
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 12:57 schreef 111210 het volgende:

[..]

Nice, ziet er erg goed uit, heb je de recepten uit de openingspost gebruikt of heb je een eigen recept?

Ik ga van het weekend mn Ooni Karu uitproberen
Je hebt een TR geplaatst in plaats van een reactie op Tree ;)
Spoilers!
pi_192654325
Afgelopen weekend weer een pizza gemaakt!



Was weer lekker :)
  donderdag 16 april 2020 @ 22:40:18 #283
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_192656771
Ziet er heerlijk uit :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_192657384
quote:
1s.gif Op donderdag 16 april 2020 22:40 schreef Molo het volgende:
Ziet er heerlijk uit :9~
Dankje, hij was ook heerlijk :)

Bijna elke zondag maak ik een pizza, altijd zin in!
pi_192668173
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Je hebt een TR geplaatst in plaats van een reactie op Tree ;)
Wat is een TR? :)

quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:06 schreef Tree het volgende:
Dit is het basisrecept uit de pizzabijbel van Simon Giacotto. Normaal gebruik ik het standaardrecept voor Napolitaanse pizza maar ik ben een beetje aan het experimenteren met andere recepten om de verschillen eens goed vast te kunnen leggen.

Is de Karu je eerste pizzaoven? En heb je de grote of de kleine aangeschaft? Ben erg benieuwd naar hoe die grote functioneert.

Als je nog niet zo bekend bent met het maken en bakken van pizza's kan ik het recept uit de pizzabijbel zeker wel aanraden, lekker laag in hydratatie dus makkelijk mee te werken.

De auteur van het boek heeft vorige week een livevideo op facebook geplaatst om te laten zien hoe hij zijn deeg maakt en vormt, kan leuk zijn om eens te bekijken!
Leuk gister gekeken, valt me op dat hij juist zegt dat je deeg veel minder lang moet kneden en dat het vliesje bij pizza niet hoort.
terwijl andere videos van pizzabakkers uit italie wel weer zeggen dat dat juist goed is om te checken of je deeg goed is.

Ook gebruikt hij veel minder water dan in andere recepten die ik gezien heb.

De Karu is volgens mij iets groter den de OONI 3 waarmee ik wel eens wat gebakken heb
  Moderator vrijdag 17 april 2020 @ 19:23:13 #286
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_192671781
Vanavond weer eens pizza gemaakt.
Ik heb laatst deze bloem gekocht


Geen idee of het toeval was, maar de bodem was echt bijzonder goed. Kan me niet herinneren dat deze ooit zo goed zijn gelukt.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_192673187
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 april 2020 16:12 schreef 111210 het volgende:

[..]

Wat is een TR? :)
[..]

Leuk gister gekeken, valt me op dat hij juist zegt dat je deeg veel minder lang moet kneden en dat het vliesje bij pizza niet hoort.
terwijl andere videos van pizzabakkers uit italie wel weer zeggen dat dat juist goed is om te checken of je deeg goed is.

Ook gebruikt hij veel minder water dan in andere recepten die ik gezien heb.

De Karu is volgens mij iets groter den de OONI 3 waarmee ik wel eens wat gebakken heb
Hij gebruikt inderdaad heel weinig water, zo'n 54% waar de meeste pizzarecepten meestal tussen de 60-63% zitten, voor de beginner heel prettig om mee te werken.

Ik heb zelf nog nooit een vliesje kunnen trekken van mijn pizzadeeg, hoe vaak ik het ook heb geprobeerd. Maar ook ik lees overal weer wat anders mbt tot kneedtijden ect. Gewoon zelf uitproberen is de beste tip denk ik :Y

@derLudolf verder iets anders gedaan dan normaal? En wat voor bloem gebruik je normaal gesproken dan?
  vrijdag 17 april 2020 @ 21:28:16 #288
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192674337
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 april 2020 16:12 schreef 111210 het volgende:

[..]

Wat is een TR? :)
[..]

Een TR is een Topic Report. Daarmee laat je aan een moderator weten dat er iets mis is in een topoc. Zo'n reactie is alleen voor mods te zien, het wordt niet in het topic geplaatst. De knop voor een TR zit naast de knop om te quoten. Ik denk dat je het verkeerde knopje had aan geklikt :)
Spoilers!
pi_192674380
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 april 2020 21:28 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Een TR is een Topic Report. Daarmee laat je aan een moderator weten dat er iets mis is in een topoc. Zo'n reactie is alleen voor mods te zien, het wordt niet in het topic geplaatst. De knop voor een TR zit naast de knop om te quoten. Ik denk dat je het verkeerde knopje had aan geklikt :)
ahh vandaar, dat zou kunnen, thanx voor het melden :)
  Moderator vrijdag 17 april 2020 @ 21:43:49 #290
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_192674555
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 april 2020 20:25 schreef Tree het volgende:

@:derLudolf verder iets anders gedaan dan normaal? En wat voor bloem gebruik je normaal gesproken dan?
Voor zo ver ik weet niet....
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 17 april 2020 @ 22:13:54 #291
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_192674921
Heeft er iemand hier hét recept voor zuurdesempizza?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_192681439
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 april 2020 21:43 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Voor zo ver ik weet niet....
Dan zal het wel aan het meel gelegen hebben! Voortaan altijd kopen dus! ;)
pi_192684138
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 13:51 schreef dedude87 het volgende:
Tof ding... ook met isolatielaag erin _O_ , alleen op pallets, zou graag wat met houtjes aanklooien. of gewoon sparen voor die echte houtoven….
Zoiets ?

  Moderator zaterdag 18 april 2020 @ 15:08:10 #294
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_192684504
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 13:51 schreef dedude87 het volgende:
Tof ding... ook met isolatielaag erin _O_ , alleen op pallets, zou graag wat met houtjes aanklooien. of gewoon sparen voor die echte houtoven….
Ik hoop op pellets, want op pallets wordt 'ie wel erg groot.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_192730063
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 april 2020 20:25 schreef Tree het volgende:
Hij gebruikt inderdaad heel weinig water, zo'n 54% waar de meeste pizzarecepten meestal tussen de 60-63% zitten, voor de beginner heel prettig om mee te werken.

Ik heb zelf nog nooit een vliesje kunnen trekken van mijn pizzadeeg, hoe vaak ik het ook heb geprobeerd. Maar ook ik lees overal weer wat anders mbt tot kneedtijden ect. Gewoon zelf uitproberen is de beste tip denk ik

@derLudolf verder iets anders gedaan dan normaal? En wat voor bloem gebruik je normaal gesproken dan?
Gister avond deeg gemaakt volgens zijn recept (54% water)
heb wel iets meer gist gedaan omdat ik alleen droge gist had (heb iets meer dan een half zakje gedaan.

Tot nu toe deeg gemaakt, de bol in de kom een uurtje laten rusten/rijzen (deeg is uiteindelijk maar een klein beetje gaan rijzen merkte ik op)

Daarna 4 bollen gedraaid, en in de koelkast gezet met folie erover heen. Haal ze vanmiddag eruit om nog 3 uurtjes verder te rijzen en op temperatuur te laten komen.

Deeg was vrij stevig, maar prima te kneden, ben alleen benieuwd of het deeg straks nog goed verder gaan rijzen.

post van de week nog wel wat fotos van de bollen, rijzen en de oven zelf als ik klaar ben vanavond.
pi_192730075
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 april 2020 22:13 schreef Molo het volgende:
Heeft er iemand hier hét recept voor zuurdesempizza?
volgens mij heb ik dat recept hier al eens voorbij zien komen
https://www.youtube.com/user/maestrovitoiacopelli
pi_192734453
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 11:32 schreef 111210 het volgende:

[..]

Gister avond deeg gemaakt volgens zijn recept (54% water)
heb wel iets meer gist gedaan omdat ik alleen droge gist had (heb iets meer dan een half zakje gedaan.

Tot nu toe deeg gemaakt, de bol in de kom een uurtje laten rusten/rijzen (deeg is uiteindelijk maar een klein beetje gaan rijzen merkte ik op)

Daarna 4 bollen gedraaid, en in de koelkast gezet met folie erover heen. Haal ze vanmiddag eruit om nog 3 uurtjes verder te rijzen en op temperatuur te laten komen.

Deeg was vrij stevig, maar prima te kneden, ben alleen benieuwd of het deeg straks nog goed verder gaan rijzen.

post van de week nog wel wat fotos van de bollen, rijzen en de oven zelf als ik klaar ben vanavond.
Ben benieuwd!
pi_192740282
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 15:47 schreef Tree het volgende:
Ben benieuwd!
Hier het deeg volgens recept uit de facebook video van Simon, 500 gram 00 bloem, 280gr water (en een half zakje gist.

Bol gemaakt met keukenmachine, was binnen 10 minuutjes klaar en daarna een uurtje laten rusten.

Daarna 4 bollen van net geen 200gr per stuk gemaakt en 20 uur in de koeling gezet onder folie.


Daarna heb ik ze 4uur voor het bakken buiten de koeling gezet, daar zijn ze nog heel licht gaan rijzen had ik het idee, maar niet heel veel.


De saus was gewoon een blikje Mutti san marzano tomaten, deze gepureerd met wat zout, meer niet. 2 pizza's had ik met Calbani mozzarella gemaakt (koemelk) en 2 met echte buffel mozzarella van de groothandel. die laatste waren denk ik iets te nat, die van Calbani smaakte prima.

Vervolgens de OONI aangemaakt met houtpellets (van Ooni zelf) dat ging vrij makkelijk. Oven was met een kwartiertje heel heet. (infrarood gaf 380 aan, is een goedkope dus was een beetje gokken of het klopt, kokend water geeft ie altijd rond de 90 graden aan namelijk)



Eerste pizza erin gedaan (helaas geen foto van) en deze was bijna perfect, kant waar het vuur zit was net te veel verbrand, maar dat kon er gewoon afgehaald worden.

Daarna pizza 2 erin gedaan en toen ging het helaas fout. De oven was veels te koud geworden (ondanks dat ik er een handje pellets bij gedaan had)



De pizza's daarna waren het allemaal nèt niet...

Oven kwam niet echt meer goed op temperatuur (denk dat ik te weinig pellets gebruikt heb)
Duurde nu echt bijna 5 minuten voordat de pizza's klaar waren, terwijl de onderkant net gaar was.

Groot minpunt is dus een termometer op de oven, want je hebt nu echt geen idee wat je aan het doen bent, zodra je het klepje opent om te meten koelt de oven als een gek af.



Dus voor de volgende keer, veel meer pellets erin en misschien iets van een kerntermometer in de oven leggen die de temperatuur globaal kan meten (weet alleen niet of zon ding 400/500 graden aan kan.

Al met al was de eerste pizza echt goed, de laatste 3 waren qua smaak erg goed, maar qua deeg matig tot oke.

[ Bericht 2% gewijzigd door 111210 op 21-04-2020 20:43:49 ]
pi_192740575
Wat jammer dat het niet helemaal is gegaan zoals gepland!
pi_192740777
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 20:40 schreef Yinny het volgende:
Wat jammer dat het niet helemaal is gegaan zoals gepland!
Nja voor een aller eerste keer waren de pizza's best oke, qua smaak sowieso beter dan de meeste pizzeria's hier in de buurt waar ik wel eens wat gehaald heb.

Nu nog een paar keer oefenen om de oven onder controlle te krijgen, duurde met mn BBQ bij mij ook een paar keer voordat ik echt wist hoe je goed moest slowcooken. Dus genoeg te doen komende zomer :)
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')