SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb op deze mail nog niet gereageerd en contact gezocht met mijn eigen faculteit (dus in Eindhoven). Ik ben bereid dit voor de examencommissie te slepen, het is te gek voor woorden dat een docent toe wordt gestaan in zo'n grijs gebied te opereren.
Heeft iemand ervaring met zoiets en wat kan ik nu het beste doen?
Ik zie dat dit vorig jaar ook voorgekomen is, kon de Excel files van vorig jaar nog vinden. Die jongen heeft toen hertentamen gedaan.quote:Op maandag 15 februari 2016 21:10 schreef underground1009 het volgende:
In het kort; ja je kan het aanvechten bij je examencommissie, maar of dat veel zin heeft is een tweede vraag. Volgens de OER van de UU staat de docent inderdaad in zijn recht, de vraag is echter of de examencommissie niet alsnog wat voor je kan doen. Ik zou dan ook zeggen, proberen maar, nee heb je, ja kan je krijgen
Het is zeker vervelend dat dit gebeurt, maar bij mij master waren er zelfs vakken die een mondeling tentamen hadden, dan is de ''willekeur'' nog eens twee keer zo groot. De beoordeling is zeer arbitrairquote:Op maandag 15 februari 2016 22:55 schreef Amoeba het volgende:
[..]
Ik zie dat dit vorig jaar ook voorgekomen is, kon de Excel files van vorig jaar nog vinden. Die jongen heeft toen hertentamen gedaan.
Hij doet dit complete willekeur he, sommige mensen slagen zo wel voor het vak, sommigen niet. Er is geen consistente lijn buiten 'zijn indruk van het tentamen'.
Ik begrijp je positieve invalshoek maar ik zou dit vak gewoon liever halen zonder al te veel extra moeite. Point square maar ik heb 't gewoon strak druk. Desalniettemin ga ik het natuurlijk niet opgeven als m'n cijfer niet verandert.quote:Op maandag 15 februari 2016 23:23 schreef thabit het volgende:
Ik zou een hertentamen doen en daar dan een 10 voor halen.
Maar dit is geen mondeling tentamen. Dit is een schriftelijk tentamen dat twee keer wordt beoordeeld, namelijk om te zien dat ik een 5,5 heb en dat dit kennelijk niet goed genoeg is voor een 6 als eindcijfer. Als ik kijk naar de voorgaande jaren is er iemand met 2x een 5.5 die wél het vak heeft gehaald dus ik vind het domweg raar.quote:Op maandag 15 februari 2016 23:25 schreef Shreyas het volgende:
[..]
Het is zeker vervelend dat dit gebeurt, maar bij mij master waren er zelfs vakken die een mondeling tentamen hadden, dan is de ''willekeur'' nog eens twee keer zo groot. De beoordeling is zeer arbitrair
Nee, alleen een maximum van twee schalen (huiswerk tentamen gewichts ratio) wat dan je eindcijfer is.quote:Op maandag 15 februari 2016 23:59 schreef Igen het volgende:
Volgens het OER bestaat een 5,5 niet en moet het cijfer óf een 5 of lager (onvoldoende) óf een 6 of hoger (voldoende) zijn. Staat niet in de modulehandleiding of op de toets zelf hoeveel punten je minimaal moet halen voor een voldoende?
P.S. Ik moet door dit topic ineens denken aan een gevalletje bij ons op school. Een proefwerk voor een vreemde taal waarbij je wat dingen moest Google'n en overschrijven. Omdat het zo makkelijk was, begon je met een 10 en was elke fout een punt aftrek. Een klasgenoot had 11 fout en kreeg dus een -1. De schoolleiding zei dat de docent in haar recht stond en dat ze er niks aan konden doen. Uiteindelijk heeft die docent er toen uit coulantie toch nog een gewone 1 van gemaakt.
Je zegt het goed, een 5,75 bestaat simpelweg niet. Het is toch logisch dat een docent dan wederom gaat beoordelen? Als de opleidingscommissie hier geen fan van is, had men wel gekozen voor standaard afronding vanaf 5,0 bij het opstellen van de oer.quote:Op dinsdag 16 februari 2016 02:03 schreef Amoeba het volgende:
[..]
Nee, alleen een maximum van twee schalen (huiswerk tentamen gewichts ratio) wat dan je eindcijfer is.
Mijn punt is, de OER duidt dat deze 5,75 afgerond moet worden, immers een 5.5 bestaat niet. Dus een 5 of een 6 en ik heb problemen met het feit dat ik voor een of andere indruk dan een 5 krijg.
De OER zegt niks over afronden. De OER zegt, als je t heel letterlijk neemt, dat je pas vanaf de zes een voldoende hebt en dat je dus met een 5.999999999 nog kunt zakken voor een vak.quote:Op dinsdag 16 februari 2016 02:03 schreef Amoeba het volgende:
[..]
Nee, alleen een maximum van twee schalen (huiswerk tentamen gewichts ratio) wat dan je eindcijfer is.
Mijn punt is, de OER duidt dat deze 5,75 afgerond moet worden, immers een 5.5 bestaat niet. Dus een 5 of een 6 en ik heb problemen met het feit dat ik voor een of andere indruk dan een 5 krijg.
Maar de realiteit is dat in dit soort situaties cijfers naar boven en beneden afgerond worden.quote:Op dinsdag 16 februari 2016 07:25 schreef Sarasi het volgende:
[..]
De OER zegt niks over afronden. De OER zegt, als je t heel letterlijk neemt, dat je pas vanaf de zes een voldoende hebt en dat je dus met een 5.999999999 nog kunt zakken voor een vak.
Je staat niet in je recht. Balen, jammer, herkansing doen.
Ik ben het met je eens dat het een heel alfa benadering is voor een bèta docent.quote:Op dinsdag 16 februari 2016 08:30 schreef Amoeba het volgende:
[..]
Maar de realiteit is dat in dit soort situaties cijfers naar boven en beneden afgerond worden.
Dat zit er wel in.
Nee, dat zegt hun OER ook niet. Er staat heel nadrukkelijk óók in dat een onvoldoende een 5(,0) of lager moet zijn.quote:Op dinsdag 16 februari 2016 07:25 schreef Sarasi het volgende:
[..]
De OER zegt niks over afronden. De OER zegt, als je t heel letterlijk neemt, dat je pas vanaf de zes een voldoende hebt en dat je dus met een 5.999999999 nog kunt zakken voor een vak.
Je staat niet in je recht. Balen, jammer, herkansing doen.
Niet helemaal want vorig jaar kreeg iemand met 2x een 5,5 wél een 6.quote:Op dinsdag 16 februari 2016 09:09 schreef Baretta00 het volgende:
Ik denk niet dat je kans maakt wanneer je dit aanvecht, want de OER zegt niets over het afronden van cijfers, enkel over beoordelingen in hele cijfers.
Houd er trouwens ook rekening mee dat de beoordeling op de UU van 1 tot 10 loopt en die op de tue van 0 tot 10. Een 5.5 op de UU zou dus een 5 zijn op de tue. Dat plaatst het minimaal moeten halen van een onafgeronde 6 wellicht in een ander daglicht.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |