Inderdaad, gewoon de term halal verbieden want dat kan helemaal niet in Nederland.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heel verstandig. Als dat onverdoofd slachten mis gaat mag het twee keer opnieuw. Oftewel: Er zullen genoeg slagers zijn die tot drie keer toe een dier proberen te doden, zonder verdoving.quote:Op maandag 8 augustus 2016 21:37 schreef CarltonBanks het volgende:
Als ik in een restaurant kom vraag ik juist bewust welk vlees halal geslacht is. Ik ben namelijk niet gediend van deze manier van slachten en weiger dat om principiële redenen te eten.
En nee, ik eet dus ook geen doner kebab (wel zelf gemaakte kip shoarma van niet halal geslacht vlees)
www.koopeenkoe.nlquote:Op maandag 8 augustus 2016 21:42 schreef Fushia2 het volgende:
Ik zou een andere slager zoeken Mapima.
je bent in de war met bio geloof ik..quote:Op maandag 8 augustus 2016 21:42 schreef Fushia2 het volgende:
Halal vlees is sowieso van veel betere kwaliteit
Klopt, de kippen komen in groepen binnen, en de diervriendelijkste methode is ze eerst verdoven met gas. Maar dat mag niet van de Islam want dan zien ze elkaar en verdoven is ook niet goed.quote:Op maandag 8 augustus 2016 21:44 schreef Lod het volgende:
Overigens is de slachtwijze in Nederland een stuk minder stressvol voor het dier.
Stress zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit van het vlees omlaag gaat. En dat willen wij niet
Kippen komen bij de slachterij binnen in een verdonkerde ruimte, wat een nachtbeleving oproept. En voor ze het weten worden ze verdoofd en vervolgens onthoofd.
Ik ben trouwens in geen enkele slachterij tegengekomen dat na de slacht 'onrespectvol' omgegaan zou worden met het vlees. Pragmatisch misschien, maar niet onrespectvol.
Excessen die je af en toe als propaganda gebruikt ziet worden komen voor, maar zijn zeker niet normaal. En worden volgens mij ook streng aangepakt.
quote:Op maandag 8 augustus 2016 21:44 schreef LurkJeRot het volgende:
Je weet helemaal niet of diegene die de kippen aan moet stampen in de shredder misschien wel continu die kippen loopt te bedanken voor het sterven. Zijn alleen maar weer aannames.
Misschien een speciale dankmoslim, voor die functie?quote:Op maandag 8 augustus 2016 21:45 schreef IDkaart het volgende:
[..]Dat zijn geen moslims die werken bij Rendac Son.
quote:Op maandag 8 augustus 2016 21:46 schreef LurkJeRot het volgende:
[..]
Misschien een speciale dankmoslim, voor die functie?
Specifieke dingen of lullen ze gewoon erg veel? Want zo'n collega had ik ooit, en dat was beslist niet halal.quote:Op maandag 8 augustus 2016 21:47 schreef IDkaart het volgende:
[..]Ik heb wel ooit gehoord dat er kippenslachterijen zijn waar naast de lopende band Imams de hele dag allemaal dingen zeggen.
Ging weleens bij een turkse super waar ook een slager zat, goddelijk vlees tegen een lage prijs. Beter dan die bio-industrie shizquote:Op maandag 8 augustus 2016 21:42 schreef Fushia2 het volgende:
Halal vlees is sowieso van veel betere kwaliteit
Daarom ook alleen vlees eten dat je zelf slachtquote:Op maandag 8 augustus 2016 21:37 schreef IDkaart het volgende:
[..]
Inderdaad, gewoon de term halal verbieden want dat kan helemaal niet in Nederland.
(Tevens: Moslims die zeggen dat zolang ze het niet weten ze het mogen eten. Maar hoe zit dat als ze het KUNNEN weten?)
Ja hoor, nu heeft meneer ineens principesquote:Op maandag 8 augustus 2016 21:37 schreef CarltonBanks het volgende:
Als ik in een restaurant kom vraag ik juist bewust welk vlees halal geslacht is en bestel dat dus niet. Ik ben namelijk niet gediend van deze manier van slachten en weiger dat om principiële redenen te eten.
En nee, ik eet dus ook geen doner kebab (wel zelf gemaakte kip shoarma van niet halal geslacht vlees)
Jij bent geen Moslim dus jij hoeft nu niet na te denken over hoe je bedonderd wordt met de term halal.quote:Op maandag 8 augustus 2016 22:06 schreef Anton91 het volgende:
Tering he... door dit topic trek gekregen in een lekker halal broodje kebab![]()
![]()
![]()
Verder niet gelezen.
quote:Op maandag 8 augustus 2016 21:38 schreef possetje het volgende:
Hoi per toeval zat ik er nog over na te denken gisteren, ja ik ben een vleeseter dus, als een Moslimslager zijn dier slacht zie je altijd dat hij zo heel sneaky de keel doorsnijd, en dat roept weerzin op,
maar als ik dan mij voorstel hoe het zou zijn als ik dieren zou slachten? Dan zou ik het dier doodsteken met een mes! In zijn hartstreek dus! En daarna is het halal maken van het dier geen isue meer want dan hang je de kip of konijn of hamster gewoon een uurtje ondersteboven en heb je dus geen bloody steak meer maar bloedloos vlees,
Zo!!! ik heb er honger van gekregen van het typen en nu opeens enorm trek in een extra-bloody-steak!Net alsof jij met een mes een beest dood kan steken ..halveSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
kunnen welquote:Op maandag 8 augustus 2016 22:08 schreef Thezappa het volgende:
Net alsof jij met een mes een beest dood kan steken ..halve
En vis is vis?quote:Op maandag 8 augustus 2016 22:10 schreef kdricklamar het volgende:
Over vlees gesproken vinden jullie kip ook vlees? Of vinden jullie kip gewoon kip?
Het is de bedoeling om de hals slachtader door te snijden.quote:Op maandag 8 augustus 2016 22:08 schreef Thezappa het volgende:
[..]
Net alsof jij met een mes een beest dood kan steken ..halve
En ik maar denken dat een dier hersendood = dood is door die pin...quote:Op maandag 8 augustus 2016 22:11 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Het is de bedoeling om de hals slachtader door te snijden.
Niet halal krijgt beest eerst pin in de hersens.
Dat is enige verschil, geen idee wat het beest voelt?quote:Op maandag 8 augustus 2016 22:14 schreef IDkaart het volgende:
[..]
En ik maar denken dat een dier hersendood = dood is door die pin...
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Denk aan het milieu voordat u deze post print.
Dat hoef jij ook niet... is gewoon een keuze/mindsetting.quote:Op maandag 8 augustus 2016 22:07 schreef IDkaart het volgende:
[..]
Jij bent geen Moslim dus jij hoeft nu niet na te denken over hoe je bedonderd wordt met de term halal.
Kosher-vlees heeft bijna dezelfde criteria als helal-vlees.quote:Op maandag 8 augustus 2016 22:46 schreef IDkaart het volgende:
[..]
Ik weet niet wat de criteria ervoor zijn, maar dat bestaat wrs ook niet.
Niet als je de import verbiedt. (De productie ervan verbieden zonder de import is sowiesoquote:Op maandag 8 augustus 2016 22:52 schreef Atak het volgende:
Kosher-vlees in NL bestaat ook al eeuwen. Als mensen tover-vlees willen kopen dan moeten ze dat kunnen. Volgens mij dwingt niemand de ondernemers om kosher of helal te slachten. Ze doen het omdat ze er geld aan kunnen verdienen. Als je ritueelslachten gaat verbieden dan wordt Duitsland en België er rijker van omdat ze de productie dan daar naartoe verhuizen.
Dan is alle importverbodvlees verboden.quote:Op maandag 8 augustus 2016 22:54 schreef IDkaart het volgende:
[..]
Niet als je de import verbiedt. (De productie ervan verbieden zonder de import is sowieso!!! )
Nee eigenlijk niet, maar ik had het laatst ergens gezien op TV en het leek me wel cool om te zeggenquote:Op maandag 8 augustus 2016 22:02 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Ja hoor, nu heeft meneer ineens principes
Vraag dat eens aan het vaticaan, die rollen zijn 2016+ jaar geleden 'geschreven'quote:Op maandag 8 augustus 2016 23:15 schreef Elfletterig het volgende:
Ik vind het sowieso fascinerend dat honderden miljoenen mensen 1.400 jaar later nog steeds de idiote regeltjes volgen die een stel primitieve figuren in een zandbak ooit bedachten.
Is meestal wel zo.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 07:38 schreef john-hert het volgende:
Wie zegt dat het halal vlees dat in NL te koop is ook in NL is geproduceerd?
Hart klopt dan nog. Daardoor bloed het dier goed leeg, zou je zoals jij voorstelde in het hart steken dan duurt het lijden langer en bloed het dier niet echt goed leeg. Het voordeel van die halsslagaders is dat als het goed wordt gedaan het een enorme val in de bloeddruk geeft wat maakt dat het dier binnen een halve minuut buiten bewustzijn is. Helaas is er een fikse foutmarge, vooral bij de wat grotere dieren is dat risico vrij fiks aanwezig.quote:Op maandag 8 augustus 2016 22:14 schreef IDkaart het volgende:
[..]
En ik maar denken dat een dier hersendood = dood is door die pin...
De reguliere slachter moet ook nog de keel doorsnijden. De werkelijke slachtmethode verschilt niet.quote:Op maandag 8 augustus 2016 22:58 schreef sjaak_trekbek het volgende:
Naast dat ik het niet in een moderne samenleving vind passen, heeft het doorsnijden van kelen geen psychische gevolgen voor de slachter?
Beulen in WW2 gingen aan het doden ten onder, waarna besloten is voor een alternatieve wijze van slachten: De gaskamers werden ontworpen.
Walgelijk dat het zolang heeft geduurd totdat kippen echt bewusteloos werden gemaakt voor de slacht.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 14:26 schreef erodome het volgende:
[..]
Hart klopt dan nog. Daardoor bloed het dier goed leeg, zou je zoals jij voorstelde in het hart steken dan duurt het lijden langer en bloed het dier niet echt goed leeg. Het voordeel van die halsslagaders is dat als het goed wordt gedaan het een enorme val in de bloeddruk geeft wat maakt dat het dier binnen een halve minuut buiten bewustzijn is. Helaas is er een fikse foutmarge, vooral bij de wat grotere dieren is dat risico vrij fiks aanwezig.
De werkelijke slachtmethode is dus eigenlijk hetzelfde, alleen zit er bij regulier een "verdoving" voor in de vorm van een pin (snel en effectief), een elek. schok (snel, iets grotere foutmarge dan bij pin) of gas (duurt een halve minuut en komt neer op stikken tot de bewusteloosheid erop volgt).
Pin kan alleen bij de grotere dieren, wordt toegepast bij koeien en paarden voornamelijk. De schok die kippen krijgen is pas sinds afgelopen jaar een schok die ze echt buiten bewustzijn brengt, tot die tijd werden ze alleen inmobiel gemaakt ermee, maar bij vol bewustzijn en met vol gevoel.
Tja, mooi was het idd niet, zeker niet aangezien het verder zo machinaal is en dat inmobiel maken te vaak ook niet goed lukte waardoor er wel stukken van de dieren afgehakt waren, maar ze niet dood waren.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 14:44 schreef IDkaart het volgende:
[..]
Walgelijk dat het zolang heeft geduurd totdat kippen echt bewusteloos werden gemaakt voor de slacht.Achterlijk land.
het zijn net mensen he.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:08 schreef IDkaart het volgende:
Tsja, ik denk dat het probleem met veel Moslims is dat ze te traditioneel blijven op diverse vlakken. Slachten zoals het moet van hun geloof, kan gewoon niet in Nederland door commerciële redenen.
Toch wel ziek dat men doet alsof het vlees echt halal is terwijl dat niet klopt.
Inderdaad, al blijkt veel niet-halal vlees stiekem wél halal te zijn.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:19 schreef Eleiko het volgende:
Gewoon bewust geen halalvlees kopen i.v.m. onnodig dierenleed.
Tsja, mensen snappen niet dat supermarktvlees helemaal niet van goede kwaliteit is.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:16 schreef zovty het volgende:
[..]
het zijn net mensen he.
Veel westerse mensen doen ook alsof ze lekker en gezond smullen van hun gepaneerde kipafgeleidesnitzels. Is natuurlijk choor maar voor veel mensen het economisch best haalbare.
Halal beestjes krjigen geen hormonen en alleen antibiotica als ze wat mankeren.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:26 schreef IDkaart het volgende:
[..]
Tsja, mensen snappen niet dat supermarktvlees helemaal niet van goede kwaliteit is.Die dieren zijn teveel doorgefokt, krijgen slecht eten en zitten vaak vol met hormonen, antibiotica en adrenaline.
In theorie ja.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:26 schreef zovty het volgende:
[..]
Halal beestjes krjigen geen hormonen en alleen antibiotica als ze wat mankeren.
Het probleem is vooral dat ze het niet goed weten. Heel veel moslims met wie ik gepraat heb over dit onderwerp vertrouwen erop dat de geloofsregels na worden geleefd, dat ze kunnen vertrouwen op het moslim zijn van de slachter/slachthuis.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:08 schreef IDkaart het volgende:
Tsja, ik denk dat het probleem met veel Moslims is dat ze te traditioneel blijven op diverse vlakken. Slachten zoals het moet van hun geloof, kan gewoon niet in Nederland door commerciële redenen.
Toch wel ziek dat men doet alsof het vlees echt halal is terwijl dat niet klopt.
Misschien heb ik het gemist, maar hoe kom jij aan deze kennis?quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:49 schreef erodome het volgende:
Als ik ze dan vertel hoe het echt werkt hier schrikken ze zich vaak dood, of ze geloven het gewoonweg niet.
En dan naar de winkel huppelen en een goedkoop kippetje eten toch?quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:19 schreef Eleiko het volgende:
Gewoon bewust geen halalvlees kopen i.v.m. onnodig dierenleed.
quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:51 schreef erodome het volgende:
[..]
En dan naar de winkel huppelen en een goedkoop kippetje eten toch?
Het is zo'n hypocriet gelul dit, als "de" nederlander echt zo om dierenwelzijn gaf was het marktaandeel bio-industrie niet zo enorm, geen ruime 90%. Feit is eerder dat mensen er gemiddeld genomen geen kut om geven, dat eigen martellapje op het bord is oh zo anders.
Nee dus.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:26 schreef zovty het volgende:
[..]
Halal beestjes krjigen geen hormonen en alleen antibiotica als ze wat mankeren.
Het is mijn werkgebied geweest. Heb op slachterijen dieren verzorgd/hokken klaar gemaakt/schoon gemaakt, heb de slacht meegemaakt (niet zelf geslacht, wel op die bedrijven gewerkt en alles gezien).quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:51 schreef zovty het volgende:
[..]
Misschien heb ik het gemist, maar hoe kom jij aan deze kennis?
Echt? In Den Haag werkte ik bij een fastfoodketen waar Moslims altijd extreem veel extra kip wilden.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:49 schreef erodome het volgende:
[..]
Het probleem is vooral dat ze het niet goed weten. Heel veel moslims met wie ik gepraat heb over dit onderwerp vertrouwen erop dat de geloofsregels na worden geleefd, dat ze kunnen vertrouwen op het moslim zijn van de slachter/slachthuis.
Als ik ze dan vertel hoe het echt werkt hier schrikken ze zich vaak dood, of ze geloven het gewoonweg niet.
Maar zie daar ook de roep om anders/beter toenemen, net zoals bij "westerlingen" wordt de groep bewust vleeseters groter, die in de gaten houden waar de dieren vandaan komen (want vele moslims vinden de bio-industrie onislamitisch, toch komt een ruime 90% van dat halal vlees uit de bio-industrie) en hoe het geslacht wordt.
Het wordt gewoon tijd voor een echt officieel keurmerk halal, nu zijn er alleen nog maar "wij van wc eend" keurmerken, is er amper tot geen goede controle of ze zich ook aan de zelfopgelegde regels houden.
Misschien zelfs 2 keurmerken, 1 over de halal slacht, 1 over een "halal" leven (tussen haakjes omdat daar de meningen over verschillen).
Klopt. -.- En het erge is dat voor diervoeding er geen keurmerk bestaat volgens mij. En mijn kat moet toch eten, net als alle andere katten.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:51 schreef erodome het volgende:
[..]
En dan naar de winkel huppelen en een goedkoop kippetje eten toch?
Het is zo'n hypocriet gelul dit, als "de" nederlander echt zo om dierenwelzijn gaf was het marktaandeel bio-industrie niet zo enorm, geen ruime 90%. Feit is eerder dat mensen er gemiddeld genomen geen kut om geven, dat eigen martellapje op het bord is oh zo anders.
Tuurlijk zouden ze het kunnen weten, maar net als bij niet moslims steken mensen maar al te graag hun kop in het zand. Ook bij niet moslims zou je ze de kost niet willen geven die ervan overtuigd zijn dat onze vlees-industrie zo netjes is, het woord diervriendelijk valt zelfs regelmatig...Want de overheid zegt toch dat dit ok is?quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 16:08 schreef IDkaart het volgende:
[..]
Echt? In Den Haag werkte ik bij een fastfoodketen waar Moslims altijd extreem veel extra kip wilden.Het was dan wel "halal" maar vrij goedkoop dus ja... Ze kunnen wel weten dat het niet echt halal is en zeker niet diervriendelijk.
Er zijn wel diervoeders met nette bronnen, dat is iets dat ruim vermeld staat, op de verpakking en natuurlijk op oa de site van de fabrikant.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 16:10 schreef IDkaart het volgende:
[..]
Klopt. -.- En het erge is dat voor diervoeding er geen keurmerk bestaat volgens mij. En mijn kat moet toch eten, net als alle andere katten.
Best wel erg dat je dan geen keuze hebt.
Eigenlijk vind ik dat ook gewoon iets waar je rekening mee moet houden als je huisdieren neemt. Vind het altijd een beetje jammer als mensen hun dieren enkel voer van AH Basic ofzo gevenquote:Op dinsdag 9 augustus 2016 16:16 schreef erodome het volgende:
alleen kan ik je nu al vertellen dat die keuze een dure zal zijn.
Klopt, mee eens...quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 16:21 schreef deadprez het volgende:
[..]
Eigenlijk vind ik dat ook gewoon iets waar je rekening mee moet houden als je huisdieren neemt. Vind het altijd een beetje jammer als mensen hun dieren enkel voer van AH Basic ofzo geven
In theorie waar. Maar dat soort vlees wordt in Nederland dus niet als halal verkocht - Eko-dynamische veehouderij verdient immers meer aan hippies dan aan moslimsquote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:26 schreef zovty het volgende:
[..]
Halal beestjes krjigen geen hormonen en alleen antibiotica als ze wat mankeren.
Eko en skal keurmerk (de biologische keurmerken in nederland) mogen NIET onverdoofd geslacht worden.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 16:39 schreef Kassamiep het volgende:
[..]
In theorie waar. Maar dat soort vlees wordt in Nederland dus niet als halal verkocht - Eko-dynamische veehouderij verdient immers meer aan hippies dan aan moslims
Wel apart dat er hier zo weinig moslim veehouders zijn eigenlijk. Groot gat in de markt - zeker als je gaat adverteren met het feit hoe het eten van al het andere "halal" vlees in Nederland net zoiets is als je reet met de Koran afvegen.
Er zijn genoeg moslims in Nederland met geld die WEL extra willen betalen om hun god niet te beledigen. Danwel moslims met weinig geld die vlees tot een paar dagen per week willen beperken voor dezelfde reden.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 16:43 schreef erodome het volgende:
[..]
Eko en skal keurmerk (de biologische keurmerken in nederland) mogen NIET onverdoofd geslacht worden.
Er is GEEN keurmerk voor een beter leven in combi met rituele slacht. Daarom heeft het ook weinig zin om daar als moslim ondernemer in te springen. Je moet namelijk concurreren met zware bio-industrie en dat red je simpelweg niet.
Wat bedoel je hier precies mee?quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 16:51 schreef BlackEyedAngel het volgende:
maar voor mensen op straat die anders denken weer niet
Christenen en Joden zijn ook niet altijd aardig.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 16:51 schreef BlackEyedAngel het volgende:
Dus voor vlees dat ze gaan eten is wel respect, maar voor mensen op straat die anders denken weer niet.. moslims..![]()
![]()
De kans dat je een moslim tegenkomt oo straat is heel groot. De kans dat er wat gebeurt is echter heel klein.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 16:51 schreef BlackEyedAngel het volgende:
Dus voor vlees dat ze gaan eten is wel respect, maar voor mensen op straat die anders denken weer niet.. moslims..![]()
![]()
Leuk dat die er zijn, dat ontken ik ook zeer zeker niet, maar er is geen officieel keurmerk voor. Alleen maar "wij van wc eend" keurmerken die het nogal ruim nemen met hun eigen keurmerk.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 16:50 schreef Kassamiep het volgende:
[..]
Er zijn genoeg moslims in Nederland met geld die WEL extra willen betalen om hun god niet te beledigen. Danwel moslims met weinig geld die vlees tot een paar dagen per week willen beperken voor dezelfde reden.
Dat keurmerk is natuurlijk zo te regelen
Als ik al vlees eet haal ik minimaal 1 ster spul. Wat de rest doet moeten men zelf weten, maar een spiegel voorhouden is prima.quote:Op dinsdag 9 augustus 2016 15:51 schreef erodome het volgende:
[..]
En dan naar de winkel huppelen en een goedkoop kippetje eten toch?
Het is zo'n hypocriet gelul dit, als "de" nederlander echt zo om dierenwelzijn gaf was het marktaandeel bio-industrie niet zo enorm, geen ruime 90%. Feit is eerder dat mensen er gemiddeld genomen geen kut om geven, dat eigen martellapje op het bord is oh zo anders.
jij toch ook niet?quote:Op maandag 8 augustus 2016 22:07 schreef IDkaart het volgende:
[..]
Jij bent geen Moslim dus jij hoeft nu niet na te denken over hoe je bedonderd wordt met de term halal.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |