abonnement Unibet Coolblue
pi_161748622


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
pi_161748638
Wie wil mag een leuke topictitel plaatsen.
pi_161748648
https://www.linkedin.com/(...)tion_types=og.shares

Het kan nog een staartje krijgen. Hoewel ik denk dat we hier niks meer van horen.
pi_161750885
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 07:35 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ik vind het meer dan logisch dat doping met een grotere impact zwaarder bestraft wordt. Nu is dat lastig te bepalen voor de meeste doping, maar gelukkig kan je de impact van een motortje zeer eenvoudig berekenen en zie je dat de impact extreem groot is. Onvergelijkbaar met wat je nu met EPO kan doen.

Eerder gestraft worden dan het vergrijp slaat dan weer nergens op.
Het effect van een kuurtje epo lijkt mij véél groter dan dat van een motortje gedurende een korte periode.

Vind ik (afgezien van of dat klopt) dan dat Epo zwaarder bestraft moet worden? Nee, het is allebei even walgelijk. En ik blijf er ook bij dat het allebei gewoon levenslang op zou mogen leveren. Aangezien dat voorlopig niet gaat gebeuren vind ik zeker niet dat reguliere doping minder zwaar bestraft moet worden of minder moreel verwerpelijk is dan een motortje, zelfs al zou een motortje meer voordeel opleveren.
pi_161751362
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 11:16 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Nee, 200 Watt gedurende een uur. Stel Froome had hem op volle kracht aangezet tijdens de beklimming naar Alpe d'Huez afgelopen Tour, dan komt dat bovenop de 386 Watt die bekend is dat hij kan halen over een lange beklimming. Het gewicht stijgt iets door de motor, wat zijn Watt per kg op 8.25 zou brengen. Moet je je even voorstellen, dat je Quintana, de beste Pantani, en Froome+motor Alpe d'Huez op ziet rijden. De goed geprepareerde Quintana, net weer wat EPO bijgespoten zoals hij dat graag doet in de derde week van een grote ronde, rijdt aardig met z'n 6.0 watt / kg, maar wordt op 2.5 minuut gereden door Pantani (6.7 watt / kg), die lacht om een hematocriet van 50. Nog weer een minuutje of vijf daarvoor rijdt Froome al lachend. Syntix approves.

Met motoren in de fiets kan je in theorie de sport compleet belachelijk maken.

Ik verbaas me echt dat er hier zo velen zijn die vinden dat dat niet erger bestraft moet worden dan EPO, waarmee je zelfs in de meest extreme gevallen, wat nu totaal niet meer mogelijk zou zijn, niet in de búúrt komt van de effecten die een standaard motortje heeft. Het komt een beetje over als het er mee oneens zijn om het oneens zijn, want een dooddoener als 'doping is doping' is natuurlijk veel te simplistisch als je doping in de sport ook maar een beetje volgt. Zelfde geldt voor het 'regels zijn regels' argument.
Lang niet alle motoren hebben 200 Watt vermogen en kunnen dan een uur werken met de batterij.
In de uitzending op de franse TV laatst, ging het volgens mij ook om motoren in de velg en de naaf van het achterwiel, die iets van 50 Watt extra zouden leveren.

Had die van Vandendriessche overigens 200W? Wat was de capaciteit van die batterij?
Haar eerste ronde in de Koppenbergcross was verdacht natuurlijk. Maar waarom heeft ze dan in de Koppenberg-cross alleen in de eerste ronde er (kennelijk) gebruik van gemaakt en de wedstrijd niet gewonnen? Dat had dan toch ook makkelijk gekund?

Wat mij betreft heeft sport (niet alleen het wielrennen, maar alle sport) zich de afgelopen jaren al belachelijk gemaakt door het gebruik van doping. Daar doen die motortjes wmb niet heel veel aan bij.

Natuurlijk zal een motor in de finale een veel groter verschil maken dan EPO dat doet in de finale. Dat neemt niet weg dat je wel eerst in de finale erbij moet zitten, en ik denk dat EPO een veel grotere bijdrage daaraan levert dan dat een motor dat doet. Want om aan de voet van Alpe d'Huez te komen in de eerste groep, moet je (meestal) eerst nog een uur of 4-5 koersen en een aantal bergen over. Als je dan je batterij al uitgeput hebt, heb je niet veel meer aan je motor.

quote:
2s.gif Op woensdag 27 april 2016 13:08 schreef wimderon het volgende:

[..]

Het effect van een kuurtje epo lijkt mij véél groter dan dat van een motortje gedurende een korte periode.

Vind ik (afgezien van of dat klopt) dan dat Epo zwaarder bestraft moet worden? Nee, het is allebei even walgelijk. En ik blijf er ook bij dat het allebei gewoon levenslang op zou mogen leveren. Aangezien dat voorlopig niet gaat gebeuren vind ik zeker niet dat reguliere doping minder zwaar bestraft moet worden of minder moreel verwerpelijk is dan een motortje, zelfs al zou een motortje meer voordeel opleveren.
Van één kuurtje EPO betwijfel ik of het meer effect oplevert dan een motor. Van jarenlang gebruik denk ik dat het gebruik van EPO veel groter is dan hier algemeen wordt aangenomen.
in a crowd you lose humanity
pi_161752357
quote:
2s.gif Op woensdag 27 april 2016 13:08 schreef wimderon het volgende:

[..]

Het effect van een kuurtje epo lijkt mij véél groter dan dat van een motortje gedurende een korte periode.

Denk je dan dat iedereen aan de EPO zit? Want iedereen die in een peloton aan de slotklim begint, zou de huidige toppers om vele minuten zetten (tenzij ze allemaal een motortje hebben, natuurlijk. Maar dan zouden ze wel iets harder rijden dan nu het geval is). Sowieso bij etappes met een vlakke aanloop tot de slotklim. Het zijn redelijk eenvoudige rekensommetjes: het motortje dat momenteel verkocht wordt, zou iemand die inclusief fiets 69 kg weegt, van 4.3 watt / kg naar 7.0 watt / kg brengen op een slotklim. Zelfs amateurs zouden dan opeens klimtijden van Riis en Armstrong kunnen verbeteren.
pi_161752476
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 13:23 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Lang niet alle motoren hebben 200 Watt vermogen en kunnen dan een uur werken met de batterij.
In de uitzending op de franse TV laatst, ging het volgens mij ook om motoren in de velg en de naaf van het achterwiel, die iets van 50 Watt extra zouden leveren.

Had die van Vandendriessche overigens 200W? Wat was de capaciteit van die batterij?
Haar eerste ronde in de Koppenbergcross was verdacht natuurlijk. Maar waarom heeft ze dan in de Koppenberg-cross alleen in de eerste ronde er (kennelijk) gebruik van gemaakt en de wedstrijd niet gewonnen? Dat had dan toch ook makkelijk gekund?

Wat mij betreft heeft sport (niet alleen het wielrennen, maar alle sport) zich de afgelopen jaren al belachelijk gemaakt door het gebruik van doping. Daar doen die motortjes wmb niet heel veel aan bij.

Natuurlijk zal een motor in de finale een veel groter verschil maken dan EPO dat doet in de finale. Dat neemt niet weg dat je wel eerst in de finale erbij moet zitten, en ik denk dat EPO een veel grotere bijdrage daaraan levert dan dat een motor dat doet. Want om aan de voet van Alpe d'Huez te komen in de eerste groep, moet je (meestal) eerst nog een uur of 4-5 koersen en een aantal bergen over. Als je dan je batterij al uitgeput hebt, heb je niet veel meer aan je motor.

Daar gaat het wat mij betreft niet om. Het gaat om de potentiële disruptie dat standaardgebruik van zo'n middel kan brengen. En de motortjes die een uur lang 200 watt kunnen draaien worden nu gewoon in sportwinkels verkocht. Juist EPO is een goed voorbeeld van iets wat de sport extreem veel schade heeft aangebracht, een prima argument om motortjes nu juist harder aan te pakken. EPO was al zeer schadelijk, motortjes zouden dat in het kwadraat zijn. De ophef over Femke, een juniore in een niche van de sport, toont dat eigenlijk al aan.
pi_161752515
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 14:10 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Denk je dan dat iedereen aan de EPO zit?
Ik denk inderdaad dat vrijwel iedereen gebruikt.
in a crowd you lose humanity
pi_161752613
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 14:10 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Denk je dan dat iedereen aan de EPO zit? Want iedereen die in een peloton aan de slotklim begint, zou de huidige toppers om vele minuten zetten (tenzij ze allemaal een motortje hebben, natuurlijk. Maar dan zouden ze wel iets harder rijden dan nu het geval is). Sowieso bij etappes met een vlakke aanloop tot de slotklim. Het zijn redelijk eenvoudige rekensommetjes: het motortje dat momenteel verkocht wordt, zou iemand die inclusief fiets 69 kg weegt, van 4.3 watt / kg naar 7.0 watt / kg brengen op een slotklim. Zelfs amateurs zouden dan opeens klimtijden van Riis en Armstrong kunnen verbeteren.
Als dat allemaal zo is, waarom zien we dan niet random mensen ineens allerlei wedstrijden winnen met een kwartier voorsprong? Als er iets is wat we met zekerheid kunnen zeggen is het dat er genoeg malloten zijn die bereid zijn alles te doen. Dus: er worden geen motortjes gebruikt, of het voordeel is helemaal niet zo groot.
pi_161752679
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 14:16 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Daar gaat het wat mij betreft niet om. Het gaat om de potentiële disruptie dat standaardgebruik van zo'n middel kan brengen. En de motortjes die een uur lang 200 watt kunnen draaien worden nu gewoon in sportwinkels verkocht. Juist EPO is een goed voorbeeld van iets wat de sport extreem veel schade heeft aangebracht, een prima argument om motortjes nu juist harder aan te pakken. EPO was al zeer schadelijk, motortjes zouden dat in het kwadraat zijn. De ophef over Femke, een juniore in een niche van de sport, toont dat eigenlijk al aan.
Dus Femke wordt als een voorbeeld gebruikt. Er wordt een straf ingesteld die veel zwaarder is dan alle andere gevallen tot nu toe, zonder dat duidelijk is welk vermogen haar motor nu had. En bovendien wordt gaat die straf nog eens in 3½ maand voordat ze betrapt is. Waardoor bij haar uitslagen vervallen waarvan op geen enkele manier is aangetoond dat ze daar die motor gebruikt heeft of dat die zelfs aanwezig was in haar fiets.

En in de tussentijd doet de UCI alsof ze goed bezig zijn, want op de beelden van de franse TV hebben ze gereageerd met "nee, hoor, we hebben alles goed onder controle."

quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 14:24 schreef wimderon het volgende:

[..]

Als dat allemaal zo is, waarom zien we dan niet random mensen ineens allerlei wedstrijden winnen met een kwartier voorsprong? Als er iets is wat we met zekerheid kunnen zeggen is het dat er genoeg malloten zijn die bereid zijn alles te doen. Dus: er worden geen motortjes gebruikt, of het voordeel is helemaal niet zo groot.
En dat inderdaad. Overigens sluit ik zeker niet uit dat er motortjes gebruikt worden, maar je zou wel redelijk gek zijn om er eentje van 200 Watt te monteren, want dat levert zoveel op dat je met je vingers in de neus kunt winnen en dat valt natuurlijk wel heel erg op. Of je moet ook nog eens heel goed kunnen acteren.
in a crowd you lose humanity
pi_161752712
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 14:24 schreef wimderon het volgende:

[..]

Als dat allemaal zo is, waarom zien we dan niet random mensen ineens allerlei wedstrijden winnen met een kwartier voorsprong? Als er iets is wat we met zekerheid kunnen zeggen is het dat er genoeg malloten zijn die bereid zijn alles te doen. Dus: er worden geen motortjes gebruikt, of het voordeel is helemaal niet zo groot.
Ik denk zelf dat op een gekke familie na, motortjes nog niet gebruikt worden (al is dat bijna onmogelijk in te schatten). Maar besef wel dat er naast de door jou geschetste mogelijkheden nog een mogelijkheid is: als iemand een motortje heeft zal hij hem waarschijnlijk dusdanig gebruiken dat het genoeg is om gemakkelijk te winnen, maar niet zo in your face door met minuten te gaan smijten (waarom zou hij?)
pi_161752774
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 14:16 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Daar gaat het wat mij betreft niet om. Het gaat om de potentiële disruptie dat standaardgebruik van zo'n middel kan brengen. En de motortjes die een uur lang 200 watt kunnen draaien worden nu gewoon in sportwinkels verkocht. Juist EPO is een goed voorbeeld van iets wat de sport extreem veel schade heeft aangebracht, een prima argument om motortjes nu juist harder aan te pakken. EPO was al zeer schadelijk, motortjes zouden dat in het kwadraat zijn. De ophef over Femke, een juniore in een niche van de sport, toont dat eigenlijk al aan.
Die ophef toont vooral de verrotte moraal binnen de sport aan. Prima dat motortjes hard aangepakt worden, maar waarom hoor je types als nota bene Contador daar dan de moraalridder over uithangen in plaats van te roepen dat de straffen voor regulier dopinggebruik blijkbaar niet afdoende werken en ook wel een flink stuk zwaarder mogen?
pi_161752803
Meest overtrokken vind ik bij de straf van Vandendriessche overigens de boete en de terugwerkende kracht. Ze wordt dus bankroet gemaakt, want behalve de boete moet ze ook haar prijzengeld terugbetalen (waarvan dus niet eens duidelijk is of ze daarbij bedrog gepleegd heeft).

Dát hadden ze nou bij Armstrong moeten doen, want uiteindelijk heeft die miljoenen verdiend dankzij dopinggebruik en is daarmee weggekomen.
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 14:34 schreef wimderon het volgende:

[..]

Die ophef toont vooral de verrotte moraal binnen de sport aan. Prima dat motortjes hard aangepakt worden, maar waarom hoor je types als nota bene Contador daar dan de moraalridder over uithangen in plaats van te roepen dat de straffen voor regulier dopinggebruik blijkbaar niet afdoende werken en ook wel een flink stuk zwaarder mogen?
Contador is ook een leuke idd. Wat is er gebeurd met het prijzengeld wat die heeft verdiend toen hij doorfietste terwijl hij eigenlijk geschorst had moeten zijn (en dat doorfietsen leidde ook nog tot koersvervalsing).
in a crowd you lose humanity
pi_161752809
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 14:30 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Ik denk zelf dat op een gekke familie na, motortjes nog niet gebruikt worden (al is dat bijna onmogelijk in te schatten). Maar besef wel dat er naast de door jou geschetste mogelijkheden nog een mogelijkheid is: als iemand een motortje heeft zal hij hem waarschijnlijk dusdanig gebruiken dat het genoeg is om gemakkelijk te winnen, maar niet zo in your face door met minuten te gaan smijten (waarom zou hij?)
Dat er genoeg zijn die zonder enige gêne alles en iedereen belachelijk maken hebben we in de afgelopen 25 jaar toch wel gezien?
pi_161752887
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 14:28 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Dus Femke wordt als een voorbeeld gebruikt. Er wordt een straf ingesteld die veel zwaarder is dan alle andere gevallen tot nu toe, zonder dat duidelijk is welk vermogen haar motor nu had. En bovendien wordt gaat die straf nog eens in 3½ maand voordat ze betrapt is. Waardoor bij haar uitslagen vervallen waarvan op geen enkele manier is aangetoond dat ze daar die motor gebruikt heeft of dat die zelfs aanwezig was in haar fiets.

En in de tussentijd doet de UCI alsof ze goed bezig zijn, want op de beelden van de franse TV hebben ze gereageerd met "nee, hoor, we hebben alles goed onder controle."
Dat eerder in laten gaan van de schorsing ben ik het op dit moment ook niet mee eens. Wellicht heeft het te maken met wat Ereinion (volgens mij) zei, dat eenmaal gewonnen wedstrijden nooit meer hertest kunnen worden. Wat mij betreft kan je dat prima als standaardprocedure implementeren in de huidige regels.

En als voorbeeld, nee, ze is gewoon de eerste die hiermee gepakt is. Dus hiermee zetten ze een (terechte) standaard.
pi_161753024
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 14:40 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Dat eerder in laten gaan van de schorsing ben ik het op dit moment ook niet mee eens. Wellicht heeft het te maken met wat Ereinion (volgens mij) zei, dat eenmaal gewonnen wedstrijden nooit meer hertest kunnen worden. Wat mij betreft kan je dat prima als standaardprocedure implementeren in de huidige regels.
Nou, dat vind ik nogal dubieus. Je kunt natuurlijk moeilijk hard maken dat er daarvoor ook al doping gebruikt is.
Het is natuurlijk wel het standaardexcuus dat het echt pas de eerste keer is dat er gebruikt is, maar je kunt nooit aantonen wanneer dat gebruik dan begonnen is. Je kunt alleen maar schorsen vanaf het moment dat er gebruikt is.
quote:
En als voorbeeld, nee, ze is gewoon de eerste die hiermee gepakt is. Dus hiermee zetten ze een (terechte) standaard.
Mwah. Die standaard hadden ze dan voor EPO-gevallen ook al wat eerder mogen zetten. Zoals ik al zei, lopen er heel wat rond, die gewoon vet gecashed hebben dankzij hun EPO-gebruik.
En dan wordt een 19-jarige juniore nu bankroet gemaakt, want ik kan me niet voorstellen dat ze al flink verdient heeft aan het veldrijden.

Dat ze geschorst wordt, zelfs voor 6 jaar, vind ik nog tot daar aan toe. Hoewel die 6 jaar wmb ook minder had mogen zijn.
Die boetes en terugwerkend kracht vind ik volledig onterecht in het licht van andere dopingschorsingen. Het is weer een typisch voorbeeld van een kleine vis pakken, maar de grote laten zwemmen.
¤18.180 boete voor haar. Dat slaat toch nergens op?

Als ze voorbeelden willen stellen, mogen ze ook wel eens voorbeelden gaan stellen voor gewoon dopinggebruik, want dat is tot nog toe gewoon lonend gebleken.
in a crowd you lose humanity
pi_161753026
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 14:34 schreef wimderon het volgende:

[..]

Die ophef toont vooral de verrotte moraal binnen de sport aan. Prima dat motortjes hard aangepakt worden, maar waarom hoor je types als nota bene Contador daar dan de moraalridder over uithangen in plaats van te roepen dat de straffen voor regulier dopinggebruik blijkbaar niet afdoende werken en ook wel een flink stuk zwaarder mogen?
Dat er andere dingen fundamenteel verkeerd zijn in hoe doping in sport aangepakt wordt, betekent niet dat je dit ook verkeerd moet aanpakken. En nogmaals, als het gros van de mensen iets de ergste vorm van dopinggebruik vindt (ik denk niet dat er DWDD-uitzendingen besteed zouden worden aan een junior bij de vrouwen bij het veldrijden als die reguliere doping had gebruikt. Niet dat dat ons morele kompas is, maar het geeft gewoon aan hoeveel impact dit op de sport kan hebben), en dat ook nog eens eenvoudig onderbouwd kan worden door naar de cijfers van de potentiële impact te kijken, dan vind ik het niet vreemd dat je daarnaar handelt.

Verder ben ik met jullie eens dat je het overige dopinggebruik ook harder aan moet pakken, vooral ook in de portemonnee van de gebruiker. Maar dan nog steeds moet je mechanische doping nog weer harder aanpakken.
pi_161753235
Ik heb overigens geen motivatie van de UCI kunnen vinden, waar die boete en terugwerkende kracht op gebaseerd is. Ik ben daarin niet de enige:
quote:
"Plots, zonder enige verwittiging, hoorden we het nieuws op de radio. Femke heeft daarop meteen haar mails gecheckt, en daar zat een bericht van de UCI bij. De straf stond erin, maar de volledige uitleg over het hoe en het waarom van dit vonnis niét. We willen die motivatie eerst kennen en grondig bestuderen, voor Femke zelf kan reageren.
http://www.hln.be/hln/nl/(...)e-wel-nog-doen.dhtml

Niet netjes van de UCI dat ze het vonnis niet motiveren :N
in a crowd you lose humanity
  woensdag 27 april 2016 @ 20:11:01 #19
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_161760145
zien we scheuren in het britse dopingbeleid?
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 28 april 2016 @ 14:47:54 #20
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_161775921
SkySportsNewsHQ twitterde op donderdag 28-04-2016 om 14:29:33 BREAKING NEWS: UEFA suspend Liverpool defender Mamadou Sakho for 30 days following doping violation #SSNHQ https://t.co/u3FRBlN1AB reageer retweet
30 dagen :') _O-
pi_161775931
quote:
14s.gif Op donderdag 28 april 2016 14:47 schreef Pino112 het volgende:
SkySportsNewsHQ twitterde op donderdag 28-04-2016 om 14:29:33 BREAKING NEWS: UEFA suspend Liverpool defender Mamadou Sakho for 30 days following doping violation #SSNHQ https://t.co/u3FRBlN1AB reageer retweet
30 dagen :') _O-
Nee, ze gaan eerst nog het feit verder onderzoeken. Hoorzitting en daarna komt er een definitief besluit.
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 28 april 2016 @ 14:53:24 #22
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_161776039
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2016 14:48 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Nee, ze gaan eerst nog het feit verder onderzoeken. Hoorzitting en daarna komt er een definitief besluit.
Ah oke, ik heb hier geen geluid en ging alleen uit van de tweet. Liplezen vind ik nogal moeilijk. ^O^
pi_161776050
quote:
7s.gif Op donderdag 28 april 2016 14:53 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Ah oke, ik heb hier geen geluid en ging alleen uit van de tweet. Liplezen vind ik nogal moeilijk. ^O^
http://www.vi.nl/nieuws/u(...)oor-dertig-dagen.htm ^O^
pi_161781114
OlympicStatman twitterde op woensdag 27-04-2016 om 22:35:56 #Tennis Levels of Meldonium in Sharapova's blood too high to allow her suspension to be temporarily set aside https://t.co/UDFbemB9mu reageer retweet
pi_161785017
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2016 18:47 schreef wimderon het volgende:
OlympicStatman twitterde op woensdag 27-04-2016 om 22:35:56 #Tennis Levels of Meldonium in Sharapova's blood too high to allow her suspension to be temporarily set aside https://t.co/UDFbemB9mu reageer retweet
Ze heeft toch gewoon toegegeven na 1 januari gebruikt te hebben dus hoezo schorsing opheffen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')