Op jouw werk schenken ze zomaar een Mouton Rothschild? Ik geloof er eerlijk gezegd heel weinig van.quote:Op zondag 28 februari 2016 14:16 schreef lelyflower23 het volgende:
Ik had laats op mijn werk een heerlijk glaasje rode wijn gehad merk was chateau Mouton Rothschild 2011. Truffel achtige smaak. Ik kan het zelf niet betalen, 1 fles kost al 600 euro.
Wat zijn nog meer goede merken wijn? Reeële prijzen.
quote:Op zondag 28 februari 2016 17:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Op jouw werk schenken ze zomaar een Mouton Rothschild? Ik geloof er eerlijk gezegd heel weinig van.
Verder: ga naar een slijter en laat je adviseren.
Als ik een fles rode wijn zou opentrekken en deze zou naar truffel smaken, dan ging ie zo op de kop boven t gootsteenputje.quote:Op dinsdag 1 maart 2016 15:31 schreef Ferdii het volgende:
TS heeft op de Gall & Gall website gekeken waar een rothsxhild 2011 te koop staat voor 600 euro met een smaak notitie truffel
quote:Op dinsdag 1 maart 2016 21:36 schreef XL het volgende:
Wat je moet voorkomen als je lekkere wijn wil drinken is dat je het bij een supermarktketen of slijterijketen koopt. Iedere keten moet zoveel wijn van een type kunnen afnemen dat je of veel te veel voor goede wijn mag betalen, of dat je massa productie rommel koopt.
Je hebt gelijk als je wil zeggen dat je bij de supermarkt wel lekkere wijn kunt kopen. Dat kan.quote:
'Kijk mij eens dure wijn drinken' topic En dan ook nog eens een 'truffel achtige smaak'quote:Op zondag 28 februari 2016 14:16 schreef lelyflower23 het volgende:
Ik had laats op mijn werk een heerlijk glaasje rode wijn gehad merk was chateau Mouton Rothschild 2011. Truffel achtige smaak. Ik kan het zelf niet betalen, 1 fles kost al 600 euro.
Wat zijn nog meer goede merken wijn? Reeële prijzen.
Ja, voor lekkere wijn moet je dus naar Frankrijk rijden.quote:Op dinsdag 1 maart 2016 22:35 schreef XL het volgende:
[..]
Je hebt gelijk als je wil zeggen dat je bij de supermarkt wel lekkere wijn kunt kopen. Dat kan.
Alleen koop je voor hetzelfde geld veel betere wijn bij een wijngoed en is je wijn geen industrieprodukt. Een wijnboer verkoopt zijn slechte druiven aan bedrijven die ze verwerken tot sap, supermarktwijn enz. Van zijn mooie druiven maakt hij wijn en als je die te pakken hebt alvorens drie tussenhandelaren eraan verdienen kun je echt lekker wijn drinken.
Als je maar genoeg wijn meeneemt dalen die kosten per fles vanzelfquote:Op woensdag 2 maart 2016 03:16 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja, voor lekkere wijn moet je dus naar Frankrijk rijden.
En de kosten die dat met zich meebrengt vergeten we gemakshalve maar even
Internet. Er zijn genoeg wijnboeren die het je direct leveren, duurder als ophalen op de boerderij. Dat loont zich pas in het model van DerLudolf. Ik doe dat wel, 3 uur rijden naar de Pfalz. Weekendje lekker eten en drinken. Kofferbak open, vol laden. 3 uur terug. 1 jaar wijn in de kelder.quote:Op woensdag 2 maart 2016 03:16 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja, voor lekkere wijn moet je dus naar Frankrijk rijden.
En de kosten die dat met zich meebrengt vergeten we gemakshalve maar even
Jouw beeld van de wijnindustrie is nogal romantisch. Wijnboeren zijn ten eerste gewoon mensen die geld moeten verdienen. Als de Carrefour langskomt en die koopt de hele productie op, dan zijn ze maar wat blij. Er is veel te veel wijn voor de markt.quote:Op dinsdag 1 maart 2016 22:35 schreef XL het volgende:
[..]
Je hebt gelijk als je wil zeggen dat je bij de supermarkt wel lekkere wijn kunt kopen. Dat kan.
Alleen koop je voor hetzelfde geld veel betere wijn bij een wijngoed en is je wijn geen industrieprodukt. Een wijnboer verkoopt zijn slechte druiven aan bedrijven die ze verwerken tot sap, supermarktwijn enz. Van zijn mooie druiven maakt hij wijn en als je die te pakken hebt alvorens drie tussenhandelaren eraan verdienen kun je echt lekker wijn drinken.
De carrefour biedt op je druiven, niet op je wijn. Je verkoopt je slechte druiven aan carrefour, want daar kun je geen goede wijn mee maken. Je krijgt een slechte prijs voor je druiven, maar ze zijn weg. Van je goede druiven maak je wijn, want dan kun je de meeste marge genereren op je dure druiven. Vervolgens heb je een partij wijn, die is voor carrefour niet interessant, want die is te klein. Carrefour kan je hele seizoenproductie in 30 minuten verkopen.quote:Op woensdag 2 maart 2016 09:27 schreef Bramito het volgende:
[..]
Jouw beeld van de wijnindustrie is nogal romantisch. Wijnboeren zijn ten eerste gewoon mensen die geld moeten verdienen. Als de Carrefour langskomt en die koopt de hele productie op, dan zijn ze maar wat blij. Er is veel te veel wijn voor de markt.
Ik geloof best dat je op verdwaalde landgoederen in Frankrijk verschrikkelijk speciale wijnen voor heel weinig geld zou kunnen vinden, maar dat zal uitzondering zijn en geen regel. En als je denkt dat die wijnboeren te dom zijn om een fatsoenlijke prijs aan voor hun product te vragen, dan doe je ze tekort.
Mijn ervaring is trouwens dat ze de wijn voor min of meer dezelfde prijs als in de supermarkt verkopen. Maar mijn ervaring is dan ook vrij lokaal.
De Carrefour koopt gewoon wijn in op lokaal niveau. Heb je het assortiment wel eens bekeken?quote:Op woensdag 2 maart 2016 09:39 schreef XL het volgende:
[..]
De carrefour biedt op je druiven, niet op je wijn. Je verkoopt je slechte druiven aan carrefour, want daar kun je geen goede wijn mee maken. Je krijgt een slechte prijs voor je druiven, maar ze zijn weg. Van je goede druiven maak je wijn, want dan kun je de meeste marge genereren op je dure druiven. Vervolgens heb je een partij wijn, die is voor carrefour niet interessant, want die is te klein. Carrefour kan je hele seizoenproductie in 30 minuten verkopen.
Daarom dumpt alle carrefour alle restdruiven uit een regio in een vat en maakt vult daarvan zelf wijn af. Beetje levensmiddeltechnicus geeft daar een fantastische smaak aan, als je bedenkt wat de kwaliteit van de basisingredienten is.
Tss TS gaat toch geen Duitse wijn drinken, dat c smaakt niet naar truffelquote:Op woensdag 2 maart 2016 09:27 schreef XL het volgende:
[..]
Internet. Er zijn genoeg wijnboeren die het je direct leveren, duurder als ophalen op de boerderij. Dat loont zich pas in het model van DerLudolf. Ik doe dat wel, 3 uur rijden naar de Pfalz. Weekendje lekker eten en drinken. Kofferbak open, vol laden. 3 uur terug. 1 jaar wijn in de kelder.
Dat denk ik niet: dan zou iedereen het wel bij de supermarkt halen.quote:Op woensdag 2 maart 2016 09:27 schreef Bramito het volgende:
[..]
Mijn ervaring is trouwens dat ze de wijn voor min of meer dezelfde prijs als in de supermarkt verkopen. Maar mijn ervaring is dan ook vrij lokaal.
Dus als de boer er minder voor vraagt, verdient hij meer?quote:Op woensdag 2 maart 2016 09:46 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat denk ik niet: dan zou iedereen het wel bij de supermarkt halen.
Als je het bij de supermarkt haalt heeft de super er veel aan verdient en de boer een beetje. Als ie het zelf verkoopt voor een iets lagere prijs als de supermarkt, verdient ie er meer op
Stel, flesje wijn kost in de super ¤3,50. De Carrefour koopt ze in voor ¤2,50.quote:Op woensdag 2 maart 2016 09:48 schreef Bramito het volgende:
[..]
Dus als de boer er minder voor vraagt, verdient hij meer?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |