abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_160683374


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_160683388
quote:
De teller staat inmiddels op meer dan honderd. Sinds 1 januari zijn er meer dan honderd sporters betrapt op het gebruik van het verboden middel meldonium, maakte het wereldantidopingagentschap WADA zelf wereldkundig.

Hoewel het in het gros van de gevallen om Russische sporters gaat, zijn er volgens het WADA ook sporters uit andere landen betrapt: "de positieve gevallen zijn gemeld door meer dan één laboratorium en door een aantal verschillende sportfederaties en antidopingagentschappen."

Meldonium staat sinds 1 januari op de lijst van verboden middelen. Sindsdien zijn een aantal (bekende) sporters betrapt op het gebruik van het middel. De bekendsten zijn Maria Sjarapova, schaatser Pavel Koelizjnikov en shorttracker Semen Jelistratov.
Stalen uit Sotsji snel hertesten

Op een bijeenkomst zei WADA-voorzitter Craig Reedie gisteren dat er mogelijk een nieuw onderzoek wordt gestart naar doping in de Russische sportwereld. "Ik ga kijken of er voldoende informatie is om verder onderzoek te doen."

David Howman, directeur van het WADA, zei verder dat de stalen die tijdens de Spelen van Sotsji verzameld zijn, zo snel mogelijk opnieuw moeten worden getest. "Sommige moeten nu worden getest vanwege de informatie die we nu hebben." Kanttekening daarbij is dat het middel meldonium in 2014 nog niet verboden was.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 15 maart 2016 @ 13:34:55 #3
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_160683596
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  dinsdag 15 maart 2016 @ 13:36:22 #4
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_160683617
Stalen uit Sochi hertestemn, wat is dat nu weer voor onzin. Als het niet verboden was, mocht het indertijd. Dan niet zeiken achteraf.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_160684051
quote:
Wat een slap verhaal.
pi_160687641
Wada gaat stalen van olympische spelen 2008 en 2012 hertesten. Lijkt wel de Truman show
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 15 maart 2016 @ 17:26:30 #7
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160687692
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 17:23 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Wada gaat stalen van olympische spelen 2008 en 2012 hertesten. Lijkt wel de Truman show
Hertesten is niet iets bijzonders natuurlijk.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 15 maart 2016 @ 17:30:52 #8
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160687793
De volgende heeft een Europese titel en een zilveren WK-indoormedaille op zak:

https://en.wikipedia.org/wiki/Nataliia_Lupu
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 15 maart 2016 @ 17:49:44 #9
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_160688089
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 17:23 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Wada gaat stalen van olympische spelen 2008 en 2012 hertesten. Lijkt wel de Truman show
Ze mogen zoveel hertesten als ze zelf willen, maar als Meldonium toen niet op de verboden lijst stond gaan ze zich aan een reeks rechtszaken mogen verwachten ...

In het geval van EPO destijds was dat anders, EPO was verboden maar eerst niet op te sporen. Als ze dan later een opsporingsmethode vinden hang je alsnog natuurlijk ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_160688096
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 13:21 schreef franklop het volgende:

[..]

100 positieve tests toch (mogelijk meerdere per sporter dus)? Is dit nieuwe info of slechte journalistiek?
  dinsdag 15 maart 2016 @ 18:00:31 #11
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_160688247
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 14:02 schreef Ericr het volgende:

[..]

Wat een slap verhaal.
Harm Kuipers kopie.
  dinsdag 15 maart 2016 @ 18:24:42 #12
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_160688823
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 17:26 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Hertesten is niet iets bijzonders natuurlijk.
Daarom refereerde ik ook naar de Truman show, het creëren van een schijnwerkelijkheid.

Doelde op de cycli van hertesten, gevolgd door berichten dat er sporters betrapt zijn, en vervolgens stilte tot in de lengte der dagen
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 15 maart 2016 @ 19:27:49 #14
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160690146
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 18:33 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Daarom refereerde ik ook naar de Truman show, het creëren van een schijnwerkelijkheid.

Doelde op de cycli van hertesten, gevolgd door berichten dat er sporters betrapt zijn, en vervolgens stilte tot in de lengte der dagen
Ja we wachten volgens mij ook nog op de resultaten van de hertesten van 2006 :')
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_160691383
quote:
quote:
"Wie dat zegt, begrijpt niks van schaatsen", liet Koelizjnikov optekenen. "Meldonium zorgt niet voor een verbetering van je techniek."
Rellende Rotscholier vindt dit een leuk bericht. :)
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 16 maart 2016 @ 21:38:29 #16
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_160724160
Volgende meldoniumgevalletje, ene Yuliya Efimova :')

Zwemkampioene weer betrapt op doping

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 16 maart 2016 @ 21:44:05 #17
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_160724374
Efimova :') :r :r
pi_160724976
Efimova is toch al eerder betrapt op het een of ander?

Edit:
-> https://www.swimmingworld(...)ed-of-world-records/
pi_160730239
Wow, echt bizar, doping in het zwemmen. :{

Ik dacht dat alle records en de oneindige vooruitgang door de zwembaden, badmutsen en lijnen in het water kwamen.

Wel een dommerd, voor de tweede keer betrapt. Het aantal gevallen uit Rusland wordt nu wel zo belachelijk hoog dat het lijkt alsof deze rommel met een soort van voedselbonnen systeem verstrekt wordt ofzo. :D :')
Jack does it in real time...
pi_160730336
Iets zegt me dat Meylutite ook nog voor de bijl gaat
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Moderator donderdag 17 maart 2016 @ 10:37:39 #21
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_160732916
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 20:02 schreef DeeBee het volgende:

[..]


[..]

Rellende Rotscholier vindt dit een leuk bericht. :)
Wat een lul joh.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_160734038
lijkt mij dat geen enkele Rus meer veilig is. Tramadol staat nog steeds op de watchlist :') :')
pi_160734205
Waarom slikken al die Russen dat toch, terwijl het helemaal niet prestatieverbeterend werkt :+
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 17 maart 2016 @ 12:27:15 #24
426493 crew  PippenScottie
pi_160735291
OlympicStatman twitterde op woensdag 16-03-2016 om 23:18:42 It appears that a 2nd Russian volleyball player has tested positive for Meldonium. No name given yet https://t.co/bfcehhTbNm reageer retweet
OlympicStatman twitterde op donderdag 17-03-2016 om 12:01:31 First meldonium positive for Thursday is Russian Olympic bobsledder and former heptathlete Nadezhda Sergeeva https://t.co/oQHHMh8QW2 reageer retweet
  donderdag 17 maart 2016 @ 12:28:00 #25
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_160735316
En we gaan weer door _O_

Heywoodu zit al te rammen op F5 knop op sports.ru
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')