marc0871 | zondag 21 februari 2016 @ 20:55 |
na de superieure nasi van johannes, de eveneens dappere poging van kanovinnie en de verheven hoe-heurt-het-eigenlijk variant van iwanus, leek het mij leuk om u deelgenoot te maken van mijn variatie op het thema. niet om mijn collegae af te kraken of tekort te doen, ieders nasi zal op zijn eigen manier best te nassen zijn, maar gewoon om te laten zien hoe ik nasi maak. goed. vanavond had ik dus zin in nasi. tijdens het snijden, had ik ineens het idee om er een fototopic van te maken. vandaar dat de ingredienten op de eerste foto al panklaar zijn. ![]() gekookte, koude rijst, een schaaltje met mijn eigen kruidenmix (komijnzaad, paprikapoeder, zout, gemberpoeder, kurkuma, citroengras, laos en een snufje chilipoeder. in volgorde van hoeveelheid.) 2 eieren, geklutst. ui, prei. hamblokjes, 2 teentjes knoflook. zo. ingrediënten klaar. dan gaan we nu koken. allereerst een wok op het vuur. heet laten worden en wat olie erin. ![]() daarna gaat het geklutste ei erin. ![]() met een houten spatel maak ik daar een roerei van ![]() zodra al het ei gestold is, doe ik er de groenten, de knoflook en de ham bij. ![]() dit roerbak ik even, zodat de groenten beetgaar zijn en de knoflook lekker gaat ruiken. ![]() dan doe ik er de kruidenmix bij, die ik met een klein beetje water heb aangemaakt. mengt wat makkelijker. ![]() na dit even goed door het mengsel geroerd te hebben, voeg ik de koude rijst toe. ![]() dit roer ik dan goed door het mengsel heen, onderwijl de grotere brokken fijnmakend met de spatel. en dit is het resultaat. ![]() lekker met sateh, babi/ajam pangang, rendang of gewoon zo. eet smakelijk ![]() | |
RedFever007 | zondag 21 februari 2016 @ 20:57 |
Lekkel lijst! | |
RobinOok | zondag 21 februari 2016 @ 21:10 |
Effe zeiken, dat hoort ook in die nasi topics toch? Specerijen hoor je even geurig mee te bakken. Ze eerst verdrinken in een scheutje water heb ik nog nooit van gehoord. Ei als eerste in de pan vind ik ook bijzonder, hou je niet van ei? Of ben je bang voor salmonella? En paprikapoeder? Huh? Verder, ik zou het wel opeten en waarschijnlijk ook lekker vinden. | |
marc0871 | zondag 21 februari 2016 @ 21:12 |
waarom wist ik nou dat net op die punten kritiek zou komen? ![]() ik weet het. maar dit werkt zo goed voor mij. [ Bericht 2% gewijzigd door marc0871 op 21-02-2016 21:44:19 ] | |
Hyaenidae | zondag 21 februari 2016 @ 22:01 |
Nog een punt van kritiek: de coating van je pan is flink verneukt. | |
SnoepTomaatje | zondag 21 februari 2016 @ 22:03 |
Ik vind het er lekker uitzien. | |
marc0871 | zondag 21 februari 2016 @ 22:25 |
mja. wordt tijd voor een nieuwe. dank. | |
Ole | zondag 21 februari 2016 @ 23:58 |
Zier er top uit! Maar je hebt toch wel je maatregelen getroffen zo met die pan die heel wat heter Was dan 100 graden??? | |
Postbus100 | maandag 22 februari 2016 @ 00:04 |
Ziet er goed uit ![]() | |
marc0871 | maandag 22 februari 2016 @ 00:12 |
'tuurlijk. leren slippers aan de voetjes en een pilsje vlakbij tegen oververhitting en uitdroging. veiligheid voor alles ![]() | |
marc0871 | maandag 22 februari 2016 @ 00:13 |
dank. smaakte goed ook. |