Waarheidsvinder | vrijdag 25 maart 2016 @ 17:57 |
Gegroet, Omdat ik op kamers woon en de frituur delen niet handig is wil ik graag op mijn kamer, op een kastje, een airfryer neerzetten. Echter, heeft iemand hier, vast wel trouwens, ervaring met die dingen? Worden ze erg heet? Zijn ze geschikt om op hout te gebruiken? En hebben jullie dan ook een tip over welke goed is? Dank u. ![]() | |
Allures | vrijdag 25 maart 2016 @ 17:58 |
Ga gewoon naar de friettent? Hoe vaak frituur je wel niet dat dit essentieel is voor op je kamer? | |
Dven | vrijdag 25 maart 2016 @ 17:59 |
Dat is toch niet wat ze vraagt joh ![]() ![]() | |
Waarheidsvinder | vrijdag 25 maart 2016 @ 17:59 |
Dat is het hem juist. Wil wel graag lekker snacken maar de snackbar is ver en ben elke keer ruim ¤5 kwijt. Dat kan beter. | |
Allures | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:07 |
Gewoon bezorgd om TS en dr verslavingsgevoeligheid ![]() | |
2dope | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:08 |
Net zo lekker als de snacktaria wordt het niet. Mensen die zeggen van wel die jokken. Komt wel vaker langs in CUL trouwens: CUL / De Airfryer | |
Peter | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:13 |
Let er wel op dat er niet teveel elektra op 1 groep komt. Als de stoppen doorslaan heb je nog geen eten ![]() | |
Waarheidsvinder | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:14 |
Raspatat is toch niet in de winkel te koop dus daar zit ik toch niet mee. Daarnaast is gemak mij meer waard dan de kwaliteit door steeds een kwartier onderweg te zijn. Overigens ben ik niet verslaafd. Wellicht aan koffie maar de rest kan ik -tegenwoordig dan- van afblijven. Gelukkig wel zeg. ![]() | |
Waarheidsvinder | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:15 |
Goede tip. Maar daar had ik ook al wel naar gekeken. ![]() | |
derLudolf | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:23 |
Gewoon frituren. Niets gezonder dan vet in je donder. Bovendien lekkerder. | |
Waarheidsvinder | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:27 |
Dat is wel een goede tip. Heerlijk mijn kastjes onder het vetcondens en mijn kamer ruikt drie dagen naar frituur. En dan nog eens het geklaag van huisgenoten dat er een geurtje onder hun deur door bij hen naar binnen komt. Toppie! ![]() | |
Lienekien | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:29 |
Je moet dat sowieso niet op je kamer doen. Ook niet met een Airfryer. | |
Waarheidsvinder | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:32 |
Met een frituur kan ik het me nog voorstellen ivm gespetter etc, maar wat is dan het gevaar van een airfryer? Zolang de ondergrond goed is, is er niet meer gevaar dan in een keuken naar mijn idee. | |
Lienekien | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:33 |
En je denkt dat je een airfryer niet drie dagen ruikt? Lekker slapen! | |
Waarheidsvinder | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:34 |
Naar wat ik gelezen heb niet nee. Sowieso heb je geen vet, of anders een klein lepeltje, en er zijn modellen met geurfilters. | |
Lienekien | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:36 |
Nou, succes. | |
nikky | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:45 |
Euh, jawel. De echt bij de Jumbo. | |
Waarheidsvinder | vrijdag 25 maart 2016 @ 18:48 |
![]() Dan ga ik daar toch eens kijken. Thx. | |
valentijn101 | vrijdag 25 maart 2016 @ 19:43 |
Ik heb er laatst een dmo van gezien. Frietjes smaakten niet eens zo slecht.mdembuitenkant van het ding word niet heet. Enkel een beetje warm. Ik denk dat het best te doen is op een kamer. Al zal er natuurlijk wel een etensluchtje vanaf komen. Maar dat zal met een open raampje op te lossen zijn. | |
Waarheidsvinder | vrijdag 25 maart 2016 @ 20:10 |
Kijk, hier heb ik wat aan. Heb je ook nog mandjes die je neer moet zetten die erg heet worden? (Zal wel zo zijn.) Wellicht moet ik eens in de winkel kijken hoe ze in elkaar zitten. | |
derLudolf | vrijdag 25 maart 2016 @ 20:14 |
Zo'n airfryer ruikt je ook ![]() | |
Kaatje1 | vrijdag 25 maart 2016 @ 20:15 |
Klopt, ik heb er een, er komen wel etensluchtjes vanaf, maar dat dat is niet vermijden. Ik geloof dat ik in bijna een jaar tijd 3x officiele frituurdingen erin heb gemaakt. Viel niet tegen (behalve ovenbitterballen, die waren goor en hebben we na 1 hap weggegooid) Maar bv kippedij is zo lekker erin, maar ook lam en groenten gaan geweldig. Op facebook zijn diverse groep met mensen die er heel veel (zo niet alles) erin maken. | |
Waarheidsvinder | vrijdag 25 maart 2016 @ 20:26 |
Maar ik het lijkt me niet dat het zo erg is als een frituur. Dan heb je namelijk verhit vet wat je het meest ruikt. Beetje etenslucht is niet erg, zolang ik het maar niet al te vaak doe. En dat doe ik ook niet. Zoals gezegd, dan zet ik gewoon het raam open. Mocht het toch te erg worden, en ik heb hem al, dan neem ik hem de volgende keer maar mee naar de keuken. Ook geen hele grote ramp, alleen onhandig. Bedankt voor de input. Kippendij ga ik dan ook eens proberen. ![]() Overigens, mocht het hier echt voor geen enkele meter werken, over enkele maanden heb ik toch mijn eigen plek, dus het is sowieso geen weggegooid geld. | |
Kaatje1 | vrijdag 25 maart 2016 @ 20:44 |
Eigenlijk ruikt het ding alleen als het bezig is, en de geur is niet te vergelijken met frituur. | |
Spanky78 | vrijdag 25 maart 2016 @ 20:57 |
Geur is veel minder, maa rniet afwezig. Sowieso kun je in zon ding veel meer klaarmaken. Het is naast een goed alternatief voor frituren ook een goede snelle convectieoven. Dus vlees, broodjes, groenten, gaat allemaal prima. Alleen gepaneerde zaken gaan niet altijd van harte; tenzij het ovenproducten zijn.Het paneermeel bruint niet goed genoeg. Overigens gaan bitterballen en kroketten wel, maar het wordt gewoon iets minder. Voorgebakken frites wordt uitstekend, zelfgebakken frites heb je wat oefening voor nodig. Ik heb een airfryer gekocht bij de lancering jaren geleden, hij wordt hier nog regelmatig gebruikt. Ik zet hem wel onder de afzuigkap.... | |
valentijn101 | vrijdag 25 maart 2016 @ 21:52 |
Kijk eens op youtube daar staan veel demo s van airfryers op. | |
Kaatje1 | vrijdag 25 maart 2016 @ 22:26 |
Mandje leeg je op je bord en doe je weer terug in de AF. En evt zet je m op een broodplank (hout dus, geen plastic ![]() | |
HarmoniousVibe | zondag 27 maart 2016 @ 23:37 |
Mandje wordt natuurlijk gewoon erg heet. Hij is immers van metaal, dus behandel het als een ovenschaal. Verder zou ik sterk afraden om zo'n ding in je slaapkamer te zetten. De geur is minder dan bij een friteuse op vet, maar hij is zeker aanwezig en het blijft erg lang hangen. Afgezien daarvan werkt hij wel goed en ben ik er zelf erg tevreden over (maar ik heb hem dan ook netjes in de keuken staan). | |
renwan | maandag 28 maart 2016 @ 14:28 |
Ik heb mijne nu een paar dagen en tot noch toe ben ik er heel tevreden over! Heb hem vooral aangeschaft ter vervanging van mijn (kut) oven en heb er geen spijt van. Tot nu toe heb ik er alleen wat kippenpoten en verse patat in klaargemaakt en hoewel het wel even uitzoeken is hoe het precies zit met de baktijden is het gebruiksgemak echt top! Het enige nadeel voor mij is dat ik geen vaatwasser heb dus het schoonmaken is minder | |
Barrah | maandag 28 maart 2016 @ 14:57 |
Hoe verhoudt de geur zich tot bijvoorbeeld een contactgrill? Die heb ik op kantoor om af en toe een tosti of hamburger te bouwen. Ik heb wel eens nagedacht over een airfryer en nu ik dit topic zie ben ik wel benieuwd naar ervaringen. Helaas heb ik nauwelijks afzuiging. Een tosti is geen probleem op de contactgrill maar een hamburger doe ik bewust alleen op vrijdag om zo min mogelijk in de stank te zitten ![]() | |
renwan | maandag 28 maart 2016 @ 15:01 |
Tja het is wat je gewend bent denk ik. Ik woon zelf in een studio dus als ik kook ruik je het sowieso. Heb dus zowel een contactgrill als een airfryer en persoonlijk vind ik de airfryer stukken minder ruiken dan de contactgrill. Maar eigenlijk ervaar ik beide niet als storend ![]() | |
HarmoniousVibe | maandag 28 maart 2016 @ 17:17 |
Ik heb beide en ik moet zeggen dat ik mijn Airfryer XL toch een stuk beter ruik. | |
Postbus100 | dinsdag 29 maart 2016 @ 20:34 |
http://www.npo.nl/radar/28-03-2016/AT_2047410 Eerste item. Graag gedaan. | |
Staaf | dinsdag 29 maart 2016 @ 21:57 |
Ligt al jarenlang in de de supermarkt.. Ras van Aviko. Ook bij AH. | |
Spanky78 | dinsdag 29 maart 2016 @ 21:58 |
Wat een slecht testpanel zeg. Alleen die snackkerel zegt af en toe wat zinnigs. Overigens ook een slechte test, ze nemen een fabrieksfriet die een batterlaagje bevat. Met name voor ovenfrites worden de frites gedipt in een 'batter' die batter zorgt ervoor dat ze iets krokanter worden, er kan ook smaak aan worden toegevoegd. Het is maar helemaal de vraag hoe frites zonder zo'n laagje eruit komt. Voor zo'n test lijkt me dat wel zo eerlijk. Daarnaast testen ze op de markt? Leuke plek hoor, maar goed proeven kun je daar niet, in de buitenlucht, viskraam om de hoek etc. En bij warme en krokante producten is het superbelangrijk dat alles precies even lang na bereiden geproefd wordt. Een minuut of twee wachten, of frites opnieuw opdienen voor een goed shot en de patat is kouder en minder krokant. Goed proeven is lastig en het onder woorden brengen van hetgeen je proeft al helemaal. Laat maar weer eens zien dat er soms wat meer vakkennis nodig is dan dit soort broddelwerk. Airfryers doen het trouwens prima, niet zo goed als een frituurpan, beter dan een oven. Voorgebakken frites zijn al gefrituurd dus die worden best goed in en airfryer. Zelfgebakken frites hebben wat oefening nodig; je moet ze zeer goed droog maken voordat je ze met een klein beetje olie mengt en voorbakt. | |
Postbus100 | dinsdag 29 maart 2016 @ 22:03 |
Ben het met je eens, hoor. Dat kan je amper serieus nemen. Mijn ouders hebben een Actifry, maar die friet onderscheidt je echt wel van gefrituurde friet, hoor! | |
Spanky78 | dinsdag 29 maart 2016 @ 22:05 |
Een actifry is dan ook wel inferieure techniek. Beetje frites omscheppen... urgh. | |
Nico987 | zondag 3 april 2016 @ 02:12 |
Euhm raspatat is bij de grotere ah gewoon te koop hoor. Hij is goed geīsoleerd je kunt hem dus prima op iets hout zetten. Neem wel een houten plankje om de bak op te zetten. Houdt er ook rekening mee dat je bij een schone pan weinig geurtjes hebt, maar als je na een kroket war frietjes wil bakken ruik je dat wel goed. En ook komt er vettige damp uit de bovenkant. Dat ga je zien op je muur ben ik bang. Overigens moet je even uitzoeken welke friet lekker is. En niet bang zijn er toch wat vet op te gooien. Anders wordt het droge oven friet. |