abonnement bol.com Coolblue
pi_163896516
Hier op FOK! praten we graag over relaties. We praten er het liefst zoveel mogelijk over.
Er zit echter onderscheid tussen de mensen die over het algemeen moeite hebben met het aangaan van sociale contacten (en het ermee omgaan) en de mensen die zich al wel comfortabel voelen met sociale contacten en nu bezig zijn met daten of de voorbereiding daarvan.

Dit topic dient voor de eerste groep. Heb jij moeite met het aangaan van vriendschappen? Of heb je moeite om om te gaan met je huidige vrienden? Willen relaties al helemaal niet lukken? Dan ben je in dit topic aan het juiste adres. Vind hier advies om sociaal verder te komen . Je kan hier ook terecht om je meest recente ervaringen/overwinningen te posten. Ook voor steun ben je hier meer dan welkom. Tough love zul je hier ook tegenkomen en daar is helemaal niks mis mee. Soms kan een ''schop onder de kont'' je verder brengen. Gaat het je te snel? Geef dat aan en dan kijken we met z'n allen verder.

Er zijn een paar kleine, maar belangrijke regels waarvan wij verwachten dat je je eraan houdt:

Begin je met posten, doe dan ook lekker mee. Reageer op mensen die de moeite nemen advies te geven, geef je advies, doe dit dan op een normale toon. Toon respect voor alle posters, dat is het allerbelangrijkste. Advies mag gegeven worden, duidelijk advies, de zogenaamde schop onder de kont, allemaal prima. Name-calling, flamen, bashen en op de man spelen waarderen we niet, die posts zullen verwijderd worden.

Off-topic posten en slowchatten gaan we hier niet doen. Deze posts zullen dan ook verwijderd worden.

Verder vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt hier te posten, het is dan ook niet de bedoeling andere users te weren, weg te sturen of wat dan ook. Is een user vervelend bezig? Zet een TR of schiet n van de R&P mods aan.

Ben je echter al aan toe aan daten? Of ben je zelfs al aan het daten? Dan hebben we daar een apart topic voor. Die verhalen kun je hier R&P / Het Datingtopic #1 kwijt.

Natuurlijk gelden ook in dit topic de regels voor R&P en uiteraard above all, de FOK! Policy

Wij (de mods) houden het topic goed in de gaten. Houd je je niet aan de regels, dan ondernemen we actie. Geven we aanwijzingen, luister daar dan naar. Ben je het ergens niet mee eens? Dan kun je hier terecht.
pi_163896524
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 00:40 schreef 0906 het volgende:
Er is tijdsdruk, ik ben al 26 en het voelt gewoon alsof ik een groot deel van mijn leven gemist heb, alsof je een jarenlange gevangenisstraf hebt uitgezeten. Ik wil inhalen wat ik gemist heb, als ik nog jaren zo blijf doorsukkelen ben ik bang dat het straks te laat is en niet meer binnen de doelgroep pas.
  donderdag 21 juli 2016 @ 00:42:17 #3
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_163896539
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 00:41 schreef 0906 het volgende:

[..]

Hoe jammer is het dan als je blijft proberen op korte termijn te slagen en steeds weer faalt?
The love you take is equal to the love you make.
pi_163896581
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 00:35 schreef 0906 het volgende: Ik moet echt over die angst heenstappen, eerlijk gezegd heb ik geen zin om jarenlang in therapie te zitten, ik wil NU RESULTAAT BOEKEN. Daar kun je alles van vinden maar begrijp mij ook dat het me enorm frustreert dat je nergens aansluiting hebt en geen aansluiting kunt maken. Het is niet zozeer met vrouwen, maar veel breder. Stel ik zou op reis gaan, is de kans dat ik een week eenzaam en alleen doorbreng 100%. Ik weet gewoon niet hoe je als eenling contact legt om aansluiting te vinden.
nou succes. ik heb er 30 maanden over gedaan incl een hele hoop andere zooi ik wil ook rijk worden, met een leuke vrouw samen zijn en altijd rust in mijn hoofd. Nou dat gaat niet en ik werk er nog steeds voor, iedere dag en heeft het behoorlijk goed uitgepakt. In de regen op dinsdag met de bus 1 uur heen 3 uur praten en 1 uur terug.. Op woensdag om 13.00 uur met de trein weg en om 18.30 thuis..week in en week uit en dat was nog het makkelijke deel. alle tips wijs je af en heb je een weerwoord op.

Ik ben trouwens 36 en blij dat ik er 3 jaar geleden aan begonnen ben en niet pas over 10 jaar.

oja, 2 jaar geleden alleen naar New York en wat kleine small talk mensen gehad..Maar dat was mooi meegenomen maar geen noodzaak
Hell To The Liars
pi_163896720
Nog even een herhaling van mijn post in het vorige topic:
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 00:39 schreef Forbry het volgende:

[..]

"Kortstondig in behandeling" en "wel wat AD's". Klinkt niet alsof het om AD ging ...

Indien wel AD: je hebt verschillende soorten geprobeerd, allemaal voor langere tijd (want dan beginnen ze berhaupt pas te werken) en ook in alle gevallen een hogere dosis gekregen toen ze niks deden?
Verder: ik snap best dat het allemaal heel vervelend is, maar je hebt simpelweg geen andere keuze dan voor een lange termijn-oplossing gaan... maar als je liever op deze manier aanrommelt en er dan ng tig jaren bij zult plakken waarin je dingen gemist hebt, be my guest (maar vraag dan ook geen advies meer).
"Write drunk, edit sober" (E. Hemingway)
pi_163896850
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 00:23 schreef 0906 het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat een onzin. Die vrouw zal je hoogstwaarschijnlijk prima begrijpen. En als je je daar niet op je gemak voelt... heb je niet de mogelijkheid om te verhuizen naar een andere praktijk?
"Write drunk, edit sober" (E. Hemingway)
pi_163897389
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 00:35 schreef 0906 het volgende:
Ik moet echt over die angst heenstappen, eerlijk gezegd heb ik geen zin om jarenlang in therapie te zitten, ik wil NU RESULTAAT BOEKEN. Daar kun je alles van vinden maar begrijp mij ook dat het me enorm frustreert dat je nergens aansluiting hebt en geen aansluiting kunt maken.

Het is niet zozeer met vrouwen, maar veel breder. Stel ik zou op reis gaan, is de kans dat ik een week eenzaam en alleen doorbreng 100%. Ik weet gewoon niet hoe je als eenling contact legt om aansluiting te vinden.
Je hebt heel je leven gedaan over worden wie je nu bent. Om iemand anders te worden, zal je echt niet binnen n dag klaar zijn.
1 + 1 = blauw
  Moderator donderdag 21 juli 2016 @ 06:28:50 #8
447051 crew  Peejtur
pi_163898268
Je bent nog onzekerder dan Deezer man. 0906 werk eerst aan jezelf voordat je een relatie, of zelfs vrienden gaat zoeken. :{
pi_163898681
TS, het verbaasd me werkelijkwaar dat jij zoveel tijd weet te besteden aan het klagen op FOK! over hoe vervelend jouw leventje wel niet is. Tijd die je zoveel nuttiger had kunnen besteden als je de eerste tips die je hier kreeg had opgevolgd.
pi_163898702
Ik vind het in ieder geval knap dat je toch een poging hebt ondernomen. Het resultaat mag dat niet naar wens zijn maar op de weg ernaartoe is een stapje gezet.

Dit moet je gewoon vaker doen. Onder de mensen zijn. Zodat het went en je er niet meer nerveus van wordt. Vertrouwd raken met zo'n omgeving.

Eerst aanwezig zijn (en voor alsnog geen hoger doel stellen). Daarna wennen/ontspannen. Vergelijk het met een sjorband (of hoe heet zo'n ding). Als die gespannen is houdt deze alles op zijn plek. Als de spanning eraf is kun je (beter) ermee doen wat je wilt.
Your life is your life: go all the way
https://youtu.be/2lK4LrD8Ii4
  donderdag 21 juli 2016 @ 08:20:32 #11
267443 Cue_
Cuecumbergirl
pi_163898753
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2016 19:42 schreef 0906 het volgende:
niet gelukt om een kroeg binnen te stappen
Waarom niet? Deur open doen, gaan zitten aan de bar en een drankje bestellen. Verder hoef je niets te doen.
Als je dat eenmaal gewend bent, dan komt daarna wel een keer het aanspreken van mensen.

Waaorm is een kroeg binnen stappen nu zo moeilijk voor je?
pi_163898845
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 08:14 schreef Koral het volgende:
Ik vind het in ieder geval knap dat je toch een poging hebt ondernomen. Het resultaat mag dat niet naar wens zijn maar op de weg ernaartoe is een stapje gezet.

Dit moet je gewoon vaker doen. Onder de mensen zijn. Zodat het went en je er niet meer nerveus van wordt. Vertrouwd raken met zo'n omgeving.

Eerst aanwezig zijn (en voor alsnog geen hoger doel stellen). Daarna wennen/ontspannen. Vergelijk het met een sjorband (of hoe heet zo'n ding). Als die gespannen is houdt deze alles op zijn plek. Als de spanning eraf is kun je (beter) ermee doen wat je wilt.
Hoi Koral, ik denk dat het juist averechts werkt als iets iedere keer niet lukt.
Soms moet je 1 stap terug doen om er later 2 vooruit te doen.

Nu is het een grote frustratie om die drempel proberen over te komen en die ervaringen ga je iedere keer een negatievere lading aangeven.

Toevallig de film "Inside Out" gezien?
Hell To The Liars
  donderdag 21 juli 2016 @ 08:41:54 #13
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_163898944
Het is je al zo vaak geadviseerd, maak een afspraak met de huisarts! Jij denkt misschien dat het je niet kan helpen, maar dat kunnen wij ook niet :).

Je blijft het forum maar als klaagmuur gebruiken, ronddraaien in hetzelfde cirkeltje. Wij zijn hier digitaal, jij hebt fysieke hulp nodig. Vraag die bij je huisarts en zij kan je verder helpen. Geslacht doet er in deze absoluut niet toe.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  donderdag 21 juli 2016 @ 08:46:02 #14
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_163898975
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 08:41 schreef Samzz het volgende:

Vraag die bij je huisarts en zij kan je verder helpen.
Ja. Alleen wil deze TS dat niet. Nu niet, gisteren niet, vorige maand niet, een half jaar terug niet ... En ik gok zo maar morgen ook niet.

Ondanks dat het niet alleen voor hem, maar voor iedereen beter is. De frustratie a la voorbeeld Elliot R. spat wederom van elke post af, in steeds sterkere mate. Dit kan nog eens een keer heel erg mis lopen. Heel erg.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_163899315
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 08:30 schreef Droopie het volgende:

[..]

Hoi Koral, ik denk dat het juist averechts werkt als iets iedere keer niet lukt.
Soms moet je 1 stap terug doen om er later 2 vooruit te doen.

Nu is het een grote frustratie om die drempel proberen over te komen en die ervaringen ga je iedere keer een negatievere lading aangeven.

Toevallig de film "Inside Out" gezien?
Lees mijn stukje nog eens. Ik heb het nergens over de frustratie het niet kunnen aanspreken van mensen. Ik heb het over een veilig omgeving creren. Zo'n "i-belong-here-gemak" gaan voelen.

Als je een brok frustratie en non-verbale afwijzingen met je meedraagt, dan speel je al een verloren wedstrijd. Als je dan ook nog eens een keer dat in een onbekende omgeving gaat doen dan speel je ook nog eens een uit-wedstrijd. Met een thuis-wedstrijd heb je ten minste op enig gebied nog een beetje vertrouwen en bv. 'een overhand op toeristen'.

En ja, die verwijzing naar huisarts en verdere hulp, t is goed bedoeld (en ik zal ook niet ontkennen dat het heel goed zal zijn) maar dat krijgt hij al van 500 anderen te horen. 500 keer per dag "je hoort er niet bij, je mankeert iets" dag in dag uit. Dag in dag uit wordt hij door mensen weggeduwd in plaats van iets als "kom maar, bij mij ben je welkom". Dus ja, ik heb een stap terug gedaan. Ik ga hem niet meer adviseren om naar een huisarts te gaan, totdat hij zelf die beslissing neemt. ^O^

P.S. Nee, film niet gezien. De andere link die je me adviseerde trouwens ook nog niet :@
Your life is your life: go all the way
https://youtu.be/2lK4LrD8Ii4
  donderdag 21 juli 2016 @ 09:44:51 #16
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_163899715
Misschien moet hij zich dan dag in dag uit gaan realiseren dat het ook gewoon zo is.
All lovey-dovey positivo je kan het berichten ten spijt.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_163899804
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 09:44 schreef Copycat het volgende:
Misschien moet hij zich dan dag in dag uit gaan realiseren dat het ook gewoon zo is.
All lovey-dovey positivo je kan het berichten ten spijt.
Dan nog, (sociale) druk is niet het juiste middel imho. Van druk krijg je meer spanning. Van meer spanning ontploffen sommige dingen...
Your life is your life: go all the way
https://youtu.be/2lK4LrD8Ii4
  donderdag 21 juli 2016 @ 09:51:52 #18
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_163899819
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 09:50 schreef Koral het volgende:

Dan nog, (sociale) druk is niet het juiste middel imho. Van druk krijg je meer spanning. Van meer spanning ontploffen sommige dingen...
Sommige zaken ontploffen ook van jarenlang broeden onder de oppervlakte.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  donderdag 21 juli 2016 @ 09:56:13 #19
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_163899872
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 09:50 schreef Koral het volgende:

[..]

Dan nog, (sociale) druk is niet het juiste middel imho. Van druk krijg je meer spanning. Van meer spanning ontploffen sommige dingen...
Ik vind adviseren iets te doen niet onder druk vallen, eigenlijk. Helemaal advies op een internetforum niet.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_163899964
Ik heb jarenlang hulp gehad van een psycholoog toen ik nog op school zat, was gratis maar werkelijk geen zak mee opgeschoten behalve urenlange gesprekken en testjes doen. Ik kon toen wel m'n ei kwijt. Destijds was ik doelwit van pesten en was ik sociaal erg zwak, ook omdat ik daar geen aansluiting had.

Eigenlijk heel mijn leven zo geweest, altijd mikpunt van pesterij en spot, sociale problemen, geen aansluiting, geen vrienden. Daarom dat de pesterijtjes hier me ook best hoog zitten, het triggered toch aan bepaalde herinneringen die ik heb van een buitengewoon nare tijd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_163899966
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 09:56 schreef Samzz het volgende:

[..]

Ik vind adviseren iets te doen niet onder druk vallen, eigenlijk. Helemaal advies op een internetforum niet.
Denk je dat ook als dit op internet een herhaling is van wat iemand in het dagelijks leven meemaakt?
Your life is your life: go all the way
https://youtu.be/2lK4LrD8Ii4
  donderdag 21 juli 2016 @ 10:04:27 #22
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_163899997
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 10:02 schreef Koral het volgende:

[..]

Denk je dat ook als dit op internet een herhaling is van wat iemand in het dagelijks leven meemaakt?
Dan misschien niet. Maar is daar sprake van in dit geval?
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_163900007
quote:
7s.gif Op donderdag 21 juli 2016 09:51 schreef Copycat het volgende:

[..]

Sommige zaken ontploffen ook van jarenlang broeden onder de oppervlakte.
Een kenmerk van wanhopige mensen is dat ze klakkeloos advies aannemen. Dan is er nog hoop want het is eerder het tegenover gestelde? Ik hoop dat mensen waarbij dingen jaren lang onder het oppervlak broeden op de een of andere manier een ventiel of indien nodig uitlaatklep vinden.
Your life is your life: go all the way
https://youtu.be/2lK4LrD8Ii4
  donderdag 21 juli 2016 @ 10:07:09 #24
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_163900036
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 10:02 schreef 0906 het volgende:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vreemd. Wat heb je precies gezegd?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  donderdag 21 juli 2016 @ 10:12:00 #25
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_163900119
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 10:02 schreef 0906 het volgende:
Ik heb jarenlang hulp gehad van een psycholoog toen ik nog op school zat, was gratis maar werkelijk geen zak mee opgeschoten behalve urenlange gesprekken en testjes doen. Ik kon toen wel m'n ei kwijt. Destijds was ik doelwit van pesten en was ik sociaal erg zwak, ook omdat ik daar geen aansluiting had.

Eigenlijk heel mijn leven zo geweest, altijd mikpunt van pesterij en spot, sociale problemen, geen aansluiting, geen vrienden. Daarom dat de pesterijtjes hier me ook best hoog zitten, het triggered toch aan bepaalde herinneringen die ik heb van een buitengewoon nare tijd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat is vreemd. Juist een huisarts zou je moeten kunnen helpen. Die zijn er in de eerste instantie niet enkel voor lichamelijke kwalen.

En je zegt dat een psycholoog je niet helpt, maar je kon wel je ei kwijt. Dan helpt het toch? Of zie ik iets verkeerd :)?
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')