Kan iemand hierbij een verduidelijking geven? Ik wil dit namelijk eisen van mijn intercedent, maar als ik wel daadwerkelijk fout blijk te hebben is dit wel een vervelend iets.quote:loon over de onregelmatige uren (d.w.z. de uren in afwijkende dag- en tijdzones)
Dit zou wellicht een antwoord op mijn vraag moeten geven, maar ik kan het begrip tijdzones in een CAO niet bevatten. Ik zit toch niet in japan of amerika
on·re·gel·ma·tig (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)quote:
Heel regelmatig vind ik het anders niet als je op oproepbasis werkt en één dag van tevoren te horen krijgt of je dag daarop mag gaan werken of vrij bent. Ik kan ook nergens een uittreksel vinden waarin staat wat de criteria zijn om jouw werktijden tot 'onregelmatig' te laten horen.quote:Op maandag 4 juli 2016 11:44 schreef hottentot het volgende:
[..]
on·re·gel·ma·tig (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1 niet in overeenstemming met een vaste regel
1. Dan moet je de OP correct schrijven.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:08 schreef Xetran het volgende:
[..]
Heel regelmatig vind ik het anders niet als je op oproepbasis werkt en één dag van tevoren te horen krijgt of je dag daarop mag gaan werken of vrij bent.
Vreemd normaal zou je dus wel een toeslag moeten ontvangen over de uren vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur.quote:Op maandag 4 juli 2016 10:48 schreef Xetran het volgende:
Ik zat daarnet op m'n gemak de CAO voor uitzendkrachten even door te lezen. Hierin staat iets vermeld over onregelmatigheidstoeslag, met bijhorend toeslagfactoren. Als je bv door de week van 00:00 tot 07:00 werkt, krijg je elk uur 1.5x uitbetaald, van 7:00 tot 18:00 niets extra en daarna weer 1.25x extra.
Ik werk dagelijks van 1300 tot 2200, tot redelijk laat in de avond dus, als uitzendkracht. Ik had net even mijn bevindingen gemeld aan m'n uitzendbureau en volgens hen heb ik totaal geen recht op onregelmatigheidstoeslag. Dit tot mijn verbazing omdat duidelijk in mijn overeenkomst staat dat de ABU-CAO wordt aangehouden en daar dit gewoon (zo ver ik weet) gemeld staat?
Zou ik nou eigenlijk wel of geen onregelmatigheidstoeslag krijgen?
Uit de CAO:
[..]
Kan iemand hierbij een verduidelijking geven? Ik wil dit namelijk eisen van mijn intercedent, maar als ik wel daadwerkelijk fout blijk te hebben is dit wel een vervelend iets.
Op grond van?quote:Op maandag 4 juli 2016 12:10 schreef Cherna het volgende:
Vreemd normaal zou je dus wel een toeslag moeten ontvangen over de uren vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur.
Maar dan rijst bij mij dus de vraag: zijn mijn uren wel 'onregelmatig'? Ik kan online en in de CAO niets vinden over wat de voorwaarden zijn voor als je onder die toeslagregeling wil vallen.. Misschien dat iemand anders dit in dit topic weet?quote:Op maandag 4 juli 2016 12:10 schreef Cherna het volgende:
[..]
Vreemd normaal zou je dus wel een toeslag moeten ontvangen over de uren vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur.
Die tijdzones zeggen niets meer waar die toeslag binnen valt.
Nu werk ik bij het spoor en daar is het precies zo. Daar krijg je toeslag over de uren buiten 8.00uur en 17.00 uur. Werk je dus iedere dag van 8.00uur tot 17.00ur dan ontvang nul toeslag.
Werk je bijvoorbeeld van 7.00uur tot 16.00uur ontvang je over 1 uur toeslag.
Als je aangesloten zou zijn bij een vakbond zou die je kunnen helpen. Maar ik zou er zeker nog eens achteraan gaan als is het bij een rechtswinkel. Ik vind het vreemd.
Omdat deze uren in een andere tijdzone vallen. Als dat niet zo zo zijn welke gek gaat dan werken tot 22.00 uur in de avond. Dan wil ik alleen nog maar tussne 7.00uur en 18.00 uur werken.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:14 schreef hottentot het volgende:
[..]
Op grond van?
TS heeft recht op toeslagen over overwerk, verschoven uren, onregelmatigheid, feestdagen en
ploegentoeslag.
Van allen is geen sprake.
Ja dat dacht ik dus ook.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:17 schreef Cherna het volgende:
[..]
Onmdat deze uren in een andere tijdzone vallen. Als dat niet zo zo zijn welke gek gaat dan werken tot 22.00 uur in de avond. Dan wil ik alleen nog maar tussne 7.00uur en 18.00 uur werken.
Ja, dat ik op oproepbasis werk. En deze uren voorlopig zo zijn, maar het kan volgende week net zo goed weer wijzigen. Het is niet vast zegmaar, maar voorlopig wordt ik zo ingeroosterd.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:17 schreef hugecooll het volgende:
Als je werkt, dan werk je van 13.00 tot 22.00 uur. Daar is qua tijden toch niks onregelmatigs aan? Of mis ik hier iets?
Dus voorlopig zijn de dagen onzeker maar de tijden niet. Ik neem aan dat je dan ook pas onregelmatigheidstoeslag krijgt zodra je wisselende tijden moet gaan werkenquote:Op maandag 4 juli 2016 12:17 schreef Xetran het volgende:
Ja, dat ik op oproepbasis werk. En deze uren voorlopig zo zijn, maar het kan volgende week net zo goed weer wijzigen. Het is niet vast zegmaar, maar voorlopig wordt ik zo ingeroosterd.
Men noemt het onregelmatig. Maar uren in de avond zijn niet de normale werktijden. Dan noemt dat ook onregelmatig. Ik werk als machinist alleen in de avond. Iedere dag. Dus dat is ook reglmatig. Toch ontvang ik toeslag. Niet gek, want als dat niet zo zou zijn dan draaide ik alleen nog maar diensten tussen 8.00uur en 17.00 uur zodat ik iedere avond lekker thuis was.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:17 schreef hugecooll het volgende:
Als je werkt, dan werk je van 13.00 tot 22.00 uur. Daar is qua tijden toch niks onregelmatigs aan? Of mis ik hier iets?
Hele horden mensen doen dat.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:17 schreef Cherna het volgende:
[..]
Omdat deze uren in een andere tijdzone vallen. Als dat niet zo zo zijn welke gek gaat dan werken tot 22.00 uur in de avond. Dan wil ik alleen nog maar tussne 7.00uur en 18.00 uur werken.
Avonduren zijn geen toeslaguren voor TS.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:21 schreef Cherna het volgende:
[..]
Men noemt het onregelmatig. Maar uren in de avond zijn niet de normale werktijden. Dan noemt dat ook onregelmatig. Ik werk als machinist alleen in de avond. Iedere dag. Dus dat is ook reglmatig. Toch ontvang ik toeslag. Niet gek, want als dat niet zo zou zijn dan draaide ik alleen nog maar diensten tussen 8.00uur en 17.00 uur zodat ik iedere avond lekker thuis was.
Denk je dat mensen die alleen nachtdiensten draaien dan ook geen toeslag krijgen? Die werken ook regelmatig als men alleen nachtdienst draait. Maar welke gek doet dat zonder toeslag te krijgen?
Maar TS werkt niet in ploegendienst.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:34 schreef Cherna het volgende:
Die tijdzones zijn dus van toepassing bij bedrijven zoals vervoerders etc. Je krijgt dus een toeslag over uren die buiten een bepaalde zone vallen. Je loon is dus iedere maand anders.
Werk je in een fabriek in ploegendienst dan heb je een vaste onregelmatigheids toeslag waardoor je loon iedere maand hetzlefde is.
Schoonmakers vallen onder de ABU CAO?quote:Op maandag 4 juli 2016 12:32 schreef hottentot het volgende:
[..]
Hele horden mensen doen dat.
TS heeft geen recht op een toeslag, en wat jij daarvan vind boeit zijn werkgever niet. En een andere tijdzone? Die is nieuw voor mij... Schoonmaker in de avond krijgen volgens jou dus ook allemaal extra toeslagen voor de werktijden. Nou echt niet.
Huh?quote:
Horde mensen doen dat en die krijgen een toesalg. Mijn partner werkt alleen in de nacht in de zorg en draait alleen nachtdiensten en die krijgt netjes een toeslag voor het draaien van nachtdiensten.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:32 schreef hottentot het volgende:
[..]
Hele horden mensen doen dat.
TS heeft geen recht op een toeslag, en wat jij daarvan vind boeit zijn werkgever niet. En een andere tijdzone? Die is nieuw voor mij... Schoonmaker in de avond krijgen volgens jou dus ook allemaal extra toeslagen voor de werktijden. Nou echt niet.
Dus dan kan ik als bedrijf zijnde alleen nog maar uitzendkrachten inzetten in de nachtdiensten zonder toeslagen hoeven te betalen.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:17 schreef hugecooll het volgende:
Als je werkt, dan werk je van 13.00 tot 22.00 uur. Daar is qua tijden toch niks onregelmatigs aan? Of mis ik hier iets?
Precies. Het is bezopen. Je zou zelfs iemand dan 1 minuut voor zes laten aanvangen met zijn werkzaamheden en dan geen toeslag krijgenquote:Op maandag 4 juli 2016 12:40 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dus dan kan ik als bedrijf zijnde alleen nog maar uitzendkrachten inzetten in de nachtdiensten zonder toeslagen hoeven te betalen.
1. TS heeft niets met nachtdiensten nodig, dus die toeslagen zijn voor hem niet relevant.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:39 schreef Cherna het volgende:
[..]
Horde mensen doen dat en die krijgen een toesalg. Mijn partner weerkt alleen in de nacht in de zorg en draait alleen nachtdiensten en die krijgt netjes een toeslag voor het draaien van nachtdiensten.
Dat het nieuw voor jou is komt waarschijnlijk dat je er niet mee te makne hebt.
En de schoonmakers en ik spreek ze zeer regelmatig krijgen gewoon een toeslag bij het draaien van diensten in de macht en avond.
Beter zoek je eerst even uit welke uren een dienst tot nachtdienst makenquote:Op maandag 4 juli 2016 12:40 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dus dan kan ik als bedrijf zijnde alleen nog maar uitzendkrachten inzetten in de nachtdiensten zonder toeslagen hoeven te betalen.
Dus als je 1 minuut voor 18.00 uur begint heb je geen recht op toeslag volgens ABU.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:46 schreef hottentot het volgende:
[..]
1. TS heeft niets met nachtdiensten nodig, dus die toeslagen zijn voor hem niet relevant.
2. Nieuw voor mij... Nee joh ik heb dan ook nog maar 25 jaar werkervaring en ken alle toeslagen.
3. Leuk voor die schoonmakers, maar die werken niet volgens ABU.
Wel mooi voor werkgevers dan draaien deze mensen een dienst van 17.59 tot 02.29 zonder toeslagen.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:50 schreef Cherna het volgende:
[..]
Dus als je 1 minuut voor 18.00 uur begint heb je geen recht op toeslag volgen ABU.je begint dan immers voor 18.00. En je collega die 1 minuut na 18.00 krijgt dan wel toeslag. Dan word het tijd om daar iets aan te veranderen.
Dat bedoel ik. Dan wist ik het wel als manager zijnde.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:52 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Wel mooi voor werkgevers dan draaien deze mensen een dienst van 17.59 tot 00.29 zonder toeslagen.![]()
Als dat waar is heeft de vakbond in mijn optiek toch een grote steek laten vallen.
Deze onzin bedenk je zelf.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:50 schreef Cherna het volgende:
[..]
Dus als je 1 minuut voor 18.00 uur begint heb je geen recht op toeslag volgen ABU.je begint dan immers voor 18.00. En je collega die 1 minuut na 18.00 krijgt dan wel toeslag. Dan word het tijd om daar iets aan te veranderen.
Nee, als jij stelt dat die CAO zo werkt dan is dat in theorie mogelijk. Dan laat je iedere dag dus regelmatig iemand 1 minuut voor 18.00 uur beginnen. Dan is de ABU de slechtste cao die ik ooit heb gezien als jij gelijk zou hebben. En mogelijk heb je gelijk maar dan zou ik persoonlijk zo snel als mogelijk mijn spullen pakken.quote:
Waarom heeft deze TS dan in jou optiek geen recht op toeslagen en zou het bij deze stelling van cherna wel het geval zijn?quote:
Dit. Maar ja, we moeten van de vakbonden af. Dan krijg je dit soort dwaze constructies. Zo werkt het schijnbaar bij een ABU cao. Triest. Maar ik haal er dat vooralsnog niet uit als ik dat klein stukje download van de TS.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:54 schreef Basp1 het volgende:
En wat als de werknemer om 6.30 begint krijgt hij dan wel over de gehele 8 uur toeslag?
Ik zat fout omdat ik met onregelmatigheidstoeslag op het verkeerde been werd gezet.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:59 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Waarom heeft deze TS dan in jou optiek geen recht op toeslagen en zou het bij deze stelling van cherna wel het geval zijn?
Die 25% over de uren van 18.00 uur tot 22.00 uur had ik het ook over. Daar heeft hij volgens mij recht op.quote:Op maandag 4 juli 2016 13:08 schreef hottentot het volgende:
[..]
Ik zat fout omdat ik met onregelmatigheidstoeslag op het verkeerde been werd gezet.
TS heeft recht op minimaal 25% toeslag over de uren van 18:00 tot 22:00 mits hij volgens de ABU word beloond.
Al dat geneuzel over dat het van de begintijd af zou hangen is niet door mij bedacht, maar door iemand anders hier.
Verder verwacht ik dat er gekozen is om TS te belonen volgens de CAO van de klant en dan is er best kans dat er toeslag betaald hoeft te worden, maar TS geeft wat summiere info.
Nog een toevoeging:quote:Op maandag 4 juli 2016 13:18 schreef Cherna het volgende:
[..]
Die 25% over de uren van 18.00 uur tot 22.00 uur had ik het ook over. Daar heeft hij volgens mij recht op.
Het geneuzel onstond aan de hand van dat men stelde dat hij nergens recht op had.
Dan ga je er wat dieper op in en als je gelijk zou hebben dat mogelijk is want ik ken de complete cao niet alleen het kleine stukje info van TS dan ga je de uiterste zoeken om aan te tonen dat dit soort constructies niet deugen en vol zit met vluchtmogelijkheden om onder een toeslag uit te komen als werkgever. En als dat het geval is dan zie je waarom vakbonden noodzakelijk zijn.
Wanneer mijn baan in houd dat ik van 12 tot 22 moet werken is dat regelmatig.quote:Op maandag 4 juli 2016 12:08 schreef Xetran het volgende:
[..]
Heel regelmatig vind ik het anders niet als je op oproepbasis werkt en één dag van tevoren te horen krijgt of je dag daarop mag gaan werken of vrij bent. Ik kan ook nergens een uittreksel vinden waarin staat wat de criteria zijn om jouw werktijden tot 'onregelmatig' te laten horen.
Als bij een flexwerker meerdere cao's van toepassing zijn bijvoorbeeld de abu en die van de inlener, dan geldt van de meerdere cao's hetgeen wat het gunstigste is voor de werknemer. Dus in dit geval is de onregelmatigheidstoeslag van de abu cao rechtsgeldig mits de cao van de inlener er niet overheen gaat ten voordele van de werknemer.quote:Op maandag 4 juli 2016 13:08 schreef hottentot het volgende:
[..]
Ik zat fout omdat ik met onregelmatigheidstoeslag op het verkeerde been werd gezet.
TS heeft recht op minimaal 25% toeslag over de uren van 18:00 tot 22:00 mits hij volgens de ABU word beloond.
Al dat geneuzel over dat het van de begintijd af zou hangen is niet door mij bedacht, maar door iemand anders hier.
Verder verwacht ik dat er gekozen is om TS te belonen volgens de CAO van de klant en dan is er best kans dat er toeslag betaald hoeft te worden, maar TS geeft wat summiere info.
Nee het is volgens mij niet zo dat je het beste van twee walletjes af kunt snoepen, het is prima mogelijk dat je bij overgang van CAO het recht op bepaalde dingen verliest. Het is geen stapeling van rechten.quote:Op maandag 4 juli 2016 13:36 schreef flyguy het volgende:
[..]
Als bij een flexwerker meerdere cao's van toepassing zijn bijvoorbeeld de abu en die van de inlener, dan geldt van de meerdere cao's hetgeen wat het gunstigste is voor de werknemer. Dus in dit geval is de onregelmatigheidstoeslag van de abu cao rechtsgeldig mits de cao van de inlener er niet overheen gaat ten voordele van de werknemer.
Je maakt dezelfde fout als die ik maak.quote:Op maandag 4 juli 2016 13:36 schreef TheThirdMark het volgende:
[..]
Wanneer mijn baan in houd dat ik van 12 tot 22 moet werken is dat regelmatig.
Wanneer je dan spontaan afwijkend van die regelmaat moet gaan werken spreek je over onregelmatige tijden.
Flexpools, oproepbasis etc heb je daar geen recht op omdat je in beginsel al geen regelmaat hebt.
Kan, bij mij zit het (als voorbeeld) gewoon in mijn contract verwerkt.quote:Op maandag 4 juli 2016 13:49 schreef hottentot het volgende:
[..]
Nee het is volgens mij niet zo dat je het beste van twee walletjes af kunt snoepen, het is prima mogelijk dat je bij overgang van CAO het recht op bepaalde dingen verliest. Het is geen stapeling van rechten.
[..]
Je maakt dezelfde fout als die ik maak.
Na zes uur is voor de ABU cao onregelmatig, het gaat denk ik niet zo zeer om wat voor het individu als regel word gezien maar wat landelijk o.i.d. als regel word gezien, en dan is voor 6 uur vrij zijn voor de overgrote meerderheid de regel.
Ja dat wisselt. Zelf jaren consignatie gelopen, en alle uren buiten reguliere werktijd (7:30/16:00 ma-vr) om waren toeslaguren hetzelfde als bij jou.quote:Op maandag 4 juli 2016 14:11 schreef TheThirdMark het volgende:
[..]
Kan, bij mij zit het (als voorbeeld) gewoon in mijn contract verwerkt.
Mijn dagen zijn van 7/4 of 8/5. Maar aangezien ik altijd in de storingen zit begin ik vaak om 5 al, en/of werk door tot, tsja, de storing weg is. En dan zijn al die uren voor 7/8 en na 4/5 onregelmatig.
Dan krijg je geen toeslag van 17:59 tot 00:29? Zoals iemand hier stelt of vraagt?quote:Op maandag 4 juli 2016 12:53 schreef Cherna het volgende:
[..]
Dat bedoel ik. Dan wist ik het wel als manager zijnde.
Nee, volgens mijn overeenkomst val ik onder de ABU-CAO, ik zal even een quote plaatsen:quote:Op maandag 4 juli 2016 13:08 schreef hottentot het volgende:
[..]
Ik zat fout omdat ik met onregelmatigheidstoeslag op het verkeerde been werd gezet.
TS heeft recht op minimaal 25% toeslag over de uren van 18:00 tot 22:00 mits hij volgens de ABU word beloond.
Al dat geneuzel over dat het van de begintijd af zou hangen is niet door mij bedacht, maar door iemand anders hier.
Verder verwacht ik dat er gekozen is om TS te belonen volgens de CAO van de klant en dan is er best kans dat er toeslag betaald hoeft te worden, maar TS geeft wat summiere info.
Edit: tijdens het schrijven kwam ik op dit kleine stukje text, ik denk dat je inderdaad dus gelijk hebt. Ik had hier overheen gelezen, het staat echt op een rare plek.quote:CAO
Op deze overeenkomst is steeds de meest recente ABU CAO voor Uitzendkrachten van toepassing, hier te downloaden.
Wat een naaierij zijn ze ook. Niet zo zeer dit, maar er staan heel veel gegevensfouten in mijn overeenkomst alsmede de lijst certificaten die ik volgens hun hoor te hebben. Geef je dit aan en dan krijg je het laconieke antwoord 'ach dat maakt toch niet uit joh'.quote:Salaris ¤ xxxxx bruto per gewerkt uur.
Beloning volgens Cao Beloningsregeling inlener, 40-urige werkweek
MAar dat zal dan wel niet gelden omdat volgens hun regeltjes er nooit onregelmatigheden zijn tenzij je ploegendienst werkt. Het wordt me te ingewikkeld allemaalquote:Onregelmatigheidspercentage Van 125% tot 200%
Xetran, vergeet die termen ORT en ploegentoeslag. Dit houdt niets meer en minder in dan dat je buiten de gebruikelijke uren van 7:00 tot 18:00 werkt. Op alles wat je na 18:00 uur werkt behoor je de ORT te krijgen. Ploegentoeslag en ORT is hetzelfde. Als uitzendkracht heb je geen invloed op je rooster, dus dat je toevallig altijd van 13 tot 22 werkt doet er daarom niet toe. Je chef kan je namelijk ook ineens andere tijden indelen.quote:Op maandag 4 juli 2016 22:26 schreef Xetran het volgende:
[..]
Nee, volgens mijn overeenkomst val ik onder de ABU-CAO, ik zal even een quote plaatsen:
[..]
Edit: tijdens het schrijven kwam ik op dit kleine stukje text, ik denk dat je inderdaad dus gelijk hebt. Ik had hier overheen gelezen, het staat echt op een rare plek.
[..]
Wat een naaierij zijn ze ook. Niet zo zeer dit, maar er staan heel veel gegevensfouten in mijn overeenkomst alsmede de lijst certificaten die ik volgens hun hoor te hebben. Geef je dit aan en dan krijg je het laconieke antwoord 'ach dat maakt toch niet uit joh'.
Daarnaast staat er dan wel weer
[..]
MAar dat zal dan wel niet gelden omdat volgens hun regeltjes er nooit onregelmatigheden zijn tenzij je ploegendienst werkt. Het wordt me te ingewikkeld allemaal
Ik zal eens navraag doen. Ik kan namelijk niet echt vinden onder welke CAO dit bedrijf zelf valt.. Wordt vervolgd dusquote:Op dinsdag 5 juli 2016 06:18 schreef Bloem75 het volgende:
[..]
Xetran, vergeet die termen ORT en ploegentoeslag. Dit houdt niets meer en minder in dan dat je buiten de gebruikelijke uren van 7:00 tot 18:00 werkt. Op alles wat je na 18:00 uur werkt behoor je de ORT te krijgen. Ploegentoeslag en ORT is hetzelfde. Als uitzendkracht heb je geen invloed op je rooster, dus dat je toevallig altijd van 13 tot 22 werkt doet er daarom niet toe. Je chef kan je namelijk ook ineens andere tijden indelen.
Daarom geldt de ORT voor iedereen die buiten de gebruikelijke uren werkt.
Als je in de ABU CAO kijkt onder artikel 20 lid 2 sub c kijkt, zie je dat het uitzendbureau de inlenersbeloning moet toepassen incl. de ORT die geldt voor het bedrijf waar je werkt. Dus als de vaste krachten die daar werkzaam zijn de ORT krijgen voor de uren na 18:00 behoor jij die ook te krijgen.
Hoe hoog de ORT zal zijn staat in de CAO waar je inlenersbedrijf onder valt. Zoek dus eerst uit hoe hoog de ORT is die de vaste krachten krijgen. En met art 20 uit de ABU CAO ga je naar het uitzendbureau om dit recht te zetten met terugwerkende kracht.
Deze wet is per 30 maart 2015 ingegaan om ongelijkheid weg te halen tussen uitzendkracht en vaste krachten.
Nee toch? Ik heb vroeger bij diverse supermarkten gewerkt maar ook daar was niemand die dat toepaste..quote:Op dinsdag 5 juli 2016 12:06 schreef ann3 het volgende:
Ik werk ook altijd 's avonds, en vanaf 18.00 uur heeft iedereen recht op ORT. Of je nu nog 1 minuut werkt of 2 uur, of je elke avond werkt, of een keer spontaan invalt.
Lang niet elke CAO kent dit inderdaad.quote:Op dinsdag 5 juli 2016 12:10 schreef Xetran het volgende:
Nee toch? Ik heb vroeger bij diverse supermarkten gewerkt maar ook daar was niemand die dat toepaste..
Bij ons wel, staat in de CAO, alles voor 7 uur 's ochtends en na 6 uur 's avonds is ORT, Zaterdag was de gehele dag ORT maar dat is nu verdwenen. Bij vriend ook zo, die heeft als hij 's avonds werkt ook recht op toeslag, staat allemaal in de CAO. Volgens mij slaat onregelmatigheid ook meer op het is buiten de 8/4, 9/5 mentaliteit is dan dat je af en toe een keer onregelmatig moet werken.quote:[..]
Nee toch? Ik heb vroeger bij diverse supermarkten gewerkt maar ook daar was niemand die dat toepaste..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |