Ongetwijfeld, maar waar komt die energie vandaan?quote:Op zondag 22 mei 2016 23:23 schreef Japie77 het volgende:
Het apparaat haalt elektromagnetische energie uit de atmosfeer en zet die om in stroom die kan worden gebruikt door elektrische apparaten.
Lijkt me toch wel BNW waardig aangezien als je elektromagnetische straling uit de lucht haalt en omzet in energie dat gebruikt kan worden dit de wereld kan veranderen.quote:Op zondag 22 mei 2016 23:25 schreef Rezania het volgende:
Ja, leuk, maar hoeveel vermogen levert zo'n installatie? Voor de rest niks nieuws, een magnetisch veld heeft nou eenmaal energie en alle energie kan worden omgezet in een andere vorm. Kortom, niet echt BNW-waardig, is geen perpetuum mobile.
Tuurlijk komt die energie niet van opgewekte stroom. Licht is bv ook elektronagnetische straling.quote:Op zondag 22 mei 2016 23:57 schreef Wantie het volgende:
[..]
Ongetwijfeld, maar waar komt die energie vandaan?
Volgens sceptici is die afkomstig van opgewekte stroom, waardoor het eigenlijk niet helemaal vrije energie is.
Nogmaals, wat is het vermogen? Je gaat de wereld niet veranderen met 1 W per apparaat.quote:Op maandag 23 mei 2016 00:05 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Lijkt me toch wel BNW waardig aangezien als je elektromagnetische straling uit de lucht haalt en omzet in energie dat gebruikt kan worden dit de wereld kan veranderen.
Je moet ergens beginnen toch?quote:Op maandag 23 mei 2016 00:05 schreef Rezania het volgende:
[..]
Nogmaals, wat is het vermogen? Je gaat de wereld niet veranderen met 1 W per apparaat.
Ja ja, ik zie al waar dit heengaat. Dit apparaat levert waarschijnlijk amper watt (hihi) op. Leuk voor op de lokale wetenschapstentoonstelling, meer niet.quote:
Bedankt voor deze nuttige bijdrage!quote:Op maandag 23 mei 2016 00:09 schreef Rezania het volgende:
[..]
Ja ja, ik zie al waar dit heengaat. Dit apparaat levert waarschijnlijk amper watt (hihi) op. Leuk voor op de lokale wetenschapstentoonstelling, meer niet.
Dat zal eerst aangetoond moeten worden, door het apparaat te laten werken in een omgeving met weinig tot geen achtergrondstraling van elektrische kabels, apparatuur, gsm, wifi en wat all niet meer.quote:Op maandag 23 mei 2016 00:05 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Tuurlijk komt die energie niet van opgewekte stroom.
Licht wordt omgezet met behulp van zonnecellen, dus dat is geen nieuws. Dit apparaat zet ook geen licht om in elektriciteit.quote:Licht is bv ook elektronagnetische straling.
En ook bedankt voor de tiener voor deze nuttige bijdrage.quote:
Gezien de grootte van de ledstrip zou het me niks verbazen als er stiekem een batterij in het koffieblik is verstopt. Ik heb even gezocht naar andere bronnen maar iedereen linkt naar hetzelfde bericht van een lokaal tv-station, en nergens is een schema te vinden van hoe zijn wonderding zou werken. Goh ik vraag me af waarom.quote:Op maandag 23 mei 2016 06:17 schreef SpecialK het volgende:
Waarom moet hij het converteren van AC naar DC? Vrije energie is AC?
Dit kind wil gewoon gratis naar de universiteit en denkt op deze manier binnen te kunnen komen met een speciale scholarship.
Wat heeft hij daar voor huge antenne in de tuin staan?quote:
Omdat de 'gratis' energie die hij nu ontvangt niet zo heel gratis is. Dwz, hij steelt als het ware energie uit de lucht, die bedoeld was voor bijvoorbeeld radioluisteraars.quote:Op maandag 23 mei 2016 13:26 schreef jogy het volgende:
Het zal inderdaad wel weer heel snel nergens op uitlopen. (Op zich is dát eventueel wel BNW waardig, wat zou er met de wereldeconomie gebeuren als 'vrije energie' wél echt is. (petroleum industrie in één keer verneukt en alles wat er op samenhangt)). Toch, als je als 13 jarige met een mcguyverism als dat al lichtjes kan laten branden waarom zou dat concept niet geoptimaliseerd kunnen worden zodat een kleinere constructie meer op zou kunnen leveren en dan zo'n ding in elke stad installeren? Zelfs al zou het een halve wolkenkrabber moeten worden dan is het nog steeds goedkoper dan wat we nu doen. En geen bewegende onderdelen, helemaal tof.
Aha! Dus de opgewekte radiogolven zorgen voor de minieme stroomtoevoer. Als alle zendmasten nu uit zouden gaan dan werkt het niet meer. Is wel redelijk te testen toch? Zet dat blikje op een berg zonder ontvangst. Of in een Faraday kooi.quote:Op maandag 23 mei 2016 13:38 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Omdat de 'gratis' energie die hij nu ontvangt niet zo heel gratis is. DWZ, hij steelt als het ware energie uit de lucht, die bedoeld was voor bijvoorbeeld radioluisteraars.
Prima natuurlijk als je overbodige energie uit de lucht pikt, maar als je er met jouw experiment voor zorgt dat de omgeving nauwelijks nog fatsoenlijk fm-signaal kan oppikken, lijkt het me niet zo'n verbetering.
Jep, dat is precies wat het is. Volgens hetzelfde principe kan je bijvoorbeeld ook een kleine kristalradio maken die zijn vermogen puur uit het ontvangen radio signaal haalt.quote:Op maandag 23 mei 2016 13:40 schreef jogy het volgende:
[..]
Aha! Dus de opgewekte radiogolven zorgen voor de minieme stroomtoevoer. Als alle zendmasten nu uit zouden gaan dan werkt het niet meer. Is wel redelijk te testen toch? Zet dat blikje op een berg zonder ontvangst. Of in een Faraday kooi.
Check check, waar ook die (hopelijk) urban myth op gebaseerd is dat mensen met een beugel soms signalen ontvangen (of zo).quote:Op maandag 23 mei 2016 13:54 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Jep, dat is precies wat het is. Volgens hetzelfde principe kan je bijvoorbeeld ook een kleine kristalradio maken die zijn vermogen puur uit het ontvangen radio signaal haalt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |