FOK!forum / Sport / Het grote beachvolleybal-topic #2 Op naar Tokyo
boriszwoensdag 24 februari 2016 @ 14:05
Geschiedenis
Beachvolleybal is een sport die volgens de legende voor het eerst beoefend werd op Hawaii, waar het diende als tijdverdrijf voor surfers. Vanaf 1920 werd vervolgens in Santa Monica het spel verder ontwikkeld waar in een aantal jaar 11 beachvolleybalclubs werden opgericht en in 1924 vonden daar de eerste kampioenschappen plaats. In de beginjaren speelde men zoals in de zaal met 6 man per team maar vanaf 1930 werd besloten om met een duo te spelen. Dit markeert het begin van het moderne beachvolleybal, dat intussen ook populair werd in Europa.

In 1987 organiseerde de wereldvolleybalbond FIVB het eerste WK Beachvolleybal in Rio de Janeiro en de bond organiseerde ook professionele toernooien elder in de wereld. Hiermee werd de basis gelegd voor het Olympische debuut van beachvolleybal in 1996 in Atlanta.

Early_beach_volleyball_in_hawaii.jpg
Beachvolleyballers in 1915 op Hawaii

Regels
De basisregels voor beachvolleybal zijn gelijk aan de regels bij volleybal in de zaal. Een punt wordt gemaakt als de bal binnen de lijnen op de helft van de tegenstander belandt of als een team een fout maakt. Dat wil zeggen men raakt de bal te vaak, slaat de bal uit, slaat de bal in het net. De bal mag door een team niet meer dan 3x worden gespeeld voor hij over het gaat. Hierbij moet de bal tussen de teammaten op en neer worden gespeeld. Netservices zijn ook bij beachvolleybal toegestaan.

Er zijn echter ook verschillen met zaalvolleybal:
- De teams bij beachvolleybal bestaan zoals gezegd uit 2 spelers
- Het veld bij beachvolleybal is 8x16 meter, bij zaalvolleybal is dit 9x18 meter
- Het gaat om 2 gewonnen sets ipv 3 en met gaat tot 21 punten ipv 25
- Om de 7 punten wordt er van helft gewisseld, in de derde set om de 5
- Een speler mag onder het net door komen
- Er zijn geen wisselspelers
- Er wordt meestal op blote voeten gespeeld, men is hier vrij in de keuze
- De beachvolleybal is iets groter en zachter
- Er mag 2x een time-out aangevraagd worden van 30 seconden
- Het is niet toegestaan de bal te tippen, je moet met een gesloten hand of vlakke hand slaan
- De zogenaamde holdball waarbij twee spelers aan het net proberen de bal naar elkaars veld te drukken, is toegestaan
- Na een blokactie mag de bal nog maar 2x gespeeld worden, de blokactie telt dus voor 1 speelmoment
- Gedeelte van het setuppen; de bal mag alleen bovenhands over het net worden gespeeld, indien de armen loodrecht op de schouderlijn staan. Dit kan zowel voorwaarts als achterwaarts, mits vanuit een stilstaande positie wordt gespeeld

Beach_volleyball_ball.jpg

World Tour
De topteams spelen door het jaar op de World Tour, een internationaal circuit. Je hebt Opens, Grand Slams en de Major Series.


Toernooien
js1wjn.jpg

Naast de World Tour bestaan ook continentale circuits als de European Tour waar meestal de op papier mindere teams aan meedoen. De WK's en EK's worden elke twee jaar georganiseerd, tevens als de nationale kampioenschappen.
2gu9riq.jpg

Bekende teams
Het bekendste team anno 2009 speelt bij de vrouwen en bestaat uit de Amerikaansen Kerri Walsh en Misty May-Treanor. Dit team is in 2004 en 2008 Olympisch Kampioen geworden zonder setverlies en staat bekend als nagenoeg onverslaanbaar. De bijnaam voor het team is dan ook niet voor niks "Greatest team of all time". Kerri Walsh heeft inmiddels meer dan 1 miljoen dollar verdiend met haar sport. Misty May-Treanor heeft een record aantal toernooien van 103 gewonnen en het team had een winning streak van liefst 112 wedstrijden.

Vooral bij de mannen is de dominantie van Brazilië zichtbaar. Er staan verschillende teams in de toptien waardoor er een grote onderlinge strijd is voor de beschikbare plekken op de Olympische Spelen. Er worden namelijk maar 2 teams per land toegelaten. Bekende teams zijn Ricardo-Emanuel, Cunha-Pedro, Araujo-Luiz. Daarnaast zijn ook de Amerikanen Rogers-Dalhausser en het Duitse koppel Klemperer-Koreng bekend. Rogers-Dalhausser zijn de heersende Olympische kampioenen.

24fitsg.jpg
Kerri Walsh en Misty May-Treanor

Nederland
In Nederland is het koppel Richard Schuil en Reinder Nummerdor veruit het sterkste. Na de Olympische Spelen van 2004 stapten zij over naar het beachvolleybal en het koppel nam in 2008 deel aan de Spelen in Peking. Het koppel was als eerste Nederlandse koppel in staat een toernooi op de World Tour te winnen. Het bleef niet bij dat ene toernooi in Bahrein maar er volgden meer overwinningen en ereplaatsen op de World Tour. Tevens won men toernooien op de European Tour en werd het koppel in 2008 Europees Kampioen. De Olympische Spelen liepen daarentegen uit op een deceptie. Waar op minstens een medaille was gerekend werd het koppel in de kwartfinales verrassend uitgeschakeld door de import-Brazilianen Geor en Gia, uitkomend voor Georgië.

Het tweede koppel dat voor Nederland deelnam in Peking was Emiel Boersma-Bram Ronnes. Het team werd in de poule uitgeschakeld. Daarnaast had men nog het team Gijs Ronnes-Jochem de Gruijter.
Boersma speelt anno 2009 samen met Paulides.
Bram Ronnes speelt samen met Jorn Huiskamp.

Bij de vrouwen was het koppel Rebekka Kadijk-Merel Mooren het bekendst maar dat koppel heeft nooit de resultaten van Nummerdor-Schuil kunnen behalen. Daarnaast had men nog het koppel Sanne Keizer-Marrit Leenstra.
Kadijk en Leenstra hebben ook nog samengespeeld en zelfs een World Tour-toernooi gewonnen.
Anno 2009 speelt Keizer samen met Marleen van Iersel en het koppel is bezig aan een opmars op de world ranking. Het koppel haalde de kwartfinales op het WK.
Merel Mooren speelt op dit moment samen met Marloes Wesselink.
Het derde Nederlandse koppel is Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema.

aa8y7b.jpg
Richard Schuil en Reinder Nummerdor

De dames
Eén van de pluspunten van beachvolleybal is de aanwezigheid van de dames die over het algemeen in bikini aantreden en dat levert mooie plaatjes op.

wjtklj.jpg
4266903%20klein.jpg
beachvolleyball_generic_women_2_z.jpg
BeachVolleyball.jpg
beachvolleyball.jpg
boriszwoensdag 24 februari 2016 @ 14:10
Die OP ( _O_ ) alvast een beetje geactualiseerd qua World Tour. Rest volgt nog.

MACEIO OPEN dus. Met als enige Nederlandse koppel Meppelink/Van Iersel, als vijfde geplaatst.
heywooduwoensdag 24 februari 2016 @ 14:19
Geen eindbaasgod Alison in de OP, niet serieus te nemen :{w
boriszwoensdag 24 februari 2016 @ 17:01
quote:
Madelein Meppelink en Marleen van Iersel komen dit seizoen als eerste team van Beachvolleybal Team Nederland in actie op de World Tour. Deze week beginnen ze aan het olympische seizoen op de Maceio Open in Brazilië. Ze starten morgen in de poulefase. ,,We hebben er vertrouwen in,” aldus Meppelink.

Het beachvolleybaljaar start voor Beachvolleybal Team Nederland (BTN) met een reeks van drie World Tour toernooien in Brazilië, met als hoogtepunt, al vroeg in het seizoen (begin maart) de eerste Grand Slam van 2016, in Rio de Janeiro. Daar zullen vijf Nederlandse teams in actie komen. Op de Maceio Open komen deze week alleen Meppelink en Van Iersel in actie. Ze zijn in Maceio als vijfde geplaatst, achter drie Braziliaanse topteams en het Duitse duo Ludwig/Walkenhorst.

Na een winter vol trainingen in de hal in Scheveningen en een trainingskamp op Tenerife, gaan Meppelink en Van Iersel nu voor de eerste keer testen waar ze staan. Madelein Meppelink vertelt dat het ze nu, zo vroeg in het jaar, nog niet gaat om het resultaat. ,,Marleen en ik zitten nog in de voorbereiding op dit belangrijke jaar, daar zijn we nog volop mee bezig,” vertelt ze. In Maceio gaat het ze dus niet om een topprestatie. ,,We zien dit toernooi meer als training, in een periode waarin we nog hard aan ons spel werken. Maar natuurlijk willen we ook presteren, al ligt daar niet de focus op. Na al het harde werken in de winter, heb ik er wel vertrouwen in dat we ver kunnen komen.”

Het hoofdtoernooi van de Maceio Open start morgen. Zaterdag en zondag worden de halve finales en finale uitgezonden op Ziggo Sport, op kanaal 14 voor Ziggo klanten. Na de Maceio Open volgen er nog twee toernooien in Brazilië. Van 8 tot en met 13 maart doen de twee mannenteams, Nummerdor/Varenhorst en Brouwer/Meeuwsen, en de drie vrouwenteams, Meppelink/Van Iersel, Van Gestel/Van der Vlist en Braakman/Sinnema, van BTN mee aan de eerste Grand Slam van het seizoen. Die vindt plaats op de Copacabana in Rio de Janeiro, een testevenement voor de Olympische Spelen. Daarna doen vier teams mee aan de Vitoria Open.
Op Volleybal.nl staat een stukkie.
http://www.volleybal.nl/b(...)-seizoen-in-brazilie
Szurawoensdag 24 februari 2016 @ 17:07
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 14:10 schreef borisz het volgende:
Die OP ( _O_ ) alvast een beetje geactualiseerd qua World Tour. Rest volgt nog.

MACEIO OPEN dus. Met als enige Nederlandse koppel Meppelink/Van Iersel, als vijfde geplaatst.
Wow alweer ruim 6 jaar geleden dat ik die gemaakt heb :D
boriszvrijdag 26 februari 2016 @ 11:12
42 25-Feb 14:40 1 Slukova/Hermannova CZE [21] Josi/Val BRA [28] 2-1 (21-18, 15-21, 15-12) 0:50
41 25-Feb 14:40 2 Meppelink/Van Iersel NED [5] Holtwick/Semmler GER [12] 2-0 (21-17, 21-19) 0:37
26 25-Feb 08:00 2 Holtwick/Semmler GER [12] Josi/Val BRA [28] 2-0 (21-19, 21-18) 0:35
25 25-Feb 08:00 3 Meppelink/Van Iersel NED [5] Slukova/Hermannova CZE [21] 1-2 (22-20, 17-21, 11-15) 1:01
10 24-Feb 13:00 4 Holtwick/Semmler GER [12] Slukova/Hermannova CZE [21] 2-0 (21-17, 25-23) 0:44
9 24-Feb 13:00 2 Meppelink/Van Iersel NED [5] Josi/Val BRA [28] 2-0 (21-16, 21-14) 0:32

Groepswinnaar. In de achtste finales wacht de winnaar van: Xue/X. Y. Xia CHN [27] Forrer/Vergé-Dépré SUI [17]
MevrouwCactuszondag 28 februari 2016 @ 07:47
Ondertussen staan ze in de finale. Goed begin van een belangrijk seizoen!
boriszzondag 28 februari 2016 @ 21:17
quote:
Beachvolleybalsters Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben hun goede optreden in het toernooi in Maceió niet kunnen bekronen met de eindzege.

Het Nederlandse koppel was in de finale van het World Tour-evenement kansloos tegen het Braziliaanse duo Eilize Maia en Duda. Voor de Braziliaanse vrouwen was het de eerste toernooizege: 21-10, 21-13.

Indruk

In de aanloop naar de Olympische Spelen maakten Van Iersel en Meppelink indruk door op weg naar de eindstrijd zowel de Europees kampioenen Laura Ludwig en Kira Walkenhorst als de wereldkampioenen Agatha Bednarczuk en Barbara Seixas de baas te zijn.
boriszzaterdag 12 maart 2016 @ 22:07
Alison/Bruno Schmidt BRA [1] Brouwer/Meeuwsen NED [5] 0-2 (25-27, 19-21)
^O^

Zo in de SF van de GS van Rio tegen Pedro Solberg/Evandro BRA [4].
heywooduzaterdag 12 maart 2016 @ 22:23
Meh, Alison eruit :{w
boriszvrijdag 3 juni 2016 @ 22:04
Schop. EK enzo.

64 04-Jun 12:00 2 Brouwer/Meeuwsen NED [2] Böckermann/Flüggen GER [11]
63 04-Jun 12:00 1 Heidrich/Kissling, G. SUI [26] Nummerdor/Varenhorst NED [1]
62 04-Jun 11:00 2 Nicolai/Lupo ITA [6] Kvamsdal/Sørum NOR [25]
61 04-Jun 11:00 1 Doppler/Horst AUT [3] Herrera/Gavira ESP [5]
60 04-Jun 10:00 1 Ingrosso M./Ingrosso P. ITA [13] Fuchs/Windscheif GER [22]
59 04-Jun 10:00 2 Fijalek/Prudel POL [12] Kadziola/Szalankiewicz POL [14]
58 04-Jun 09:00 1 Losiak/Kantor POL [9] Semenov/Krasilnikov RUS [10]
57 04-Jun 09:00 2 Liamin/Barsouk RUS [32] Samoilovs/Smedins J. LAT [4]

64 03-Jun 22:00 2 Meppelink/Van Iersel NED [2] van Gestel/van der Vlist NED [11] LIVE
63 03-Jun 22:00 1 Heidrich/Zumkehr SUI [7] Slukova/Hermannova CZE [16] LIVE
62 03-Jun 21:00 2 Menegatti/Orsi Toth ITA [6] Holtwick/Semmler GER [10] 1-2 (15-21, 21-17, 14-16) 0:49
61 03-Jun 21:00 1 Borger/Büthe GER [3] Forrer/Vergé-Dépré SUI [5] 2-1 (16-21, 21-12, 15-11) 0:44
60 03-Jun 20:00 3 Birlova/Ukolova RUS [13] Lundqvist/Rininsland SWE [18] 2-0 (21-15, 21-13) 0:30
59 03-Jun 21:00 3 Laboureur/Sude GER [12] Dubovcova/Nestarcova SVK [15] 2-0 (23-21, 21-17) 0:36
58 03-Jun 20:00 2 Liliana/Elsa ESP [8] Longuet/Jupiter FRA [20] 1-2 (21-11, 19-21, 15-17) 0:41
57 03-Jun 20:00 1 Ludwig/Walkenhorst GER [1] Betschart/Hüberli SUI [19] 2-0 (21-16, 21-12) 0:32

Het NL'se onderonsje nu live op kanaal14.
boriszvrijdag 3 juni 2016 @ 22:41
Meppelink/Iersel winnen met 21-17 en 21-13
boriszzaterdag 4 juni 2016 @ 12:51
Uitslagen heren R2.

64 04-Jun 12:00 2 Brouwer/Meeuwsen NED [2] Böckermann/Flüggen GER [11] 2-0 (21-14, 21-17) 0:36
63 04-Jun 12:00 1 Heidrich/Kissling, G. SUI [26] Nummerdor/Varenhorst NED [1] 0-2 (19-21, 18-21) 0:33
62 04-Jun 11:00 2 Nicolai/Lupo ITA [6] Kvamsdal/Sørum NOR [25] 2-0 (21-17, 21-19) 0:36
61 04-Jun 11:00 1 Doppler/Horst AUT [3] Herrera/Gavira ESP [5] 0-2 (18-21, 11-21) 0:33
60 04-Jun 10:00 1 Ingrosso M./Ingrosso P. ITA [13] Fuchs/Windscheif GER [22] 2-0 (21-17, 21-14) 0:36
59 04-Jun 10:00 2 Fijalek/Prudel POL [12] Kadziola/Szalankiewicz POL [14] 2-1 (18-21, 21-17, 15-7) 0:45
58 04-Jun 09:00 1 Losiak/Kantor POL [9] Semenov/Krasilnikov RUS [10] forfeit team A
57 04-Jun 09:00 2 Liamin/Barsouk RUS [32] Samoilovs/Smedins J. LAT [4] 0-2 (19-21, 18-21) 0:34

QF dames zo op kanaal 14.
Szurazaterdag 4 juni 2016 @ 17:10
Toch wel weer teleurstellend van Meppelink/Van Iersel dit
boriszzaterdag 4 juni 2016 @ 22:34
Idd
68 04-Jun 15:00 1 Slukova/Hermannova CZE [16] Meppelink/Van Iersel NED [2] 2-0 (21-17, 21-16) 0:36
67 04-Jun 13:00 1 Borger/Büthe GER [3] Holtwick/Semmler GER [10] 2-1 (21-18, 20-22, 15-13) 0:50
66 04-Jun 14:00 1 Laboureur/Sude GER [12] Birlova/Ukolova RUS [13] 1-2 (19-21, 21-18, 10-15) 0:50
65 04-Jun 16:00 1 Ludwig/Walkenhorst GER [1] Longuet/Jupiter FRA [20] 2-0 (21-16, 21-19) 0:34

68 04-Jun 20:00 1 Nummerdor/Varenhorst NED [1] Brouwer/Meeuwsen NED [2] 1-2 (21-18, 19-21, 12-15) 0:47
67 04-Jun 19:00 1 Herrera/Gavira ESP [5] Nicolai/Lupo ITA [6] 1-2 (21-23, 23-21, 12-15) 0:50
66 04-Jun 18:00 1 Fijalek/Prudel POL [12] Ingrosso M./Ingrosso P. ITA [13] 2-1 (21-19, 19-21, 20-18) 1:04
65 04-Jun 17:00 1 Samoilovs/Smedins J. LAT [4] Semenov/Krasilnikov RUS [10] 1-2 (17-21, 21-19, 12-15) 0:49

Heren spelen morgen de SF. Dames is er al één partij in de SF gespeeld.
70 04-Jun 22:00 1 Borger/Büthe GER [3] Slukova/Hermannova CZE [16] LIVE
69 04-Jun 21:00 1 Ludwig/Walkenhorst GER [1] Birlova/Ukolova RUS [13] 2-0 (21-15, 21-16) 0:33
boriszzaterdag 4 juni 2016 @ 23:43
De dames die Meppelink en Van Iersel versloegen gaan vrolijk door.
Borger/Büthe GER [3] Slukova/Hermannova CZE [16] 0-2 (13-21, 14-21)

[ Bericht 4% gewijzigd door borisz op 04-06-2016 23:56:37 ]
Charlie33zaterdag 4 juni 2016 @ 23:53
Was n mooie pot van Brouwer en Meeuwsen. Nummerdor oogde vermoeid.
Szurazondag 5 juni 2016 @ 13:23
Maar nu liggen ze er zelf ook uit tegen de Italianen Nicolai/Lupo inn3 sets. Ze mogen nog voor brons tegen de Polen Fijalek/Prudel.
boriszzaterdag 11 juni 2016 @ 12:06
De Major in Hamburg. Om 14u QF Brouwer/Meeuwsen tegen Herrera/Gavira uit Spanje.
boriszzaterdag 11 juni 2016 @ 15:50
2 - 1 gewonnen: 18 - 21 23 - 21 15 - 13
:)
Morgen SF tegen Semenov/Krasilnikov
boriszzondag 12 juni 2016 @ 12:25
Nu live op kanaal 14.
Eerste set binnen met 21-18
boriszzondag 12 juni 2016 @ 12:46
En 21-16 :)
Finale om 17u.
boriszdinsdag 4 oktober 2016 @ 13:32
Brouwer/Meeuwsen gaan als koppel door tot Tokio.
Szuradinsdag 4 oktober 2016 @ 13:34
Benieuwd met wie Varenhorst gaat spelen.
franklopdonderdag 24 november 2016 @ 11:56
Nummerdor-Flier gaat met Van Iersel het zand in :o
MevrouwCactusdonderdag 24 november 2016 @ 12:18
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2016 11:56 schreef franklop het volgende:
Nummerdor-Flier gaat met Van Iersel het zand in :o
Ik vind het niet verrassend dat Meppelink - Van Iersel uit elkaar gaan, maar Flier is wel een verrassing!
heywooduzondag 23 april 2017 @ 10:27
Beachduo Brouwer/Meeuwsen naar finale Xiamen

Stream van de finale begint over een paar minuten:

heywooduzondag 23 april 2017 @ 10:38
Ze beginnen bijzonder sterk :Y
H.Vvivzondag 23 april 2017 @ 10:44
Brouwer/Meeuwsen pakken de eerste set met 21-14.
heywooduzondag 23 april 2017 @ 10:44
21-14 in de eerste set
H.Vvivzondag 23 april 2017 @ 10:57
In de tweede set staan ze met 16-12 voor.
heywooduzondag 23 april 2017 @ 11:02
En gewonnen *O*
Riofan83zondag 23 april 2017 @ 11:12
Topresultaat aan het begin van het seizoen. En dat terwijl Brouwer de hele winter in de zaal heeft gespeeld (er was zelfs even twijfel of hij dit seizoen überhaupt zou beachen).

Zonder Nummerdor en Varenhorst zijn Brouwer/Meeuwsen het enige koppel dat internationaal goed mee kan. Wel benieuwd naar wat Varenhorst met zijn nieuwe partner Maarten van Garderen kan.
Szurazondag 23 april 2017 @ 11:18
Nice ^O^
boriszvrijdag 16 juni 2017 @ 16:49
quote:
Brouwer en Meeuwsen, als eerste geplaatst, wonnen hun beide groepswedstrijden en plaatsten zich daarmee direct voor de achtste finales van morgen.

De andere twee mannenkoppels redden het niet. Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen verloren beide groepsduels, net als Ruben Penninga en Mees Blom. Zij zijn daarmee klaar in Den Haag.

Nederlands onderonsje

De drie Nederlandse vrouwenteams eindigden allemaal als tweede in hun poule en moesten daardoor aantreden in een tussenronde. Madelein Meppelink en Sanne Keizer moesten daarin tegen Jolien Sinnema en Joy Stubbe en wonnen het Nederlandse onderonsje in twee sets: 21-17, 21-11.

Meppelink en Keizer treffen vanavond in de achtste finales het Braziliaanse duo Maria Antonelli en Carol Horta.

Voor Manon Flier en Marleen van Iersel viel in de tussenronde het doek. Het duo verloor in twee sets (16-21, 13-21) van het Braziliaanse team Agatha Bednarczuk en Eduarda Santos Lisboa.
boriszzaterdag 17 juni 2017 @ 08:59
quote:
Madelein Meppelink en Sanne Keizer zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales bij de World Tour Beachvolleybal in Den Haag. Het duo verloor in drie sets (19-21, 21-14 en 17-15) van Maria Antonelli/Carol Horta. In de derde set stonden Meppelink en Keizer nog op matchpoint tegen het Braziliaanse duo, maar ze konden het net niet afmaken.

Szuravrijdag 18 augustus 2017 @ 14:04
Flier heeft er al de brui aan gegeven. Inmiddels is het EK in Letland aan de KO-fase toe.

Bij de mannen doen alleen Brouwer/Meeuwsen mee (Varenhorst/Van Garderen kregen geen WC) en zij staan in de kwartfinales. Na drie zeges in de poule kregen ze zojuist vrije doorgang door opgave van Walkenhorst/Fuchs. Morgen tegen de Letten Regza/Plavins.

Bij de vrouwen overleefden Meppelink/Van Gestel en Sinnema/Stubbe de tussenronde. In de achtste finales wachten twee Duitse duo's, lastige opgave.

[ Bericht 3% gewijzigd door Szura op 18-08-2017 14:38:06 ]
Szuravrijdag 18 augustus 2017 @ 16:43
Sinnema/Stubbe ging in de eerste set goed mee maar verloor toch van de olympisch en wereldkampioenen Ludwig/Walkenhorst: 22-20 21-15.

Meppelink/Van Gestel had weinig kans tegen Laboureur/Sude: 21-12 21-17.

Alleen Brouwer/Meeuwsen dus nog in de race.
Szurazaterdag 19 augustus 2017 @ 14:58
21-19 21-19.
Om 17u de halve finale tegen Nicolai/Lupo.

Bij de vrouwen verloren Ludwig en Walkenhorst hun kwartfinale, geen triple dus voor dit duo.

[ Bericht 46% gewijzigd door Szura op 19-08-2017 15:06:02 ]
Szurazaterdag 19 augustus 2017 @ 17:21
5e SP is raak voor de Nederlanders door een blok van Meeuwsen, 25-23 ^O^.
Szurazaterdag 19 augustus 2017 @ 17:38
Kansloze tweede set, al vroeg een achterstand die steeds boven de vier punten bleef: 15-21.
Szurazaterdag 19 augustus 2017 @ 17:51
Verloren, 11-15. Vroege achterstand werd meteen goedgemaakt, maar genaaid door de scheidsrechter die de lijnrechter overrulede. In de slotfase liepen de Italianen verder weg.

Voor brons dus weer tegen de Belgen. Wonnen ze van in de poule maar verloren ze van op het WK.
Szurazondag 20 augustus 2017 @ 12:34
Voor de liefhebber, NOS heeft om 13u een stream van Brouwer/Meeuwsen.
Szurazondag 20 augustus 2017 @ 13:51
21-17 17-21 15-11 en dus brons :).

Vandaag wel goed opgepakt in de derde set, vrij vroeg weggelopen door wat goede services en blocks.
Szurazondag 20 augustus 2017 @ 17:52
Weer goud voor Nicolai/Lupo, die de Letten Samoilovs/Smedins verslaan: 21-16 23-21.

Podium vrouwen:
1. Glenzke/Grossner (Dui)
2. Kolocova/Kvapilova (Tsj)
3. Laboureur/Sude (Dui)
boriszvrijdag 3 november 2017 @ 16:34
quote:
Sanne Keizer gaat weer beachvolleyballen. Keizer, die eind 2013 voorrang gaf aan haar maatschappelijke carrière en moeder werd van een tweeling, gaat een duo vormen met Madelein Meppelink.

Van 2003 tot en met 2013 speelde ze in de World Tour met achtereenvolgens Merel Mooren, Marrit Leenstra, Mered de Vries en Marleen van Iersel. Keizer won met Van Iersel twee toernooien op de World Tour en ze werden Europees kampioen.

Vorige maand stopt Sophie van Gestel, die een duo vormde met Meppelink, met beachvolleybal
heywooduwoensdag 3 januari 2018 @ 10:01
Deze week het 4-sterrentoernooi in Den Haag. Lekkere plek op de kalender :')

Vandaag en morgen de kwalificaties, waarna morgen het hoofdtoernooi begint.
Joezizondag 7 januari 2018 @ 16:00
Leuke pot zeg
boriszwoensdag 24 januari 2018 @ 19:41
WK Beach 2019 naar Hamburg.
Szuravrijdag 2 februari 2018 @ 02:25
quote:
Het was voor volleyballer Maarten van Garderen een lastige keuze, maar hij verkiest toch zijn ambities als zaalvolleyballer boven een olympische droom met beachvolleyballer Christiaan Varenhorst. Laatstgenoemde zal nu een duo gaan vormen met Jasper Bouter.
https://nos.nl/artikel/22(...)-met-varenhorst.html
heywooduzaterdag 10 maart 2018 @ 14:23
Beslissende derde set om de titel in Doha nu voor Brouwer/Meeuwsen, live op Ziggo Sport.
heywooduzaterdag 10 maart 2018 @ 14:35
Afgemaakt met een ace _O_
Szuravrijdag 25 mei 2018 @ 08:40
Nog mensen die naar het EK gaan deze zomer? Ik ga denk ik wel een dagje in Den Haag. Helaas niet op de Hofvijver dit keer, maar in het Zuiderpark :P.
heywooduzaterdag 30 juni 2018 @ 14:42
Brouwer/Meeuwsen in de halve finales in Warschau. Tegen Herrera/Gavira (waar ze vorige week in de kwartfinales in Ostrava nog van verloren) wonnen ze met 21-17 en.....31-29 _O-
heywooduzaterdag 30 juni 2018 @ 15:05
Yorick de Groot en Matthew Immers staan ondertussen in de kwartfinales van het EK onder 20, net als Puk Stubbe en Emma Piersma bij de dames.
heywooduzondag 15 juli 2018 @ 20:15
Raisa Schoon en Emi van Driel hebben de finale van het WK onder 19 verloren.

Untitledddd.thumb.png.db0197e8e38668eb6c7f3e308b4454ae.png
boriszzaterdag 4 augustus 2018 @ 12:34
ZiggoSport twitterde op zaterdag 04-08-2018 om 12:34:25 Nu live op #ZiggoSport de halve finale van @sannekeizer en @M_Meppelink tegen Barbara/Fernanda bij het Grand Slam in Wenen! Commentaar is van @raymondkoning https://t.co/hxzkkaowsr reageer retweet
boriszzaterdag 4 augustus 2018 @ 14:29
Helaas. 21-17 en 23-21.
boriszmaandag 27 augustus 2018 @ 07:03
Brouwer en Meeuwsen bezorgen bondscoach ook bij NK kopzorgen
https://nos.nl/artikel/22(...)ij-nk-kopzorgen.html
Szuradinsdag 23 oktober 2018 @ 14:20
Varenhorst en Bouter alweer uit elkaar. Nu Brouwer en Meeuwsen nog en Varenhorst heeft weer een nieuwe toppartner om uit te kiezen.
heywoodudinsdag 22 januari 2019 @ 13:10
Olympisch- en wereldkampioene (2017) Kira Walkenhorst heeft haar afscheid aangekondigd wegens aanhoudend blessureleed.
wimderondinsdag 22 januari 2019 @ 17:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 13:10 schreef heywoodu het volgende:
Olympisch- en wereldkampioene (2017) Kira Walkenhorst heeft haar afscheid aangekondigd wegens aanhoudend blessureleed.
Ludwig/Walkenhorst is denk ik het meest complete duo wat ik heb zien beachvolleyballen _O_

Walkenhorst zat wel vaak met tape aan elkaar geplakt al. Ik lees dat ze vorige week ook moeder is geworden, waar Ludwig dat vorig jaar is geworden.
boriszvrijdag 8 februari 2019 @ 20:19
quote:
Christiaan Varenhorst (foto) gaat een duo vormen met Steven van de Velde, die na een celstraf weer terug is aan de beachvolleybaltop. Ze spelen van 12 tot en met 16 maart samen op een WorldTour-toernooi in Doha.

Van de Velde werd in Engeland tot vier jaar cel veroordeeld nadat hij in 2014 als negentienjarige seks had met een twaalfjarig meisje. Hij kwam al eerder vrij en hervatte in augustus 2017 zijn carrière aan de zijde van Dirk Boehlé.

Dat duo ging in november uit elkaar. Met wereldtopper Varenhorst (28) heeft de nu 24-jarige Van de Velde een nieuwe teamgenoot gevonden. In het verleden speelde de 2.12 meter lange Varenhorst samen met Alexander Brouwer en Reinder Nummerdor, waarmee hij op het WK van 2015 zilver pakte.

Tot oktober vormde Varenhorst een duo met Jasper Bouter, maar hij had richting de Olympische Spelen van 2020 in Tokio te weinig vertrouwen in die samenwerking. Varenhorst en Van de Velde speelden al één keer eerder samen. Dat was bij de Continental Cup in 2015.

Behalve Varenhorst/Van de Velde komen ook Brouwer en Robert Meeuwsen in actie in Doha. Ze zijn titelverdediger in de hoofdstad Qatar.

Op het toernooi zijn punten te verdienen in de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020. In Tokio mogen maximaal twee Nederlandse teams deelnemen. Brouwer en Meeuwsen pakten op de Spelen in Rio de Janeiro in 2016 brons.